Kirjoittaja Aihe: Kirja: Positiivinen erityiskohtelu vapaaehtoisessa paluumuutossa  (Luettu 1541 kertaa)

Iloveallpeople

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 12 163
  • Liked: 2765
Lainaus
Positiivinen erityiskohtelu vapaaehtoisessa paluumuutossa: Kartoitus paluumuuttohankkeiden hyvistä käytännöistä ja haavoittuvien ryhmien erityistarpeista

Julkaisun verkkoversio (pdf 557 Kt)

Kirjassa on kartoitettu niitä hyviä käytäntöjä, joita on havaittu ja testattu Suomessa aikaisemmin toteutetuissa paluuhankkeissa. Kirjan tavoitteena on antaa lukijalle yleiskuvan myös ajankohtaisesta Suomesta tapahtuvasta pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vapaaehtoisesta paluumuutosta. Kirjaan on koottu lisäksi syksyllä 2009 pidetyissä työpajoissa esille tulleet ajatukset haavoittuviin ryhmiin kuuluvien ryhmien erityistarpeista heidän palatessaan vapaaehtoisesti. Kirjan on tuottanut sisäasiainministeriön oikeusyksikön koordinoima Positiivinen erityiskohtelu paluumuuttoprosessissa -hanke (PEPP-hanke).

Edelliset paluuta koskevat Suomessa julkaistut materiaalit ovat vuodelta 2002. Sen jälkeen on tapahtunut paljon asioita, jotka vaikuttavat paluupolitiikan jatkokehittämiseen: Euroopan paluurahastosta saatava lisärahoitus, uuden paluudirektiivin valmistelu ja turvapaikanhakijoiden määrän lisääntyminen. Koska paluut Suomesta muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ovat olleet määrällisesti vähäisiä, ei paluupolitiikan kehittämiseen ole kiinnitetty huomiota samassa määrin kuin esimerkiksi naapurimaissamme Ruotsissa ja Norjassa.

Yhdenvertaisuusnäkökulman ottaminen mukaan paluumuuttopolitiikkaan on myös uutta. Lähtökohdaksi yhdenvertaisuuden toteutumiselle vapaaehtoisen paluun tukemisessa tulee ottaa määräaikaisen positiivisen erityiskohtelun mahdollisuus niiden henkilöiden ja perheiden kohdalla, joiden lähtökohdat selviytyä paluu- ja uudelleenintegroitumisprosessista ovat muita heikommat esimerkiksi sosio-ekonomisten, terveydellisten tai syrjintään liittyvien syiden vuoksi.

Sisäasiainministeriö
« Viimeksi muokattu: 02.09.2010, 16:08:17 kirjoittanut Miniluv »
"Kun poliitikko pakotetaan lähtemään paikaltaan tai suljetaan puolueesta tiedotusvälineiden painostuksen vuoksi, ei kyse ole mistään punavihreästä salaliitosta, vaan juuri siitä, miten demokratian pitääkin toimia."  (käännös) - Lasse Garoff

_w_

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 1 227
  • Liked: 1
Ensin maksetaan että tulevat maahan, sitten kun mamubisnes onnistunut muutoin mutta ikävästi joku onkin oppinut kielen ja kulttuurin niin siitä pitää päästä eroon ja taas maksaa?

Tagit: