HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

Kehitysapu (yhdistetty)

<< < (2/189) > >>

Sami Aario:

--- Lainaus käyttäjältä: JoKaGO - 24.08.2010, 16:43:13 ---Tuo BKT-sidos on puhtaasti moraalisätelypisteiden keruuta varten kehitetty. Saavat valtioiden päämiehet YK- ym. kokouksissaan mittailla, kenellä on isoin.

--- Lainaus päättyy ---

Olen itse sitä mieltä että nykyisenkaltainen kehitysapu on pitkälti lähinnä kylmän sodan reliikki. Silloiset supervallat Neuvostoliitto ja Yhdysvallat, ja näiden liittolaiset, käyttivät suoria rahasiirtoja kohdemaiden budjetteihin pönkittääkseen itselleen mieluisia diktatuureja, kutsuen tätä toimintaa kehitysavuksi PR-syistä. Kuten niin moni muukin julkishallinnon projekti, tämäkin on jäänyt elämään omaa elämäänsä alkuperäisen (jo itsessään hyvin kyseenalaisen) tarpeen poistuttua.

LW:

--- Lainaus käyttäjältä: Roope - 24.08.2010, 16:26:36 ---Sama maahanmuuttokeskustelussa. Jos puhuu vetotekijöistä tai kyseenalaistaa aiempien kokemuksien ja tilastojen perusteella tulijoiden tarinat, niin "ei näe sielua pakolaisen silmissä". Keskustelu pitäisi kammeta vaikka väkisin abstraktista haaveilusta niihin konkreettisiin asioihin, jotka oikeasti motivoivat meitä ihmisiä toimimaan niin kuin me teemme. Me kun kuitenkin olemme aika raadollisia otuksia, emmekä mitään astraalienkeleitä.
--- Lainaus päättyy ---

Tämä on tosiaan varsin oleellinen pointti. Kolmannesta maailmasta saapuvat humanitääriset ovat yhtä lailla ihmisiä kuin mekin, ja näin ollen enemmän tai vähemmän itsekkäitä, sekä valmiita niihin ei niin rehellisiin temppuihin oman ja lähipiirinsä edun ajamiseksi. Liberaalin pakolaispolitiikan ajajalla ei yleensä ole mitään erityisiä ongelmia tajuta tätä mitä suomalaisiin tulee, tai sen puoleen kannustimien merkitystä, mutta jotenkin se suojaväri vain jumittaa päättelyn.

retired:

--- Lainaus ---Me ekonomistit emme pysty käyttämään sanoja kuten tahto tai vastuunotto
--- Lainaus päättyy ---

Ai ihanko totta?? Huomattu on!

EL SID:
Wahlroos on lukenut Homma-foorumia. Minä marisen (kuka kissan hännän nostaa jollei kissa itse  ;) ) samasta asiasta täällä:

http://hommaforum.org/index.php/topic,251.msg441083.html#msg441083


--- Lainaus ---Tottakai Afrikka nousee, jahka se pääsee eroon kehitysavusta, jota Muammar Gaddafi on ansiosta sanonutkin imperialismin jatkeeksi. Juuri kehitysapu on se syy, joka pitää Afrikan maiden rakenteet ennallaan ja estää niiden muuttumisen sellaiseksi, että Afrikan mannerkin voisi kehittyä. Oikea tapa antaa kehitysapua on investointituki niille yrityksille, jotka perustavat tehtaan afrikkaan, muuta se ei onnistu, vastustajian on liian iso joukko sellaisia, jotka saavat leipänsä siitä, että voivat esittää suurta valkoista avuntuojaa, ja joille afrikkalaisten suuret silmät ovat sitä varten, että niillä nähtäisiin paremmin nälkää ja sitten myöhemmin itkeä kiitollisuudesta, kun saavat sen armoitetun leipäpalan, eikä lannoitetehdasta, joka mahdollsitaiosi jatkossa paremman sadon.
--- Lainaus päättyy ---

pyydän anteeksi kirjootusvihreitä. Oli kiirus.

Mutta mitä tekeekään oma hallituksemme?
KOKoomukselaisen valtiovarainministerin, Jyrki Kataisen avustuksella, se päättää ensin leikata työllisyysrahoja 60 miljoonaa (työttömyys on laskussa, selvä se, mutta se etteivät firmat irtisanoneet paljon porukkaa laman aikana, tarkoittaa sitä, ettei ne tässä vaiheessa myöskään työllistä. Tukitoimia siis tarvitaan) ja ohjaa suomalaisilta työttömiltä riistetyt rahat kehitysapuun, jota lisätään tänä vuonna 92 miljoonalla 830 miljoonaa euroon.

Ilmeisesti Sekoomuksen tuleva vaalilause kuuluukin:

"Ota suomalaiselta, anna Afrikkaan, äänestä kokoomusta! "  


pakruti2c263:
Björn Wahlroos:

--- Lainaus ---Wahlroosin mukaan julkisuudessa esille pääsevät lähes ainoastaan myönteiset esimerkit kehitysavusta.

- Kun koko apu on mennyt korruptioon tai verta hyytävät diktatuurit ovat käyttäneet rahoja veritekoihin, niitä tapauksia pidetään yksittäisinä erillisinä esimerkkeinä. Meidän täytyy suhtautua tähän analyyttisemmin, hän totesi.

- Jos joskus jossain tämä politiikka on onnistunut, se ei korvaa sitä, että se yleensä miltei kaikkialla on epäonnistunut.
--- Lainaus päättyy ---
Yhtäläisyyksia nykyisen maahanmuuttopolitiikan kanssa?
"Kehitysapu" ei tuo kehitystä, koska leopardisuikkahattun tai turbaanisultaanin klaani on ensimmäisenä jakamassa "apua."
Ja tämän nyt totesi "ääntinen" stalinisti.
Valitettavasti oikeiden johtopäätösten aikaansaamiseksi idiootteilta tarvitsemme toiset 40 vuotta, koska halua avun kokonaiskustannuten ja tuloksien välillä ei ole.
Olemme jo kuitanneet orjalaivatervan voitot korkoineen. Piste. Loppu.

Samaa asiaa toisaalla;
Kun yhteiskunta kaataa, niin iso haavi alle
Kirjoittanut Pauli Vahtera
http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2010/08/24/kun-yhteiskunta-kaataa-niin-iso-haavi-alle/

Edit: Linkki korjattu.
Pauli Vahtera:

--- Lainaus ---Yhteisten rahojen huoleton käyttö on luonut kummallisen tavoitteellisen maailmankuvan, jossa alitajuisesti halutaan, että kaikilla ihmisillä kaikkialla maailmassa olisi samanaikaisesti yhtä paljon rahaa ja kulutettavaa. Hyvät ihmiset kuvittelevat, että Keski-Euroopan romanien ongelmat ratkeavat sillä, että sinne kaadetaan rahaa lisää – ja paljon. Bulgariassa vuosia asunut ystäväni on kertonut, kuinka maassa asuvat eläkeläiset saavat sosiaalitukena saman rahamäärän kuin romanit. Bulgaarien talot ovat siistit, koska he ovat järjestäneet yleisten tilojen siivoamisen omatoimisesti. He tulevat toimeen ilman kerjäämistä. Toki kulutus on vaatimatonta. Toimeentulon jatkeena ovat omat peruna- ja vihannesmaat.

Afrikkaan on annettu kehitysapua 50 vuoden aikana tuhansia miljardeja, eikä loppua näy (vuonna 2007 OECDn jäsenmaat antoivat julkista kehitysapua yhteensä 103,7 miljardia dollaria). Samaan aikaan afrikkalaiset ovat käyttäneet aseisiin ja sotimiseen rahaa enemmän kuin sinne on annettu kehitysapua. Hyvät ihmiset vaativat Afrikan ongelmien ratkaisemiseksi lisää rahaa hyvin tietäen, että suurin osa rahasta menee korruptioon ja turhanaikaisiin, jopa vahingollisiin hankkeisiin.
--- Lainaus päättyy ---

Boldaukset omiani.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta