Kirjoittaja Aihe: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä  (Luettu 323221 kertaa)

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 415
 • Liked: 4864
 • Mersupersu
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #750 : 28.08.2020, 10:57:13 »
 :facepalm:

Joo siis tota neljännen divarin tähtipelaaja sentään!  :facepalm:

Lainaus
25 vuoden aikanani tällä planeetalla vain yksi henkilö on kysynyt minulta, mitä rakenteellinen rasismi tarkoittaa.

Hänen nimensä on Ville Tavio. Tämä on minun vastaukseni.

Kuka muistaa, milloin koko rakenteellinen rasismi edes sanaparina tiedostettiin? En usko, että 25 vuotta sitten eli vuoden 1995 tienoilla koko käsitettä tunnettiin.

Sen sijaan Porvoon kauhea rakenteellinen rasismi sai näkyvän muodon, kun rasismin kohteeksi joutunut listi oman lapsensa. Olisi vedonnut rasismiin eikä avioeron aiheuttamaan henkiseen pahoinvointiin, niin Höblä voisi sitten valkopestä tämänkin tapauksen, jonka jälkeen avioeron sattuessa kohdalle voisi oikean ihonvärin omaava aina murhailla omia jälkeläisiään ja entisiä puolisoitaan.

Lainaus
Lapsensa puukottanut mies vetosi oikeudessa avioeron aiheuttamaan henkiseen pahoinvointiin. Käräjäoikeus katsoi teon olleen vakaasti harkittu ja erityisen törkeä.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0185bdce-ddad-4a72-ac13-658dfc1de88d

Haluaisin kuulla, miten tämä laitettaisiin Ville Tavion ja persujen syyksi.

Tai oikeastaan en halua.
Li Andersson:
Turkin eduskunta poistamassa syytesuojan opposition kansanedustajilta. Turkin ihmisoikeustilanne huononee, mutta Suomi jatkaa yhteistyötä..
4:07 PM · May 20, 2016

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 059
 • Liked: 79716
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #751 : 28.08.2020, 15:47:33 »
Bille Sirén: Kaikille teille jotka ette tienneet mitä rakenteellinen rasismi tarkoittaa
...
Hbl: Till alla er som inte visste vad strukturell rasism betyder 27.8.2020

Lainaus
Mitä on "rakenteellinen rasismi"?

Bille Sirén haluaa kolumnissaan selittää käsitteen rakenteellinen rasismi. Haluaisin hänen selittävän, mitä "rakenteellinen" tarkoittaa tässä yhteydessä. Tiedän, mitä rasismi tarkoittaa, ja Sirénin kertomus on vakuuttava esimerkki rasismin mädännäisyydestä. Sain kuitenkin vaikutelman, että Sirén ei halunnut kuvata vain rasismia vaan hän halusi selittää nimenomaan rakenteellisen rasismin merkityksen. Joten kysymykseni kuuluu: mitä lisätään "rasismin" merkitykseen, kun se määritellään "rakenteelliseksi"?

Hannes Nykänen, Espoo

Vastaus
Sanalla rakenteellinen tarkoitan systemaattisia, usein alitajuisia stereotypioita, jotka ohjaavat valintojamme ja tekojamme. Syy stereotypioiden rakenteellisuuteen on, että me medioiden, kasvatuksen, kulttuurin ja päivittäisen kielenkäytön kautta saamme väärän ja ennakkoluuloisen kuvan mustista miehistä rikollisina, vaikka he harvoin ovat syyllisempiä kuin valkoiset – ja varsinkaan kuvaamissani kohtauksissa.

Bille Sirén, toimittaja, HBL   (käännös)
Hbl: Vad är strukturell rasism? 28.8.2020

Minkäänlainen rasismi jäi kylläkin kolumnissa selittämättä ja osoittamatta. Sen sijaan toimittaja kuvasi omaa kuin teini-ikäisen romanttisen ihastumisen kautta värittynyttä ajatuksenjuoksuaan, jossa valkopestiin jopa mustan jalkapalloilijan väkivaltaisuus rasismista johtuvaksi.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 415
 • Liked: 4864
 • Mersupersu
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #752 : 28.08.2020, 16:00:35 »
Kun hieman korjaa, niin osuu paremmin kohdalleen...  8)

Sille Birén:
Lainaus
Sanalla rakenteellinen tarkoitan systemaattisia, usein kokemuksesta syntyviä stereotypioita, jotka ohjaavat valintojamme ja tekojamme. Syy stereotypioiden syntyyn on, että me medioiden, kasvatuksen, kulttuurin ja päivittäisen kielenkäytön kautta saamme oikean ja paikkansapitävän kuvan "mustista miehistä" rikollisina, koska he useammin kuin valkoiset syyllistyvät rikoksiin  – ja varsinkin kuvaamissani esimerkeissä.

Katselin eilen dokumenttia, jossa mentiin muistaakseni Nigeriaan etsimään nettihuijareita, joista osa tienasi sangen hyvin kusetuksillaan ja esittämällä rakastuneita keski-ikäisille miehille ja naisille.

Kun haastattelija kysyi, että miksi miehet toimivat näin, niin yksi lausui käsityksenään seuraavaa:

Lainaus
They took our people and used them as slaves. Now they must pay back what they took!

Eli logiikka on, että kusettaminen on ookoo, kun joskus muutama vuosisata sitten myytiin mustia orjiksi. Tietysti joku voisi kysyä, että kuka myi...*viheltelee*

Samassa dokkarissa käytiin kyselemässä voodooämmältä apuja "asiakkaiden" kusettamiseen ja yksi konsti oli ostaa voodoosaippuaa, jolla kropan odööri sitten oli netinkin välityksellä niin kiihottava, että paritonnia heltisi samantien...  :roll:

Miksiköhän kuva Afrikan prinsseistä sitten on niin negatiivinen kuin on? Enpä osaa sanoa.

Olisiko kokemusperäistä kumminkin?

EDIT//: Löysin kyseisen pätkän ja kyseinen kommentti velasta orjuuden takia alkaa kohdasta 19:40

https://www.youtube.com/watch?v=U4kCN7TZ6us
« Viimeksi muokattu: 28.08.2020, 16:06:23 kirjoittanut Pentecost »
Li Andersson:
Turkin eduskunta poistamassa syytesuojan opposition kansanedustajilta. Turkin ihmisoikeustilanne huononee, mutta Suomi jatkaa yhteistyötä..
4:07 PM · May 20, 2016

Tagit: