HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

Kehitysapu (yhdistetty)

<< < (154/156) > >>

F1nka:
Shellenbergerin ilmastonmuutosuutisointia käsittelevä kirja sivuaa myös kehittyvien maiden kehittämistä:

--- Lainaus ---...
Mutta 1980-luvun lopulla vihreiden ympäristöliikkeiden kuten WWF:n ja Greenpeacen vaikutuksesta YK alkoi edistää radikaalilla tavalla toisenlaista kehitysmallia: Kestävän kehityksen ohjelmaa. Tämän uuden ohjelman mukaan köyhien ja kehittyvien maiden tuli jatkaa pienen mittakaavan uusiutuvan energian käyttöä sen sijaan, että maat olisivat saaneet rakentaa patojen kaltaisia edullisia ja riittävää sähköä tuottavia laitoksia. Maailmanpankki alkoi noudattaa YK:n ohjelman linjauksia.
 1990-luvulle tultaessa vain 5 prosenttia Maailmanpankin investoinneista suuntautui infrastruktuuriin. Briscoe selittää: "Kasvun ja taloudellisen kehityksen ennakkoehtona oleva vedenkäytön infrastruktuuri oli työnnetty sivuun prosessissa, jota johtivan rikkaat maat. Heillähän oli jo oma infransa."
...
--- Lainaus päättyy ---
sivulta 270 Shellenbergerin kirjasta Ilmasto lämpenee - Maailmanloppu peruutettu (2021)

ikuturso:

--- Lainaus käyttäjältä: haermae - 20.11.2021, 11:48:43 ---
Sterilisaatio 2 lapsen jälkeen ruoka-avun ehtona olisi kelvollista kehitysapua. Siitä väki vähenisi pikkuhiljaa, ja sitä myötä tekohengityksen tarvekin. Hyvässä lykyssä kehitysmaalaiset oppisivat jollain aikataululla taas huolehtimaan omista asioistaan. Elämään elämää jota elivät ennen "kehitysavun" aloittamista.


--- Lainaus päättyy ---

Anteeksi kauheasti, kun taas pohdin tuota, jotta jos noista 42 miljoonasta avunsaajasta vaikka neljäsosa on hedelmällisessä iässä olevia naisia, joita steriloidaan sadassa sairaalassa ympäri afrikkaa. Ja jos tunnissa steriloidaan yksi, eli päivässä 8 ja 100 klinikkaa tekee 800 operaatiota päivässä. 10 miljoonan naisen sterilointi kestää näin 36 vuotta, jos viikonloput ja joulun pyhätkin nipsutellaan munatorvia.

Lisätään klinikoiden määrä viisinkertaiseksi ja tehdään kymmentuntista työpäivää ja hyvällä anestesiaporukalla, tarkalla aikataulutuksessa ja taksikyydeillä saadaan puoleen tuntiin tuo operaatio. Se on jo 10 000 sterilisaatiota päivässä, mutta tuolla tahdilla täytyy jo pitää viikonloput vapaina. Silloin homma saataisiin maaliin jo himppasen yli neljässä vuodessa olettaen, että bokoharamit ja alshabaabit eivät polttaisi noita sterilisaatioklinikoita.

Joka tapauksessa 10 miljoonan naisen sterilisaatio vaatii yhden gynekologin tai kirurgin, anestesialääkärin ja pari hoitajaa sekä toimistohenkilökuntaa per klinikka. Jos nuo pääasiassa roudattaisiin lännestä meikäläisellä palkkatasolla, niin se olisi 200-500 euroa tunti + majoitus matkapäivärahat, hotellit/uima-allastalot, instrumentit, lääkkeet, sairaalan kulut... eli laitetaan halvalla tonni per tunti. Ja jos tolla porukalla tosiaan menisi sen puoli tuntia per henkilö,  tuo tarkoittaisi viittä miljoonaa työtuntia à 1000€ eli siihen palaisi viisi miljardia. Otettaisiinko se sitten Bezosilta, jos Musk tarjoaisi safkat?

-i-

kekkeruusi:
YK:sta kajahtaa:

Afganistanin pelastamiseksi vaaditaan ennätyksellistä avustuspakettia
YK:n mukaan Afganistaniin tarvitaan apua viiden miljardin dollarin edestä.

Yhdistyneet kansakunnat (YK) sanoi tiistaina tarvitsevansa viiden miljardin dollarin edestä avustuksia Afganistanille vuoden 2022 aikana. Tarkoituksena on välttää humanitaarinen katastrofi ja taata maalle tulevaisuus.

Kyseessä on suurin summa, jota YK on koskaan vaatinut yhden maan tueksi. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP.

Yhteensä 4,4 miljardia dollaria (3,9 miljardia euroa) käytettäisiin Afganistanin sisällä, ja lisäksi 623 miljoonaa dollaria menisi Afganistanin ulkopuolella olevien afgaanien auttamiseen.

– Odotettavissa on täysivaltainen humanitaarinen katastrofi. (...) Auttakaa meitä torjumaan laajalle leviävää nälkää, tauteja, aliravitsemusta ja lopulta kuolemia, YK:n avustusjohtaja Martin Griffiths sanoi.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f387cd0a-34d2-4407-90bb-441473490db2

Juuh, annetaanpa rahaa talebaneille. Hieno idea! Tai sitten talebanit voisivat huolehtia omasta kansastaan ihan omilla varoillaan. Talebanien suurin kannattaja Pakistan voinee availla omaa kukkaroaan myös.

"YK:n avustusrahat ohjattaisiin 160 kansalaisjärjestölle ja YK:n avustusjärjestöille."
Eli siis yli puolet rahoista eivät edes menisi afgaaneille, vaan pellejärjestöjen ylläpitoon.

ikuturso:
AlfaTV:llä kirkon ulkomaanapu kysyi miltä tuntuu kun joka päivä pitää mennä nälkäisenä nukkumaan. Aika moni suomalainenkin tietää. KUA kysyi myös miltä tuntuu kun äidit joutuvat pakenemaan sotaa lastensa kanssa.

Sitten pitäisi kirjoittaa tekstari johonkin, mistä KUA saa 20€ laukaus. Sillä voi maksaa koulukirjoja ja ruokaa.

Mitä niillä koulukirjoilla, jos joutuu pakenemaan sotaa.

Kirkon ulkomaanapu ei nimestään huolimatta ole lähetysjärjestö, eli ne rohkaisevat muslimeja kasvamaan muslimeiksi, eikä kerro niille vaihtoehdoista.

Mitähän tästäkin ajattelisi.

No, vapaaehtoislahjoituksilla voi tehdä mitä tahansa. En tiedä kuppaako KUA verorahoja. Monen seurakunnan kolehtirahat sinne kaadetaan, kun huivipäiset mummot kirkon penkissä varmaan kuvittelevat tukevansa lähetystyötä.

-i-

Lalli IsoTalo:

--- Lainaus käyttäjältä: ikuturso - 11.01.2022, 22:42:25 ---... huivipäiset mummot kirkon penkissä varmaan kuvittelevat tukevansa lähetystyötä ...
--- Lainaus päättyy ---

Vain lievästi asiaan liittyen:

Härskeintä näiden pahantekojärjestöjen pummaus on tv-kampanjoissa, joiden viesti on "älä testamenttaa rahojasi sukulaisille tai ystäville, vaan moraalisäteile antamalla ne kaikki meille!"

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta