HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

Kehitysapu (yhdistetty)

<< < (150/154) > >>

AcastusKolya:
Nykymuotoinen kehitysapu on lakkautettava, ja kaikki apu sitoa siihen, että kohdemaan väestönkasvu saadaan negatiiviseksi ilman maastamuuttoa ja että korruptio kitketään. Vastineeksi myönnetään helpotuksia kaupankäyntiin.

Riukulehto:

--- Lainaus ---Suomi tukee köyhimpien kehitysmaiden kaupankäyntimahdollisuuksia

Ulkoministeriö 23.3.2021 13.43
Tiedote

Suomi tukee Enhanced Integrated Framework -ohjelmaa (EIF) kahdella miljoonalla eurolla vuosina 2021-2022 köyhimpien kehitysmaiden kaupankäyntimahdollisuuksien vahvistamiseksi. Sopimus vahvistettiin 23. maaliskuuta Genevessä.

Suomi on tukenut EIF-ohjelmaa vuodesta 2008 lähtien yhteensä 23,5 miljoonalla eurolla.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari pitää Suomen tukea EIF:lle tärkeänä vähiten kehittyneiden maiden talouksien kantokyvyn vahvistamiseksi.

”Köyhimmät maat eivät ole hyötyneet kansainvälisen kaupan tarjoamista mahdollisuuksista siten kuin kestävän kehityksen tavoitteissa toivottiin. Suomen pitkäaikainen tuki auttaa vähiten kehittyneiden maiden vientiponnisteluja ja luo perustaa pandemian jälkeiselle elpymiselle. Olen myös tyytyväinen siitä, että EIF auttaa maita kehittämään talouksiaan tasa-arvoisempaan ja ilmastokestävämpään suuntaan”, ministeri sanoo.

Enhanced Integrated Framework (EIF) on vähiten kehittyneiden maiden (Least Developed Countries, LDC), avunantajien sekä kansainvälisten järjestöjen globaali kumppanuus, joka tukee LDC-maiden talouden vahvistumista ja monipuolistumista. EIF auttaa niitä hyötymään kansainvälisestä kaupasta kestävän talouskasvun edistämiseksi, työpaikkojen luomiseksi ja köyhyyden vähentämiseksi.
--- Lainaus päättyy ---
https://valtioneuvosto.fi/-/suomi-tukee-koyhimpien-kehitysmaiden-kaupankayntimahdollisuuksia

Luka Mokonesi:

--- Lainaus käyttäjältä: RiP - 12.06.2021, 09:32:35 ---Aika harva tietää, että Suomi on ollut sodassa viimeiset vuosikymmenet. Sota on historiamme pisin sota ja sotiminen ei ole koskaan halpaa.

Invalid Tweet ID
--- Lainaus päättyy ---


--- Lainaus ---Afganistanin turvallisuustilanne on vuosien mittaan heikentynyt ja liikkuminen maassa on vaikeutunut. Kehitysavun käyttöä on entistä hankalampi valvoa.

– Katsottiin satelliittikuvista, onko koulu rakennettu, kertoo eräs kehitysapua seurannut suomalainen diplomaatti.

Afganistanissa työskennellyt diplomaatti ei esiinny jutussa nimellään, jotta voi kertoa asioista suoraan.

Monen Ylen haastatteleman asiantuntijan mielestä köyhään maahan on kipattu liikaa rahaa. Rahankäyttöä on ollut mahdoton valvoa, eikä hankkeiden hyötyä ole voitu mitata. Kun budjetti oli, se piti kuitenkin käyttää.

– Ulkoministeriöstä tuli kommenttia, että turpa kiinni, rahat menevät sinne ja sillä hyvä. Päätökset oli tehty ministeritasolla. Rahaa oli siellä itse asiassa liikaa, diplomaatti kertoo.

Samoilla linjoilla rahamääristä on tutkija Ilona Kuusi. Hänen mielestään Afganistanin tukeminen on kyllä ollut järkevää, mutta liika raha on liikaa rahaa.
--- Lainaus päättyy ---

YLE: Suomen pisin sota loppui tällä viikolla – Afganistanin operaatio maksoi satoja miljoonia, mutta mitä sillä saavutettiin?

Kim Evil-666:
On kyllä kovin "mielenkiintoista"- että Suomi jaksaa vuosikymmenistä toiseen syytää rahojaan kaiken maailman persläpiin. Mitä tällä kaikella syytämisellä on saavutettu isossa kuvassa. Ei oikeastaan muuta kuin se, että erinäiset "gepardisuikat" ovat lihoneet.

Kaikkinaiset ongelmat- mitä tällä jatkuvalla syytämisellä yritetään korjata- on eräänlaista pään seinään lyöntiä. Rahalla ei korjata kulttuurista takapajuisuutta. Kulttuurinen takapajuisuus ainoastaan kumuloituu (ilmaisen) rahan avulla.

Vallanhimo ja egoismi ovat ahneuden haisevimpia muotoja. Meillä näitä haisunäätiä riittää. Meidän järjestelmämme suorastaan haisee sisältäpäin. Mielestäni olisi toivottavaa- että jokin taho antaisi meille kehitysapuna sellaisen siivousaparaatin- joka onnistuisi kitkemään tuon löyhkän järjestelmästämme.

Suomi on kehitysmaa- mitä tulee sen kykyyn harrastaa edunvalvontaa omaa maataan- ja sen kansalaisia peilaten. Omien kansalaisten ryöstö onnistuu täällä siinä missä kehitysmaissakin- ainoastaan keinot ovat erilaiset toisiinsa verraten.

Suurin kehitysapu koko maailmalle olisi jättää nämä kehitysmaat opettelemaan elämään ihmisiksi- ja itse rakentamaan omat yhteiskuntansa kansalaistensa kannalta siedettäviksi.

Länsimaisella kehitysavulla on poikkeuksellinen kyky lisätä ongelmia. Elämme aikaa- jossa kehitysautetut rynnivät joukolla kehitysavun antajien huusholleihin. Se on melkoista kehitysapua se- kun autettavat tulevat keskuuteemme auttamaan meitä.

#tule apuun Anja

Pöhisijä:
Koronakriisi sai Britannian leikkaamaan kehitysapua lähes kolmanneksen – vaikutukset tuntuvat miljoonien naisten elämässä

--- Lainaus ---Britannian hallitus on aiheuttanut epätoivoa eri puolilla maailmaa, kun se päätti leikata jyrkästi kehitysavun määrää tältä vuodelta. Britannian maksamasta avusta häipyy neljä miljardia puntaa eli noin viisi miljardia euroa.
--- Lainaus päättyy ---

Yle tykittelee taas täysillä kehitysapupropagandaa. Toisaalta jutussa suurin huoli on ehkäisyvälineiden tuleva puute, joka johtaa arviolta 14 miljoonaan ei-toivottuun raskauteen. Joku voisi sanoa jopa rasistiseksi huolta tuon porukan lisääntymisestä. Kuvitelkaa sitä itkua jos persut kampanjoisivat asian puolesta, "estä kehitysmaiden liikakansoitus, lahjoita ehkäisyrahastoon!" ;D

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta