HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

Kehitysapu (yhdistetty)

(1/189) > >>

ihminen:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2241257


--- Lainaus ---(...)
- Meidän ei pitäisi oudoksua kiinalaisia, jotka sijoittavat Afrikkaan. He tietävät, miten vanhat sosialistiset rakenteet puretaan, luodaan toimivat markkinamekanismit, ylläpidetään järjestystä ja taataan jonkinlaisen oikeusvaltion ja hiljalleen esiin kasvavan demokratian edellytykset, sanoi Wahlroos suomalaisilla suurlähettiläspäivillä Helsingissä tiistaina.

- Se on ainoa oikea tie Afrikalle, hän lisäsi.
(...)

--- Lainaus päättyy ---

Vastikkeeton raha ei tee hyvää kenellekään.

Miten se meni " Pidetään köyhät köyhinä niin saamme tukia jatkossakin" tjsp.

Roope:
Pitempi ja parempi versio:
Verkkouutiset: Björn Wahlroosin täyslaidallinen kehitysavulle: Kankkulan kaivossa raha sentään pysyy


--- Lainaus ---Björn Wahlroosin mukaan "ongelma on yksinkertaisesti se, että kehitysapu tarjoaa kaikki väärät kannustimet".

- Me ekonomistit emme pysty käyttämään sanoja kuten tahto tai vastuunotto, vaan me puhumme kannustimista. Onko taloudellinen ympäristö jonka rakennamme sellainen, että se kannustaa oikeisiin asioihin?

Perinteinen kehitysapu tarjoaa hänen mukaansa kannustimen olla kehittymättä. Lisäksi se tarjoaa voimakkaan kannustimen sille, että poliittinen luokka varmistaa kehitysavun saamisen jatkumisen.

Wahlroosin mukaan kehitysavulla on saatu paljon hyvääkin aikaan. Tunnetuin esimerkki lienee avun antamisen aloittanut sodan jälkeinen Marshall-apu.
--- Lainaus päättyy ---

Sama maahanmuuttokeskustelussa. Jos puhuu vetotekijöistä tai kyseenalaistaa aiempien kokemuksien ja tilastojen perusteella tulijoiden tarinat, niin "ei näe sielua pakolaisen silmissä". Keskustelu pitäisi kammeta vaikka väkisin abstraktista haaveilusta niihin konkreettisiin asioihin, jotka oikeasti motivoivat meitä ihmisiä toimimaan niin kuin me teemme. Me kun kuitenkin olemme aika raadollisia otuksia, emmekä mitään astraalienkeleitä.

Sami Aario:

--- Lainaus käyttäjältä: ihminen - 24.08.2010, 16:14:04 ---http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2241257


--- Lainaus ---- Meidän ei pitäisi oudoksua kiinalaisia, jotka sijoittavat Afrikkaan. He tietävät, miten vanhat sosialistiset rakenteet puretaan, luodaan toimivat markkinamekanismit, ylläpidetään järjestystä ja taataan jonkinlaisen oikeusvaltion ja hiljalleen esiin kasvavan demokratian edellytykset, sanoi Wahlroos suomalaisilla suurlähettiläspäivillä Helsingissä tiistaina.
--- Lainaus päättyy ---

--- Lainaus päättyy ---

Kannatetaan. Yksi idea joka tuli mieleeni on mikrolainatoiminnan laajentaminen halpakorkoisiin opintolainoihin. Googlasin ja jollekulle muulle oli tullut sama idea mieleen, mutta nyt en löydä linkkiä.

Bongasin myös todellisuus.org:sta projektin nimeltä MISFA:

--- Lainaus ---Afganistanin mikroluotto-ohjelma (MISFA) on tuloksiltaan Afganistanin parhaita ohjelmia. Ohjelma on saavuttanut tähän mennessä yli 450 000 asiakasta, joista naisia on yli 60 prosenttia. Yksi pienluotto on luonut keskimäärin 1,5 työpaikkaa, joten kaikkiaan Afghanistaniin on synnytetty lähes 700 000 uutta työpaikkaa.

Suurin osa naispuolisista luotonsaajista perustaa uusia pienyrityksiä ja astuu ensimmäistä kertaa elämässään työelämään. Miespuolisista luotonsaajista valtaosa puolestaan laajentaa jo harjoittamaansa pienimuotoista yritystoimintaa. Afganistanin yritteliäisyyteen kannustava kulttuuri tekee asiakkaiden hankkimisesta helppoa. Lainoista on maksettu takaisin noin 96 prosenttia.
--- Lainaus päättyy ---

EDIT: Suomi on vain yksi avustaja tuossa MISFAssa, joten nuo mainitut 700 000 työpaikkaa eivät kaikki suinkaan ole Suomesta myönnetyn lainan avulla luotuja.

Mielestäni Suomen tulisi keskittyä tällaisiin projekteihin joissa sijoitettua rahaa vasten saadaan mahdollisimman paljon tehoja irti, ja unohtaa kaikki muu. Ei tosin taida onnistua niin kauan kuin kehitysavun toimivuuden mittarina käytetään siihen sijoitetun rahamäärän suhdetta Suomen BKT:hen.  >:(

Alkuasukas:
Marshall-apu oli projekti, jolla oli alku ja loppu. Samaten ko apu muodosti vain joitain prosentteja vastaanottavan maan bkt:sta. Rahaa ei siis saanut 50 vuotta (and counting...) ja 90% bkt:sta.

Kehitysapu pitäisi ajaa hallitusti alas esim vähentämällä 10%(nykytasosta) joka  vuosi niin että apu loppuu 10 vuoden päästä.

JoKaGO:

--- Lainaus käyttäjältä: Roope - 24.08.2010, 16:26:36 ---Me kun kuitenkin olemme aika raadollisia otuksia, emmekä mitään astraalienkeleitä.

--- Lainaus päättyy ---

Astraalienkeleitä, muahhahhah! Jopa Roope ottaa kierroksia, mainiota!

Wahlroos taitaa pysytellä aika kaukana kehitysapuhommista. Hyvä, että hän sanoo asian halki-poikki-pinoon. Sitä paitsi hänellä jos kenellä on todistettavasti käsitys siitä, miten talousasiat menevät.
"- Me ekonomistit emme pysty käyttämään sanoja kuten tahto tai vastuunotto, vaan me puhumme kannustimista. Onko taloudellinen ympäristö jonka rakennamme sellainen, että se kannustaa oikeisiin asioihin?"
Laittamattomasti todettu!


--- Lainaus käyttäjältä: Sami Aario - 24.08.2010, 16:33:48 ---Mielestäni Suomen tulisi keskittyä tällaisiin projekteihin joissa sijoitettua rahaa vasten saadaan mahdollisimman paljon tehoja irti, ja unohtaa kaikki muu. Ei tosin taida onnistua niin kauan kuin kehitysavun toimivuuden mittarina käytetään siihen sijoitetun rahamäärän suhdetta Suomen BKT:hen.  >:(

--- Lainaus päättyy ---

Tuo BKT-sidos on puhtaasti moraalisätelypisteiden keruuta varten kehitetty. Saavat valtioiden päämiehet YK- ym. kokouksissaan mittailla, kenellä on isoin.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta