Kirjoittaja Aihe: Ehdota uusia standardiargumentteja  (Luettu 471887 kertaa)

Rastafari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 978
 • Liked: 113
 • Hompancho Rasismos
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #180 : 09.03.2012, 01:10:24 »
natzi kortti on niin ihqu välillä vetäistä esille, ja perustella NaziPersuRasistille ei kannata alentua
Korkeatasoisia poimintoja keskustelupalstoilta

"Humanismin halveksuminen ja ihmisarvon välineellistäminen on natsismin ydin."

"Olet elänyt siellä uutispimennossa ilmeisen kauan kun et ole tietoinen persujen yhteyksistä natseihin"

"Mamukriitiset kiistää. Ei ole totta niin kuin ei myöskään natsien keskitysleirit."

"Historian kieltämistä. Kerro vielä, että natsien keskitysleirejä ei ole ollut"

"Persu natsi veti herneen nenään kun ei voi kieltää historian faktoja"

"Persunatsi ei ymmärrä"

"natsi persuja ketuttaa totuus"

"Persut on kansallissosialistinen puolue"


Pitäisiköhän tässä standardiargumenttien vasta-argumenttiketjussa myös miettiä mihin tölväisyihin ei kannata lähteä vastaamaan ollenkaan?

Enenpiä miettimättä, niin yllä on 8 tölväisyä aluksi :P
Rastafari ensimmäisessä polvessa
Rastafareille leimallisia piirteitä on myös haave mustien paluumuutosta Afrikkaan

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 282
 • Liked: 88930
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritus.
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #181 : 09.03.2012, 07:14:34 »
Lainaus käyttäjältä: Lalli
Pitäisiköhän tässä standardiargumenttien vasta-argumenttiketjussa myös miettiä mihin tölväisyihin ei kannata lähteä vastaamaan ollenkaan?

Enenpiä miettimättä, niin yllä on 8 tölväisyä aluksi :P

Jeps. Mietin vielä, millaisella ohitusletkautuksella -- tuollaisen showstopperin kuultuaan -- sitten jatkaa keskustelua, tai lopettaa sen?
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Rastafari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 978
 • Liked: 113
 • Hompancho Rasismos
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #182 : 09.03.2012, 10:28:29 »
Lainaus käyttäjältä: Lalli
Pitäisiköhän tässä standardiargumenttien vasta-argumenttiketjussa myös miettiä mihin tölväisyihin ei kannata lähteä vastaamaan ollenkaan?

Enenpiä miettimättä, niin yllä on 8 tölväisyä aluksi :P

Jeps. Mietin vielä, millaisella ohitusletkautuksella -- tuollaisen showstopperin kuultuaan -- sitten jatkaa keskustelua, tai lopettaa sen?

Lopettaminen lienee ainoa oikea tapa, joka tosin ruokkii todennäköisesti teini-ikäisen "oikeaa" ajatusmaailmaa, jossa ehdottomuus ei ole vielä muuttunut realismiksi, ja oikein innostuu siitä, kun tuli lyötyä PerusNazille jauhot suuhun.
 Otetaampa hypoteettinen keskustelu:

-"Persut on kansallissosialistinen puolue"
-voisitko kertoa, mihin väitteesi perustuu?
-"Persu natsi veti herneen nenään kun ei voi kieltää historian faktoja"

Hyvin tyypillinen malli ns. rakentavasta keskustelusta, jossa todistusvastuu on vain toisella, ja sekään fakta ei kelpaa tai sitä ei huomioida.

Siksi en osallistu itse näihin höpöhöpö cätteihin, kun pitäisi olla valmiina kohtuuttoman iso varasto valmiita eri asioista esim wiki faktaa (copy/past) joilla vastaisi väitteeseen kun väitteeseen, ja sekään tuskin kelpaisi "faktana" , vaan olisi vääristeltyä sellaista.
 En näe vaivaa alkaa sillä hetkellä alkaa jostakin "faktaa" etsimään, koska sillä aikaa jo moneen kertaan todettu, että natsilla meni jauhot suuhun, kun ei 20sec aikana vastaa.

Joten ei kannata osallistua moisiin kädenvääntöihin, koska eivät johda mihinkään.

Niin se "ohiletkautus"? Voisi jotenkin ehkä viitata siihen, ettei viitsi jotakin julkisesti sanoa, kun kaltaisiasi välittömästi 10 poliisin pakeilla tekemässä ilmoitusta vihaisesta puheesta tai modenpelko...nyt ei tule äkkiä mieleen näppärää lausetta, millainen voisi olla, mutta...
Rastafari ensimmäisessä polvessa
Rastafareille leimallisia piirteitä on myös haave mustien paluumuutosta Afrikkaan

Ruckafella

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 605
 • Liked: 104
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #183 : 04.04.2012, 14:58:24 »
Standardiargumenteissa voisi olla jotain vastausta myös -han väitteisiin. Esimerkiksi kuulee usein väitettävän suomalaisia väkivaltaisiksi, ja tätä perustellaan sinänsä ihan todellisilla henki- ja väkivaltarikosluvuilla, joissa Suomi on montaa muuta Euroopan maata korkeammalla. Vasta-argumenttina on usein käytetty sitä, että Suomessa tyypillinen henkirikos on alkoholistiporukan jäsentenvälinen, kun parin viikon putken jälkeen Pera joi viimeisen Kossun ja Ranea jäi janottamaan. Vasta-argumentti on myös sinänsä oikeansuntainen, mutta jättää kokonaan huomiotta todelliset kulttuurierot ja elämäntapaan liittyvät riskit.

Välimeren rannoilla satunnaista rantalomaa pidempään viihtyneet suomalaiset ovat ehkä huomanneet, että paikalliset eivät ole pelkästään stereotyyppisen iloisia ja avoimia ihmisiä, vaan myös äärimmäisen epäluuloisia ja turvallisuushakuisia monessa suhteessa. Kaupungeissa talojen ja asuntojen ikkunoissa on pääsääntöisesti kalterit estämässä taloon tunkeutumista, ainakin alemmissa kerroksissa. Lisäksi ikkunoissa käytetään lähes poikkeuksetta alaslaskettavaa puu- tai metalli lankuista valmistettua suojaa, joka paitsi estää sisää kurkkimisen, myös vaikeuttaa sisääntunkeutumista huomattavasti. Ovet ja lukot ovat ihan toista kaliiberia kuin Suomessa tyypillisesti käytössä olevat. Turvalukkoja käytetään aina, ja niitä saattaa olla lukuisia. Ovea ei helpolla avata, ei edes varmuusketjun kanssa. Liikkeentunnistimia ja turvakameroja hälytysjärjestelmineen on ihan tavallisilla pulliaisilla tuomattavasti useammin kuin Suomessa. Kaupungeissa ja kylissä omakotitaloja ja kerrostalotonttejakin reunustavat takorautaiset aidat, joissa rautapiikkien kärjet on vielä teroitettu. Myös piikkilankaa ja sähköpaimenia näkee.

Harva nainen kulkee jatkuvasti yksin pimeällä. Kotiin saattamista pidetään ihan oikeasti turvallisuuskysymyksenä, tai sitten vain ei lähdetä ulos riskipitoisena aikana. Pimeällä monet miehetkään eivät kuljeksi katuja pitkin, vaan asiat hoidetaan valoisalla. Kimpassa voidaan sitten lähteä illalla syömään ulos, kun ryhmässä on voimaa. Pienet lapset eivät todellakaan kulje yksin kouluun saatikka tarhaan, koska pidetään itsestään selvänä, että riski lapsen joutumisesta rikoksen tai onnettomuuden uhriksi on liian suuri. Itse kuljin viisivuotiaana yksin tarhamatkani Suomessa, ja tätä pidetään välimereläisittäin törkeänä heitteillejättönä.

Autoihin ei jätetä koskaan mitään näkyville. Ei edes vanhoja aurinolaseja konepellille. Murron vaara on liian suuri. Jos johonkin liikkeeseen näkee sisälle sen ollessa kiinni, kassakone on tyypillisesti auki ja tyhjä. Yleensä ei näe, koska koko julkisivu on peitetty alasvedettävällä peltiovella. Polkupyöriä ei jätetä pihalle seisomaan, eikä juuri koskaan mihinkään ilman kettinkilukkoa.

Humalaisia näkee kaduilla vähemmän. Julkinen juopottelu on tietysti paheksutumpaa kuin pohjoisessa, mutta tämäkin on osittain siksi, että sitä pidetään kovin riskialttiina käytöksenä. Päihtyneelle voi sattua mitä tahansa, ja pelko on oikeastikin rajoittava tekijä. Joka tapauksessa itsensä riskialttiiseen asemaan laittamista vältetään ihan toisella tavalla kuin Suomessa.

Paikallisten ihmiset tuntuvat usein pitävän tuntemattomia ihmisiä lähtökohtaisesti uhkana - ei mahdollisuutena. Uusia tuttavuuksia solmitaan helposti yhteisen tuttavan välityksellä, harva metromatkalla vieressäistuvalle höpöttelee yhtään sen enempää kuin Helsingissäkään. Romanikerjäläisiäkin vältetään ihan toisella tavalla kuin Suomessa. Kadunlaitaa vaihdetaan helposti ja oikein näkee, kun naiset kääntävät käsilaukkunsa parempaan asentoon.

Tämänkaltainen suhtautuminen saattaa hyvinkin olla perusteltua, ja suomalaisittain ylimitoitetulta tuntuva tuntemattomia uhkia vastaan suojautuminen omassa ympäristössään järkevää toimintaa. Tämänkaltaisella varautumisella tietysti minimoidaan itseensä ja lähipiiriinsä kohdistuvat uhkat, mikä ei voi olla näkymättä rikostilastoissa. Suomalainen asenne mahdollisiin uhkiin on tyypillisesti varsin vähättelevä: "eihän siellä nyt mitään voi sattua, ei ole ennenkään käynyt mitään", joka johtuu mielestäni varsin turvallisesta ja turvalliseksi koetusta ympäristöstä.

Jännänä yksityiskohtana voidaan sitten pitää etelämaalaista tietynlaista hälläväliäasennetta esim. liikenteessä. Ehkä tässä tunnetaan olevan itse asemassa, jossa voi kontrolloida omaa turvallisuustilannetta.Tilastoja voidaan vertailla vain, jos niiden lähtöaineisto on samanlaista. Tätähän kuulee usein esim. ulkomaalaisten rikostilastoja arvioitaessa, ja paikkansa se tietysti pitääkin. Ei ole järkeä vertailla suoraan kahta ryhmää, joista toinen koostuu pääasiassa parikymppisistä maahanmuuttajamiehistä ja toinen keski-ikäisistä ja eläkeläisistä suomalaisista. Pitää kaivaa se oikea verrokkiryhmä esiin tilastosta.

Väitän, että suomalaisella elämäntavalla, jossa voidaan heilua puolitiedottomassa tilassa keski- tai laitakaupungilla ikään, sukupuoleen tai kellonaikaan katsomatta, ja jossa asuntoa ei rakenneta linnoitukseksi ja lapset pannaan kävelemään kouluun, tarhaan ja harrastuksiin itsenäisesti, saataisiin välimerellisessäkin ympäristössä todella rumia rikostilastoja, saatika sitten vaarallisempina pitämissäni kulttuureissa. Suora vertailu voimakkaan turvallisuushakuisiin kulttureihin ontuu, sillä Suomessa ihmiset asettavat itsensä huomattavan paljon useammin erilaisiin riskitilanteisiin, kuin monissa muissa verrokkimaissa.

PS. Ehkä juuri siksi muuten etelämmässä ei pidetä siirtolaisrikollisuutta niin suurena yleisenä turvallisuusuhkana, kuin Suomen maahanmuuttokriitikopiireissä. Siellä siihen on jo varauduttu. Suomessa siihen varautuminen tarkoittaisi kyllä koko kulttuurin muuttamista epäluuloisemmaksi, ja varautuneemmaksi.

kolki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 557
 • Liked: 84
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #184 : 05.04.2012, 22:09:30 »
Han-argumentti yrittää useimmin perustella mamujen rikollisuutta sillä, että mamu-rikollisuus olisi hyväksyttävä, koska myös suomalaiset tekevät rikoksia.
Perustelu ei ole pätevä, sillä suomalaiset eivät pidä suomalaista rikollisuutta yhtään sen hyväksyttävämpänä, kuin mamujen suorittamaa.
Itse asiassa jos perustelu olisi hyväksyttävä, se loisi kestämättömän tilanteen: (esim.) Euroopassa vasemmistolaiset ovat yrittäneet tappaa oikeistolaisia, joten täällä olisi siten sallittua suvaitsevaisten ammattimainen metsästys.
Näin ei voi olla. Ainoa hyväksyttävä väkivallan muoto löytyy Rikoslain 4 luvun 4§: Hätävarjelu.


En nyt tähän hätään löytänyt sitä julkisuudessa pyörinyttä selvitystä, että 10 litraa - jota suomalaisten väitetään juovan (joka vuosi, vaikka väitetään juomisen lisääntyneen) - on Euroopan maiden keskimääräinen kulutus. Suomi on tilastossa ollut alle keskiarvon, mutta on tasaisesti noussut kohti keskiarvoa. Luku ei tosin ole täysin totuudenmukainen, koska tuontiviinoja ei ole mahdollista kirjata tarkasti ja se onkin tilastossa laskennallisena kertoimena.

Väkivallan kanssa on täysin sama asia, eli Euroopan keskitasoa. Suomalaisen väkivallan määrä verrattuna muihin riippuu täysin siitä, mitä maita vertailuun otetaan mukaan ja mihin ryhmään Suomi halutaan luokitella.

sinimusta

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 45
 • Liked: 30
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #185 : 14.04.2012, 12:43:15 »
Eräs argumentti nationalismia vastaan, jota usein saa kuulla on, että ei ole järkeä olla ylpeä juuristaan tai syntyperästä, koska ne ovat vain sattuman kauppaa ja/tai niihin ei voi vaikuttaa. Itse tähän olen ajatellut, että en olisi voinut syntyä keillekkään muille vanhemmille; jos olisin, silloin kyse olisi jo toisesta henkilöstä. Näin siis sattumalla ei ole osuutta syntyperässä (paitsi tietysti geneettisen rekombinaation ja crossing over-ilmiön muodossa, mutta se ei ollut pointti). Toisaalta jos on ylpeä juuristaan ei tarkoita, että ottaisi kansansa suurtekoja omiksi ansioikseen, vaan pikemminkin ylpeyttä kuulua tähän ryhmään, jolla on saavutuksia. Eikä se ole pelkästään ylpeyttä, näkisin siinä myös sen puolen, että ylpeys juurista myös velvoittaa tekemään jotain ryhmänsä (tässä tapauksessa kansan) hyväksi.

sinimusta

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 45
 • Liked: 30
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #186 : 14.04.2012, 19:49:41 »
Argumentin yleisyyttä ehkä kuvaa se, että se esiintyy myös political compass -testissä.

http://www.politicalcompass.org/test

Rastafari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 978
 • Liked: 113
 • Hompancho Rasismos
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #187 : 14.04.2012, 20:54:26 »
Han-argumentti yrittää useimmin perustella mamujen rikollisuutta sillä, että mamu-rikollisuus olisi hyväksyttävä, koska myös suomalaiset tekevät rikoksia.
Perustelu ei ole pätevä, sillä suomalaiset eivät pidä suomalaista rikollisuutta yhtään sen hyväksyttävämpänä, kuin mamujen suorittamaa.
Itse asiassa jos perustelu olisi hyväksyttävä, se loisi kestämättömän tilanteen: (esim.) Euroopassa vasemmistolaiset ovat yrittäneet tappaa oikeistolaisia, joten täällä olisi siten sallittua suvaitsevaisten ammattimainen metsästys.
Näin ei voi olla. Ainoa hyväksyttävä väkivallan muoto löytyy Rikoslain 4 luvun 4§: Hätävarjelu.


En nyt tähän hätään löytänyt sitä julkisuudessa pyörinyttä selvitystä, että 10 litraa - jota suomalaisten väitetään juovan (joka vuosi, vaikka väitetään juomisen lisääntyneen) - on Euroopan maiden keskimääräinen kulutus. Suomi on tilastossa ollut alle keskiarvon, mutta on tasaisesti noussut kohti keskiarvoa. Luku ei tosin ole täysin totuudenmukainen, koska tuontiviinoja ei ole mahdollista kirjata tarkasti ja se onkin tilastossa laskennallisena kertoimena.

Väkivallan kanssa on täysin sama asia, eli Euroopan keskitasoa. Suomalaisen väkivallan määrä verrattuna muihin riippuu täysin siitä, mitä maita vertailuun otetaan mukaan ja mihin ryhmään Suomi halutaan luokitella.

Hallitsematon tilastovääristymä, koska pottunokka roudaa Virosta autolasteittain tilastojen ulkopuolista juominkia, mutta sillä ei ole merkitystä miksi, tai mitä houkutuksia siihen liittyy, jos kaapissa autolastillinen namia...pistäppä lapsen eteen tikkari, ja sano, että saat sitä vaan katsella
Rastafari ensimmäisessä polvessa
Rastafareille leimallisia piirteitä on myös haave mustien paluumuutosta Afrikkaan

Rastafari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 978
 • Liked: 113
 • Hompancho Rasismos
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #188 : 14.04.2012, 21:03:07 »
Eräs argumentti nationalismia vastaan, jota usein saa kuulla on, että ei ole järkeä olla ylpeä juuristaan tai syntyperästä, koska ne ovat vain sattuman kauppaa ja/tai niihin ei voi vaikuttaa. Itse tähän olen ajatellut, että en olisi voinut syntyä keillekkään muille vanhemmille; jos olisin, silloin kyse olisi jo toisesta henkilöstä. Näin siis sattumalla ei ole osuutta syntyperässä (paitsi tietysti geneettisen rekombinaation ja crossing over-ilmiön muodossa, mutta se ei ollut pointti). Toisaalta jos on ylpeä juuristaan ei tarkoita, että ottaisi kansansa suurtekoja omiksi ansioikseen, vaan pikemminkin ylpeyttä kuulua tähän ryhmään, jolla on saavutuksia. Eikä se ole pelkästään ylpeyttä, näkisin siinä myös sen puolen, että ylpeys juurista myös velvoittaa tekemään jotain ryhmänsä (tässä tapauksessa kansan) hyväksi.

Niinpä, sanoi myös venttiilinkohta Teuvo

Hieman ohi, mutta jutskasin erään tyypinkanssa energiasta, niin kysyi, että mitä teen sitten, kun naapurissani oleva ydinvoimala poksahtaa, niin vastasin ristinmerkin ja jatkoin vastakyssällä, mitä hän tekisi, kun aurinko sammuu, niin vastasi, ettei sähkönsaanti ole siinävaiheessa hänen ongelmista ykköspriodisoitu :facepalm:
Rastafari ensimmäisessä polvessa
Rastafareille leimallisia piirteitä on myös haave mustien paluumuutosta Afrikkaan

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #189 : 28.04.2012, 21:38:08 »
"Nykyihminen on kotoisin Afrikasta" -argumentti, jota käytetään selittämään että muut ovat velkaa afroille olemassaolonsa takia ja siksi kehitysapuun on haaskattava jumalattomasti rahaa, voi menettää logiikan rippeensäkin, sillä geeneistä päätellen nykyihminen voikin olla kotoisin amerikoista.

http://anthropogenesis.kinshipstudies.org/

Rastafari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 978
 • Liked: 113
 • Hompancho Rasismos
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #190 : 30.04.2012, 15:53:02 »
"Nykyihminen on kotoisin Afrikasta" -argumentti, jota käytetään selittämään että muut ovat velkaa afroille olemassaolonsa takia ja siksi kehitysapuun on haaskattava jumalattomasti rahaa, voi menettää logiikan rippeensäkin, sillä geeneistä päätellen nykyihminen voikin olla kotoisin amerikoista.

http://anthropogenesis.kinshipstudies.org/

No haloo...Suomessa tuotetulla tervan turvin aikoinaan jenkkilään afrikasta roudattiin moniosaaja puuvillan poimioita, joten onhan meillä moraalinen velvollisuus roudata ja elättää, nämä geeniperimältään heikonpilahjaiset, joiden esi-isät kelvanneet edes jenkeille, koska olemme vastuussa afrikan kehityksen puutteesta, koska olemme auttaneet kehityksenkannalta avainhenkilö geenien poisviennistä

Olisi mielenkiintoinen hypoteesi, jos vaikkapa Suomen, Ruotsin ja Norjan alkuperäis populaatio roudattaisiin afrikkaan ja arfikka populaatio Pohjolaan, niin muuttuisko Pohjolasta uusi surkea kehitysmaan irvikuva, vai pelittäisikö tukiaiset samaa virtaa valkoisille afrikan onnettomille asukeille, jotka eivät kykene hyvinvointinsa eteen tekemään mitään muuta, kun odottamaan hansikas ojossa uljaasta pohjolasta saapuvaa seuraavaa perunalastia?
Rastafari ensimmäisessä polvessa
Rastafareille leimallisia piirteitä on myös haave mustien paluumuutosta Afrikkaan

kolki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 557
 • Liked: 84
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #191 : 30.04.2012, 21:58:30 »
Ehkä hieman offtopic.

Tuli tuosta "Nykyihminen on kotoisin Afrikasta" -argumentista mieleen artikkeli, jonka satuin äskettäin lukemaan jostain tiedejulkaisusta kirjastossa.
Siinä kerrottiin, ettei nykyihminen välttämättä olekaan Afrikasta, vaan apinat ja  ihminen kehittyivät jossain Keski-Aasiassa (nyk. Kiiinan länsiosissa). Muistaakseni otsikko oli jotenkin 'hyväksyttiinkö teoria liian heppoisin perustein' (tjs. - viitaten afrikkalaisiin esi-vanhempiin). Teoria oli voimassa ennen Afrikka-käsitystä ja sille oli yhtälaiset todisteet, kuin Afrikka-käsityksellä, sekä nyt on löydetty uusia todisteita sen puolesta.
Google-haku aiheesta ei tuottanut mitään oikein kunnollista tietoa artikkelista. Tuntuu, että MTV3:n uutista ja pari keskusteluketjua vaivaa "überpaha-Israel"-argumentaatio, sen sijaan, että käsittelisivät tuloksia.

kolki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 557
 • Liked: 84
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #192 : 08.05.2012, 12:10:11 »
http://hommaforum.org/index.php/topic,70334.msg1010278
Raiskausten puolustusargumentteja -ketju

Jouko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 824
 • Liked: 888
 • Jouko Lilja
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #193 : 08.05.2012, 12:20:22 »
Joskohan se Anneli Sinnemäen :"Kielitaito ei saa vaikuttaa työnsaantiin", on mainittu täällä. En osaa sano onko se argumentti, mutta kumminkin mielenkiintoisen ristiriitainen väittämä kun ajatellaan ruotsinkielen asemaa Suomessa. Mitenkä monta virkaa ja työtä onkaan poissuljettu ammattitaitoiselta henkilöltä joka ei osaa ruotsia,  virkamiesruotsia?
« Viimeksi muokattu: 08.05.2012, 13:52:48 kirjoittanut Jouko »
“Raja railona aukeaa.Edessä Aasia, Itä.Takana Länttä ja Eurooppaa;varjelen, vartija, sitä.”

Uuno Kailas

Suomessako jokin mamujen aiheuttama huumeongelma? Ja khatin kontit!

Komediaa, parodiaa, sarkasmia ja ivaa; lakonisuutta ja kyynisyyttä unohtamatta

Nyökkäily; Tuo aikamme valtiomiestaito

kolki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 557
 • Liked: 84
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #194 : 31.07.2012, 14:30:43 »
Ei liity suoraan maahanmuuttoon, mutta kuuluu sarjaan 'maksamme velkaa'. En tiedä minkä alle tämä menisi.
Marko Sihvosen us-blogin kommentti
Lainaus käyttäjältä: Erland Salo (31.7.2012 09:57)
Suomi ei ole elättänyt väestöään koskaan tai ei ainakaan pariin sataan vuoteen. Euroopan viimeisin valtava rauhanaikainen nälänhätä koettiin Suomessa 1860-luvulla. Jatkosodan aikana Suomessa olisi ollut hirveä nälänhätä, jos emme olisi saaneet Saksasta vilja-apua.
(lihavointi minun)

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #195 : 31.07.2012, 14:48:02 »
Tuli tuosta "Nykyihminen on kotoisin Afrikasta" -argumentista mieleen artikkeli, jonka satuin äskettäin lukemaan jostain tiedejulkaisusta kirjastossa.

Siinä kerrottiin, ettei nykyihminen välttämättä olekaan Afrikasta, vaan apinat ja  ihminen kehittyivät jossain Keski-Aasiassa (nyk. Kiiinan länsiosissa). Muistaakseni otsikko oli jotenkin 'hyväksyttiinkö teoria liian heppoisin perustein' (tjs. - viitaten afrikkalaisiin esi-vanhempiin). Teoria oli voimassa ennen Afrikka-käsitystä ja sille oli yhtälaiset todisteet, kuin Afrikka-käsityksellä, sekä nyt on löydetty uusia todisteita sen puolesta.

Darwinin aikoihin neekereitä pidettiin yleisesti lähes apinoina, joten kun evoluutioteoria alkoi levitä ja porukka oppi, että ihminen on kehittynyt apinasta, oletettiin automaattisesti, että se on tapahtunut Afrikassa, koska siellä kehitys on edelleen vaiheessa.

Paleontologit ovat myöhemmin haitanneet kilpailevien teorioiden syntymistä leikkimällä, että koska maan pinnalla on tietyn ikäinen kerrostuma, siitä löytyvät fossiilit ovat samanikäisiä, ja jos aikaa on kulunut satojatuhansia tai miljoonia vuosia, jäänteet ovat levinneet laajalle alueelle. Siltä pohjalta ajateltuna on loogista kerätä kaikki eloperäinen jäte muutaman neliökilometrin alueelta ja katsoa mitä siitä saa koottua. Paikoin onkin tehty varsin huimia löytöjä, joista tosin puuttuu suurin osa luista eikä ole täyttä varmuutta siitä ovatko ne yleensä peräisin samasta otuksesta.

propagandaministeri

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 25
 • Liked: 3
 • Röyhkeä väärän tiedon levittäjä,Itämeren merirosvo
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #196 : 23.10.2012, 20:20:22 »
Voisiko tehdä listaa "vastastandardiargumenteista", ts. argumenteista, jotka ovat maahanmuuttoa vastaan. Itse kun en ole maahanmuutto-kriittinen niin kiinnostaisi tietää mitkä on ne yleiset perustelut sitä vastaan. Jos tällainen lista on jo jossakin, voiko joku laittaa linkkiä? Kiitos!

antero

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 678
 • Liked: 2103
 • Suomi Nousuun^^^!
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #197 : 23.10.2012, 20:56:29 »
Voisiko tehdä listaa "vastastandardiargumenteista", ts. argumenteista, jotka ovat maahanmuuttoa vastaan. Itse kun en ole maahanmuutto-kriittinen niin kiinnostaisi tietää mitkä on ne yleiset perustelut sitä vastaan. Jos tällainen lista on jo jossakin, voiko joku laittaa linkkiä? Kiitos!
Tuo vastaa ainakin multikulti-aspektista: http://www.youtube.com/watch?v=ovSyLZBz-Qo
Kyllästyttääkö vatnikki-jäsenien jatkuva dada? Mene omaan profiilisi, klikkaa "Kaverit/estolista", klikkaa "Muokkaa estolistaa", Lisää estolistalle haluamasi vatnikit. Ja nauti Hommasta ilman vatnikkejä!

propagandaministeri

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 25
 • Liked: 3
 • Röyhkeä väärän tiedon levittäjä,Itämeren merirosvo
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #198 : 23.10.2012, 21:52:18 »
Lainaus
Tuo vastaa ainakin multikulti-aspektista: http://www.youtube.com/watch?v=ovSyLZBz-Qo

Katsoin videosta Halla-ahon osion, ja voin rehellisesti sanoa etten pystynyt erottelemaan siitä pohjimmaisia perusteluja monikulttuurisuutta (ja maahanmuuttoa) vastaan.

Puhe päättyi mielestäni outoon väitteseen: "Kuitenkin juuri monikulttuurisuus on se, mikä hajottaa ja vähentää yhteiskunnan turvallisuutta ja yhteisöllisyyttä". Mielestäni väite jäi ilman selkeitä perusteluja, kuten useat muut väitteet Halla-ahon puheessa.

AuggieWren

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 619
 • Liked: 1558
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #199 : 23.10.2012, 22:03:42 »
Voisiko tehdä listaa "vastastandardiargumenteista", ts. argumenteista, jotka ovat maahanmuuttoa vastaan. Itse kun en ole maahanmuutto-kriittinen niin kiinnostaisi tietää mitkä on ne yleiset perustelut sitä vastaan. Jos tällainen lista on jo jossakin, voiko joku laittaa linkkiä? Kiitos!

Väkivaltarikollisuuden erittäin merkittävä, lähes katastrofaalinen lisääntyminen maahanmuuttoa vastaanottavassa yhteisössä, ks. vaikka suomalaiset 60-luvun Ruotsissa tai Suomen nykyiset rikollisuustilastot. Argumentti nro yksi mielestäni erittäin vähäistä suurimittaisempaa maahanmuuttoa vastaan. Kun ottaa jälkimmäisestä huomioon vielä sen, että Suomessa tilastoidaan vain ulkomaan kansalaiset, niin jää arvailun varaan, miten toinen sukupolvi toimii. ... elleivät tuomiot olisi julkisia. Tutki rauhassa minkä tahansa käräjäoikeuden tuomioita, tee niistä tilastoja ja kerro vaikkapa tuomittujen etunimet täällä tilastona. (No, eipä pelkoa tästä, olet niin jee-jee-ihmiseen-pitää-uskoa-oloinen, ettet takuuvarmasti pysty vääristelemättömään faktojen käsittelyyn silloin, kun on kyse ihmisistä...)
Kaikki ongelmat johtuvat rasismista ja kantaväestön asenteista.

guest3656

 • Vieras
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #200 : 23.10.2012, 22:04:20 »
Lainaus
Tuo vastaa ainakin multikulti-aspektista: http://www.youtube.com/watch?v=ovSyLZBz-Qo

Katsoin videosta Halla-ahon osion, ja voin rehellisesti sanoa etten pystynyt erottelemaan siitä pohjimmaisia perusteluja monikulttuurisuutta (ja maahanmuuttoa) vastaan.

Puhe päättyi mielestäni outoon väitteseen: "Kuitenkin juuri monikulttuurisuus on se, mikä hajottaa ja vähentää yhteiskunnan turvallisuutta ja yhteisöllisyyttä". Mielestäni väite jäi ilman selkeitä perusteluja, kuten useat muut väitteet Halla-ahon puheessa.

Mitähän oikein katsoit, Göbbels? "Rehelliset" sanomisesi tuskin kiinostavat enää ketään.

Yliviivasin nimittelyä.

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 089
 • Liked: 14523
 • 100% kaafir, 100% goy
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #201 : 23.10.2012, 22:07:46 »
Tervetuloa mukaan asian esille ottajalle.

Yleisimpien argumenttien esittelystä tuli ensimmäisenä mieleen Dia/kalvosarja: humanitaarinen maahanmuutto - myyttejä ja tosiasioita

Tupa sopii tällaiselle keskustelulle hyvin. Pidetään tämä ketju alkuperäistä määrittelyä vastaavana.

Jos haluat keskustella Oulun Halla-aho/Immonen-videosta, niin sille on ketju: http://hommaforum.org/index.php/topic,76183.0.html

Kirjoita vähän alustusta ja avaa ketjua Tupaan.
« Viimeksi muokattu: 23.10.2012, 22:10:20 kirjoittanut Miniluv »
Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

Olen ihaillen seurannut, kuinka Unkari pistää kampoihin EU-diktatuurille.

propagandaministeri

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 25
 • Liked: 3
 • Röyhkeä väärän tiedon levittäjä,Itämeren merirosvo
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #202 : 24.10.2012, 09:52:41 »
Lainaus
Mitähän oikein katsoit, Göbbels? "Rehelliset" sanomisesi tuskin kiinostavat enää ketään.

Göbbels ;) ? Epärehellinen ? Tervetuloa keskustelemaan Tupaan jos aloitan sinne ketjun :) .

Lainaus
Tervetuloa mukaan asian esille ottajalle.

Yleisimpien argumenttien esittelystä tuli ensimmäisenä mieleen Dia/kalvosarja: humanitaarinen maahanmuutto - myyttejä ja tosiasioita

Tupa sopii tällaiselle keskustelulle hyvin. Pidetään tämä ketju alkuperäistä määrittelyä vastaavana.

Jos haluat keskustella Oulun Halla-aho/Immonen-videosta, niin sille on ketju: http://hommaforum.org/index.php/topic,76183.0.html

Kirjoita vähän alustusta ja avaa ketjua Tupaan.

Kiitos! Pahoittelut offtopicista.

kohmelo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 984
 • Liked: 172
 • Olutkellarissa kyyhöttävä hompanssi - SKP
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #203 : 11.11.2012, 14:53:41 »
Miten olisi: professorit ja raketti-insinöörit työllistyvät siivoojiksi ?

http://rahmispossu.net/2012/11/09/yksi-suurimmista-maahanmuuttajiin-liitetyista-myyteista-murrettu/
Lainaus
Yksi suurimmista maahanmuuttajiin liitetyistä myyteistä murrettu

Kukapa meistä olisi säästynyt tilanteelta, missä yleensä vihreä tai vasemmalle kallellaan oleva tiedostaja on ääni väristen kertonut, että korkeakoulutetut maahanmuuttajapoloiset, koneinsinöörit sun muut, pakotetaan tekemään ns “paskaduuneja”, kun pottunokat ohittavat heidät työmarkkinoilla aina esimerkiksi rakenteisiin piiloutuneen rasismin vuoksi.
...
Tanskassakin on taajaan levitetty väitettä, että korkeakoulutetut maahanmuuttajat ovat pakotettuja ajamaan taksia, koska he eivät saa mitään muuta työtä. Kunnallinen tutkimuslaitos KORA hieman selvitteli asiaa ja tulos koetaan kiusalliseksi tietyissä piireissä. Kööpenhaminassa on näet peräti kolme kertaa todennäköisempää, että asiakkaan istuutuessa taksin penkille, sitä suhaava korkeakoulutettu onkin pottunokka.
...

Ibn Matti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 124
 • Liked: 357
  • Matinpojan blogi
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #204 : 12.11.2012, 13:38:42 »
Citizen Warrior on kerännyt vastauksia yleisiin argumentteihin islamista:

http://www.citizenwarrior.com/2010/04/answers-to-objections-when-you-talk.html


Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 282
 • Liked: 88930
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritus.
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #205 : 12.11.2012, 13:49:40 »
Citizen Warrior on kerännyt vastauksia yleisiin argumentteihin islamista:

http://www.citizenwarrior.com/2010/04/answers-to-objections-when-you-talk.html

Tuosta olisi hyvä saada tiivistys tänne.
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Sikanez

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 317
 • Liked: 301
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #206 : 03.01.2013, 13:36:27 »
Argumentille:"Puheesi/kirjoituksesi on loukkaava.", pitäisi keksiä vastine.
"Ei ole olemassa syyttömiä ihmisiä. On vain huonosti kuulusteltuja." - Josef Stalin

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 282
 • Liked: 88930
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritus.
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #207 : 03.01.2013, 13:43:45 »
Argumentille:"Puheesi/kirjoituksesi on loukkaava.", pitäisi keksiä vastine.

"Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimen mukaan sananvapauteen kuuluu myös luokkaava puhe, koska sananvapaus on tärkeämpi arvo kuin loukkaantumisen estäminen. Loukkaantuminen on hinta, joka sananvapaudesta kannattaa maksaa. Tämä on nykyisen länsimainen oikeuskäsityksen mukainen tulkinta."

Vaikka Euroopan ihmisoikeussopimuksessa luetellaan useita tapauksia, joissa sananvapautta voidaan rajoittaa lailla, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on ratkaisuissaan korostanut, että näitä rajoituksia on tulkittava suppeasti:
 
»Ihmisoikeustuomioistuimen oikeuskäytännön mukaan sananvapaus on eräs demokraattisen yhteiskunnan keskeisistä perustoista, eräs sen edistyksen ja jokaisen yksilön kehityksen perusedellytyksistä. Ellei ihmisoikeussopimuksen 10 artiklan 2 kohdasta muuta johdu, sananvapaus ei koske pelkästään sellaisia "tietoja" tai "ajatuksia", joihin suhtaudutaan myötämielisesti tai joita pidetään vaarattomina tai yhdentekevinä, vaan myös sellaisia, jotka loukkaavat, järkyttävät tai häiritsevät.

« Viimeksi muokattu: 03.01.2013, 13:48:05 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Sikanez

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 317
 • Liked: 301
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #208 : 03.01.2013, 17:19:43 »
Sanavapaus vasta-argumenttina tuli kyllä mieleeni, mutta hain jotakin lyhyempää ja nasevampaa. Tuo on kyllä hyvä vastaus ja kelpaa paremman puutteessa.
"Ei ole olemassa syyttömiä ihmisiä. On vain huonosti kuulusteltuja." - Josef Stalin

repsikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 297
 • Liked: 1969
Vs: Ehdota uusia standardiargumentteja
« Vastaus #209 : 06.01.2013, 22:27:37 »

"Maahanmuttajat parantavat suomalaisen sisäsiittoista geeniperimää". Tähän voisi aluksi heittää kaksoisstandardin: "Samalla paranee afrikkalainen sisäsiittoinen geeniperimä".
Jos keskustelu vielä tämän jälkeen jatkuu, voi todeta, että väite pitää täysin paikkansa edellyttäen, että maahanmuuttajat pariutuvat paikallisten kanssa. Mutta  Saksasta saatujen kokemusten mukaan esim Lähi-Idästä saapuneilla on edelleen pinttynyt tapa  jopa kolmannessa sulkupolvessa hakea pojille lähtömaasta vaimot - vieläpä lähisukulaisista - tytöt vastaavasti naitetaan kotimaahan. 

"Haluatko sulkea rajat täysin ?"  tähän voi vastata : "Haluatko sinä rajat täysin auki ? "
Jos toinen vastaa kieltävästi, voi todeta, että samalla puolella ollaan, nyt voidaankin siirtyä puhumaan asiasta.

"Miten paljon maahanmuuttajilta oikein vaaditaan, että heidät kelpuutettaisiin suomalaisiksi ?"
Vastakysymys: " Miten minun olisi meneteltävä, jotta voisin muuttua esim somaliksi ja minut hyväksyttäisiin sellaiseksi kyseisen ryhmän taholta ?"  Jos keskustelukumppani luettelee kriteereitä, voit todeta, etä samat periaatteet toiseenkin suuntaan.


Tagit: