Kirjoittaja Aihe: Yleinen Israel-keskustelu  (Luettu 2256073 kertaa)

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 913
 • Liked: 66281
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11640 : 20.06.2024, 09:18:58 »
Gazassa on hirvittävää puutetta,---savukkeista !!
Aivan kamalaa, varsinkin kun niitä ei edes lasketa humanitäärisen avun kattamiin tarvikkeisiin !
Joten kun avustuslähetyksiä tulee Gazaan ja asemiehet ottavat lähetyksen komentoonsa ja availevat paketteja he eivät etsi ruokaa nälkäänsä vaan savukkeita omaan käyttöönsä tai myytäväksi pimeillä markkinoilla sillä yksi kartonki savukkeita voi maksaa jopa 5.000$.
https://www.youtube.com/watch?v=WnriRd0aamA

Sinne pitäisi pudottaa lentokoneesta laatikkotolkulla höpöheinällä terästettyä savuketta. Siellä sitten pössyttelisivät aamusta iltaan raukeina kun IDF kävisi keräämässä terroristit ja panttivangit talteen.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 776
 • Liked: 28331
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11641 : 20.06.2024, 11:20:26 »
Jälleen on yksi Hamasin johtavista terroristeista poistettu tätä maailmaa pilaamasta, siististi ja siviilejä vaarantamatta eikä korttelikaan pahemmin kärsinyt.


Hyvä näyte siitä miten tuhlailematta ja tarkasti näitä rikollisia vähennetään.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 776
 • Liked: 28331
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11642 : 20.06.2024, 15:51:15 »
Näkymä YK:n varastoalueelle saattaa kiinnostaa, jakamattomia avustuseriä sadoittain.


YLE:ltä kohtuullisen hyvin tehty uutinen, jota lukiessaan ei tunne lukevansa sitä arkista YLE:ä joka meille propagandaa yrittää syöttää päivittäin.
https://yle.fi/a/74-20095066

Lainaus käyttäjältä: YLE
Israelin armeijalla on hyökkäyssuunnitelma valmiina – asiantuntijat: sota Israelin ja Hizbollahin välillä ajan kysymys

Tiedä ovatko siantuntijat toiveissaan mutta jos Hizbollah ei jostain ulkoavaruudesta saa järkeä päihinsä niin se tulee saamaan päihinsä sillä tähän mennessä se on jo laittanut tulemaan yli 5.000 ohjusta, rakettia, räjähdettä Israeliin ja tuollaista ei loputtomiin tulla katselemaan.
YK:n päätöslauselman 1701 mukaan Hizbollahin pitäisi olla Litanijoen takana 15 kilometriä rajalta, mutta missään vaiheessa Hizbollah ei tätä vuodelta 2006 olevaa päätöslauselmaa ole noudattanut.
Asiantilan suhteen ei mielenosoituksia ole järjestetty eivätkä kansainväliset tuomioistuimet ole nähneet tarpeelliseksi ottaa asiaa käsittelyyn.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Israel ja libanonilainen äärijärjestö Hizbollah ovat vältelleet täysimittaista sotaa, mutta tilanne kärjistyy koko ajan.

Hizbollahia on pidätellyt USA:n asevoimien vahva läsnäolo alueella, mutta todellakin pitkittyessään tilanne kärjistyy.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Israelin armeija (IDF) hyväksyi myöhään tiistaina hyökkäyssuunnitelman Israelin pohjoisnaapuriin Libanoniin. Verkkomedia The Times of Israelin mukaan IDF päätti myös nostaa maavoimien valmiutta.

Tätä ennen Israelin ulkoministeri Israel Katz oli sanonut, että Israel tekee hyvin pian päätöksen mahdollisesta hyökkäyksestä Libanoniin.

IDF ei toimi hätiköiden eikä umpimähkää, kuten sen vastustajat näyttävät tekevän, joten ottaa aikansa laittaa paletti kuntoon ennen kuin ryhtyy maalaamaan.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Libanonissa toimiva Hamasia tukeva äärijärjestö Hizbollah ja Israel ovat kiihdyttäneet toisiinsa kohdistamiaan iskuja, ja huoli täysimittaisesta sodasta osapuolten välille kasvaa.

Kova on toimittelijoiden halu nähdä tai tehdä molemmista osapuolista yhtä syntisiä, mutta tosiasiassa Hizbollah on kaiken aikaa ollut aloitteentekijä ja Israel pelkästään vastaa siihen mitä tarjotaan.
Hizbollah voisi koska tahansa lopettaa agressiivisen toimintansa ja Israel vastaisi tähän tarjoukseen aivan samalla mitalla, mutta sehän edellyttäisi jonkinlaista järjenkäyttöä ja sitä järkeä ei Hizbollahin leiristä löydy.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Hizbollah alkoi tulittaa Israelia heti Hamasin hyökkäyksen alettua 7. lokakuuta. Tähän Israel on vastannut samalla mitalla.

On erikoista ja kuitenkin mieltä lämmittävää nähdä YLE:n uutisissa tämä arkinen tosiasia.
Libanonin rajalla olisi rauhallista mikäli Hizbollah olisi rauhallinen.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Toisin kuin Hamasin Gazan-johtajan Yahya Sinwarin arvioidaan toivoneen, Hizbollah ei aloittanut Israelin kanssa täysimittaista sotaa, vaan rajoitti iskunsa Pohjois-Israelin raja-alueille.

Hamasin mielipuolisen raakuuden takana oli ajatus yllyttää Israelia maksamaan takaisin samalla mitalla ja siten vetää koko lähiseutu sotaan Israelia vastaan sillä edes Hamasissa ei olla niin järjettömiä, että kuvittelisivan pärjäävänsä Israelille yksin.
Samainen raakuus kuitenkin kääntyi heitä itseään vastaan sillä USA näki siinä perustellun syyn saapua alueelle vahvoin voimin, ja nämä vahvat voimat pitävät Hizbollahin toimintaa pienempänä kuin mitä Hamasissa ja Iranissa odotettiin.
Iran kun muutenkaan ei ole kovin suosiossa sunnien keskuudessa niin sunniarabit ovat kieltäytyneet osallistumasta sotaan jolla Iran pelkästään vahvistaisi asemaansa.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Iranin tukemalla Hizbollahilla on keskeinen rooli Iranin sijaissodankäynnissä: se on esimerkiksi sotinut Syyriassa diktaattori Bashar al-Assadin puolella sekä kouluttanut Jemenin huthitaistelijoita.

Hizbollahilla on pitkä ja verinen suhde Israeliin. Viimeksi osapuolet kävivät täysimittaisen sodan vuonna 2006.

Viisi viikkoa kestänyt sota päättyi tulitaukoon ja YK:n päätöslauselmaan, jolla Hizbollah määrättiin muun muassa vetäytymään Israelin rajan tuntumasta Litani-joen pohjoispuolelle. Hizbollah ei ole noudattanut päätöstä.

Iran on laittanut lusikkansa moneen soppaan ja tätä ei kovinkaan ilahtuneina olla alueella katsottu.
Hizbollah ei noudata sääntöjä eikä määräyksiä, aivan samoin kuin Hamas, mutta tästä ei meteliä olla nostettu samalla tavalla kuin Israelin kohdalla nostetaan pikkuasioista tai peräti keksityistä asioista milloin mitään muuta eli löydetä.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Gazan sodan aikana Israel on varoittanut, ettei se aio sietää Hizbollahin joukkoja rajansa tuntumassa. Mikäli diplomaattista ratkaisua ei löydy, Israel sanoo olevansa valmis puskemaan Hizbollahin pohjoisemmaksi sotilaallisin keinoin.

Hizbollah puolestaan sanoo, ettei se lopeta iskujaan, ennen kuin Israel lopettaa sotatoimensa Gazassa. Se myös vaatii Israelia vähentämään joukkojaan Libanonin rajan läheisyydessä, mihin Israel ei ole valmis etenkään lokakuisen hyökkäyksen jälkeen.

Mikäli Hizbollahin joukot vain olisivat siellä rajan tuntumassa niin tuskin siitä meteliä nousisi, mutta kun Hizbollah on omasta aloitteestaan, tai Iranin määräyksestä, alkanut toimimaan tavalla jota ei voi mikään valtio hyväksyä, niin sillä diplomatialla olisi kovasti kysyntää.
Mutta kuten huomaamme, Hizbollahia ei diplomatia pahemmin kiinnosta ja sille pitääkin asiat muulla tavalla tuoda esille.
Israelin joukkojen sijoittuminen Israelin sisälle ei ole Hizbollahin päänsärky ellei se omalla toiminnallaan tätä särkyä ala hankkia kuten se tähän mennessä jo on ehtinyt tekemään.
Päätöslauselma 1701 koski pelkästään Hizbollahia joten sen pitäisi pelkästään olla huolissaan omista joukoistaan Libanonin rajan läheisyydessä.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Israelin ja Hizbollahin täysimittainen sota aiheuttaisi tuhoa molemmin puolin.

Hizbollahilla on kokeneet taistelujoukot ja huomattavasti voimakkaampi asearsenaali kuin Hamasilla.

Yhdysvaltalaislehti Foreign Policyn mukaan Hizbollahilla on eri puolilla Libanonia ja Syyriaa arviolta 130 000 ohjusta ja rakettia, jotka kykenisivät kuormittamaan Israelin ilmapuolustusta. Lisäksi myös Hizbollahilla arvioidaan olevan kattava tunneliverkosto Libanonissa, mikä tekisi sodankäynnistä Israelille vaikeaa.

Täysimittainen sota aiheuttaa Hizbollahille huomattavasti enemmän tuhoa kuin Israelille sillä Israelilla on täysi ilmaylivoima ja tämän ylivoiman käyttämiseen merkittävän hyvää taitoa.
Kokemuskaan ei tällöin auta Hizbollahin terroristeja ja USA:n ilmaylivoima on jo nyt alueella täydentämässä Israelin ilmaylivoimaa.
Hizbollahin tunnelit ovat Hizbollahin hautoja, heillä ei ole panttivankien kaltaista pidäkettä olla räjäyttämättä kaikkea kaivannoilta näyttävää.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Israelin armeijan hyökkäys Libanonin tiheästi asuttuun pääkaupunkiin Beirutiin ja muualle maahan olisi puolestaan humanitaarinen katastrofi. Israelia syytettiin kohtuuttomasta voimankäytöstä myös vuoden 2006 sodassa.

Katastrofia povattiin kovasti jo ennen Rafahin valtaamista eikä minkäänlaista katastrofia ole näköpiirissä, lisäksi mikäli koko Hizbollah pakenee Beirutiin niin se ei tarkoita sitä, että sinne olisi mentävä perässä, pelkkä puhdistaminen Litanijoelle ja yleinen siivoaminen muualla saavat jo näkymät kirkastumaan muutenkin.

Israelia poikkeuksetta syytetään kohtuuttomasta voimankäytöstä milloin tämän voimankäytön tuloksellisuus alkaa näkymään.
Niin kovasti ovat vasurit lemmikeistään huolissaan.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Israel on joutunut evakuoimaan noin 80 000 siviiliä kodeistaan maan pohjoisosasta. Libanonin puolella kotinsa on jättänyt lähes yhtä moni.

Tämäkin arkinen tosiasia piti toimittelijan kääntää päälaelleen edellisessä asiaa hiponeessa YLE:n uutisessa.
Libanonin eteläosassa ei ole porukkaa yhtä paljoa kuin Israelin pohjoisosassa joten kun Israelissa evakuoidaan ja Libanonissa heitteille jätetyt pakenevat niin väistämättä lukemat ovat Israelin puolella suuremmat, vaikka toimittelijat koittavat välillä valehtelemalla muuttaa todellisuutta.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Ranska ja Yhdysvallat ovat pyrkineet liennyttämään tilannetta ja toimimaan rauhanvälittäjinä.

Israel on riippuvainen Yhdysvaltojen poliittisesta tuesta ja aseavusta.

Yhdysvallat on hieman onnistunut hillitsemään Israelia sen sotatoimissa Gazassa – toisaalta Israelille Hamasin tuhoaminen on eksistentiaalinen kysymys, eikä se esimerkiksi ole suostunut perumaan kymmeniätuhansia ihmishenkiä vaatineita maahyökkäyksiään.

Liennyttämisestä voidaan puhua mutta Hizbollah ei lienny niin pitkään kuin Iran sitä ajaa vaikeuksiin.
Iranilla taasen ei ole minkäänlaisia pidäkkeitä sillä se itse ei ole sodassa vaan käy sitä edustajiensa välityksellä ja niiden tappiot eivät koske sitä itseään.

Yhdysvaltojen hillintä on seurausta Yhdysvaltojen presidentinvaalien läheisyydestä sekä demokraattien piirissä olevasta juutalaisvastaisuudesta jonka johdosta he tekevät politiikkaa Hamasin etujen mukaisesti vailla minkäänlaista järkeä.

Puheet kymmenistätuhansista ihmishengistä ovat jälleen kaikuja Hamasin propagandasta joka näyttää sinnikkäästi elävän niiden mielissä jotka tähän propagandaan haluavat uskoa, tosiasioiden vastaisesti.

Kuitenkin harvinaisen tasapainoinen ja tasapuolinen uutinen YLE:n uutiseksi.
Tähteet sieltä linkin takaa.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

pienivalkeapupu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 195
 • Liked: 4346
 • Epävakaa maanantaikappale
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11643 : 20.06.2024, 19:06:29 »
Gazassa on hirvittävää puutetta,---savukkeista !!
Aivan kamalaa, varsinkin kun niitä ei edes lasketa humanitäärisen avun kattamiin tarvikkeisiin !
Joten kun avustuslähetyksiä tulee Gazaan ja asemiehet ottavat lähetyksen komentoonsa ja availevat paketteja he eivät etsi ruokaa nälkäänsä vaan savukkeita omaan käyttöönsä tai myytäväksi pimeillä markkinoilla sillä yksi kartonki savukkeita voi maksaa jopa 5.000$.
https://www.youtube.com/watch?v=WnriRd0aamA

Sinne pitäisi pudottaa lentokoneesta laatikkotolkulla höpöheinällä terästettyä savuketta. Siellä sitten pössyttelisivät aamusta iltaan raukeina kun IDF kävisi keräämässä terroristit ja panttivangit talteen.

-i-
Priceless  ;D
"Vielä kuljet kohti kesää"

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 115
 • Liked: 8236
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11644 : 21.06.2024, 08:51:39 »
YLE:n uutinen kertoo paljon Hamas-johtajien "moraalista":
https://yle.fi/a/74-20095418

Lainaus
Yhdysvaltalaislehti sai käsiinsä Hamas-johtajan yksityisviestejä: ”Kuolonuhrit ovat välttämätön uhraus”
Wall Street Journalin julkaisemat viestit ovat peräisin äärijärjestö Hamasin poliittisen siiven johtajalta Yahya Sinwarilta.

...Sinwarin mielestä Israelin valtiolla ei ole oikeutusta olla olemassa, ja hänen johtamansa järjestön tavoitteena on ollut tuhota se...
– Kuolonuhrit ovat välttämätön uhraus, Sinwar viestittää.
Gazan vuoden 2018 mielenosoituksien yhteydessä Sinwar julisti haastattelussa, että ”vain veri synnyttää lehtiotsikoita” ja että ”ilman verta ei ole uutisia”...
...Väkivalta on Wall Street Journalin mukaan kuulunut Sinwarin keinovalikoimaan tavoitteisiin pääsemiseksi siitä saakka, kun hän nousi Hamasin johtoon Gazassa vuonna 2017.
Hän uhosi tuolloin katkaista kaulan kaikilta, jotka uskaltavat asettua häntä vastaan.
...Sinwar on WSJ:n tietojen mukaan yrittänyt saada myös Iranin sotaan Israelia vastaan, mutta pettynyt pahasti siinä epäonnistuttuaan...
Viestien perusteella Sinwar uskoi, että korkeat siviiliuhrimäärät loisivat kansainvälistä painetta Israelia vastaan.
– Aseellinen siipi on valmiina teurastukseen, hän viestitti uhmakkaana...

Mitä mahdollisuutta on rauhaan tuollaisen järjestön kanssa?

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 913
 • Liked: 66281
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11645 : 21.06.2024, 09:27:17 »
YLE:n uutinen kertoo paljon Hamas-johtajien "moraalista":
https://yle.fi/a/74-20095418

Lainaus
Yhdysvaltalaislehti sai käsiinsä Hamas-johtajan yksityisviestejä: ”Kuolonuhrit ovat välttämätön uhraus”
Wall Street Journalin julkaisemat viestit ovat peräisin äärijärjestö Hamasin poliittisen siiven johtajalta Yahya Sinwarilta.
.

Mitä mahdollisuutta on rauhaan tuollaisen järjestön kanssa?

Tämmöinen podcast ja transcripti löytyi wsj:ltä ilmaiseksi.
https://www.wsj.com/podcasts/the-journal/the-brutal-calculation-of-hamass-leader/d3c7ec22-1b1d-4980-a930-f337156b2031

Siellä on myös linkki noita Sinwarin viestejä avanneeseen artikkeliin, mutta se on maksumuurin takana.

Tuossakin keskustelussa otteita aiheesta. Sinwarin historiasta kerrottiin, että tämä oli joskus kuristanut palehuivilla "maanmiehensä" hengiltä, koska tämä oli ansainnut sen. 20 vuotta ollut Israelissa vangittuna ja opiskellut ja tutkinut israelilaisten toimintakulttuuria. Vapautui vankien vaihdossa, jossa yhtä israelilaissotilasta vastaan vapautettiin 1000 palestiinalaisvankia vuonna 2011. Tästäkin vankeinvaihdosta Sinwar oppi kuinka tärkeä yksi ihmishenki on israelilaisille, kun hänen oman kulttuurinsa mukaan ihmishenkiä voi uhrata vaikka tuhansia tietynlaisen mediahuomion saamiseksi ja sympatian kerjäämiseksi.

Varmaan koko lokakuinen operaatio oli laskettu. Israel kostaa ja hyökkää Gazaan. Mutta Sinwar varmaankin yliarvioi munattoman YK:n ja turvallisuusneuvoston vallan. Kuvitteli varmaan, että Israel pysäytetään, kun massamurhaavat sairaaloita ja kouluja. Vaan ei. Taisi jäädä Sinwarille musta pekka kouraan. Ainakin toivon niin.
Tokihan nyt on jo unohtunut Sinwarin kaverin Iranin yritys pommittaa Israel kerrasta keskiajalle. 350 droonin, risteilyohjuksen ja ballistisen ohjuksen samanaikainen keskitys huthien ja hizbollahin tuella saatiin torjuttua. Toinen musta pekka Sinwarille ja Ali Khameneille.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 776
 • Liked: 28331
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11646 : 21.06.2024, 20:51:43 »
Kun Gazassa ei vieläkään ole sitä nälänhätää josta Israelia jatkuvasti koitetaan syyttää, niin nyt kun YK itse kämmäilee avustusten jakamisesta niin tästäkin koitetaan Israelia syyttää ja vierittää vastuu tilanteesta sen niskoille.
https://www.timesofisrael.com/un-said-to-warn-it-may-halt-its-humanitarian-operations-in-gaza/

Gazan alueella yli 1.000 rekkaa odottaa purkamista ja kaksi päivää sitten, keskiviikkona, Gazaan saapui 256 rekkaa lisää joista YK:n järjestöt ehtivät käsitellä 88.
Tietenkin YK:n porukkaa kaivelee oma kyvyttömyys mutta sen sijaan että asialle tehtäisiin jotain aletaan uhkailemaan, että koko vastuu siirrettäisiin Israelille.

Pitää ihmetellä YK:n porukan ajatuksen juoksua sillä Gazassa käydään sotaa kaiken aikaa ja sodan osapuoli ei ole vastuullinen kuin siitä alueesta joka on sen hallinnassa.
Hamasia ei mainita sanallakaan, vaikka loput alueesta on sen hallinnassa ja humanitäärisiksi alueiksi sanotut paikatkin ovat pitkälti Hamasin alueella.
Israelille siis koitetaan tyrkyttää vastuuta jostain mistä se ei voi vastata, ja Hamasia ei edes mainita eikä siltä näin ollen kukaan odota yhtään mitään.

Gazan sanotaan olevan kaaoksessa ja rikollisuuden keskellä, mutta edes palestiinalaisilta itseltään ei edellytetä yhtään mitään vaikka ne rikollisetkin ovat palestiinalaisia.
Palestiinalaisia näytetään hyysättävän kyvyttöminä lapsosina joiden pyllynkin pitää toisten pyyhkiä kun he itse edes siihen eivät pysty, ja tuollaisille sitten oltaisiin kiiruusti myöntämässä omaa valtiota.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 616
 • Liked: 7962
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11647 : 21.06.2024, 21:39:43 »
Yahya Sinwar oli sen verran pitkän ajan israelilaisessa vankilassa että oppi heprean kielen.
« Viimeksi muokattu: 22.06.2024, 13:00:42 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 115
 • Liked: 8236
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11648 : 22.06.2024, 00:05:00 »
Ikuisuuskysymyshän tuo on, mutta miksi arabit eivät kykene luomaan toimivia yhteiskuntamalleja?
Se uskontoko, se kulttuuriko estää/rajoittaa?
Luultavasti juuri ne rajoittavat.

Peili olisi se paras lahja...

Analyysi7

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 87
 • Liked: 118
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11649 : 22.06.2024, 00:11:48 »
Ikuisuuskysymyshän tuo on, mutta miksi arabit eivät kykene luomaan toimivia yhteiskuntamalleja?
Se uskontoko, se kulttuuriko estää/rajoittaa?
Luultavasti juuri ne rajoittavat.

Peili olisi se paras lahja...
Monet öljyrikkaat arabimaat on kohtalaisen kehittyneitä noin elintasossa vaikkakaan ei demokratioita.
Jopa Saudi-Arabia on varsin kehittynyt maa siitä huolimatta, että monia länsimaisia arvoja ei noudateta.
Arabit kyllä pystyy ihan kohtalaisiin yhteiskuntiin toisin kuin mustat.

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 115
 • Liked: 8236
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11650 : 22.06.2024, 00:54:18 »
Ikuisuuskysymyshän tuo on, mutta miksi arabit eivät kykene luomaan toimivia yhteiskuntamalleja?
Se uskontoko, se kulttuuriko estää/rajoittaa?
Luultavasti juuri ne rajoittavat.

Peili olisi se paras lahja...
Monet öljyrikkaat arabimaat on kohtalaisen kehittyneitä noin elintasossa vaikkakaan ei demokratioita.
Jopa Saudi-Arabia on varsin kehittynyt maa siitä huolimatta, että monia länsimaisia arvoja ei noudateta.
Arabit kyllä pystyy ihan kohtalaisiin yhteiskuntiin toisin kuin mustat.
Mutta yhteiskunnan toiminta perustuu raaka-ainerikkauksiin, ei taloudellisesti/sosiaalisesti kehittyneeseen yhteiskuntamalliin. Liki koko Lähi-itä on despotia/diktatuuri-mallia, koska yhteiskunta ei kykene parempaa kehittämään. Israel on se poikkeus, Libanon oli joskus...

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 190
 • Liked: 6504
 • Hamster supremacy
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11651 : 22.06.2024, 02:38:29 »
Monet öljyrikkaat arabimaat on kohtalaisen kehittyneitä noin elintasossa vaikkakaan ei demokratioita.
Jopa Saudi-Arabia on varsin kehittynyt maa siitä huolimatta, että monia länsimaisia arvoja ei noudateta.
Arabit kyllä pystyy ihan kohtalaisiin yhteiskuntiin toisin kuin mustat.

Vedät ne valkoset expatit pois, niin arvaa miten käy Dubaille.... Tosin vaatihan se sentään X määrän aivotoimintaa alunperin hommata ne sinne.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

KamalaJari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 028
 • Liked: 1586
 • Kaamea muumio .
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11652 : 22.06.2024, 12:25:01 »
Hamasin sotatoimet aiheuttivat ICRC toimitilojen vaurioitumisen Gazassa , IDF onnistui rajoittamaan kuolonuhrit 22 henkilöön ankarien ponnistelujen ansiosta.

Hamasin sotaoimet vaarantavat jatkuvasti siviilien ja avustustyöntekijöiden henkeä ja terveyttä .
Me heijastamme sitä, mikä ympäröi meitä, ja se, mikä ympäröi meitä, heijastaa meitä … tämä on universaali totuus. Meidän on otettava vastuu siitä, mitä elämässämme on. Olemme vastuussa onnistumisistamme, epäonnistumisistamme ja tunteistamme. Emme voi syyttää muita.

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 616
 • Liked: 7962
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11653 : 22.06.2024, 15:33:10 »
Rabbi Simon Livson on Jerusalemissa ja lähettää videoita Ilkka Vakkurin kanavalla.

Terveiset Jerusalemista ja katsaus nykyiseen tilanteeseen. Simon Livson
https://www.youtube.com/watch?v=RL0twFUzCQM
Lainaus
Videot ovat osa rabbi Simon Livsonin uudelleen aloittamaa luentosarjaa, jossa hän käsittelee Israelissa elämistä ja maan nykytilannetta sekä juutalaiseen uskontoon liittyviä aiheita

Tilanne Hamasin iskujen jälkeen & vaikutukset Israelille.
https://www.youtube.com/watch?v=HN8GtEUPPuE
Lainaus
Simon Livson pohtii sodan negatiivisista seurauksista Israelille, mm. antisemistismin kasvu maailmalla.

Palapelin vaarallisin osa: Iran.
https://www.youtube.com/watch?v=j7UfmAExa9g
Lainaus
Simon Livson tuo esille Iranin tavoitteet ja huomauttaa, että suurin osa iranilaisista ei tue Iranin hallintoa ja sen tavoitteita ja kärsii nykyisestä tilanteesta.

Miksi Iran halusi Hamasin hyökkäävän Israeliin juuri nyt?
https://www.youtube.com/watch?v=aPxTo8cd-q4
Lainaus
Abraham Accords -sopimus olisi parantanut Israelin ja arabimaiden välejä, ja tämä ei ollut Iranin mieleen.

Hamasin historiasta ja tavoitteista
https://www.youtube.com/watch?v=HN4qI0viVpo
Lainaus
Hamasin tavoitteena on vapauttaa Palestiina juutalaisista: ”From the river to the sea”. Monet Palestiinan puolustajat eivät ymmärrä, että Hamasin ideologiassa ei ole tilaa sananvapaudelle.
Kissafani

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 316
 • Liked: 51325
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11654 : 22.06.2024, 16:05:38 »
Ikuisuuskysymyshän tuo on, mutta miksi arabit eivät kykene luomaan toimivia yhteiskuntamalleja?
Se uskontoko, se kulttuuriko estää/rajoittaa?
Luultavasti juuri ne rajoittavat.

Peili olisi se paras lahja...
Monet öljyrikkaat arabimaat on kohtalaisen kehittyneitä noin elintasossa vaikkakaan ei demokratioita.
Jopa Saudi-Arabia on varsin kehittynyt maa siitä huolimatta, että monia länsimaisia arvoja ei noudateta.
Arabit kyllä pystyy ihan kohtalaisiin yhteiskuntiin toisin kuin mustat.
Mutta yhteiskunnan toiminta perustuu raaka-ainerikkauksiin, ei taloudellisesti/sosiaalisesti kehittyneeseen yhteiskuntamalliin. Liki koko Lähi-itä on despotia/diktatuuri-mallia, koska yhteiskunta ei kykene parempaa kehittämään. Israel on se poikkeus, Libanon oli joskus..[ /b].

Libanon oli silloin vielä kristitty maa. Siksi se oli joskus jotain.

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 776
 • Liked: 28331
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11655 : 22.06.2024, 21:13:33 »
Patmos lähetyssäätiön Pasi Turunen on toimittanut ohjelmasarjan Israel Nyt! osan 46, kesto osalla 37:03.
https://www.youtube.com/watch?v=bMGPoxfzQwI

Osan nimenä on "Ilman verta ei ole uutisia!".

Heti alkuun uusi presidenttimme puhuu reikiä entuudestaan reikäiseen päähänsä, ja pääsee kommentoiduksi.
Stubbin pitäisi oppia olemaan puhumatta asioista joista ei tiedä, mutta se taitaisi johtaa pysyvään mykkyyteen.

YLE:n uutista kommentoidaan aiheellisesti ja näyttää siltä että YLE ei halua oppia mistään mitään vaan toimii Hamasin propagandakoneiston jatkeena edelleen.
Ehkäpä juutalaisviha siellä on niin kovaa ettei mikään temppu ole liian likainen tartuttavaksi.
Saa YLE toki hieman kiitostakin, mutta kovin harvoin sitä pääsee jakamaan.

Ei aina pelkästään hölmöä mediaa kritisoida vaan nyt saa rankkaa kritiikkiä kristityt, seurakunnat, kirkot ja kristityiksi sanotut uskontokunnat.
Englantilainen pastori Kris Wickland "pääsi" näkemään Israelin Lontoon suurlähetystössä 45 minuuttisen koosteen lokakuun 7:nen päivän tapahtumista.
Tuossa koosteessa on paljon Hamasin itsensä kuvaamaa materiaalia, joten kyse ei todellakaan ole filmistä joka pääsisi yleiseen levitykseen missään muualla kuin islamilaisissa maissa ja osassa niissäkin saatettaisiin jakelu jättää tekemättä.
Hamasin "sankarit" laittoivat 40 vuoden edestä raakuuksiaan jakeluun joten kenellekään jolla kestokykyä löytyy tutustua materiaaliin ei pitäisi jäädä epäselväksi mikä tuo Hamas oikein on.

Kyse oli siitä koostemateriaalista jonka Israelin suurlähetystö Helsingissäkin olisi esitellyt laajemmallekkin kutsuvierasyleisölle jos vain yleisö olisi saapunut paikalle.
Varsin moni arvasi videon sisällön ja jätti väliin tarjouksen koska arveli tietävänsä muutenkin, ja osa porukkaa jätti väliin tarjouksen koska ajatteli olla pilaamatta mielikuvaansa lemmikeistään.

Pastori purkaa tuntojaan tuoreeltaan tässä katsauksessa ja kannattaa katsella ja lukea tekstityksistä mitä hän kaikesta tästä ajattelee sillä siinä tulee se kritiikki kristityille.

Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Analyysi7

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 87
 • Liked: 118
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11656 : 22.06.2024, 21:16:36 »
Monet öljyrikkaat arabimaat on kohtalaisen kehittyneitä noin elintasossa vaikkakaan ei demokratioita.
Jopa Saudi-Arabia on varsin kehittynyt maa siitä huolimatta, että monia länsimaisia arvoja ei noudateta.
Arabit kyllä pystyy ihan kohtalaisiin yhteiskuntiin toisin kuin mustat.

Vedät ne valkoset expatit pois, niin arvaa miten käy Dubaille.... Tosin vaatihan se sentään X määrän aivotoimintaa alunperin hommata ne sinne.
Niin öljyrikkaat arabimaat pelaa omilla vahvuuksillaan. Tuodaan high IQ väestöä suunnittelemaan ja orjatyövoimaa rakentamaan ja oma väestö ilmeisesti vaan pyörittelee käsiään rauhallisina ja lopputulos on varsin kehittyneet maat, jossa on kuulemma turvallisempi kävellä kaduilla kun Ruotsissa. Good for them.

Se on kiintoisa se kaupunki projekti Saudi-Arabiassa missä ne aikoo tehdä 100km pitkän viivan muotoisen kaupungin.
« Viimeksi muokattu: 22.06.2024, 21:20:02 kirjoittanut Analyysi7 »

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 115
 • Liked: 8236
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11657 : 22.06.2024, 23:41:48 »
Se on kiintoisa se kaupunki projekti Saudi-Arabiassa missä ne aikoo tehdä 100km pitkän viivan muotoisen kaupungin.
https://www.antikvaari.fi/teos/uusi-uljas-ihminen-eli-modernin-pimea-puoli/62a390c7eaa1ec176c40d242
Tuossa kirjassa käydään läpi näitä autoritaarisia/totalitaarisia hankkeita.(1998).
Neuvostokommarit jopa kehittivät 1920-luvulla minuuttiaikataulun duunareille tuollaisessa radanvarsitehtaassa. Suihku oli klo. 06.05, tuli vettä tai ei...! :roll:

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 190
 • Liked: 6504
 • Hamster supremacy
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11658 : 23.06.2024, 03:00:56 »

oma väestö ilmeisesti vaan pyörittelee käsiään rauhallisina

Arabiemiraattien hallinto maksaa öljytuloista joku 3000-5000 euroa kuukaudessa kansalaisille. Emiraattien arabiväestö ei tee töitä ollenkaan.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 776
 • Liked: 28331
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11659 : 23.06.2024, 20:58:58 »
Antisionismi on antisemitismiä, mutta se koitetaan naamioida politiikaksi ja vaikka miksi.
"Kansainväliseen oikeuteen erikoistuneen brittiläisen asianajaja Natasha Hausdorffin (UKLFI) voimakas avauspuheenvuoro Munk Debatissa aiheesta "Antisionismi on antisemitismiä". "
https://www.youtube.com/watch?v=8f3t0sRZau4

Avauspuheenvuoron kesto 6:13, ja puheenvuoro on suomeksi tekstitetty.
Samalla myös selviää mitä on sionismi.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 256
 • Liked: 6379
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11660 : 24.06.2024, 11:43:30 »

oma väestö ilmeisesti vaan pyörittelee käsiään rauhallisina

Arabiemiraattien hallinto maksaa öljytuloista joku 3000-5000 euroa kuukaudessa kansalaisille. Emiraattien arabiväestö ei tee töitä ollenkaan.
Kun öljytulot joskus loppuvat, niin vierastyövoima pitäisi karkottaa ja oman väen ryhtyä tekemään töitä (kukaan ei osaa mitään muuta kuin shoppailla). Mikä voisi mennä pieleen?

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 776
 • Liked: 28331
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11661 : 25.06.2024, 18:44:53 »
½-uutinen YLE:ltä.
https://yle.fi/a/74-20096265

Lainaus käyttäjältä: YLE
WHO: Rafahin rajan sulkeminen estänyt ainakin 2000 lääkintäevakuointia Gazasta

WHO:n edustaja Rik Peeperkorn sanoo, että ennen sulkua Gazasta evakuoitiin noin 50 kriittisessä tilassa olevaa potilasta päivässä.

Hankala tilanne ainakin niille jotka pitäisi evakuoida lääkinnällisistä syistä.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Rafahin rajanylityspisteen sulkeminen on estänyt ainakin 2000 lääkinnällistä evakuointia Gazasta Egyptiin, Maailman terveysjärjestö (WHO) sanoo.

Israelin joukot valtasivat Egyptin ja Gazan välillä sijaitsevan rajanylityspisteen toukokuun alussa aloittaessaan maahyökkäyksensä Rafahissa. Tätä ennen rajanylityspiste oli elintärkeä reitti avustuskuljetuksille ja Gazassa haavoittuneille siviileille.

WHO:n edustaja Rik Peeperkorn sanoo, että ennen sulkua Gazasta evakuoitiin noin 50 kriittisessä tilassa olevaa potilasta päivässä.

Rafahin rajanylityspiste on siis suljettu ja tämä sulkeminen tapahtui sen jälkeen kun Israelin joukot valtasivat tuon Egytin ja Gazan välillä olleen pisteen.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Peeperkornin mukaan lähellä sijaitsevan, Israelin-vastaisen Kerem Shalomin rajanylityspisteen käyttäminen on vaarallista.

Ehkäpä Peepkronilta mutta ainakin YLE:ltä jäi mainitsematta, että Kerem Shalomin rajanylityspisteen vaarallisuutta aiheuttaa Hamas joka tulittelee estoitta tätä rajanylityspistettä.
Jostain kumman syystä tuo ei mahtunut uutiseen.

Katsokaamme mitä tästä rajanylityspisteen sulkemisesta kerrotaan muualla.
https://www.jpost.com/breaking-news/article-807627

Lainaus käyttäjältä: Jerusalem Post
Talks held to re-open crossing, increasing aid

The United States, Egypt, and Qatar held talks late last week aimed at re-opening the crossing and increasing humanitarian aid flows, according to Egyptian security sources.

Yhdysvallat, Egypti ja Qatar ovat neuvotelleet viime viikolla tuon Rafahin rajanylityspisteen avaamisesta, ja kuten huomataan Israelia ei näihin neuvotteluihin tarvittu sillä Egypti on se joka tätä rajanylityspistettä pitää suljettuna.

Lainaus käyttäjältä: Jerusalem Post
But Rafah, where Egypt wants Israeli troops to pull back and a Palestinian presence to be restored, remains closed.

Elikkä Egypti ei halua Israelin olevan pilaamassa hyviä busineksiä palestiinalaisten kanssa ja rajanylityspistettä ei avata jos vanhat businekset eivät pääse taas alkamaan.
Kun muistamme että Hamasin aseistuksen valta-osa on salakuljetettu Egyptin kautta niitä tunneleita pitkin joiden olemassa oloa Egypti vieläkin koittaa kieltää, niin mistään pikkurahasta ei ole kyse.
Siinä mitkään lääkinnälliset tarpeet paina kun rahasta on kyse.
Että sellaista veljesrakkautta jälleen.

YLE todellakin esitteli ½-uutisen, se asian toinen puoli jäi kokonaan kertomatta.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 776
 • Liked: 28331
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11662 : 26.06.2024, 09:05:45 »
Informaatiosota käy kuumana, ja tässä ensin uutinen siten kuin se halutaan kertoa.


"Fysioterapeutti ja kolmen lapsen isä ja osallisena MSF:n toimintaan jo vuodesta 2018.
Israelin iskussa kuoli hänen lisäkseen 5 muuta henkilöä joista 3 lapsia."


Sitten se todellisuus.


Kuten filmistä saatamme nähdä niitä muita henkilöitä ei ainakaan kovin lähellä ollut eikä leikkiviä lapsia näy missään.
"Ansioluettelokin" on hivenen toisenlainen, "A Palestinian Islamic Jihad operative involved in developing the terror group's missiles...he was also a "source of knowledge" within Islamic Jihad, in the fields of electronics and chemistry."

MSF joko ei välitä tarkistella taustoja tai sitten MSF on osa terroristien toimintaa tuolla Gazassa mikä sekään ei enää jaksa hämmästyttää.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

alussaolisana

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 286
 • Liked: 3753
 • 17 v.
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11663 : 26.06.2024, 13:03:32 »
^

Jos tuo kaatopaikalla lojuva fillari on ohjusiskun jäljiltä, niin minä olen Aku Ankka.
"Harmageddonin tapahtumapaikka sijaitsee nykyisessä Israelissa Afulan kunnassa (38 900 asukasta) ja sinne voi ajaa valtatie 66:a pitkin. Kunta mainostaa itseään sloganilla "Afula, hauska paikka asua"."

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 776
 • Liked: 28331
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11664 : 26.06.2024, 14:06:46 »
^

Jos tuo kaatopaikalla lojuva fillari on ohjusiskun jäljiltä, niin minä olen Aku Ankka.

Kuulehan Aku, tuo valokuva on Lääkärit Ilman Aivoja-järjestön ottama tai hyväksymä jolloin se on palestiinalaisten itse pikku kätösin ottama valokuva.
Kumma miten Hamasin valheet kelpaavat sellaisenaan mutta kun kuvalla esitellään todellisuutta niin ei tunnu kelpaavan.

Kaatopaikka on Hamasin hyvän hallintotavan mukainen sovelias ympäristö palestiinalaisille avustusmagneeteille, niillä avustuksilla Hamas sitten rahoittaa toimintansa ja hankkii aseita itselleen ja kaivattaa tunneleita itselleen, rivipalestiinalainen saa sen magneetin osan kerta toisensa jälkeen kun kaivuutöiltään ehtii.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 776
 • Liked: 28331
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11665 : 26.06.2024, 22:01:01 »
Patmos lähetyssäätiön Pasi Turunen on toimittanut ohjelmasarjan Israel Nyt! osan 48, kesto osalla 40:42.
https://www.youtube.com/watch?v=KI3eAX2LKSY

"Kuinka Ilta-Sanomat johdattaa lukijoitaan harhaan", on teemana tällä kertaa ja aiheena tietenkin Israel ja käynnissä oleva sota Hamasia vastaan ja sen erityispiirre jossa YK ei pysty jakamaan niitä avustuksia joita Israel Gazan alueelle välittää.
Avustuksia siis on tyrkyllä mutta niiden saattaminen tarvitsijoille ei suju ja YK haluaa kohdistaa huomion itsestään pois.

Jopa 1.200 avustuskuormaa jonottaa jakelua, Ilta-Sanomien mukaan osana syystä osuu Israelille ja sen ääriryhmille jotka kuulemma häiritsevät avustuskuljetuksia.
Totuus kuitenkin on, että nuo 1.200 avustuskuormaa ovat jo Israelin ääriryhmien ulottumattomissa Gazan alueella.
Gogat järjestön mukaan näitä rekkakuormia on jo 1.500 odottelemassa eteenpäin jakelua.

Toinen väite on, että taistelut häiritsisivät kuljetuksia, ja tämäkään ei pidä paikkaansa sillä niitä taisteluita ei käydä avustusreittien varrella edes niissä paikoissa joissa taisteluita ylipäätään vielä käydään sillä Israel pitää tulitaukoa päivittäin antaakseen omalta puoleltaan häiriöttömän mahdollisuuden avustuskuljetuksille.
Ainoa joka siellä "taistelee" on Hamas joka koittaa estää näiden avustuskuormien pääsemisen palestiinalaisille ja siten luoda sitä nälänhätää jota Hamasin kaverit Länsimediassa ovat huutaneet jo yli kahdeksan kuukautta ja jota vieläkään ei alueella ole.

Jopa palestiinalaisten rikollisuudesta koitetaan syyttää Israelia, kun järjestyksen valvonta ei toimi.
Syyte ei ota huomioon sitä tosiseikkaa, että nämä järjestyksenvalvojat ovat kiireisinä sotimassa Hamasin riveissä.
YK itse ei ota turvallisuusvartijoita kuormiansa vahtimaan koska kuulemma puolueettomuus vaarantuisi, ja tuon puolueettomuuden vaarantumisen rinnalla nälänhätä ilmeisesti ei ole yhtään mitään.

Ohjelmassa vielä käsitellään Ilta-Sanomien uutista siitä miten Lääkärit ilman aivoja järjestö on vihainen kolleegansa kuoleman johdosta Israelin iskussa jossa uutisen mukaan kuoli kolme lasta ja kaksi aikuista joista toinen tämän Lääkärit ilman aivoja järjestön työntekijä.
Mitenkään ei huomioida sitä, että kuollut "kolleega" oli terroristiryhmä Jihadin jäsen eikä edes sieltä jäsenportaikon alapäästä.
Olen tässä ketjussa jo ottanut esille tämän tapauksen ja esillä on filmi josta silmät turhaan koittavat hakea muita uhreja tai uhrikandidaatteja kuin tämä "kolleega".

Sokerina pohjalla on selvitys siitä miten UNRWA on yhdessä Hamasin kanssa järjestänyt Hamasille miljardi dollaria rahaa.
Hamas ei tietenkään käytä yhtään rahaa palestiinalaisten hyväksi, mutta ehkäpä tässäkin on yksi selitys sille miten Hamasin pomoilla on niin lokoisat oltavat siellä jossain muualla.


Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 462
 • Liked: 25294
 • ”Tulit eduskuntaan, läksit duumasta.”
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11666 : 26.06.2024, 22:21:35 »
Yle pohtii sitä miten Netanyahuun kilpistyy asiat.

https://yle.fi/a/74-20095779?origin=rss

Lainaus
Benjamin Netanjahu on israelilaisille piru ja idoli, ja siksi hänessä kilpistyy se, mikä Israelissa on nyt pielessä

Netanyahussa ei siis tiivisty, henkilöidy, kiteydy, symboloidu vaan kilpistyy.

Luulin jo että kommunistiveteraani Sampo Vaarakallio olisi ollut eläkkeellä. Hän on nuorekas, ehkä 66 v. Joka tapauksessa virkaura olisi jo mahdollistanut eläkkeen vanhoilla Yle-soppareilla.

Sampo on tehnyt uransa tiedotusopin laitos- / SKDL-veteraanina. Hän on siis hlö joka on jo ennen wokea ollut woke. Hieman on mieltä painanut Ukrainan tilanne, koska normisti ollut Venäjän puolella. Vanhan ajan talousmarxilainen.

Olen pettynyt Sampoon, koska vanhojen "kansandemokraattien", siis Hemanuksen ajan kasvattien ei pitäisi päästää tällaisia ei-suomenkielen ilmaisuja kuten "Netanjahuun kilpistyy". Voi Sampoa, luulisi että vanhana jalkapallomiehenä huilaisi kun nyt on EM-kisatkin.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 776
 • Liked: 28331
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11667 : 26.06.2024, 22:29:53 »
Yle pohtii sitä miten Netanyahuun kilpistyy asiat.

https://yle.fi/a/74-20095779?origin=rss

Lainaus
Benjamin Netanjahu on israelilaisille piru ja idoli, ja siksi hänessä kilpistyy se, mikä Israelissa on nyt pielessä

Netanyahussa ei siis tiivisty, henkilöidy, kiteydy, symboloidu vaan kilpistyy.

Kiinnitin myös huomiotani tuohon kummalliseen sananvalintaan jonka mukaan Netanjahussa torjuuntuu se mikä Israelissa on nyt pielessä.
Kilpistyä tarkoittaa torjuntaa ja kiteytyä tarkoittaisi aineellistumista.

Ehkäpä vanha ½-bultsari on kypsä eläkkeelle, joskaan eivät nuoremmatkaan nykyään yhtään paremmin pärjää.
Toimittelijoiden kielitaito on nykyään aivan kelvotonta ja välillä sitä ajattelee ovatko wokettajat ottaneet hommiansa tekemään kielitaidottomia matuja.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 115
 • Liked: 8236
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11668 : 26.06.2024, 22:55:28 »
Propagandasta ja kuvamanipuloinnista laitan nyt yhden viestin linkin:
https://hommaforum.org/index.php/topic,3.msg3573305.html#msg3573305
Kuinka aitoa taas... :D
Kuva on oikeasti AFP:ltä!
« Viimeksi muokattu: 26.06.2024, 23:00:42 kirjoittanut DuPont »

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 776
 • Liked: 28331
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11669 : 27.06.2024, 22:12:51 »
IRR-tv:n Risto Huvila kävi Israelissa toukokuun lopulla ja tapasi siellä paikallisia kristittyjä ihmisiä, Israel Studio osa 23 kesto 29:44.
https://www.youtube.com/watch?v=GtmX8g_zkok

"Edgar Khayat, kristitty arabi ja neljännen polven perheyrittäjä Haifasta pohtii juutalaisten ja arabien yhteiseloa. Holokaustista selviytynyt Arie Itamar muistelee matkaansa Exodus 1947 -laivalla Israeliin. CBN-kanavan Chris Mitchell kertoo juutalaisten ja kristittyjen suhteiden kehittymisestä, ja reservistä palvelukseen kutsuttu Chaim Malespin avaa, mistä Gazan sodassa on kysymys. Kuvattu Haifassa ja Jerusalemissa 28.-30.5. Toimittaja Risto Huvila."

Arabit ja juutalaiset nähtävästi voivat aivan helposti elää keskenään kunhan vain ei kyse ole arabista joka seuraa jonkinlaista kuoleman kulttia.

Arie Itamarin tarina on jotenkin järkyttävä esimerkki omalta ajaltaan, huolimatta siitä että samat asenteet elävät vahvasti edelleen.
Vaiettuja tarinoita on pitkä liuta.

Reserviläinen kertoo millaista on olla palvelukseen kutsuttuna reserviläisenä Israelissa.
Säännöt ovat "hivenen" toiset kuin meillä, tosin ympäristökin on aivan toinen.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Tagit: