Kirjoittaja Aihe: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)  (Luettu 391029 kertaa)

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 171
 • Liked: 6117
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #2160 : 16.12.2022, 13:29:26 »
Vihapuhujat haukkuvat ministerien ulkonäköä ja kehottavat jopa itsemurhaan Twitterissä – eniten kauheuksia saa niskaansa Tytti Tuppurainen.
Ministerit kohtaavat paljon vihapuhetta, kertoo tuore tutkimus. Useimmiten asialla on perussuomalaisten kannattaja. Puolueen johtohahmot voisivat tutkijan mukaan kitkeä vihapuhetta arvojohtamisella.
https://yle.fi/a/74-20008452
Lainaus
Sanna Marinin hallituksen ministerit kohtaavat runsaasti vihapuhetta Twitterissä. Noin joka kahdeskymmenes ministereille lähetetty tviitti on vihamielinen, selviää Jyväskylän yliopiston tuoreesta tutkimuksesta.

– Mielestäni vihapuhe on todellinen ongelma, josta on syytä olla huolissaan. Joukossa on ihan kamaliakin kommentteja, toteaa tutkimuksen tekijä, taloustieteen yliopisto-opettaja Jari-Mikko Meriläinen Jyväskylän yliopistosta .
Hän seurasi ministereihin kohdistuvia tviittejä neljän kuukauden ajan. Aineisto sisälsi 10 000 twiittiä huhti–elokuulta 2021.
Vihamielisten kommenttien skaala oli laaja.
– Joskus haukutaan ulkonäköä, joskus syytetään maanpetturuudesta ja korruptiosta, nimitellään, haistatellaan, joskus vain pilkataan, joskus kehotetaan itsemurhaan.
Tutkijan mielestä rumimmat kommentit koskivat Maria Ohisalon (vihr.) ilmoitusta raskaudestaan. Hänelle esimerkiksi toivottiin keskenmenoa...
Näin kertoo YLE.

Päivän Byrokraatilta varsin kattava vastaus YLE:lle:
https://paivanbyrokraatti.com/2022/12/15/vihapuhetutkimus/
Lainaus
Yleisradion julkaisemasta uutisesta jää kuva, että kyse olisi jonkinlaisesta objektiivisesta tutkimuksesta, jonka mukaan perussuomalaisten kannattajat olisivat erityisen aktiivisia vihapuheen harjoittajia. Ingressiin asti Yle on nostanut tekstin: ”Useimmiten asialla on perussuomalaisten kannattaja. Puolueen johtohahmot voisivat tutkijan mukaan kitkeä vihapuhetta arvojohtamisella”.
Sosiaalisessa mediassa taas on vasemmistolaisten toimesta ilakoitu, että ”katsokaa nyt, vihapuhujien joukossa ei ole vasemmistolaisia”.

Todellisuus on kuitenkin aivan päinvastainen. Tutkimuksen tekijä on rajannut tutkimuskohteekseen ainoastaan istuvan vasemmistohallituksen ministereihin kohdistuvan vihapuheen, eikä tutkimuksessa millään tapaa selvitetä sitä, millaista ja missä määrin vihapuhetta kohdistuu esimerkiksi oppositiopuolueiden poliitikkoihin. Niin ikään tutkimuksessa ei oteta vertailukohdaksi sitä, millaista vihapuhetta edeltävä Sipilän hallitus sai osakseen ja miltä suunnalta...

Lainaus
Se, että tutkimuksessa on päätetty tutkia vain vasemmistoon kohdistuvaa osaa vihapuheesta, on ehkä ollut tarkoituksenakin. Samoin näyttää olevan täysin tarkoituksellista se, että tutkimuksesta on propagandistisesti nostettu mediassa esiin listaus tileistä, joiden twiiteistä tutkimuksessa ”vihapuhujiksi” määritellyt tilit ovat eniten tykänneet. Tätä listausta on levitetty ”guilt by association” -tekniikalla koettaen luoda kuvaa, että listalla olevat tilit olisivat jollain tapaa syyllisiä vihapuheeseen.

Eivät tietenkään ole. Kyseessä on vain lista tunnetuimmista ja seuratuimmista ei-vasemmistolaisista sometileistä – eli erilaisista johtavista poliitikoista, tunnetuista mediapersoonista ja poliittisista blogeista ja sivustoista. Lähinnä listalla olo kertoo vain siitä, että kyseisellä taholla on paljon seuraajia. Sen sijaan listalla olevilla tahoilla ei ole yhtään mitään tekemistä vihapuheen kanssa – ainakaan niillä perusteilla, millä heidät on otettu listalle. Mutta listaa käyttämällä punavihreiden toimijoiden on helppo mustamaalata näitä vasemmistolle epämieluisia poliittisia tahoja...
Loput linkistä.

PB:ltä taas nautittavan raakaa tekstiä.

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 155
 • Liked: 2515
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #2161 : 16.12.2022, 19:09:56 »
Jos jotkut syyttävät poliitikkoja korruptiosta ja maanpetoksesta, niin millä ihmeen logiikalla se on todiste vihapuheesta?
Vaikuttaa vahvasti siltä, että jotkut poliitikot kokevat ihan kaiken negatiivisen arvostelun vihapuheena.
Onko täysin mahdoton ajatus edes yrittää keskustella asioista, vaikka toinen osapuoli käyttäytyisi provosoivasti? Ainakin keskustelun seuraajat, näkisivät kumpi osaa käyttäytyä asiallisesti.

Socrates

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 863
 • Liked: 817
 • Siloviki
Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Vastaus #2162 : 13.01.2023, 11:20:59 »
Legendaarisen Operaatiokeskuksen YouTube -tili on suljettu.

Tuossa viimeisiä juttuja sieltä:

www.dailymotion.com/video/x8gu45h