Kirjoittaja Aihe: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)  (Luettu 343397 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 031
 • Liked: 97813
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1980 : 18.12.2021, 23:25:43 »
Lainaus
Suomenkielinen vihapuhe rehottaa Facebookissa eikä ihme: tietovuoto paljastaa, että moderoijia on vain muutama ja algoritmit toimivat huonosti

Facebook on kehunut automaattisten moderointityökalujen tehokkuutta. Ylen haltuunsa saamat yhtiön sisäiset asiakirjat kuitenkin paljastavat, etteivät ne auta pienillä kielialueilla.
Yle 18.12.2021

Väitetystä "vihapuheen rehottamisesta" juuri Facebookissa ei esitetä artikkelissa todisteita. Mitä se edes tarkoittaa paitsi moraalipaniikin lietsomista?

Lainaus käyttäjältä: Teemu Hallamaa, Yle
Facebookissa yhteisönormeiksi kutsutut säännöt määrittävät hyväksyttävän sisällön rajat. Sääntöjen mukaan muun muassa väkivalta ja vihapuhe ovat kyseenalaisia sisältöjä ja niihin moderoijien pitäisi aina puuttua.

Facebook määrittelee vihapuheen suoraksi hyökkäykseksi ihmisiä vastaan esimerkiksi rodun, etnisyyden, kansallisuuden tai seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Hyökkäys voi olla ihmisryhmän väittäminen alempiarvoiseksi tai kehotus väkivaltaan.

Tämän kaltaisen puheen pitäisi kadota nopeasti Facebookista, mutta todellisuudessa näin ei tapahdu.

Heikosti hoidettu moderointi näkyy Suomessa oikeudessa. Viime vuosina käräjäoikeudet eri puolilla Suomea ovat antaneet kymmeniä tuomioita Facebookissa julkaistuista kirjoituksista.

Oikeudessa tullut tuomio ei tietenkään automaattisesti tarkoita, että moderointi olisi epäonnistunut. Kyseenalaisesta julkaisusta tehty syyttämättäjättämispäätös ei puolestaan osoita moderointiratkaisun olleen oikea.

Oikeustapausten määrä kuitenkin osoittaa, että Suomen lakia rikkovaa vihapuhetta pääsee Facebookissa läpi. Ja oikeussaleissa nähdään vain räikeimmät tapaukset.

– On selvästi nähtävissä, että Facebookissa on väkivaltaan yllyttämistä ja vähemmistöjä leimaavaa kirjoittelua, jolle ei tehdä mitään, sanoo poliittisen kulttuurin ja viestinnän tutkija Aleksi Knuutila.

Väkivaltaan yllyttäminen on laitonta, kun taas vähemmistöjä leimaava kirjoittelu on epämääräinen ja monitulkintainen käsite. Facebook toimii lakien mukaan, poistaa käskettäessä laittoman kirjoittelun ja herkästi laillistakin.

Lainaus käyttäjältä: Teemu Hallamaa, Yle
Viime vuoden loppupuolella kirjoitetussa lähtöilmoituksessaan yhtiön jättävä työntekijä huomauttaa, että Facebookin omien lukujen perusteella yhtiön olisi pitänyt poistaa moninkertainen määrä vihapuhetta, jos se olisi halunnut tehdä edes lovea vihapuheen määrään.

Todellisuudessa sisäisten dokumenttien mukaan Facebook puuttuu vain muutamaan prosenttiin alustalla ilmenevästä vihapuheesta. Yhtiön nykyisellä strategialla tämän luvun nostaminen yli 20 prosentin on lyhyellä aikavälillä erittäin vaikeaa.

Yritin selvittää, mutta mistään ei tunnu selviävän, mistä tämä sisäisen dokumentin "muutama prosentti" on laskettu. Jos vihapuheen kokonaismääräksi on määritelty esimerkiksi ilmiantojen määrä, niin se on aika lailla satunnainen luku, kun ilmiantamista käytetään myös kiusantekoon.

Lainaus
Lähes 27 000 sivua sisäisiä asiakirjoja paljasti Facebookin ongelmat – tästä on kyse massiivisessa tietovuodossa

Facebook-papereiksi nimetty tietovuoto koostuu erilaisista raporteista, muistioista ja yhtiön sisäisistä keskusteluista. Vuodon seurauksena Facebookin toiminnasta on käynnistetty useita tutkimuksia.
Yle 18.12.2021

Lainaus käyttäjältä: Teemu Hallamaa, Yle
Sosiaalisen median jättiläisen Facebookin sisäiset ongelmat ovat olleet vahvasti esille mediassa läpi syksyn. Facebookin entisen tuotepäällikkö Frances Haugenin vuotamat sisäiset keskustelut ja raportit ovat tarjonneet kurkistusaukon yhden maailman suurimman yhtiön sisuksiin.

Haugenin taustoja ja motiiveja ei ole juurikaan avattu, eikä tämäkään juttu tee sitä.

Lainaus käyttäjältä: Teemu Hallamaa, Yle
Tietovuotaja Frances Haugenin viesti on selvä: Facebook on laittanut kasvun kaiken edelle ja tämä on heikentänyt ihmisten turvallisuutta ympäri maailmaa. Lainsäätäjien on laitettava Facebook kuriin.

60 Minutes -ajankohtaisohjelmalle antamassaan haastattelussa Haugen syytti yhtiötä voittojen asettamisesta yleisen hyvän edelle.

Lainaus käyttäjältä: Teemu Hallamaa, Yle
Haugenia on kuvattu maailman ammattilaisimmaksi tietovuotajaksi. Julkisuuteen tulemisen jälkeen hän on kiertänyt ahkerasti maailmaa.

Syksyn aikana hän on käynyt kuultavana Yhdysvaltain kongressissa, Britannian parlamentissa ja Brysselissä EU-parlamentissa. Hän on tavannut Saksan oikeusministerin ja Ranskan digiministerin. Lisäksi hän on puhunut Facebookin vaaroista useissa konferensseissa.

Haugenin taustalla hääri kireämpää sääntelyä teknologia-alalle ajava Reset -lobbausjärjestö. Se on auttanut tietovuotajaa suunnistamaan läpi EU-byrokratian, jotta viesti kulkeutuisi oikeisiin pöytiin.

Haugen ihan vain sattumalta kiertänyt maailmaa ja päätynyt muun muassa kongressin ja EU:n parlamentin kuultavana vaatimaan sananvapauden rajoittamista. Tällaista sattuu.

Ylen juttu loppuu siihen, mistä sen pitäisi alkaa. Mikä on tämä Reset -lobbausjärjestö, josta en ollut tietääkseni ennen kuullutkaan?

Se on eBay-miljardööri Pierre Omidyarin rahoittama "internetin demokraattiseksi resetoimista" (!) vaativa järjestö, joka ajaa muun muassa laillisen puheen rajoittamista somealustoilla "vihapuheeseen" ja "disinformaatioon" vedoten. Omidyarin (tietysti) Sorosin OSF:n kanssa yhteistyötä tekevä Luminate-säätiö, joka rahoittaa Resetiä, vastustaa "populismia" kuten Soroskin.

Edit:
Tuon Reset -lobbausjärjestön Network Investment Counciliin kuuluu muun muassa valtioiden lakkauttamista kannattava transnainen Audrey Tang, jota kohdellaan Helsingin Sanomien haastattelussa ihailevasti tulevaisuuden sanansaattajana.

Lainaus
Anarkisti ministerinä

Audrey Tang, 40, on lievästi sanottuna mielenkiintoinen tyyppi.

Entinen lapsinero aloitti ohjelmoinnin alle kahdeksanvuotiaana, perusti 15-vuotiaana ensimmäisen ohjelmoijia työllistäneen yrityksensä ja oli jo 19-vuotiaana Piilaaksossa globaalien ohjelmointiyhtiöiden hallituksissa.

Sukupuolensa Tang korjasi 24-vuotiaana.

Taiwanin historian nuorin ministeri hänestä tuli, kun Kiinan kanssa neuvoteltua kauppasopimusta vastustaneet mielenosoittajat valtasivat Taiwanin parlamentin vuonna 2014. Tunnettu ohjelmoija Tang auttoi mielenosoittajia rakentamalla heille viestialustoja, joissa ihmiset voivat keskustella anonyymisti.

Sen seurauksena Taiwanin pääministeri Jiang Yi-Huah kutsui Audrey Tangin hallitukseen ratkaisemaan informaatioteknologiaan liittyviä kysymyksiä. Tang vastasi kyllä, vaikka anarkistina haluaakin lopulta tuhota valtiot.

[...]

Ensin kuitenkin se kysymys, joka on kaikkien nerojen edessä istuvien huulilla.

Eikö ole tylsää olla noin älykäs, kun elämää täytyy kuitenkin elää meidän keskivertojen ajatuksenjuoksun nopeudella?

[...]

Omaa päättelykykyään, jota älykkyystestit mittaavat, Tang on siirtänyt tietotekniikan palvelukseen. Perl-ohjelmistokielen jo lapsena opetellut Tang eläköityi liike-elämästä vuonna 2014.

[...]

Nauraminen on hallittua, kuten kaikki mitä Tang tekee. Hän on aikaisemmissa haastatteluissa sanonut, että synnynnäinen sydänvika pakotti hänet lapsena opettelemaan sykkeen hallintaa.

Viittaan pukeutuva ja meditaatioon uskova Tang on niin sanotusti zen jatkuvasti.

Kuten nukkuessaan, kun hän keskittyy työntekoon.

Siis mitä?

”Se on vähän kuin koneoppimista. Ennen kuin menen nukkumaan, niin tarkastelen tietooni tulevia dokumentteja. En arvioi niitä mitenkään, vain skannailen ja luon visuaalisia ajatuksia.”

”Sitten nukun kahdeksan tuntia ja herään jonkinlaisen mind mapin kanssa. Näen joitain asiasanoja ja yhdistäviä pisteitä.”

[...]

Postgenderistinä Tang uskoo, että lisääntymiseen ei tarvita naisia, vaan ihmiskunta voi kasvaa myös keinohedelmöitysten ja kloonausten kautta.

Yhteiskunnallinen liike sai voimaa 1980-luvulla tutkija Donna Harawayn esseestä, jossa ehdotettiin, että naiset vapautuvat perinteisistä sukupuolirooleista vasta lisääntymisvelvoitteestaan luopuessa. Perinteisen naiseuden korvaisi androgyyninen kyborgimalli.

[...]

Audrey Tang näyttää ja kuulostaa myyttiseltä internethahmolta, joka lipuu viitassaan ympäri palvelimia yrittämässä parantaa maailmaa.
Helsingin Sanomat 18.12.2021
« Viimeksi muokattu: 19.12.2021, 11:30:28 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

mikkoellila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 304
 • Liked: 2724
 • Thybrim multo spumantem sanguine cerno. -Vergilius
  • Sound System-blogi
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1981 : 21.12.2021, 15:30:01 »
Lainaus
Suomenkielinen vihapuhe rehottaa Facebookissa eikä ihme: tietovuoto paljastaa, että moderoijia on vain muutama ja algoritmit toimivat huonosti

Facebook on kehunut automaattisten moderointityökalujen tehokkuutta. Ylen haltuunsa saamat yhtiön sisäiset asiakirjat kuitenkin paljastavat, etteivät ne auta pienillä kielialueilla.
Yle 18.12.2021

Väitetystä "vihapuheen rehottamisesta" juuri Facebookissa ei esitetä artikkelissa todisteita. Mitä se edes tarkoittaa paitsi moraalipaniikin lietsomista?

Tässä siis kauhistellaan sitä, että Facebookin sensuuri ei ole vielä tiukempaa kuin se tällä hetkellä on.

Tämä on verrattavissa siihen, että Neuvostoliitossa joku olisi kauhistellut, että neuvostovastaisia aineksia ei vielä ole tarpeeksi laitettu vankileireille.
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.

Urban Moving Systems

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 291
 • Liked: 701
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1982 : 23.12.2021, 20:19:31 »
Lainaus
As we have told @FoxNews numerous times, casting a Jewish individual as a puppet master who manipulates national events for malign purposes conjures up longstanding antisemitic tropes about Jewish power + contributes to the normalization of antisemitism. This needs to be removed.

Fox News -uutiskanava on poistanut sosiaalisen median kanaviltaan George Sorosia esittävän pilapiirroksen sen jälkeen kun Anti-Defamation League oli vaatinut kuvan poistamista.
Lainaus
Fox News removes cartoon depicting George Soros as a puppet master after ADL complains

Fox News removed a cartoon depicting George Soros as a puppet master from social media after the Anti-Defamation League called out the conservative news giant for peddling antisemitic tropes.
...

Fox removed the Facebook and Instagram posts that included the cartoon later in the day. An ADL spokesman said the organization was glad to see it gone, but did not know if it happened at their behest. The Jewish Telegraphic Agency did not receive an immediate response to a query to Fox News.

Soros has been the target of antisemitic conspiracy-mongering in recent years.

Frequently a target of right-wing anger, Soros has funded electoral races for progressive prosecutors. A number of these have favored measures including ending cash bail, which progressive argues discriminates against the poor who remain incarcerated because they cannot afford bail money. Conservatives say the practice increases crime.

https://www.jta.org/2021/12/16/politics/fox-news-removes-cartoon-depicting-george-soros-as-a-puppet-master-after-adl-complains

zupi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 211
 • Liked: 11764
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1983 : 25.12.2021, 12:16:11 »
Aikamoista.

"Tehohoito­paikkojen määrä nostetaan tuhanteen" -Krista Kiuru 19.3.2020

"Hallituksen lupaamat tuhat tehohoitopaikkaa saadaan varmasti kasaan" -Suomen tehohoitoyhdistyksen puheenjohtaja 3.4.2020

"Sen jälkeen kun mennään yli 50 (korona)tehohoitopaikan, ajamme leikkaustoimintaa radikaalisti alas" -Kiuru 25.11.2021

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 580
 • Liked: 4527
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1984 : 27.12.2021, 23:17:18 »
Kyllä itse ymmärrän, että tietynlainen populismi lähtee kansan syvistä riveistä, ehkä jopa kouluttamattomien tasolta. Mutta yhtä lailla voimme miettiä sitä, että Woke- ja Cancel-kulttuurin, trans-ajatusten tms. luomiseen tarvitaan oikeasti yliopistotason typeryyttä ja irtautumista normielämästä. Kukaan duunaritasolla ei keksi mitään noin typerää, mitä yliopistoihmisemme keksivät nykyisin...! 8)
Voiko biologian, historian ja terveen järjen raiskaaminen olla totta yliopistoissamme/korkeakouluissamme nykyisin? Onhan se totta, yhtä totta kuin näkemysten rajoittaminen paikassa, jonka tarkoitus oli aikoinaan olla paikka mielipiteiden vaihdolle.
. . .
Onhan meillä aina taipumusta siihen, että toisenlaisia mielipiteitä halutaan estää/rajoittaa tai vähintäänkin leimata. Mutta ns. älymystö/korkeakoulutetut länsimaissa ovat heitä, jotka oikeasti kehittelevät ajatuksia siitä, miten se sanan/ilmaisunvapaus on vahingollista ja uhkaavaa. Heitä itseään kohtaan toki, koska haluavat ylläpitää mielipidehegemoniaa. Some on medialle uhka, koska kiistää median hegemonian. Osin tieteenkin (vaikken sinänsä ole tiedevastainen).

Jätin itse yliopiston 20 vuotta sitten, valmistuttuani kälyisen gradun kautta. Näin silloin jo ongelmia yliopistossa sen "humanistuessa" ja muuttuessa tieteellisestä ajattelusta mielipideajattelun suuntaan. Huonoa kehitystä, väärää kehitystä. Pelkäsin yliopiston kehityksen puolesta, nykyuutiset kertovat paljon siitä, että pelkooni oli syytä.zupi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 211
 • Liked: 11764
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1985 : 29.12.2021, 21:45:47 »
"Tehohoito­paikkojen määrä nostetaan tuhanteen" -Krista Kiuru 19.3.2020

"Hallituksen lupaamat tuhat tehohoitopaikkaa saadaan varmasti kasaan" -Suomen tehohoitoyhdistyksen puheenjohtaja 3.4.2020

"Sen jälkeen kun mennään yli 50 (korona)tehohoitopaikan, ajamme leikkaustoimintaa radikaalisti alas" -Kiuru 25.11.2021

Valli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 868
 • Liked: 6185
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1986 : 02.01.2022, 12:41:59 »

zupi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 211
 • Liked: 11764
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1987 : 02.01.2022, 18:42:36 »


"Tehohoito­paikkojen määrä nostetaan tuhanteen" -Krista Kiuru 19.3.2020

"Hallituksen lupaamat tuhat tehohoitopaikkaa saadaan varmasti kasaan" -Suomen tehohoitoyhdistyksen puheenjohtaja 3.4.2020

"Sen jälkeen kun mennään yli 50 (korona)tehohoitopaikan, ajamme leikkaustoimintaa radikaalisti alas" -Kiuru 25.11.2021

Mangustin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 335
 • Liked: 3406
 • Mankuva rasitin.
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1988 : 05.01.2022, 13:49:53 »
Facebook kaasuvalottaa.

Harmittaako sensuuri? Sinulla on varmaan mielenterveydessä vikaa  :) soita auttavaan numeroon  :) :) :)

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 009
 • Liked: 4310
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1989 : 05.01.2022, 14:11:03 »
Kuuluuko kesän sadon säilöntä harrastuksiisi?

Facebook luokittelee sinut extremistiksi.

Mummoni oli ilmeisesti maakellareineen uhka yhteiskunnalle...


Lisäys: Snopes luokittelee uutisen oikeaksi.

https://www.snopes.com/fact-check/extremist-warnings-facebook/
« Viimeksi muokattu: 05.01.2022, 14:23:01 kirjoittanut Dangr »
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT

räsänen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 956
 • Liked: 8044
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1990 : 05.01.2022, 14:16:00 »
Ilmeisesti porukkaa blokataan helpommin jos kyseisen käyttäjän sähköinen sormenjälki on isänmaallinen ja konservatiivinen.

Vähän vaikkuttaisi siltä, että meitä profiloidaan poliiittisesti jo kovaa kyytiä vaikka se lienee lainvastaista monessa maassa.


Mutta siittä vaan, meillähän ei ole mitään salattavaa....vai miten se meni?

Dr Manhattan

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 283
 • Liked: 1321
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1991 : 10.01.2022, 07:24:10 »
Jos olet ladannut Telegramin Googlen Play-kaupasta, kanavia ja postauksia sensuroidaan. Telegramin omalta sivulta ladattu appi ei sensuroi.

Sensuroitu postaus ei sisältänyt väkivaltaa, pornoa, terrorismia, covidia tai USAn vaaleja. Pelkkää normaalia internetihmisten noloilua.

Muistutus että teknojätti joka hallitsee alustaa, voi hallita myös sisältöjä. Androidhan varoittaa helvetin tulesta jos lataat ohjelmia muualta kuin Playsta.


Nuivinator

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 3 788
 • Liked: 6162
 • Je suis Charlie
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1992 : 10.01.2022, 10:28:37 »
Jouduin erinäisistä syistä johtuen vuosi sitten siirtymään Andoid-alustalle S60-alustalta.

No, enpä silti ole google-accounttia hankkinut, ja suurin osa niistä sovelluksista mitä olen installoinut, on peräisin Aurora-storesta (se tosin lienee jonkinasteinen proxy tuolle google-playlle).

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 690
 • Liked: 12727
 • junior koodari
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1993 : 11.01.2022, 20:49:00 »
Face teki kai jonkinlaisen maailman ennätyksen sensuroinnin osalla,,tuttu oli ostanut Blackstar merkkisen kitaranumban, mainitsi ostoksesta omalla sivustollaan ,,sai faceen bannit yhteisönormien vastaisesta kirjoituksesta. Minulla ei ole tunnuksia faceen, mutta näin ruutukaappauksen ko. tapauksesta.
Herkässä on algorimetrien liipasin.
« Viimeksi muokattu: 11.01.2022, 20:52:28 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 869
 • Liked: 60047
 • Kansanryhmäkiihottunut takaisinviskaaja
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1994 : 11.01.2022, 20:58:43 »
Face teki kai jonkinlaisen maailman ennätyksen sensuroinnin osalla,,tuttu oli ostanut Blackstar merkkisen kitaranumban, mainitsi ostoksesta omalla sivustollaan ,,sai faceen bannit yhteisönormien vastaisesta kirjoituksesta. Minulla ei ole tunnuksia faceen, mutta näin ruutukaappauksen ko. tapauksesta.
Herkässä on algorimetrien liipasin.

Ainoa mitä tuohon voisi keksiä on se, että tuttusi oli kopioinut kuvan jostain, eikä itse ottanut kuvaa.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Euroopan kansoilla ole oikeutta valvoa rajojaan, vaan sen sijaan velvollisuus ottaa vastaan maailman köyhimpien ihmisten tulva. "
— António Guterres, YK:n pääsihteeri, sosialisti Portuganista (Vision Europe Summit 2021 -kokouksessa)

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 009
 • Liked: 4310
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1995 : 11.01.2022, 21:20:21 »
Kuulemma tästä videosta tulee bannit twitterissä:

https://www.banned.video/watch?id=61ddb30deb995c694b1b0b67

Bombshell: Pentagon Docs Confirm Fauci Secretly Developed Covid-19, Sought Permission to Release It
31,785 views

Jan 11, 2022
 
Project Veritas
 
Project Veritas released documents Monday night which appear to contradict NIH Director Dr. Anthony Fauci’s sworn testimony regarding gain of function research.
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 690
 • Liked: 12727
 • junior koodari
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1996 : 11.01.2022, 23:14:00 »
Face teki kai jonkinlaisen maailman ennätyksen sensuroinnin osalla,,tuttu oli ostanut Blackstar merkkisen kitaranumban, mainitsi ostoksesta omalla sivustollaan ,,sai faceen bannit yhteisönormien vastaisesta kirjoituksesta. Minulla ei ole tunnuksia faceen, mutta näin ruutukaappauksen ko. tapauksesta.
Herkässä on algorimetrien liipasin.
Jeps..Blackstar on vahvistin merkki, ei mikään ihonväriin liitettävä asia..kuva on ihan netistä löydettävä mallinnus vahvistimesta, notta facen mielestä asiaan littyy joku muu "asia".


Lallita..
Lainaus
Ainoa mitä tuohon voisi keksiä on se, että tuttusi oli kopioinut kuvan jostain, eikä itse ottanut kuvaa.
« Viimeksi muokattu: 11.01.2022, 23:16:51 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Teemu Lahtinen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 102
 • Liked: 1108
 • LOJALISTI
  • www.teemulahtinen.fi
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1997 : 12.01.2022, 14:40:23 »
Itsenäisyyspäivän aattona alkanut käyttöesto jatkuu edelleen, en sitten tiedä kuinka pitkä päivä FB:lla on, mutta tätä voisi jo kutsua vaalivaikuttamuseksi. Mihinkään ei voi olla asiassa yhteydessä, eikä jouduttaa tarkastusta mitenkään.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 031
 • Liked: 97813
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #1998 : 20.01.2022, 18:45:58 »
Lainaus
EU-parlamentti hyväksymässä digijättien valtaa rajaavan lain –komissaarin twiitti ”digitaalisesta villistä lännestä” herätti hilpeyttä ja paheksuntaa

EU-PARLAMENTTI hyväksyy tänään osaltaan Strasbourgin täysistunnossa pitkään odotetun digipalvelusäädöksen, jonka tarkoituksena on määritellä digitaalisia palveluita ylläpitävien yritysten vastuita ja estää verkossa tapahtuvia rikoksia.

Esimerkiksi verkon vihapuheelle halutaan laittaa rajat.

Äänestystulos on valmiina noin kello 17 Suomen aikaa.

DSA-nimellä tunnetun säädöksen (Digital Services Act) periaatteena on, että se, mikä on laitonta yhteiskunnassa, on vastaisuudessa laitonta myös verkossa. Isoja internet-alustoja kuten Facebookia, Amazonia ja Googlea halutaan kohdella eräänlaisena julkisena tilana. Suurilla toimijoilla on myös tiukemmat velvoitteet kuin pienemmillä digialustoilla.

Esitys velvoittaa digialustoja poistamaan laittomat sisällöt verkosta. Asetus vaatii lisäksi, että käyttäjät voivat helposti ilmoittaa laittomasta sisällöstä tai tuotteista.
...
Helsingin Sanomat 20.1.2022

Lainaus käyttäjältä:  Teija Sutinen, HS
DSA-nimellä tunnetun säädöksen (Digital Services Act) periaatteena on, että se, mikä on laitonta yhteiskunnassa, on vastaisuudessa laitonta myös verkossa.

Roskaa.

Laiton on jo laitonta myös verkossa. Internet-alustoilla on tälläkin hetkellä velvollisuus poistaa laittomaksi tietämänsä materiaali saatavilta. Laittomuuden arvioi viranomainen, ei esimerkiksi Uuninpankko-Saku.

DSA:n myötä tilanne mullistuu, kun internet-alustoille luodaan EU:n laajuinen velvollisuus joko poistaa laittomaksi väitetty materiaali saatavilta tai vastata materiaalin laillisuudesta järjettömän suurten sakkojen uhalla. Ilmoittaja voi olla kuka tahansa käyttäjä tai vaikkapa ryhmä, joka on erikoistunut ilmiantamaan poliittisia vastustajiaan (esityksessä mainitaan antirasistiset ryhmät).
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset