UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)  (Luettu 199097 kertaa)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 058
 • Liked: 56190
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #450 : 11.10.2017, 22:14:12 »
Tämähän se vasta kuulostaakin hyvältä.

http://www.breitbart.com/tech/2017/10/10/google-facebook-twitter-microsoft-join-forces-adl-end-cyberhate/ (10.10.2017)

Lainaus
Google, Facebook, Twitter, Microsoft Join Forces With ADL to Create ‘Cyberhate Problem-Solving Lab’

The Anti-Defamation League (ADL) has announced a new partnership with Facebook, Twitter, Microsoft and Google aimed at ending “cyberhate” on the web. The partnership includes a new “Cyberhate Problem-Solving Lab” based in Silicon Valley.

On the ADL’s website, the organization explained that the program is focused on finding “technical solutions” for cyberhate.

Facebook, Google, Microsoft, Twitter and other leading technology companies are joining with the Anti-Defamation League (ADL), the world’s leading organization combating anti-Semitism and hate of all kinds, to establish a Cyberhate Problem-Solving Lab to counter the growing amount of hate speech online. Engaging engineers and focused on technical solutions, the companies and ADL will collaborate to exchange ideas, investigate areas of common risk and opportunity, and seek to devise new approaches to identify and address cyberhate.

The tech companies involved also released their own statements, welcoming the partnership.

“Building a global community that is safe and supportive means engineering new solutions to solve new problems,” said a Facebook representative.

“We believe meaningful progress in safety measures and policies can best be informed in partnership with others, so we’ll continue to collaborate with leading advocacy organizations, like ADL, to work towards solutions
,” said Colin Crowell, VP of public policy and philanthropy at Twitter. “We are committed to making the Twitter experience safe, secure, and enjoyable for everyone.”

(...)

Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Jepulis

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 217
 • Liked: 8464
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #451 : 11.10.2017, 23:44:55 »
Tämähän se vasta kuulostaakin hyvältä.

...
Lainaus
Google, Facebook, Twitter, Microsoft Join Forces With ADL to Create ‘Cyberhate Problem-Solving Lab’
(...)
Orwell tuskin olisi kirjoittanut sitä, jos olisi tiennyt, että se käy ohjekirjaksi.

Vain korostaa miten tärkeää on, että Homman kaltaisia ns. vanhan nettikansan keskustelumahdollisuuksia pidetään yllä. Tietenkään yksi Homma ei riitä ja jos täällä oltaisiinkin ainoita, voitaisiin laittaa pillit pussiin.

1. Google -> Todellisuus ei näy hakutuloksissa.
2. Facebook -> Vahteran kaltaiset mielipiteiden esittäjät sensuroidaan. Heidän yksityiset sivunsa taas, katso kohta 1.
3. Twitter -> Saa esiintyä kunhan ei tviittaile väärässä sävellajissa.
4. Microsoft taas hoitaa esimerkiksi sen, että väärin tviittailevat pysyy vallanpitäjien tiedossa.

Netin idea on onneksi kuitenkin tiedon levitys ja pitkän päälle idea tuppaa toimimaan pimeää keskiaikaa vastaankin. Voi vertailun vuoksi kuvitella, mikä dystopia vallitsisi 70-luvun tiedotusvälineiden pitäessä ainoana huolta väestön tiedonjanosta.

Nyt joku oikeanlaista ilmaisua osaamaton mummeli sai sakot käräjätuomarilta, koska mielipiteet oli vääriä ja esitystapa turhan kärjekäs. Minäkin tunnen sellaisia vanhempia ihmisiä, jotka sanoo ihan suoraan. Se ei tarkoita, että heidän mielipiteellään ei olisi arvoa. Se tarkoittaa, että he ei ymmärrä, ettei nykyään enää voi sanoa asioita niin suorasukaisesti. Neukkula on takaisin, nyt vain meidän puolella rajaa.

Käräjätuomari joutuu ensikerralla todennäköisesti venyttämään lakia vieläkin pidemmälle, koska kansa valistuu. Ihan kuin Neukkulassa, opitaan käyttämään oikeita termejä, jotka kiertää uusorwelliaanisen muurin. Esimerkiksi termi "Minullakin on jo pallero" on suvakin suusta mutta siitä saadaan johdettua termejä, jotka toimii keskustelussa "pallero torilla" tapaan. 

Myöskään Microsuvakit ei kykene kehittämään neutronitekoälyä, joka eliminoi meidän palleron mutta jättää suvakkien palleron eloon. En kuitenkaan epäile hetkeäkään heidän yrittävän juuri sitä.
« Viimeksi muokattu: 11.10.2017, 23:46:49 kirjoittanut Jepulis »
Vihapuhe on parempi kuin lässytetty valhe.

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 067
 • Liked: 8955
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #452 : 20.10.2017, 19:23:23 »
Sosialistit ovat yhä voimakkaammin pyrkimässä sensuroimaan sananvapautta erityisesti somessa. Ei ole päivääkään ilman Ylen uutista, jossa vaaditaan sananvastuuta ja sensuuria. Maailmalla kuitenkin ollaan jo siirtymässä seuraavaan vaiheeseen. Se on mielenkiintoinen ja varmasti monista iloinen asia, mutta minä en oikein tiedä, mitä mieltä olisin. Nimittäin, kuten kaikki sosialistien sensuuripyrkimykset, on somen sensurointikin kääntymässä sensuuria vaativaa itseään vastaan; aivan kuin kaustit, jotka olivat vielä pari vuotta sitten sosialistien suosikkiase, ovat nyt maalitusta ja sosialistien mielestä ihan laitonta toimintaa. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Kun on huudettu uhkauksia ja kovia sanoja, sieltä tulee takaisin uhkauksia ja kovia sanoja; halusi sitä kukaan tai ei.

Toiminta on lähtöisin amerikasta. Siellä on sananvapaus aina ollut korkealle arvostettu ja sosialistien sensuuripyrkimykset presidentinvaalien aikana synnyttivät suoranaista vihaa. Trump kuitenkin voitti ja sosialistinen lehdistö on joutunut vaikeaan tilanteeseen. Trumpin voiton jälkeenkin se jatkoi hyökkäilyään sananvapautta vastaan, ja välillä jopa suuremmalla voimalla kuin ennen vaalipäivää, ja yhä se jatkaa epätoivoista häviäjän taisteluaan. Nyt se on ajautumassa itse sensuurivaatimusten kohteeksi. Trump ehti jo twiitata kyseenalaistavansa sosialistien televisiokanavien toimilupien perusteita: Miksi amerikan valtion pitäisi tukea sosialismin ylistystä ja valheiden levittämistä? Sama ajatus on leviämässä nyt someen: Onko sosialistien valheiden ja sosialismin levittämiseen puututtava? Amerikassa on sananvapaus, mutta se koskee vain amerikan kansalaisia; se ei koske ylikansallisia sosialistien järjestöjä. Näin asiaa on alettu tulkitsemaan. En usko tämän liikkeen vielä johtavan Facebookin puhdistamiseen Ylen ja hesarin valeuutisista, vaikka Facebook onkin amerikan lain alainen, mutta Facebookin kaikkia maita koskevien algoritmien muuttamiseen se voi johtaa, ja sitä kautta vaikuttaa myös Suomeen.

Sekin on hieman arvailun alla, miten sosialistien sensuuria aletaan suorittaa. Amerikassa tietyissä osavaltioissa on yhä sosialistisen kirjallisuuden myyminen rikollista -- ja joskus se on ollut huomattavasti laajemmaskin määrin --. Lain avulla usein kuitenkin tehdään asiasta kielletty hedelmä, joka houkuttelee monia -- ja samalla viedään sen levittäjät maanalle ja menetetään ote heihin --. Onkin mahdollista, että sosialistien sensurointia suoritetaan samalla tavalla kuin sosialistit ovat sensuroineet vapaata lehdistöä: tehdään mainostulojen hankkiminen levittäjille mahdottomaksi, ja mainostulot ovat lähes kaikille viestimille suurin tulonlähde. Suomessa esimerkiksi hyökättiin vahvasti MV-lehden mainostajia vastaan. Jos yritys olisi halunnut MV-lehden kautta hankkia tunnettavuutta, joutuisi se jatkossa viranomaisten erityistarkkailuun muualla, ja siksi se ei voi mainostaa MV-lehdessä. Tätä samaa voi käyttää sosialistien valetuutteja vastaan: CNN saa mainostuloina ehkä 60% kaikista tuloistaan, ja sen potin poistaminen tarkoittaisi CNN:lle loppua. Monet merkittävät sosiaalisen median toimijat ovat jo aikoinaan tulleet lopetetuiksi alettuaan liikaa nojata sosialismiin; MySpace tunnetuimpana esimerkkinä. Pelkkä suuri käyttämäärä ei auta, jos käyttäjistä ei saa yhtään tuloja. Nähtäväksi jää lähtevätkö Facebook, Google ja muut uhmaamaan amerikan hallinnon uusia mietteitä, ja moniko niistä silloin tulee kokonaan kaatumaan. Jos Facebook lakkaa olemasta amerikassa, se lakkaa suurella todennäköisyydellä olemasta myös Suomessa. Se on jo aika hurja kuvitelma.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 858
 • Liked: 15386
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #453 : 20.10.2017, 19:43:32 »
Eräs twitter-pomo:

Evan Williams (Internet entrepreneur)
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Evan_Williams_(Internet_entrepreneur)

Lainaus
After Donald Trump credited his election to the use of Twitter, Evan Williams stated that if true, he was sorry and he was concerned that the Internet platform rewarded extremes. Williams told the Associated Press that he no longer believes in Internet free speech, although he did not indicate the exact censorship formats he would propose.
« Viimeksi muokattu: 20.10.2017, 19:45:34 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 543
 • Liked: 1310
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #454 : 20.10.2017, 19:58:56 »
Eikö suvakeille mahdu päähän, että ei kehenkään ole pakko katsoa Facebookia, Twitteriä, Hommaa tms.? Itse en ihan vapaaehtoisesta valinnasta käy vaikkapa Punk in Finlandilla triggeröitymässä.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 530
 • Liked: 11691
 • Puhekin on teko
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #455 : 24.10.2017, 06:58:38 »
Youtube on ottanut saman sensuurin käyttöön. Jos olet tehnyt yhtään vähänkin kriittisiä, mutta täysin asiallisia videoita tietyistä aiheista, niin on voitu katkaista mainostulot tai sulkea pahimmillaan kokonaan tili. Olisi mielenkiintoista tietää käytetäänkö samoja oppeja myös muihin mielipidevaikuttajiin(?).

Taikaluukun kanavalla Leo Mannermaa kertoili omia näkemyksiään asioista, niin tilihän poistettiin kokonaan. Samoin kävi Junes Lokalle. Varsinkin miesten tilejä vaikutetaan poistavan herkemmin kuin naisten. Yleensä videoilla ei tarvitse olla mitään asiatonta, vaan mielipiteet ovat yksinkertaisesti vain vääränlaisia.

Viimeisimpänä on kohteeksi joutunut yhteiskunnallisia asioita käsittelevä "Torilla tavataan"-kanava, jossa on otettu melko rauhanomaisesti ja neutraalisti kantaa asioihin. Tosin puhutaan ainoastaan mainostulojen menettämisestä videoilta, joka on vasta ensimmäinen askel.

Torilla Tavataan: HAHMOKYSELY JA AVAUTUMISTA

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 023
 • Liked: 23341
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #456 : 24.10.2017, 07:14:11 »
Ei noita poistoja Google/Youtube juurikaan automaattisesti tee, vaan ne tehdään ilmiantojen perusteella. On tietenkin kyseenalaista miksi Google niihin reagoi, mutta en olisi yllättynyt jos heillä ei yksinkertaisesti olisi kompetenssia seurata suomenkielistä markkinaa sen suhteen mikä on asiallista ja mikä asiatonta.

Vahvasti epäilen että "ilmiantoja" tekevät tahot joille maksetaan poliittisesti motivoituneesta sensurointikliksuttelusta. Suomalaista mediaa se kiinnostaa vain, jos se kohdistuu omiin kavereihin, ja kun suomalaisesta mediaväestä 80% on lähes radikaalivasemmistolaista, voi lopputuloksen arvata.

Eipä esimerkiksi Halla-ahon menneestä nimen "asiattomaksi ilmoittamisesta" Facebookissa ja siitä seuranneesta ihmeellisestä Hallaaho-kaudesta syntynyt toimittajien käsissä yhtäkään juttua, samaan aikaan kun jokainen demarien naiskansanedustajan kokema negatiivinen tuntemus ja saama kommentti uutisoitiin isona pommina. Se kertoo mielestäni suomalaisen mediaväen rehellisyydestä aika paljon. Etteivät vain itse olisi Youtubea putsaamassa, sen verran yksiin heidän sananvapauskäsityksensä kanssa käy.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

kummastelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 318
 • Liked: 14003
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #457 : 24.10.2017, 08:10:20 »
Minä epäilen, että FB et. al. :iin on viritelty avainsanat, mitkä nostavat postaukset moderaattoreiden skriimiin ilman ilmiantoja. Matu, neekeri, ählämi, suvakki, pedofiili, yms. Sieltä napsautellaan bännit päälle. Joko ihmisen tai botin toimesta.

Mulla on FB-kaverina yksi ideologinen työtön. 'Saatanan natsi' on hänen yleisimmin käyttämä sanapari. Ei mene bänniin. Mutta eipä joudu töihinkään kun riittävän sekopäisenä netissä mesoaa.
"Syö paskaa ja kuole pois!!" - PEN sananvapauspalkinnolla palkittu Abdirahim Hussein suomalaisnaiselle. 5.11.2015
"Hussein teki riko­sil­moi­tuksen vihapuheesta" Hussein on jakanut sosiaalisessa mediassa useita esimerkkejä siitä, miten häntä on nimitelty ja uhkailtu eri viesteissä: 18.8.2015

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 067
 • Liked: 8955
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #458 : 30.10.2017, 16:57:25 »
Sensuuri -- jota käytän tässä lyhenteenä ennaltaehkäisevästä vihapuheen estämisestä -- etenee taas hieman. En viittaa amerikan tapauksiin, joissa taas on muutamia Trumpin entisiä kampanja-avustajia ja muita tukijoita heitetty ulos Twitteristä näiden ilkesanaisten valtamedian toimittajiin kohdistuvien viestien johdosta; Twitter saattaa näillä toimilla pyrkiä kaunistamaan kielenkäyttöä tai sitten ne olivat poliittisia poistoja aika näyttää, kumpi on totta. Viittaan kuitenkin jälleen kotoisan Suomemme kotoisiin tapauksiin, joissa jälleen on uusia vihapuhepoliiseja valittu suitsimaan kansan kielenkantoja.

Helsingin poliittinen poliisi on jälleen jalkautumassa someen. Tällä kertaa jalkautuja on Teemu Hokkanen -- Vihreiden eduskuntavaaliehdokas, joka esimerkiksi kertoo olevansa valmis ketjuttamaan itsensä lähetystön seinään ihmisoikeuksien puolesta --. Poliittisempaa poliisia ei oikein tekemälläkään saa aikaan. Vihapoliisiketjussa hänen julkitulonsa jo ehdittiin huomioida. Jokainen Suomen sosialistisen lehdistön tuutti on hänen saapumisestaan myös julistanut, joten asian pitäisi olla kaikille selvä. Suuresta julkisuuskampanjasta päätelleen keinona näyttäisi jälleen olevan pelottelulla aikaansaatu itsesensuuri. Sitä on kokeiltu jo moneen kertaan, eikä se ole toiminut yhtään paremmin kuin poliittinen valistus, joten hankalalta jälleen näyttää. Mukana on oltava joku uusi vivahde.

Se vivahde on syy, miksi nostan hänet esiin tässä sensuuriketjussa pelkän vihapuhepoliisiketjun lisäksi: Hänen toimintatapansa esitetään selkeästi ennaltaehkäisevämmäksi; hän tulee puuttumaan vihapuheeseen ennenkuin sitä edes on ääneen sanottu. Kun aikoinaan oli Fobba ja ensimmäisiä nettipoliiseja, he pyrkivät pääasiassa näkymään ja olemaan läsnä ja puuttuivat vain selvän rikoksen nähdessään. He edustivat perinteistä poliisitoimintaa virtuaaliympäristössä. Sitten tulivat Taposet, Huhtelat ja muut twiittavat poliisit, jotka valisitivat ihmisiä joskus lain noudattamiseen, mutta useimmiten tietyn poliittisen liikkeen arvojen kannattamiseen; he olivat virtuaaliympäristön poliittisia agitaattoreita. Nyt on tullut kolmas vaihe, jossa tietyssä mielessä nämä kaksi edellistä yhtyvät. Nyt ajatuspoliisi lupaa puuttua "törkeään kielenkäyttöön" somessa ja twitterissä sekä puuttumaan valeuutisiin ja vihapuheeseen; tässä poliisi on virtuaalimaailman ajatuspoliisi.

Tietenkään laki ei tunne törkeää kielenkäyttöä yhtään enempää kuin valeuutisia tai vihapuhettakaan, joten nähtäväksi jää, miten poliisi kykenee uskottavasti uhkailemaan ihmisiä olemaan vaiti poliittisesti epämiellyttävistä asioista. Uskon tälläkin kertaa sosialistien epätoivoisen ja moraalittoman juonen iskevän heitä itseään vastaan. Niin on käynyt heille lähes joka kerta: Niin vaihtui sosialistien kaustit sosialisteihin kohdistuvaksi maalitukseksi. Tällä kertaa amerikan kuviokin voi hämmentää Suomen sosialistien toimintaa. Jos siellä aletaan "törkeyksiä" sanoneiden ihmisten tilejä palauttelemaan sananvapauden johdosta -- jota toivon näille nyt suljetuille tileille tehtävän --, ainakin Twitterin itsessään hankalaa lähteä sulkemaan tilejä tai sensuroimaan viestejä täällä. Toistaiseksi tietenkin tilien sulkemista tapahtuu. Saa nähdä, mihin suuntaan amerikan vaaka keikahtaa lopulta.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 205
 • Liked: 23348
 • antikomintern
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #459 : 02.11.2017, 22:43:34 »
Esimerkki Twitterin harjoittamasta maakohtaisesta sensuurista. On lukematon tapa saada viestit katoamaan tai rajata niiden näkyvyyttä yleisölle. Ja järjestelmä tekee sen armotta ja totuutta säästämättä - ideologisin perustein. Kone voisi jättää viestin kirjoittajan autuaan tietämättömäksi koko sensuroinnista. Uusi, uljas maailma on täällä jo nyt. Poliittinen vihapuhepoliisi vain prosessoi syylliset tuomiolle, jos varoittavia esimerkkejä tarvitaan. Astetta jyrkemmässä hallinnossa heidätkin saadaan katoamaan jälkiä jättämättä.


DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 993
 • Liked: 3126
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #460 : 03.11.2017, 23:36:01 »
Taisin jossain sanoa (oliko toinen ketju, kun en heti löytänyt), että esim. ikivanha Tiede-lehden Foorumi alkaa olla varsin sensuroitu, ainakin hetkittäin, kun puhutaan moku- asioista. Sinne on pesiytynyt/kuroutunut jokin hyvin "suvakki"-mode, joka deletoi asiallisia kommenttejakin, jos linkataan Oikea Mediaan, blogeihin tai joskus jopa HS:iin itseensä (sic)! Laitoin palautetta asiasta, mutta eipä sieltä koskaan vastata.

Jatkumo-forum on taas ollut varsin salliva keskustelualusta, jos jotakin hommalaista kiinnostaa. Saa puhua. Taha on niitä, jotka bannit saivat, harvoja muita on pois potkittu. Ihan vinkkinä, jos kiinnostaa, siellä on varsin hyvää(kin) keskustelua välillä. Mutta ilman öyhöilyä toki... :)

Sinänsä aika paljon painostusta kai näille keskustelualustoille tulee. Minut heitettiin pois Iltalehden kommenteista ilmeisesti pysyvästi, kun sieltä ei vastata enää mihinkään. Verkkouutiset sallivat enemmän. Sinänsä tuntuu huolestuttavalta tuo touhu. Tuntuvat kategorisoituvan nuo foorumit, harvoissa sallitaan enää kaikenlaisia mielipiteitä.

Aksiooma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 297
 • Liked: 11574
 • Arvokonservatiivi ja 2000 luvun fennomaani
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #461 : 09.11.2017, 13:20:19 »

Google jäi housut nilkoissa kiinni mädätyksestä tämän tapauksen myötä.

https://youtu.be/f9_o42QaVnA
Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan kansakunnan elinedut ja ne, jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä, minkä tietävät valheeksi. -Risto Ryti

Jordan Peterson: Postmodernism - How and why it must be fought https://youtu.be/Cf2nqmQIf

notmee

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 21
 • Liked: 21
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #462 : 09.11.2017, 13:53:23 »
Saksassa sensuroitiin näin vaalien alla FB:tä, eräs sensuroija kertoo toiminnasta:

https://blogit.kansalainen.fi/saksan-fb-sensuuritoimistossa-toissa-ollut-kertoo-tarinansa-video/

=> mistähän tämä vihapuhe-jäljitys meille tuleekaan!


sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 067
 • Liked: 8955
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #463 : 10.11.2017, 00:00:37 »
Eräs mahdollisesti erittäinkin merkittävä huomio Twitterin osalta on jäänyt tässä ketjussa täysin käsittelemättä. Syynä mahdollisesti on, ettei asian seurauksia vielä osata edes aavistella ja vielä vähemmän osataan aavistella liittyvätkö ne sananvapauteen Twitterissä. Koska olen luonteeltani mahdollisia vaihtoehtoja aavisteleva, nostan huomion esiin tässä. Sitä ei kannata vielä ottaa vakavasti. Kannattaa ainoastaan olla valmis huomioimaan, jos jotain tämän suhteen tapahtuu, ja silloin olemaan valmis tuomaan huomionsa tänne muidenkin pohdittavaksi. Se, miksi tämän kertainen aavistus on erityisen kiinnostava, on se, että se saattaa tarkoittaa sananvapauden lisääntymistä eli olla luonteeltaan hyvä. Hyviä uutisia sananvapausrintamalla ei nykyaikana ole montaa.

Aavistelu liittyy Saudi-Arabian "puhdistuksiin". Siellä nuori ja vapauksia arvostavaksi väitetty kruununperillinen ja käytännössä jo nyt kuninkaan virkaa hoitava MBS vangitutti joukon prinssejä, ministerejä ja muita merkittäviä henkilöitä. Joukossa oli monien saudien televisiokanavien johtajia ja myös Twitterin suuromistaja prinssi Alwaleed bin Talal. Vangitsemisen jälkeisessä uutisoinnissa monet tahot ottivat esiin tämän prinssin ja presidentti Trumpin aikoinaan käymän sananvaihdon Twitterissä, jossa prinssi puhui Trumpista sosialistisen lehdistön tavoin. Hieman ennen prinssin vangitsemista presidentti Trumpin Twitter-tili myös suljettiin ja siltä poistettiin kaikki seuraajat. Myöhemmin selitettiin tämän johtuneen yhden turhautuneen erotetun työntekijän ilkeästä tempusta, mutta huhujen mukaan jotkut tiesivät tilin sulkemisyrityksestä etukäteen ja se oli suunniteltu teko; mitään vakuutteluja uskottavampia todisteita kummankaan huhun tueksi ei ole löytynyt. Oli niin tai näin Twitteristä on tullut presidentti Trumpin tärkein tiedotuskanava, hänen tilinsä siellä hetkellisesti suljettiin ja hänen kanssaan erimielisyyksiä osoittanut prinssi on nyt vangittu; nämä kaikki ovat kiistämättömiä faktoja.

Tapahtuneiden ja faktojen esittelyn jälkeen alkaa aavisteleva osuus. Voisiko olla, että kruununperillinen olisi nyt todennut olevan Saudi-Arabian kannalta hyvä asia, jos presidentti Trump olisi tyytyväinen Twitterin toimintaan ja saisi siellä esitellä mielipiteitään ilman saudien sensuroinnin uhkaa? Minusta tämä voisi olla täysin mahdollinen tilanne. Toiseksi Twitter on Saudi-Arabiassa erittäin suosittu viestintä väline; se on siellä väestömäärään suhteutettuna jopa suositumpi kuin amerikassa. Jos kruununperillinen haluaa avata yhteiskuntaa ja sallia vapauksia, voisiko hänen olettaa sallivan enemmän sananvapautta myös Twitter-keskusteluihin? Aavistelua voi lähestyä myös päinvastaisesta suunnasta -- ja silloinkin johtopäätös on sama --. Miksi Twitter sensuroisi amerikan presidentin ja hänen kannattajiensa viestejä? Miksi se haluaisi nojata häviäjä-Hillaryyn ja muihin häviäjä sosialisteihin? Kun Saudi-Arabia ja amerikka haluavat laajentaa sananvapauttaan, ja vain Eurostoliitossa on suuri halu sensuroida kaikki, miksi Twitterin -- joka on amerikkalaisten ja saudien omistama -- pitäisi yrittää miellyttää Eurostoliittoa? Mitä järkeä on ylipäätään yhdenkään suuryrityksen tukea ja ylistää kaikkialla häviäviä sosialisteja, ja auttaa heitä sensuurin ylläpitämisessä, jos vaihtoehtona olisi hypätä voittavien ja vapautta rakastavien markkinatalouteen uskovien joukkoon ja tukijaksi? Minusta näyttää vahvasti Twitterin pohtineen tätä asiaa ja tehneen oikean ratkaisun. Tämä voi olla iso voitto. Tulevaisuus on oleva valoisa. Eurostoliitto voi tietenkin kieltää Twitterin euroopassa, mutta eurostososialimin häviötä se ei kykene estämään.

Mediasota on kääntymässä pitkällisestä puolustustaistelusta hyökkäykseksi. Ensimmäiset voitot ovat jo näkyvissä. Pian tulemme kulkemaan voitosta voittoon kohti lopullista voittoa. Uusnatsi-Saksan mediarintama on murtunut. Häviävän sosialistisen lehdistön rivit ovat nyt hajallaan. Niiden ei saa antaa enää uudelleen järjestyä. Nyt on lyötävä lyötyä. Nyt on otettava Iso Voitto mediasodassa. Jos ja kun Twitter vapautuu ja suorastaan muuttuu sananvapauden suosijaksi, on meidän oltava valmiit sitä hyödyntämään mahdollisimman tehokkaasti. Koli, Alaric, poliisi-Keijo ja muut jatkakaa hyvää työtänne ja kiihdyttäkää hyökkäystänne. Muut tuntemattommat tai kokemattomammat tehkää samoin ja liittykää voittaviin joukkoihin. Kokeilkaa kaikkea ja iskekää kovaa. Manatkaa valeuutisia lähettävä Yle ja muu Suomen sosialistinen lehdistö helvettiin; tehkää samoin kuin teki Jumalkeisari amerikoissa Fakenewsille. Muistakaa kyseessä olevan ennenkaikkea mediasodan ja vasta toiseksi viihteen.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

mikkoellila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 213
 • Liked: 2453
 • Thybrim multo spumantem sanguine cerno. -Vergilius
  • Sound System-blogi
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #464 : 15.11.2017, 19:31:59 »
Eräs kaverini sai kuukauden bannin jaettuaan linkin ylewatch-nimisen blogin postaukseen, jossa kerrotaan Porvoon lapsisurmasta.

Murhaajat ovat siis fb:n ylläpidon erityisessä suojeluksessa.
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 530
 • Liked: 11691
 • Puhekin on teko
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #465 : 16.11.2017, 00:54:45 »
Hieman voi miettiä miten massiivista epämääräisen vihapuheen kriminalisointi on. Suomesta ei löydy rikoslaista ja löytyykö muistakaan maista? Vihapuhetta ei kukaan osaa edes tarkemmin määritellä ja tiettyjä pomminheittäjiä ja naamioitujia ei edes pidetä vihapuheen levittäjinä. Siitä huolimatta tehdään toisille tahoille ja varsinkin nettiin väärien mielipiteiden levittäjille uhkasakkoja, rangaistusvaatimuksia jne.

Onko kyseessä Naton operaatio vai ovatko kaikki vain yhtäkkiä päättäneet, että tietyt väärät ajatukset ovat nyt nousussa ja se johtaisi ilman muuta kolmanteen maailmansotaan, joten täytyy tehdä kaikki mahdollinen millä Eurooppa ja väärät ajatukset tuhotaan samassa yhteydessä.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 530
 • Liked: 11691
 • Puhekin on teko
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #466 : 16.11.2017, 00:57:52 »
Lainaus
4.10.2017

Saksa kyllästyi vihapuheeseen: Uusi laki määrää jopa 50 miljoonan euron sakot rasistisesta some-kommentista

Saksa on päättänyt tarttua vihapuheeseen kovalla kädellä. Lokakuun alussa voimaan astunut laki määrää tarvittaessa jättisakot lakia rikkoville yrityksille.

Saksassa on tullut voimaan laki, joka määrää tuntuvan rangaistuksen vihapuheen julkaisemisesta.

Lain tarkoitus on suitsia sosiaalisessa mediassa leviävää vihapuhetta. Laki määrää tuntuvat sakot sosiaalisen median alustoja ylläpitäville yrityksille, jotka eivät poista vihapuhetta sisältäviä tekstejä sivustoiltaan määräajassa.

Sakko voi vaihdella 5–50 miljoonan euron välillä.

"Selvästi lakia rikkova sisältö" pitää poistaa 24 tunnin kuluessa siitä, kun se on tullut tietoon. Epäselvissä tapauksissa aikaa on viikko.
...
https://www.aamulehti.fi/ulkomaat/saksa-kyllastyi-vihapuheeseen-uusi-laki-maaraa-jopa-50-miljoonan-euron-sakot-rasistisesta-some-kommentista-200436829/

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 530
 • Liked: 11691
 • Puhekin on teko
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #467 : 16.11.2017, 01:10:35 »
Aavistelu liittyy Saudi-Arabian "puhdistuksiin". Siellä nuori ja vapauksia arvostavaksi väitetty kruununperillinen ja käytännössä jo nyt kuninkaan virkaa hoitava MBS vangitutti joukon prinssejä, ministerejä ja muita merkittäviä henkilöitä. Joukossa oli monien saudien televisiokanavien johtajia ja myös Twitterin suuromistaja prinssi Alwaleed bin Talal. Vangitsemisen jälkeisessä uutisoinnissa monet tahot ottivat esiin tämän prinssin ja presidentti Trumpin aikoinaan käymän sananvaihdon Twitterissä, jossa prinssi puhui Trumpista sosialistisen lehdistön tavoin. Hieman ennen prinssin vangitsemista presidentti Trumpin Twitter-tili myös suljettiin ja siltä poistettiin kaikki seuraajat. Myöhemmin selitettiin tämän johtuneen yhden turhautuneen erotetun työntekijän ilkeästä tempusta, mutta huhujen mukaan jotkut tiesivät tilin sulkemisyrityksestä etukäteen ja se oli suunniteltu teko; mitään vakuutteluja uskottavampia todisteita kummankaan huhun tueksi ei ole löytynyt. Oli niin tai näin Twitteristä on tullut presidentti Trumpin tärkein tiedotuskanava, hänen tilinsä siellä hetkellisesti suljettiin ja hänen kanssaan erimielisyyksiä osoittanut prinssi on nyt vangittu; nämä kaikki ovat kiistämättömiä faktoja.

Ainakin suomalaiset uutiset aiheesta vaikuttivat varsin neutraaleilta. Niissä vain todettiin mitä oli tapahtunut ilman sen kummempia mielipiteitä asiasta onko kyseessä hyvä vai huono juttu. Usein länsimaalaiset lehdet menevät vahvasti jonkun tahon puolelle.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 327
 • Liked: 73060
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #468 : 19.11.2017, 16:06:21 »
Lainaus
Miten löytää uutisia koneellisesti ja seuloa keskustelupalstalta loukkaavat kommentit? – HS:n kilpailussa etsittiin tekoälyä parantamaan mediaa

[...]

HS:N HAASTE kilpailijoille on käyttää tekoälyä ja koneoppimista journalismiin. Miten voisimme parhaiten palvella lukijoita ja auttaa toimittajia tekemään työtänsä paremmin?

Osallistujat ovat kansainvälistä porukkaa: intialaisia, brasilialaisia, kreikkalaisia, suomalaisia – joukossa on monta tohtorikoulutettavaa ja tutkijaa.

Kansainvälisyys näkyy myös aiheissa. Fake news, eli valeuutiset ja niiden havaitseminen esiintyy monien ryhmien pohdinnoissa. Valheellisten ja vääristeltyjen uutisten havaitseminen on akuutti ongelma sosiaalista mediaa selaavien ihmisten lisäksi myös toimittajille.

Nopeassa uutistilanteessa olisi hyödyllistä, jos tietokone voisi huomauttaa harhaanjohtavasta twiitistä tai ongelmallisesta sivusta. Ajatuksellisesti se olisi kuin virustorjunta, joka huomauttaa epäilyttävästä sivusta.

Toinen osallistujia kiinnostava teema on sosiaalisen median kuplien murtaminen. Facebook ja Google ovat rakentaneet isot koneet, joiden tehtävänä on saada lukijat klikkaamaan – ei ymmärtämään. Osallistujien puheissa toistuu toive: miten kuplaa voisi murtaa, jotta yhteiskunnallisesti tärkeä tieto leviäisi laajemmin kuin kissavideot.

[...]

5­000 euron pääpalkinnon voittajaksi tuomaristo valitsee Bulletin.ai-joukkueen.

Heidän ideansa on seuloa tuhansista lehtiin tulevista tiedotteista olennaiset ja uutisarvoiset. Tarkoitus on helpottaa toimittajien työtä ja mahdollistaa keskittyminen niihin asioihin, joita lukijat pitävät tärkeinä.

Kakkossijalle tulee Aimo-niminen joukkue. Se analysoi keskustelupalstalle tulevia kommentteja ennen kuin kirjoittaja lähettää ne. Aimo kertoo kirjoittajalle, jos kommentti on mahdollisesti loukkaava tai jos moderaattori hylkäisi sen. Tarkoitus on parantaa keskusteluiden tasoa ja lisätä läpinäkyvyyttä moderoinnissa.

Kolmanneksi tulee BurstABubble-ryhmä. Sen tarkoitus on näyttää ihmisille, mitä he lukevat mediasta ja mitä he jättävät lukematta. Tarkoitus on murtaa sosiaalisen median kuplia ja osoittaa, mitkä asiat jäävät pimentoon.

Mikään näistä kolmesta ei ole valmiina käyttöön, mutta jonain päivänä niistä saattaa tulla uusi startup-yritys.
Helsingin Sanomat 19.11.2017
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 517
 • Liked: 6892
 • Kuuntele minua, kuuntelen sinua...
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #469 : 19.11.2017, 16:25:16 »
Ihmisen on mahdollista keskustella ohi kaikenlaisen moderoinnin, kun vaan keskustelee koodikielellä. Tosin sitä täytyisi vaan aika ajoin muuttaa. Vielä ei tosin ole niin hurja meno, mutta kyllä jos 50 miljoonaa euroa uhkaa tulla sakkoa, niin sellainen absurdius jopa yllyttää rikkomaan noin tyhmiä sääntöjä.
Sanoja joita ei ole olemassa: vasemmistodiktatuuri, ihmisvelvollisuudet, tasavastuu, maskilisti, suomalaisvastaisuus, fennofobia, ihmisoikeuskerroin, misandria, afromaani, ihmisarvon loputon törttöilyluotto hyvinvointivaltion piikkiin

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 157
 • Liked: 8262
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #470 : 19.11.2017, 16:35:35 »
Lainaus
Miten löytää uutisia koneellisesti ja seuloa keskustelupalstalta loukkaavat kommentit? – HS:n kilpailussa etsittiin tekoälyä parantamaan mediaa

Helsingin Sanomat 19.11.2017

Hesari siis palkitsee sensuurirobottien kehittelijöitä.  Varmaan ihan passelia agendajournalismin kannalta. 

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 023
 • Liked: 23341
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #471 : 19.11.2017, 16:37:06 »
Mahdollisesti loukkaava. Niin, maailma muuttuu niin paljon paremmaksi jos ketään ei voi mitenkään loukata. Siis maailmassa jossa löytyy aina joku joka loukkaantuu vain siksi, että siten pystyy muodostamaan vaateen sellaisten mielipiteiden hiljentämisestä joista ei pidä.

Sanoman journalistisesta sisällöstä on suhteellisen helppo päätellä ettei tällainen mahdollisen loukkaavuuden kriteeri tule sovelletuksi lainkaan kaikkien intressiryhmien eduksi. Jos tulisi, Hesarissa tuskin ylipäänsä olisi juttuja.

Omasta mielestäni mahdollinen loukkaavuus ei ole niin kuolemanvakavaa. Vaikka se onkin tyylitöntä, mielestäni ei ole mikään ongelma että esim. vihervasemmisto saa paiskoa kuraansa suuntaani niin kauan kuin oma tai perheeni hengen, terveyden tai omaisuuden/toimeentulon perusoikeuden loukkaaminen ei ole toteutumassa. Sovellettaisiinko samaa ajattelua myös toisella puolella? Nythän tilanne on se, että pahimmillaan osataan verisesti loukkaantua siitä että joku tekee oletuksia toisen osapuolen sukupuolesta tai etnisiteetistä. En usko että moinen tarkoitushakuinen herkkänahkaisuus, varsinkaan selektiivisesti sallitussa muodossaan maailmaa paremmaksi muuttaa.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 530
 • Liked: 11691
 • Puhekin on teko
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #472 : 19.11.2017, 16:52:07 »
Esimerkki Twitterin harjoittamasta maakohtaisesta sensuurista. On lukematon tapa saada viestit katoamaan tai rajata niiden näkyvyyttä yleisölle. Ja järjestelmä tekee sen armotta ja totuutta säästämättä - ideologisin perustein. Kone voisi jättää viestin kirjoittajan autuaan tietämättömäksi koko sensuroinnista. Uusi, uljas maailma on täällä jo nyt. Poliittinen vihapuhepoliisi vain prosessoi syylliset tuomiolle, jos varoittavia esimerkkejä tarvitaan. Astetta jyrkemmässä hallinnossa heidätkin saadaan katoamaan jälkiä jättämättä.

Tietysti voi käyttää muitakin keinoja someviestintään, mutta kaikista suosituimmat ja näkyvimmät blokataan, niin vaikeaa on viestiä laajemmalle.

Twitterissä taisi olla lisäksi käytössä jonkinlainen blokkaustoiminto (onko kyseessä sama vai eri?) eli tilin käyttäjä ei itse tiedä blokkauksesta tai näkymättömyydestä muille käyttäjille.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 530
 • Liked: 11691
 • Puhekin on teko
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #473 : 19.11.2017, 16:55:08 »
Lainaus
Miten löytää uutisia koneellisesti ja seuloa keskustelupalstalta loukkaavat kommentit? – HS:n kilpailussa etsittiin tekoälyä parantamaan mediaa

Helsingin Sanomat 19.11.2017

Hesari siis palkitsee sensuurirobottien kehittelijöitä.  Varmaan ihan passelia agendajournalismin kannalta.

Lainaus
Vihapuhetta sisältävien viestien etsinnässä hyödynnettiin myös tekoälyä. Aalto-yliopiston tutkijoiden kehittämä vihapuhealgoritmi tarttui kuntavaaliehdokkaiden noin tuhanteen viestiin, jotka välitettiin edelleen yhdenvertaisuusvaltuutetulle.

Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimiston tarkastuksessa vihapuhetta löytyi lopulta noin 20 viestistä. Pimiä kertoo, että Tynkkysen viestit eivät tulleet vastaan algoritmin kautta.

https://hommaforum.org/index.php?topic=123438.0

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 530
 • Liked: 11691
 • Puhekin on teko
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #474 : 19.11.2017, 16:58:21 »
HS on silti harvana mediana pitänyt keskustelun avoimena kaikkiin uutisiin. Monet kommenteista ovat olleet juttujen kanssa vastaisia ja päässeet läpi. Varsinkin Suomi24 varmasti hyötyisi hyvästä tekoälystä, joka osaisi seuloa kaikki tarpeettomat viestit pois.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 530
 • Liked: 11691
 • Puhekin on teko
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #475 : 19.11.2017, 17:04:22 »
Sen lisäksi melko helposti valitetaan milloin mistäkin sananvapaudesta, mutta päästessään sopivaan rooliin monet toimivat samalla tavalla. Parhaiten tämän on huomannut Suomi Ensin -käyttäjien youtubekanavilta. Ensin on valitettu sananvapautta ja myöhemmin on tullut muutama asiallinen eri näkemystä edustava kommentti, niin se onkin poistettu. "Kyllä sulla on sananvapaus, mutta et voi edustaa sitä tällä palstalla".

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 023
 • Liked: 23341
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #476 : 19.11.2017, 17:10:45 »
HS on silti harvana mediana pitänyt keskustelun avoimena kaikkiin uutisiin. Monet kommenteista ovat olleet juttujen kanssa vastaisia ja päässeet läpi. Varsinkin Suomi24 varmasti hyötyisi hyvästä tekoälystä, joka osaisi seuloa kaikki tarpeettomat viestit pois.

Hesari käyttää kuitenkin ilman minkäänlaisia pidäkkeitä mahdollisuuttaan sensuroida viestejä ilman tietoa siitä mitä on sensuroitu hyväkseen minkä ehtii. Esimerkiksi siihen että poliittiset radikaalivegaanit aiheuttivat satojen tuhansien eurojen vahingot polttamalla maitorekkoja Hesari reagoi kirjoittamalla jutun siitä että jollekin vegaanibloggarille oli blogikommenteissa sanottu "kuolisitpa", ilman sanankaan mainintaa ekoterroristeista. Myös kommentoinnin moderointiruuvi pysyi tiukalla (viimeistään jälkisensuurin kautta), mutta sitähän on ulkopuolisen tarkkailijan mahdotonta havaita paljonko viestejä on kadonnut. Kommentaattorina voin kertoa että kyllä niitä katosi, ja puhtaasti poliittisista syistä.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

James Hirvisaari

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 581
 • Liked: 2797
 • Mutistinen debiili. Katatoninen savantti.
  • Suora ja lahjomaton
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #477 : 20.11.2017, 10:44:44 »
Kuten moneen kertaan todettu, Facebook on pilalla. Bannia tulee, jos on joskus käyttänyt n-sanaa.

Erikoista on nyt siis se, että bannia tulee vanhastakin viestistä, vaikka seinä olisi tyhjä.

Eikä mihinkään voi edes valittaa.

Sensuurit ja nollatoletanssit tuskin tuottavat toivottua tulosta, pikemminkin päin vastoin.

Esimerkkinä kuvakaappaus eiliseltä.
"Riittää, että kansa on sitä mieltä; muita perusteluja ei tarvita."
http://hirvisaari.fi

Rauno Murju

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 604
 • Liked: 1004
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #478 : 23.11.2017, 09:29:50 »
Sauli Niinistö loi nahkansa ja lyö kortit pöytään. Liittovaltion edistäminen on jo tiedossa koska mitäpä vanhalta pankkijuristilta ja vapaamuurarilta voisi odottaakaan mutta median harjoittaman oikean™ tiedon kontrolli taisi olla vanhalta mieheltä kiusallinen lipsahdus.

Niinistö aprikoi sitä, kuka määrittelisi vihapuheen ja alkaisivatko sosiaalisen median toimijat kontrolloimaan itseään mikä on turhaa, koska hyväksytyt mielipiteet on jo määritelty Suomessakin yhteiskunnan eri toimijoiden ja viranomaisten taholta ja median suomettumisestahan on turha edes puhua. Niinistö laskee tietysti toistaiseksi voimakkaan kannatuksensa varaan ja käyttää tilaisuutta toimia "arvojohtajana" pelin avaamiseksi sensuurikoneiston virallistamiselle mutta menetti tällä kertaa ainakin minun ääneni.

Nyt olisi tuhannen taalan paikka Huhtasaarelle hyödyntää Niinistön uusneuvostoliittolaiset mielipiteet omassa kampanjassaan.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/235859-presidentti-niinisto-avasi-keskustelun-miljoonien-vahingonkorvaukset-vihapuheen

Lainaus
Presidentti Niinistö avasi keskustelun: Miljoonien sakot vihapuheen levittäjille?

"Nykyään vallalla voi olla monia totuuksia, mikä johtaa totuuden hämärtymiseen, mitä Niinistö pitää vaarallisena kehityksenä. Ne, jotka eivät pidä oikeasta totuudesta, voivat Niinistön mukaan hyödyntää tilannetta. Niinistö huomauttaa, että tällöin median Suomessa sananvapauden kautta harjoittama kontrolli vaarantuu."

"Niinistö ehdottaa, että Suomessa alettaisiin pohtia sosiaalisen median alustojen omaa kontrollia mahdollisten valeuutisten levittämisestä. Niinistö tunnustaa, että määrittely on hyvin hankalaa, mutta keskustelu pitäisi hänen mukaansa aloittaa. Hän viittaa Saksaan, missä on säädetty kova lainsäädäntö ja miljoonien vahingonkorvaukset uhkaavat vihapuheen levittäjiä, joiksi tulkitaan myös Facebookin, Twitterin ja Googlen kaltaiset alustat."

"Niinistö pohti rajojen määrittelyn vaikeutta ja kysyi, kuka ratkaisee sen, mikä on vihapuhetta tai toisen ihmisarvon loukkausta. Hän huomautti, että Saksassa näytetään olettavan, että toimijat kontrolloivat itse itseään."
« Viimeksi muokattu: 23.11.2017, 09:43:02 kirjoittanut Rauno Murju »

Saturnalia

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 643
 • Liked: 8520
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #479 : 23.11.2017, 09:44:07 »
Lainaus
"Niinistö pohti rajojen määrittelyn vaikeutta ja kysyi, kuka ratkaisee sen, mikä on vihapuhetta

Ei sitä tarvitse ratkaista kenenkään. Riittää, kun kutsumme sitä yhä ihan vain huonoksi käytökseksi, tai ääritapauksissa loukkauksiksi, kuten olemme ihmiskuntana tehneet jo tuhansia vuosia ja hyvin on pärjätty. Olen tullut pikku hiljaa siihen johtopäätökseen, että koko tämän höpinän vihapuheesta tarkoitus on kulttuurimarxilaisesti päästä eroon huonon käytöksen määritelmästä, koska se on moraalinen ja konservatiivinen. Kulttuurimarxistihan ei mitään inhoa niin paljon kuin sanaa moraali, koska moraali on koneiston, lain ulkopuollinen arvojärjestelmä. Toki vihapuhe-termi samalla on kätevä poliittisia vastustajia kohtaan, mutta sen päätarkoitus on päästä eroon huonon käytöksen määreestä ja siirtää käyttäytymisen arviointi moraalin piiristä lain piiriin yhä lisää.
HS 30.11.1993
Ulkomaalaispoliittinen ohjelma pian hallitukselle: 10000 ulkomaalaisen kiintiö tervehdyttäisi suomalaisten geenejä. Pakolais ja siirtolaisasiain neuvottelukunta uskoo pakolaisten vahvistavan sisäsiittoisia suomalaisgeenejä. Neuvottelukunta pitää 10000 ulkomaalaisen vuosikiintiötä suositeltavana.