Kirjoittaja Aihe: Joukkotappelu jalkapallopelissä  (Luettu 39332 kertaa)

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 936
 • Liked: 18334
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #120 : 13.09.2021, 10:46:28 »
Kaikille palstalaisille jo vuosien takaa tuttu kurdien rytmiryhmä, FC Komer, on toteuttanut taas monikulttuurisuuden iloja.  Yksi potku ja yksi lyönti kerrallaan kohti suvaitsevaisuutta...

Lainaus
https://www.is.fi/jalkapallo/art-2000008259100.html
Vitosdivisioonan jalkapallo-ottelu Turussa päättyi sunnuntaina poliisin väliintuloon. FC Komarin ja Kuuvuoren Laakin välinen ottelu Parkinkentällä oli tilanteessa 1–1, kun peli jouduttiin keskeyttämään.

Ottelun erotuomari antoi punaisen kortin Komarin pelaajalle. Tästä alkoi kotijoukkueen pelaajien voimakas protestointi. Lopulta erotuomari joutui keskeyttämään ottelun, koska koki oman ja pelaajien turvallisuuden uhatuksi. Noin viisi minuuttia peliä jäi pelaamatta.

IS:n tietojen mukaan tilanne kärjistyi keskeytyksen jälkeen Komarin pelaajien ja kannattajien sekä KuuLan pelaajien ja erotuomarin välillä.

– Koin seuramme puheenjohtajana, etten pystynyt takaamaan pelaajiemme turvallisuutta. Näin, että poliisit oli pakko saada paikalle, kentällä myös pelaajana ollut KuuLan Fredrik Wennerstrand kertoi Ilta-Sanomille.

Tilanne muuttui väkivaltaiseksi. IS:n tietojen mukaan Komarin pelaajat pyrkivät KuuLan koppiin. Wennerstrand ei halunnut kommentoida tietoa.

Paikalle jouduttiin soittamaan myös ambulanssi, sillä yksi KuuLan pelaajista kärsi yhteenotossa sairaalahoitoa vaatineita ruhjeita. Hän pääsi illalla sairaalasta kotiin.

– Tämä oli ikävä tilanne, jollaisessa emme ikinä haluaisi olla. Pelaajat ovat shokissa.

KuuLan pelaajat ja erotuomari joutuivat poistumaan Parkin kentältä poliisisaattueessa.
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 110
 • Liked: 16180
 • Kuka jos en minä
Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #121 : 13.09.2021, 11:06:40 »
Pitäsköhän tälle ja atlantikselle avata oma matuliiga jossa voisi veikata tuleeko yksittäistapaus, hautaristi vai kuivana kakkoseen?
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 936
 • Liked: 18334
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #122 : 13.09.2021, 11:59:52 »
Kauan on tuokin roskasakki heilunut lajia tahraamassa...
https://hommaforum.org/index.php/topic,34476.msg1052456.html#msg1052456
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 572
 • Liked: 33509
 • Ego sum Spartacus
Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #123 : 13.09.2021, 13:58:11 »
Vanha uutinen tuosta joukkiosta kokonaan koska se saattaa hävitä.

Lainaus

Tällainen on joukkotappelun aloittanut futisseura

JULKAISTU 17.09.2010 09:46 (PÄIVITETTY 17.09.2010 09:56)

Turun piirin 6. divisioonan jalkapallo-ottelu FC KyPSin ja FC Komarin välillä keskeytyi joukkotappelun puhjettua kesken pelin. Ottelu jouduttiin keskeyttämään kun Komarin maalivahti ryntäsi kesken pelin jo aiemmin kentältä poistetun pelaajan kimppuun.

Verkkosivuilla FC Komar kuvailee itseään näin:

- FC Komar on turkulainen, monikulttuurinen jalkapalloseura, joka pelaa taatusti rasismivapaata jalkapalloa. Meillä saavat pelata kaikki ihonväristä, kielestä ja uskonnosta riippumatta. Pyrimme tukemaan pelaajiemme kotoutumista Suomeen samalla kun arvostamme kunkin omaa kulttuurista identiteettiä.

- Monilla joukkueemme pelaajista on kurditausta, mutta Irakin ja Iranin lisäksi pelaajiemme juuret ovat olleet muun muassa Venäjällä, Somaliassa, Tunisiassa ja Suomessa. Varsin monella meistä on pakolaistausta. Nyt useilla meistä on jo Suomen kansalaisuus, joidenkin prosessi on kesken. Useimmilla on työ- tai opiskelupaikka; me olemme muun muassa puuseppiä, rakennusmiehiä, muurareita, laitosmiehiä, siivoojia, elektroniikkatyöläisiä, yrittäjiä ja opiskelijoita.

- Me tuomme ihmisiä yhteen, vahvistamme monikulttuurisuutta ja suvaitsevaisuutta. Mottomme on: Jalkapallolla parempaan maailmaan!


https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tallainen-on-joukkotappelun-aloittanut-futisseura/4001468#gs.aoocqw

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 373
 • Liked: 6927
Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #124 : 13.09.2021, 14:05:25 »


Turun piirin 6. divisioonan...
Nythän joukkue on noussut jo viitosdivisioonaan.
Kansainvälisyys on yleellisyyttä, johon vain yläluokalla on varaa.

Benito Mussolini

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 572
 • Liked: 33509
 • Ego sum Spartacus
Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #125 : 22.09.2021, 20:13:37 »
Lainaus
X

FC Komarille määrätään 1000 € sakkoa 12.9. pelatun ottelun tapahtumista. FC Komarin pelaajalle Isuf Shalalle määrätään määräaikainen pelikielto 30.6.2022 asti sekä FC Komarin Karim Hilal Jebarille ja Kastriot Ademille annetaan viiden ottelun pelikiellot. Lisäksi KuuLan Hadhifa Al-Qaisille annetaan kolmen ottelun pelikielto.

Ottelun erotuomareiden ja kahden riippumattoman ulkopuolisen silminnäkijän raporttien mukaan noin 90 minuutin kohdalla FC Komarin Shala työnsi kahdella kädellä kohtuuttomalla voimalla KuuLan pelaajaa naamaan. Erotuomari näytti Shalalle punaista korttia, jonka jälkeen Shala lähestyi uhkaavasti erotuomaria. Tuomari pakeni tilanteesta välittömästi ja vihelsi pelin päättyneeksi. Shala oli lähtenyt seuraamaan erotuomaria, mutta hänen joukkuekaverinsa pysäyttivät hänet.

Erotuomarikolmikko ohjattiin pukukoppiin. FC Komarin pelaajat sekä kannattajat ja KuuLan pelaajat ajautuivat joukkotappeluun pukukoppikäytävällä. Tilanne purkautui noin viiden minuutin jälkeen. Pian tämän jälkeen poliisit saapuivat paikalle. Raporttien mukaan FC Komar on ollut ottelun jälkeisissä tapahtumissa aktiivinen osapuoli.

X

https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/miesten-vitosen-fc-komar-kuula-ottelun-tapahtumista-pelikieltoja-fc-komarille-1


Lainaus
X

Palloliiton Läntisen alueen kurinpidon tekemän ratkaisun vuoksi, kerho reagoi omalta osaltaan rangaistusten vaatimattomuuteen.
Erotuomarien turvallisuus on kerholle erittäin tärkeä asia ja sen eteen on tehtävä kaikki mahdolliset toimet nyt ja tulevaisuudessa.
Toivomme, että turvallinen ilmapiiri lisää kiinnostusta erotuomarina toimimiselle ja kenenkään ei tarvitse lopettaa toimintaa uhkailujen ym. vuoksi.

Kerho suosittaa kaikkia jäseniään sekä muitakin alueen erotuomareita jäyttäytymään pois niiden joukkueiden otteluista, jotka ovat olleet mukana erotuomareihin kohdistuvissa uhkauksissa ja laittamaan esteet kyseisille joukkueille.

Kerho suosittaa myös erotuomareitaan tekemään rikosilmoituksen suoraan heihin kohdistuvista uhkauksista tai päällekäymisistä.

X

http://www.tuek.fi/?p=1765

JT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 421
 • Liked: 9606
 • Sameiden vesien sukeltaja
Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #126 : 22.09.2021, 20:42:05 »
Väkivalta kuuluu jalkapalloon?
22.9. 2021

Paljon mediahuomiota saaneen FC Komarin ja Kuuvuoren Laakin (KuuLa) välisen ottelun tapahtumat ovat puhuttaneet suomalaista jalkapalloväkeä. Palloliiton Läntisen alueen kurinpitotyöryhmä julkaisi päätöksensä asiassa maanantaina. Päätöksiä on vaikea hyväksyä.

Ottelun tapahtumien seurauksena kolmelle FC Komarin pelaajalle määrättiin pelikieltoa väkivallasta ja sillä uhkaamisesta. Yksi KuuLan pelaaja sai kolmen ottelun pelikiellon epäurheilijamaisesta käytöksestä ruiskutettuaan juomapullostaan vettä kohti vastustajaa. FC Komar sai lisäksi turvallisuusmääräysten rikkomisesta 1000 euron sakon.

Rangaistukset väkivallasta eivät ole lainkaan riittäviä. Riidattomat faktat ja kurinpitotyöryhmän käytössä olleet ulkopuolisten raportit antavat vahvan perusteen ankarampiin sanktioihin. Lisäksi peräti kahdeksan FC Komarin pelaajista, jotka oli merkitty ottelun pöytäkirjaan, on aiemmin saanut vähintään kolmen ottelun mittaisia pelikieltoja kurinpitopäätöksillä. Kurinpitopäätökset ovat alasarjajalkapallossa hyvin harvinaisia – useimmissa joukkueissa.

Kahdeksan pelin pelikiellon aiemmin saanut pelaaja sai nyt viiden pelin pelikiellon KuuLan pukukopissa olleen pelaajan lyömisestä kasvoihin ja potkimisesta. Se on kovin vähän verrattuna siihen, että lyöntien ja potkujen kohteena ollut ensikertalainen saa veden ruiskuttamisesta kolmen pelin pelikiellon. Näyttää siltä, että Palloliiton linja on silitellä väkivaltaista käytöstä kevyesti vastakarvaan. Rangaistukset eivät pure, mutta ehkä niiden ei ole tarkoituskaan.

Mikä on raja sille, mitä joukkue voi tehdä, jotta siltä evättäisiin oikeus osallistua peleihin? Tässä tapauksessa väkivaltaa tehneitä pelaajia oli useita. Joitakin ei voitu rangaista todisteiden puuttuessa. Seuran pitäisi kantaa vastuu siitä, miten sen edustajat käyttäytyvät.

Pelitulokset ovat luonnollisesti mitätön detalji, kun nyrkit heiluvat. Erityisen pikanttina yksityiskohtana voi silti pitää sitä, että peli, joka keskeytettiin toisen joukkueen ryhdyttyä väkivaltaiseksi reaktiona punaiseen korttiin, tuomittiin tasapeliksi. Niinpä väkivaltaan ryhtynyt, muuten alivoimalle jäänyt joukkue pääsi hyötymään siitä, että heidän pelaajansa ryhtyi jahtaamaan tuomaria.

Väkivalta ei kuulu jalkapalloon, millään tasolla. Se tulee kitkeä pois. Lyhyet pelikiellot eivät selvästi riitä. Velvollisuus tästä on kaikilla, mutta viime kädessä se on Palloliitolla. Palloliiton tehtävä on luoda olosuhteet suomalaiselle jalkapalloyhteisölle, ja heidän valintansa muokkaavat jalkapallokulttuuria. Valitsemalla väkivallan vähättelyn he ylläpitävät kulttuuria, jossa väkivallalla on paikkansa jalkapallossa. Kenenkään ei pitäisi joutua pelkäämään peliin tullessaan. Poliisia ei pitäisi tarvita siihen, että uskaltaa poistua kentältä. Mitä vielä pitäisi tapahtua, että väkivalta otettaisiin vakavasti?

Me emme halua, että mikään muu seura joutuu käymään tällaisia tapahtumia läpi. Jos turvallisuuden tunteen menettämisellä on hinta, se on suurempi kuin 1000 euroa. Toivomme että liitto tarkastelee uudestaan linjaansa. Mikäli päätökset ovat aiemman käytännön mukaisia, käytäntö ja rangaistusmääräykset joutavat romukoppaan. Väkivalta ei kuulu jalkapalloon.

KUUVUOREN LAAKI


https://kuuvuorenlaaki.fi/vakivalta-kuuluu-jalkapalloon
Kun hollitupalaiset päästää salin puolelle, ne eivät siitä hienostu, vaan muuttavat salin hollituvaksi.
-Kari Suomalainen

Ei ehkä ole liioiteltua sanoa, että turvapaikanhakijat ovat parasta, mitä Suomelle on tapahtunut sataan vuoteen.
- Mirja Niemitalo ("Hyvyyden aalto pyyhkäisi yli Suomen", Kaleva, 2.10.2015)

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 522
 • Liked: 28519
 • Paalutetaan sananvapaus!
Vs: Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #127 : 22.09.2021, 21:51:08 »
Jos väkivalta on jossain kulttuurissa hyväksi havaittu keino ongelmien ratkomiseksi, niin tokihan se kuuluu myös jalkapalloon.

Miettikää uutisointia valtamediassa, jos mamujoukkue olisi joutunut väkivallan kohteeksi pelatessaan jotain Kuunatsien Laakia vastaan.
There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech.
- Idi Amin, diktaattori

Mjane

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 46
 • Liked: 143
Vs: Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #128 : 22.09.2021, 22:17:33 »
Siis mä luulin, että kyseessä on jotain mamuteinejä, mutta noihan on 30+ iässä ukkoja. Ja impulssikontrolli ilmeisesti edelleen täysin olematon  :facepalm:

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 572
 • Liked: 33509
 • Ego sum Spartacus
Vs: Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #129 : 22.10.2021, 16:14:02 »
Lainaus
X

JALKAPALLOLIITON valitusvaliokunta on perunut vitosdivarissa pelaavan FC Komarin kolmen pelaajan pelikiellot, kertoo Turun Sanomat. Rangaistuksia jaettaessa tehtiin valitusvaliokunnan mukaan niin vakavia virheitä, ettei päätöstä voinut pitää voimassa.

Palloliiton Läntisen alueen kurinpito- ja vastalauseasioita käsittelevä työryhmä oli määrännyt yhden FC Komarin pelaajan määräaikaiseen pelikieltoon aina 30.6.2022 asti. Lisäksi kaksi muuta FC Komarin pelaajaa oli määrätty viiden ottelun pelikieltoihin.

Pelikiellot liittyivät Komarin ja Kuuvuoren Laakin 12. syyskuuta pelaamaan otteluun, joka päättyi poliisin väliintuloon.

Tilanne oli kärjistynyt ottelun tuomarin annettua FC Komarin pelaajalle punaisen kortin. Pelaaja oli käyttäytynyt uhkaavasti tuomaria kohtaan, minkä jälkeen tämä vihelsi pelin päättyneeksi ja pakeni paikalta.

Myöhemmin FC Komarin pelaajat sekä kannattajat ja KuuLan pelaajat ajautuivat joukkotappeluun pukukoppikäytävällä, kun erotuomaristo oli päässyt suojaan pukukoppeihin. Yksi KuuLaan pelaaja joutui käymään välikohtauksen jälkeen sairaalassa.

X

https://www.is.fi/jalkapallo/art-2000008352881.html

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 649
 • Liked: 9690
Vs: Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #130 : 22.10.2021, 16:23:22 »
Lainaus
X

JALKAPALLOLIITON valitusvaliokunta on perunut vitosdivarissa pelaavan FC Komarin kolmen pelaajan pelikiellot, kertoo Turun Sanomat. Rangaistuksia jaettaessa tehtiin valitusvaliokunnan mukaan niin vakavia virheitä, ettei päätöstä voinut pitää voimassa.
X

https://www.is.fi/jalkapallo/art-2000008352881.html

Minusta tuo uutisen loppuosa on myös oleellinen:

Lainaus
Valitusvaliokunta määräsi tapauksen käsiteltäväksi uudelleen. Palloliiton läntisen alueen kurinpidosta vastaavan kilpailupäällikkö Mikael Westerback sanoo, että todistajien nimet jätettiin lausunnoista pois tapahtuman keräämän mediahuomion takia. Uudessa käsittelyssä nimet tulevat julkisiksi.

Uusi ratkaisu asiasta saadaan todennäköisesti marraskuun alussa.

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 431
 • Liked: 3988
Vs: Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #131 : 22.10.2021, 16:30:16 »
Pitää ymmärtää, että tulijoilla on pysyvä oikeus tehdä mitä tahansa ja kenelle tahansa. Kaikki muu olisi rasismia.  :silakka:
Vanhojen sosialistien kädet ovat lasten veressä - punainen viiva kulkee Prahasta Magadaniin.

Bronx Zoo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 257
 • Liked: 767
 • motherfather
Vs: Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #132 : 22.10.2021, 16:34:58 »
Kun tuomari ei uskalla olla kentällä, niin kyse ei ole enää jalkapallosta vaan monikulttuurista.
Trust me, I know what I'm doing

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 660
 • Liked: 13958
Vs: Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #133 : 22.10.2021, 17:19:06 »
Poliisin tutkinta asiasta on, yllättäen, edelleen kesken. Eli väkivaltajengiä vastaan todistaneiden nimet pitää antaa julkisiksi jotta komarin oikeusturva toteutuu ja todistajia päästään kuumottelemaan joukolla jotta todistusinto katoaa.

Tässä on lisäksi sellainen, että huhu kertoo komarin järjestelleen ko ottelun lopputulosta, mutten tiedä sisältyykö poliisin tutkintaan.

Veikkaan, että asia on nyt käsitelty ja todistajatkaan ei muista enää mitään kun on kumminkin jo aika pitkä aika matsista...
Don't give me that do goody good bullshit

Tagit: