Kirjoittaja Aihe: Kehitysapu (yhdistetty)  (Luettu 403609 kertaa)

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 997
 • Liked: 66543
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #870 : 21.08.2023, 12:52:17 »
- Poistamme kehitysavun Venäjää tukevilta mailta
- Määrittele "venäjän tukeminen", rasisti!
- Määrittele "rasisti"

Niinpä. Joillain on selkeä mielikuva, kuinka väärinajatteleva ihminen voidaan tuomita sellaisen rasismin suhteen, mitä tämä ei itse tunne. Sen sijaan jos ilmaista rahaa leikataan suoran Venäjän valloituspolitiikan tukemisen perusteella, onkin tuollainen konkreettinen tuki kovin vaikea määritellä.

Miten olisi vaikka ensimmäiseksi jos katsottaisiin ketkä ovat tunnustaneet Krimin kuuluvan Venäjään tai sitten tunnustaneet Donetskin ja Luhanskin itsenäisyyden. Jos vaikka aloitettaisiin niistä ja siirryttäisiin sitten vaikka maihin, jotka toimittavat vaikkapa Shahed-drooneja Venäjälle.... Montako miljoonaa jo säästin?

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 486
 • Liked: 135502
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #871 : 21.08.2023, 13:13:09 »
Miten olisi vaikka ensimmäiseksi jos katsottaisiin ketkä ovat tunnustaneet Krimin kuuluvan Venäjään tai sitten tunnustaneet Donetskin ja Luhanskin itsenäisyyden. Jos vaikka aloitettaisiin niistä ja siirryttäisiin sitten vaikka maihin, jotka toimittavat vaikkapa Shahed-drooneja Venäjälle.... Montako miljoonaa jo säästin?

Kehitysministeri Ville Tavion (ps) tiukan määritelmän (vuoden 2022 YK-äänestys) mukaan (Hbl 19.8.) tällaisia Venäjän tukijoita ovat vain Eritrea, Pohjois-Korea, Valko-Venäjä ja Syyria. Suomi antaa niistä kehitysapua vain Syyrialle, eikä Syyrian kehitysapuunkaan ilmeisesti tule muutosta, koska rahat eivät mene hallitukselle vaan kansalaisjärjestöille. Eli yhtä tyhjän kanssa.

Sen sijaan, että Tavio osoittaisi haastattelussa mitään tiukkuutta, hän viittaa epämääräisesti mahdollisiin tuleviin neuvotteluihin muiden pohjoismaiden kanssa siitä, miten kehitysapuehtoihin kuten maan omien kansalaisten vastaanottoon pitäisi suhtautua. Tällaiset yhteispohjoismaiset kuviot ja vertailut ovat vihjanneet perinteisesti siihen, että asiassa ei oikeasti aiota tehdä mitään.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 486
 • Liked: 135502
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #872 : 22.08.2023, 01:37:42 »
Kehitysminiteri Tavio (ps) väitti tv-uutisissa, että hallituksen leikkaukset kehitysavusta ovat "historiallisen suuret". Ei sinne päinkään.

Sipilän hallitus teki päästökauppatulojen uudelleenohjaus huomioiden jotain tuplasti suuremmat leikkaukset ja 90-luvun alussa tehtiin vielä suuremmat.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 486
 • Liked: 135502
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #873 : 23.08.2023, 18:30:04 »
Lainaus
Kehitysyhteistyöhön lahjoittamista saatetaan tukea verovähennyksin – Ei paikkaa leikkauksia, sanovat järjestöt

Hallitus selvittää verovähennysoikeuden luomista kehitysyhteistyöhön tehtäviin lahjoituksiin. Kehitysyhteistyön rahoitusvastuuta siirretään valtiolta kansalaisille, sanoo järjestöedustaja.
Yle 23.8.2023

Ketkäs sen kehitysavun nykyään maksavat, halusivat tai eivät?

Lainaus käyttäjältä: Yle
Kehitysyhteistyötä tekevien kansalaisjärjestöjen tulevaisuus on epävarma.

Hallitus aikoo leikata kehitysyhteistyöstä roimasti. Koko hallituskauden aikana kehitysyhteistyöstä säästetään noin miljardi euroa.

Aina vaan tätä propagandaa. Kehitysyhteistyöstä ei säästetä hallituskauden aikana edes miljardia, vaan tuollainen harhautus perustuu Ukrainan tuen (jota luultavasti kasvatetaan lähivuosina) siirtämiseen pois kehitysapukehyksestä.

Leikkaukset jäivät selvästi pienemmiksi kuin Sipilän hallituksella, kun muuten hallitukset (mm. Marin) ovat aina vain nostaneet rahoitusta.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Hallitus lupaa selvittää järjestelyä, jossa kehitysyhteistyöhön tehtäviä lahjoituksia voi vähentää verotuksessa. Saattaa siis syntyä uusi verovähennysoikeus, josta kehitysyhteistyötä tekevät tahot hyötyisivät.

Toinen hallitusohjelmaan kirjattu vaihtoehto on vapaaehtoisen lahjoituksen tekeminen verotuksen yhteydessä. Tämä tarkoittaisi, että tietyn osuuden omasta veropotista voisi lahjoittaa itse valittuun kehitysyhteistyökohteeseen.

Kehitysyhteistyön parissa työskentelevien järjestöjen mukaan mahdollisuus vähentää lahjoitus verotuksessa on itsessään hyvä asia, mutta valtion roolin pienentäminen samalla on haitallista.

Lisäraha kelpaa, mutta saavutetuista eduista ei luovuta.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Hallitusohjelman kirjaus verovähennysoikeudesta saattaa olla kompromissi, jolla pyritään paikkaamaan hallituksen suunnittelemia kehitysyhteistyön miljardisäästöjä, Suomalaisten kehitysjärjestöjen kattojärjestö Fingon vaikuttamistyön johtaja Ilmari Nalbantoglu pohtii.

Hallitusneuvottelujen aikaan ruotsalainen kansanpuolue ja perussuomalaiset olivat täysin eri linjoilla kehitysyhteistyöstä: perussuomalaiset tavoitteli mahdollisimman suuria leikkauksia ja RKP puolestaan halusi lisätä rahoitusta.

– Tulkintaa tukee se, että lahjoitusten verovähennysmahdollisuuden selvittämisessä on mainittu kohteena pelkästään kehitysyhteistyö ja samalla juuri kehitysyhteistyöhön kohdistuu suuret leikkaukset, Nalbantoglu sanoo.

PS on jo vuosia sitten esittänyt verovähennysoikeutta, ei RKP.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Verovähennysoikeudesta syntyvä lisääntynyt lahjoittaminen ei Nalbantoglun arvion mukaan korvaisi säästöjä, jotka hallitus aikoo kehitysyhteistyöhön kohdentaa.

– Ei tällaista miljardileikkausta missään nimessä voida yksityislahjoittamisella paikata.

Mistäs nyt tuulee, kun ulkoministeriön propagandaosaston tiedotteiden mukaan kehitysavulle on annettu jokavuotisessa kyselyssä suomalaisten vankka tuki? Jos tiedotteiden väittämään tahtotilaan on uskominen, yksityislahjoittamisella voitaisiin korvata helposti vaikka koko kehitysapu (vrt. prosenttiliike).

Lainaus käyttäjältä: Yle
Hallituksen suunnitelmat muuttavat kehitysyhteistyötä tekevien järjestöjen näkymiä.

– Vaikuttaa siltä, että tavoitteena on siirtää kehitysyhteistyön rahoitusvastuuta enenevissä määrin valtiolta kansalaisten huoleksi. Tämä on väärä polku, koska valtio rahoittajana on merkinnyt vakautta ja vaikuttavuutta kehitysyhteistyössä, Nalbantoglu sanoo.

Järjestöt eivät ole välittäneet vakaudesta mitään, kun ovat vinkuneet ja saaneet hallitusten vaihtuessa aina vain lisää rahaa ja laajentaneet toimintaansa silläkin uhalla, että rahoitusta on ollut vain neljäksi vuodeksi kerrallaan. On kestämätöntä, että se on tehty velaksi.

Kehitysapu ei muutenkaan kuulu valtiolle kuin humanitaarisen avun ja toiminnan valvonnan osalta.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Hänen mukaansa kansainväliset sopimukset velvoittavat ensisijaisesti valtiota kehitysyhteistyön rahoittajana. Suomi on YK:ssa ja EU:ssa sitoutunut rahoittamaan kehitysyhteistyötä 0,7 prosentilla bruttokansantulostaan. Viimeisen viiden vuoden aikana osuus on ollut keskimäärin 0,46 prosenttia.

Tällaisia kansainvälisiä sopimuksia on vain vuoden 2015 YK:n kestävän kehityksen agenda 2030 sopimus, jossa asetettiin maailman maille satakunta muutakin korkealentoista tavoitetta, joista vain harva tulee toteutumaan. Kyseistä maailmaa halaavaa sopimusta ei voi ottaa kirjaimellisesti, eivätkä siihen periaatteessa sitoutuneet maat niin myöskään tee, ei Suomikaan.

Jos tarpeellista, symbolisen sitoutumisen voi myös perua.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Kansainvälisiä velvoitteita ei voida korvata kansalaistoiminnalla, Nalbantoglu toteaa.

Tässä tapauksessa voi.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Rahoituksen painopisteen siirtäminen valtiolta yksityisiin lahjoituksiin saattaa näkyä myös kehitysyhteistyökohteiden kirjon kaventumisena. Nalbantoglun ja Tornikosken mukaan rahoitus todennäköisesti painottuisi kohteisiin, joista on helpompaa viestiä.

– Lahjoituksen antajalle on tärkeää saada faktatiedon lisäksi tunne siitä, että lahjoituksen kohteen työ on vaikuttavaa. Voi tulla hyvinkin paljon vaihtelua, miten hyvin järjestöt siinä menestyisivät, Tornikoski pohtii.

– On helppoa kertoa, että täällä on hätä, auttakaa. Sen sijaan vaikkapa naisten aseman rakenteellinen kehittäminen ei vedä samalla tavalla lahjoituksia puoleensa, Nalbantoglu kertoo.

Se on ja sen pitääkin olla teidän ongelmanne. Nythän rahat tulevat automaattisesti ilman, että maksajia pitäisi vakuuttaa mistään.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 557
 • Liked: 3660
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #874 : 23.08.2023, 20:08:24 »
...Mistäs nyt tuulee, kun ulkoministeriön propagandaosaston tiedotteiden mukaan kehitysavulle on annettu jokavuotisessa kyselyssä suomalaisten vankka tuki? Jos tiedotteiden väittämään tahtotilaan on uskominen, yksityislahjoittamisella voitaisiin korvata helposti vaikka koko kehitysapu...
Ulkoministeri taisi vahingossa paljastaa, ettei kyselyihin ole  tippaakaan luottamista, koska suurin osa kansalaisista haluaa vastata "oikein" erilaisiin kyselyihin, eikä todellakaan tahto vastata rehellisesti, jos rehellinen vastaus ei tue yleistä mielipidettä. Kuten kehitysavun vankka tuki tai jokin muu yhteiskunnallinen tärkeä kysely. Myönnetään että tuo edellä mainittu on ainoastaan minun henkilökohtaista oletusta, mutta saatan olla oikeassa, tai sitten väärässä.

Lisäys: Tuo täysin vapaaehtoinen ja henkilökohtainen kehitysavun lahjoitus on erittäin hyvä idea, tuohan oikein houkuttelee "Hyviä Ihmisiä" antamaan kehitysapua vapaaehtoisesti ulkomaille ja varsinkin kertomaan siitä hyvästä työstä sosiaalisessa mediassa kaikille mahdollisille ihmisille ja siten saavat paljon positiivista huomiota ja paljon hyvää mieltä.
« Viimeksi muokattu: 23.08.2023, 20:17:21 kirjoittanut Näkkileipä »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 486
 • Liked: 135502
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #875 : 24.08.2023, 00:14:47 »
Ulkoministeri taisi vahingossa paljastaa, ettei kyselyihin ole  tippaakaan luottamista, koska suurin osa kansalaisista haluaa vastata "oikein" erilaisiin kyselyihin, eikä todellakaan tahto vastata rehellisesti, jos rehellinen vastaus ei tue yleistä mielipidettä. Kuten kehitysavun vankka tuki tai jokin muu yhteiskunnallinen tärkeä kysely. Myönnetään että tuo edellä mainittu on ainoastaan minun henkilökohtaista oletusta, mutta saatan olla oikeassa, tai sitten väärässä.

Olet ihan oikeassa. Olen täällä muutamana vuonna käsitellyt noiden ulkoministeriön kyselyiden tuloksista tiedottamisen tahallista harhaanjohtavuutta ja kysymysten johdattelevuutta. Tarkemmin tutustuttaessa selviää muun muassa, että vastaajien väitetty tuki perustuu siihen, että kehitysavun määrä oletetaan yleisesti vain murto-osaksi siitä, mitä se oikeasti on, eikä heille kerrota oikeaa kokoluokkaa.

Kehitysavun määrää euroina ei mielellään mainita julkisuudessa muutenkaan, kun taas leikkausten määrää paisutetaan esimerkiksi esittämällä se euroina koko hallituskaudella eli neljän vuoden aikana.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

KTM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 752
 • Liked: 4623
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #876 : 24.08.2023, 02:12:59 »
^ Kehitysapua ei pitäisi antaa penniäkään yhteisistä rahoista, eli verorahoista.

Kaikki kehitysapu pitäisi olla vain ja ainoastaan sitä varten tehdyistä yksityisistä lahjoituksista. Itse en ikinä antaisi penniäkään.

Puhe että kehitysavulla estetään pakolaisuutta on täyttä paskaa, päin vastoin, koska täältä saa ilmaista rahaa se saa yhä useammat yrittämään tänne.

Circus Hypno

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 173
 • Liked: 719
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #877 : 09.09.2023, 11:44:03 »
Kehitysapuvarat valuivat muualle kuin piti, eikä niitä takaisinkaan ole saatu perittyä (saadaankohan ikinä?). Mutta laitetaan silti tuosta samalle maalle menemään 8 milj. euroa. Toivotaan parasta, että tällä kertaa ei mene rahat "vääriin tarkoituksiin".

https://www.tivi.fi/uutiset/tv/b8e48685-f7d4-42a0-8585-bd7a76edb309

Lainaus
Tansania vedätti Suomea härskisti: ict-sektorille annetut rahat hävisivät virkamiesten taskuihin
Antti Honkamaa 8.9.2023 13:30


Suomen valtiolta tulleita kehitysapuvaroja vedätettiin vääriin tarkoituksiin Tansanian tietoyhteiskunnan ja ict-sektorin kehittämiseen tähdänneessä Tanzict-hankkeessa.

Suomen ulkoministeriön (UM) muistion mukaan tilintarkastukset osoittivat puutteita Tansanian viestintä-, tiede- ja teknologiaministeriön toiminnassa. Muistion mukaan Suomen varoja käytettiin ”ei-hyväksyttävästi” muun muassa tansanialaisille virkamiehille ja paikalliselle henkilökunnalle maksettaviin ”avustuksiin ja palkanlisiin”.

Viime vuoden elokuussa UM teki päätöksen periä takaisin Tansanian hallitukselta 184 000 euron edestä varoja, joiden käyttö ei ole ollut päätöksen mukaan hyväksyttävää. Takaisinperintäpäätös lähetettiin Tansanian valtiovarainministeriöön.

..

Vaikka tansanialaisten väärinkäyttämiä rahoja ei ole saatu takaisin, Suomi on mukana käynnistelemässä uutta hanketta, jossa siirretään miljoonia euroja tansanialaiselle viranomaiselle.

”Kyseisen hankkeen tavoitteena on vahvistaa Tansanian verohallintoa ja veronkeräyskapasiteettia veronkierron ja laittomien rahavirojen vähentymisen sekä parantuneen asiakaspalvelun myötä”, Heino kertoo.

”Suomen suunniteltu rahoitus hankkeelle on 8 miljoonaa euroa ja EU:n 10,3 miljoonaa euroa. ..
« Viimeksi muokattu: 09.09.2023, 13:54:28 kirjoittanut Circus Hypno »

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 557
 • Liked: 3660
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #878 : 09.09.2023, 17:53:46 »


Lainaus
Tansania vedätti Suomea härskisti: ict-sektorille annetut rahat hävisivät virkamiesten taskuihin
Antti Honkamaa 8.9.2023 13:30...

...Vaikka tansanialaisten väärinkäyttämiä rahoja ei ole saatu takaisin, Suomi on mukana käynnistelemässä uutta hanketta, jossa siirretään miljoonia euroja tansanialaiselle viranomaiselle.

”Kyseisen hankkeen tavoitteena on vahvistaa Tansanian verohallintoa ja veronkeräyskapasiteettia veronkierron ja laittomien rahavirojen vähentymisen sekä parantuneen asiakaspalvelun myötä”, Heino kertoo.

”Suomen suunniteltu rahoitus hankkeelle on 8 miljoonaa euroa ja EU:n 10,3 miljoonaa euroa. ..
Tansanian kehitysapu rahoitus pitäisi jäädyttää lopullisesti ja välittömästi. Toivottavasti tämä uusi hallitus ei pyri rahoittamaan Tansanian virkamiehiä ja paikallista korruptiota. Mikä v***u siinä on, ettei kehitysapu rahoitukseen voida laittaa ehtoja, joiden rikkomisesta tulee välittömästi pysyviä seuraamuksia?

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 738
 • Liked: 16391
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #879 : 09.09.2023, 18:09:50 »

Mikä v***u siinä on, ettei kehitysapu rahoitukseen voida laittaa ehtoja, joiden rikkomisesta tulee välittömästi pysyviä seuraamuksia?


Ongelman juurisyy on siinä että koko kehitysavun idea on ymmärretty aivan väärin: että mennään sinne kehitysmaihin tekemään oikeita asioita ja se kehitysmaa sitten kehittyy siitä avusta jotenkin. Kannettu vesi sehän tunnetusti kaivossa pysyy.

Koko konsepti pitää kerätä kasaan, rypistää palloksi ja heittää takkaan.


Pitäisin parempana sellaista mallia, että Ahvenanmaalle perustettaisiin sisäoppilaitos, johon sitten kutsuttaisiin kehitysmaiden nuorison älyllistä parhaimmistoa opiskelemaan. Oppilaitoksessa pitäisi olla kaksi erillistä osaa: tytöille yksi ja pojille toinen, ja ne sijaitsisivat erillisillä pienillä saarilla riittävän etäällä toisistaan. Oppilaitoksen tarkoitus olisi kehitysapu intensiivisen opiskelun kautta eikä suvunjatkamiseen liittyvät aktiviteetit.

Opintojen laajuus ja oppiaineiden yhdistelmät olisivat sellaisia että vastaavia kokonaisuuksia ei löytyisi mistään muualta. Tämän lisäksi valmistuneet opiskelijat saisivat todistukset sellaisessa formaatissa ja tutkintojen uudet ja ennennäkemättömät nimikkeet siten valittuina että niitä ei tunnustettaisi missään muualla kuin kyseisessä kehitysapua saavassa kohdemaassa. Näin varmistettaisiin että oppiarvoja ja opintokokonaisuuksia ei voitaisi muuntaa ulkomailla eri nimikkeelle. Tällä järjestelyllä ehkäistäisiin kehitysmaasta poispäin suuntautuvaa aivovuotoa. Opiskelijat opiskelisivat aikansa oppilaitoksessa ja palautettaisiin takaisin kotimaahan intoa puhkuvina ja pää täynnä uusia ideoita.

Opintojen sisällöt ja tavoitteet sovittaisiin yhteistyössä kunkin kehitysavun kohdemaan kanssa jotta vältyttäisiin ylimääräisiltä hupsutuksilta. Pohjalla olisivat hyvin käytännölliset sisällöt ja harjoitteet, ja niitä tuettaisiin opiskelijoiden vastuulla oppilaitoksen jätehuollosta, siivouksesta, hygieniasta, ravitsemuksesta ja erinäisistä muista askareista. Tällä tavoin myös minimoitaisiin oppilaitoksen palkatun työvoiman tarve. Varsinainen opetuksen pääsisältö keskittyisi yleissivistykseen, eri alojen asiantuntijaopintoihin ja johtajuuskoulutukseen.

Oppilaitoksen toteutus ja kuri olisi sellainen, että sieltä ei voisi lampsia omia aikojaan lomille. Sopeutumattomuus oppilaitoksen tapoihin ja kuriin merkitsisi nopeutettua palaamista kotimaahan. Toisaalta etevistä opiskelijoista saataisiin oppilaitokseen määräaikaisia apuopettajia, ja heidän läsnäolonsa voisi sivutoimisen opetustoiminnan vuoksi venyä useita vuosia.

Esittämäni järjestely nielisi jonkin verran rahaa, mutta toiminta pysyisi hallinnassa paremmin kuin kehitysmaahan perustettu koulu. Luonnollisesti tähän toimintaan tarvittavat rahat nipistettäisiin muusta kehitysavusta.


Edellä selittämäni malli voi tuoda ripeästi parannuksia, mutta väestön synnynnäiseen laatuun se ei tuo parannusta.

Paljon pitempikestoisia vaikutuksia on saatavissa hyvin erilaisilla keinoilla.


Jos Afrikkaan saisi leviämään sellaisen idean, että toistuvasti rikoksia tekevät miehet eivät sovellu perheenisiksi, tällä idealla voitaisiin perustella rikollisten sterilointia. Vasektomia olisi riittävä keino. Tällä voisi olla vaikutusta sekä väestön määrään että laatuun.

Saman organisaation tuotevalikoimassa olisi myös tarjota jokaiselle aikuiselle naiselle mahdollisuus saada hormonikierukka pyynnöstä ja ilmaiseksi, tarvitsematta ihmeempiä perusteita.


Tuo olisi helposti perusteltavissa ja taloudellisesti huokea keino. Siitä seuraisi alkuun hyvin pieniä parannuksia, mutta ne alkaisivat vähitellen kumuloitua.
Lue enemmän, luule vähemmän: Väestönvaihto

Maahanmuuton talousvaikutukset

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 997
 • Liked: 66543
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #880 : 09.09.2023, 19:27:27 »
Lainaus
”Suomen suunniteltu rahoitus hankkeelle on 8 miljoonaa euroa ja EU:n 10,3 miljoonaa euroa. ..

Tämähän on ihan balanssissa. 500 miljoonan ihmisen EU antaa 10 miljoonaa ja 5-miljoonainen Suomi 8 miljoonaa.

Jollain on tainnut mennä prosentit ja prosenttiyksiköt sekaisin kun tuota apua on jyvitetty.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 486
 • Liked: 135502
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #881 : 18.09.2023, 12:30:00 »
Suomen on lähetettävä rahaa ulkomaille ja pidettävä kiinni "ilmastoedelläkävijyydestä" tai hukka meidät perii.

Lainaus
Pääkirjoitus: Suomea katsotaan nyt uusin silmin

[...]

Uusi geopolitiikan ja geotalouden aikakausi määrittää Suomen paikkaa maailmassa enemmän kuin hallituksen vaihdos. Ukrainan sota tuo mukanaan myös moraalisen velvoitteen vahvistaa Eurooppaa ja monenkeskistä kansainvälistä järjestelmää.

Iso vaikutus on sillä, että Suomi on nyt Naton jäsen. Suuren turvallisuuspoliittisen käännöksen takia Suomi saa vielä hetken erityishuomiota Yhdysvalloilta, mutta kiinnostus laantuu. Joitakin maita Nato-jäsenyys myös arveluttaa. Vielä on auki, pystyykö ja haluaako hallitus pitää Suomen vaikkapa kiinnostavana rauhanvälityskumppanina. Suhde globaaliin etelään muuttuu joka tapauksessa. Afrikka on EU:n asialistalla nyt korkealla.

Euroopan unioni on historiallisessa murroksessa ja myös laajentumassa uusilla mailla, kuten Ukrainalla. Suomen EU-politiikalta laajentuminen vaatii poikkeuksellista muutoskykyä. Uusien linjojen hakemista hankaloittaa, että perussuomalaiset suhtautuu lähtökohtaisen penseästi koko unioniin.

Tämänviikkoinen YK:n yleiskokousviikko antaa esimakua sitä, miten Suomi hakee suuntaansa kansainvälisillä areenoilla.

Yhdistyneet kansakunnat on yhä foorumi, jossa Suomen kaltainen pieni mutta taitava diplomaattinen toimija voi vaikuttaa kokoaan enemmän. Kun maailma blokkiutuu, suhteiden hoitaminen vaatii aktiivisuutta. Jos Suomen kaltaiset valtiot väistävät vastuutaan monenkeskisen järjestelmän tukijoina, tyhjiön täyttävät Kiina ja Venäjä.

YK-maailmassa operoidaan juuri sellaisilla teemoilla, joita Orpon hallitus on laittamassa leikkauslistalle.

Ilmastoedelläkävijyys, kehitysyhteistyö, humanitaarinen apu ja rauhanvälitys ovat olleet keskeinen osa Suomen globaalia vaikuttamista. Orpon hallitusohjelma korostaa kansallista turvallisuutta ja elinkeinoelämän etua. Ne edellä on vain kovin vaikea mennä maailmalle, jossa pitää puhua siitä, mistä muut puhuvat, eikä siitä, mistä itse haluaa. Muuten voi äkkiä huomata puhuvansa itsekseen.


Diplomatiankin maailmassa pätee lainalaisuus: se, jolla on rahaa, on myös valtaa. Resurssit ovat aina rajallisia, mutta kun Orpon hallitus leikkaa kehitysyhteistyövaroja, leikkaa se myös Suomen vaikutusvaltaa.

Sama koskee ilmastopolitiikan kunnianhimoa. Kun esimerkiksi EU vain kiihdyttää vauhtia, Suomen ei pidä lipsua omista tavoitteistaan. Siirtymä hiilettömään talouteen on globaalin teollisuus- ja turvallisuuspolitiikan ytimessä. Se, ettei presidentti Sauli Niinistö puhu YK:n tämänviikkoisessa ilmastohuippukokouksessa, kertoo, ettei Suomella ole nyt uutta annettavaa ilmastopöytiin.

Toki ilmasto nousee esiin Niinistön yleiskokouspuheessa keskiviikkona. Presidentti osallistuu myös kestävän kehityksen huippukokoukseen. YK-sitoumuksista Suomi ei voi säästää. Se ei ole Suomen etu.

Orpon hallituksen on vaalittava Suomen kansainvälistä asemaa ja verkostoja, sillä edessä on tehtäviä Etyjin puheenjohtajana ja toivottavasti myös YK:n turvallisuusneuvoston jäsenenä.
Helsingin Sanomat 18.9.2023

Lainaus käyttäjältä: Pääkirjoitus HS
Euroopan unioni on historiallisessa murroksessa ja myös laajentumassa uusilla mailla, kuten Ukrainalla. Suomen EU-politiikalta laajentuminen vaatii poikkeuksellista muutoskykyä. Uusien linjojen hakemista hankaloittaa, että perussuomalaiset suhtautuu lähtökohtaisen penseästi koko unioniin.

EU:n laajenemiseen on syytäkin suhtautua kriittisesti. Ukrainalla ei pitäisi olla mitään asiaa EU-maaksi ainakaan tällä vuosikymmenellä, kuten ei myöskään esimerkiksi Albanialla tai Serbialla, eikä Turkilla tällä vuosisadalla.

Lainaus käyttäjältä: Pääkirjoitus HS
Jos Suomen kaltaiset valtiot väistävät vastuutaan monenkeskisen järjestelmän tukijoina, tyhjiön täyttävät Kiina ja Venäjä.

Tahtoo sanoa, että Suomen pitäisi kaataa yhä enemmän rahaa Afrikkana tunnettuun Kankkulan kaivoon ilman rahoitukselle asetettuja ehtoja samalla, kun Kiina tienaa ja hankkii valtaa ja resursseja omalla rahoituksellaan. Kiina ja Venäjä täyttävät ihan eri tyhjiötä kuin mikä on se pohjaton kuilu, jota sinisilmäinen Suomi täyttää ehdollistamattomalla kehitysavulla.

Lainaus käyttäjältä: Pääkirjoitus HS
Ilmastoedelläkävijyys, kehitysyhteistyö, humanitaarinen apu ja rauhanvälitys ovat olleet keskeinen osa Suomen globaalia vaikuttamista. Orpon hallitusohjelma korostaa kansallista turvallisuutta ja elinkeinoelämän etua. Ne edellä on vain kovin vaikea mennä maailmalle, jossa pitää puhua siitä, mistä muut puhuvat, eikä siitä, mistä itse haluaa. Muuten voi äkkiä huomata puhuvansa itsekseen.

Kenen kanssa Suomen sitten pitäisi jauhaa ilmastoedelläkävijyydestä ja kehitysavusta? Keitä muita sellainen edes kiinnostaa kuin niitä, jotka odottavat saavansa tätä kautta Suomelta rahaa? Fokuksen pitäisikin olla ihan muualla.

Lainaus käyttäjältä: Pääkirjoitus HS
Resurssit ovat aina rajallisia, mutta kun Orpon hallitus leikkaa kehitysyhteistyövaroja, leikkaa se myös Suomen vaikutusvaltaa.

Mitä konkreettista vaikutusvaltaa Suomen jakamilla kymmenillä miljardeilla kehitysapueuroilla on saatu? "Ei-ollut-äänestyksessä-lähelläkään-mutta-melkein-turvallisuusneuvostopaikka"? Suomi ei tarvitse tällaista "vaikutusvaltaa".

Lainaus käyttäjältä: Pääkirjoitus HS
Sama koskee ilmastopolitiikan kunnianhimoa. Kun esimerkiksi EU vain kiihdyttää vauhtia, Suomen ei pidä lipsua omista tavoitteistaan.

Hah. Suomen maailman tiukinta hiilineutraalisuustavoitetta perusteltiin esikuvallisuudella. Yksikään maa ei ole matkinut Suomea, ei edes EU:ssa.

Missä odottaa palkinto maailman tiukimmasta ja kalleimmasta ilmastopolitiikasta, jolla ei kuitenkaan vaikuteta ilmastonmuutokseen eikä muihin maihin? Tuonpuoleisessa?

Lainaus käyttäjältä: Pääkirjoitus HS
Toki ilmasto nousee esiin Niinistön yleiskokouspuheessa keskiviikkona. Presidentti osallistuu myös kestävän kehityksen huippukokoukseen. YK-sitoumuksista Suomi ei voi säästää. Se ei ole Suomen etu.

Orpon hallituksen on vaalittava Suomen kansainvälistä asemaa ja verkostoja, sillä edessä on tehtäviä Etyjin puheenjohtajana ja toivottavasti myös YK:n turvallisuusneuvoston jäsenenä.

Pitäisi "vaalia Suomen kansainvälistä asemaa ja verkostoja" eli lahjoa afrikkalaisia kehitysavulla, jotta he äänestäisivät Suomen turvallisuusneuvostoon. Viime kerralla tämä päättyi nolosti, kun afrikkalaiset ottivat rahat mutta lupauksistaan huolimatta äänestivät muita maita. Miksi tällä kerralla olisi toisin?

Siksi toiseksi, mikä siinä turvallisuusneuvostopaikassa on niin haluttavaa, että Suomen pitäisi tuosta vaan maksaa siitä kehitysavun kautta miljardeja euroja?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 842
 • Liked: 52844
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #882 : 18.09.2023, 13:27:42 »
Lainaus
Ilmastoedelläkävijyys, kehitysyhteistyö, humanitaarinen apu ja rauhanvälitys ovat olleet keskeinen osa Suomen globaalia vaikuttamista.

Ja sen "vaikuttamisen" seurauksena olemme konkurssin partaalla. Ehkäpä IMF aikanaan lopettaa nuo hassuttelut.

Tuomas Tähti

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 738
 • Liked: 1246
 • sivarinationalisti
  • verkkosivusto
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #883 : 18.01.2024, 16:24:18 »
Suomi lakkauttaa kehitysyhteistyön maaohjelmat neljässä maassa: Keniassa, Mosambikissa, Afganistanissa ja Myanmarissa. Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio (ps.) kertoi asiasta tänään 18.1.2024 tiedotustilaisuudessa.

Maa- ja aluekohtaisesta kehitysyhteistyöstä vähennetään rahaa kehyskauden aikana yhteensä reilut 500 miljoonaa euroa. Maaohjelmien lisäksi sopeutuksia tullaan tekemään läpileikkaavasti kehitysyhteistyössä. Viime vuoden loppupuolella leikkauksia kohdistettiin jo Vihreään ilmastorahastoon ja Maatalouden kansainväliseen kehitysrahastoon. Kaiken kaikkiaan tänään puhuttiin medialle noin miljardin euron säästöistä.

Ulkoministeriössä laaditusta tiedotteesta:

Lainaus
Kehitysyhteistyön sopeutukset tarkentuvat

ulkoministeriö

Julkaisuajankohta 18.1.2024 14.04

TIEDOTE

Hallitusohjelman mukaiset vähennykset kohdistuvat erityisesti maa- ja aluekohtaiseen kehitysyhteistyöhön. Niin sanotut maaohjelmat loppuvat hallituskauden aikana Afganistanissa, Keniassa, Mosambikissa ja Myanmarissa. Vähennyksiä kohdistuu myös monenkeskiseen yhteistyöhön, humanitaariseen apuun sekä kehityspoliittisiin lainoihin ja sijoituksiin.

Pääministeri Petteri Orpon hallitusohjelman mukaisesti ulkoministeriön hallinnoimasta varsinaisesta kehitysyhteistyöstä sekä laina- ja sijoitusmuotoisesta kehitysyhteistyöstä vähennetään hallituskauden aikana aikaisempaan budjettikehykseen verrattuna yhteensä 1030 miljoonaa euroa.

Suurimmat vähennykset kohdistuvat maa- ja aluekohtaiseen yhteistyöhön, josta vähennetään kehyskauden aikana yhteensä reilut 500 miljoonaa euroa. Monenkeskisen yhteistyön kokonaistaso laskee noin 160 miljoonaa euroa. Humanitaarista apua vähennetään yhteensä noin 130 miljoonaa euroa varsinaiselta kehitysyhteistyömomentilta. Ukrainan humanitaarisen avun tarpeisiin on varauduttu vastaamaan asianmukaisesti osana Ukrainan kokonaistukea. Näiden lisäksi kehityspoliittisiin lainoihin ja sijoituksiin tehdään vuosittainen 60 miljoonan euron leikkaus.

”Leikkaukset lähtevät siitä, että hallitusohjelman linjaukset toteutuvat ja että nykyisistä sitoumuksista pidetään kiinni. Kehitysyhteistyössä sopeutuksia on parempi kohdistaa selkeisiin kokonaisuuksiin, kuin leikata kaikkialta kategorisesti saman verran”, toteaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio.

[...]

Lainatun tekstin lähde:
https://valtioneuvosto.fi/-/kehitysyhteistyon-sopeutukset-tarkentuvat (luettu 18.1.2024)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 486
 • Liked: 135502
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #884 : 18.01.2024, 16:45:21 »
Kaiken kaikkiaan tänään puhuttiin medialle noin miljardin euron säästöistä.

Niin on puhuttu alusta asti, vaikka ei ole miljardin euron säästöjä vaan vain vähennys "aikaisempaan budjettikehykseen verrattuna", kun Ukrainan kehitysapu siirrettiin "erityistueksi". Suomeksi tällainen on ihmisten kusetusta.

Ylen nyttemmin päivitetty uutinen vielä ennen tiedotustilaisuutta:

Lainaus käyttäjältä: Yle
Tavio on aiemmin todennut, että kehitysapu voidaan hallitusohjelman mukaan katkaista myös mailta, jotka tukevat Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa.

Kohta muotoiltiin jo hallitusohjelmaan niin, ettei mitään tarvitsisi tehdä, mutta kuulostaisi tiukalta linjalta ja muutokselta aiempaan. Sanahelinäksi jäi tämäkin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 157
 • Liked: 8285
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #885 : 16.03.2024, 16:56:09 »
https://twitter.com/viren_matti/status/1768972468314628417
Lainaus
Haiti on ollut viime vuosikymmeninä yksi kehitysavun saajien suurvalloista (16 Mrd 2000-luvulla). Nyt kaikki päreinä. Vaikuttaako mitenkään käsitykseemme kehitysavun tuloksellisuudesta?

(Kysyn taas, miten Twiitin saa näkymään?!)

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 343
 • Liked: 44695
 • Ego sum Spartacus
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #886 : 16.03.2024, 17:06:03 »
Liitteessä on ohje:


https://twitter.com/viren_matti/status/1768972468314628417

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 324
 • Liked: 6557
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #887 : 20.03.2024, 13:15:07 »
^Haiti on jo yli 200 vuotta ollut itsenäinen. Eka mustien oma varsinainen valtio (etiopialaiset eivät ole mustia) ja vituiksi on mennyt alusta asti. Ainoa kasvu on ullatusullatus väestönkasvu.
Ilmeisesti tarvitsevat taas diktatuurin duvalierien tyyliin, että edes jonkinlainen järjestys saadaan maahan.
Väestönkasvu tällaisissa maissa ja eurooppalaisperäisten väheneminen muuttaa myös länsimaiden demokratiat ajan saatossa failed States kategoriaan.

Konnetaabeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 590
 • Liked: 4887
 • Alkuperäislajien säilymisen puolesta
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #888 : 24.03.2024, 12:16:53 »
Tässäpä oivallinen kehitysapuidea:

Lainaus
Ulkomaat|
HS-haastattelu

Takaisin Somali­maahan muuttanut näyttelijä Omar Abdi: ”Kunpa Suomi palauttaisi meidät kaikki maahan­muuttajat sinne, mistä olemme tulleetkin”

Nuorisotyöntekijä ja näyttelijä Omar Abdi muutti takaisin Somalimaahan puolitoista vuotta sitten. Hän sanoo päässeensä eroon ahdistuksesta, joka söi häntä vuosia Suomessa.

Tilaajille

Lapsena maahantulleet maahanmuuttajat saavat koulutusta, oppivat ammatinkin jos opinhaluja on ja onnistuvat säästämään pesämunankin jos säästämissinnikkyyttä ja töitä on. Sitten on hyvä palata kulttuurinsa juurille ja perustaa yritys, on osaamista, kontakteja, Suomessa tienatulla rahalla on enemmän materian ostovoimaa alkuperämaassa. Eikä kerry sitä ahdistusta, mitä toisenlainen kulttuuri aiheutti.

Kannatan.

HS
« Viimeksi muokattu: 24.03.2024, 12:18:36 kirjoittanut Konnetaabeli »
Viisas mediamme saa nalkutuksellaan minut muistamaan joka päivä miksi nuivuus on tarpeellista!

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 486
 • Liked: 135502
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #889 : 12.04.2024, 12:05:46 »
Lainaus
Almujen aika on ohi

Perussuomalainen Ville Tavio on erilainen ministeri. Hän haluaa leikata omasta hallinnonalastaan, toisin kuin ministerit yleensä.

Perjantai 16. kesäkuuta 2023 oli monelle ulkoministeriön virkamiehelle ikävä päivä.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Or­po esitteli tiedotustilaisuuden päätösohjelmanumerona hallituksensa salkkujaon­. Säätytalon seinälle heijastetulla listalla viidentenä oli ulkomaankauppa- ja kehitysministeri ja sen perässä kirjainyhdistelmä ps.

Se tarkoitti, että perussuomalaiset – Suomen kehitysapukriittisin puolue – johtaisi jatkossa kehitysyhteistyöpolitiikkaa.

Kaksi päivää myöhemmin kerrottiin ministerit.

Perussuomalaiset oli valinnut ulkomaankauppa- ja kehitysministeriksi Ville Tavion, 38-vuotiaan kolmannen kauden kansanedustajan Varsinais-Suomesta.

Edellisellä vaalikaudella Tavio oli johtanut perussuomalaisten eduskuntaryhmää. Kehitysyhteistyöstä hän oli tehnyt yhden kirjallisen kysymyksen vuonna 2019. Se käsitteli vainottujen kristittyjen asemaa.

Tavion valinnan jälkeen tunnelma oli varautunut ja huolestunut, kuvailee ulkoministeriön työntekijä.

”Kyllähän siinä tuli vähän sellainen olo, että on valittu pukki kaalimaan vartijaksi.”
Suomen Kuvalehti 11.4.2024  (maksumuuri)

Leena Sharman kolmen aukeaman jutussa kehitysministeri Ville Tavio esitetään kansikuvaa myöten ("outo ministeri" karsinut oksasaksilla koko muun maailman matalaksi) hallinnonalansa Suurena Leikkaajana.

Perussuomalaisia varmaankin miellyttävä mielikuva on valheellinen. Suomi ei ole leikannut Venäjää tukevilta mailta, turvapaikanhakijoiden palautuksista kieltäytyviltä mailta, ihmisoikeusloukkauksiin syyllistyneiltä mailta tai kehitysapujärjestöiltä, kuten median kuvauksista on voinut luulla. Leikkauksia taas on tietoisesti liioiteltu kikkailemalla Ukrainan satojen miljoonien eurojen kehitysapu pois muun kehitysavun kustannuksista. Sharma ei selvennä tätä kirjoituksessa, vaan siinä toistetaan väite "yli miljardin euron säästöistä". Sipilän hallituksen leikkaukset mainitaan, mutta ei sitä, että ne olivat prosentuaalisesti vielä suuremmat, kuten myös 90-luvun laman kehitysapuleikkaukset.

Artikkelilla on kuitenkin ansionsa, kun se kuvaa raadollisesti ulkoministeriön virkamiesten vihamielisyyttä ja selkään puukottamisen meininkiä, kun Tavio ja perussuomalaiset ovat kehdanneet puheissakaan kyseenalaistaa kehitysavun tuloksellisuuden ja ikuisen kasvattamisen.

Eräät haastatellut virkamiehet toivovat muilta virkamiehiltä Tavion politiikan sabotointia, koska heidän mielestään politiikka on ristiriidassa Suomen pitkän tähtäimen linjan kanssa. Kehitysavusta leikkaaminen ja toimien kyseenalaistaminen on epälojaalia hallinnonalaa kohtaa, joten on vain oikein olla epälojaali Taviolle ja hallitukselle.

Lainaus käyttäjältä: SK
Tavion asenne herättää ulkoministeriössä pahaa verta.

"Onhan se työympäristön ja työpaikkahengen kannalta ongelmallista, että ei tueta taloa ja koetaan, että omaa työtä ei arvosteta."

Lainaus käyttäjältä: SK
Suomen Kuvalehti on haastatellut kuutta ministeriön työntekijää. He haluavat esiintyä nimettöminä.

Työntekijät puhuvat pelon ilmapiiristä. Yksittäiset kansalaisjärjestöt eivät esimerkiksi uskalla esittää julkista kritiikkiä, koska pelkäävät jäävänsä seuraavalla kierroksella ilman rahaa.

Toistaiseksi Orpon hallitus ei ole leikannut kehitysavun parissa työskenteleviltä kansalaisjärjestöiltä lainkaan.

Lainaus käyttäjältä: SK
Kritiikkiä saa myös ulkoministeriön virkamiesjohto, joka joidenkin työntekijöiden mielestä noudattaa Tavion määräyksiä liian kuuliaisesti. Kriitikot ymmärtävät, että taustalla on halu kunnioittaa demokratiaa: kansa on puhunut ja virkamiesten tehtävä on toteuttaa hallituksen poliittista tahtoa.

"Ja se on ansiokas, ylevä periaate, mutta olen myös nähnyt urallani tilanteita, joissa virkajohto löytää erilaisia keinoja ajaa Suomen pitkäjänteistä kehityspolitiikkaa eikä heilahtele täysin poliittisten tuulien mukana."

"Ja ehkä osa meistä virkamiehistä olisi odottanut sellaista asiallista.... ehkä vastarinta on väärä sana, mutta kuitenkin jotain sellaista, että virkajohto ei seuraisi Tavion ja hänen erityisavustajansa jokaista älähdystä tai päähänpistoa."

Näin siitä huolimatta, että leikkaukset ja muutokset ovat jääneet puheisiin ja uutisointiin verrattuna pieniksi, eikä mitään erityisempää uutta ole ilmeisesti enää tulossa.

Lainaus käyttäjältä: SK
Suomi on ehdollistanut kehityspolitiikkaansa ennenkin: on seurattu demokratiamittareita ja oikeusvaltiokehitystä. Erään ulkoministeriön virkamiehen mielestä suurin ongelma nykyisessä linjauksessa on länsimainen kaksinaismoralismi.

On täysin kohtuullista edellyttää, että Suomen kumppanimaat sitoutuvat samoihin kansainvälisiin sääntöihin kuin mekin, hän sanoo. Mutta silloin niistä on pidettävä myös itse kiinni.

"Ja se tarkoittaa esimerkiksi ihmisoikeussopimuksien kunnioittamista itärajalla. Että sitten kun meillä itsellä on ongelma, emme voi heti olla sanomassa, että sopimukset ovat vanhentuneita."

Että tällaista porukkaa ulkoministeriössä...

Ei taida yksikään Suomen kehitysapukohteista sitoutua Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen fundamentalistisiin sopimustulkintoihin, enkä muista, että esimerkiksi poliittisia vainoja tai korruptiota olisi kehitysmaissa perusteltu sopimusten vanhentumisella. Ehdollistaminen on ollut muutenkin nimellistä ja tilanteen mukaan joustavaa, vaikka väärinkäytöksiä löytyisi maasta kuin maasta yllinkyllin, jos niitä tosissaan etsittäisiin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 199
 • Liked: 41813
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #890 : 12.04.2024, 12:38:27 »

Lainaus käyttäjältä: SK
Kritiikkiä saa myös ulkoministeriön virkamiesjohto, joka joidenkin työntekijöiden mielestä noudattaa Tavion määräyksiä liian kuuliaisesti.

Että tällaista porukkaa ulkoministeriössä...

Tuohan on juuri sitä deep-statea, jota kuulemma ei ole olemassakaan. Tarkemmin ottaen "marssi instituutioiden läpi" ( https://fi.wikipedia.org/wiki/Pitk%C3%A4_marssi_instituutioiden_l%C3%A4pi ), jonka puitteissa vasemmisto käyttää ulkoparlamentaarista valtaa sabotoimalla istuvia oikeistohallituksia ajamalla omaa agendaansa virkakoneiston kautta.

Jos olisin ministeri tällaisilla virkamiehillä ilmoittaisin saman tien, että ne joille ei hallituksen politiikka kelpaa voivat jättää eroanomuksensa pöydälleni, ero hyväksytään heti ja kyselemättä.

Ylipäätään virkamieskunta pitäisi saada enemmän tottelevaiseksi löysentämällä irtisanomisehtoja. Eli lopputilin pitäisi pystyä antaa luottamuspulan takia aika lailla saman tien. Ei voi olla niin, että virkamiehet istuvat kun tikku paskassa ja tekevät mitä lystäävät.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 997
 • Liked: 66543
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #891 : 13.04.2024, 10:38:06 »
Lainaus käyttäjältä: Pääkirjoitus HS
Jos Suomen kaltaiset valtiot väistävät vastuutaan monenkeskisen järjestelmän tukijoina, tyhjiön täyttävät Kiina ja Venäjä.

Tahtoo sanoa, että Suomen pitäisi kaataa yhä enemmän rahaa Afrikkana tunnettuun Kankkulan kaivoon ilman rahoitukselle asetettuja ehtoja samalla, kun Kiina tienaa ja hankkii valtaa ja resursseja omalla rahoituksellaan. Kiina ja Venäjä täyttävät ihan eri tyhjiötä kuin mikä on se pohjaton kuilu, jota sinisilmäinen Suomi täyttää ehdollistamattomalla kehitysavulla.


Luin tämän joskus, kun @Roope kirjoitit tämän tänne. Ajatus häivähti, mutta en saanut sitä puettua sanoiksi.

Nyt kun törmäsin tähän viestiin uudelleen, sain ajatuksesta taas kiinni.

Kiina ja Venäjä menevät kolonialistin elkein Afrikkaan. Teettävät halpatyötä, tarjoavat palkkaa ja ruokaakin? mutta keräävät voitot pohjattomiin kassoihinsa.

Samaan aikaan vahvasti velkainen Suomi toisten hölmölöiden kanssa kantaa näihin maihin ilmaista rahaa, rakentaa infrastruktuuria ja tukee koululaitoksia. Yksi lahjoittaa ja toinen ottaa. Samasta laarista. Jos lopullinen hyötyjä on Kiina tai Venäjä, miten tämä tukee vaikkapa Venäjän pakotepolitiikkaa tai Kiinan globaalin aseman hillitsemistä?

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 645
 • Liked: 8036
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #892 : 13.04.2024, 10:52:16 »
 :silakka:
« Viimeksi muokattu: 16.04.2024, 18:37:44 kirjoittanut Dangr »
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 51 648
 • Liked: 96378
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #893 : 14.04.2024, 00:29:27 »
... vahvasti velkainen Suomi toisten hölmölöiden kanssa kantaa näihin maihin ilmaista rahaa ...

Mikä olisi kiva markkinointitermi järjestelylle, jossa Suomen valtio antaa jatkossa nolla penniä, ja halukkaat yksilöt niin paljon kuin haluavat?

Kansalaisuusvastuukeräys?
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo = tuho lähtökohtien tasa-arvolle
— Missä N, siellä R

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 466
 • Liked: 25310
 • ”Tulit eduskuntaan, läksit duumasta.”
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #894 : 14.04.2024, 00:49:27 »
Tulojen tasaus

"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

FadeAway

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 642
 • Liked: 1269
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #895 : 14.04.2024, 03:43:22 »
Lallin viestiin.

Aikanaan mietittiin kehitysapua vapaaehtoiseksi. Jokainen voisi halutessaan vaikka veroilmoitukseen laittaa jonkun 0-3% tai summan kehitysapuun.
Nyt on törsätty yli 200€ per capita vuodessa. Siis tonnin per perhe.

Tuloksia ei ole.
Sen sijaan sijoitus/start up/yhteisyritys tyylinen viritys voisi toimia, mutta nyt kun "ilmaista" rahaa jaetaan. Ei kiinnosta tehokkuus, ei tulokset. Tärkeintä, että budjetti käytetään, jotta ensi vuonna saadaan lisää.
On paljon vaikeampi purkaa syntynyttä ongelmaa, kuin ennaltaehkäistä se.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 539
 • Liked: 43653
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #896 : 14.04.2024, 03:52:13 »
... vahvasti velkainen Suomi toisten hölmölöiden kanssa kantaa näihin maihin ilmaista rahaa ...

Mikä olisi kiva markkinointitermi järjestelylle, jossa Suomen valtio antaa jatkossa nolla penniä, ja halukkaat yksilöt niin paljon kuin haluavat?

Kansalaisuusvastuukeräys?

Suomen UM voisi jakaa ainoastaan tietoa. Tiedon jakaminen on liki ilmaista poislukien tietysti jakajan palkkakustannukset. Yhteiskuntatietoa ja -taitoa. Siitäkin huolimatta, että demokratia ei tökkimättä kulje sekään. Jos nälkäiselle jaetaan pelkästään ruokaa ja ruokarahaa se ei kanna hedelmää. Mutta kun jaetaan tietoa kuinka ruokaa ja ruokarahaa tehdään on sillä tulevaisuutta.

Tietovuolähde. Midaksen vastuukosketus.

Ja sitten heräsin ja päästin pissan ulos.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

F1nka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 615
 • Liked: 4579
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #897 : 14.04.2024, 07:56:30 »
Machiavellin mukaan muutoksia pitää tehdä joko kertarysäyksellä tai niin hitaasti ja tutuilla asioilla naamioiden, ettei muutosta helposti huomaa. Persut eivät oikein voi Ulkoministeriössä toteuttaa tuota jälkimmäistä, koska kaikki epäilevät kovia muutoksia tehtävän. Siksi alussa olisi pitänyt pitää yt-neuvottelut ja ajaa koko ministeriönala ensin alas ja rakentaa pikkuhiljaa uusi organisaatio eri tehtävillä.
Tottelematon tieto aktivismissa

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 857
 • Liked: 13199
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #898 : 14.04.2024, 08:49:13 »
Tässä hieman auttamismotivaatiota.

"(Solar Eclipse) Tsekkiläiset Milan ja Thomas asensivat sambialaiseen kyläkouluun ja sairaalaan sähköt vuonna 2006 . Neljän vuoden jälkeen he palasivat tarkistamaan laitteiden kunnon. O: Martin Marecek, 2011"

https://youtu.be/GzclTNq_1nc?si=lpayZict0GArABW6

Realistiselta vaikuttava dokumentti, ja joku voisi kutsua sitä jopa kyyniseksi. Se palkittiin Tsekeissä vuoden 2011 parhaana dokumenttina:

https://english.radio.cz/solar-eclipse-wins-best-czech-documentary-2011-award-jihlava-film-festival-8359346

Yle esitti sen aikanaan, mutta esimerkiksi Ylen Afrikan (aktivisti)kirjeenvaihtajat tuskin ovat sitä missään vaiheessa kommentoineet. Ilmeisen rehellistä dokumenttia ei voi syyttää asenteellisuudesta, mutta toisaalta afrikkalaisten aloitekyvyttömyyden ja hälläväliä-asenteen karua kuvausta ei voi kehuakaan.


JP73

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 419
 • Liked: 1096
 • Nuivana syntynyt
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #899 : 14.04.2024, 09:01:54 »
Liian hienot, värikkäät koneet ja työkalut varastettaisiin tai rikottaisiin, joten on parempi antaa poikain pärjätä perinnetyökaluilla Pimeimmässä maanosassa.

https://www.homemadetools.net/forum/attachments/exellent-homemade-welding-machine-using-4-microwave-transformers-welderb.jpg-42674d1652136670