Kirjoittaja Aihe: Ympäristön palvonta  (Luettu 1625 kertaa)

Machine Head

 • Vieras
Ympäristön palvonta
« : 26.09.2010, 10:28:40 »
En koskaan enää käy äänestämässä, ja sanon toisillekin ettei se kannata. Eduskunta säätää lakeja, jotka vaikeuttavat ihmisten elämää ja toimintaa, hyvänä esimerkkinä ympäristö- ja jätevesilait.

Ympäristölakien seurauksista ei välitetä. On käsittämätöntä että teollista toimintaa kohtaan hyökätään raivokkaasti ympäristönsuojelun nimissä. Monet teollista toimintaa harjoittavat pienyritykset ovat joutuneet lopettamaan toimintansa, kun eivät pysty vastaamaan kohtuuttomiin ympäristönsuojellullisiin haasteisiin.

Pienimuotoista teollista toimintaa harjoittavan yrityksen on todistettava ettei toiminnasta aiheudu ympäristölle haittaa. Ympäristöviranomaisen ei tarvitse osoittaa millaista haittaa toiminnasta ympäristölle aiheutuu, vaan velvollisuus on siirretty yrittäjälle. Ympäristönsuojelusta on tullut viranomaisten Jumala ja diktatuuri, joka alistaa kaiken alleen.

En voi ymmärtää sitä, että vihreys on vienyt viranomaisilta järjen. Ympäristöhömpällä ajetaan Suomen taloutta ja työllisyyttä ahdinkoon. Ympäristöhysteriasta hyötyvät vain ympäristönsuojelulla bisnestä tekevät. Ympäristöviranomaiset purevat ruokkivaa kättä, vievät elinkeinon palkkansa maksajilta. Järjetöntä touhua!!

Kylläpäs helpotti kummasti...tai sitten ei... :'(

MikkoAP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 164
 • Liked: 1119
Vs: Ympäristön palvonta
« Vastaus #1 : 26.09.2010, 10:42:18 »
Kannatan rationaalista ympäristön suojelua, mutta nykyisellä ympäristöliikkeellä on sen kanssa hyvin vähän tekemistä.

Patrick Moore, yksi Greenpeacen perustajajäsenistä, on vihattu ja parjattu, sillä hän kehtasi sanoutua irti järjettömyyksistä:

http://www.greenspirit.com/21st_century.cfm?msid=29&page=3

Lainaus
By the mid-1980's Greenpeace had grown from that church basement into an organization with an income of over US$100 million per year, offices in 21 countries and over 100 campaigns around the world, now tackling toxic waste, acid rain, uranium mining and drift net fishing as well as the original issues. We had won over a majority of the public in the industrialized democracies. Presidents and prime ministers were talking about the environment on a daily basis.

For me it was time to make a change. I had been against at least three or four things every day of my life for 15 years; I decided I'd like to be in favor of something for a change. I made the transition from the politics of confrontation to the politics of building consensus. After all, when a majority of people decide they agree with you it is probably time to stop hitting them over the head with a stick and sit down and talk to them about finding solutions to our environmental problems.

Nykyinen ympäristöliike on enemmänkin anti-ihmisliike kuin pro-ympäristöliike.
Syrjiminen syrjimisen lopettamiseksi on kuin naisi neitsyyden tähden tai sotisi rauhan puolesta, vai miten se menikään. - M.

Kaptah

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 978
 • Liked: 757
Vs: Ympäristön palvonta
« Vastaus #2 : 26.09.2010, 11:06:31 »
Suomessa ympäristönsuojelu saattaa mennä hetkittäin liian pitkälle, mutta maailmanlaajuisesti näyttäisi kyllä siltä että ei hyvältä näytä. Suomi ehkä haluaa olla liiankin mallioppilas, vaikka se tehtäisiin hyvinvoinnin ja teollisuuden kustannuksella. Teollisuus tai talous ei toki saa olla ympäristölle raa'asti haitallista, mutta käytännössä jotain vaikutuksia tulee aina ja siihen ei auta se, että työpaikat ajetaan muualle, missä hommat hoidetaan vielä enemmän päin persettä. Kompromissia tässä on pakko etsiä. Luonnon kannalta olisi paras, että palattaisiin elintavoissa 300 vuotta taaksepäin, mutta sitä tuskin kukaan haluaa.

Minusta kyllä ympäristön- ja luonnonsuojelu on sellainen asia, jossa kannattaa mieluummin pelata hiukan varman päälle. Joidenkin mielestä ilmastonmuutoksesta ei kannata välittää pätkääkään niin kauan kuin ei ole aivan kaikkien mielestä 110% varmaa että se johtuu ihmisestä. En oikein kannata tällaista tupla-tai-kuitti -ajattelua.
"Krimillä nähdyt joukot olivat paikallisia itsepuolustusjoukkoja. Kuka tahansa voi ostaa univormuja kaupasta."
- V. Putin 4.3.2014

"Viimeaikaiset tapahtumat Krimin niemimaalla osoittivat sotilasvoimiemme uudet laadulliset kyvyt ja henkilökunnan korkean moraalin."
- V. Putin 28.3.2014

Tommi Korhonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 009
 • Liked: 1482
 • Artist formerly known as 'Joonatan'
Vs: Ympäristön palvonta
« Vastaus #3 : 27.09.2010, 12:58:24 »
Esim valtamerten jätelautat ovat ilmiö jota ei tarvittaisi, ja jota varten on syytä olla ympäristöstäkin huolissaan.

Sen sijaan Paskalait voi jättää säätämättä. Pitäisi keskittyä asioihin joilla on merkitystä, eikä lähteä ideologia edellä liikkeelle.
Kerrassaan toivoton tilanne. Kaikki muut eduskuntapuolueet kannattavat suomalaisvastaista politiikkaa. Perussuomalaiset ovat ohjelmatasolla hyvä, mutta sillä on lampaan rohkeus.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 149
 • Liked: 25488
 • Blues for Allah
Vs: Ympäristön palvonta
« Vastaus #4 : 22.11.2022, 12:08:47 »
Laitan tämän tähän yli 12 vuotta vanhaan ketjuun, kun aihekin on yli sata vuotta vanha.
Ajatelkaas, Mäntsälässä oli Suomen ensimmäinen lankarullatehdas, joka lopetettiin raaka-ainepulan vuoksi. Koivua, josta lankarullat silloin tehtiin, oli hakattu lähialueilta pois. Suurin osa tietysti lämmityspuiksi, mutta silti!
Jotkut valittaa Suomen luonnon monimuotoisuudesta nykyaikana, mutta eivät muista edes sitä, että hirvet silloin metsästettiin lähes sukupuuttoon.

https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/tt/4e430231-66a6-4ebf-a684-80b6f55b9dd0?
-----


SUOMEN LANKARULLATEOLLISUUS syntyi Mäntsälässä.

Vuosi oli 1873, kun Robert Björkenheim (1835–1878) vuokrasi Mäntsälän pitäjän Kaukaankoskelta myllypaikan ja sopi muutaman kumppaninsa kanssa lankarullatehtaan perustamisesta.

1870-luvulla perustettiin lankarullatehtaita eri puolille Suomea, mutta Mäntsälän tehdas oli järjestyksessä ensimmäinen.

Ongelmaksi koitui kuitenkin hupeneva raaka-aine. Koska Kaukasten tehtaan lähiympäristöstä ei enää saanut riittävästi tehtaan käyttämää koivupuuta, rakennettiin vuonna 1890 toinen lankarullatehdas Lappeenrannan lähelle.
-----
BJÖRKENHEIM AMMUTTIIN sellutehtaan konttorirakennuksen portaille hieman kello 10 jälkeen aamulla 1. syyskuuta 1906.

Edellisenä syksynä tehtaalta irtisanottu 27-vuotias työmies August Friari oli odottanut Björkenheimia konttorin vieressä sijaitsevalla tehtaan portilla jo aamukahdeksasta lähtien.

Kun Björkenheim saapui, vaihtoi Friari hänen kanssaan muutaman sanan ja ojensi tälle kirjeen. Samaan aikaan, kun Björkenheimin avasi kirjettä, Friari ampui häntä Browning-pistoolilla ensin rintaan. Sen jälkeen hän ampui vielä useita laukauksia ylävartaloon ja päähän.

Björkenheim kuoli välittömästi. Surmatyön jälkeen työmies August Friari ilmoitti porttivahdille menevänsä kotiin. Täältä poliisi hänet sitten hieman myöhemmin pidätti.

AUGUST FRIARI asui pienessä asunnossa noin puolen kilometrin päässä tehtaalta. Samassa mökissä asuivat myös hänen Kaukaan rullatehtaalla työskennellyt äitinsä sekä 16-vuotias veljensä Johannes, joka oli töissä lappeenrantalaisessa valimossa.

August oli itse aktiivisesti mukana työväenliikkeen toiminnassa. Hän oli jo keväällä 1905 kolmen muun työmiehen tavoin saanut lyhyen vankeustuomion Voikkaan paperitehtaalla järjestetyn lakon yhteydessä tapahtuneista levottomuuksista. Työnjohtajana työskennellyttä Friaria oli pidetty työväen yllyttäjänä yhdessä kolmen muun salimestari Schmitziin käsiksi käyneen miehen kanssa.

Vapauduttuaan vankilasta Friari osallistui syksyn 1905 suurlakon aikana jokaiseen seudulla järjestettyyn joukkokokoukseen. Lakon päätyttyä Friari oli mukana Tampereella järjestetyssä SDP:n ylimääräisessä puoluekokouksessa. Hän ei kuitenkaan ollut ilmoittanut poissaolostaan työnantajalle, minkä vuoksi Friari irtisanottiin ja tilalle palkattiin toinen työntekijä.
----
Murhan jälkeen poliisi teki laajoja tutkimuksia, joissa kuulusteltiin yli sataa henkilöä. Tutkimuksissa kävi kuitenkin ilmi, ettei kenelläkään muulla ollut mitään tekemistä murhan kanssa. Pidätyksensä jälkeen Friarin kerrottiin sanoneen, ettei hän katsonut tehneensä mitään väärin, vaan oli pelkästään kostanut kokemansa epäoikeudenmukaisuuden. Lisäksi Friari ilmoitti häntä haastatelleelle lehtimiehelle, että vastaavaa tulee tapahtumaan lähikuukausien aikana vielä lisää. Myöhemmin lokakuussa hänet tuomittiin elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

Bengt Björkenheimin vanhempi veli Gösta Björkenheim, joka toimi samaan aikaan Kaukaan tehtaan toimitusjohtajana, koki myöhemmin veljensä tapaan väkivaltaisen kuoleman. Hänet ammuttiin sisällissodan aikana vuonna 1918.
-----

Aihe on Faidrokselle tärkeä, koska Mäntsälä on synnyinpaikkani ja historia kun kiinnostaa. Niin kuin lankarullateollisuus, myös tulitikkutehtaat olivat paikallista vahvaa teollisuutta.
Synnyikotini hirret ovat tulleet lopetetun tulitikkutehtaan päädystä.

Modet voi siirtää tämän peräkammariin, koska tästä ei kai ole kylänraitille aihetta, sorry?
« Viimeksi muokattu: 22.11.2022, 12:15:03 kirjoittanut Faidros. »
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 504
 • Liked: 5735
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
Vs: Ympäristön palvonta
« Vastaus #5 : 22.11.2022, 12:15:21 »
Muistan kun aikoinaan lyijyn poisto bensiinistä sai aikaan hirveän porun, voi vain kuvitella minkälaisen hiustenrepimisen se saisi nykyään hommalla. Nykyään kukaan ei muista tai välitä asiasta. Sama monessa muussa.

Ja tätä se aiheutti isossa maailmassa:

"Overall, the researchers from Florida State University and Duke University found, childhood lead exposure cost America an estimated 824 million points, or 2.6 points per person on average.

Certain cohorts were more affected than others. For people born in the 1960s and the 1970s, when leaded gas consumption was skyrocketing, the IQ loss was estimated to be up to 6 points and for some, more than 7 points. Exposure to it came primarily from inhaling auto exhaust."

https://www.nbcnews.com/health/health-news/lead-gasoline-blunted-iq-half-us-population-study-rcna19028
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 149
 • Liked: 25488
 • Blues for Allah
Vs: Ympäristön palvonta
« Vastaus #6 : 22.11.2022, 12:45:09 »
^Lyijynpoisto USA:ssa aiheutti myös bensapumppujen vaihdon. Koska lyijyn korvaavat kemikaalit olivat ilmassa leviäviä myrkkyjä, täytyi bensapistooleihin saada höyryjen imujärjestelmä. Lopputulemana kukaan ei edes tiedä, onko maanteiden varsille levinnyt  lyijypäästö suurin ongelma, vai sen jälkeen tulleet korvaavat myrkyt?

Anekdoottina kerron, että Hitler määräsi jo vuonna 1938 lyijyttömän bensiinin käyttöönoton. Lyijy oli suunniteltu käytettäväksi hankaliksi koituvien naapurikansojen nahan alle. >:(
Itselläni on pari saksalaista prätkää noilta ajoilta, eivätkä ne tarvitse mitään lyijyn korviketta nykybensaan. Oktaaniarvo bensalla on muistaakseni 72! ;D
 
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 003
 • Liked: 17654
Vs: Ympäristön palvonta
« Vastaus #7 : 22.11.2022, 13:22:43 »
Muistan kun aikoinaan lyijyn poisto bensiinistä sai aikaan hirveän porun, voi vain kuvitella minkälaisen hiustenrepimisen se saisi nykyään hommalla. Nykyään kukaan ei muista tai välitä asiasta. Sama monessa muussa.

Ja tätä se aiheutti isossa maailmassa:

"Overall, the researchers from Florida State University and Duke University found, childhood lead exposure cost America an estimated 824 million points, or 2.6 points per person on average.

Certain cohorts were more affected than others. For people born in the 1960s and the 1970s, when leaded gas consumption was skyrocketing, the IQ loss was estimated to be up to 6 points and for some, more than 7 points. Exposure to it came primarily from inhaling auto exhaust."

https://www.nbcnews.com/health/health-news/lead-gasoline-blunted-iq-half-us-population-study-rcna19028

Piru! Siksi olen niin yksinkertainen? :(  Onneksi sentään talidomidi oli jo silloin kielletty. Voi ottaa päähän vieläkin enemmän...
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 504
 • Liked: 5735
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
Vs: Ympäristön palvonta
« Vastaus #8 : 22.11.2022, 14:38:15 »
^Lyijynpoisto USA:ssa aiheutti myös bensapumppujen vaihdon. Koska lyijyn korvaavat kemikaalit olivat ilmassa leviäviä myrkkyjä, täytyi bensapistooleihin saada höyryjen imujärjestelmä. Lopputulemana kukaan ei edes tiedä, onko maanteiden varsille levinnyt  lyijypäästö suurin ongelma, vai sen jälkeen tulleet korvaavat myrkyt?
Muistaakseni tuo höyryjen poistojärjestelmä tuli VOC-päästöjen vuoksi, sama laite löytyy nyt myös pienimuotoisempana autoista. Liekö Muricassa myös lakimiesten vuoksi: "tankkasin aina asemalla X, hengitin tankkaushöyryjä ja nyt minulla on syöpä. Miljoonia kiitos".

Ylen juttu asiasta:
https://yle.fi/a/3-12096855
"Maailman kaikki bensiini on nyt lyijytöntä – satoja miljoonia ihmisiä sairastuttaneen ja tappaneen lyijybensiinin viimeinen pisara tiristettiin tankkiin Algeriassa

Lyijy vaikuttaa ihmisiin jo hyvin pieninä määrinä, etenkin lasten aivojen kehitykseen. Vaikka bensiini on ollut suuressa osassa maailmaa lyijytöntä parikymmentä vuotta, tutkimukset osoittavat lyijybensiinin myrkyllisen perinnön elävän yhä."

Lyijy korvattiin mtbe ja etbe alkoholeilla, niillä on omat ongelmansa. Pilaavat vesiliukoisina pohjavesiä. Ja nykyään ne on korvattu taas muilla vielä luontoystävällisemmillä. Neste vei aikoinaan paljon mtbe:tä jenkkeihin.

Mutta koko lyijyn esituonti oli vain esimerkki kuinka päätöksiä tehdään yhteiseksi hyväksi ja ne herättävät kovaa pahennusta hieman aikaa. Koirat haukkuvat ja karavaani kulkee. Kaikki eivät aina onnistu, mutta virheistä voidaan ja pitää oppia.
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 702
 • Liked: 10526
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Ympäristön palvonta
« Vastaus #9 : 22.11.2022, 15:59:34 »

En koskaan enää käy äänestämässä, ja sanon toisillekin ettei se kannata.


Toistuvasti sanon että kyllä se kannattaa, mutta tässä tapauksessa kannattavuus on aivan eri asia kuin esimerkiksi liiketaloudellinen kannattavuus.

Mitä tulee ketjun varsinaiseen aiheeseen, kapeakatseinen ympäristön palvonta saattaa olla suorastaan karhunpalvelus. Katsotaan vaikka mitä Helsingissä on tehty Malmin lentokentän tapauksessa. Ilmeisesti vihreä ideologia vaatii että lentokoneharrastus täytyy tappaa kaikkialla siellä missä sitä on (ja lentomatkailuhan on vihreille säännöllinen pyhä henkireikä pois Suomesta joten tämä ei koske sitä), ja siksipä Malmin lentokenttää on kaavailtu uudeksi kerrostaloalueeksi, vaikka kyseisen alueen maaperä ei lainkaan sovellu kerrostalojen rakentamiseen. Ja sitten se Malmin lentokentän ympäristö on myös niittyä, jollaista kuulemma Helsinkiin pitäisi saada enemmän, luontoarvojen takia. Liito-oravat kiittäisivät jos ne talot rakennettaisiin jonnekin muualle.

Vihreä ideologia on myös vaatinut että lintuja tappavia ja luontoarvoja tuhoavia tuulivoimaloita täytyy pystyttää joka puolelle. Nähdäkseni kysymystä tuulivoimaloiden tarvitsemasta säätövoimasta ei ole vielä ratkaistu. Vaikka Ranska ja Suomi ovat kelpo esimerkkejä siitä miten hiilipäästöjen vähennys on parhaiten onnistunut ydinvoimaloiden avulla, ideologia vaatii että ydinvoimaloista pitää päästä eroon. Koska Harrisburg, Tshernobyl, Fukushima, säteily, kaksipäiset sammakot jne. Nähdäkseni energian tuotanto ydinvoimaloilla on ollut varsin onnistunut ponnistus ihmiskunnalta, ja parempaakin on luvassa jos vain poliittinen tahto riittää.

Myös sähköautot on ehkä syytä mainita tässä. Idealistia hyväilee ajatus että kun autoissa ei ole polttomoottoreita, niissä ei ole myöskään hiilipäästöjä tupruttavia pakoputkia. Ja tämähän on totta sinänsä. Sähköautojen tarvitsema sähkö pitäisi varmaan tuottaa niissä tuulivoimaloissa, jotka jo edellä mainitsin. Mutta ellei yleisiin ja halpoihin mineraaleihin perustuvia superakkuja onnistuta kehittämään, sähköautojen akuissa tarvittavien mineraalien kaivaminen maasta aiheuttaa ongelmia.
« Viimeksi muokattu: 22.11.2022, 16:28:43 kirjoittanut Nikolas »
Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller
Tuurivoima

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 504
 • Liked: 5735
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
Vs: Ympäristön palvonta
« Vastaus #10 : 22.11.2022, 18:16:25 »
Eiköhän kaikki ymmärrä että tarkoitus on saada Malmin kentän paikalle mamulähiöitä. Tätä sitten ajetaan eri asioilla joilla ei loogisesti ajatellen ole mitään tekemistä asian kanssa.

Ja saadakseni kaikki raivon valtaan(kierrätyshän on vihreätä ja liki homoa?  ;)), niin toivottavasti ydinjäte saadaan kierrätyksen pariin. Muistaakseni sauvan uraanista vain muutama prosentti tulee käytettyä?

Ja sähköautojen akut tulevat kehittymään, ne ovat kehittyneet jo paljon. Ja kuten kapitalismissa käy, niin litiumin hinnannousu saa kehitykseen vauhtia.

Ja äänestäminen kannattaa aina.
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT

Tagit: