HOMMAN KIRJASTO > Standardiargumentit

Standardiargumentit: 1) Fazer, Finlayson, Stockmann - VASTAUS ON

(1/19) > >>

Ant.:
Alustus:

Suomalaisessa maahanmuuttokeskustelussa esiintyy joukko väittämiä, joilla nykyisen kaltaista tai vapaampaa maahanmuuttopolitiikkaa perustellaan. Näitä usein toistuvia argumentteja, joita voidaan kutsua standardiargumenteiksi, on parhaassa tapauksessa toisteltu vuosikausia ja niitä käyttävät poliitikot eri puolueista kuntatasolta aina ministeritasolle saakka.

Jotta maahanmuuttokeskustelu nousisi samojen argumenttien toistoista seuraavalle tasolle, on maahanmuuttokriittisten aika ottaa nämä standardiargumentit käsittelyyn ja antaa niille vastaukset. Vapaampaa humanitaarista maahanmuuttopolitiikkaa ajavien argumentteja ei ole tarkoitus kirjoittaa ivalliseen muotoon, eikä esille ole tarkoitus nostaa yksittäisiä typeriä möläytyksiä. Sitä mukaan kun Hommaforumin käyttäjät saavat muotoiltua vastauksen kullekin standardiargumentille, on argumentti vastauksen kera tarkoitus nostaa portaalin etusivulle.

Jokaisella standardiargumentille on tarkoitus perustaa oma ketju. Avaan alkuun ketjun kahdelle standardiargumentille. Jos projekti ottaa tuulta siipiensä alle, voidaan ketjuja avata lisää.

Argumentti:

Karl Fazer, Nikolai Sinebrychoff, James Finlayson, G.F. Stockmann ja monet muut Suomen talouden ja teollisuuden kannalta tärkeät henkilöt olivat maahanmuuttajia tai maahanmuuttajataustaisia. On onni, ettei kukaan ollut rajalla estämässä heidän pääsyään maahan. Suomen hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, ettei myöskään uusia Fazereita ja Finlaysoneja estetä saapumasta maahan maahanmuuttokriittisten ajamalla maahanmuuttopolitiikalla.

Vastaus:

On halpaa populismia sotkea maahanmuuttajat yhdeksi ryhmäksi ja perustella kaikenlaisen maahanmuuton järkevyyttä työperäisen maahanmuuton suurimmilla menestystarinoilla.

Kukaan ei kiistä, etteivätkö Fazer ja kumppanit olisi olleet Suomelle suureksi hyödyksi. Maahanmuutto koostuu kuitenkin erilaisista ryhmistä, karkeasti jaettuna työperäisistä ja humanitaarisista maahanmuuttajista. Jos yksi ryhmä, kuten uuden teollisuushaaran perustajat, ovat rikkaus Suomelle, se ei tarkoita, että kaikki muutkin ryhmät olisivat. Suomeen tulee sekä hyödyllistä, neutraalia että haitallista maahanmuuttoa.

Maahanmuuttokriittisten mielestä Suomen tulee olla jatkossakin avoin esimerkiksi Fazerin ja kumppaneiden edustamalle työperäiselle maahanmuutolle ja sijoitustoiminnalle. Suomen ei kuitenkaan tule olla avoin aivan kaikenlaiselle maahanmuutolle, ja Suomelle kalliiksi tulevaa humanitaarista maahanmuuttoa on tarkasteltava kriittisesti. Onneksi käytäntöjen kiristäminen humanitaarisen maahanmuuton osalta ei vaikuta millään tavoin työperäiseen maahanmuuttoon ja sitä kautta uusien Fazerien saapumiseen.

Missä argumentti on esiintynyt?

Tämä argumentti variaatioineen on esitetty lukuisissa yhteyksissä vuosien ajan. Esimerkiksi RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin esitti sen ruotsalaisen Sisuradion haastattelussa syyskuussa 2010. Kyseinen pätkä haastattelua on kuunneltavissa Youtubesta: http://www.youtube.com/watch?v=x5BuDBUENhU

IDA:
Teemu on muistaakseni jossain kirjoittanut näiden(kin) herrojen taustoista.

mannym:

--- Lainaus käyttäjältä: Teemu Lahtinen - 22.07.2010, 10:48:06 ---FGS-argumentiikkeeseen vielä yhdet huomiot:

-Eduard Peter Fazer palkattiin ulkomailta Suomeen töihin ja kuuden vuoden ahkeroinnin jälkeen sai mestarinoikeudet ja luvan perustaa oma liikeyritys.

-Peter Sinberychoff ei muuttanut Suomeen, vaan liikkui Venäjän valtakunnan sisällä nykyisen Suomen alueelle. Poikansa Nikolai taas tuli Suomen sodan aikaan venäläisen sotaväen mukana jo bisnestä pyöritelleen. Osin valloittajana.

-Hans Gutzeit ei ollut maahanmuuttaja, vaan kansainvälinen bisnesmies, joka kyllä vieraili Suomessa ahkerasti perustamansa yhtiön asioita hoitamassa, mutta kotipaikka oli aina Norjassa. Siellä hän myös vietti eläkepäivänsä ja kuoli.

--- Lainaus päättyy ---

Näistä on hyvä jatkaa, Kiitos Teemulle.

Jaakko Sivonen:
Varakkaalla ja korkeasti koulutetulla eurooppalaisella kristityllä teollisuuspomolla, joka loi uuteen maahan satoja tai tuhansia uusia työpaikkoja, oli tuskin mitään yhteistä varattoman, luku- ja kirjoitustaidottoman, afrikkalaisen tai lähi-itäläisen islaminuskoisen turvapaikanhakijan, joka ei suurella todennäköisyydellä edes itse työllisty, kanssa.

En usko, että Fazer, Finlayson tai Stockmann olisivat olleet kovinkaan mielissään kyseisestä vertauksesta, jos olisivat sen elinaikanaan kuulleet.

junakohtaus:
Itse kuittaisin tämän huomauttamalla, että meistä kukaan ei ole edes yrittämässä estää ketään muuttamasta Suomeen perustamaan kokonaista uutta teollisuudenhaaraa tai merkittävää toimijaa olemassaoleville.

Vaihtoehtoisesti kysyisin mitä ihmettä nämä aikaa monttuun menneet herrat tähän liittyvät.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta