Kirjoittaja Aihe: Joukkotappelu jalkapallopelissä  (Luettu 43677 kertaa)

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 975
 • Liked: 18573
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #120 : 13.09.2021, 10:46:28 »
Kaikille palstalaisille jo vuosien takaa tuttu kurdien rytmiryhmä, FC Komer, on toteuttanut taas monikulttuurisuuden iloja.  Yksi potku ja yksi lyönti kerrallaan kohti suvaitsevaisuutta...

Lainaus
https://www.is.fi/jalkapallo/art-2000008259100.html
Vitosdivisioonan jalkapallo-ottelu Turussa päättyi sunnuntaina poliisin väliintuloon. FC Komarin ja Kuuvuoren Laakin välinen ottelu Parkinkentällä oli tilanteessa 1–1, kun peli jouduttiin keskeyttämään.

Ottelun erotuomari antoi punaisen kortin Komarin pelaajalle. Tästä alkoi kotijoukkueen pelaajien voimakas protestointi. Lopulta erotuomari joutui keskeyttämään ottelun, koska koki oman ja pelaajien turvallisuuden uhatuksi. Noin viisi minuuttia peliä jäi pelaamatta.

IS:n tietojen mukaan tilanne kärjistyi keskeytyksen jälkeen Komarin pelaajien ja kannattajien sekä KuuLan pelaajien ja erotuomarin välillä.

– Koin seuramme puheenjohtajana, etten pystynyt takaamaan pelaajiemme turvallisuutta. Näin, että poliisit oli pakko saada paikalle, kentällä myös pelaajana ollut KuuLan Fredrik Wennerstrand kertoi Ilta-Sanomille.

Tilanne muuttui väkivaltaiseksi. IS:n tietojen mukaan Komarin pelaajat pyrkivät KuuLan koppiin. Wennerstrand ei halunnut kommentoida tietoa.

Paikalle jouduttiin soittamaan myös ambulanssi, sillä yksi KuuLan pelaajista kärsi yhteenotossa sairaalahoitoa vaatineita ruhjeita. Hän pääsi illalla sairaalasta kotiin.

– Tämä oli ikävä tilanne, jollaisessa emme ikinä haluaisi olla. Pelaajat ovat shokissa.

KuuLan pelaajat ja erotuomari joutuivat poistumaan Parkin kentältä poliisisaattueessa.
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 544
 • Liked: 17615
 • Kuka jos en minä
Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #121 : 13.09.2021, 11:06:40 »
Pitäsköhän tälle ja atlantikselle avata oma matuliiga jossa voisi veikata tuleeko yksittäistapaus, hautaristi vai kuivana kakkoseen?
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 975
 • Liked: 18573
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #122 : 13.09.2021, 11:59:52 »
Kauan on tuokin roskasakki heilunut lajia tahraamassa...
https://hommaforum.org/index.php/topic,34476.msg1052456.html#msg1052456
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 922
 • Liked: 38392
 • Ego sum Spartacus
Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #123 : 13.09.2021, 13:58:11 »
Vanha uutinen tuosta joukkiosta kokonaan koska se saattaa hävitä.

Lainaus

Tällainen on joukkotappelun aloittanut futisseura

JULKAISTU 17.09.2010 09:46 (PÄIVITETTY 17.09.2010 09:56)

Turun piirin 6. divisioonan jalkapallo-ottelu FC KyPSin ja FC Komarin välillä keskeytyi joukkotappelun puhjettua kesken pelin. Ottelu jouduttiin keskeyttämään kun Komarin maalivahti ryntäsi kesken pelin jo aiemmin kentältä poistetun pelaajan kimppuun.

Verkkosivuilla FC Komar kuvailee itseään näin:

- FC Komar on turkulainen, monikulttuurinen jalkapalloseura, joka pelaa taatusti rasismivapaata jalkapalloa. Meillä saavat pelata kaikki ihonväristä, kielestä ja uskonnosta riippumatta. Pyrimme tukemaan pelaajiemme kotoutumista Suomeen samalla kun arvostamme kunkin omaa kulttuurista identiteettiä.

- Monilla joukkueemme pelaajista on kurditausta, mutta Irakin ja Iranin lisäksi pelaajiemme juuret ovat olleet muun muassa Venäjällä, Somaliassa, Tunisiassa ja Suomessa. Varsin monella meistä on pakolaistausta. Nyt useilla meistä on jo Suomen kansalaisuus, joidenkin prosessi on kesken. Useimmilla on työ- tai opiskelupaikka; me olemme muun muassa puuseppiä, rakennusmiehiä, muurareita, laitosmiehiä, siivoojia, elektroniikkatyöläisiä, yrittäjiä ja opiskelijoita.

- Me tuomme ihmisiä yhteen, vahvistamme monikulttuurisuutta ja suvaitsevaisuutta. Mottomme on: Jalkapallolla parempaan maailmaan!


https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tallainen-on-joukkotappelun-aloittanut-futisseura/4001468#gs.aoocqw

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 488
 • Liked: 7320
Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #124 : 13.09.2021, 14:05:25 »


Turun piirin 6. divisioonan...
Nythän joukkue on noussut jo viitosdivisioonaan.
Kansainvälisyys on yleellisyyttä, johon vain yläluokalla on varaa.

Benito Mussolini

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 922
 • Liked: 38392
 • Ego sum Spartacus
Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #125 : 22.09.2021, 20:13:37 »
Lainaus
X

FC Komarille määrätään 1000 € sakkoa 12.9. pelatun ottelun tapahtumista. FC Komarin pelaajalle Isuf Shalalle määrätään määräaikainen pelikielto 30.6.2022 asti sekä FC Komarin Karim Hilal Jebarille ja Kastriot Ademille annetaan viiden ottelun pelikiellot. Lisäksi KuuLan Hadhifa Al-Qaisille annetaan kolmen ottelun pelikielto.

Ottelun erotuomareiden ja kahden riippumattoman ulkopuolisen silminnäkijän raporttien mukaan noin 90 minuutin kohdalla FC Komarin Shala työnsi kahdella kädellä kohtuuttomalla voimalla KuuLan pelaajaa naamaan. Erotuomari näytti Shalalle punaista korttia, jonka jälkeen Shala lähestyi uhkaavasti erotuomaria. Tuomari pakeni tilanteesta välittömästi ja vihelsi pelin päättyneeksi. Shala oli lähtenyt seuraamaan erotuomaria, mutta hänen joukkuekaverinsa pysäyttivät hänet.

Erotuomarikolmikko ohjattiin pukukoppiin. FC Komarin pelaajat sekä kannattajat ja KuuLan pelaajat ajautuivat joukkotappeluun pukukoppikäytävällä. Tilanne purkautui noin viiden minuutin jälkeen. Pian tämän jälkeen poliisit saapuivat paikalle. Raporttien mukaan FC Komar on ollut ottelun jälkeisissä tapahtumissa aktiivinen osapuoli.

X

https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/miesten-vitosen-fc-komar-kuula-ottelun-tapahtumista-pelikieltoja-fc-komarille-1


Lainaus
X

Palloliiton Läntisen alueen kurinpidon tekemän ratkaisun vuoksi, kerho reagoi omalta osaltaan rangaistusten vaatimattomuuteen.
Erotuomarien turvallisuus on kerholle erittäin tärkeä asia ja sen eteen on tehtävä kaikki mahdolliset toimet nyt ja tulevaisuudessa.
Toivomme, että turvallinen ilmapiiri lisää kiinnostusta erotuomarina toimimiselle ja kenenkään ei tarvitse lopettaa toimintaa uhkailujen ym. vuoksi.

Kerho suosittaa kaikkia jäseniään sekä muitakin alueen erotuomareita jäyttäytymään pois niiden joukkueiden otteluista, jotka ovat olleet mukana erotuomareihin kohdistuvissa uhkauksissa ja laittamaan esteet kyseisille joukkueille.

Kerho suosittaa myös erotuomareitaan tekemään rikosilmoituksen suoraan heihin kohdistuvista uhkauksista tai päällekäymisistä.

X

http://www.tuek.fi/?p=1765

JT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 475
 • Liked: 9928
 • Sameiden vesien sukeltaja
Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #126 : 22.09.2021, 20:42:05 »
Väkivalta kuuluu jalkapalloon?
22.9. 2021

Paljon mediahuomiota saaneen FC Komarin ja Kuuvuoren Laakin (KuuLa) välisen ottelun tapahtumat ovat puhuttaneet suomalaista jalkapalloväkeä. Palloliiton Läntisen alueen kurinpitotyöryhmä julkaisi päätöksensä asiassa maanantaina. Päätöksiä on vaikea hyväksyä.

Ottelun tapahtumien seurauksena kolmelle FC Komarin pelaajalle määrättiin pelikieltoa väkivallasta ja sillä uhkaamisesta. Yksi KuuLan pelaaja sai kolmen ottelun pelikiellon epäurheilijamaisesta käytöksestä ruiskutettuaan juomapullostaan vettä kohti vastustajaa. FC Komar sai lisäksi turvallisuusmääräysten rikkomisesta 1000 euron sakon.

Rangaistukset väkivallasta eivät ole lainkaan riittäviä. Riidattomat faktat ja kurinpitotyöryhmän käytössä olleet ulkopuolisten raportit antavat vahvan perusteen ankarampiin sanktioihin. Lisäksi peräti kahdeksan FC Komarin pelaajista, jotka oli merkitty ottelun pöytäkirjaan, on aiemmin saanut vähintään kolmen ottelun mittaisia pelikieltoja kurinpitopäätöksillä. Kurinpitopäätökset ovat alasarjajalkapallossa hyvin harvinaisia – useimmissa joukkueissa.

Kahdeksan pelin pelikiellon aiemmin saanut pelaaja sai nyt viiden pelin pelikiellon KuuLan pukukopissa olleen pelaajan lyömisestä kasvoihin ja potkimisesta. Se on kovin vähän verrattuna siihen, että lyöntien ja potkujen kohteena ollut ensikertalainen saa veden ruiskuttamisesta kolmen pelin pelikiellon. Näyttää siltä, että Palloliiton linja on silitellä väkivaltaista käytöstä kevyesti vastakarvaan. Rangaistukset eivät pure, mutta ehkä niiden ei ole tarkoituskaan.

Mikä on raja sille, mitä joukkue voi tehdä, jotta siltä evättäisiin oikeus osallistua peleihin? Tässä tapauksessa väkivaltaa tehneitä pelaajia oli useita. Joitakin ei voitu rangaista todisteiden puuttuessa. Seuran pitäisi kantaa vastuu siitä, miten sen edustajat käyttäytyvät.

Pelitulokset ovat luonnollisesti mitätön detalji, kun nyrkit heiluvat. Erityisen pikanttina yksityiskohtana voi silti pitää sitä, että peli, joka keskeytettiin toisen joukkueen ryhdyttyä väkivaltaiseksi reaktiona punaiseen korttiin, tuomittiin tasapeliksi. Niinpä väkivaltaan ryhtynyt, muuten alivoimalle jäänyt joukkue pääsi hyötymään siitä, että heidän pelaajansa ryhtyi jahtaamaan tuomaria.

Väkivalta ei kuulu jalkapalloon, millään tasolla. Se tulee kitkeä pois. Lyhyet pelikiellot eivät selvästi riitä. Velvollisuus tästä on kaikilla, mutta viime kädessä se on Palloliitolla. Palloliiton tehtävä on luoda olosuhteet suomalaiselle jalkapalloyhteisölle, ja heidän valintansa muokkaavat jalkapallokulttuuria. Valitsemalla väkivallan vähättelyn he ylläpitävät kulttuuria, jossa väkivallalla on paikkansa jalkapallossa. Kenenkään ei pitäisi joutua pelkäämään peliin tullessaan. Poliisia ei pitäisi tarvita siihen, että uskaltaa poistua kentältä. Mitä vielä pitäisi tapahtua, että väkivalta otettaisiin vakavasti?

Me emme halua, että mikään muu seura joutuu käymään tällaisia tapahtumia läpi. Jos turvallisuuden tunteen menettämisellä on hinta, se on suurempi kuin 1000 euroa. Toivomme että liitto tarkastelee uudestaan linjaansa. Mikäli päätökset ovat aiemman käytännön mukaisia, käytäntö ja rangaistusmääräykset joutavat romukoppaan. Väkivalta ei kuulu jalkapalloon.

KUUVUOREN LAAKI


https://kuuvuorenlaaki.fi/vakivalta-kuuluu-jalkapalloon
Kun hollitupalaiset päästää salin puolelle, ne eivät siitä hienostu, vaan muuttavat salin hollituvaksi.
-Kari Suomalainen

Ei ehkä ole liioiteltua sanoa, että turvapaikanhakijat ovat parasta, mitä Suomelle on tapahtunut sataan vuoteen.
- Mirja Niemitalo ("Hyvyyden aalto pyyhkäisi yli Suomen", Kaleva, 2.10.2015)

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 577
 • Liked: 28901
 • Polonia restituta
Vs: Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #127 : 22.09.2021, 21:51:08 »
Jos väkivalta on jossain kulttuurissa hyväksi havaittu keino ongelmien ratkomiseksi, niin tokihan se kuuluu myös jalkapalloon.

Miettikää uutisointia valtamediassa, jos mamujoukkue olisi joutunut väkivallan kohteeksi pelatessaan jotain Kuunatsien Laakia vastaan.
There is freedom of speech, but freedom after speech, that I cannot guarantee.
- Idi Amin, diktaattori

Mjane

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 95
 • Liked: 318
Vs: Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #128 : 22.09.2021, 22:17:33 »
Siis mä luulin, että kyseessä on jotain mamuteinejä, mutta noihan on 30+ iässä ukkoja. Ja impulssikontrolli ilmeisesti edelleen täysin olematon  :facepalm:

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 922
 • Liked: 38392
 • Ego sum Spartacus
Vs: Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #129 : 22.10.2021, 16:14:02 »
Lainaus
X

JALKAPALLOLIITON valitusvaliokunta on perunut vitosdivarissa pelaavan FC Komarin kolmen pelaajan pelikiellot, kertoo Turun Sanomat. Rangaistuksia jaettaessa tehtiin valitusvaliokunnan mukaan niin vakavia virheitä, ettei päätöstä voinut pitää voimassa.

Palloliiton Läntisen alueen kurinpito- ja vastalauseasioita käsittelevä työryhmä oli määrännyt yhden FC Komarin pelaajan määräaikaiseen pelikieltoon aina 30.6.2022 asti. Lisäksi kaksi muuta FC Komarin pelaajaa oli määrätty viiden ottelun pelikieltoihin.

Pelikiellot liittyivät Komarin ja Kuuvuoren Laakin 12. syyskuuta pelaamaan otteluun, joka päättyi poliisin väliintuloon.

Tilanne oli kärjistynyt ottelun tuomarin annettua FC Komarin pelaajalle punaisen kortin. Pelaaja oli käyttäytynyt uhkaavasti tuomaria kohtaan, minkä jälkeen tämä vihelsi pelin päättyneeksi ja pakeni paikalta.

Myöhemmin FC Komarin pelaajat sekä kannattajat ja KuuLan pelaajat ajautuivat joukkotappeluun pukukoppikäytävällä, kun erotuomaristo oli päässyt suojaan pukukoppeihin. Yksi KuuLaan pelaaja joutui käymään välikohtauksen jälkeen sairaalassa.

X

https://www.is.fi/jalkapallo/art-2000008352881.html

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 014
 • Liked: 10683
Vs: Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #130 : 22.10.2021, 16:23:22 »
Lainaus
X

JALKAPALLOLIITON valitusvaliokunta on perunut vitosdivarissa pelaavan FC Komarin kolmen pelaajan pelikiellot, kertoo Turun Sanomat. Rangaistuksia jaettaessa tehtiin valitusvaliokunnan mukaan niin vakavia virheitä, ettei päätöstä voinut pitää voimassa.
X

https://www.is.fi/jalkapallo/art-2000008352881.html

Minusta tuo uutisen loppuosa on myös oleellinen:

Lainaus
Valitusvaliokunta määräsi tapauksen käsiteltäväksi uudelleen. Palloliiton läntisen alueen kurinpidosta vastaavan kilpailupäällikkö Mikael Westerback sanoo, että todistajien nimet jätettiin lausunnoista pois tapahtuman keräämän mediahuomion takia. Uudessa käsittelyssä nimet tulevat julkisiksi.

Uusi ratkaisu asiasta saadaan todennäköisesti marraskuun alussa.

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 687
 • Liked: 5079
Vs: Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #131 : 22.10.2021, 16:30:16 »
Pitää ymmärtää, että tulijoilla on pysyvä oikeus tehdä mitä tahansa ja kenelle tahansa. Kaikki muu olisi rasismia.  :silakka:
Let's Go Brandon

Bronx Zoo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 439
 • Liked: 1411
 • motherfather
Vs: Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #132 : 22.10.2021, 16:34:58 »
Kun tuomari ei uskalla olla kentällä, niin kyse ei ole enää jalkapallosta vaan monikulttuurista.
Trust me, I know what I'm doing

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 251
 • Liked: 15626
Vs: Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #133 : 22.10.2021, 17:19:06 »
Poliisin tutkinta asiasta on, yllättäen, edelleen kesken. Eli väkivaltajengiä vastaan todistaneiden nimet pitää antaa julkisiksi jotta komarin oikeusturva toteutuu ja todistajia päästään kuumottelemaan joukolla jotta todistusinto katoaa.

Tässä on lisäksi sellainen, että huhu kertoo komarin järjestelleen ko ottelun lopputulosta, mutten tiedä sisältyykö poliisin tutkintaan.

Veikkaan, että asia on nyt käsitelty ja todistajatkaan ei muista enää mitään kun on kumminkin jo aika pitkä aika matsista...
that's a bingo!

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 922
 • Liked: 38392
 • Ego sum Spartacus
Vs: Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #134 : 07.11.2021, 11:17:19 »
Mätäpaise toimittelija valkopesee.

Lainaus
X

Benjamin Hadaya kertoo nyt, mitä syksyllä valtakunnan otsikoihin nousseessa jalkapallo-ottelussa tapahtui ja miltä se tuntui. Hänen tapauksensa on esimerkki fyysisen ja henkisen väkivallan uhkasta, joka kuuluu liian monen erotuomarin arkeen.

ALUSSA SE vaikutti ihan tavalliselta Vitosen matsilta. Näin 18-vuotias Benjamin Hadaya kuvailee syyskuussa tuomitsemaansa ottelua.

Sellaista FC Komarin ja Kuuvuoren Laakin kohtaamisesta Turussa Parkin kentällä ei kuitenkaan tullut. Ottelu nousisi vielä valtakunnan otsikoihin.

Sitä Hadaya ei kuitenkaan voinut vielä tietää tai edes aavistaa. Päinvastoin, ottelun alku sujui rauhallisesti. Vasta avausjakson lopussa pelaajien tunteet alkoivat kuumeta.

Puoliaika tuntui tulevan juuri sopivaan kohtaan. Pelaajat ehtisivät rauhoittua tauolla. Niin yleensä käy.

Tällä kertaa tilanne olisi kuitenkin toisenlainen. Edessä olisi tapahtumia, joihin mitkään kurssit eivät pysty tuomareita valmistamaan.

X

Viime kaudella hän joutui ensimmäisen kerran tarkistamaan arviotaan.

– Vihelsin Vitosta ja jouduin pelaajan rasistisen huutelun kohteeksi. Olin sen jälkeen ihan hajalla. Ajattelin jo silloin, että olisiko tämä tässä. Miten jaksan jatkaa, jos joudun kuulemaan tuollaista? Kollegat olivat kuitenkin tukenani ja ura jatkui.

X

Parkin kentällä edessä on uusi tutkiskelun paikka. Tauko ei ole juurikaan rauhoittanut pelaajia. Hadaya käyttää niitä työkaluja, joita hänellä tuomarina on: suutaan, pilliään ja kortteja. Hän puhuu pelaajille, viheltää rikkeitä ja antaa tarvittaessa varoituksia.

Mikään ei tunnu auttavan. Kun Hadaya tuomitsee toisen jakson loppupuolella rangaistuspotkun, ottelu muuttuu hankalaksi. Rumia taklauksia, jälkipeliä ja tuomioiden jatkuvaa protestointia.

– Tuntui, että pelaajat eivät enää välittäneet ottelun lopputuloksesta tai pelaamisesta. Kymmenen minuutin sisään tuli järkyttävä määrä keltaisia kortteja.

Pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Hadaya seuraa pelitilannetta vaihtopenkkien edessä, kun hänen takaansa kuuluu kovaa huutoa.

– Käännyin katsomaan ja näin kuinka Komarin pelaaja työnsi kahdella kädellä vastustajaa naamasta niin kovaa kuin jaksoi.

Hadaya tietää, että tilanteessa on voinut tapahtua jotain mitä hän ei ole nähnyt. Hän tietää myös, miten hänen näkemäänsä toimintaan pitää puuttua. Hadaya kaivaa työkalupakistaan viimeisen ja järeimmän apuvälineensä, punaisen kortin. Hän ajaa pelaajan ulos. Tämä ei kuitenkaan poistu kentältä.

– Pelaaja katsoi minua pari sekuntia ja alkoi sitten tulla kohti. Lähdin juoksemaan karkuun. Pelaaja tuli hetken aikaa perässäni.

Työkalut on käytetty. Hadaya tajuaa, että silloin kun pelaaja päättää käydä tuomarin kimppuun, muovisesta pillistä ja kahdesta kirkkaanvärisestä kortista on yhtä paljon apua kuin sateenvarjosta pyörremyrskyssä.

Hän kokee tilanteen niin uhkaavaksi, että jatkaa juoksemista ja viheltää siinä sivussa pelin päättyneeksi.

– Pääsimme avustavien kanssa pukukoppiin suojaan. Hetken päästä koppiin alkoi kuulua järkyttävää kolinaa. Kuulin myöhemmin, että katsojat ja kotijoukkueen pelaajat olivat ilmeisesti tapelleet vierasjoukkueen pelaajien kanssa.

Hadayan onneksi katsomossa on tuomarikollega, joka soittaa poliisit. He tulevat paikalle kymmenessä minuutissa, mutta tilanteen rauhoittamiseen menee vielä parikymmentä minuuttia. Lisäksi vierasjoukkueen pelaaja on saanut nujakassa niin pahoja vammoja, että paikalle pitää kutsua ambulanssi.

Kaiken tämän taustalla Hadaya on romahtanut kopissa.

– En kestänyt sitä. Hajosin täysin ja menin suihkuun itkemään. Se kaikki oli yksinkertaisesti liikaa minulle.

X

TUOMARIEN UHKAILU ja koskemattomuuden loukkaaminen eivät ole valitettavasti vain jalkapallon ongelma. Espoossa juniorien koripalloturnaukseen jouduttiin elokuussa hälyttämään poliisit, kun hävinneen joukkueen pelaajat hyökkäsivät vastustajien ja erotuomarin kimppuun.

X

Julkisuuteen päätyy vain murto-osa niistä tilanteista, joissa tuomariin on käyty käsiksi. Henkisen väkivallan osalta yleiseen tietoon päätyvien tapausten prosenttiosuus on vielä huomattavasti pienempi. Tähän vaikuttaa ikivanha kulttuuri, jossa protestoinnin, haukkujen ja kiroilun vastaanottaminen on katsottu osaksi erotuomarin työtä.

Fifa-tuomari Mohammad Al-Emara twiittasi asetelman ongelmallisuudesta syyskuun alussa.

– Olet pari tuntia aikuisten keskellä kuuntelemassa haukkuja sun ulkonäöstä ja taidoista. Ja kukaan ei ole tukena, olet ihan yksin.

X

SUOMALAISESSA YHTEISKUNNASSA ja oikeastaan koko länsimaisessa maailmassa on 2000-luvulla tapahtunut kaksi vastakkaista, koko ajan kiihtyvää ilmiötä. Ensimmäinen näistä on näkyvän vihan lisääntyminen. Sosiaalinen media on räjäyttänyt vihapuheen määrän, ja viime vuosina on yhä useammin oltu tilanteissa, joissa viha ei ole jäänyt vain puheen tasolle. Erotuomarit ovat saaneet osansa tästä ilmiöstä.

Toista ilmiötä edustavat puolestaan esimerkiksi Me too - ja Black Lives Matter -kampanjat. Rasismia ja muuta syrjintää on tehty näkyväksi ja siihen on pyritty puuttumaan. Erotuomarit ovat olleet urheilussa osa tätä muutosta. Esimerkiksi Al-Emara on keskeyttänyt pelejä rasistisen huutelun takia.

X

BENJAMIN HADAYAN painajainen ei päättynyt siihen, että hän pääsi syyskuussa pois Parkin kentältä.

X

– Ensimmäinen viikko oli pahin. Mietin tosi tarkkaan, missä liikun. Pelkäsin, että jos pelaaja joka juoksi perässäni, tulisi kadulla vastaan. Mietin mitä sitten tapahtuisi.

Poliisin esitutkinta Parkin kentän tapahtumista on kesken. Palloliiton tuomio tuli jo: Läntisen alueen kurinpito langetti Komarille tuhannen euron sakot ja jakoi tukun pelikieltoja. Yksi Komarin pelaaja sai teoistaan kesäkuulle ulottuvan pelikiellon. Kaksi muuta Komarin pelaajaa sai viiden ja yksi Kuuvuoren Laakin pelaaja kolmen ottelun pelikiellon. (Valituslautakunta kumosi lokakuun lopussa pelikiellot menettelyvirheen vuoksi. Asia on menossa marraskuun aikana uusintakäsittelyyn.)

Turun erotuomarikerho veti alkuperäisistä rangaistuksista omat johtopäätöksensä. Turussa on viime vuosien aikana ollut useita tilanteita, joissa tuomareita on uhkailtu ja heihin on käyty käsiksi. Kerhon puheenjohtajan Jorma Laaksosen mukaan sanktiot ovat poikkeuksetta olleet pieniä, ja siksi kerhon hallitus päätyi yksimielisesti rankempaan ratkaisuun.

Kerho suositteli, etteivät sen jäsenet suostu menemään niiden joukkueiden peleihin, joiden kanssa on ollut pahoja ongelmia.

– Palloliitolla on omat säännöt ja sanktiot, mutta ne ovat meistä liian lieviä. Jos uhkaamiset ja turpaan vetämiset tekee siviilissä, niin se on rikosasia, Laaksonen linjasi IS:lle syyskuussa.

– On vähän liikaa, että erotuomari joutuu juoksemaan pukukoppiin karkuun. Pelataan kuitenkin Vitosta, tämän pitäisi olla harrastus. Tuomari pääsi koppiin lukkojen taakse, mutta mitä jos hän ei olisi onnistunut siinä?

X

https://www.is.fi/urheilulehti/parhaat/art-2000008375942.html

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 922
 • Liked: 38392
 • Ego sum Spartacus
Vs: Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #135 : 22.11.2021, 17:09:40 »
Lainaus

Parkinkentän syyskuun kohupelin tuomiot jaettiin uudelleen – Kolmelle FC Komarin pelaajalle tuntuvat pelikiellot

X

Uuden käsittelyn myötä FC Komarille määrättiin 800 euron sakkoa, joka laskutetaan erikseen seuralta.

FC Komarin pelaajalle Isuf Shalalle määrätään määräaikainen pelikielto kesäkuun 2022 loppuun asti. Lisäksi Karim Hilal Jebarille ja Kastriot Ademille annetaan kuuden ottelun pelikiellot, jotka pelaajat kärsivät joukkueen seuraavissa peleissä.

Ottelun raporttien, muun materiaalin ja vastineiden perusteella työryhmä katsoo, että Kuuvuoren Laaki on osallistunut ottelun jälkeiseen joukkotappeluun ja siten rikkonut rangaistusmääräyksiä. KuuLalle määrättiin 300 euron sakko, joka laskutetaan erikseen seuralta.

KuuLan pelaajalle Hadhifa Al-Qaisille annetaan kolmen ottelun pelikielto

X

https://www.ts.fi/urheilu/5490921/Parkinkentan+syyskuun+kohupelin+tuomiot+jaettiin+uudelleen++Kolmelle+FC+Komarin+pelaajalle+tuntuvat+pelikiellot

Videotarkistus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 192
 • Liked: 760
 • Kivenkova rasisti, sadisti ja fasisti.
Vs: Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #136 : 22.11.2021, 21:38:13 »
^Isuf Shala, Karim Hilal Jebari (vai Jebar?), Kastriot Ademi ja Hadhifa Al-Qais. "Jostain syystä" yhtään suomalaisnimeä ei ole rangaistujen joukossa. En löytänyt kummankaan joukkueen pelaajalistausta, mutta ainakin kuvan perusteella tuo Kuuvuoren Laaki koostuisi valtaosaltaan suomalaispelaajista. Silti ainoa rangaistu pelaaja heiltäkin oli nimeltään tulijataustainen.  :roll: 

Edit: Oho! Juttua päivitetty oikeaoppisemmaksi eli nyt ei ole nimiä enää ollenkaan:
"Klo 19.14: Korjattu sanamuotoja. Turun Sanomat ei julkaise pelikieltoja saaneiden pelaajien nimiä rangaistusten lievyyden ja asian saaman laajan julkisuuden vuoksi."

Jännä tuo editoinnin syy eli "rangaistuksen lievyys", kun otsikossa kirjoitetaan kuitenkin "tuntuvista pelikielloista"..
« Viimeksi muokattu: 22.11.2021, 21:51:46 kirjoittanut Videotarkistus »
If they want a new war, this time we will kill them all.

Charlie

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 644
 • Liked: 2224
 • terrorijärjestöt lakkautettava
Vs: Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #137 : 23.11.2021, 02:10:40 »
^Isuf Shala, Karim Hilal Jebari (vai Jebar?), Kastriot Ademi ja Hadhifa Al-Qais. "Jostain syystä" yhtään suomalaisnimeä ei ole rangaistujen joukossa. En löytänyt kummankaan joukkueen pelaajalistausta, mutta ainakin kuvan perusteella tuo Kuuvuoren Laaki koostuisi valtaosaltaan suomalaispelaajista. Silti ainoa rangaistu pelaaja heiltäkin oli nimeltään tulijataustainen.  :roll: 
Tuossa on ottelun tiedot kokoonpanoineen: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/2123043/lineups. FC Komar on mamujengi kuten tiedetään. KuuLalla on Hadhifan lisäksi yksi muu varsinainen ja yksi itänaapuriin viittaava nimi. 15 muuta KuuLa-pelaajaa menevät kantiksista nimiensä puolesta.
« Viimeksi muokattu: 23.11.2021, 02:13:16 kirjoittanut Charlie »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 884
 • Liked: 104903
Vs: Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #138 : 23.07.2022, 16:57:45 »
Lainaus
Ruotsissa puhkesi järkyttävä tappelu maailman suurimmassa juniorien jalkapallo­turnauksessa: henkilö hakattiin veriseksi ja toinen joukkue piiloutui metsään

Maailman suurimmassa juniori­jalkapallo­turnauksessa Gothia Cupissa Göteborgissa todistettiin perjantaina järkyttäviä tapahtumia. Asiasta uutisoivat muun muassa ruotsalais­lehdet Göteborgs-Posten ja Aftonbladet.

Göteborgs-Postenin mukaan kahden joukkueen välille puhkesi riita Slottsskogs­vallenilla pelatussa ottelussa, jossa kohtasivat ranskalainen ja yhdysvaltalainen juniori­joukkue. Ottelu ratkaistiin rangaistus­potku­kilpailussa, jonka jälkeen voittaja­joukkueen juhliminen ärsytti vastustajia, ja riita alkoi.

Lehden paikalla ollut lähde kertoo, että kentällä alkoi ”suuri tappelu”. Tilanne rauhoittui hetken kuluttua, kun toinen joukkueista poistui kentältä. Vastustaja kuitenkin seurasi joukkuetta stadionin ulkopuolelle, jossa alkoi seuraava tappelu. Tapahtumien yhteydessä yksi henkilö hakattiin veriseksi.

Tilanne rauhoittui, kun poliisi saapui paikalle. Siihen mennessä toinen joukkue oli piiloutunut metsään ja toinen palannut stadionille.

”Joukkueemme pelaajia ja vanhempia on loukkaantunut. Nuoria on loukkaantunut, ja yksi vanhempi tarvitsee tikkejä. Ambulanssi on tulossa”, toisen joukkueen jäsen kuvaili tapahtumia heti tappelun jälkeen.

”Näin ei pitäisi tapahtua jalkapallokentällä. Siellä ollaan pitämässä hauskaa, eikä potkimassa maassa makaavia ihmisiä. Vanhemmat itkevät, heitä potkittiin kasvoihin. Eivät he tehneet mitään”, hän jatkoi.

[...]

”Gothia Cupin puolesta kyseinen seura ei ole enää tervetullut turnaukseen”, Gothia Cupin viestintä­päällikkö Malin Fahlén kertoi Aftonbladetille.
Helsingin Sanomat 23.7.2022

Taas niitä uutisia, joiden täydentäminen järjelliseksi on lukijan vastuulla, kun toimittajat ovat sensuroineet faktat. Uutisessa ei kerrota edes sitä, mistä seuroista oli kyse ja kumpi seura aiheutti tappelun, eikä Hesarin kuvituskaan kerro mitään. Vinkkinä lienee toisen joukkueen "ranskalaisuus", ja ruotsalaislehtien kuvista voi päätellä lisää.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 025
 • Liked: 8421
 • Hummeriälykkö
Vs: Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #139 : 23.07.2022, 17:10:15 »
Göteborgs-Postenin videolla näkyy, mistä oikein on kyse...ja ei ole Jörn-Peter ja Ulf, jotka siellä pottuneninä touhuavat...

https://www.gp.se/sport/fotboll/stort-slagsm%C3%A5l-p%C3%A5-slottsskogsvallen-1.77438451

Sikäli olen aivan saatanan iloinen siitä, että vähitellen tämä realismi alkaa avautua niillekin perheille, jotka ovat pistäneet rasismin syyksi aivan kaiken. Nimittäin, kun se keskiluokkaisen perheen vesa saapuu naama verillä himaan ja jos vanhemmat vielä kyselevät, että mitä rasismia harrasti köniin saadakseen, niin ainakin seuraava sukupolvi hurreja on todella tietoinen asemastaan omassa maassaan...

Kohtaamisteoria toimii! Mitä enemmän multikultia, sitä enemmän verisiä neniä.
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

valkka

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 223
 • Liked: 136
Vs: Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #140 : 23.07.2022, 17:52:14 »
Jos FC Komarin rasistit, joita SPL suojelee, pelaisivat rugbya, kaikki islamistit olisivat hakattu kentällä ja käsketty aloittaa potkupalloilu.

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 305
 • Liked: 3845
Vs: Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #141 : 23.07.2022, 19:48:54 »
"Jengiin kuului niin maahanmuuttajia kuin kanta-asujiakin", raportoi vastuullinen™ media.
« Viimeksi muokattu: 23.07.2022, 19:51:08 kirjoittanut Luotsi »
*** Patria o muerte! ***

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 867
 • Liked: 18332
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #142 : 24.07.2022, 02:45:08 »

Turnauksen viralliset sivut eivätkä näköjään Ruotsin lehdetkään kerro mistä oli kyse. Ja esim Aftonbladet ei kerro edes minkä maalaisia joukkueita tai minkä ikäluojan pelaajia oli paikalla.

Redditistä löytyi tieto jonka mukaan Ranskalainen VGA Saint Maurian (neekeri-)pelaajat suuttuivat kun hävisivät tasurin jälkeisen rankkarikilpailun amerikkalaiselle FC New Englandille.

https://www.reddit.com/r/soccer/comments/w5j3j4/gothia_cup_french_u17_team_vga_saintmaur_beating/

Itse turnaussivusto on sensuroinut tiedot rankkarikisasta ja väkivaltaisuuksista

https://results.gothiacup.se/2022/matches/34670652


Eli siis neekeri hävisi pelin mutta pani valkoisia pyllyyn pelin jälkeen ja mediassa.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 362
 • Liked: 46189
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Joukkotappelu jalkapallopelissä
« Vastaus #143 : 24.07.2022, 10:15:43 »
Kuinka monta kertaa olette lukeneet, kuinka kehitysapukohteeseen tai kriisialueelle viedään jalkapallo ja kaikki maailman lapset osaavat sitä heti potkia ja siitä iloita, kun jalkapallo yhdistää kulttuureja?

Taisi Helsinki Cup mennä ilman mitään isompia selkkauksia tänä vuonna?

Tuo Golimarin linkkaama mätäpaise toimittaja valkopesee urheilulehtiartikkeli oli kyllä mielenkiintoinen.

Arabilta kuulostava rasismia kokenut tuomari itkee suihkussa, syntyy joukkotappelu. Kaikkeen syynä on SUOMESSA kasvanut vihakulttuuri joka loistaa netin rasistisilla keskustelupalstoilla. Sitten seuraavaksi IS sensuroi tekijöiden nimet.

KETÄ TÄLLAINEN TOIMINTA PALVELEE?

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Tagit: