Kirjoittaja Aihe: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)  (Luettu 183862 kertaa)

Näkkileipä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 427
 • Liked: 511
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1200 : 08.11.2019, 13:27:16 »
Eikö nämä sensuuria vaativat vihapuhebongarit todellakaan tajua, että he voisivat vain yksinkertaisesti estää ei toivotut henkilöt ja mielipiteet? Niin silloin he eivät enää näkisi sitä kammottavaa vihapuhetta ja törkyä.
Sananvapaus kuuluu kaikille, eikä vain niille jotka ovat kanssani kaikesta samaa mieltä.

mikkoellila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 170
 • Liked: 2280
 • Thybrim multo spumantem sanguine cerno. -Vergilius
  • Sound System-blogi
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1201 : 13.11.2019, 17:42:09 »
Tämäkin kuuluu tänne: Facebookissa on kiellettyä julkaista kuva, jonka pointtina on sanoa, että on terveellisempää olla hoikka kuin lihava. Se on nääs vihapuhetta lihavia ihmisiä kohtaan.
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 497
 • Liked: 14270
 • "Ich bin Jude"
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1202 : 13.11.2019, 17:54:53 »
Eikö nämä sensuuria vaativat vihapuhebongarit todellakaan tajua, että he voisivat vain yksinkertaisesti estää ei toivotut henkilöt ja mielipiteet? Niin silloin he eivät enää näkisi sitä kammottavaa vihapuhetta ja törkyä.

Suurimmalta osalta he tajuavat sen hyvin. He vain haluavat estää ei-toivottujen henkilöiden ja mielipideiden olemassaolon kokonaan, kaikilta ja kaikkialta.

Tämä on suvakismin ydin, eli uuden totalitarismin ydin.

Karkeimmat vihapuheetkin ovat rehellisessa suoruudessaan tämän palaneelta lihalta löyhkäävän henkäyksen rinnalla kuin raikas kevättuulonen.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 460
 • Liked: 6384
 • Punavihreäkriittinen
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1203 : 18.11.2019, 16:30:51 »
Lainaus
.   Social Media Censorship Reaches New Heights as Twitter Permanently Bans Dissent   
https://www.unz.com/article/social-media-censorship-reaches-new-heights-as-twitter-permanently-bans-dissent/
Jostain syystä kopioimistoiminto jumittaa älypuhelimessa niin ei pysty enempää kopioimaan, mutta kiintoisa juttu sensuurista sos mediassa.
All we're really doing is just fighting the clock, and it always wins.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 612
 • Liked: 66858
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1204 : 20.11.2019, 11:51:52 »
Lainaus
Liberalismi ja sananvapaus ahtaalla – Kiina on tehnyt markkina-asemastaan aseen, joka osoittaa kohti länsimaisia arvoja

Länsimaiset yhtiöt taipuvat yhä useammin Kiinan vaatimuksiin. Maailman suurimmilla markkinoilla ei voi toimia myymättä omia arvojaan.

"Uudella vuosituhannella vapaus leviää puhelimien ja kaapeleiden kautta. Tietoa on mahdotonta kahlita. Kiina voi yrittää kontrolloida internetiä, mutta se tulee olemaan yhtä helppoa kuin hyytelön naulaaminen seinään. Kuvitelkaa, miten paljon internet tulee muuttamaan Kiinaa."

Näin luottavaisena Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton uhosi internetin ja vapaakaupan voimasta maaliskuussa 2000 kongressille pitämässä puheessaan. Ja syytä olikin. Länsimainen liberaali demokratia näytti todella voittaneen ideologioiden kamppailun, kuten filosofi Francis Fukuyama oli kahdeksan vuotta aikaisemmin julistanut.

Sotilasliitto Nato oli pommittanut sovun Kosovoon, Venäjällä valmistauduttiin ensimmäisiin Boris Jeltsinin jälkeisiin presidentinvaaleihin, ja amerikkalaisten teknologiayhtiöiden osakekurssit olivat ennätyskorkealla (IT-kuplan puhkeaminen alkoi kaksi päivää Clintonin puheen jälkeen).

Clinton uskoi, että talouskasvun myötä länsimaiset arvot saisivat jalansijaa myös Kiinassa. Sananvapaus, demokratia ja ihmisoikeudet tunkeutuisivat verkkopiuhoja pitkin Kiinan muurin läpi. Hänellä tuskin kävi mielessä, että samojen kaapeleiden kautta ideologiat voivat levitä myös toiseen suuntaan.

Kaksikymmentä vuotta myöhemmin Kiinan talous on kasvanut, mutta maa ei ole muuttunut liberaaliksi demokratiaksi. Sen sijaan Kiina on rakentanut ennennäkemättömän sensuuri- ja valvontakoneiston, jonka avulla se rajoittaa kansalaistensa poliittisia vapauksia. Kiinasta on kasvanut teknodystopia, jossa Clintonin hyytelö on naulattu tiukasti kiinni seinään.

Samaan aikaan maan huikea talouskasvu on kohottanut Kiinan suurvaltojen joukkoon. Nousu maailman suurimmaksi markkina-alueeksi tarkoittaa sitä, että Kiinan mielipiteitä kuunnellaan entistä tarkemmin myös ulkomaisissa yhtiöissä.

Aiemmin Kiinalle riitti, että se hallitsee sitä, mitä Kiinassa puhutaan. Nyt kommunistinen puolue haluaa hallita myös sitä, mitä Kiinasta puhutaan muualla.
...
Yle 15.11.2019

Teemu Hallamaan pitkä artikkeli käsittelee ansiokkaasti Kiinan (onnistuneita) pyrkimyksiä vaikuttaa amerikkalaisyrityksiin ja kaventaa sananvapautta kaikkialla maailmassa. Suosittelen lukemaan, jos yhtään kiinnostaa.

Loppu menee kuitenkin todella oudoksi:

Lainaus käyttäjältä: Yle
Miten tässä näin kävi? Miksi Clintonin ennusteet eivät toteutuneet?

Syy tähän löytyy talouskasvusta, sanoo ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Jyrki Kallio. Kiinan poliittista ja yhteiskunnallista kehitystä pitkään seuranneen Kallion mukaan Kiinan yhteiskunta ja talous modernisoituivat paljon nopeammin kuin kukaan osasi odottaa.

– Kiinan talouskasvu lähti vauhtiin sen jälkeen, kun demokratialiike oli kovalla kädellä tukahdutettu vuonna 1989. Silloin monen demokratiasta haaveilleiden kiinalaisten illuusiot katosivat ja he keskittyivät rahan tekoon, Kallio toteaa.

2010-luvulla kiinalaiset ovat seuranneet, kuinka länsimaiset demokratiat ovat ajautuneet yksi toisensa jälkeen kriiseihin.

– Kiinalaiset ovat todenneet, että heillä kommunistinen puolue on pystynyt ylläpitämään vakaat olot, joiden myötä talous on kasvanut. Sen sijaan demokratioissa ympäri maailmaa on jatkuvasti mellakoita, talous horjuu, hallitukset kaatuvat, eikä politiikassa saada mitään aikaan. Tästä näkökulmasta puolueen on ollut helppo saada kansalaiset uskomaan länsimaita koskevaan kritiikkiinsä, Kallio sanoo.

Pelkästään länsimaisten demokratioiden kompuroinnin piikkiin kiinalaisten näkemyksiä ei voi laittaa. Osansa on tehnyt maan tehokas propagandakoneisto. Ja on hyvä muistaa, että sadat miljoonat kiinalaiset ovat nousseet köyhyydestä. Monen kiinalaisen mahdollisuudet vaikuttaa oman elinympäristönsä kehittämiseen ovat myös parantuneet, mikä osaltaan hillitsee suurimpia demokratiahaaveita, Kallio toteaa.

Onko länsimainen liberaali demokratia uhattuna?

– On, mutta uhka ei tule Kiinasta, sanoo Kallio.

Tutkijan mukaan suurin uhka länsimaiselle arvomaailmalle ovat populistiliikkeet, joiden sanomat ovat hyvin samankaltaisia kuin Kiinan tai Venäjän johdon viestit. ”Perinteisiin arvoihin” vetoavat liikkeet vaativat tiukempaa moraalia ja ulkopuolelta leviävien ajatusten tiukempaa kontrolloimista.


Vaikka Kiinan vaikutusyritykset länsimaissa ovat kevyitä, sen ajatukset saavat täällä kaikupohjaa.

– Kehitys yhdessä paikassa vahvistaa samansuuntaista kehitystä toisessa paikassa, vaikka niillä ei suoraa yhteyttä olisikaan, Kallio toteaa.

Niin ketkäs sitä sananvapautta länsimaissa taas haluavatkaan rajoittaa, ketkä puolustaa ja keitä syytetään sananvapauden käyttämisestä?

Tutkija Kallion Twitter-tilillä tuoreena lainauksena Jari Taposen sananvapausvihamielinen valtakunnansyyttäjä Toiviaisen puolustus.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset