UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju 2010  (Luettu 85974 kertaa)

Ant.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 324
 • Liked: 3562
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #30 : 18.01.2011, 05:59:42 »
Vaalipäiväkirja: luku 31/120. Maanantai 17.1.2011.

1. Lapin Kansan ja Pohjolan Sanomien TNS Gallupilla teettämässä tutkimuksessa 16,7 prosenttia vastaajista kertoi äänestävänsä eduskuntavaaleissa perussuomalaisia Lapin vaalipiirissä. Edellisiin eduskuntavaaleihin nähden perussuomalaisten kannatus on kasvanut 14,9 prosenttiyksikköä. Muista puolueista keskustan kannatus on kyselyn mukaan 33,4 % (- 9,8 prosenttiyksikköä), vasemmistoliiton 23,1 % (- 3,8), SDP:n 13,9 % (-1,2) ja kokoomuksen 11,6 % (-0,3).

2. Iltalehden Taloustutkimukselle teettämän kyselyn mukaan 72 % äänestäjistä kertoo äänestävänsä varmasti seuraavissa eduskuntavaaleissa. Neljä päivää aikaisemmin julkaistussa HS:n Suomen Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan niin kertoi tekevänsä vain 53 %. Suomen Gallupin tekemä tutkimus tehtiin puhelimitse kun taas Taloustutkimus käytti tietojenkeruussa internetpaneelia. Suomen Gallupin tekemän tutkimuksen mukaan erityisesti ikääntyvien äänestysvarmuus on laskenut selvästi, mutta nuorten ennustetaan äänestävän edellisiä vaaleja aktiivisemmin.

3. Yle uutisoi, kuinka SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen saa ponnistella pitääkseen kansanedustajapaikkansa Vaasan vaalipiiristä. SDP:llä on tällä hetkellä kaksi paikkaa Vaasan vaalipiiristä ja Urpilaista ovat haastamassa istuva kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri sekä viime vaaleissa eduskunnasta tippunut veturinkuljettaja Harry Wallin Seinäjoelta. SDP tavoittelee vaalipiiristä kolmea paikkaa.

4. Perussuomalaiset saivat ehdokasasettelunsa loppuun Pohjois-Karjalassa nimeämällä kaksi uutta kansanedustajaehdokasta.

5. Kolmen perussuomalaisen eduskuntavaaliehdokkaan yhteinen vaalitoimisto on joutunut lähtemään lainaksi saamistaan tiloista Töölöstä. Liiketilan omistava Svenska litteratursällskapet i Finland r.f. on ilmoittanut häätämissyyksi sen, ettei vaalitoimiston perustamisesta ollut ilmoitettu etukäteen, uutisoi Yle.
Homma is the new black.

Ant.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 324
 • Liked: 3562
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #31 : 18.01.2011, 21:00:41 »
Vaalipäiväkirja: luku 32/120. Tiistai 18.1.2011.

1. Yle Savo kirjoittaa, kuinka vaalirahaa on tulevissa vaaleissa tavallista vähemmän jaossa vaalirahakohusta johtuen. Keskustan Pohjois-Savon piiri arvioi, että vaalibudjetit ovat nyt puolta pienempiä kuin viime eduskuntavaaleissa. Lisäksi vaalikampanjoiden arvioidaan siirtyvän enemmän sosiaaliseen mediaan ja internetiin.

2. Sanoma Lehtimedian eduskuntavaalikone avattiin. Vaalikoneesta löytyvät Kymen vaalipiirin ehdokkaat.

3. Luontojärjestöt vaativat seuraavalta hallitukselta muutosta. Seitsemän suurinta suojelujärjestöä julkistivat vaatimuksensa, joissa tuomittiin mm. ydinvoiman lisääminen ja vaadittiin lisätoimia metsien ja soiden suojelemiseksi sekä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

4. Satakunnan kansa uutisoi ”varmoista tiedoista”, joiden mukaan keskustan entinen kansanedustaja Kauko Juhantalo olisi loikkaamassa perussuomalaisiin ja asettumalla perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaaksi. Perussuomalaisten satakuntalainen kansanedustajaehdokas Anssi Joutsenlahti kuitenkin tyrmäsi huhun Kankaanpään Seutu -lehdessä. Joutsenlahden mukaan Juhantalo on tervetullut perussuomalaisten kannattajaksi, mutta että perussuomalaisten ehdokaslista on jo Satakunnassa täynnä eikä uusia ehdokkaita oteta.

5. Muutos 2011 julkaisi useiden ehdokkaiden yhteiskannanoton, jossa vaadittiin pakollisesta ruotsin kielen opetuksesta luopumista.

6. Kokoomuksen talouskasvua ja työllisyyttä pohtinut työryhmä julkaisi 30 ehdotuksen raportin talouskasvun ja työllisyyden vahvistamiseksi. Raportissa ehdotettiin muun muassa paikallisen sopimisen lisäämistä. Ryhmää johti opetusministeri Henna Virkkunen.

7. Teemu Lahtinen, Johannes Nieminen ja Simon Elo kertoivat kampanjakeräystensä tähänastisista saldoista. Lahtisen keräyksen saldo on 4 400 euroa, Niemisen 563 euroa ja Elon 76 euroa.
« Viimeksi muokattu: 19.01.2011, 07:27:58 kirjoittanut Ant. »
Homma is the new black.

Ant.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 324
 • Liked: 3562
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #32 : 20.01.2011, 09:22:14 »
Vaalipäiväkirja: luku 33/120. Keskiviikko 19.1.2011.

1. Sanomalehtiä lukevat nuoret ovat innokkaita äänestämään (tai innokkaasti äänestävät nuoret lukevat sanomalehtiä). Taloudellisen tiedotustoimiston ja Sanomalehtien Liiton tilauksesta tehdyn tutkimuksen mukaan 60 prosenttia tilattavien sanomalehtien nuorista lukijoista aikoo varmasti äänestää seuraavissa eduskuntavaaleissa. Niistä nuorista, jotka lukevat sanomalehtiä vain kerran viikossa tai harvemmin, vain 30 prosenttia aikoo äänestää varmasti. Tilattavia sanomalehtiä päivittäin tai lähes päivittäin lukevista nuorista yli puolet on kiinnostunut suomalaisen politiikan seuraamisesta. Sanomalehtien verkkopalveluiden nuoret lukijat ovat kuitenkin vielä aktiivisempia, sillä heistä 63 prosenttia on joko erittäin tai melko kiinnostunut suomalaisesta politiikasta. Tutkimukseen osallistui 2 144 nuorta, jotka olivat iältään 16–21-vuotiaita.

2. MTV3 uutisoi, kuinka maahanmuuttajaehdokkaisen mielestä maahanmuuton ongelmia ei saa lakaista maton alle. ”Minä en ole kukkahattutäti. Maahanmuuttoon liittyvät ongelmat pitää myöntää ja niihin pitää puuttua”, tokaisi kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas Fatbardhe Hetemaj uutisen mukaan.

3. Kokoomuksen Kimmo Sasi aikoo tulevissakin vaaleissa kampanjoida vain 10 000 euron vaalibudjetilla. Viime eduskuntavaaleissa Sasin vaalibudjetti oli läpimenijöistä neljänneksi pienin. Vähemmän rahaa käyttivät vain Pirkko Ruohonen-Lerner, Pertti Virtanen ja Tarja Tallqvist.

4. Timo Soini plokissaan: ”Kehitysapumiljardit ovat säästölistani kärkipäässä. Palkintosijoilla EU-jäsenmaksujen, ja päästökaupan petosten kanssa.”

5. Jussi Halla-aho nousi sovitusti Helsingin kaupunginhallitukseen Helsingin kaupunginvaltuustoon istunnossa.

6. Itsenäisyyspuolue kertoo pyytäneensä Euroopan Neuvoston korruption vastaista ryhmää Grecoa lähettämään vaalitarkkailijoita Suomeen. Itsenäisyyspuoluetta närästää erityisesti Yle, joka sen mielestä rikkoo puoluelakia vaaliohjelmillaan, joihin se kutsuu vain eduskuntapuolueita.

7. Verkkouutiset teki uutisia eilen avatusta Sanoma Lehtimedian vaalikoneesta. Kymen vaalipiirin perussuomalaisten suosituin hallituskumppani on SDP ja toiseksi suosituin kokoomus. Juho Eerola taas oli todennut erään kysymyksen vastauksessa palauttavansa sotilaspassinsa, jos Suomi liittyy Natoon.
« Viimeksi muokattu: 20.01.2011, 09:25:26 kirjoittanut Ant. »
Homma is the new black.

Ant.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 324
 • Liked: 3562
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #33 : 20.01.2011, 23:22:58 »
Vaalipäiväkirja: luku 34/120. Torstai 20.1.2011.

1. Aamulehti uutisoi eilen tehdystä kansalaisuuslain muutoksesta. Muutoksen jälkeen Suomesta on helpompi saada kansalaisuus kuin mistään muusta EU-maasta. Kansalaisuuden voi saada jopa oleskelulupaa helpommin. Eduskunta hyväksyi lain 157-5, ja kaikki lakia vastustaneet viisi kansanedustajaa olivat perussuomalaisia. Muutos 2011 oli lähettänyt lain valmistelijoille oman lausuntonsa jo reilu vuosi sitten. Kokoomuksen Kalle Jokisen mielestä laki tulee avata uudelleen seuraavassa eduskunnassa. Tämä kaikki aiheutti foorumilla keskustelua perussuomalaisten, muutoslaisten ja kokoomuslaisten kesken. Joka tapauksessa uutta lakia pidettiin huonona.

2. Heikki Luoto ilmoitti vaalikampanjakeräyksensä tähänastiseksi tuotoksi 399 euroa.
« Viimeksi muokattu: 21.01.2011, 22:57:27 kirjoittanut Ant. »
Homma is the new black.

Ant.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 324
 • Liked: 3562
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #34 : 21.01.2011, 22:58:48 »
Vaalipäiväkirja: luku 35/120. Perjantai 21.1.2011.

1. Iltalehden Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan Mari Kiviniemi on sopivin henkilö Suomen seuraavaksi pääministeriksi. Kiviniemeä kannattaa pääministeriksi 29 % vastanneista, kun taas kuukausi sitten ykkössijaa pitänyttä Jyrki Kataista kannattaa 28 %. Timo Soini on kolmas 14 % kannatuksella. Jutta Urpilaisen kannatus on laskenut edelleen ja häntä kannattaa pääministeriksi vain 5 % vastanneista.

2. Vihreä Lanka uutisoi, kuinka Suomen islamilaisen neuvoston tiedottaja Isra Lehtinen pitää Muutos 2011 -puolueen viikon kuluttua Turussa järjestämää ”Crushing The Balls of Muhammad” -hevi-iltaa mauttomana. Lehtinen kertoo olevansa huolissaan myös konserttiin millään tavalla liittymättömien perussuomalaisten menestyksestä kun toimittaja sitä utelee.

3. MTV3:n haastattelema imagotutkija Erkki Karvonen neuvoo perussuomalaisia välttämään ”junttimeininkiä”. ”Kun puolueen perusehdokkaat avaavat suunsa, sieltä tahtoo tulla sellaista junttimeininkiä, että se saattaa sitten karkottaa äänestäjiä”, Karvonen neuvoo.
Homma is the new black.

Ant.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 324
 • Liked: 3562
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #35 : 23.01.2011, 11:39:28 »
Vaalipäiväkirja: luku 36/120. Lauantai 22.1.2011.

1. Ulkoministeri Alexander Stubb uskoo talouskysymysten ratkaisevan vaalivoiton. Lisäksi Ylen haastattelema Stubb kokee perussuomalaisten gallupnousun myönteisenä ja demokratiaan kuuluvana ilmiönä. Kertomansa mukaan Stubbilla ei ole minkäänlaisia ongelmia perussuomalaisten kanssa, eikä varsinkaan Timo Soinin kanssa, jonka kanssa hän on ystävä.

2. Mari Kiviniemi esittää perheministerin viran perustamista. SDP:n varapuheenjohtaja Maria Guzenina-Richardsonin mukaan lapsiperheiden asemaa ei paranneta uudella perheministerin salkulla, mutta kokoomuksen varapuheenjohtaja Sampsa Kataja kannattaa virkaa.

3. SDP julistautuu perusturvan parantajaksi. SDP haluaa korottaa perusturvaa ensi vaalikaudella sadalla eurolla kuukaudessa, kertoo puolueen puheenjohtaja Jutta Urpilainen. Kokoomuksen mukaan SDP on myöhässä, sillä nykyisen hallituksen aikana perusturvaa on korotettu, kun taas SDP:n 12 vuoden hallituskaudella sitä leikattiin. Sauli Niinistön mielestä ainakaan perusturvaan ei tulisi leikata vaan leikkaukset pitäisi kohdistaa muihin menoihin.

4. Jos perussuomalaiset menevät täydentämään porvarihallitusta, luulen että kannattajakunta tulee pettymään erittäin voimakkaasti", sanoo pitkää parlamentaarikon uraa lopetteleva oululainen demariedustaja Matti Ahde. Ahteen mielestä SDP olisi perussuomalaistenkin kannattajien intresseihin paremmin istuva hallituskumppani.
Homma is the new black.

Ant.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 324
 • Liked: 3562
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #36 : 23.01.2011, 23:56:14 »
Vaalipäiväkirja: luku 37/120. Sunnuntai 23.1.2011.

1. Europarlamentaarikko, Suomen Atlantti-Seuran puheenjohtaja Liisa Jaakonsaari (sd.) toivoo Natoa vaaliteemaksi eduskuntavaaleihin.

2. James Hirvisaari raportoi vaalikeräyksensä tähänastiseksi tuotoksi 2919 euroa.
Homma is the new black.

Elisa

 • Nuivaniemi
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 3 161
 • Liked: 21
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #37 : 25.01.2011, 02:22:11 »
Vaalipäiväkirja: luku 38/120. Maanantai 24.1.2011.

1. Nuorisosäätiön vaalitukirikkomuksista epäillyt kiistävät syyllisyytensä. Säätiö on jakanut noin 100 000 euron vaalituet keskustalaisille ehdokkaille viime vaaleissa. Epäiltyjä on 11, joista pääepäiltynä Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) hallituksen ex-puheenjohtaja Jukka Vihriälä, jota epäillään törkeästä lahjuksen ottamisesta ja virka-aseman väärinkäyttämisestä. Hänen epäillään saaneen Nuorisosäätiöltä kymmenientuhansien vaalituet sekä viisi ulkomaanmatkaa.

2. Kokoomuksen Nuorten Liitto julkaisi vaaliohjelmansa. Ohjelma sisältää ennennäkemättömän suuren leikkaus- ja säästölistan ja tiukan maahanmuuttopoliittisen ohjelman. Erityisesti liitto painottaa leikkauskohteina turvapaikanhakijoiden sosiaalietuuksia, kehitysapua ja korkovähennyksiä.

3. Äänestysikärajan laskeminen 18:sta 16 vuoteen jakaa puolueita. Ikärajan laskemista kannattavat vasemmistoliitto, vihreät ja keskusta ja sitä vastustavat kokoomus, perussuomalaiset, SDP ja RKP. Kristillisdemokraatit suhtautuvat ikärajan laskemiseen varauksella. Vastustajien mukaan äänioikeutta ei pitäisi erottaa täysi-ikäisyydestä.
"Kannattaa muistaa, että emme me ole leimallisesti suvaitsematon yhteiskunta, vaan suvaitseva yhteiskunta. Se on minun käsitykseni." -Sauli Niinistö

Elisa

 • Nuivaniemi
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 3 161
 • Liked: 21
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #38 : 26.01.2011, 00:23:02 »
Vaalipäiväkirja: luku 39/120. Tiistai 25.1.2011.

1. Poliisi epäilee, että Nuorisosäätiö on jakanut vaalitukea kolmelle keskustan nykyiselle ministerille. Ylen mukaan rahaa uskotaan päätyneen Mari Kiviniemelle, Paavo Väyryselle ja Juha Rehulalle. Yle perustaa tietonsa Nuorisosäätiöön liittyvään esitutkinta-aineistoon, joka kattaa noin kymmenen viime vuotta. Kiviniemi kiistää saaneensa tukea.

Keskustan entisistä ministereistä tukea epäillään annetun Matti Vanhaselle, Anneli Jäätteenmäelle, Esko Aholle, Liisa Hyssälälle ja Tanja Karpelalle. Poliisin tulkinnan mukaan poliittinen tuki oli vastoin Nuorisosäätiön omia sääntöjä ja osin myös vastoin säätiölakia. Vaalirahan ottaminen ei sen sijaan ole laitonta. Iltalehden mukaan Nuorisosäätiö ja joukko entisiä sekä nykyisiä säätiöläisiä on pyytänyt poliisia tutkimaan, miten toistaiseksi salaista esitutkinta-aineistoa päätyi A-studiolle.

2. Ministeri Paula Lehtomäki ennustaa Aamulehdessä kolmen suuren hallitusta. Kolme suurta ovat Lehtomäen mukaan kokoomus, keskusta ja SDP.
"Kannattaa muistaa, että emme me ole leimallisesti suvaitsematon yhteiskunta, vaan suvaitseva yhteiskunta. Se on minun käsitykseni." -Sauli Niinistö

Elisa

 • Nuivaniemi
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 3 161
 • Liked: 21
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #39 : 27.01.2011, 02:47:05 »
Vaalipäiväkirja: luku 40/120. Keskiviikko 26.1.2011.

1. Perussuomalaisten kannatus on noussut uuteen ennätykseen. Helsingin Sanomien teettämän tutkimuksen mukaan kannatus on nyt 16,2 prosenttia. SDP:n kannatus on 18,2 prosenttia, keskustan 18,3 prosenttia ja kokoomuksen 21 prosenttia. Perussuomalaiset ja SDP mahtuvat ensimmäistä kertaa HS:n mittauksissa samaan virhemarginaaliin.

2. Kaikki keskustan ministerit kieltävät saaneensa vaalitukea Nuorisosäätiöltä. Keskustan puoluesihteeri Timo Laanisen mukaan Ylen uutisointi on ollut virheellistä ja harhaanjohtavaa. Laaninen kyseenalaistaa tiedotteessaan Ylen kyvyn hoitaa vaaliuutisointia. "Vääjäämättä herää kysymys, miten Yleisradio kykenee luotettavasti ja tasapuolisesti toteuttamaan esimerkiksi tulevat vaalikeskustelut ja pääministeritentin" Laaninen sanoo kannanotossaan.

3. SAK toivoo puolueilta selkeitä vastauksia asiakysymyksiin. SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly (sd.) pitää selvänä, että vaalien keskeinen teema on työ. SAK:n vaaleihin jakaman tuen määrä laskee viime vaalien 350000:sta 250000 euroon

4. Kuopiossa järjestettiin Muutos 2011:n Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Kymen ja Keski-Suomen vaalipiirien vaalikokoukset. Eduskuntavaaleihin asetettiin 7 uutta ehdokasta.
"Kannattaa muistaa, että emme me ole leimallisesti suvaitsematon yhteiskunta, vaan suvaitseva yhteiskunta. Se on minun käsitykseni." -Sauli Niinistö

Elisa

 • Nuivaniemi
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 3 161
 • Liked: 21
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #40 : 27.01.2011, 23:51:05 »
Vaalipäiväkirja: luku 41/120. Torstai 27.1.2011.

1. Vihreät eivät lähde hallitukseen, jonka ohjelmaan on kirjattu lisäydinvoiman rakentaminen tai vesivoimakapasiteetin lisääminen, sanoo puolueen puheenjohtaja Anni Sinnemäki. Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Jyri Häkämies (kok.) sanoi viime viikolla, että kokoomus haluaa uuden ydinvoimaluvan kirjattavaksi seuraavaan hallitusohjelmaan.

2. Perussuomalaisten Jussi Niinistön mukaan puolue ei missään nimessä lähde samaan hallitukseen vihreiden kanssa ja RKP:nkin kanssa hallitusyhteistyö vaikuttaa Niinistöstä epätodennäköiseltä.

3.Päivän Nuorisosäätiökohutapahtumat: Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen pahoittelee virhearviota mainittaessa mm. Mari Kiviniemi ja Juha Rehula Nuorisosäätiö-tuen saajina ja keskusta kiittää Ylen oikaisua. Yleisradion hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Sasin mukaan poliitikkojen ei tulisi puuttua Ylen uutisointiin. Poliisi tutkii Nuorisosäätiö-vuotoa Ylelle rikoksena.

4. Ympäristöministeri Paula Lehtomäen mukaan seuraavan ympäristöministerin tärkeimpiä tehtäviä ovat ansainvälisen ilmastopolitiikka ja luonnon moninaisuuden suojeleminen.
"Kannattaa muistaa, että emme me ole leimallisesti suvaitsematon yhteiskunta, vaan suvaitseva yhteiskunta. Se on minun käsitykseni." -Sauli Niinistö

Elisa

 • Nuivaniemi
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 3 161
 • Liked: 21
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #41 : 29.01.2011, 02:02:38 »
Vaalipäiväkirja: luku 42/120. Perjantai 28.1.2011.

1. Ylen julkaiseman tutkimuksen mukaan perussuomalaisten kannatus on noussut uuteen ennätykseen 16,6 prosenttiin. Kokoomus on tutkimuksen mukaan yhä suurin puolue, mutta sen kannatus on pudonnut 20,4 prosenttiin. SDP on kyselyn perusteella ohittanut keskustan 18,9 prosentin kannatuksellaan. Keskustaa äänestäisi nyt 18,5 prosenttia.

2. Maaseudun Tulevaisuuden teettämän tutkimuksen mukaan 42 % äänestysikäisistä haluaa perussuomalaiset seuraavaan hallitukseen. Timo Soinin haluaisi pääministeriksi 16 % vastanneista.

3. Kansanedustaja Ilkka Kanervaa (kok.) syytetään törkeästä lahjuksen ottamisesta. Asia menee oikeuteen vasta vaalien jälkeen eikä se Jyrki Kataisen mukaan vaikuta Kanervan ehdokkuuteen. Kanerva ilmoitti olevansa ehdolla.

4. Perussuomalaiset vaatii seuraavalta hallitukselta suunnanmuutosta Suomen ilmasto- ja energiapolitiikkaan. Puolueen mielestä seuraavan hallituksen pitää yksipuolisesti irtautua päästökaupasta ja ryhtyä ajamaan maailmanlaajuiseksi malliksi niin sanottua ominaispäästömallia, jossa eri teollisuudenaloille määriteltäisiin alakohtaiset päästörajat. Rajat ylittävä tuotantolaitos joutuisi maksamaan veroa tai muuta maksua rahastoon, josta ohjattaisiin tukea ilmastoinvestointeihin.

Timo Soinin esittämä aloite ei saanut kannatusta, mutta vastustusta sitäkin enemmän. Vihreiden kansanedustaja ja valtioneuvoston ilmastopoliittinen asiantuntija Oras Tynkkynen moitti perussuomalaisia ilmastopolitiikan rintamakarkureiksi. Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen moitti Soinin ilmastoasennetta vastuuttomaksi. EK:n energia- ja ilmastoasiantuntija Kati Ruohomäen mukaan on järkevämpää keskittyä kehittämään nykyjärjestelmää.
"Kannattaa muistaa, että emme me ole leimallisesti suvaitsematon yhteiskunta, vaan suvaitseva yhteiskunta. Se on minun käsitykseni." -Sauli Niinistö

Elisa

 • Nuivaniemi
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 3 161
 • Liked: 21
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #42 : 30.01.2011, 00:58:38 »
Vaalipäiväkirja: luku 43/120. Lauantai 29.1.2011

1. Jyrki Katainen esitteli kokoomuksen verotavoitteita puolueensa valtuuston kokouksessa Helsingissä. Kokoomus lisäisi valtion verotuloja korottamalla arvonlisäveroja ja yleistä pääomaveroa. Molemmissa korotus olisi kaksi prosenttiyksikköä. Kokoomus haluaa jatkaa tuloverojen keventämistä ensi vaalikaudella. Kataisen mukaan alennus voisi olla yhteensä noin miljardi euroa.

Keskustan veroasiantuntija, kansanedustaja Mika Lintilän mukaan kokoomus tulee ehdotuksessaan lähelle keskustan linjauksia. Jutta Urpilaisen mukaan linja johtaisi eriarvoisempaan yhteiskuntaan, jossa tuloerot kasvavat. Myös vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistö arvostelee kokoomuksen verotavoitteita tuloerojen kasvattamisesta ja hyvinvointipalvelujen heikentämisestä.

2. Kevään vaalipaneelikausi alkoi OAJ:n järjestämässä keskustelutilaisuudessa Helsingin Messukeskuksessa, jossa edustettuina olivat kaikki kahdeksan eduskuntapuoluetta. Keskustelua nostattivat mm. peruskoulujen ryhmäkoot ja opettajien pätevyysvaatimukset. Ryhmäkokojen supistaminen peruskoulun alemmilla luokilla 20:een ja ylemmillä 25:een hyväksyttiin varsin yleisesti, mutta erimielisyyttä syntyi siitä, tulisiko rajoituksia toteuttaa lailla tai asetuksella.

3. Iltalehti julkaisi artikkelin, jossa keskustan puoluesihteeri Timo Laanisen sanoin ihmetellään, ilmoittautuiko Timo Soini jo oppositioon ilmoittaessaan kynnyskysymykseksi hallitukseen menolle EU-jäsenyyden kirjaamisen perustuslakiin. EU-jäsenyyden kirjaaminen on osa hallituksen antamaa perustuslain muutosesitystä. Keskustan lisäksi kokoomus ja SDP ovat sitoutuneet uuden perustuslain hyväksymiseen.

"Haluaako Soini varata vain oikeuden ryhmälleen äänestää vastaan, kuten vihreät ydinvoiman suhteen vuoden 2007 hallitusneuvotteluissa? Jos hän tarkoittaa kynnyskysymyksellä kieltäytymistä hallituksesta, joka hyväksyisi perustuslain muutoksen, Soini ilmoittautui käytännössä oppositioon", Laaninen sanoi Iltalehdelle.

"Kannattaa muistaa, että emme me ole leimallisesti suvaitsematon yhteiskunta, vaan suvaitseva yhteiskunta. Se on minun käsitykseni." -Sauli Niinistö

Elisa

 • Nuivaniemi
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 3 161
 • Liked: 21
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #43 : 31.01.2011, 00:44:23 »
Vaalipäiväkirja: luku 44/120. Sunnuntai 30.1.2011

1. Muutos 2011 on päättänyt vaaliliitosta Piraattipuolueen kanssa Pirkanmaan vaalipiirissä. Sopimuksen mukaan piraatit asettavat listalle kaksitoista ehdokasta ja muutos kuusi. Tavoitteena on täysi 18 ehdokkaan lista.

2. Kristillisdemokraattien kansanedustaja Bjarne Kallis ei asetu ehdokkaaksi kevään eduskuntavaaleissa. Kansanedustajana lähes 20 vuotta toiminut Kallis oli puolueensa puheenjohtaja vuosina 1995–2004.

3. Muutos 2011 on valinnut uusiksi kansanedustajaehdokkaikseen 29.1. Salossa ja Oulussa pidetyissä vaalikokouksissa seuraavat henkilöt: Helsingin vaalipiiristä Petri Kaivanto, Kimmo Karjalainen, Lasse Laaksonen ja Kimmo Talikainen, Varsinais-Suomen vaalipiiristä Pentti Kamberg, Raimo Leppänen ja Jan Valli, Pirkanmaan vaalipiiristä Harri Pasanen, Pohjois-Karjalan vaalipiiristä Ilari Papinniemi, Oulun vaalipiiristä Taneli Voltti ja Lapin vaalipiiristä Oili Harjula.

4. Kolmen suuren puolueen puheenjohtajat arvostelivat perussuomalaisia sanomalehtien Länsi-Savo ja Itä-Savo haastattelussa. Mari Kiviniemen mukaan joidenkin perussuomalaisten puolueaktiivien puheissa näkyy rasismia, vaikka puolueen virallisissa kannanotoissa sitä ei olekaan. Jyrki Katainen vaati Timo Soinia kitkemään rasismin puolueestaan, kun sitä esiintyy. Jutta Urpilainen arvosteli perussuomalaisten pakolaispolitiikkaa ja totesi samalla, että yhteiskunnan arvokonservatiiviset virtaukset ovat antaneet perussuomalaisille nostetta.

5. Vihreiden puoluesihteeri Panu Laturin mukaan perussuomalaiset on vallanjanoisena valmis joustamaan periaatteistaan. Laturi tulkitsee, että ainoa todellinen kynnyskysymys perussuomalaisille on EU-jäsenyyden mainitseminen perustuslaissa, mikä on hänen mukaansa populismia ja voi sulkea tien hallitukseen.
« Viimeksi muokattu: 31.01.2011, 02:43:07 kirjoittanut Elisa »
"Kannattaa muistaa, että emme me ole leimallisesti suvaitsematon yhteiskunta, vaan suvaitseva yhteiskunta. Se on minun käsitykseni." -Sauli Niinistö

Elisa

 • Nuivaniemi
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 3 161
 • Liked: 21
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #44 : 01.02.2011, 00:20:24 »
Vaalipäiväkirja: luku 45/120. Maanantai 31.1.2011

1. Huhtikuussa valittava uusi eduskunta saa eteensä paljon ratkaisemattomia kunta-asioita. Ratkaista pitää muun muassa, mitkä ovat kunnan tehtävät ja mikä on työnjako kunnan ja valtion välillä. Kuntia tutkinut professori Jari Stenvall Lapin yliopistosta perää puolueilta eduskuntavaaleissa näkemyksiä kunnallisesta itsehallinnosta. Hänen mielestään kunnat ovat nyt vain valtion jatke, sillä valtio päättää suuresta osasta siitä, mitä kunnat tekevät.

Keskusta tukee kuntalaisten tahtoon perustuvia vapaaehtoisia kuntaliitoksia sekä kuntien entistä tehokkaampia yhteistyömuotoja. Kokoomuksen mielestä palveluiden kehittämiseen ja kuntarakenteen muutoksiin tarvitaan kunnianhimoa. SDP kannattaa vahvoja peruskuntia, jotka kykenevät itse järjestämään keskeisimmät palvelunsa. Vasemmistoliitto kannattaa kuntia, joissa palvelut ovat tarpeeksi lähellä ja työssä käydään kunnan alueella järkevällä tavalla. Vihreiden mielestä kuntia voidaan yhdistää, jos toimivien palvelujen turvaaminen ja ympäristöystävällinen kaavoitus sitä vaativat. RKP:n mielestä paikallinen itsehallinto jakaa käytettävissä olevat varat parhaalla mahdollisella tavalla. Kristillisdemokraatit kannustaisivat kuntarakenteen järkevää uudistamista kunnallista itsehallintoa kunnioittaen. Perussuomalaisten mielestä kuntajohtajia, konsultteja, kuntaliitosselvittäjiä ja heihin turvaavia vastuutaan pakoilevia valtuutettuja ei pidä varauksetta uskoa.

2. Vasemmistoliitto keräisi veroilla 2,7 miljardia euroa vuodessa nykyistä enemmän. Tämän puolue tekisi palauttamalla työnantajan Kela-maksun, tekemällä pääomaverotuksen progressiiviseksi ja kiristämällä tuloveroa 3000 euroa ja sitä enemmän kuukaudessa ansaitsevilta.

3. Perussuomalaiset on saanut Etelä-Savon vaalipiirissä neljä uutta ehdokasta, joista kaksi kokoomusloikkaria. Yksi uusista ehdokkaista on Mikkelin ääniharava Jukka Pöyry, joka sai vuoden 2008 kunnallisvaaleissa kokoomuslaisista eniten ääniä. Toinen kokoomuksesta loikannut ehdokas on savonlinnalainen Kaj Turunen. Entisten kokoomuslaisten lisäksi Etelä-Savon perussuomalaisten listoille lähtevät Mikkelin Palloilijoiden puheenjohtaja Harri Kivinen Mikkelistä sekä Iltalehden blogisti, KHT-tilintarkastajan Pauli Vahtera.

4. Suomen yrittäjät ilahtui kokoomuksen lauantaisesta verolinjauksesta. "Toteutuessaan kokoomuksen verolinjaus säilyttää yrittäjyyden kannustimet, jopa lisää niitä", toteaa SY:n toimitusjohtaja Jussi Järventaus Verkkouutisten haastattelussa.

« Viimeksi muokattu: 01.02.2011, 01:23:06 kirjoittanut Elisa »
"Kannattaa muistaa, että emme me ole leimallisesti suvaitsematon yhteiskunta, vaan suvaitseva yhteiskunta. Se on minun käsitykseni." -Sauli Niinistö

Elisa

 • Nuivaniemi
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 3 161
 • Liked: 21
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #45 : 02.02.2011, 00:24:10 »
Vaalipäiväkirja: luku 46/120. Tiistai 1.2.2011

1. Perussuomalaiset julkaisi maaseutupoliittisen ohjelmansa. Perussuomalaisten mielestä maatalouden sääntelyä ja byrokratiaa on vähennettävä oleellisesti ja maaseudun palvelujen keskittämisestä on siirryttävä niiden hajauttamiseen. Puolueen mukaan kiinteistöveron ei tulisi koskea peltoja ja metsää ja kiinteistöjen ulkomaalaisomistusta olisi rajoitettava.

2. Keniasta Suomeen vuonna 2007 muuttanut Wilson Kirwa on ehdolla eduskuntaan Hämeen Kokoomuksen listoilta. Kirwa on tullut tunnetuksi juoksumitaleistaan ja osallistumisestaan MTV3:n Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan. Kirwa toimii kaupunginvaltuutettuna Lahdessa.

3. Ilkka Kanerva jätti Helsingin Sanomien mukaan ilmoittamatta ainakin 6000 euron edestä viime eduskuntavaalien rahoitustaan.

4. Kauniaisten kaupunginvaltuutettu, valtuuston varapuheenjohtaja Jaakko Rewell lähtee Muutos 2011:n eduskuntavaaliehdokkaaksi. Rewell loikkasi muutokseen kokoomuksesta.
"Kannattaa muistaa, että emme me ole leimallisesti suvaitsematon yhteiskunta, vaan suvaitseva yhteiskunta. Se on minun käsitykseni." -Sauli Niinistö

Ant.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 324
 • Liked: 3562
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #46 : 03.02.2011, 01:00:04 »
Vaalipäiväkirja: luku 47/120. Keskiviikko 2.2.2011

1. Yle uutisoi, kuinka ammattiyhdistysliikkeen tuki vasemmistopuolueille supistui viime vuonna selvästi. Asiaan ovat vaikuttaneet sekä puoluelain muutos sekä se, että ay-liikkeen piilorahoitus vasemmistolle on noussut julkisuuteen. Muutoksen myötä SDP:n ay-liikkeeltä saama vuotuinen tuki on tippunut 400 000 eurosta 150 000 euroon ja vasemmistoliiton saama tuki 50 000 eurosta 30 000 euroon. Lisäksi osa liitoista on lopettanut tukemisen kokonaan, koska varsinkin nuoremmat jäsenet ovat suhtautuneet poliittisten puolueiden tukemiseen kielteisesti.

2. Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen varoittaa Suomenmaa-lehden haastattelussa hallituspuolueita irtiotoista. Kokoomuslaiset kansanedustajat ovat olleet tyytymättömiä ympäristöministeri Paula Lehtomäen ”vitkutteluun” jätevesiasetuksen valmistelussa sekä siihen, miten keskusta kaatoi peruskoulun tuntijakouudistuksen. Kataisen mukaan nykyisessä tilanteessa, jossa Euroopasta voi tulla vaikeita uutisia, irtiottoihin ei ole varaa, vaikka vaalit aiheuttavatkin hermoilua.

3. Pääministeri Mari Kiviniemen mielestä pörssiyhtiöiden hallituksiin on saatava lisää naisia. Mikäli tilanne ei muuten parane, Kiviniemi kannattaa asian ratkaisemiseksi naiskiintiöitä.

4. Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Simon Elo arvostelee sitä, kuinka Egyptin mellakoiden tieltä evakuoitavat suomalaiset joutuvat maksamaan lentomatkansa itse, mutta miten Suomi kuitenkin maksaa pakolaisten lennot Suomeen. Uuden Suomen haastattelema ulkoministeriön konsuliasiain yksikön päällikkö Pasi Tuominen pitää tällaista vertailua asiamattomana.

5. Savon Sanomien haastattelema tutkija Vesa Puuronen uskoo maahanmuuttopolitiikan nousevan teemaksi kevään eduskuntavaaleissa. Syynä hän pitää sitä, ettei "Halla-aholla ja kumppaneilla ole mitään muuta vaaliteemaa". Puuronen tuomitsee Jutta Urpilaisen maassa maan tavalla -puheet ja toteaa, että ”jos se on flirttailua maahanmuuttokriitikoiden kanssa, sillä on erittäin negatiivisia vaikutuksia. Sillä oikeutetaan ennakkoluuloisia mielikuvia maahanmuuttajista.” Puuronen kuitenkin kannattaa sitä, että maahanmuutosta keskustellaan ja väitellään.

6. Ben Zyskowicz ilmoittaa, että ainoa ratkaisu kerjäämisen tuomiin ongelmiin on kerjäämisen kieltäminen kokonaan julkisilla paikoilla. Hallituksen ehdottama lievempi, vain aggressiivisen kerjäämisen kieltävä laki taas raukeaa, sillä Kimmo Sasin johtama perustuslakivaliokunta ei enää ehdi antaa laista lausuntoa tämän vaalikauden aikana. Lakia pohditaan seuraavaksi eduskuntavaalien jälkeisissä hallitusneuvotteluissa. ”Mikäli olen seuraavassa eduskunnassa ja kokoomus on seuraavissa hallitusneuvotteluissa, tulen niissä toimimaan tämän tavoitteen [kerjäämisen täyskiellon] puolesta”, Zyskowicz lupaa.

7. Vaalikampanjansa aloittanut Suomen kommunistinen puolue vaatii pääomatulojen, suurituloisten ja suuryhtiöiden verotuksen kiristämistä. Myös pörssikauppa ja rahoitusmarkkinat tulisi SKP:n mielestä laittaa verolle. SKP:n kampanjan teema on: "Kenkää rahaeliitille!".

8. Sosiaalidemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma lopettaisi puheet kolmen suuren eli keskustan, kokoomuksen ja sosiaalidemokraattien hallituksesta. Heinäluoman mielestä perussuomalaisille pitää antaa mahdollisuus toteuttaa omaa ohjelmaansa hallituksessa, eikä sitä saa lyödä ulos puheilla kolmen suuren hallituksesta, joka olisi kansanvallan halveksuntaa. Savon Sanomien haastattelema Heinäluoma arvioi myös, että kokoomus ja keskusta jatkavat hallitusyhteistyötään, ellei SDP nouse vaaleissa suurimmaksi puolueeksi. Vaaleista Heinäluoma povaa yllätyksellisiä ja esittää, että SDP:n on tarjottava uskottava vaihtoehto sille tyytymättömyydelle, jonka perussuomalaiset ovat ammentaneet esiin.
« Viimeksi muokattu: 04.02.2011, 05:43:22 kirjoittanut Ant. »
Homma is the new black.

Ant.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 324
 • Liked: 3562
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #47 : 03.02.2011, 23:51:56 »
Vaalipäiväkirja: luku 48/120. Torstai 3.2.2011

1. Turun Ylioppilaslehti haastatteli Muutos 2011 -puolueen puheenjohtaja Jiri Kerosta. Haastattelussa Keronen kertoi, kuinka puolue pyrkii irti aiheettomasta rasistileimasta ja kuinka maahanmuuttopolitiikan muuttaminen on vain yksi puolueen teemoista, vaikka media on nostanut juuri tämän teeman esiin.

Myös Homman toimittaja haastatteli Kerosta ja haastattelu julkaistiin Hommaforumilla.

2. Sauli Niinistö ei kerro vieläkään, aikooko hän ryhtyä presidenttiehdokkaaksi tulevissa presidentinvaaleissa. Politiikan toimittajien yhdistyksen lounaalla puhunut Niinistö esitti myös leikkauslistan, jonka mukaan nykyisestä kahdeksan miljardin euron budjettivajeesta kolmannes täytyisi ottaa kululeikkauksina, kolmannes veroina ja kolmannes rakenteellisina muutoksina. Leikkauskohteiksi Niinistö mainitsi muun muassa puolustusmenot, elinkeinotuet ja lisäksi hän jäädyttäisi menotasoja ja tekisi pikku siivouksia kautta linjan. Perusturvaan Niinistö ei hevin kajoaisi.

3. Keskusta esitti vaaliohjelmassaan korotusta pienten lasten kotihoidontukeen, opiskelevien vanhempien opintotukeen ja lisäisi lapsiperheiden kunnallista kotiapua. Korotusten arvioidaan maksavan 100 miljoonaa euroa vuodessa.
Homma is the new black.

Miniluv

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 31 087
 • Liked: 12537
 • Mode EVP. 1/949jkl #propelipää
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #48 : 05.02.2011, 02:08:50 »
Vaalipäiväkirja: luku 49/120. Perjantai 4.2.2011

1. Yleisradio uutisoi perussuomalaisten kopioineen ilmasto-ohjelmansa Metalliliitolta. Samankaltaisuudet ohjelmien välillä eivät toisaalta ole mikään ihme, koska molempia oli laatimassa sama mies, Matti Putkonen.

2. Poliisi aloitti tutkinnan Muutos 2011:n järjestämästä konsertista. Iltalehti verkkosivuillaan: "Poliisi puoluetilaisuuteen, Koraani revittiin". Puheenjohtaja Kerosta siteerataan: "Jumalaa pitää pilkata, koska se on kielletty Suomen laissa."

3. Alexander Stubb kertoi keränneensä seminaarilla yli 70 000 euroa vaalirahaa.

4. Muutos 2011 otti kantaa positiivisen erityiskohtelun nimellä kulkevaa kansalaisten syrjintää vastaan.
« Viimeksi muokattu: 07.02.2011, 00:47:36 kirjoittanut Miniluv »
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

Miniluv

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 31 087
 • Liked: 12537
 • Mode EVP. 1/949jkl #propelipää
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #49 : 06.02.2011, 12:42:23 »
Vaalipäiväkirja: luku 50/120. Lauantai 5.2.2011

1. Iso-Britannian pääministeri David Cameron ilmoitti, että monikulttuurisuus on epäonnistunut ja omia sääntöjään noudattavia yhteisöjä ei pidä suvaita.
« Viimeksi muokattu: 07.02.2011, 00:48:11 kirjoittanut Miniluv »
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

Miniluv

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 31 087
 • Liked: 12537
 • Mode EVP. 1/949jkl #propelipää
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #50 : 07.02.2011, 00:52:36 »
Vaalipäiväkirja: luku 51/120. Sunnuntai 6.2.2011

1. Jussi Halla-aho avasi vaalikampanjansa Helsingissä. Tilaisuudessa puhuivat Jussin lisäksi Sampo Terho ja Matias Turkkila.

2. Ravintolassa ammuskeltiin Tampereella ja bussikuski yritettiin tappaa Helsingissä.
« Viimeksi muokattu: 08.02.2011, 01:26:58 kirjoittanut Miniluv »
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

Miniluv

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 31 087
 • Liked: 12537
 • Mode EVP. 1/949jkl #propelipää
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #51 : 08.02.2011, 01:42:14 »
Vaalipäiväkirja: luku 52/120. Maanantai 7.2.2011

1. Timo Soinia haastateltiin A-studiossa. Soinia laitettiin tilille Nuivasta vaalimanifestista ja Halla-ahosta. Soini kertoo olevansa pääpiirteissään vaalimanifestin linjoilla.

2. Iltalehden kustantaja Kari Kivelä kirjoitti kolumnin "Vihreä eliitti kurittaa kansaa". Kivelän mukaan tätä eliittiä löytyy puolueista oikealta vasemmalle, muttei persuista.

3. Vasemmistoliittolainen Jiri Nieminen ("hippikvietisti", anyone?) näki Aamulehdessä persujen nousussa merkkejä amerikkalaismallisesta "miehen kriisistä". Jäämme seuraamaan sloganin mahdollista leviämistä.
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

Miniluv

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 31 087
 • Liked: 12537
 • Mode EVP. 1/949jkl #propelipää
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #52 : 09.02.2011, 01:36:14 »
Vaalipäiväkirja: luku 53/120. Tiistai 8.2.2011

1. Ylen tiedon mukaan eduskunnan perustuslakivaliokunta päättää 22.2., nostetaanko Matti Vanhasta vastaan syyte valtakunnanoikeudessa.
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

Miniluv

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 31 087
 • Liked: 12537
 • Mode EVP. 1/949jkl #propelipää
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #53 : 10.02.2011, 01:33:34 »
Vaalipäiväkirja: luku 54/120. Keskiviikko 9.2.2011

1. Jukka Relanderin vaalivankkuria vetää nyt myös Hitler. Muutamassa tunnissa Relanderin ilmoitettua ehdokkuudestaan YouTubeen ilmestyi suosittua Perikato-genreä hyödyntävä video, jossa Hitler raivoaa Relanderin erinomaisuudesta ehdokkaana.
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

Miniluv

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 31 087
 • Liked: 12537
 • Mode EVP. 1/949jkl #propelipää
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #54 : 12.02.2011, 00:21:26 »
Vaalipäiväkirja: luku 55/120. Torstai 10.2.2011

1. Persut 17,0%, SDP 17,3%!


« Viimeksi muokattu: 12.02.2011, 00:28:55 kirjoittanut Miniluv »
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

Miniluv

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 31 087
 • Liked: 12537
 • Mode EVP. 1/949jkl #propelipää
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #55 : 12.02.2011, 00:22:13 »
Vaalipäiväkirja: luku 56/120. Perjantai 11.2.2011

1. Eduskunta hylkäsi äänin 134-30 ehdotuksen, jossa Suomen EU-jäsenyys olisi jätetty pois perustuslain muutosesityksestä.

2. Europarlamentin jäsen Liisa Jaakonsaari arvostelee suomalaista maahanmuuttopolitiikkaa epäonnistumisesta, joka on luonut pohjaa oikeistopopulismin kasvulle.

3. MTV3-uutisten grafiikka herätti huomiota näyttäessään perussuomalaisten kannatuksen suhteettoman pienenä.

4. Vapauspuolueelle perustettiin piirijärjestö Ouluun. Piiriä johtaa kajaanilainen kaupunginvaltuutettu Timo Rytkönen.

5. Pälkäneen perussuomalaisten puheenjohtaja Mica Raimi on luopunut puheenjohtajan nuijasta ja puolueen jäsenkirjasta.
« Viimeksi muokattu: 13.02.2011, 11:46:25 kirjoittanut Miniluv »
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

Miniluv

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 31 087
 • Liked: 12537
 • Mode EVP. 1/949jkl #propelipää
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #56 : 13.02.2011, 02:25:58 »
Vaalipäiväkirja: luku 57/120. Lauantai 12.2.2011

1. Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen arveli Turussa pitämässään puheessa, että Suomessa on menossa "henkinen ilmastonmuutos". Talouskriisin ja muiden ongelmien keskellä hän kaipasi kohtuulisuutta ja suhteellisuuden tajua. Viime vuoden kiivaita maahanmuutto- ja homokeskusteluja hän luonnehti uusiksi ja "epäsuomalaisiksi" ilmiöiksi.

2. Wikileaksin mukaan ulkoministeri Alexander Stubbin erityisavustaja Jori Arvonen on USA:lle luvannut kokoomuksen hallitukseen päästyään liittävän Suomen sotilasliitto Natoon. Suomalaisten vastustus Natoa kohtaan on avustajan lausunnon mukaan voitettavissa, eikä kansanäänestykselle olisi tarvetta.

3. Vapauspuolue asetti useita uusia ehdokkaita.

4. Muutos 2011 on saamassa ehdokkaat jokaiseen manner-Suomen vaalipiiriin.
« Viimeksi muokattu: 14.02.2011, 02:32:24 kirjoittanut Miniluv »
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

Miniluv

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 31 087
 • Liked: 12537
 • Mode EVP. 1/949jkl #propelipää
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #57 : 14.02.2011, 02:31:08 »
Vaalipäiväkirja: luku 58/120. Sunnuntai 13.2.2011

1. HS havainnoi tällä kertaa nuoret vihaiset miehet persujen suosion taustalta. Timo Soinin kerrottiin haastattelussa ihmetelleen väkeä, joka viettää kaiken aikansa netissä. Maahanmuuttoa Soini luonnehti HE:sn mukaan marginaalineksi ongelmaksi, joka on kuitenkin joillekin iso asia.
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

Elisa

 • Nuivaniemi
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 3 161
 • Liked: 21
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #58 : 15.02.2011, 00:04:17 »
Vaalipäiväkirja: luku 59/120. Maanantai 14.2.2011

1. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini otetaan mukaan Ylen pääministeritenttiin. Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen huomautti Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan järjestämässä kolmen suuren tentissä viime torstaina Soininkin olevan mahdollinen pääministeriehdokas.

2. Keskustan puoluesihteeri Timo Laanisen mukaan kokoomuksen on syytä selkeyttää Nato-kantaansa vaalikeskustelussa niin sisällön kuin menettelytapojen osalta. Laaninen viittaa Wikileaks-dokumenttien tietoihin, joiden mukaan kokoomus olisi lupaillut Yhdysvaltain lähetystölle vievänsä Suomen sotilasliiton jäseneksi. Laanisen mukaan keskustan kanta on se, että asiasta on järjestettävä kansanäänestys.

3. Vihreät esittelivät uuden työn mallinsa. Puolue kannattaa noin 500 euron perustuloa ja kaksiportaista verotusta, jossa alle 60 000 euron vuosituloansioista maksettaisiin 39 ja sen ylittävistä ansioista 49 prosenttia veroa. Naisten asemaa parannettaisiin niin, että vanhempainvapaista kiintiöitäisiin yhtä suuri osa isän kuin äidin käyttöön.

"Kannattaa muistaa, että emme me ole leimallisesti suvaitsematon yhteiskunta, vaan suvaitseva yhteiskunta. Se on minun käsitykseni." -Sauli Niinistö

Elisa

 • Nuivaniemi
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 3 161
 • Liked: 21
Vs: Varsinainen vaalipäiväkirjaketju
« Vastaus #59 : 16.02.2011, 00:24:54 »
Vaalipäiväkirja: luku 60/120. Tiistai 15.2.2011

1. HS: Uusi kultakausi -pamfletti nostaa Hommaforumin esikuvaksi avoimuudelle. Tanja Aitamurron, Taneli Heikan, Petteri Kilpisen ja Matti Posion kirjoittaman pamfletin mukaan Suomessa ei osata hyödyntää sosiaalista mediaa politiikassa, yritysmaailmassa ja mediassa. Kaikkeen toimintaan vaaditaan uudenlaista avoimuutta ja Hommaforumin lisäksi suunnannäyttäjänä tähän mainitaan Facebook-ahtaajat.

2. Helsingin yliopistolla järjestettiin maahanmuuttopaneeli, jossa olivat mukana Jussi Halla-aho (ps.), Fatbardhe Hetemaj (kok.), Nasima Razmyar (sd.) ja Sanna Vesikansa (vihr.). Tilaisuuden järjestivät kokoomusyhdistykset.

3. Valtiontalouden tarkastusvirasto on avannut uuden tietojärjestelmän puolue- ja vaalirahoitusvalvontaa varten. Tiedot löytyvät osoitteesta http://www.puoluerahoitusvalvonta.fi.
"Kannattaa muistaa, että emme me ole leimallisesti suvaitsematon yhteiskunta, vaan suvaitseva yhteiskunta. Se on minun käsitykseni." -Sauli Niinistö

Tagit: