UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2010-11-15 VU: Kokoomus uusi tunnuksensa hillityiksi  (Luettu 3187 kertaa)

skrabb

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 5 954
  • Liked: 691
Lainaus
Kokoomus uusi tunnuksensa hillityiksi
Politiikka

Kirjoittanut JUHA-PEKKA TIKKA 15.11.2010 15:14
Viimeksi päivitetty 15.11.2010 15:33
 
Kokoomus on ajantasaistanut logonsa ja tunnuksensa vaalikuntoon.
Kokoomus julkisti tänään uuden ilmeensä. Puolueen graafinen ohjeisto sisältää pieniä mutta kenties viestinnällisesti merkittäviä muutoksia logoihin ja tunnuksiin, joita puolue toivoo tiedotusvälineiden ja eduskuntaehdokkaiden käyttävän entisten sijaan.
Esimerkiksi perinteinen kokoomuksen ruiskukka on ohjeiston mukaan jo "aikansa palvellut". Jos ruiskukasta kuitenkin tykkää, on siitä nyt modernisoitu yksivärinen versio.

Puolueen logo on petroolinsininen - vaikka asiasta onkin liikkunut myös vääriä oletuksia.

Vaaliviestiä voi pohtia löytyvän vaikkapa siitä, että uuden logon kirjasintyyppi gotham on ohjeiston mukaan "hyvin hillitty ja vähän tilaa vievä".
 
Toisessa logoversiossa hyppii oranssirintainen Toivon lintu. Se tuli kokoomuksen tunnuksiin 2007.

Ohjeiston mukaan lintu on vakiinnuttanut paikkansa, mutta sitä pitää käyttää vain pikkulintuna.
 
Kokoomuksen pitkäaikaisin logo on arvokas leijona, jota käytetään yhä. Käytössä ovat myös Suomen Toivo-, Toivotalkoot- ja Kokoomus kuuntelee -tunnukset.

Verkkouutisten sisarjulkaisun, kokoomuksen Nykypäivän ulkoasupäällikkö Timo Mäkinen sanoo uuden kirjasinvalinnan olevan graafiselta kannalta klassisen tyylikäs ja nykyaikainen.

- Hillitty, mutta ennen kaikkea tietoinen omasta osaamisestaan. Se ei tee itseään tykö, mutta se on charmikas ja jopa itsevarma, Timo Mäkinen luonnehtii.


http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=41925%3Akokoomus-uusi-tunnuksensa-hillityiksi&Itemid=8
Ken vaivojansa vaikertaa, on vaivojensa vanki. Ei oikeutta maassa saa, ken itse sit' ei hanki.

Tagit: