HOMMAN KIRJASTO > Suositeltavaa luettavaa

Varsinainen vaalipäiväkirjaketju 2010

(1/25) > >>

Ant.:
Vaalipäiväkirja: luku 1/120. Lauantai 18.12.2010.

1. Jussi Halla-aho raportoi jokaviikkoiseen tapaan vaalikeräyksensä tuotosta. Tähän mennessä keräys on tuottanut 36 123 euroa. Joulun kunniaksi Halla-aho suoritti raportoinnin tonttulakki päässä.

2. Perussuomalaiset näyttävät olevan nosteessa myös Hämeessä, kertoo Taloustutkimuksen Etelä-Suomen Sanomille tekemä mielipidetiedustelu. Perussuomalaisten kannatukseksi mitattiin Hämeen vaalipiirissä 13,5 %, joka tietäisi puolueelle kahta kansanedustajapaikkaa. Päivää aikaisemmin perussuomalaisten kannatukseksi oli mitattu Kymen vaalipiirissä 18,9 %.

3. Iltalehden Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan Jyrki Katainen on suosituin ehdokas pääministeriksi. Kataisen pääministeriyttä kannattaa 28 % vastanneista. Muista ehdokkaista Mari Kiviniemen pääministeriyttä kannatti 22 %, Timo Soinin 14 % ja Jutta Urpilaisen 8 % vastanneista.

Ant.:
Vaalipäiväkirja: luku 2/120. Sunnuntai 19.12.2010.

1. Uutispäivä oli hiljainen. Timo Soini kertoi Verkkouutisten haastattelussa perussuomalaisten julkaisevan vaaliohjelmansa helmikuussa. "Soinin mukaan ohjelmasta on tulossa kattava ja se erottuu selkeästi muiden puolueiden ohjelmista."

2. Säveltäjä, sanoittaja, toimittaja ja Hommaforumin jäsen Petri Kaivanto ilmoitti asettuvansa Muutos 2011 -puolueen eduskuntavaaliehdokkaaksi Helsingin vaalipiirissä. Kaivannon tavoitteena on olla "Helsingin toiseksi eniten ääniä saava nuiva Homma-ehdokas!"

Ant.:
Vaalipäiväkirja: luku 3/120. Maanantai 20.12.2010.

1. Yle uutisoi perussuomalaisten jyränneen Facebookin fanikuninkaaksi. Puolueiden ja ehdokkaiden fanimääriä Facebookista keräävän sivulista.fi-sivun mukaan Facebookissa eniten faneja on perussuomalaisilla. Seuraavilla sijoilla puoluesarjassa ovat vihreät, piraattipuolue, vasemmistoliitto, SDP, kokoomus ja muutos 2011. Iltalehti tosin jättää uutisessaan muutospuolueen pois listalta. Ehdokassarjassa ensimmäisellä sijalla on Päivi Räsänen Support Group, toisena Paavo Arhinmäki, kolmantena James Hirvisaari, neljäntenä Jyrki Katainen, viidentenä Alexander Stubb, kuudentena Jussi Halla-aho ja seitsemäntenä Timo Soini. Päivi Räsänen ilmestyi palveluun vasta uutisen jälkeen, joten Ylen uutisessa ykköstila meni Arhinmäelle.

2. HS-gallupin mukaan hallituksen suosio on alhaisimmillaan tällä vaalikaudella. Myös oppositiossa istuvien SDP:n, vasemmistoliiton ja kristillisdemokraattien suosio on laskussa ja esimerkiksi SDP:n oppositiopolitiikkaa arvostaa vain 25 prosenttia vastanneista. Poikkeuksen tekee perussuomalaiset, jota kiittelee 51 prosenttia suomalaisista, joka tekee perussuomalaisista arvostetuimman eduskuntapuolueen.

3. SDP:n eduskunnan jättävän kansanedustajan Valto Kosken mukaan sosialidemokraattien on parasta varautua pysymään oppositiossa. SDP:n arvot eivät ole Kosken mukaan ihmisten havaittavissa.

4. Pertti ”Veltto” Virtanen toteaa radiohaastattelussa diplomaattisesti ja joulun henkeen sopivasti, ettei Halla-ahon kotisivuillaan suosittelemia perussuomalaisia ehdokkaita kannata äänestää. Halla-aho kommentoi uutista neljällä sanalla, jotka kokoomuksen Verkkouutiset uutisoi riidan toivossa.

5. Astrid Thors saa kuulla joulun ja vaalien olevan tulossa ja ehdottaa seuraavaa: ”Ulkomaalaisten tekemiä rikoksia pitäisi tilastoida tarkemmin kansalaisuuden perusteella. Tilastoinnin myötä kuva ulkomaalaisten tekemästä rikollisuudesta selkiytyisi.”

6. Myös Johannes Niemisen tukiyhdistys avaa kampanjatilinsä. Kampanjatilinsä aikaisemmin avannut Teemu Lahtinen on kerännyt jo sen verran rahaa, että tänään suunniteltiin vaalienaikaista lehtimainontaa.

Ant.:
Vaalipäiväkirja: luku 4/120. Tiistai 21.12.2010.

1. Tänään ei tapahtunut yhtään mitään.

Miniluv:
Vaalipäiväkirja: luku 5/120. Keskiviikko 22.12.2010.

1. Vapauspuolue täydensi ehdokaslistaansa 18:an.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta