Kirjoittaja Aihe: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)  (Luettu 192367 kertaa)

newspeak

 • Vieras
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1140 : 11.07.2019, 12:10:05 »
Shariabookin fatwa Paul Joseph Watsonia vastaan:

Facebook Put a Fatwa On Me (4:02)

Lainaus
UPDATE: Facebook Deletes Policy Allowing Violent Threats Against “Dangerous Individuals”

Social media giant backs down after backlash.

Facebook has deleted a policy update that informed users it was acceptable to post violent threats against people deemed “dangerous individuals” by the company.

As we highlighted yesterday, a Community Standards update published by Facebook on July 9 stated (emphasis mine); “Do not post: Threats that could lead to death (and other forms of high-severity violence) of any target(s) where threat is defined as any of the following:

Statements of intent to commit high-severity violence; or

Calls for high-severity violence (unless the target is an organization or individual covered in the Dangerous Individuals and Organizations policy)….”
https://summit.news/2019/07/10/update-facebook-deletes-policy-allowing-violent-threats-against-dangerous-individuals/
« Viimeksi muokattu: 11.07.2019, 12:33:45 kirjoittanut newspeak »

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 215
 • Liked: 10756
 • Puhekin on teko
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1141 : 12.07.2019, 18:15:56 »
^
Lähinnä on mielenkiintoista, että mikä taho oli vaatinut tuollaista lisäystä.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 215
 • Liked: 10756
 • Puhekin on teko
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1142 : 13.07.2019, 19:20:06 »
Lainaus

Sakkoja somettamisesta? Kyllä, internetin vapautta tiukentavalla Venäjällä sekin on mahdollista


Sananvapautta internetissä rajoittavat Venäjällä useat erilaiset lait, sanoo Ylen Moskovan-kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen.

Internetiin ei Venäjällä kannata ladata tai kirjoittaa ihan mitä tahansa.

Jos nettiin nimittäin sattuu postaamaan vääränlaisen vitsin, on pahimpana uhkana vankila. Samoin valtaapitäviä arvostelevat kirjoitukset voivat poikia sakkotuomion (siirryt toiseen palveluun).

Mistä kyse?
– Ehkä kuuluisin on Etelä-Siperiassa Barnaulin kaupungissa reilu vuosi sitten tapahtunut juttu (siirryt toiseen palveluun), jossa poliisi tuli nuoren naisen luokse ja syytti naista vihapuheesta, sanoo Ylen Moskovan-kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen.

– Hän oli jakanut Venäjän Facebookissa eli VK:ssa meemejä, joissa ilkuttiin Venäjän ortodoksiselle kirkolle, Mikkonen selittää.

Internetin ja sosiaalisen median sananvapautta hillitsevät terrorisminvastaiset lait. Ne kieltävät muun muassa vihapuheen eli käytännössä esimerkiksi uskonnon arvostelun.

Siksi vaikkapa ortodoksiuskonnolle naureskelu ei siis Venäjällä ole sosiaalisessa mediassa ihan pikku juttu.

– Tämä Etelä-Siperiassa sattunut tapaus nostatti sen verran kritiikkiä, että terrorisminvastaisia lakeja jouduttiin hieman muuttamaan ja rangaistuksia lieventämään. Mutta se ei tarkoita sitä, että asiat olisivat paremmin, Mikkonen sanoo.

Viranomaisen voivat Mikkosen mukaan vieläkin käyttää lakeja hyvin mielivaltaisesti sen sääntelyyn, millaista sisältöä netissä saa jakaa.

Sananvapautta internetissä rajoittavat Venäjällä useat erilaiset lait.

Tuorein kiristys netin sananvapauteen on äskettäin voimaan tullut laki, jonka mukaan Venäjän valtiota ja sen johtajia ei sovi arvostella selkeästi epäkunnioittavaan sävyyn.

Presidentti Vladimir Putinia ei esimerkiksi saa kutsua "satumaiseksi mulkeroksi" (siirryt toiseen palveluun). Ja jos kutsuu, siitä saa kukkaroon selvän loven tekevät sakot.
...
Venäläismediassa Chernobyl-sarjaa pidetään aivopesuna ja propagandana – Jenkkisarja on monen...
Venäjän valtionjohtoa myötäilevässä mediassa on haukuttu HBO:n menestyssarjaa, mutta suureen yleisöön se tuntuu uppoavan.

Tätä et ehkä tiennyt
Venäjä pyrkii rajoittamaan internetiä koko ajan tiukemmin. Tällä hetkellä tavoitteena on niin kutsuttu "suvereeni internet".

Se tarkoittaa sitä, että venäläinen internet (Runet) saataisiin eristettyä muusta internetistä. Toteutuessaan se vastaisi vahvaa palomuuria, jolla Kiina on eristänyt oman verkkonsa.

– Lainsäädännön mukaan (siirryt toiseen palveluun) se voisi tapahtua, mutta onko se teknisesti mahdollista, niin se on sitten ihan toinen juttu, Mikkonen kertoo.

Viranomaisten perustelu internetin eristämiselle on kyberhyökkäyksiltä suojautuminen.

– Mutta aika moni muu on sitä mieltä, että tällä halutaan kontrolloida enemmän ja enemmän sitä, mihin tietolähteisiin venäläiset internetissä pääsevät.
...
https://yle.fi/uutiset/3-10839322

Huvittavasti tämä on suuri ongelma kun puhe on Venäjästä. Samaan aikaan täysin samaa tehdään länsimaissa ja Suomessa, mutta sille vain hurrataan. #kaksoisstandartit
« Viimeksi muokattu: 13.07.2019, 19:22:18 kirjoittanut nollatoleranssi »

newspeak

 • Vieras
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1143 : 16.07.2019, 00:09:47 »
Youtube opettaa olemaan tekemättä uusia videoita:


Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 308
 • Liked: 21336
 • Ego sum Spartacus
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1144 : 16.07.2019, 06:58:45 »
Lainaus
.............Yhdysvaltain kuluttajansuoja- ja kilpailukomissio on langettanut Facebookille 4,4 miljardin euron sakot käyttäjien yksityisyydensuojan rikkomuksista. Kyberturva-asiantuntija Edin Jusupovic väittää nyt löytäneensä todisteita siitä, että Facebook upottaa seurantadataa käyttäjänsä lataamiin valokuviin. Aiheesta kertoo TechStartups.

− Huomasin rakenteellista poikkeavuutta, kun katsoin sellaisen valokuvatiedoston heksadumppia, jonka alkuperä on tuntematon, löytääkseni sen sisällöstä jotain, jonka nyt ymmärrän olevan IPTC-tietoa. Shokeeraavaa jäljittämisen tasoa, Edin Jusupovic sanoo Twitterissä.

Jusupovicin mukaan Facebook voi jäljittää kuvia oman alustansa ulkopuolelta ja tietää ”järkyttävän tarkasti”, kuka alkuperäisen kuvan on ladannut................

Jusupovic varoittaa, että Facebook voi jäljittää käyttäjiään jättämättä minkäänlaisia jälkiä todisteiksi.


https://www.verkkouutiset.fi/shokkivaite-facebook-upottaa-salaisen-koodin-kayttajan-kuviin/

against globalism

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 310
 • Liked: 287
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1145 : 20.07.2019, 13:22:07 »
Lainaus
Kazakstanin hallinto on alkanut keskeyttää asukkaidensa netinkäyttöä. Nyt kaikki liikenne salatuille https-sivuille keskeytetään. Kazakstanin hallinto haluaa pakottaa asukkaansa asentamaan laitteisiinsa juurivarmenteen, jonka avulla hallinto voi seurata, millä sivuilla maan asukkaat oikein käyvät. Vastaavaa Kazakstan on yrittänyt jo aiemminkin, vuonna 2015. Asiasta uutisoi ZDNet.

https://www.mikrobitti.fi/uutiset/kazakstan-alkaa-seurata-ihmisten-netinkayttoa-se-on-teidan-parhaaksi/8d6ce8af-09e4-4904-87e2-97567cad7910

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 895
 • Liked: 6019
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1146 : 21.07.2019, 13:25:50 »
Michiganin missi, Kathy Zhu, menetti tittelinsä "vastenmielisten" twiittien takia. Kathy seisoo twiittiensä takana. Hän on Trumpin kannattaja ja konservatiivi.

Artikkeli linkistä, kyseiset twiitit kopioitu mukaan. Kuinka ollakkaan, taas ovat muslimit loukkaantuneet huivista... ja mustat faktasta.

Miss Michigan World America stripped of title over 'offensive' social media posts

Lainaus
A Michigan pageant contestant and fan of President Donald Trump was stripped of her title for what she calls discrimination against her conservative political views.

Kathy Zhu, a University of Michigan student, was dismissed Thursday as a Miss World America pageant participant when the organization described the content of her social media as "offensive, insensitive and inappropriate." according to a letter from the pageant that she posted on her Twitter account.

Zhu is a well-known political commentator and online figure, amassing approximately 80,000 followers in her Instagram and Twitter accounts combined.

"I have seen this happen before," Zhu told the Free Press on Thursday. "It is just not okay to be prejudiced against people who just have a different political view as you.”
Despite the apparent support from her peers, the tweets Zhu claims caused Miss World America to dissociate with her have caused backlash on social media.

But Zhu still defends the two now-deleted tweets that she blames for her firing.

The first is an incident that dates to 2018, in which Zhu went up to a Muslim Student Association booth celebrating World Hijab Day and declined to wear a hijab when prompted. She then tweeted:

Lainaus
"There is a 'try a hijab on' booth at my college campus. So you're telling me that it's now just a fashion accessory and not a religious thing? Or are you just trying to get women used to being oppressed under Islam?"

The second is a reply to another user in which Zhu says:

Lainaus
"Did you know the majority of black deaths are caused by other blacks? Fix problems within your own community before blaming others."

Zhu said that Miss World America should be more specific and clearly define what "insensitive" means, as she does not believe anything she posted was insensitive.

https://www.freep.com/story/news/local/michigan/2019/07/19/kathy-zhu-miss-michigan-world-america/1775246001/
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

mikkoellila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 197
 • Liked: 2410
 • Thybrim multo spumantem sanguine cerno. -Vergilius
  • Sound System-blogi
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1147 : 22.07.2019, 13:19:02 »
Taas tuli Facebookissa minulle 30 vrk banni sanasta neekeri, jota olin käyttänyt jossain postauksessa neljä vuotta sitten.

Asiayhteys oli sellainen, että sanoin, että monet amerikkalaiset neekerit käyttäytyvät ihan hyvin ja ovat sopeutuneet länsimaiseen kulttuuriin, ja ovat hyvin erilaisia kuin Euroopassa asuvat afrikkalaiset maahanmuuttajat.

Facebookissa on siis kiellettyä sanoa, että jotkut neekerit käyttäytyvät hyvin. Tästä vedämme johtopäätöksen, että Facebookin ylläpitäjien mielestä kaikki neekerit käyttäytyvät huonosti.
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.

Veturinainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 881
 • Liked: 5346
 • Nuivuus perustuu kognitioon, ei rasismiin.
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1148 : 24.07.2019, 09:31:27 »
Pertti Rönkkö raportoi Facebookissa (en linkitä, koska muistaakseni hän ei pidä siitä):

Lainaus
Saksalainen medialakimies Steinhöfel voitti oikeudessa lain vastaisesti käyttäjien sivuja bannanneen Facebookin. Koska Facebook ei ole suostunut maksamaan sen maksetavaksi määrättyjä oikeudenkäyntikuluja, niin Steinhöfel on saanut oikeuden päätöksellä luvan pantata Facebookin mainosasiakkaina olevien Saksan demaripuolueen SPD:n ja kristillisdemokraattisen puolueen CDU:n tilit. Käytännössä tämä tarkoittaa, että hän saa kulunsa takaisin siitä rahasta, minkä SPD ja CDU maksavat Facebookille. Asiasta kertoo meedia.de.

Linkki alkuperäiseen artikkeliin: https://meedia.de/2019/07/22/weil-facebook-keine-gerichtskosten-erstattet-anwalt-steinhoefel-laesst-konten-von-cdu-und-spd-pfaenden/
Kyseessä ei ole "pakolaiskriisi" vaan sosiaaliturvamotivoitunut turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttökriisi. (Veturihenkilö)

"Ei ole koskaan paluuta siihen Suomeen, joka meillä vielä muutamia vuosia sitten oli. Asia on hyväksyttävä ja sen kanssa on opittava elämään." (SPR:n puheenjohtaja Pertti Torstila)

mikkoellila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 197
 • Liked: 2410
 • Thybrim multo spumantem sanguine cerno. -Vergilius
  • Sound System-blogi
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1149 : 24.07.2019, 14:21:51 »
Joku sai kuulemma tänään facebookissa 30 vrk bannia tämän artikkelin jakamisesta. Facebookin ylläpitäjien mielestä siis on kiellettyä kertoa ihmisille romanikerjäläisten leireistä.

Näin kiinteistönomistaja ja poliisi kommentoivat Turun keskustan lähellä olevaa kerjäläisleiriä
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.

Teemu Lahtinen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 070
 • Liked: 1021
 • LOJALISTI
  • www.teemulahtinen.fi
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1150 : 27.07.2019, 14:29:34 »
30 pv itänaapurimme perinteisen nimityksen käytöstä.

Henry

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 564
 • Liked: 623
  • Ihmissuhteet ja tasa-arvo
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1151 : 27.07.2019, 15:11:30 »
3 pv bannia Facessa, kun olin käyttänyt sanaa "Homppelit" 6 vuotta sitten.  :facepalm:

acc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 880
 • Liked: 2812
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1152 : 01.08.2019, 13:51:31 »
Sande kertoo bannatuksi tulemisestaan blogikirjoituksessaan "Sosiaalisen median ilmiantaja" ja epäilee vasikkaa.
https://rayhablogi.blogspot.com/2019/07/sosiaalisen-median-ilmiantaja.html#comment-form

Kommenteissa on pohdintaa algoritmeista. Ehkä kukaan ei ole vasikoinut Sandesta, vaan algoritmi on hoitanut asian. Kommenteissa nimimerkin ProJanne käyttäjä kertoo kahdenkeskisestä Messenger-viestittelystään kaverinsa kanssa. Molemmat bannattiin!

Ehkä eräs bannauksen tarkoituksista on saada ihmiset epäilemään toisiaan ilmiantajiksi ja näin luoda epäsopua väärinajattelevien keskuuteen.

Messengerin bannauskäytäntö koskee siis yksityisviestittelyäkin. Ehkäpä tulevaisuudessa robotit kuuntelevat puhelujamme, katkaisevat puhelun ja poistavat numeron käytöstä, jos kuulevat kielletyn sanan. Tuossa todellisuudessa pitää olla kieli keskellä suuta. Ja seuraava askel "kehityksessä" on, että joutuu viranomaisten tarkkailtavaksi. Koska heillä on tulostavoitteita, niin puuttumiskynnystä alennetaan loputtomiin.

Lainaus
https://rayhablogi.blogspot.com/2019/07/sosiaalisen-median-ilmiantaja.html?showComment=1564582701312#c4971376556841354463
ProJanne 31. heinäkuuta 2019 klo 7.18
"Naama masinalla on ihan omat algoritmit noihin ”vihapuheisiin” Ei tarvitse olla mitään vasikkaa. Olen saanut bannia ihan kahdenkeskisestä keskustelusta messengerissä ja varmasti kaverini ei vasikoinut koska sai bannia myös."
2017 Personality 13: Existentialism via Solzhenitsyn and the Gulag
(Huomaa: käsittämätön feministin raivokohtaus, kohta 42:00 eteenpäin)
https://www.youtube.com/watch?v=w84uRYq0Uc8

Henry

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 564
 • Liked: 623
  • Ihmissuhteet ja tasa-arvo
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1153 : 01.08.2019, 15:04:38 »
Sande kertoo bannatuksi tulemisestaan blogikirjoituksessaan "Sosiaalisen median ilmiantaja" ja epäilee vasikkaa.
https://rayhablogi.blogspot.com/2019/07/sosiaalisen-median-ilmiantaja.html#comment-form

Kommenteissa on pohdintaa algoritmeista. Ehkä kukaan ei ole vasikoinut Sandesta, vaan algoritmi on hoitanut asian. Kommenteissa nimimerkin ProJanne käyttäjä kertoo kahdenkeskisestä Messenger-viestittelystään kaverinsa kanssa. Molemmat bannattiin
Joo, ei siellä mitään ilmiantajia ole. Viime aikoina algoritmi on alkanut käydä lävitse vanhoja kommentteja ja bannia tulee kielletyistä sanoista. Pari päivää saat taas kirjoitella, kunnes algoritmi löytää uuden kielletyn sanan ja taas tulee bannia. Vihapuheen kanssa noilla ei välttämättä ole mitään tekemistä, mutta tiettyjä sanoa, kuten "transu" ei saa käyttää.

acc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 880
 • Liked: 2812
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1154 : 04.08.2019, 12:48:58 »
Lainaus
https://samnytt.se/swebbtvs-youtube-kanal-nedslackt-flera-ars-programmaterial-utraderat/
SwebbTV:s YouTube-kanal nedsläckt – flera års programmaterial utraderat
Någon gång under fredagen stängde YouTube ned den populära nyhetsaktören SwebbTV:s kanal på plattformen. Det innebär att flera års material i form av studiosamtal, intervjuer, föredrag och reportage i ett slag raderats.

YouTube on poistanut SwebbTV:n [1] aineistot pe 2.8.2019. Monen vuoden ohjelmat ovat hävinneet. SwebbTV sivuillaan toteaa Googlen väärinkäyttäneen dominoivaa asemaansa alustana ja että SwebbTV palaa jälleen. Aineisto on onneksi tallella.

Kanavalla julkaistu sisältö oli hyvin asiallista. Varttuneemmat herrasmiehet kertoivat näkemyksistään omilla nimillään ja kasvoillaan vajaan tunnin mittaisissa haastatteluissa. Ne olivat hyvin ammattitaitoisesti tehtyjä.

(1) https://swebbtv.se/
« Viimeksi muokattu: 04.08.2019, 15:31:20 kirjoittanut acc »
2017 Personality 13: Existentialism via Solzhenitsyn and the Gulag
(Huomaa: käsittämätön feministin raivokohtaus, kohta 42:00 eteenpäin)
https://www.youtube.com/watch?v=w84uRYq0Uc8

Sikanez

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 275
 • Liked: 224
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1155 : 05.08.2019, 19:00:25 »
Kerjäläisoppeerasta:
^
kts esim värinäketju, fb poistaa kaiken matuperseilyn mitä joku jakaa (varsinkin kuvat) julkisiin ryhmiin.
Mahtaakohan matuja olla Facebookissa? Miten he mahtavat suhtautua, kun FB poistaa kuvat neekereiden rennosta illanvietosta kaupungilla?
"Ei ole olemassa syyttömiä ihmisiä. On vain huonosti kuulusteltuja." - Josef Stalin

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 215
 • Liked: 10756
 • Puhekin on teko
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1156 : 05.08.2019, 22:45:35 »
VihapuheFM on joutunut bannien kohteeksi Youtubessa, niin striimaavat nykyisin usein Dlivessä (joka toimii paljolti samaan tyyliin). Toki ovat ottaneet haltuunsa muutkin somepalvelut ja striimausalustat.

Tähän meneekin striimien tulevaisuus eli pitää striimata useammassa palvelussa, kun yksinkertaisten faktojen sanominen maahanmuutosta ja valeuutisten korjaaminen alkaa olemaan kuin suurempikin rikos.

acc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 880
 • Liked: 2812
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1157 : 06.08.2019, 02:42:23 »
Lainaus
https://samnytt.se/demokratisk-presidentkandidat-censureras-av-google-och-twitter-infor-valet/
Demokratisk presidentkandidat censureras av Google och Twitter inför valet
Kongressledamoten Tulsi Gabbard från Hawaii har rönt uppmärksamhet i de två debatter Demokraternas presidentkandidater hittills haft. Det gäller i synnerhet den senaste då hon gick till attack mot en av favoriterna, Kamala Harris, som nu av många anses vara chanslös. Gabbards överraskande popularitet har snabbt gjort henne impopulär bland de sociala medier-jättarna som försöker censurera hennes budskap.

Hawaiin kongressiedustaja, presidentiksi yrittävä, demokraatti Tulsi Gabbard on joutunut somejättien sensuroinnin1 kynsiin. Presidenttikilvassa mukana oleva demokraatti Kamala Harris on jäämässä häviölle Gabbardille.

Gabbard on entinen sotilas, osallistui Irakin sotaan 2001. Hän on tavannut Syyrian Assadin, jonka vastustajia on sanonut terroristeiksi. Gabbard yritti ostaa Googlelta mainostilaa ja kun ei sitä saanut, haastoi yrityksen oikeuteen. Hän haluaa, että somejätit tulee hajoittaa2.

(1) https://samnytt.se/demokratisk-presidentkandidat-censureras-av-google-och-twitter-infor-valet/
(2) https://reclaimthenet.org/tulsi-gabbard-big-tech-free-speech/
« Viimeksi muokattu: 06.08.2019, 16:34:32 kirjoittanut acc »
2017 Personality 13: Existentialism via Solzhenitsyn and the Gulag
(Huomaa: käsittämätön feministin raivokohtaus, kohta 42:00 eteenpäin)
https://www.youtube.com/watch?v=w84uRYq0Uc8

acc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 880
 • Liked: 2812
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1158 : 07.08.2019, 02:47:13 »
Lainaus
https://samnytt.se/en-arg-blatte-stanger-ner-twitter-konto-sager-sig-vara-skuggbannad/
”En Arg Blatte” stänger ner Twitter-konto – säger sig vara skuggbannad
Den populära YouTubern ”En Arg Blatte” har raderat sitt Twitter-konto. Detta meddelade han i morse via Facebook. Orsaken uppger han vara så kallad ”shadow banning” samt Twitters nyinförda regler som måste följas om man vill diskutera invandring.
...
”En Arg Blatte”:s YouTube-kanal har mer än 225 000 prenumeranter och han har bland annat intervjuats av de konservativa systemkritikerna Paul Joseph Watson och Gavin McInnes. Den sistnämnda blev själv raderad av Twitter för ett år sedan.

Ruotsissa asuva tubettaja Arg Blatte sulkee Twitter-tilinsä. Sanoo, että ei kannata tviitata, koska on tullut varjobannatuksi. Kukaan ei tviittejä näe. Arg Blatten Youtube-kanavalla on 225 000 tilaajaa.
2017 Personality 13: Existentialism via Solzhenitsyn and the Gulag
(Huomaa: käsittämätön feministin raivokohtaus, kohta 42:00 eteenpäin)
https://www.youtube.com/watch?v=w84uRYq0Uc8

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 492
 • Liked: 6405
 • Punavihreäkriittinen
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1159 : 07.08.2019, 03:47:35 »
Lainaus
https://samnytt.se/en-arg-blatte-stanger-ner-twitter-konto-sager-sig-vara-skuggbannad/
”En Arg Blatte” stänger ner Twitter-konto – säger sig vara skuggbannad
Den populära YouTubern ”En Arg Blatte” har raderat sitt Twitter-konto. Detta meddelade han i morse via Facebook. Orsaken uppger han vara så kallad ”shadow banning” samt Twitters nyinförda regler som måste följas om man vill diskutera invandring.
...
”En Arg Blatte”:s YouTube-kanal har mer än 225 000 prenumeranter och han har bland annat intervjuats av de konservativa systemkritikerna Paul Joseph Watson och Gavin McInnes. Den sistnämnda blev själv raderad av Twitter för ett år sedan.

Ruotsissa asuva tubettaja Arg Blatte sulkee Twitter-tilinsä. Sanoo, että ei kannata tviitata, koska on tullut varjobannatuksi. Kukaan ei tviittejä näe. Arg Blatten Youtube-kanavalla on 225 000 tilaajaa.
On vaan ajan kysymys koska Arg Blatte saa bannit kaikilla sos median alustoilla, mikäli ei joudu jopa oikeuden eteen noin muutenkin.

Vaikuttaa siltä, että olemme vain parin vuoden päässä totaalisesta sensuurista, missä kaikki väestönvaihdon ym hulluuden kritisoiminen tai vastustaminen on kiellettyä.
All we're really doing is just fighting the clock, and it always wins.

Herbert

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 983
 • Liked: 2643
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1160 : 13.08.2019, 08:08:38 »
Lainaus
Facebook joutui Trumpin hallinnon hampaisiin

Facebook ja Twitter ovat kiistäneet väitteet konservatiivisten näkemysten sensuroinnista
Yhdysvalloissa maan hallinto luonnostelee presidentin määräystä, jolla pyritään puuttumaan sosiaalisen median yhtiöiden väitettyyn konservatiivivastaisuuteen. Asiasta kertoo Politico-lehti lähteisiinsä vedoten.

Presidentti Donald Trump on hyökännyt toistuvasti muun muassa Facebookia ja Twitteriä vastaan ja väittänyt, että ne sensuroivat konservatiiveille myönteistä sisältöä.

Yhtiöt ovat kiistäneet väitteet vääristymisestä. Ne kertovat estäneensä tai poistaneensa käyttäjiä, jotka ovat rikkoneet sosiaalisen median yhteisöjen toimintaperiaatteita.

Toisaalta myös liberaalit tahot ovat arvostelleet yhtiöitä, mutta eri syystä. Heidän arvostelunsa kärki kohdistuu siihen, että yhtiöt ovat poistaneet palveluistaan vihapuhetta liian hitaasti.

Koko juttu:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006202666.html
 • Hard times create strong men.
 • Strong men create good times.
 • Good times create weak men.
 • Weak men create hard times.
   - Stefan Molyneux

vihapuhegeneraattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 176
 • Liked: 3910
 • Generating Hatespeech since 2011
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1161 : 14.08.2019, 20:39:55 »
https://www.youtube.com/watch?v=g1VeElBAeas

Project Veritas: Google "Machine Learning Fairness" Whistleblower Goes Public, says: "burden lifted off of my soul"

Lainaus
A Google insider who anonymously leaked internal documents to Project Veritas made the decision to go public in an on-the-record video interview. The insider, Zachary Vorhies, decided to go public after receiving a letter from Google, and after he says Google allegedly called the police to perform a "wellness check" on him.

See the documents Zach leaked to Project Veritas in June: https://youtu.be/csP4z8dR6X0

Eli joku (google tod. näk.) lähetti aseistetun poliisin whistleblowerin perään koska "mielenterveysongelmia". Tästä kimpaantuneena Zachary päätti julkistaa kaikki dokumenttinsa.


Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 308
 • Liked: 21336
 • Ego sum Spartacus
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1162 : 17.08.2019, 15:11:28 »
Tässä on jälleen yksi syy lisää miksi ei kannata olla Facebookissa.Vesa Heimo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 052
 • Liked: 1628
 • Nussittuna nukkuisit sikeästi.
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1163 : 17.08.2019, 16:37:02 »
Tässä on jälleen yksi syy lisää miksi ei kannata olla Facebookissa.


Oikeammin miksei kannata laittaa kuvaa nettiin. Facebook tai muukaan palvelu jossa laitetaan lärvi näkyville nettiin ei voi sille yhtään mitään jos joku kopioi kuvan siitä eteenpäin.
" Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan."  T: Perussuomalaisten puoluesihteeri.

vihapuhegeneraattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 176
 • Liked: 3910
 • Generating Hatespeech since 2011
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1164 : 17.08.2019, 22:36:29 »
Jotta jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä, en anna juontoa. Lukekaa postaus:

https://hommaforum.org/index.php/topic,125172.msg3093945.html#msg3093945


mikkoellila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 197
 • Liked: 2410
 • Thybrim multo spumantem sanguine cerno. -Vergilius
  • Sound System-blogi
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1165 : 18.08.2019, 14:40:22 »
Viime aikoina algoritmi on alkanut käydä lävitse vanhoja kommentteja ja bannia tulee kielletyistä sanoista. Pari päivää saat taas kirjoitella, kunnes algoritmi löytää uuden kielletyn sanan ja taas tulee bannia. Vihapuheen kanssa noilla ei välttämättä ole mitään tekemistä, mutta tiettyjä sanoa, kuten "transu" ei saa käyttää.

Ja samasta sanasta voi tulla banni lukemattomia kertoja, vaikka kaikki ko. sanan käyttökerrat olisivat olleet ajalta ennen kuin ko. sana kiellettiin.

Banneja ei siis voi välttää ryhtymällä jatkossa välttelemään kiellettyjen sanojen käyttöä, koska ko. sanoja voi löytyä postaushistoriasta lukemattomia kertoja sen jälkeen, kun ihminen on lakannut käyttämästä niitä.
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.

Luka Mokonesi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 764
 • Liked: 1300
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1166 : 21.08.2019, 12:43:35 »
Hesarissa (ainakin verkkoversiossa) vilkkui mainoksia, jotka tulkitsin vieraan vallan vaikuttamisyrityksiksi. Mielessäni kutsuin jo apuun Jessikka Aroa ja meinasin postata näkemäni HS-ketjuun, mutta lehti olikin avannut aihetta ja samalla kerrotaan Twitterin ja Facebookin sulkeneen tilejä liittyen aiheeseen.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006209613.html

Lainaus
Helsingin Sanomissa ilmestyi tiistaina hieman tavallisesta poikkeava ilmoitus: sivun kokoisessa mainoksessa hongkongilaisryhmä FreedomHKG pyysi suomalaisilta tukea hongkongilaisille Hongkongin hallitusta vastaan.

Sama ilmoitus on nähty tai nähdään tällä viikolla eri muodoissa 20 eri lehdessä 14 maassa, esimerkiksi yhdysvaltalaisessa New York Timesissa, ranskalaisessa Le Mondessa, saksalaisessa Frankfurter Allgemeine Zeitungissa ja ruotsalaisessa Dagens Nyheterissä.

Ilmoituksessa kerrotaan Hongkongin mielenosoituksissa kasvavasta poliisien väkivallasta ja pyydetään kunkin maan kansalaisia olemaan yhteydessä maansa johtoon, jotta he loisivat kansainvälistä painetta Hongkongin ja Kiinan hallituksien suuntaan.

Ilmoituksen taustalla on ryhmä hongkongilaisia Hongkongissa ja maailmalla, kertoo ryhmän Suomessa asuva edustaja HS:lle. Hän esiintyy nimettömänä, koska ryhmä pelkää jälkiseurauksia.

Lainaus
Twitter ilmoitti sulkeneensa yli 900 tiliä, jotka levittivät propagandaksi tulkittua tietoa. Facebook kertoo poistaneensa seitsemän sivua, kolme ryhmää ja viisi käyttäjätiliä samasta syystä. Twitterissä erityistarkkailun alle joutuneista tileistä kolmasosalla oli yli 10 000 seuraajaa ja muutamalla jopa 300 000.

”Nämä tilit yrittivät tarkoitushakuisesti kylvää poliittista epäjärjestystä Hongkongissa”, Twitter kirjoittaa maanantaille päivätyssä virallisessa blogissaan.

Twitterin mukaan kaikkiaan 936 tiliä on poistettu. Ne olivat englannin- ja kiinankielisiä. Twitterin mukaan osa tileistä käytti vpn-palvelua, joka hämää tilin alkuperämaata, mutta jotkut pystyttiin jäljittämään Manner-Kiinaan. Twitterin mukaan yhtiö löysi uskottavia todisteita, joiden mukaan kyse oli valtiojohtoisesta vaikuttamisoperaatiosta.

”Peitellyllä ja manipulatiivisella käytöksellä ei ole sijaa palvelussamme”, Twitter sanoo tiedotteessaan. ”Ne vahingoittavat periaatteita, joille yhtiömme on rakennettu.”
"Maapallon elämä on kestänyt suurempia muutoksia kuin mitä ihminen on nähnyt. Maapallo selviää hyvin ihmisestä ja on täällä vielä kauan ihmisen jälkeenkin." -mannym

"Gustafsson on asunut Bangkokissa 57 vuotta, mutta sanoo yhä olevansa farang." -HS-

acc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 880
 • Liked: 2812
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1167 : 14.09.2019, 13:12:14 »
Lainaus
https://samnytt.se/facebook-tystar-premiarminister-netanyahu-infor-valet/
Samnytt 2019-09-13:
Facebook tystar premiärminister Netanyahu inför valet
Sociala mediejätten Facebook har vidtagit sanktioner mot den israeliska premiärministern Benjamin Netanyahu bara dagar innan landets parlamentsval. Den formella orsaken är att Netanyahu ska ha brutit på företagets policy om hets mot folkgrupp.
..
Banningen sker i ett kritiskt läge där Netanyahu är hårt pressad av oppositionen inför det extra parlamentsvalet i nästa vecka. Ett dygns stopp för möjligheten att nå ut till väljarna i sociala medier kan ha avgörande betydelse.

FB n ryhtynyt vaientamaan Israelin pääministeriä. Bannauksen katsotaan aiheuttavan Netanyahulle haittaa. Voi jopa ratkaista miten hänen edustamalleen linjalle käy syyskuun parlamenttivaaleissa.

Oma arvio. Viestintästrategia pitää rakentaa siten, että FB:tä ei tarvita. Ehkä Israel voisi bannata vastatoimenpiteenä Facebookin :-) Tai ehkä FB:n bannaukseen tarvitaan useampi valtio.

Israelin sisäpolitiikasta antaa kuvan Gavriel Eskel raporteissaan. Taitaa tilanne olla paha. Riitelevät keskenään ja kaiken huipuksi muslimit haluavat hävittää Israelin ja juutalaiset.
http://israelupdate.achlak.net/torstai-12-09-2019/
2017 Personality 13: Existentialism via Solzhenitsyn and the Gulag
(Huomaa: käsittämätön feministin raivokohtaus, kohta 42:00 eteenpäin)
https://www.youtube.com/watch?v=w84uRYq0Uc8

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 215
 • Liked: 10756
 • Puhekin on teko
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1168 : 17.09.2019, 16:53:55 »
Nyt on ollut kaksi suurta kohua pahasta vihapuheesta, mutta niin vaan videot saivat levitä ilmoituksista huolimatta. Tarkastusten jälkeenkään ei näyttänyt tulevan bannia.

Lainaus

Nigerialainen räppäri yllytti Ruotsissa tappamaan ja orjuuttamaan valkoiset


Ruotsissa yli kymmenen vuotta asunut nigerialainen puhuu videolla sodasta valkoisia vastaan.
Nigerialaissyntyinen Jesse Ekene Nweke Conable yllytti sosiaalisessa mediassa avoimesti mustia tovereitaan ryhtymään väkivallan tekoihin valkoihoisia vastaan.

Conable paasasi videolla rasistisesti ja yllytti Euroopassa asuvia afrikkalaisia tappamaan valkoiset.

– Jos yksikään valkoihoinen poika tai tyttö yrittää puhua paskaa sinusta, ammu! Conable vaati.Instagram-tili Barasvarta (Vain mustat) on vain mustille tarkoitettu ja sillä on satoja seuraajia. Conable hallinnoi tiliä ja siellä esiintyy rasistisia iskulauseita kuten ”Musta valta Ruotsissa” sekä ”Valkoihoiset vittuun”.

– Veljet ja siskot. Mustat veljet ja siskot, minulla on teille tärkeä sanoma. Haluan kertoa kaikille teille mustille veljille ja siskoille – olette erityisiä eikä kukaan muu ole kuin te. Jatkakaa sotaa. Me mustat otamme vallan – me tulemme olemaan numero ykkösiä – me jyräämme valkoiset. Kuten valkoiset orjuuttivat meitä, meidän pitäisi ottaa heidät orjiksi ja kohdella heitä vielä pahemmin – Conable sanoo videolla.

– Me otamme heidän narttunsa ja rahansa. Rehellisesti, meistä tulee paras rotu koskaan.

– Me olemme afrikkalaisia sotureita, he eivät ole meidän tasollamme. Tämä on vasta alkua, musta valta.

– Meistä tulee Ruotsin vahvin ryhmä – kukaan ei uskalla haastaa meitä. Odottakaahan vain, siitä tulee kaunis päivä.

Nigerialainen siirtolainen saapui Ruotsiin vuonna 2008. Hänellä on nyt Ruotsin kansalaisuus ja hän asuu Lundissa.

https://www.kansalainen.fi/nigerialainen-rappari-yllytti-ruotsissa-tappamaan-ja-orjuuttamaan-valkoiset/

Tämän lisäksi oli toinen hyvin paljon huomiota saanut tapaus, jossa musta ranskalainen(?) tyyppi huusi Facebookin videolla(?), että mustien pitää tappaa valkoisia. Löytyykö tästä mitään juttua? Aihe sai koomisia piirteitä, kun kyseinen somealusta ei ollut halukas poistamaan videota.

Osataan sitä Suomessakin, tosin poliisin toimesta. Siinä missä vihapuhepoliisi tutkii Tynkkysen vuoden 2017 kirjoituksia ja kutsuu niiden takia poliisikuulusteluun tai Junes Lokan tekstittämiä videoita, niin somalinainen saa uhata kurdeja ampumisella julkisissa somepäivityksiään ja poliisi ei tee muuta kuin soittaa poistamaan viestit. Somalinainen toteaa uhkauksen vielä myöhemmin Junes Lokan puhelussa, eikä tämäkään johda mihinkään toimenpiteisiin.

Toki tuohon tapaukseen liittyen olisi mielenkiintoista tietää saivatko somalipojan/miehen pahoinpidelleet kurdit mitään tuomiota? Kantasuomalaiselle tuollaisista aseellisista uhkauksista olisi tullut heittämällä 40-80pvsakkoa ja pahoinpitelyn keskimääräinen tuomio on 40pvsakkoa.
« Viimeksi muokattu: 17.09.2019, 16:56:12 kirjoittanut nollatoleranssi »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 978
 • Liked: 70008
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1169 : 20.09.2019, 11:41:13 »
Lainaus
Facebookille tulee ”korkein oikeus”, jolla on valta tehdä päätöksiä Mark Zuckerbergin ylitse

Facebook on kertonut saaneensa valmiiksi hahmotelman itsenäisestä valvontapaneelista, jonka tarkoituksena on päättää kiistatapauksissa sosiaalisen median sisällöstä. Paneelilla on valta päättää asioista jopa pääjohtaja ja pääomistaja Mark Zuckerbergin ylitse, kertoivat muun muassa uutistoimisto AFP sekä BBC.

Paneeli, jota on kutsuttu myös ”Facebookin korkeimmaksi oikeudeksi”, on tarkoitus aloittaa toimintansa ensi vuonna. Sen jäseniksi otetaan nelisenkymmentä jäsentä eri puolilta maailmaa.
...
Helsingin Sanomat 18.9.2019

Tämä olisi periaatteessa saattanut olla hyväkin juttu, mutta odotettavissa poliittisen korrektiuden korkein oikeus, jonka kautta Zuckerberg voi pestä kätensä somesensuurin kiristämisestä, kun paneelin jäsenten yhtenä valintaperusteena diversiteetti kuten eri uskontojen edustaminen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset