Kirjoittaja Aihe: Yleinen Israel-keskustelu  (Luettu 2166459 kertaa)

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 778
 • Liked: 5092
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11130 : 20.04.2024, 10:44:26 »
Israel tuhosi kait ydinlaitoksen/laitosten ilmapuolustusjärjestelmän.   :)
Heh, heh

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 639
 • Liked: 27835
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11131 : 20.04.2024, 15:20:44 »
Israel tuhosi kait ydinlaitoksen/laitosten ilmapuolustusjärjestelmän.   :)
Heh, heh

Vaikea käsittää miksi ei samaan syssyyn tuhottu tuota laitosta.
Oliko takana "suurvaltapolitiikka" jonka johdosta tuo tuhoaminen jätettiin jonkun toisen tehtäväksi, vai oliko yllätys että puolustusjärjestelmän tuhoaminen oli noin helppoa ?
Iranille kuitenkin on annettu nyt kahdesti muistutus että se ei ole mikään tekijä näillä markkinoilla vaan huulesta vedettävä typerys joka mahtailee tyhjällä takilla.

Sota tuolla väistämättä tulee, mutta sen väistämättömyyden takuumiehinä ovat mullahit ja heidän asiapoikansa.
Toivoa sopii, että se väistämättömyys tulee ennen teknistä kehitystä.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Karjala

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 348
 • Liked: 774
 • Karjala karjalaisille.
  • 🇫🇮 Maamme väestö
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11132 : 20.04.2024, 20:54:13 »
Vaikea käsittää miksi ei samaan syssyyn tuhottu tuota laitosta.
Oliko takana "suurvaltapolitiikka" jonka johdosta tuo tuhoaminen jätettiin jonkun toisen tehtäväksi, vai oliko yllätys että puolustusjärjestelmän tuhoaminen oli noin helppoa ?
Iranille kuitenkin on annettu nyt kahdesti muistutus että se ei ole mikään tekijä näillä markkinoilla vaan huulesta vedettävä typerys joka mahtailee tyhjällä takilla.

Sota tuolla väistämättä tulee, mutta sen väistämättömyyden takuumiehinä ovat mullahit ja heidän asiapoikansa.
Toivoa sopii, että se väistämättömyys tulee ennen teknistä kehitystä.
Vaikuttaa siltä että Israel halusi välittää viestin tuhoamalla puolustuksen ja kun Iranin tärkein ydinlaitos Natanz on puolustuskyvytön, jättää hyökkäämättä. Idea saattaa olla siinä että toisaalta laskea eskalaatiota, mutta silti lähettää vakava uhkaus, osoitus että Iranin ei onnistunut läpäisemään Israelin puoilustusta mutta Israel pystyisi tuhoamaan Natanzin jos vain haluaisi.

Eräänlainen voimannäite, näpäytys ja tavoite asettaa vastustaja hieman naurunalaiseksi sotilaallisesti. Voi olla että oli yritys lähettää viesti myös Venäjälle kun kyse oli S-300 patteristosta. Seuraaval kerral voi mennä ydinlaitoskin jos ohjuksia lähtee Iranista Israeliin.

Käytännössa Rauha Jordanian ja Egyptin takia (sekä hyvät suhteet valtiojohtoihin) on tuloksena siitä että Israel löylytti heidät muutamassa sodassa ylivoimasesta, tämän jälkeen ovat toistaiseksi hyväksyneet että aseellisesti Israelia ei voi lyödä, joten parasta tulla toimeen.

Voi olla että israel yrittää jotain vastaavaa Iranin kanssa, tosin ajatollot tuskin tähän lähtevät, Israel voi tosin toivoa että siirtäisivät pakkomielteensä johonkin muuhun kun Israelin tuhoamiseen. Jos Iran laskee että on enemmän hävittävää kun voitettavaa, he eivät iske suoraan.

Suomen puolustuksella on vähän samanlaisia ajatuksia, nostaa hyökkäyksen hintaa ja kynnystä niin korkealle että Venäjällä laskettaisi ettei se kannata.
« Viimeksi muokattu: 20.04.2024, 21:14:00 kirjoittanut Karjala »

Karjala

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 348
 • Liked: 774
 • Karjala karjalaisille.
  • 🇫🇮 Maamme väestö
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11133 : 20.04.2024, 21:13:12 »
Lainaus
Hamasin hallinnoima Gazan terveysministeriö viestii arabiaksi Telegram-kanavalla eikä myönnä ongelmiaan tietojen keräämisessä. Kansainväliset mediat toistavat suoraan terveysministeriön lukuja, joita se tilastoi “medialähteistä”. Gazassa ei ole riippumatonta mediaa. Tammi-maaliskuuta koskevan kuolintilaston mukaan 11 000 kuolleesta vain 9 prosenttia eli noin vajaa tuhat olisi ollut miehiä.

Gazan terveysministeriö tiedotti 6. huhtikuuta, että sillä on ”epätäydelliset tiedot” 11 371:stä sen tilastoimasta palestiinalaiskuolemasta, kokonaisluvun ollessa 33 091. Ministeriö toteaa tilastoraportissaan, että se pitää yksittäistä dokumenttia puutteellisena, jos siitä puuttuu henkilötunnus, koko nimi, syntymä- tai kuolinaika.

Hamasin hallinnoima Gazan terveysministeriö julkaisi lisäksi 3. huhtikuuta raportin, jossa tunnustettiin “epätäydellisten tietojen” olemassaolo, mutta terveysministeriö ei tarkentanut, mitä se tarkoitti ”epätäydellisillä” tiedoilla. Aikaisemmassa raportissaan ministeriö myönsi luvun 12 263 olevan epätäydellinen. Epäselväksi jää, miksi vain kolme päivää raportin julkaisun jälkeen määrä putosi 11 371:een, joka on yli 900 aiemmin ilmoitettua vähemmän.

– Ministeriön raportointimenetelmien äkilliset muutokset viittaavat siihen, että se pyrkii estämään kehnon tilastointityön paljastamisen. USA:n tiedotusvälineet ovat kuukausien ajan pitäneet itsestäänselvyytenä, että ministeriön suuri uhriluku oli riittävän luotettava sisällytettäväksi päivittäisiin sotaa koskeviin päivityksiin. Jopa presidentti Joe Biden on maininnut sen kertomat luvut. Nyt näemme, että kolmas tai useampi ministeriön tiedoista voi olla parhaimmillaan puutteellisia – ja pahimmillaan fiktiota, sanoo FDD:n (Foundation for Defense of Democracies) tutkimusjohtaja David Adesnik.

Adesnik selventää tarkemmin Gazan terveysministeriön lukujen taustoja The Wall Street Journalissa (WSJ).

– Ministeriön mukaan sen uhrilukuihin sisältyy kahdentyyppisiä kuolemantapauksia, lääketieteellisten laitosten tallentamia ja ‘luotettavista medialähteistä’ raportoituja. Ministeriön 31. maaliskuuta antamassa raportissa 15 070 kuolleesta 45,9 prosenttia on uutisraporttien perusteella koottuja. Mistä medialähteistä? Sitä ministeriö ei kerro, Adesnik kysyy.


Ministeriön lähteet ovat epäluotettavia

Ministeriön lähteet ovat rajalliset, sillä Gazassa ei ole riippumattomia tiedotusvälineitä. Siellä on al-Aqsan kaltaisia verkostoja, jotka kuuluvat terroristijärjestö Hamasin ja muiden aseellisten ryhmittymien alaisuuteen.

– Siellä toimii myös Qatarin hallinnon rahoittama Al Jazeera. Riippumattomuutta voi arvioida esimerkiksi siitä, miten Al Jazeera kuvailee lokakuun 7. päivän terrori-iskun verilöylyä. Se uutisoi sen ’tunkeutumiseksi’ ja kiistää ’laajalle levinneen ja järjestelmällisen’ seksuaalisen väkivallan ja aseelliset raiskaukset. Ja muut Gazassa toimivat länsimaisten tiedotusvälineiden edustajat ovat siis Hamasin hallinnoiman ministeriön kuolinlukutietojen varassa.

Toimituksen huomautus: Qatar antaa Hamasin johtajien oleskella maassa vapaasti luksusoloissa. Qatarin vaikutusvalta yhdysvaltalaisissa yliopistoissa on ollut puheenaiheena viime vuosina ja Hamasin aloittaman hyökkäyssodan jälkeen. Qatarilaisesta rahasta ja antisemitismistä kirjoitti esimerkiksi Financial Times maaliskuun alussa.

...

Miesten kuolinluku lähes olematon

WSJ:n kirjoitus nostaa esiin Washington Institute for Near East Policy -instituutin analyytikko Gabriel Epsteinin tilastoraportit. Hän julkaisi ensimmäisen raporttinsa joulukuussa 2023.

Epstein havaitsi, että ”luotettavista tiedotusvälineistä” saadut kuolleet olivat lähes pelkästään naisia ja lapsia. Mediassa olleista 6 629 kuolemantapauksesta 1 941 oli naisia, 4 678 lapsia ja vain kymmenen oli tilastoitu miehiksi.

– Sodan jatkuessa tiedotusvälineiden osuus ministeriön tiedoista on ollut yhä suurempi. 1. tammikuuta ja 31. maaliskuuta välisenä aikana raportoiduista lähes 11 000 kuolemantapauksesta ministeriö sai 77,7 prosenttia tiedotusvälineiden kautta. Aikuisten miesten osuus kuolinluvuista on vain yhdeksän prosenttia, vaikka Gazan väestön sukupuolijakauma on hyvin tasainen ja yli puolet sen asukkaista on aikuisia. Jos nämä kyseenalaiset tiedot poistetaan ministeriön luvuista, se vähentää merkittävästi siviiliuhrien määrää, hän sanoo WSJ:ssä ja lisää:

– Hamas jatkaa yhä sairaaloiden käyttöä sotilaskohteinaan.


Israelin surmaamien terroristien määrää vähätellään

– On tärkeää tunnustaa, että Hamas on panostanut vahvasti Gazasta nousevan tarinan muokkaamiseen, erityisesti mitä tulee sodan uhrien määrään. Uhrilukujen hallinta ulottuu Hamasin hallitseman terveysministeriön toimittamien tilastojen ulkopuolelle, koska Israelin sodassa surmaamien terroristien määrää pyritään tarkoituksellisesti vähättelemään, mahdollisesti yli 10 000 kuolleella, sanoo Joe Truzman, FDD:n vanhempi tutkimusanalyytikko.

Hamasin hallinnoima Gazan terveysministeriö kertoi 16. lokakuuta 2023 kansainvälisille tiedotusvälineille, että Israelin ilmaisku olisi vastuussa 500 palestiinalaisen kuolemaan johtaneesta räjähdyksestä Al Ahli Arab -sairaalassa Pohjois-Gazassa.

– USA:n tiedotusvälineet uutisoivat tarinan nopeasti, vaikka muutamassa tunnissa kävi ilmi, ettei mitään todisteita väitettyjen ilmaiskujen ja lähes 500 kuolonuhrin määrälle ole. Pian tuli julki todisteita, jotka osoittivat, että palestiinalaisten terroristien laukaisema raketti oli lähes varmasti aiheuttanut räjähdyksen sairaalan parkkipaikalla. Yhdysvaltain tiedusteluraportissa 18. lokakuuta todettiin, että räjähdys aiheutti todennäköisesti 100–300 kuolemaa, Truzman sanoo.

Palestiinalaisten aseellisten ryhmien laukaisemat raketit ovat epäluotettavia ja iskevät usein Gazan siviiliväestöä vastaan. Viime vuonna esiin tuli videotodisteita siitä, että terroristijärjestöjen ampumat raketit epäonnistuivat ja osuivat siviili-infrastruktuuriin.

Vaikka sairaalan räjähdys johtui todennäköisesti väärin suunnatusta raketista ja Israelin syyksi luetut kuolonuhrit olivat liioiteltuja, oli Israelin maineelle tehty jo merkittävää vahinkoa.

Terveysministeriö ei ole tunnistanut henkilöitä, jotka kuolivat palestiinalaisterroristien aiheuttaman sairaalan parkkipaikalla tapahtuneen räjähdyksen seurauksena. Israelin puolustusvoimat on raportoinut, että yli 1 000 (12 prosenttia) sodan ensimmäisen kuukauden aikana Gazasta ammuttuista raketeista putosi Gazan sisällä.
https://www.suomenuutiset.fi/hamasin-alainen-gazan-terveysministerio-myontaa-kuolinlukujensa-perustuvan-epataydellisiin-tietoihin-kuolleiden-miesten-lukumaara-lahes-olematon/

Tästä tulee mieleen klassikko:

Lainaus käyttäjältä: Eräs
Täällä on naisia, täällä on lapsia

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 667
 • Liked: 15620
 • Junes Euroopan parlamenttiin JEP - 180
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11134 : 20.04.2024, 22:33:11 »
Kannattaisiko / voisiko Israel kehitellä sellainen nuke joka aiheuttaisi valtavan EMP sähäyksen ja tuhoaisi Iranin voimalat, sähköverkon, tietokoneet ja mykistäisi kaiken elektroniikan?. Lähes kaikki jäisi pystyyn eikä paljonkaan saastetta mutta kaikkialla toiminnot seis. Ei ainakaan kansanmurhasta voisi syyttää kuten kävisi jos hävittää vaikkapa Teheranin maan tasalle.

Muistin, että EMP mainittiin tässä ketjussa. Nyt Pepe Escobar heitti whopperin, mutta tietenkään sille ei löydy, ainakaan heti, vahvistusta, joten ei tartte nousta takajaloilleen.

Mutta tämmöstä:


Lainaus
EXCLUSIVE

THE REAL STORY OF THE ISRAELI COUNTER RESPONSE

From a very high level intel source.

In Asia.

NOT Russia-China.

Although the strategic partnership, of course, exchanges at the highest level 24-7.

Confirmed and re-confirmed.

It will be great to know what Sy Hersh hears from his Beltway sources.

Here we go.

Israel initially chose to respond with extreme  force.

An F-35 loaded with a nuclear bomb was sent east over Jordan.

The mission: cause a high-altitude detonation over Iran that would provoke a surge in the high-capacity power lines, crippling Iran's electric grid, as well as disabling all electronic devices.

An EMP attack.

However...

... As the Israeli F-35 was leaving Jordanian airspace it was shot down by the Russian Air Force.

Hence the publicised version of the Israeli counter response was such a travesty.

In the end all sides decided not to publicise the real news - to de-escalate what could well turn into WWIII.

Tämä on vähän kuin lukisi Tom Clancya reaaliajassa...
Velka = Ostovoima = Työpaikka

Lainaus
Murhetta ja puutetta, sitä on Suomen yhteiskunnan heikompiosaisilla ihmisillä aivan liian paljon. Haluan vaikuttaa siihen, että ihmisillä olisi elämän perusasiat kunnossa ja yhteiskunta pystyisi tarjoamaan ihmisille riittävät, sekä laadukkaat peruspalvelut.
--Timo Vornanen(exPS)

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 667
 • Liked: 15620
 • Junes Euroopan parlamenttiin JEP - 180
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11135 : 21.04.2024, 18:21:33 »
Pepe jatkaa linjallaan, ja nyt kertoo saaneensa toisen erillisen (nimettömän lähteen) vahvistuksen, ja odottaa kolmatta:


Lainaus
VERY IMPORTANT UPDATE

I now have TWO separate, definitive confirmations from TWO ultra high level intel sources from TWO separate Asian nations. Working to get a third - at least a partial acknowledgment.

I moved to Asia 30 years ago. Built a unparalleled network. Trust my top sources a billion per cent.

The original source that led to my first post reconfirmed he stands by  it. His words:

"I'm honestly surprised that people are surprised. Do they really think if something like this happened it's gonna be presented to them in front of their TVs? It's like history has taught them nothing."

Working on a first column - probably out tomorrow.

Many thanks to all who offered informed, sharp comment and criticism. This should be a collective effort to get to what might have happened: the shape of it, not necessarily the details as they were leaked.
Velka = Ostovoima = Työpaikka

Lainaus
Murhetta ja puutetta, sitä on Suomen yhteiskunnan heikompiosaisilla ihmisillä aivan liian paljon. Haluan vaikuttaa siihen, että ihmisillä olisi elämän perusasiat kunnossa ja yhteiskunta pystyisi tarjoamaan ihmisille riittävät, sekä laadukkaat peruspalvelut.
--Timo Vornanen(exPS)

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 586
 • Liked: 15316
 • 100% kaafir, 100% goy
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11136 : 21.04.2024, 18:30:42 »
Lainaus
"I'm honestly surprised that people are surprised. Do they really think if something like this happened it's gonna be presented to them in front of their TVs? It's like history has taught them nothing."

Ehdokas vuoden mietelauseeksi.
Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

Olen ihaillen seurannut, kuinka Unkari pistää kampoihin EU-diktatuurille.

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 426
 • Liked: 7516
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11137 : 21.04.2024, 23:07:47 »
Israel-tuesta äänestettiin edustajainhuoneessa.

Esityksen tiedot
https://www.congress.gov/bill/118th-congress/house-bill/8034

Äänestystiedot
https://clerk.house.gov/Votes/2024152
Kissafani

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 314
 • Liked: 24622
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11138 : 21.04.2024, 23:56:21 »
Israelissa
- korkea bkt ja elintaso
- demokratia
- jopa homot tms hilluu

Ympärysvalloissa
- shithole
- uskonto tai sen määrittelijät määräävät kaiken.

Israelilla pienen pieni kokkare maata
Ympärysvalloilla giganttinen maa-alue sen ympärillä

Vaaditaan melko perverttiä / kommunistista ajattelua jos Israel pitää pyyhkiä v*ttuun.


 
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 586
 • Liked: 15316
 • 100% kaafir, 100% goy
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11139 : 22.04.2024, 00:15:29 »
Lainaus
Israelissa
- korkea bkt ja elintaso
- demokratia
- jopa homot tms hilluu

korkea bkt = rahalla saa ja dollarilla pääsee
demokratia = korulause, oman sigisi mukaan
homot hilluu = uskonnon maallinen korvike
Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

Olen ihaillen seurannut, kuinka Unkari pistää kampoihin EU-diktatuurille.

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 639
 • Liked: 27835
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11140 : 22.04.2024, 04:44:30 »
Kovaa on kiito.
Tuollainen viha ja katkeruus syövyttää sisältä.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 144
 • Liked: 50812
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11141 : 22.04.2024, 08:38:57 »
Ihanaa 💕 Antti Kuronen on ääni väristen selvinnyt hengissä sota-alueilta Ylen aamustudioon 👍🏻
Lempparitoimittajani, kiirehdin aina sontaluukun äärelle kun kuulen Antin olevan siellä.
Antti Kuronen sotatantereella kypärä päässä Press-liivit yllään - sydämeni läpättää ihastuksesta!
En pysty ikinä inhoamaan yhtään vaikka propagoisi miten! Ihmeellinen mies.
Täydellisen sokea piste minulle, miehenikin tämän tietää ja ilmoittaa usein, että ” Hei, täällä on taas Antti!”

Iran kuulemma haluaa ja aikoo jatkaa sotaa Israelia vastaan, sanoo Antti 🥰, mutta Iran ei halua sotaa Iranin maaperälle, vaan jatkaa sotaa mm. Hamasin kautta.
Näinpä meidän tulee ymmärtää, miksi Israelin on pakko jatkaa Hamasin tuhoamista, ja jos minulta kysytään, niin pakko niiden on iskeä Iraninkin maaperälle.
Mutta ensin panttivankien vapautus, niiden vähien mitä enää on hengissä.

Pahani Julmu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 122
 • Liked: 306
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11142 : 22.04.2024, 10:16:07 »
Lassella nyt dilemma kumpaa uskoa.


Lainaus
Pepe Escobar has written a post where he reports that an Israeli F-35 carrying a nuclear weapon was shot down over Jordan by a Russian fighter.

While I respect Pepe as a journalist, his source is wrong.

Israel would never take such a precipitous action. Not only would it provide public acknowledgment of Israeli nuclear weapons capability, thereby putting Israel in open violation of existing agreements between it and the U.S., it would also put Israel in violation of the 1968 Outer Space Treaty prohibiting the deployment and/or use of nuclear weapons in space and the Biden administration’s recent admonishments in this regard.

Moreover, the scenario describes makes no sense in terms of the characterization of the weapons involved, both in terms of the alleged Russian-Israeli engagement, and what Israel would hope happens regarding EMP.

This is, in every way shape and form nonsensical reporting.

Pepe should retract his post.


Lainaus
Regarding Pepe Escobar’s post about an Israeli F-35 with a nuclear weapon/EMP over Iran:

Why an F-35?

Stealth?

Then you’re limited to a weapon that can be carried in its internal weapons bay.

We are now talking about an ASAT-type weapon—a missile launched from a plane that can make it to outer space.

(Anti-Satellite=ASAT)

Israel has no such weapon.

And if it did, it couldn’t fit in the internal weapons bay of an F-35.

Now, if Pepe had said that the aircraft was an F-15, we could entertain such a possibility, especially when including the need for externally mounting this weapon.

But he said F-35.

This kills the story right off the bat.

But, just playing along, let’s assume the Israelis built an ASAT-type weapon that could fit into the internal weapons bay of an F-35, or—just spitballing here—the Israelis decided to forego any effort of stealth and mount the missile externally, like the Russian Kinzhal/Mig-31 duo.

What size warhead could it carry?

The AIR-2 Genie air-to-air missile had a 1.5 kiloton warhead.

Why is this important?

Most Cold War EMP scenarios envisioned weapons of yields between 1 and 10 megatons.

The size of a warhead deliverable into outer space from an F-35 platform would be very small.

Without getting into the physics of nuclear weapons design/gamma ray generation potential, any realistic nuclear warhead that could fit on a missile deliverable into space by an F-35 would be of a very small yield.

As such, the size of the territory adversely impacted by the EMP produced would be very small.

As such, the scenario postulated by Pepe Escobar’s source is extremely risk averse, with little or no meaningful impact.

In short, it doesn’t make sense, even if it was able to be carried out, which it isn’t.

Karjala

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 348
 • Liked: 774
 • Karjala karjalaisille.
  • 🇫🇮 Maamme väestö
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11143 : 22.04.2024, 15:10:03 »
Lainaus
Israelin sotilastiedustelun johtaja eroaa Hamasin iskun seurauksena – ”Sodan hirveä tuska pysyy sisälläni ikuisesti”
Sotilastiedustelun johtaja Aharon Haliva on ensimmäinen korkean tason israelilaisjohtaja, joka eroaa hyökkäyksen johdosta.
https://yle.fi/a/74-20084927

Tätä oli odotettu. Hyvin monet käsittävät tämän olevan itsestään selvää, kysymys kuuluu milloin on oikea hetki erota?
Kantoja on puolesta ja vastaan, kummallakin perusteluja.
« Viimeksi muokattu: 22.04.2024, 15:16:34 kirjoittanut Karjala »

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 586
 • Liked: 15316
 • 100% kaafir, 100% goy
Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

Olen ihaillen seurannut, kuinka Unkari pistää kampoihin EU-diktatuurille.

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 778
 • Liked: 5092
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11145 : 23.04.2024, 15:15:17 »
Maikkarin sotareportteri Israelissa kertoi kuinka siirtokuntalaiset Länsirannalla hyökkäilevät palestiinalaisten kimppuun ja polttavat heidän talojaan ja IDF suorastaan tukee näitä tuhotöissään. Haastatteli jopa söpöä palestiinalaista pikkutyttöä (4-7 v?)jota luonnollisesti pelotti. (kyseenalaista)
Mikä tässä oli vikana? No se, että juutalaisten versiota tapahtumista ei kysytty eli palestiinalaisten kertomusta piti automaattisesti 100% faktana.
Juu taloja oli palanut. Olisi ollut paikallaan, että tapahtumista olisi ollut muutakin tietoa kuin palestiinalaisten kertomukset.
Koskahan tämä reportteri kysyisi juutalaisten puolelta muiltakin kuin sotatoimia vastustavilta mielenosoittajilta, nimittäin tämän NIKO NURMISEN raporteista saa aina sen käsityksen, että Israelissa kansalaiset vastustavat sotatoimia.
Niin, jokin syy kahakointiin Länsirannalla siirtokuntalaisten ja palestiinalaisten välillä on. Olisiko palestiinalaiset hyökkäilleet siirtokuntslaisia vastaan?
No raportti päättyi siihen, että kyseisen kylän/lammastilan palet kertoivat urheasti, että he eivät aio lähteä mihinkään. Tuli mieleen, että oliko sitä välitöntä uhkaa sittenkään oikeasti vai ei, kun jäävät lapsineen siihen siirtokunnan viereen.
« Viimeksi muokattu: 23.04.2024, 15:27:07 kirjoittanut Caucasian »

wannabe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 539
 • Liked: 370
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11146 : 23.04.2024, 17:54:00 »
^Noin viikko sitten Länsirannan arabit tappoi 14-vuotiaan lammaspaimenessa olleen juutalaispojan. Oli ensin kadoksissa ja löytyi sitten kuolleena.

https://www.jpost.com/breaking-news/article-798234
"En minä teitä tarvitse. Minulla on jo teidän lapsenne." -AH

Keza

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 241
 • Liked: 1571
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11147 : 23.04.2024, 18:19:50 »
^^&^ Käsittääkseni Maikkarin jutussa on kyseessä juuri Wannaben mainitsemaan murhaan liittyvä vastaisku. Tapahtumasarjasta on ollut juttua kv. mediassa. Mutta koska Maikkari on Maikkari, niin juutalaisten hyökkäystä ei tietysti taustoitettu. 
« Viimeksi muokattu: 23.04.2024, 18:28:09 kirjoittanut Keza »

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 778
 • Liked: 5092
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11148 : 23.04.2024, 20:21:32 »
^^&^ Käsittääkseni Maikkarin jutussa on kyseessä juuri Wannaben mainitsemaan murhaan liittyvä vastaisku. Tapahtumasarjasta on ollut juttua kv. mediassa. Mutta koska Maikkari on Maikkari, niin juutalaisten hyökkäystä ei tietysti taustoitettu.
Käytännössähän kyse on valehtelusta  jos kerrotaan vain puolet ja etenkin se toisen puolen puolikas.

MinäVuan

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 250
 • Liked: 269
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11149 : 23.04.2024, 20:48:38 »
« Viimeksi muokattu: 23.04.2024, 20:51:03 kirjoittanut MinäVuan »

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 586
 • Liked: 15316
 • 100% kaafir, 100% goy
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11150 : 23.04.2024, 22:13:03 »
Israel-paketissa olikin siivu siirtolaisten taluttamiseen etelärajan yli.

https://substackcdn.com/image/fetch/f_auto,q_auto:good,fl_progressive:steep/https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2Fa69db564-acb6-4d85-aca0-a94a0602f27d_583x652.png

Minua kiinnostaisi mielipiteesi israel-paketista.

Niin ja yhtä lailla Taiwan-paketista.

En ole perehtynyt. Kovaa tuhlausta tietenkin, tätäkö hait?


Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

Olen ihaillen seurannut, kuinka Unkari pistää kampoihin EU-diktatuurille.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 336
 • Liked: 27054
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11151 : 24.04.2024, 18:47:49 »
YK: Gazalaissairaaloilta löydetyistä joukkohaudoista aloitettava tutkinta
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010381465.html
Lainaus
GAZAN Nasserin ja al-Shifan sairaaloiden alueilta löydetyistä joukkohaudoista on aloitettava riippumaton tutkinta, YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Volker Türk sanoo tiedotteessa.

– Kansainvälisen humanitaarisen oikeuden nojalla sairaalat nauttivat erityistä suojelua. Ja siviilien, kiinniotettujen sekä muiden, jotka ovat hors de combat (taistelukyvyttömiä) surmaaminen on sotarikos.

Ihmisoikeusvaltuutetun toimiston mukaan Nasserin sairaalan alueelta on löydetty yli 280 ihmisen ruumiit. Ihmisoikeusvaltuutetun edustajan Ravina Shamdasanin mukaan joukkohaudoissa on kerrottu olleen vanhuksia, naisia ja haavoittuneita. Lisäksi osan vainajista kädet oli väitetysti sidottu kiinni.
...
Shamdasani sanoo, että palestiinalais­viranomaisten tietojen mukaan al-Shifan sairaalan alueelta oli löydetty puolestaan noin 30 ihmisen ruumiit. Joidenkin tietojen mukaan myös osa al-Shifan vainajista oli löytynyt kädet sidottuna.

Sekä palestiinalaisten että Shamdasanin mukaan ruumiita voi löytyä vielä runsaasti lisää.
...
Yhdysvaltain kansallisen turvallisuus­neuvoston edustaja John Kirby kertoi joukko­hautoja koskevien tietojen olevan erittäin huolestuttavia.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 778
 • Liked: 5092
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11152 : 24.04.2024, 19:10:30 »
Marraskuussa al-Shifan henkilökunta kertoi ryhtyvänsä hautaamaan ruumiita joukkohautaan sairaalan alueelle saniteettisyistä. Eli sairauksiin tai sodassa kuolleita voisi olettaa.
Olisiko näistä nyt kyse ja pyritään syyttämään IDFää ja heitetään epäilys joukkomurhasta.

MinäVuan

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 250
 • Liked: 269
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11153 : 25.04.2024, 07:29:36 »
Israel-paketissa olikin siivu siirtolaisten taluttamiseen etelärajan yli.

https://substackcdn.com/image/fetch/f_auto,q_auto:good,fl_progressive:steep/https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2Fa69db564-acb6-4d85-aca0-a94a0602f27d_583x652.png

Minua kiinnostaisi mielipiteesi israel-paketista.

Niin ja yhtä lailla Taiwan-paketista.

En ole perehtynyt. Kovaa tuhlausta tietenkin, tätäkö hait?
Kovaa tuhlausta? No okei, usan sotilaallinen tuki ollut useita miljardeja joka vuosi israelille. Mutta siis koetko tämän tosiaankin tuhlauksena? Eli pitäisikö Usan lopettaa Israelin sotilaallinen tukeminen? Onko loppukevennys-marjorie tässä tosiaankin oikeassa?

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 778
 • Liked: 5092
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11154 : 25.04.2024, 07:52:27 »
YK (eli hamasin taustatuki) vaatii joukkohaudoista tutkimusta. USAkin huolestunut. Aamuradiossa Blinkenin sanottiin olevan "syvästi järkyttynyt"... no jos lainaus oli Blinkenin puheesta missä sanoi tietojen olevan "deeply disturbing", niin taas YLE vähän vääristelee.
IDF on kiistänyt, että sillä olisi mitään tekemistä näiden joùķkohaitojen kanssa.

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 639
 • Liked: 27835
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11155 : 25.04.2024, 10:08:51 »
On käynyt ilmi, että nuo Hamasin "löytämät" haudat on kaivettu aikaisemmin kuin IDF saapui noille kulmille.
https://www.jpost.com/israel-hamas-war/article-798509

En pidä yhtään ihmeellisenä että juuri Hamas "löytää" näitä joukkkohautoja, se kun on sillä alalla.
Vääristymää taasen edustaa tuo Hamasin kelpuuttaminen tietolähteeksi ja Israelin epäileminen tapahtuneista.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 778
 • Liked: 5092
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11156 : 25.04.2024, 13:46:08 »
On käynyt ilmi, että nuo Hamasin "löytämät" haudat on kaivettu aikaisemmin kuin IDF saapui noille kulmille.
https://www.jpost.com/israel-hamas-war/article-798509

En pidä yhtään ihmeellisenä että juuri Hamas "löytää" näitä joukkkohautoja, se kun on sillä alalla.
Vääristymää taasen edustaa tuo Hamasin kelpuuttaminen tietolähteeksi ja Israelin epäileminen tapahtuneista.
Olisiko hamasilla käynyt munaus? Sodassahan on kuollut reilusti yli 10000 hamasukkoa. Myös paljon johtoporrasta. Joukkohaudoista tuskin huudellaan laajemmin, joten jos hamasin omia tekosia (epälojaalit monttuun), niin tekijät voi olla itse jo mullan alla ja löytäjät, että no nyt, IDF taatusti... Ja totuus onkin toinen?
Puhdasta spekulaatiota.
Mutta se on varmaa, että jos YK järjestää "puolueettoman" tutkinnan, niin se EI ole puolueeton.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 433
 • Liked: 64464
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11157 : 25.04.2024, 14:09:58 »
On käynyt ilmi, että nuo Hamasin "löytämät" haudat on kaivettu aikaisemmin kuin IDF saapui noille kulmille.
https://www.jpost.com/israel-hamas-war/article-798509

En pidä yhtään ihmeellisenä että juuri Hamas "löytää" näitä joukkkohautoja, se kun on sillä alalla.
Vääristymää taasen edustaa tuo Hamasin kelpuuttaminen tietolähteeksi ja Israelin epäileminen tapahtuneista.
Olisiko hamasilla käynyt munaus? Sodassahan on kuollut reilusti yli 10000 hamasukkoa. Myös paljon johtoporrasta. Joukkohaudoista tuskin huudellaan laajemmin, joten jos hamasin omia tekosia (epälojaalit monttuun), niin tekijät voi olla itse jo mullan alla ja löytäjät, että no nyt, IDF taatusti... Ja totuus onkin toinen?
Puhdasta spekulaatiota.
Mutta se on varmaa, että jos YK järjestää "puolueettoman" tutkinnan, niin se EI ole puolueeton.

Niin...

Mitäpä jos sieltä löytyisi kymmeniä tai satoja kädet sidottuna kuopan reunalle ammuttuja siviilejä ja nämä olisivat olleet montussa 3-5 vuotta.

Vaan eihän niin voi käydä. Eihän?

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Karjala

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 348
 • Liked: 774
 • Karjala karjalaisille.
  • 🇫🇮 Maamme väestö
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11158 : 25.04.2024, 17:32:01 »
YK (eli hamasin taustatuki) vaatii joukkohaudoista tutkimusta. USAkin huolestunut. Aamuradiossa Blinkenin sanottiin olevan "syvästi järkyttynyt"... no jos lainaus oli Blinkenin puheesta missä sanoi tietojen olevan "deeply disturbing", niin taas YLE vähän vääristelee.
IDF on kiistänyt, että sillä olisi mitään tekemistä näiden joùķkohaitojen kanssa.
Israel itseasiassa kävi ottamassa ruumiista DNA-näytteitä. Oli noussut epäilyt että sinne olisi haudattu joko 133 israelilaisen kaapatun ruumiita joita olisi myöhemmin kidutettu ja tapettu.

Mitä tulee ruumiiden tutkimiseen muuan Neukkulan pääsihteeri Josif Dzugashvili sanoi että ei ole merkitystä miten äänestetään, vaan kuka laskee äänet. Tässä tapauksessa on merkitystä kuka tutkii ruumiit, Hamas voi löytää sieltä kenet tahansa, mene ja tiedä jos on Hamasin ampumia klaanijohtajia jotka alkoivat tehä yhteistyötä Israelin kanssa jotta ruuan jakelu saataisi toimimaan. Ylen ja HSn toimittajat toki valmiina pöytiensä äärellä valmiina painamaan Hamasin totuudet mahdollisemman nopeasti nettiin ja lehteen.

Suurin todnäk on että sairaalaan kiireessä hautaamia ruumiita, tosin yllätyksille pitää aina jättää oma varansa.
« Viimeksi muokattu: 25.04.2024, 17:34:11 kirjoittanut Karjala »

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 426
 • Liked: 7516
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11159 : 25.04.2024, 19:13:14 »
IRR-TV:ssä näkyy tänään uusi Israel-studio klo 20.

Israel-studio 14: Helsingin Sanomien Israel-ongelma
https://www.youtube.com/watch?v=XyjgOWg0r5A
Lainaus
Mikä Hesaria vaivaa? Kirkkohistorian dosentti André Swanström avaa hiljattain julkaistua tutkimustaan "Israel, antisionismi ja antisemitismi Helsingin Sanomien pääkirjoituksissa 1990-2023", joka osoittaa, että 14% Hesarin Israelia koskevista pääkirjoituksista sisältää puhtaan antisemitistisiä aineksia. Toimittajana Risto Huvila.

Tagit: