Kirjoittaja Aihe: Eduskunnan työskentelyä  (Luettu 93466 kertaa)

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 6125
Vs: Eduskunnan työskentelyä
« Vastaus #30 : 02.02.2011, 12:56:31 »
Eduskunta käsitteli kansallisen ihmiskaupparaportoijan kertomusta vuodelta 2010

Eduskunta käsitteli täysistunnossaan tiistaina 1. helmikuuta kansallisen ihmiskaupparaportoijan kertomusta vuodelta 2010. Ihmiskaupparaportoijana toimivan vähemmistövaltuutetun antama kertomus on ensimmäinen eduskunnalle annettu kertomus ihmiskaupasta. Asiaa käsiteltiin työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan mietinnön pohjalta (TyVM 13/2010).

Eduskunta edellyttää valtioneuvostolta tehokkaampia toimenpiteitä ihmiskaupan uhrien tunnistamiseksi ja auttamiseksi sekä ihmiskaupparikosten paljastamiseksi ja syyllisten saattamiseksi vastuuseen.

Eduskunnan hyväksymän kannanoton mukaan ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmästä tulee säätää erillislaki, joka selventää auttamisjärjestelmään ottamiseen ja siitä poistamiseen liittyviä perusteita sekä auttamisjärjestelmän suhdetta maassa oleskeluoikeuteen. Ihmiskaupan ja sen lähirikosten tutkinnan tehostamiseksi tulee poliisiin perustaa ihmiskauppaan ja sen lähirikoksiin erikoistunut valtakunnallinen yksikkö, joka tekee tiivistä yhteistyötä näihin rikoksiin perehtyneiden avainsyyttäjien kanssa.

Ihmiskauppaa ja paritusta koskevaa lainsäädäntöä on eduskunnan mukaan kehitettävä siten, että rikostunnusmerkistöjen päällekkäisyys poistuu ja parituksen uhrin oikeudellinen asema vahvistuu. Työperäistä ihmiskauppaa tulee ehkäistä nykyistä tehokkaammin työ- ja ulkomaalaislainsäädäntöä muuttamalla ja valvontaa lisäämällä. Oleskelulupia ei tule enää myöntää työnantajakohtaisina. Työnantajakohtainen lupa tekee työntekijälle vaikeaksi oikeuksiensa puolustamisen ja saattaa altistaa työntekijän työsyrjinnälle ja ihmiskaupalle. Ihmiskaupan uhreiksi epäiltyjä henkilöitä ei tule käännyttää maasta esim. Dublin-asetuksen perusteella.

Asianomaisten viranomaisten tulee antaa vuoden 2011 loppuun mennessä vähemmistövaltuutetulle selvitys niistä toimenpiteistä, joihin ne ovat ihmiskaupparaportoijan kertomuksessa olevien suositusten pohjalta ryhtyneet.

Eduskunta kiirehtii ihmiskaupan vastaista toimintaa koskevan Euroopan neuvoston yleissopimuksen saattamista voimaan Suomessa. Suomi allekirjoitti sopimuksen jo vuonna 2005.

sorkkamies

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 4
 • Liked: 0
Vs: Eduskunnan työskentelyä
« Vastaus #31 : 09.03.2011, 19:16:32 »
En tiedä onko tämä ollut jo täällä? En ainakaan haulla löytänyt

Eduskunta perustaa kansallispuiston - näin kansanedustaja Sampsa Katajan bisnekset hyötyvät
Lainaus

Kansanedustaja Sampsa Kataja (kok) kannattaa lämpimästi Selkämeren kansallispuistoa, jota eduskunta on parhaillaan perustamassa. Hänen firmallaan on puiston vaikutusalueella huomattava taloudellinen intressi.

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk) esitteli lain Selkämeren kansallispuistosta eduskunnalle viime kesäkuun alussa. Kansanedustajat pääsivät käsittelemään sitä vasta kesälomiensa jälkeen syyskuun alussa.

Lain esittelyn ja käsittelyn alkamisen välissä - viime elokuun lopulla - kokoomuksen kansanedustaja ja puolueensa varapuheenjohtaja Sampsa Kataja hankki puoleksi omistamansa Arvokarhu Oy:n nimiin arvokkaan merenrantakiinteistön puiston vaikutusalueelta Taivassalon kunnasta. Kauppahinta oli noin 700 000 euroa. Tontin käyttötarkoitukseksi on julkisiin rekistereihin merkitty hotelli- ja lomarakentaminen.

Kansallispuistolain perusteluissa ennakoidaan, että suojelualue on omiaan piristämään alueen matkailuelinkeinoa, ja Kataja on sijoittanut paikalliseen matkailukiinteistöön. Eduskunnassa onkin jälleen kerran herännyt keskustelu siitä, missä kulkee lainsäätäjän henkilökohtaisen ja yleisen edun välinen raja.

Kataja on ollut julkisuudessa myös toisen, oudon intressiristiriidan yhteydessä. Poliisi tutkii parhaillaan, onko hän syyllistynyt rikkomukseen ottaessaan vastaan vaalirahaa taholta, jonka taustavoimat ovat saaneet rahoitusta Kuntien eläkevakuutuskeskukselta (Keva). Kataja kuului viime eduskuntavaalien alla Kevan hallitukseen ja on nykyisin sen hallituksen puheenjohtaja.

Kataja sanoo kannattavansa eduskunnassa Selkämeren kansallispuistoa luontoharrastajana eikä liikemiehenä. Mahdolliseen intressiristiriitaan hän suhtautuu filosofisesti.

”Jos ylipäätään aikoo olla muussa toiminnassa mukana kuin lainsäätäjän hommissa, niin lainsäätäjän hommahan vaikuttaa kaikkeen muuhun.”

Myös muutamilla muilla kansanedustajilla - jopa lain esitelleellä ympäristöministeri Lehtomäellä - on kansallispuiston vaikutusalueella lomakiinteistöjä tai kesänviettopaikkoja, joiden arvoa suojelualueen myönteisen imagon arvellaan nostavan. Ministeri Lehtomäki pitää tällaisia spekulaatioita ”perusteettomana panetteluna”.

Aiheesta lisää SK:ssa 45/2010 (ilm. 12.11.).

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/eduskunta-perustaa-kansallispuiston-nain-kansanedustaja-sampsa-katajan-bisnekset-hyotyvat
Kumma juttu kansanedustajilla ,jos pikusenkin heidän hommiaan kaivelee niin heti on panettelua .

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 066
 • Liked: 9340
Vs: Eduskunnan työskentelyä
« Vastaus #32 : 10.04.2013, 08:19:34 »
Eduskunnassa eilen (9.4.2013) luvattiin taas kantaa vastuuta toisista ihmisistä eri puolilla maailmaa niin hyvin kuin osaamme.

James Hirvisaari /ps (vastauspuheenvuoro): Arvoisa puhemies! Perussuomalaisilla on uskottava vaihtoehto, jonka tavoitteena on oman kansan hyvinvointi. Hallitus sen sijaan haluaa edelleenkin tukea monikansallisten järjestöjen hyvinvointia, kun tukea tuupataan milloin mihinkin kehityshankkeeseen. Varojen avulla pyöritetään seminaareja maasta toiseen ja moraali säteillään maailman parannuksella. Hallituksen näennäinen leikkaus kehitysyhteistyörahoista on surkuhupaisa. Muutaman kymmenen miljoonan euron leikkauksilla ei ole mitään käytännön merkitystä, kun valtionhallinnon tililtä katoaa miljardi ennen kuin kukaan ehtii kuittia kaivata.
Arvoisa puhemies! Eikö olisi jo aika lopettaa porsastelu ja leikata kehitysyhteistyörahoista ja panostaa ne sadat miljoonat eurot talousahdinkoon ajettuihin kuntiin ja kipeästi tukea kaipaaviin kotimaan kansalaisiin?

Pääministeri Jyrki Katainen:  Arvoisa herra puhemies! Perussuomalaisten kansanedustaja James Hirvisaari käytti verbiä porsastelu puhuessaan kehitysyhteistyöstä. Hän sanoi, että tämä porsastelu pitää lopettaa eli kehitysyhteistyö pitää lopettaa tai ainakin merkittävästi siitä leikata.
 
Minä ja koko hallitus olemme täysin eri mieltä hänen ja todennäköisesti koko perussuomalaisen puolueen kanssa siitä, (Riitta Myller: Oikein!) onko kehitysyhteistyö porsastelua. Me joudumme valitettavasti muidenkin leikkausten ohella kajoamaan kehitysyhteistyömäärärahoihin. Leikkaamme sieltä. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikella sillä rahalla, mitä kehitysyhteistyöhön käytetään, on aina osoitteensa. Se osoite voi olla pienten tyttöjen koulutusmahdollisuuksien parantaminen, tai se voi olla lasten koulujen kuntoon saattaminen, tai se voi olla hyvän hallinnon kehittäminen, jotta kyseisessä maassa veronkierto saadaan aisoihin, tai se voi olla yritystoiminnan kehittämistä tai terveydenhuollon kehittämistä. Esimerkiksi kätilötoimintaa ollaan Afganistanissa tuettu, jotta lapsikuolleisuutta ollaan saatu vähennettyä. Tämä ei ole meidän mielestä porsastelua.
 
Kehitysyhteistyötä Suomi on tehnyt ja tulee aina tekemään humaanivastuun vuoksi. Meillä on vastuuta omien kansalaisten lisäksi toisista ihmisistä eri puolilla maailmaa. Me kannamme sitä vastuuta niin hyvin kuin osaamme ja yleisen talouskehityksen antamissa rajoissa. Valitettavasti nyt joudumme määrärahoja jonkun verran leikkaamaan, mutta silti meidänkin panoksemme on varsin merkittävä.

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/ptk_34_2013_ke_p_1.shtml
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

Marko Parkkola

 • Vieras
Vs: Eduskunnan työskentelyä
« Vastaus #33 : 10.04.2013, 09:15:36 »
Jumalaut! Noin hyvää tekstiä en ole Jamekselta vielä kuullutkaan. Asia on täysin kuten James sanoo ja porsastelijat ovat aivan jotkut muut kuin kehitysapumaiden kansalaiset, pois lukien sotaloordit.

Ryppyotsa

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 2
 • Liked: 0
Vs: Eduskunnan työskentelyä
« Vastaus #34 : 17.04.2013, 13:23:08 »
Jumalaut! Noin hyvää tekstiä en ole Jamekselta vielä kuullutkaan. Asia on täysin kuten James sanoo ja porsastelijat ovat aivan jotkut muut kuin kehitysapumaiden kansalaiset, pois lukien sotaloordit.

Tämä kannattais kyllä kaikkien rasistikorttia heiluttavien pitää mielessä, ei täällä kukaan niitä apua tarvitsevia ihmisiä tuomitse, ne on ihan muut miehet jotka kaipais sitä kuuluisaa potkua p***eelle!

Porsastelu terminä nyt on taas vähän mitä on, helposti vie tilaa itse asialta, kun taitava poliitikko lähtee helposti itse sanaa pyörittelemään ja kierittelemään niin että asia unohtuu jälleen kerran...
Otsa rypistyy, kun elintila kutistuu...

Työn alla pelisivusto ja netticasino sivu suomalaisille, saa antaa rakentavaa palautetta tai muuten vaan kaataa paskaa niskaan.

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 066
 • Liked: 9340
Vs: Eduskunnan työskentelyä
« Vastaus #35 : 19.04.2013, 06:42:26 »
Välikysymyskeskustelu 17. HUHTIKUUTA 2013 


Annika Lapintie /vas (vastauspuheenvuoro): Herra puhemies! Kyllä tässä nyt harvinaisen selväksi on käynyt, että tämä perussuomalaisten tilaama tutkimus muun muassa osoittaa, että mikäli euro kaatuisi, niin siitä seuraisi Suomessa suurtyöttömyys ja suuri lama, jota kukaan ei varmastikaan halua toista kertaa kokea.

Mutta mitä tässä on käynyt myös ilmi, niin ihmettelen kovasti, miten edustaja Soinikin voi sanoa, että yli 100 000 euroa tallettaneet ihmiset tai järjestöt eivät olisi sijoittaneet niitä, kun kohteeksi on valittu Kypros juuri siksi, että siellä on saanut korkeampaa korkoa.

Tämä erilaisten rahanpesupaikkojen ja veroparatiisien sulkeminen on ensimmäinen asia, ja seuraavaksi voitaisiin alkaa sulkea niitä muitakin, esimerkiksi Vatikaanin pankki, tämä edustaja Soinin paavin pankki, sehän on tunnettu nimenomaan mafiarahojen välittämisestä ja salaisten lahjusrahatilien pitämisestä poliitikoille, (Vasemmalta: Aika heikkoja esityksiä!) ja sen vuoksi sieltä on muun muassa katkaistu maksukorttiliikenne. (Puhemies koputtaa) Eli toivottavasti kannatatte myös sen veroparatiisin ja rahanpesupaikan sulkemista. (Ben Zyskowicz: Olikohan tuo ihan asiallista?)
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 066
 • Liked: 9340
Vs: Eduskunnan työskentelyä
« Vastaus #36 : 03.06.2013, 15:07:32 »
Jan Vapaavuoren (iso miehen) parkumista:  http://janvapaavuori.puheenvuoro.uusisuomi.fi/141699-vakuuspyorittelysta-varsinaiseen-asiaan-362013

Vapaavuori yrittää siirtää keskustelua demareiden möhläyksistä talouspolitiikkaan.  Hallitushan on kansanedustajien enemmistöllä jyrännyt eduskunnassa. Miksei se samalla äänten enemmistöllä pysty päättämään alijäämästä, työpaikoista, kilpailukyvystä, kestävyysvajeesta...

Jan, älä valita vaan toimi. Kaikki kuvakortit on hallituspuolueilla.
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 066
 • Liked: 9340
Vs: Eduskunnan työskentelyä
« Vastaus #37 : 17.06.2013, 05:51:22 »
Teuvo Hakkarainen eduskunnassa 13.6.2013 puhuu kansan kieltä:

Arvoisa puhemies! Minä en ole sillä tavalla mikään viimeisen päälle asiantuntija tässä turkistarhauksessa, mutta minä olen yrittäjätaustainen tyyppi ja elänyt ikäni yrittäjäperheessä, perheyrityksessä, ja sillä tavalla ymmärrän tuota, että ruvetaan toisten elinkeinoa laittamaan pois.

Jos pikkusen mennään taaksepäin: Meiltä on nyt vuoden 2008 jälkeen lähtenyt 50 miljardia - minä eilenkin puhuin tästä - vientituloista pois, ja ne ovat näitä meidän hyviä päätöksiä: rikkidirektiiviä, ilmastosopimuksia ja energiaveroja. Tämä on sitä samaa porukkaa, joka on nyt ajamassa alas tätä turkistarhausta. Siinä on lähtemässä 400 miljoonaa ihan täyttä puhdasta tuloa meiltä pois. Sanoisin näin, että se on semmoinen ihme lobbausporukka. Ne kuvat, mitä meille näytetään niistä kärsivistä eläimistä - niitä eläimiä on 4 miljoonaa kai, äsken kuulin tuossa, meitä suomalaisia on 5 miljoonaa. Jos me menemme tuonne hullujenhuoneelle ja kaikki kuppaiset ja sairaat katselemme tuolla ja vetäisemme tuohon seinälle ne kuvat, niin eivät ne häävin näköisiä ole. Ne ovat ihan samannäköisiä kuin ne elukat, mutta emme me niitä kuvaa tänne ja tuo katseltavaksi.

Elikkä tämä on tämmöistä ihme lobbausta, emmekä me ole läheskään niin huolissamme niistä sairaista ihmisistä kuin näistä elukoista nyt - tai tämä porukka, minä en ole. Minä tiedän: Minulla on koira, sen nimi on Ärrimurri, ja se tuli tuolta Virosta ja erittäin huonossa kunnossa. Karva ei pysynyt eikä mitään. Piti laittaa matokuurit ja mitä siihen tarvitseekaan, mutta kun minä laitoin sen kuntoon, niin nyt karva kiiltää ja koira voi hyvin. Että me osaamme kyllä näistä pitää huolta.

Sitten jos vielä puhutaan, niin meillä on sotaveteraaneja. Meillä on varusmiehet tuolla katujen kulmissa keräämässä heille rahaa, että ne invalidit saataisiin kuntoon. Jos heidät olisi kuvattu siihen aikaan, kun he haavoittuivat, niin nämä ketut ja mitä näitä minkkejä on - nämähän ovat söpöläisiä heihin verrattuna. Nyt me keräämme heille rahaa. Meiltä ei löydy kyllä heille rahaa. Elikkä kyllä tämä moraali on jotenkin muuttunut ihmeelliseksi. Se voi olla tuo televisio tai tiedotusvälineet, mikä liekään. Minä voin itse sanoa sen verran, että nuoruudessa minä elin semmoista elämää, että jos sen tuohon seinälle vetäisisi, niin tästä osa porukkaa lähtisi varmasti pois. Olen minä sen verran arpinen mies. Mutta nyt olen ihan hyvässä kunnossa. Ne on korjattu.

Kyllä joka turkistarhauseläimiä hoitaa, tekee sillä bisnestä, se varmasti ne elukat pitää kunnossa. Onhan siellä poikkeuksia, ja tuommoisessa määrässä niitä täytyy ollakin. Ei se voi olla absoluuttista, että niillä kaikilla olisi justiinsa kynnet leikattu ja uima-altaat kaikilla, eihän semmoista voi tapahtua. Tämä koko touhu on mennyt yli äyräitten.

Tämän kaiken perusteella täytyy tämä kansalaisaloite hylätä, ja minun mielestäni meillä olisi paljon tärkeämpääkin tekemistä tässä talossa kuin tämmöistä hössöttää.
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

Kraken

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 516
 • Liked: 329
Vs: Eduskunnan työskentelyä
« Vastaus #38 : 17.06.2013, 06:02:37 »
Teuvo Hakkarainen eduskunnassa 13.6.2013 puhuu kansan kieltä:

... muttei kovin ymmärrettävästi.

Hakkarainen, kuten moni muukin kansanedustaja, on lausuntoautomaatti. Hän ilmiselvästi ei ymmärä aiheesta juurikaan mitään. Senkun toistelee sitä mitä on kuullut joltain jostain joskus.

Hakkaraisen politiikkaa on yhtä sisällötön kun hänen aiheuttamat lööpit.

maltti on valttia

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 907
 • Liked: 635
Vs: Eduskunnan työskentelyä
« Vastaus #39 : 17.06.2013, 06:29:58 »
 Jos sinulla on viallinen vastaanotin. ?

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 066
 • Liked: 9340
Vs: Eduskunnan työskentelyä
« Vastaus #40 : 26.09.2013, 12:26:45 »
Eilen (25.09.2013) eduskunnassa pääministeri Jyrki Katainen kesken välikysymyskeskustelun pisti omat asiansa tärkeysjärjestykseen ja häipyi:

Kun edustaja Pekkarinen sanoi, että lapset viedään laitoksiin, ja perussuomalaiset totesivat, että viedään osaksi järjestelmää,  niin minäpä nyt lähden sinne laitokseen hakemaan lapseni pois järjestelmästä.


http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/thw/trip?${APPL}=utpptk&${BASE}=faktautpPTK&${THWIDS}=0.11/1380181811_449950&${TRIPPIFE}=PDF.pdf

”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 355
 • Liked: 134296
Vs: Eduskunnan työskentelyä
« Vastaus #41 : 12.02.2014, 23:18:09 »
Dokumentoitakoon nämäkin:

Täysistunnon pöytäkirja PTK 7/2014 vp
KESKIVIIKKONA 12. HELMIKUUTA 2014 kello 14.06
Valtioneuvoston selonteko EU-politiikasta 2013


Lainaus
Miapetra Kumpula-Natri /sd:
Herra puhemies! Tavoite Euroopan talouskasvun elvyttämisestä ja pitkän aikavälin turvaamisesta johtaa vääjäämättä kysymykseen unionin ja sen jäsenvaltioiden maahanmuuttopolitiikoista. Maahanmuutto itsessään johtaa talouskasvuun paitsi työvoiman tarjonnan ja kulutuskysynnän voimistumisen kautta myös vaikeasti ennakoitavien tulijoiden ja kantaväestöjen tietojen, taitojen, kulutus- ja tuotantotottumusten kohtaamisista seuraavien luovien prosessien kautta. Myös EU:n sisäinen liikkumisvapaus on unionin arvojen pohjalta sen kulmakiviä. Nuoria kuullessaan valiokunta sai vahvan viestin esimerkiksi vaihto-ohjelmien tarpeellisuudesta ja totesi tyytyväisyytensä ohjelmien kattavuuden laajenemiseen ja niiden rahoituksen 40 prosentin kasvuun. Pidämme arvokkaana vaihto-ohjelmia niin kulttuurivaihdon kuin kilpailukyvynkin kannalta.

Lainaus
Annika Lapintie /vas:
Arvoisa puhemies! Euroopan unionin suuria onnistumisia on se, että ihmiset voivat vapaasti hakea töitä unionin alueella. Opiskelijavaihto-ohjelmat edistävät nuorten kansainvälistä kanssakäymistä. Maahanmuutto vahvistaa taloutta, sillä se parantaa ikärakennetta ja lisää sosiaalista pääomaa. Avoimen maahanmuuttopolitiikan maat ovat unionin menestyneimpiä maita. Saksan ja Ruotsin taloudet ovat kiistatta Suomea vahvempia. Populistinen ja kansallismielinen oikeisto jyrsii nuorten tulevaisuuden juuria kiistämällä maahanmuuton hyödyt.

Arvoisa puhemies! Vasemmisto haluaa ekologisesti ja sosiaalisesti kestävän Euroopan. Euroopan unionin suunnaksi on otettava kompassineulan sitkeästi osoittama suunta eli pohjoismainen hyvinvointimalli. Valinta Eurooppa-politiikassa ei ole kansallisvaltion ja liittovaltion välillä. Valinta on tehtävä inhimillisyyden ja ihmisvihan välillä.

Lainaus
Markus Mustajärvi /vr:
Arvoisa puhemies! Höristelin korvia, kun edustaja Lapintie sanoi ryhmäpuheessaan hyvin yksioikoisesti, että Saksan ja Ruotsin taloudet ovat niin vahvoja siitä syystä, että näissä maissa on paljon maahanmuuttajia. No, maahanmuuttajat tuovat aina uusia ajatuksia, vaikutteita ja myös yrittäjyyttä, mutta kyllä kai kaikissa tilanteissa maahanmuuton pitää olla hallinnassa. Kun Suomikin on maksanut pankkitukea muun muassa saksalaisille pankeille, tuen ehtona on ollut äärettömän raaka talouspolitiikka näissä kriisimaissa, muun muassa Kreikassa ja Espanjassa. Näiden maiden nuoret ovat sen taloudellisen tuen ehdoilla pakotettu lähtemään kotimaastaan, ja suuri hyötyjä on ollut Saksa. Kun EU:n toimesta ja Suomen hallituksen tukemana on rakennettu näille nuorille muuttamisen pakko, niin ei kai se pakko mikään vapaus ole?

Lainaus
Tuula Peltonen /sd:
Arvoisa puhemies! Kulunutta hallituskautta on leimannut hyvinkin vahvasti talouskriisi koko EU:n alueella. Erityisesti Välimeren alueelle annettu tuki on kärjistänyt keskustelua ja antanut EU-kriittisille populisteille vahvan aseen arvostelulle.

Tuore esimerkki EU-kriittisyydestä löytyy kuitenkin yllättäen Euroopan unionin ulkopuolelta eli Sveitsin päätöksestä rajoittaa EU:n alueelta tulevaa maahanmuuttoa. Äänestystulos kertoo kasvavasta huolesta yhä lisääntyvästä maahanmuutosta ja sen vaikutuksista maan kulttuuriin, talouteen tai ylipäätään yhteiskunnan arvoihin. Näiden samojen asioiden parissa joudumme painimaan yhä enemmän tulevaisuudessa myös Suomessa, mutta onneksi meillä on maahanmuuttopolitiikassa ihan hyvä tilanne.

Euroopan unioni ei varmasti ole nykyiselläänkään täydellinen, eikä se sellaiseksi koskaan tulekaan. Kritiikkiä kaivataan. Sosialidemokraattien mielestä Suomen paikka on kuitenkin EU:ssa sen täysivaltaisena ja rakentavana jäsenmaana. Me sosialidemokraatit haluamme EU:sta sosiaalisesti ja ekologisesti kestävän, kilpailukykyisen, tasa-arvoisen ja ennen kaikkea korkean työllisyyden unionin.

Arvoisa puhemies! Talouskasvun käynnistäminen on Euroopan unionin keskeinen haaste. Suuri valiokunta painotti mietinnössään, että talouden pääongelma ei ole finanssikriisi vaan kilpailukyvyn kriisi. Professori Pekka Sutela kirjoitti maanantain Helsingin Sanomissa, että talouskasvu perustuu väestönkasvuun, investointeihin ja innovaatioihin. Investointeja ei tällä hetkellä juurikaan ole, uudet innovaatiot perustuvat toiveisiin, joten jäljelle jää vain väestönkasvu.

Puolet vuoden 1700 jälkeisestä talouskasvusta on perustunut väestönkasvuun. Väestönkasvu on vahvaa kehittyvissä maissa, mutta vain harvoissa Suomelle tärkeissä vientimaissa. Yhdysvaltojen ja Britannian hyville kasvunäkymille keskeinen selittäjä on maahanmuutto. On selvää, että maahanmuutto on avain talouskasvuun myös Suomessa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 275
 • Liked: 18453
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: Eduskunnan työskentelyä
« Vastaus #42 : 12.02.2014, 23:52:09 »
Mitä v*ttua niille hiilijalanjäljille nyt yhtäkkiä tapahtui? Vai onko sekin VHMJ:n (valkoisen heteromiesjalan) erityisominaisuus? Ai niin, hiilijalanjälki ei olekaan muodissa tällä kaudella.

Paitsi kun kerätään rahaa.

Eikä väestöräjähdys. Sehän vaiettiin aika pian, kaiketi koska ihmisoikeus täyttää maan, ja vilja mätänee natrien kumpuloihin.

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 066
 • Liked: 9340
Vs: Eduskunnan työskentelyä
« Vastaus #43 : 11.12.2015, 04:57:16 »
Päivi se ryhmineen jaksaa muistuttaa, että helpolla me syntiset maahamuuttokriitikot emme tämän maallisen vaelluksemme päätepisteeseen pääse.

Lakialoite LA 12/2015 vp  Päivi Räsänen kd ym.

Lakialoite laiksi alkoholi- ja alkoholijuomaverosta annetun lain liitteen muuttamisesta

Eduskunnalle

ALOITTEEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä ehdottaa lakialoitteessa, että alkoholi- ja alkoholijuomaveroa korotetaan yhteensä 60 miljoonalla eurolla.

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Lakialoite/Sivut/LA_12+2015.aspx

”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 066
 • Liked: 9340
Vs: Eduskunnan työskentelyä
« Vastaus #44 : 11.12.2015, 05:00:20 »
Päivi se ryhmineen jaksaa muistuttaa, että helpolla me syntiset maahamuuttokriitikot emme tämän maallisen vaelluksemme päätepisteeseen tule pääsemään.

Lakialoite LA 12/2015 vp  Päivi Räsänen kd ym.

Lakialoite laiksi alkoholi- ja alkoholijuomaverosta annetun lain liitteen muuttamisesta

Eduskunnalle

ALOITTEEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä ehdottaa lakialoitteessa, että alkoholi- ja alkoholijuomaveroa korotetaan yhteensä 60 miljoonalla eurolla.

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Lakialoite/Sivut/LA_12+2015.aspx
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

TheVanishedTerrorist

 • Vieras
Vs: Eduskunnan työskentelyä
« Vastaus #45 : 11.12.2015, 07:02:52 »
Päivi se ryhmineen jaksaa muistuttaa, että helpolla me syntiset maahamuuttokriitikot emme tämän maallisen vaelluksemme päätepisteeseen tule pääsemään.

Lakialoite LA 12/2015 vp  Päivi Räsänen kd ym.

Lakialoite laiksi alkoholi- ja alkoholijuomaverosta annetun lain liitteen muuttamisesta

Eduskunnalle

ALOITTEEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä ehdottaa lakialoitteessa, että alkoholi- ja alkoholijuomaveroa korotetaan yhteensä 60 miljoonalla eurolla.

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Lakialoite/Sivut/LA_12+2015.aspx
Viro kiittää. Koskakohan näiden kantomatkaksi tulee riittävä viinankuljetukseen :roll:?
http://www.amazon.com/b?node=8037720011

viidakkorumpu

 • Vieras
Vs: Eduskunnan työskentelyä
« Vastaus #46 : 10.02.2016, 13:51:06 »
Minä en nyt oikein tiedä miten täällä Hommassa täytyis toimia. Tämä ei välttämättä kuulu tähän ketjuun, mutta en löytänyt parempaakaan enkä uskaltanut aloittaa uutta ketjua.

Katselin eilistä kyselytuntia.

Tiistai 9.2.2016 klo 14.00
Täysistunto. Valtiopäivien avauskeskustelu. Hallituksen esitysten lähetekeskusteluja.

Pääministeri piti ensin puheen hallituksen toimista, jonka jälkeen kaikkien eduskuntaryhmien puheenjohtajat pitivät oman puheensa, jonka pituus oli 5min. Puheista sen verran, että oppositiopuolueet eivät osanneet oikein pysyä aikamääreessä. En ole erityisemmin seurannut eduskunnan toimintaa niin en tiedä miten normaali tapa tuo aikarajan ylittäminen on.

Erityisesti kiinnitin huomiota rkp:n Carl Haglundin toimintaan. Olen kuvitellut että rkp olisi kokoomuksen kaltainen puolue, mutta puheenvuorot olivat vihreiden kaltaisia. Carl Haglund oli myös mielestäni kaikkein kärkkäimin haukkumassa hallitusta. Varmaan niitä nyt tympii, kun eivät päässeet hallitukseen. Haglund myös kiinnitti eniten huomiota turvapaikka politiikkaan. Hän painotti paljon sitä, että hallituksen tulisi keskittyä turvapaikanhakijoiden työllistämiseen ja, että nyt täytyisi tehdä niitä konkreettisia ratkaisuja. No tulipa sitten mieleeni eräs konkreettinen ratkaisu, mitä asialle voitaisiin tehdä.

Turvapaikanhakijoiden työllistymisessä on vaikeinta koulutuksen- ja kielitaidon puute. Voitaisiin määrätä, että turvapaikanhakijalle jaettavan sosiaalituen edellytyksenä on riittävä kielitaito ja kielikurssit olisivat pakollisia. Tämä olisi konkreettinen ratkaisu ja parantaisi turvapaikanhakijoiden työllistymistä. Veikkaisin vaan, että ei tämä ratkaisu kuitenkaan miellyttäisi Haglundia ja kumppaneita. Se tulkittaisiin mielettömäksi sorroksi sun muuksi totalitarismiksi.

Mutta siis täytyy vaan todeta, että kyllä tuo eduskunnan toiminta on aika älytöntä. Mikään ei kelpaa oppositiolle ja se kai se on pelin henki.

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 170
 • Liked: 17595
 • covfefe
Vs: Eduskunnan työskentelyä
« Vastaus #47 : 10.02.2016, 13:55:50 »
Lainaus
Olen kuvitellut että rkp olisi kokoomuksen kaltainen puolue, mutta puheenvuorot olivat vihreiden kaltaisia. Carl Haglund oli myös mielestäni kaikkein kärkkäimin haukkumassa hallitusta.

Tämä on virhe jota rkp ei mielellään korjaa.

Lainaus
Puheista sen verran, että oppositiopuolueet eivät osanneet oikein pysyä aikamääreessä.

Käytännössä tarkoittaa sitä että puhujalla ei ole asiaa mutta jotain on puhuttava.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

viidakkorumpu

 • Vieras
Vs: Eduskunnan työskentelyä
« Vastaus #48 : 14.02.2016, 23:08:24 »
Keskustan kansanedustaja Antti Kurvinen vastustaa kansalaisaloitejärjestelmää.

https://www.eduskunta.fi/_layouts/15/Arkena.Edk.SaliVideo/index.html?clip_id=B3E5C6F3&position=0&tab=ConferenceCurrent

Linkki ohjaa väärään videoon. En saanut suoraan oikean videon linkkiä. Oikea on päivämäärällä 6. torstaina 11. helmikuuta 2016 oleva video. Ajassa 01:31:10.

Eduskunnassa keskusteltiin kansalaisaloitteesta rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten karkoittamisesta. Suomen uutiset uutisoi asiasta paljon sitä kautta itsekkin kiinnostuin aiheesta. Tuli vaan yllätyksenä tuokin Kurvisen mielipide.
Perussuomalaiset edustajat pitivät fiksuja puheenvuoroja ja kannattivat aloitetta. Yllättävää oli, että puheen aloitti Vihreiden edustaja Olli-Poika Parviainen. Yllättävää ei ollut, että Parviainen vastusti aloitetta.

Panopticon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 826
 • Liked: 700
 • Make it so!
Vs: Eduskunnan työskentelyä
« Vastaus #49 : 15.03.2016, 14:22:17 »
Lainaus
Hallituksen esitysHE252016 vp
Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi kotoutumisen edistämisestä annetun lain 54 ja 87 §:n muuttamisesta

esityksen pääasiallinen sisältö

Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kotoutumisen edistämisestä annettua lakia siten, että laskennalliset korvaukset kunnalle kotoutumista tukevan toiminnan järjestämisestä voitaisiin maksaa automaattisesti ilman erillisistä hakemusta kehittämis- ja hallintokeskukselle. Laskennallisten korvausten automatisoinnin mahdollistamiseksi lakiin lisättäisiin tiedonsaantiin oikeutetuksi Väestörekisterikeskus. 

Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan ensi tilassa.

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Sivut/HE_25+2016.aspx

Ihan kohta eduskunnassa käsittelyssä, kunhan postilaki on vatuloitu. Näkyy Areenassa.

V.S. Paavolainen

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 59
 • Liked: 59
Vs: Eduskunnan työskentelyä
« Vastaus #50 : 19.09.2016, 03:01:18 »
toivottavasti tästä ei tule eduskunnan töeskentely vaikka siltä näyttää, laittakaa kiertoon vaan linkki

http://piikkisanakas.blogspot.fi/2016/09/poliittinen-virhelaukaus.htmlRoope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 066
 • Liked: 9340
Vs: Eduskunnan työskentelyä
« Vastaus #51 : 20.12.2018, 21:05:52 »
Täysistunto Torstai 20.12.2018 klo 10.00
Suullinen kysymys palautussopimuksesta Irakin kanssa (Pia Kauma kok)
Arvoisa puhemies! Oulussa tapahtuneet alaikäisiin kohdistuneet seksuaalirikokset ovat järkyttäneet monen suomalaisen turvallisuudentunnetta. Ulkomaalaisten osuus Suomessa tehdyistä raiskausrikoksista on korkea: se on paljon korkeampi kuin on ulkomaalaisten suhteellinen osuus väestöstä. Noin 30 prosentissa raiskausrikoksista tekijä on ulkomaalainen. Näihin rikoksiin on puututtava nykyistä hanakammin, sillä jos ei noudata sääntöjä, ei ansaitse turvaakaan.
Aina kohdemaa ei kuitenkaan suostu ottamaan rikollisia vastaan. Tämä on tilanne esimerkiksi Irakin kanssa. Palautussopimukset ovat takkuilleet. Kysyisin nyt teiltä, ulkoministeri Soini: millä tavalla neuvottelut Irakin kanssa ovat edenneet, etenkin nyt, kun muun muassa Bagdadiin on suunnitteilla lähetystön perustaminen?
 
16.56 Ulkoministeri Timo Soini  (vastauspuheenvuoro)
Arvoisa rouva puhemies! On tärkeä asia, että irakilaisille ja kaikille muillekin tehdään hyvin selväksi, että niiden, jotka eivät saa tai voi saada täältä turvapaikkaa, täytyy palata kotimaahansa.
Muutama lukufakta: Tänne tuli aikanaan 21 500 irakilaista turvapaikanhakijaa. Heistä vapaaehtoisesti on palannut 3 200, oleskeluluvan on saanut 6 300, vastaanottokeskuksissa on 5 100 henkeä, 6 400 on poistunut joko Eurooppaan tai Irakiin — kukaan ei oikein tiedä — ja sitten vielä 700 on saatu ikään kuin pakolla palautettua. Eli paljon on tehty ja lisää pitää tehdä.
On tärkeää huomata, että Irak ei ole Suomen kahdenvälinen kehitysyhteistyökumppani, vaan se rahoitus, mitä me Irakiin annamme, menee kansainvälisten järjestöjen kautta, YK:n kautta, Maailmanpankin kautta. Sen takia on tärkeää, että me avaamme siellä lähetystön ja pystymme tätä kautta paljon paremmin viemään näitä palautusasioita eteenpäin. [Puhemies koputtaa] Yksi palautussopimus ei sinänsä pelkästään ole ratkaiseva asia. Ruotsilla sellainen on, ja ihan [Puhemies koputtaa] muutamissa kymmenissä on pystytty pakkopalauttamaan.
Yksi asia vielä, arvoisa puhemies: On tärkeää, että tästä maasta ei lähde sellaista signaalia ulos, että voidaan jotenkin estää sellaisten henkilöiden palauttaminen, jotka eivät täältä turvapaikkaa ole saamassa. Sellaista propagandaa [Puhemies koputtaa] ei pidä tehdä.
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/PoytakirjaAsiakohta/Sivut/PTK_135+2018+4.8.aspx…paljon on tehty… = 700 palautettu, 10 000 kävellyt itse pois
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 355
 • Liked: 134296
Vs: Eduskunnan työskentelyä
« Vastaus #52 : 20.12.2018, 21:28:37 »
Täysistunto Torstai 20.12.2018 klo 10.00
16.56 Ulkoministeri Timo Soini  (vastauspuheenvuoro)
...
Yksi palautussopimus ei sinänsä pelkästään ole ratkaiseva asia. Ruotsilla sellainen on, ja ihan [Puhemies koputtaa] muutamissa kymmenissä on pystytty pakkopalauttamaan.

Ei varmaan suuri yllätys, että Soini valehtelee.

Ruotsi solmi palautussopimuksen Irakin kanssa vuonna 2008, ja jo vuotta myöhemmin se oli tehnyt 250 pakkopalautusoperaatiota (yhdessä palautuksessa voi olla useampia palautettavia).

Vielä tärkeämpää Ruotsin kannalta oli kuitenkin se, että palautussopimuksen myötä Ruotsiin pyrkivien irakilaisturvapaikanhakijoiden määrä romahti murto-osaan, kun juuri Ruotsi oli ollut aiemmin irakilaisten ykköskohde Euroopassa. Jatkoivat sitten matkaansa löysemmän politiikan Suomeen, minkä seurauksena Suomessa tehtiin tuolloin uusia ennätyksiä turvapaikanhakijamäärissä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

hamppari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 258
 • Liked: 4260
 • Olisipa alkuräjähdys ollut suutari
Vs: Eduskunnan työskentelyä
« Vastaus #53 : 20.12.2018, 22:02:23 »
Jos Suomea johdettaisiin järjellä, niin tähän tulisi stoppi kunnes iRakit suostuisivat ottamaan vankinsa takaisin vankiloihinsa.

Lainaus
Vuonna 2019 tukea on tarkoitus antaa ulkoministeriöltä ja puolustusministeriöltä yhteensä lähes 25 miljoonaa euroa.
https://www.paulikiuru.fi/?x103997=1936745
70-luvulla jännitimme 'kuuden miljoonan dollarin miehen' seikkailuja.
Nyt seuraamme kauhulla 'seitsemän miljardin euron naisen' sekoiluja.

Tommi Korhonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 011
 • Liked: 1485
 • Artist formerly known as 'Joonatan'
Vs: Eduskunnan työskentelyä
« Vastaus #54 : 25.12.2018, 03:15:20 »
Että suututtaa. Soini ihan suoraan sanoo, ettei ole saanut mitään aikaan, vaikka ilmaisee itse sisääntulijoiden määrän olevan ihan älytön.
En nyt haluaa viljellä mitään absoluutteja, mutta on täysin idioottimaista ottaa sisään ihmisiä joita heidän kotimaansa ei suostu ottamaan vastaan.
Kerrassaan toivoton tilanne. Kaikki muut eduskuntapuolueet kannattavat suomalaisvastaista politiikkaa. Perussuomalaiset ovat ohjelmatasolla hyvä, mutta sillä on lampaan rohkeus.

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 066
 • Liked: 9340
Vs: Eduskunnan työskentelyä
« Vastaus #55 : 20.12.2019, 04:02:15 »
Kaikille avoimia koulutuksia Eduskunnan kirjastossa
 
Eduskunnan kirjasto antaa koulutusta erilaisista eduskuntaan, yhteiskuntaan ja oikeuteen sekä EU:hun liittyvistä verkkotiedonlähteistä. Tutustu alkuvuoden 2020 koulutusohjelmaan ja tule oppimaan, mistä tieto löytyy!
 
tiistai 14.1. klo 9.15–10.45 Kansalainen vaikuttajana
tiistai 21.1. klo 9.15–11.00 Eduskuntatyön erityispiirteistä
tiistai 28.1. klo 9.15–10.45 Finlex ja muut kotimaiset säädöslähteet
tiistai 4.2. klo 9.15–10.45 Lainsäädäntöprosessin tiedonlähteitä
tiistai 11.2. klo 9.15–10.45 Miten eduskunnan asiakirjat löytyvät eduskunnan verkkosivuilta?
 
Kunkin koulutuksen sisällöstä saat tarkempaa tietoa esitteestä.
Koulutuksiin on vapaa pääsy ja ne ovat maksuttomia. Ilmoittaudu mukaan!
Koulutukset pidetään kirjaston tiloissa, osoitteessa Aurorankatu 6, joka on Eduskuntatalon takana. Ovet avataan aamuisin klo 9.00.
Voit ottaa mukaan oman kannettavan tietokoneesi tai mobiililaitteesi esiteltäviin sivustoihin tutustumista varten. Käytettävissä on langaton verkko.
Koulutusaineistot ovat saatavissa kirjaston verkkosivuilla koulutuksen jälkeen.

https://www.eduskunta.fi/FI/tiedotteet/Sivut/kaikille-avoimia-koulutuksia-eduskunnan-kirjastossa-kevattalvi20.aspx
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 066
 • Liked: 9340
Vs: Eduskunnan työskentelyä
« Vastaus #56 : 15.09.2022, 06:56:26 »
Päiväjärjestys PJ 92/2022 vp

Torstai 15.9.2022 klo 16.00

1. Nimenhuuto

2. Suullinen kyselytunti

6. Lupa elää – Suomessa pitkään asuneille turvapaikanhakijoille myönnettävä oleskeluluvat

Kansalaisaloite

KAA 6/2022 vp

Lähetekeskustelu

...Kansalaisaloite  Lupa Elää

Ehdotamme, että Suomen valtio myöntää nelivuotisen jatkuvan oleskeluluvan henkilöille, jotka ovat hakeneet turvapaikkaa Suomesta ennen 1.1.2017 eivätkä ole saaneet jatkuvaa oleskelulupaa. Lakimuutoksen tulee virallistaa niiden turvapaikkaa hakeneiden ulkomaan kansalaisten oleskelu, jotka ovat asuneet Suomessa pitkään ja yhtäjaksoisesti turvapaikanhakijoina, paperittomina tai tilapäisellä oleskeluluvalla. Henkilöille, joiden asema virallistetaan tällä muutoksella, pitää myöntää tarvittaessa muukalaispassit, eikä mahdollinen maahantulokielto saa estää heidän oleskelunsa virallistamista.
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 066
 • Liked: 9340
Vs: Eduskunnan työskentelyä
« Vastaus #57 : 23.10.2022, 14:20:38 »

Eduskunta torstai 20.10.2022  Suullinen kyselytunti

16.54  Eveliina Heinäluoma sd: Arvoisa puhemies! Viime maanantaina vietimme jälleen asunnottomien yötä. Asunto on jokaisen perusoikeus, mutta se ei valitettavasti edelleenkään kaikkien osalta toteudu.Suomalaiseesa yhteiskunnassa on esimerkiksi oikeus perusopetukseen ilman omaa rahaa. Itse olen erehtynyt ostamaan oman asunnon. Kuinka monella Hommalaisella on Eveliina Heinäluoman mainitsema perusoikeus asuntoon toteutunut ilman omaa rahaa?
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

Tagit: eduskunta