HOMMAN KIRJASTO > Standardiargumentit

Standardiargumentit: 5) Ne vievät meidän naiset - VASTAUS ON

(1/19) > >>

Ant.:
Argumentti:

Maahanmuuttokriittisten huoli siitä, että ulkomaalaiset veisivät heidän naisensa, on typerää. Jos naisonnea ei ole, olisi ulkomaalaisten syyttämisen sijaan syytä tarkastella mikä itsessään on vikana.

Vastaus

Tilastojen mukaan ulkomaalaisen kanssa avioliitossa elävä suomalainen on useammin mies kuin nainen. Maahanmuuttoa kokonaisuutena tarkastellen väite on siis väärä.

Väite tavallaan pitää paikkansa joidenkin maahanmuuttajaryhmien kohdalla. Joissain maahanmuuttajaryhmissä miehet ovat yliedustettuina, ja kulttuuriset syyt estävät naisia pariutumasta muiden kuin oman ryhmän edustajien kanssa, kun taas miehet voivat vapaasti pariutua myös suomalaisten kanssa. Nämä ryhmät "vievät" Suomen parisuhdemarkkinoilta enemmän suomalaisia naisia kuin suomalaisia miehiä, ja näiden ryhmien kohdalla väite pitää paikkansa - mutta vain niiden naisten osalta, joille sekä kyseiset maahanmuuttajamiehet että suomalaismiehet ovat potentiaalisia kumppaneita, ja joita myös suomalaismiehet pitävät potentiaalisina kumppaneina.

Pohjimmiltaan tämä argumentti kuitenkin on niin sanottu olkiukko, jota käytetään kuvaamaan maahanmuuttokriittisten argumentointia, vaikka maahanmuuttokriittiset itse käyttävät sitä hyvin harvoin, jos koskaan.

Missä argumentti on esiintynyt?

Pauliina Viitamies, kansanedustaja (sd.)


--- Lainaus ---Tämän kysymyksen johdosta sainkin jo sosiaalisessa mediassa ja sähköpostilla palautetta, jonka sisältö oli ennalta-arvattaavaa. Persuhenkiset kansalaiset eivät suvaitse sitä, että meille tulee ulkomailta ihmisiä, jotka kenties pakenevat henkensä kaupalla kotimaastaan. Aikaisemmin moitteen syynä oli se, että ”ne vievät meidän naiset” ja nyttemmin on keksitty ”ne vievät meidän työpaikat” – hokema.

http://pauliinaviitamies.info/2013/11/10/peili-kateen-persut/
--- Lainaus päättyy ---

Vaalikonkari Sylvain Kipre jo vuonna 1994:


--- Lainaus ---Sylvester [pitäisi olla Sylvain] löytää useita syitä muukalaisvihalle. Hän uskoo suurimman syyn olevan miesten pelko, että ulkomaalaiset vievät heidän naisensa. Ulkomaalaisten pelätään myös vievän työpaikat; korkea työttömyys on lisännyt muukalaisvihaa.
--- Lainaus päättyy ---

Husein Muhammed:


--- Lainaus ---Ne vievät meiltä opiskelupaikat, työpaikat, naiset, miehet, verot, veronmaksut... Ne hyväksyn, mutta että myös lumet kaduiltamme!

http://huseinmuhammed.puheenvuoro.uusisuomi.fi/62914-ne-vievat-lumetkin-kaduiltamme
--- Lainaus päättyy ---

Pike84:
Vaikka mustasukkainen huoli kotoisen naisväestön "poistumisesta markkinoilta" voikin kenties aiheuttaa yksilölle ahdistusta, niin tätä ei todellisuudessa käytetä ikinä vakavana argumenttina maahanmuuttoa vastaan - nykyisin se esiintyykin lähinnä sarkastisina heittoina asiaa seuranneiden keskuudessa.

Nissemand:
Suomessa ei ole perinteisesti päätetty naisen puolisosta. Tämä piirre kuuluu ihan muihin kulttuureihin, ja yleensä juuri niihin joiden tuloa yritetään vastustaa. Jos on halua mustan miehen kehoa kohtaan, ei kenelläkään pitäisi olla siihen mitään nenän koputtamista.

edit: Tämä toimii myös toiseen suuntaan. Kenelläkään ei pitäisi olla mitään sanottavaa idästä tuotuihin vaimoihin. Jos päätetään yhdessä että toisesta maasta puolison raahaaminen on yhteiskunnalle kallista ja huono juttu, voidaan lakia ja säädöksiä tietysti aina muuttaa.

nirva:
Tätä olkiukkoa ei tosiaan kuule nykyään kuin huumorimielessä, joten vakavan ja hyvin perustellun vastineen esittäminen tuntuu turhalta. Moku-porukalla on parempiakin argumentteja, voitaisiin keskittyä niihin.

mikkoellila:

Maahanmuuttajaväestössä miehet ja erityisesti nuoret miehet ovat yliedustettuina. Niinpä maahanmuutto tuo Suomeen paljon nuoria miehiä, jotka kilpailevat suomalaisten nuorten miesten kanssa samoista suomalaisista nuorista naisista.

Maahanmuuttajanaiset taas ovat usein poissa pariutumismarkkinoilta, koska islamilainen kulttuuri ym. kehitysmaalaiset kulttuurit estävät maahanmuuttajanaisia muodostamasta parisuhteita suomalaisten miesten kanssa.

Näin ollen on matemaattisesti väistämätöntä, että maahanmuutto on haitaksi suomalaisille heteroseksuaalisille miehille.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta