HOMMAN KIRJASTO > Tilastot, tutkimukset, gallupit ja talousluvut

Tanska tilastot

(1/1)

M.K.Korpela:
Onkse niin että moderaattorit siirtää jonkin ketjun tilastoihin jos on aihetta ? Tässä tanskan aika tuore tilasto.

http://www.180grader.dk/nyheder/Jugoslaver_og_pal_stinensere_og_er_de_mest_voldelige_i_Danmark.php

______________________________________________________________________________________


--- Lainaus ---Jugoslavere og palæstinensere er de mest voldelige i Danmark

Tyskere, polakker og svenskere i Danmark er halvt så kriminelle som indfødte danskere. Jugoslaver og palæstinensere er dobbelt så kriminelle. 
Af Ole Birk Olesen
 
Der er markante forskelle på, hvor mange straffelovsovertrædelser forskellige indvandrergrupper i Danmark begår, viser nye tal, som Danmarks Statistik i dag offentliggør i publikationen "Indvandrere i Danmark 2008".

Indvandrere fra nordeuropæiske lande som Tyskland, Polen, Sverige og Storbritannien begår omkring halvt så mange straffelovsovertrædelser, som indfødte danskere, når man renser for de forskelle, som typisk kommer af anderledes aldersfordeling og socioøkonomisk status i grupperne. Indvandrere fra lande som Vietnam, Afghanistan og Irak har lidt flere straffelovsovertrædelser end danskere. Og endelig er der indvandrergrupperne fra Jugoslavien, Libanon (palæstinensere), Somalia og Marokko, som alle begår mere end dobbelt så meget straffelovs-kriminalitet - herunder vold - som danskere.

En den af forklaringen på forskellene ligger i, hvor lang tid grupperne har opholdt sig i Danmark. Således er indvandrernes efterkommere, som også tæller med i statistikken, typisk langt mere kriminelle end deres forældre, som blev født i udlandet. Grupper som afghanere og irakere har endnu kun opholdt sig få år i Danmark og tæller derfor ikke efterkommere i de typisk kriminelle aldersgrupper, mens f.eks. palæstinensere og jugoslavere gør.

(http://www.180grader.dk/uploads/1/tabel.jpg)

 
Kilde: Danmarks Statistik, "Indvandrere i Danmark 2008".
 

--- Lainaus päättyy ---

______________________________________________________________________________________

Härmännös.


Jugoslaavit ja palestiinalaiset väkivaltaisimpia Tanskassa.

Saksalaiset , puolalaiset ja ruotsalaiset ovat puoleksi niin rikollisia kuin syntyperäiset tanskalaiset. Jugoslaavit ja palestiinalaiset ovat tuplasti rikollisempia.
Ole Birk Olesen

Siirtolaiset pohjoiseuroppalaisista maista kuten Saksa , Puola , Ruotsi ja Iso-Britannia tekevät noin puoleksi niin paljon lainrikkomuksia kuin syntyperäiset tanskalaiset kun standardoidaan ryhmien väliset ikärakenteen ja sosioekonomisen tilanteen erot.

Siirtolaiset maista kuten Vietnam , Afganistan ja IRak tekevät hieman enemmän lainrikkomuksia kuin tanskalaiset. Ja viimein siirtolaisryhmät Jugoslaviasta , Libanonista (palestiinalaiset) ja Marokosta tekevät yli kaksinkertaisen määrän  enemmän kuin lainrikkomuksia kuin tanskalaiset väkivaltarikollisuus mukaanluettuna.

Yksi selitys eroihin on kuinka kauan ryhmät ovat olleet Tanskassa.
Niinikään siirtolaisten jälkeläiset - jotka ovat mukana tilastossa - tyypillisesti paljon rikollisempia kuin vanhempansa jotka ovat syntyneet ulkomailla.
Ryhmät kuten afganistananilaiset ja irakilaiset ovat ollet Tanskassa vain muutamia vuosia ja siten näiden jälkeläiset eivät ole vielä saavuttaneet tyypillisesti rikollisia ikäryhmiä kuten esim jugoslaavit ja palestiinalaiset.

______________________________________________________________________________________


Tilasto: voldsförbrytelser = väkivaltarikokset
         eiedomsförbrytelser = omaisuusrikokset
         andre straffelovsöverträdelser = muut rikokset

______________________________________________________________________________________

Tämäkin tilasto antaa vielä esim JP Roosille sen tasoituksen että on standardoitu työttömyydellä - tietysti kun arabeilta ja somaleilta otetaan pois standardointi (työ ei kiinnosta) niin silloin asiat on vielä pahemmin.

Justiina:
Libanonista tulevat muslimit tuntuvat olevan aivan erityisen asennevammaisia länsimaisia/kristillisiä arvoja kohtaan. Jatkavat ilmeisesti oman maansa sisällissotaa tällä tavoin hyökkäämällä länsimaiden kristittyjä vastaan. Kuinkahan suuri osa näistä Tanskan libanonilaisista on siis palestiinalaisia ja kuinka suuri osa alkuperäisiä libanonilaisia? En olisi tajunnut, että joukossa on palestiinalaisia ilman eri mainintaa.

Libanonilaisiahan Australian kohutut joukkoraiskaajatkin olivat.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sydney_gang_rapes


 

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta