Kirjoittaja Aihe: Kehitysapu (yhdistetty)  (Luettu 327479 kertaa)

Keza

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 154
 • Liked: 1331
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #780 : 08.04.2022, 03:04:00 »
^Itse asiassa melkein koko kehitysapu voitaisiin lopettaa tuon Ihmisoikeusneuvoston äänestyksen takia, Vietnam, Etiopia ja Paskastanit äänestivät erottamista vastaan, Mosambik ja Tansania tyhjää; Somalia, Kenia, Nepal ja Sambia näköjään olivat poissa koko äänestyksestä. Suomen Kehitysapumaista vain Myanmar (yllätys), Ukraina ( ei todellakaan yllätys) puolesta. Afganistan taitaa olla tällä hetkellä ilman edustusta. Siitä vain vastaa äänestäneiltä apu poikki, tyhjää äänestäneiltä ½ pois, samoin äänestyksestä poissa olleilta. Jo tuo leikkaisi yli ½ puolet kehitysavusta, ainakin voisi Haavistoa grillata, miksi ao valtioita rahoitetaan, miksei jätetä Venäjän ja Kiinan hoidettaviksi.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 849
 • Liked: 24768
 • Blues for Allah
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #781 : 27.06.2022, 13:44:59 »
Aivan loistavaa! Saamme tänne 50 kenialaista lähihoitajaa aivan ilmaiseksi!

---------

"Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa opiskelee tällä hetkellä lähihoitajaksi 50 kenialaista. Poikkeavaa on, että heidän opintojaan ei rahoita Suomen valtio vaan kenialaiset maakunnat.

Kyseessä on tilauskoulutus.

– Opiskelijavalinnat tehtiin pääsykokeiden kautta, ja noin kymmenen prosenttia hakijoista valikoitui, rehtori Teppo Tapani kertoo.

Toinen erikoisuus on se, että maksajasta huolimatta toiveena on, että osa kenialaisista jäisi valmistuttuaan Suomeen paikkaamaan hoitajavajetta.

– Se, että osa jää tänne, tarkoittaa kuitenkin sitä, että he lähettävät sitten rahaa sukulaisilleen Keniaan. Eli yhteiskunnallisesti hyöty on suuri ja pienelläkin rahapotilla on iso merkitys.

Rehtorin mukaan sekä suomalaisilla että kenialaisilla on toiveena saada hoitajia sekä Suomeen että Keniaan.

Suomea ja englantia

Lähihoitajaopinnot kestävät kaksi vuotta.

Opetus tapahtuu aluksi englanniksi, mutta suomen kielen opinnot kulkevat rinnalla ja lisääntyvät opintojen edetessä. Tutkinto on suomenkielinen.

– Kun on riittävästi motivaatiota, se ei ole vaikeaa, toteaa lähihoitajaopiskelija Kemboi Januarius suomen kielen opiskelusta.

Opiskelukaveri Cynthia Chelagat on samaa mieltä.

– Suomi on kiva maa, kaikki ihmiset täällä ovat kivoja, ja minä tykkään olla täällä, hän kertoo suomeksi.

Molemmat ovat opiskelleet Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa viime syksystä saakka. Januariuksen suunnitelma oli muuttaa pois kotimaastaan, ja Suomi valikoitui hyvän koulutuksen vuoksi. Aikooko hän palata vai jäädä valmistumisensa jälkeen?

– Olen miettinyt sitä. Jos saan tilaisuuden jäädä, jään ehkä loppuelämäkseni, Januarius miettii.

Kotoutuminen vaatii kiinnittymistä

Koulutuspäällikkö Kati Aimosen mukaan moni harkitsee Suomeen jäämistä  :facepalm:, mutta sen toteutuminen vaatii muutakin kuin valmistumisen ammattiin. Aimosen mukaan kotoutuminen Suomeen ja Tampereelle onnistuu, jos kenialaiset kokevat olevansa tervetulleita.

– Siinä on meillä kaikilla työsarkaa, että he kiinnittyvät Suomeen ja Tampereelle ja löytävät elämisen ja olemisen ilon täältä, Aimonen pohtii.

– He ovat todella motivoituneita. Suomen kielen sanoja kuuluu sieltä täältä kun tuolla joukossa kulkee, kehuu kouluttaja Kaisa Satamo."

Saadaanhan me tänne maksamalle 10,5 miljuunalla kehitysapua + palkat 50 kielitaidotonta mustaa lähihoitajaa vanhuksille! :facepalm:

https://um.fi/suomen-kehitysyhteistyon-maararahat
« Viimeksi muokattu: 27.06.2022, 13:54:01 kirjoittanut Faidros. »
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 975
 • Liked: 5123
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #782 : 17.07.2022, 01:54:03 »
Se on tosiasia, että väestörakenne muuttuu rajulla vauhdilla ja hoitajia tarvitaan lisää.

Jos nyt Kenia, mikä ei käsittääkseni ole ihan pahimman luokan paskastania, oikeasti rahoittaa koulutuksen, niin en vastusta ajatusta. Jos siellä päässä on valikoitunut 10% hakijoista, niin jotain tuloksia voidaan odottaa. Päinvastoin kuin sompuilta, jotka lonnivat tänne poseeraamaan raivaussahan kanssa.

Mulla oli ilo ja kunnia kohdata muualta tulleita hoitajia viime syksynä. Ei pienintäkään valituksen aihetta sen viikon aikana, kun olin sairaalassa.


Slava Ukraini.

Tagit: