HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

Kehitysapu (yhdistetty)

<< < (3/154) > >>

Hessu:
Pauli Vahtera iskee jälleen. Tiukkaa kritiikkiä verovarojen käytöstä.

http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2010/08/24/kun-yhteiskunta-kaataa-niin-iso-haavi-alle/


--- Lainaus ---Toisten rahojen käytöstä on kehittynyt monenlaista liiketoimintaa: laillista ja laitonta. On yritystukikonsultteja, pakolaisneuvojia, laittoman maahantulon järjestäjiä, kulttuuririentojen järjestäjiä, maataloustukineuvojia. Toisten rahojen käyttö on luonut massiivisia organisaatioita niin Suomeen kuin Euroopan Unioniin: on Tekesiä, Finprota, ELY-keskuksia, KELAa, KEPAa, ProAgriaa ja lähetysjärjestöjä. EU jakaa pelkästään maataloustukia yli 50 miljardia euroa vuosittain. Ihmekös, että oliiviviljelmätukia maksetaan miljoonille puille, joita ei ole olemassakaan. Niin paljon paheksuttu tupakkakin saa viljelytukia, vaikka järkisyillä ei moista tuhlausta mitenkään voi perustella.
--- Lainaus päättyy ---


--- Lainaus ---Afrikkaan on annettu kehitysapua 50 vuoden aikana tuhansia miljardeja, eikä loppua näy (vuonna 2007 OECDn jäsenmaat antoivat julkista kehitysapua yhteensä 103,7 miljardia dollaria). Samaan aikaan afrikkalaiset ovat käyttäneet aseisiin ja sotimiseen rahaa enemmän kuin sinne on annettu kehitysapua. Hyvät ihmiset vaativat Afrikan ongelmien ratkaisemiseksi lisää rahaa hyvin tietäen, että suurin osa rahasta menee korruptioon ja turhanaikaisiin, jopa vahingollisiin hankkeisiin.
--- Lainaus päättyy ---

Vahteran kirjoitus on jälleen niin tiukkaa tekstiä, että soisi jokaisen suomalaisen lukevan sen.

Björn Wahlroos toisaalla samassa julkaisussa.


--- Lainaus ---Sampo-pankin hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos haluaisi lopettaa kehitysavun ja ottaa sen sijaan mallia Kiinasta, joka sijoittaa aktiivisesti rahaa Afrikkaan.
--- Lainaus päättyy ---

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010082412234926_uu.shtml

Vox:
Epäilen, että Wahlroosin näkemyksen vastustajissa on paljon sellaisia, jotka puolustavat löysää maahanmuuttopolitiikkaa esimerkiksi Gutzeitin, Fazerin ja Finlaysonin merkityksellä Suomen kehittymiselle.

desperaato:
EL SID:

--- Lainaus ---rahat kehitysapuun, jota lisätään tänä vuonna 92 miljoonalla 830 miljoonaa euroon.
--- Lainaus päättyy ---

Eikös se ollut 108M Euroo lisää.

Sivusta seuraaja:
Karjalaisen pääkirjoituksessa hävetään kollektiivisesti kaikkien suomalaisten puolesta kehitysavun liian pientä määrää.


--- Lainaus ---Suomen maksama kehitysapu on yhä alle YK:n tavoitteen 0,7 prosenttia bruttokansantulosta, vaikka kehitysapumäärärahat ensi vuoden budjetissa nousevatkin (Karjalainen, 23.8.). Suunta on siis oikea, joskaan ei vielä riittävä.

Suomi tosin on enemmistön seurassa, sillä YK:n tavoitteeseen kehitysavun määrästä yltävät maailman maista vain Ruotsi, Norja, Tanska, Luxemburg ja Hollanti. Määrä on häpeällisen pieni.
--- Lainaus päättyy ---

http://www.karjalainen.fi/Karjalainen/Mielipiteet/kehitysapu_rikkaiden_velvollisuus_6447945.html

Salvation:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010031911325567_uu.shtml

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta