UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Standardiargumentit: 2) Sotalapset - VASTAUS ON  (Luettu 71381 kertaa)

Ant.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 323
 • Liked: 3563
Alustus:

Suomalaisessa maahanmuuttokeskustelussa esiintyy joukko väittämiä, joilla nykyisen kaltaista tai vapaampaa maahanmuuttopolitiikkaa perustellaan. Näitä usein toistuvia argumentteja, joita voidaan kutsua standardiargumenteiksi, on parhaassa tapauksessa toisteltu vuosikausia ja niitä käyttävät poliitikot eri puolueista kuntatasolta aina ministeritasolle saakka.

Jotta maahanmuuttokeskustelu nousisi samojen argumenttien toistoista seuraavalle tasolle, on maahanmuuttokriittisten aika ottaa nämä standardiargumentit käsittelyyn ja antaa niille vastaukset. Vapaampaa humanitaarista maahanmuuttopolitiikkaa ajavien argumentteja ei ole tarkoitus kirjoittaa ivalliseen muotoon, eikä esille ole tarkoitus nostaa yksittäisiä typeriä möläytyksiä. Sitä mukaan kun Hommaforumin käyttäjät saavat muotoiltua vastauksen kullekin standardiargumentille, on argumentti vastauksen kera tarkoitus nostaa portaalin etusivulle.

Jokaisella standardiargumentille on tarkoitus perustaa oma ketju. Avaan alkuun ketjun kahdelle standardiargumentille. Jos projekti ottaa tuulta siipiensä alle, voidaan ketjuja avata lisää.

Argumentti:

Suomesta lähetettiin talvi- ja jatkosodan aikana lähes 80 000 lasta Ruotsiin ja muihin Pohjoismaihin sotaa pakoon. Monet lapsista jäivät vastaanottomaihinsa pysyvästi. Nyt on meidän moraalinen velvollisuutemme auttaa muiden maiden sotalapsia. Sotalapsia ei kuitenkaan tule Suomeen 80 000 vaan ainoastaan muutamia satoja vuodessa, joten maahanmuuttokriittisten jupinaa voidaan pitää kummallisena ja itsekkäänä.

Vastaus

Suomesta sotien aikana lähteneitä sotalapsia ja Suomeen nykyisin saapuvia alaikäisiä turvapaikanhakijoita ei voi verrata keskenään. Suomalaisten sotalasten kohdalla maahanmuutto tapahtui Ruotsin aloitteesta, kohdistui vain lapsiin ja oli väliaikaista. Suomeen muualta tulevat alaikäiset turvapaikanhakijat sitä vastoin eivät ole täällä väliaikaisesti vaan pysyvästi, eikä maahanmuutto myöskään rajoitu vain heihin. Ilman huoltajaa saapuneet alaikäiset turvapaikanhakijat saavat Suomesta poikkeuksetta oleskeluluvan, jonka jälkeen he voivat aloittaa perheenyhdistämisprosessin, minkä he pääsääntöisesti tekevätkin. Perheenyhdistämisprosessin kautta muu perhe saadaan Suomeen. Kyse ei siis ole yhden alaikäisen väliaikaisesta sotaturvapaikasta, vaan kontrolloidusta pysyvästä maahanmuutosta, joka toteutetaan lähettämällä yksi perheen alaikäinen jäsen Suomeen "ankkuriksi" vetämään perässään myös ne, joilla ei yksittäisinä henkilöinä olisi mahdollisuutta saada Suomesta oleskelulupaa.

Lisäksi on huomioita, että suomalaiset sotalapset olivat 1-14-vuotiaita, kun taas Suomeen saapuvat ”sotalapset” ovat nuoria miehiä, jotka kertovat olevansa 15-17-vuotiaita, mutta joista suuri osa on ikätestien mukaan tätä vanhempia. Voi kysyä, olisivatko Ruotsi ja muut Pohjoismaat ottaneet vastaan suomalaisia sotalapsia, jos nämä olisivat olleet 15-35-vuotiaita miehiä, jotka olisivat uuteen maahan päästyään aloittaneet lähes poikkeuksetta perheenyhdistämisprosessin, jossa maahan olisi tuotu sellaisia suomalaisia, joilla ei olisi muuten ollut maahan asiaa?

Sotalapsien lähettäminen ylipäänsä ei ole hyvä ratkaisu. Monille suomalaisille sotalapsille aiheutui ongelmia ja pitkäaikaisia traumoja mm. koti-ikävän, puolikielisyyden ja joidenkin huonon kohtelun vuoksi. Toisen maailmansodan jälkeen ruotsalainen asiaan perehtynyt komissio esitti johtopäätöksenään, että sotalapsien otto oli virhe eikä siihen olisi koskaan pitänyt ryhtyä vaan lapsia olisi pitänyt auttaa kotimaassaan.

Missä argumentti on esiintynyt?

Esimerkkejä:

Lainaus
Turussa toimivan Siirtolaisuusinstituutin johtajan Ismo Söderlingin mukaan Suomesta on lähdetty hyvin paljon myös pakolaisiksi. Hän muistuttaa

A. E. Nordenskiöldistä, koillisväylän purjehtijasta, joka joutui vuonna 1857 maanpakoon kriittisten Venäjän-näkemystensä vuoksi.

– Omalla tavallaan pakolaisia olivat myös sotalapset, joita lähetettiin toisen maailmansodan aikana Ruotsiin 70 000. Heidät lähetettiin sotaa pakoon vähän samaan tyyliin kuin somalilapsia lähetetään maailmalle nykyään, Söderling vertaa.

Siirtolaisuusinstituutin johtajan Ismo Söderling Turun Sanomissa

https://hommaforum.org/index.php/topic,28437.0.html

Lainaus
Suomalaista pakolaiskeskustelua vaivaa suhteellisuudentajun puute. Koko maa hermostuu, kun muutama sata somalialaista lasta pyrkii sotaa pakoon Suomeen. Tätä määrää voisi verrata vaikkapa niihin sataantuhanteen suomalaislapseen, jotka lähetettiin sodan jaloista turvaan lähinnä Ruotsiin mutta myös Tanskaan ja Sveitsiin.

Iltalehden kolumnisti Aarno Laitinen

http://blogit.iltalehti.fi/aarno-laitinen/2010/09/05/suomalaisten-turvapaikat/
« Viimeksi muokattu: 30.08.2013, 22:49:05 kirjoittanut Ant. »
Homma is the new black.

Veli Karimies

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 179
 • Liked: 314
 • Tampere
Vs: Standardiargumentit: 2) Sotalapset
« Vastaus #1 : 04.10.2010, 22:48:53 »
Sotalapset olivat lapsia, he menivät perheisiin jossa heidät haluttiin ja suurin osa heistä palasi takaisin.

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 816
 • Liked: 14398
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: Standardiargumentit: 2) Sotalapset
« Vastaus #2 : 04.10.2010, 22:53:35 »
Näin siis, Sotalapsia lähetettiin muihin pohjoismaihin näiden yhteisillä sopimuksilla. 80 % lähetetyistä lapsista palasi takaisin Suomeen sotien päätyttyä. 20 % jäi joko adoptoituna tai mukaan lähteneen äidin jäädessä maahan. Lapset tosiaan olivat lapsia, joitain äitejä lähti mukaan pitämään huolta lapsista. Mutta näitä äitejä on ollut (hämärän muistikuvan varassa) 1 per 40 lasta.

Hommalaisille ei tule yllätyksenä se seikka että perheenyhdistämiset tapahtuivat täällä Suomessa sotien jälkeen. Eikä perheitä yhdistetty Ruotsiin, Norjaan tai Tanskaan. Myöskään nykyisen kaltaista kotoutusta ei ollut. Lapset pääsivät kouluun jos pääsivät eikä heidän omaa äidinkieltään opetettu, vain kyseisen maan kieltä.

Pitää selata enemmän vanhoja viestiketjuja joissa asiaa on käsitelty enemmän, palaan astialle.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

LambOfGod

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 373
 • Liked: 112
Vs: Standardiargumentit: 2) Sotalapset
« Vastaus #3 : 04.10.2010, 23:08:20 »
Suomen humanitäärisessä maahanmuuttopolitiikassa on unohtunut asian alkuperäinen tarkoitus. Tarkoitushan oli (tai näin se kansalle myytiin), että hätää kärsiville tarjotaan turvallinen paikka siihen saakka kunnes lähtömaan olot sallivat henkilön palaamisen kotimaahansa.
Nykykäytäntönä tuntuu olevan se, että väestöä siirretään ylikansoituksesta kärsivästä etelästä tänne pohjoiseen, koska olemme pystyneet luomaan sosiaaliturvan mm. maltillisella lisääntymisellämme. Koska olemme tehneet lapsia vain sellaisen määrän, josta voimme pitää huolen, on meille jäänyt ylimääräistä rahaa sosiaalisiin tulonsiirtoihin. Suomalaisilta kerätyt verovarat eivät ole koko maailman omaisuutta.
Kiintiöpakolaisuus ei ole ongelma, n. 1000 oikeaa pakolaista, joden taustat voimme varmuudella selvittää, pystymme pitämään turvassa sen ajan kun heidän kotimaassaan on kaaos. Myös kiintiöpakolaisuuden idea pitäisi olla, että pakolaisuus on väliaikaista. Suurempi ongelma on muu humanitäärinen (sosiaalinen) maahanmuutto. Ihmismassat saapuvat ilman henkilöllisyyspapereita EU:n alueelle ja etsivät paikan, jossa saa helpoiten ilmaista rahaa ja sitten odotellaan perheen- ja ottolastenyhdistämistä. Ilman henkilöllisyyttä todistavia asiapapereita tapahtuva maahanmuutto aukaisee oven kaikenlaiselle rikollisuudelle kuten ihmiskaupalle, terrorismille, huumekaupalle ja antaa turvapaikan kansanmurhaajille.
Kukkahattuinen Fatima: "Mitkä positiivisen syrjinnän muodot itseäsi eniten huolettavat ja ärsyttävät?"

ike60

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 955
 • Liked: 1178
 • ketku intelletku
  • Bloginpoikanen
Vs: Standardiargumentit: 2) Sotalapset
« Vastaus #4 : 04.10.2010, 23:37:10 »
Olen itse rustaillut tähän vastausta siinä aina vain tekeillä olevassa Maahanmuuton FAQ:ssa:

Lainaus
Somaliasta tänne lähetettyjen sotalasten (jotka ovat toisinaan aikuisia miehiä) vertaaminen Ruotsiin jatkosodan aikana lähetettyihin sotalapsiin ontuu syistä, jotka on selostettu eräässä Jussi Halla-ahon blogikirjoituksessa. [214]  Ruotsiin otettiin ruotsalaisten aloitteesta tietty ennalta sovittu määrä lapsia, joista harva oli yli 14-vuotias. Heidät sijoitettiin vapaaehtoisiin sijaisperheisiin, jotka vastasivat lapsen aiheuttamista kustannuksista. Lasten perheet eivät seuranneet heitä Ruotsiin perheenyhdistämisen kautta. Ruotsalainen apukomitea totesi sodan jälkeen tehdyssä yhteenvedossaan, että jos olisi tiedetty millaisia negatiivisia vaikutuksia lasten erottamisella vanhemmistaan on lapsiin, heitä olisi yritetty auttaa jollain muulla tavalla kotimaassaan Suomessa. Lisätietoa sotalapsista Tapani Rossin blogissa. [215]

Sotalapsien lähettämisestä Ruotsiin ei syntynyt mitään yleisvelkaa ihmiskunnalle, jota pitäisi maksaa ottamalla lapsiksi itseään väittäviä mistä tahansa päin maailmaa.

Muuten, Ant.: voihan nämä standardiargumentit ja yhdessä muokatut vastaukset niihin siirtää sellaisinaan tuohon FAQ:hun?

Uusille tulokkaille ja muillekin haluan mainostaa, että FAQ:ta pääsee muokkaamaan hankkimalla moderaattoreilta HommaWikin käyttäjätunnuksen; lisätietoa tästä ja muustakin mokuFAQ-ketjussa.

Ant.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 323
 • Liked: 3563
Vs: Standardiargumentit: 2) Sotalapset
« Vastaus #5 : 04.10.2010, 23:42:21 »
Muuten, Ant.: voihan nämä standardiargumentit ja yhdessä muokatut vastaukset niihin siirtää sellaisinaan tuohon FAQ:hun?

Voi ehdottomasti.
Homma is the new black.

Jaakko Sivonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 375
 • Liked: 5640
Vs: Standardiargumentit: 2) Sotalapset
« Vastaus #6 : 05.10.2010, 00:04:44 »
Suomalaiset sotalapset
 • olivat oikeasti lapsia
 • menivät naapurimaahan
 • tulivat Ruotsin aloitteesta
 • elivät vastaanottoon halukkaissa perheissä
 • eivät käyttäneet perheenyhdistystä
 • eivät aiheuttaneet mitään haittaa ruotsalaisille
 • suurimmaksi osaksi palasivat Suomeen sodan päätyttyä
Malo periculosam libertatem quam quietum servitium

LambOfGod

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 373
 • Liked: 112
Vs: Standardiargumentit: 2) Sotalapset
« Vastaus #7 : 05.10.2010, 00:36:24 »
Suomalaiset sotalapset
 • olivat oikeasti lapsia
 • menivät naapurimaahan
 • tulivat Ruotsin aloitteesta
 • elivät vastaanottoon halukkaissa perheissä
 • eivät käyttäneet perheenyhdistystä
 • eivät aiheuttaneet mitään haittaa ruotsalaisille
 • suurimmaksi osaksi palasivat Suomeen sodan päätyttyä

Somalialaiset sotalapset
 • ovat parrakkaita
 • lennätettiin suomalaisen veronmaksajan piikkiin maapallon toiselle puolen
 • tulivat Throsin/Halosen-mafian aloitteesta
 • elävät hotellissa keskellä Helsinkiä
 • yhdistivät koko 20 henkisen perheen + ottolapsia
 • ovat yliedustettuina väkivalta ja seksuaalirikoksissa
 • eivät koskaan palaa Somaliaan. Kokemusta jo vuodesta 1990 lähtien
Kukkahattuinen Fatima: "Mitkä positiivisen syrjinnän muodot itseäsi eniten huolettavat ja ärsyttävät?"

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 086
 • Liked: 5921
Vs: Standardiargumentit: 2) Sotalapset
« Vastaus #8 : 05.10.2010, 03:32:22 »
...elävät hotellissa keskellä Helsinkiä, jokaisella oma henkilökohtainen hyvinvoinnista huolehtija
”Oikeusvaltiossa peruspalveluministeri ei voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä jonkun lain pykäliä pitämällä tiedotustilaisuuksia.”

LambOfGod

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 373
 • Liked: 112
Vs: Standardiargumentit: 2) Sotalapset
« Vastaus #9 : 05.10.2010, 03:38:54 »
...elävät hotellissa keskellä Helsinkiä, jokaisella oma henkilökohtainen hyvinvoinnista huolehtija
Joka halii kultamunan hereille joka aamu ihanasti "tulisit nyt aamupalalle mun seuraks ;)"
http://www.youtube.com/watch?v=dJBd5rbpJLM
« Viimeksi muokattu: 05.10.2010, 03:40:41 kirjoittanut LambOfGod »
Kukkahattuinen Fatima: "Mitkä positiivisen syrjinnän muodot itseäsi eniten huolettavat ja ärsyttävät?"

junakohtaus

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 467
 • Liked: 4373
 • Harvemmin enää täällä
Vs: Standardiargumentit: 2) Sotalapset
« Vastaus #10 : 05.10.2010, 08:05:06 »
Itse olisin übertarkkana sen suhteen ettei sekaan livahda legendaa tai edes legendalta haiskahtavaa. Hotelli keskellä Helsinkiä lienee oikeasti suhteellisen karusti varusteltu ja yhdestä filminpätkästä, niin korni kuin se onkin, ei riitä miksikään yleiseksi evidenssiksi.
Now you can jump, Pallero. Ota kääretorttua.

LambOfGod

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 373
 • Liked: 112
Vs: Standardiargumentit: 2) Sotalapset
« Vastaus #11 : 05.10.2010, 08:18:55 »
Itse olisin übertarkkana sen suhteen ettei sekaan livahda legendaa tai edes legendalta haiskahtavaa. Hotelli keskellä Helsinkiä lienee oikeasti suhteellisen karusti varusteltu ja yhdestä filminpätkästä, niin korni kuin se onkin, ei riitä miksikään yleiseksi evidenssiksi.
Pitää kaivella jostain. Muistaakseni scriptassakin oli maininta eräästä hotellista, joka valjastettiin vastaanottokeskukseksi. Muisti on vaaaan niin pirun huono, eikä tule kirjainmerkittyä asioita.

Dodii: http://yle.fi/alueet/helsinki/helsinki/2009/11/martta-hotelli_saa_uudet_asukkaat_1129328.html

Jos tosiasioiden mainitseminen haiskahtaa legendalta, entä sitten?

Edit n. x: Suhteellisen karusti varusteltu = Juuri remontoitu.
« Viimeksi muokattu: 05.10.2010, 08:31:49 kirjoittanut LambOfGod »
Kukkahattuinen Fatima: "Mitkä positiivisen syrjinnän muodot itseäsi eniten huolettavat ja ärsyttävät?"

junakohtaus

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 467
 • Liked: 4373
 • Harvemmin enää täällä
Vs: Standardiargumentit: 2) Sotalapset
« Vastaus #12 : 05.10.2010, 08:31:52 »
Joo kyllä mä sen tiedän, että entinen marttahotelli on muutettu vokiksi, ei siinä mitään, mutta mikä on majoituksen todellinen taso onkin eri asia.

Sitä sitten, että vastaanotto loppuu siihen, kun tyypeille tulee sellainen olo, että tää on taas tätä.
Now you can jump, Pallero. Ota kääretorttua.

LambOfGod

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 373
 • Liked: 112
Vs: Standardiargumentit: 2) Sotalapset
« Vastaus #13 : 05.10.2010, 08:36:48 »
Joo kyllä mä sen tiedän, että entinen marttahotelli on muutettu vokiksi, ei siinä mitään, mutta mikä on majoituksen todellinen taso onkin eri asia.

Sitä sitten, että vastaanotto loppuu siihen, kun tyypeille tulee sellainen olo, että tää on taas tätä.
No mikä siinä oli legendaa?
Ja kuten jo aiemmin sanoin varustelutasosta. Ilmeisesti vuonna 2010 remontoitu hotelli. Ei varmasti ole apeat verhot.
Kukkahattuinen Fatima: "Mitkä positiivisen syrjinnän muodot itseäsi eniten huolettavat ja ärsyttävät?"

LambOfGod

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 373
 • Liked: 112
Vs: Standardiargumentit: 2) Sotalapset
« Vastaus #14 : 05.10.2010, 08:40:18 »
Jos tosiasioiden sanominen haisee legendalta, silloin todellisuudessa on vikaa, ei viestintuojassa.
Kukkahattuinen Fatima: "Mitkä positiivisen syrjinnän muodot itseäsi eniten huolettavat ja ärsyttävät?"

junakohtaus

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 467
 • Liked: 4373
 • Harvemmin enää täällä
Vs: Standardiargumentit: 2) Sotalapset
« Vastaus #15 : 05.10.2010, 08:54:05 »
Todellisuudessa onkin vikaa ja sitä vikaa tässä on kokoonuttu korjaamaan. Aineellisen todellisuuden päällä on sosiaalinen todellisuus ja sen olosuhteissa kaikki menee käteen jos viestinnästä ei harkita myös sitä, millaisia mielikuvia ja konnotaatioita se synnyttää.
Now you can jump, Pallero. Ota kääretorttua.

LambOfGod

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 373
 • Liked: 112
Vs: Standardiargumentit: 2) Sotalapset
« Vastaus #16 : 05.10.2010, 09:00:34 »
Kyllä. Ihan totta. Ymmärrän.
Käytän tätäkin ketjua pikkasen väärin, eli omalla tyylilläni tässä jauhan, eikä suinkaan ole tarkoitus eikä kuvitelma, että itse "viralliseen" argumentaatioon mitään minun sanomaani sellaisenaan lähtisi. Osaksi omaksi huvikseni, osaksi inspiroidakseni toisia tässä kirjoittelen toki.
Kukkahattuinen Fatima: "Mitkä positiivisen syrjinnän muodot itseäsi eniten huolettavat ja ärsyttävät?"

antero

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 295
 • Liked: 1036
 • Suomi Nousuun^^^!
Vs: Standardiargumentit: 2) Sotalapset
« Vastaus #17 : 05.10.2010, 10:49:52 »
Joo kyllä mä sen tiedän, että entinen marttahotelli on muutettu vokiksi, ei siinä mitään, mutta mikä on majoituksen todellinen taso onkin eri asia.

Sitä sitten, että vastaanotto loppuu siihen, kun tyypeille tulee sellainen olo, että tää on taas tätä.

Legendaarinen lausunto:
Jarmo Räihä, johtava asiantuntija, sosiaalivirasto, Helsingin kaupunki:
"Jos sitä vähän suhteutetaan siihen neliömäärään, siellä on yli 3000 neliötä asuinpinta-alaa, niin tämä 1,3 miljoonan peruskorjauksen 340 per neliö, joka nyt käytännössä ei ole paljoa mitään."

http://vastaanottokeskusinfo.wikidot.com/helsinki-uudet
Hetero voittaa aina!

Kommeli

 • Vieras
Vs: Standardiargumentit: 2) Sotalapset
« Vastaus #18 : 06.10.2010, 05:29:26 »
http://hommaforum.org/index.php/topic,31461.0.html
Joskus aikanaan kirjoittelin höblän julkaisun aiheesta. Siinä on tyhjentävästi käsitelty sotalapset itsensä sotalapsen toimesta.

Juho Eerola

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 618
 • Liked: 1121
  • Lukemista
Vs: Standardiargumentit: 2) Sotalapset
« Vastaus #19 : 15.10.2010, 14:07:33 »
Itse olisin übertarkkana sen suhteen ettei sekaan livahda legendaa tai edes legendalta haiskahtavaa. Hotelli keskellä Helsinkiä lienee oikeasti suhteellisen karusti varusteltu ja yhdestä filminpätkästä, niin korni kuin se onkin, ei riitä miksikään yleiseksi evidenssiksi.

Työskentelin vuosina 2008 ja 2009 yökkönä tämmöisessä parrakkaille lapsille tarkoitetussa vastaanottokeskuksessa. Muilta osin ketjun kritiikki pitää paikkansa, mutta ko. laitos ei ollut hotelli keskellä Helsinkiä, vaan entinen mielisairaala 18 kilometrin päässä Kotkan keskustasta.

Oluttikka

 • Vieras
Vs: Standardiargumentit: 2) Sotalapset
« Vastaus #20 : 15.10.2010, 14:13:40 »
...elävät hotellissa keskellä Helsinkiä, jokaisella oma henkilökohtainen hyvinvoinnista huolehtija
Joka halii kultamunan hereille joka aamu ihanasti "tulisit nyt aamupalalle mun seuraks ;)"
http://www.youtube.com/watch?v=dJBd5rbpJLM


Ovat vetäneet hirssit nenään:
"Video ei ole enää käytettävissä käyttäjän Youth As Refugees tekemän tekijänoikeusvaatimuksen vuoksi."

Lemmy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 977
 • Liked: 1435
 • "je m’en fous"
Vs: Standardiargumentit: 2) Sotalapset
« Vastaus #21 : 15.10.2010, 14:22:18 »
Jaa, sille pitää tehdä streisandit. Katsokaas kuinka monta Wilska-videota on youtubessa kun YLE alkoi keuhkoamaan poistamisella  ;D
- Emmekä enää euroakaan lähetä näihin etelän hulivilimaihin. Tässä on laki ja profeetat. Timo Soini YLE 01.06.2011

antero

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 295
 • Liked: 1036
 • Suomi Nousuun^^^!
Vs: Standardiargumentit: 2) Sotalapset
« Vastaus #22 : 15.10.2010, 15:03:48 »
Jaa, sille pitää tehdä streisandit. Katsokaas kuinka monta Wilska-videota on youtubessa kun YLE alkoi keuhkoamaan poistamisella  ;D

“Wilska” noin 119 kpl.  :P
Hetero voittaa aina!

Veli Karimies

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 179
 • Liked: 314
 • Tampere
Vs: Standardiargumentit: 2) Sotalapset
« Vastaus #23 : 15.10.2010, 19:36:48 »
Itse käytin sotalapsiargumenttia tuossa HäSan haastattelussa juuri perheenyhdistämisessä. Että sotalapset yhdistettiin perheensä luokse, eikä perhettä yhdistetty sotalapsen luokse.

Antti Tulonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 135
 • Liked: 135
  • US:n Puheenvuoro-blogi
Vs: Standardiargumentit: 2) Sotalapset
« Vastaus #24 : 16.10.2010, 14:19:08 »
  Somalialaiset sotalapset
  • eivät koskaan palaa Somaliaan. Kokemusta jo vuodesta 1990 lähtien

  Eipä siellä ole vielä turvalliset olotkaan.
  "Suomi ja Venäjä jakavat tällä hetkellä ideologisesti samat päämäärät: demokratian, ihmisoikeudet, oikeusvaltion ja hyvän hallinnon ja monta muutakin periaatetta." -Tarja Halonen, 2005

  antero

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 4 295
  • Liked: 1036
  • Suomi Nousuun^^^!
  Vs: Standardiargumentit: 2) Sotalapset
  « Vastaus #25 : 16.10.2010, 14:46:04 »
   Somalialaiset sotalapset
   • eivät koskaan palaa Somaliaan. Kokemusta jo vuodesta 1990 lähtien

   Eipä siellä ole vielä turvalliset olotkaan.

   Joka tarkoittaisi sitä että sieltä vois tulla 9 miljoonaa tänne, ja sen jälkeen siellä ois turvalliset olot, ja ne vois palata sinne.
   Ja sitten taas siellä ei ois turvalliset olot.
   Ikiliikkuja!!
   Vähän niin kuin mustalaiset ranskaan jne ikiliikkuja.

   Tai, siellä taikaiskusta tulisi rauha maahan, ja erittäin tuottava ihmiskuljetusbisnes loppuisi. Joten "pojat" päättäis taas pistää rähinän pystyyn jotta saisivat taas bisneksen pystyyn.

   Eli ei ne ongelmat ratkea ottamalla sieltä sosiaalituristeja, eikä ne ongelmat pahene lähettämällä sosiaalituristit takaisin sinne.
   [/list]
   Hetero voittaa aina!

   Teemu Lavikka

   • Nimellinen
   • Jäsen^^^
   • ***
   • Viestejä: 1 011
   • Liked: 31
   • Muutos2011
   Vs: Standardiargumentit: 2) Sotalapset
   « Vastaus #26 : 16.10.2010, 14:57:57 »
   Lappeenrannan muikkumarkkinoilla jututin erästä vanhaa herraa, joka oli ollut sotalapsena Ruotsissa. Reilun 10 v. vanha poika oli heti sijoitusperheeseensä päästyään joutunut heinäpellolle töihin. Isäntä opetti pojalle ruotsia siinä töiden lomassa, ei ollut tulkkeja mukana.
   Kysyttäessä mielipidettä nykyisistä "sotalapsista" mielipide oli jyrkkä ei moisille partasuille.

   Semmonen arkielämässä tapahtunut kohtaaminen oli se.
   "Mikä vittu se oli?"
   Hiroshiman pormestari, 1945

   antero

   • Jäsen^^^
   • ***
   • Viestejä: 4 295
   • Liked: 1036
   • Suomi Nousuun^^^!
   Vs: Standardiargumentit: 2) Sotalapset
   « Vastaus #27 : 16.10.2010, 16:11:03 »
   Semmonen arkielämässä tapahtunut kohtaaminen oli se.
   Todellisuus on realismia.  :P
   Hetero voittaa aina!

   Jaska Pankkaaja

   • Jäsen^^^
   • ***
   • Viestejä: 8 622
   • Liked: 8343
   • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
   Vs: Standardiargumentit: 2) Sotalapset
   « Vastaus #28 : 16.10.2010, 16:18:37 »
    Somalialaiset sotalapset
    • eivät koskaan palaa Somaliaan. Kokemusta jo vuodesta 1990 lähtien

    Eipä siellä ole vielä turvalliset olotkaan.

    Kyllin turvalliset lomailuun, kulttuurin ja uskonnon oppimiseen ja nyt myös suomalaisten veronmaksajien kustantamaan työharjoiteluun. Siihen mistä sitä työkokemusta karttuu että voi sitten työllistyä tänne...  :facepalm:

    Koko tämä somppupakolaisuus on ylittänyt sen parodiahorisontin jo niin kirkkaasti ettei paremmaksi voi enää kerta kaikkiaan mitenkään laittaa.[/list]
    Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

    lihansyöjähetero

    • Jäsen^^
    • **
    • Viestejä: 313
    • Liked: 5
    Vs: Standardiargumentit: 2) Sotalapset
    « Vastaus #29 : 17.10.2010, 23:33:57 »
    Miten pystyisi sanomaan poliittisesti korrektimmin tuon: "Tulivat Thorsin/Halosen mafian aloitteesta"?

    Meinaan, että saattaa nostaa karvat pystyyn joillakin vaikka onkin sinänsä paikkansa pitävä asiana täältä katsoen.

    Esim. Tulivat poliittisen tupu,hupu ja lupu valtaeliitin aloitteesta tjn.
    Paloheimo: Muuttoliike tuhoaa luontoa, latistaa kulttuureja, koska monikulttuurinen mosaiikki samankaltaistuu maiden ja maanosien välillä. Kulttuurien sekoittumisen nopeus ja tekninen tehokkuus köyhdyttää henkisesti ja synnyttää maailmanlaajuisen tasapaksun monokulttuurin.

    Tagit: sotalapset