Kirjoittaja Aihe: Yleinen Israel-keskustelu  (Luettu 951595 kertaa)

Sydämistynyt

 • Vieras
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7380 : 18.03.2017, 22:00:30 »
Israel ja Jerusalem tulevat pysymään ikuisesti juutalaisen kansan - joka on pian kokemassa täydellisen hengellisen heräämisen- kotina ja päääkaupunkina.

Tää on vähän ongelmallinen näkemys sen takia, että iankaikkisuusperspektiivistä katsottuna maallisella Israelin valtiolla ja Jerusalemilla ei ole mitään merkitystä enää sen jälkeen, kun (mahdollisen tuhatvuotisen valtakunnan jälkeen) on tehty uusi maa ja taivas ja uusi Jerusalem on tullut maallisen Jerusalemin tilalle.

Jerusalemilla on lähinnä lyhytaikaista, eskatoloigista merkitystä, koska se on takaisin palaavan Messiaan ja Israelin Kuninkaan pääkaupunki, mutta hengelliseltä näkökannalta katsottuna me kristityt olemme siihen enemmän oikeutettuja kuin edelleen paatumuksessa elävät juutalaiset - olkoonkin niin, että he mahdollisesti vielä kääntyvät ja kokevat kansallisen herätyksen.

Tuollainen Israel-hypetys on kristillistä dispensationalistista siionismia äärimmillään ja se ei tee kuin hallaa kristityille. Rauha Jerusalemille ja siunaus Israelille, mutta tuollainen vauhkoilu on typerää ja myös teologisesti täysin pielessä.   

Uskotko että juutalaiset kääntyvät joukolla kristityiksi? Minä en usko.

Miksi pitäisikään; uskovat vain, että Nasaretin Jeesus on messias.  Eihän Jeesus mitään uutta uskontoa ollut perustamassa, vaan olemassa ennustusten mukaan, täyttämässä lain.  Mitään uusia uskontoja tai kirkkokuntia ei tarvita, kun pystytään yhdessä lukemaan koko Raamattu.

Tähänhän tulevat mukaan myös muslimit, kun heille valkenee mistä kirjan uskossa on ollut kysymys.  Nythän he tolskaavat sen mukaan, mitä muuan luku- ja kirjoitustaidoton Muhammed omaksui omien mieltymystensa mukaan kuulemastaan israelilaisten uskonnosta.

Takinravistaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 582
 • Liked: 295
  • Profiili
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7381 : 18.03.2017, 23:23:29 »
Machine Head:  "Luepas uudestaan kuka puuhasi mitä ja kenen kanssa? Käskikö Jumala harjoittamaan sukurutsausta, vai mitä tarkoitat? Irroitat kontekstistaan asiayhteyksiä ymmärtämättä kokonaisuutta. Raamatulla voi perustella lähes mitä tahansa, kun sopivasti irroittaa asiat kontekstistaan ja sovittaa niitä mielivaltaisesti yhteen.
Tällainen keskustelu on turhaa, eikä johda mihinkään, joten tämä tästä."


Raamatun mukaan Lootin tyttäret juottivat isänsä humalaan ja makasivat tämän kanssa. Molemmat saivat lapsen ja niistä sikisi suuri suku. Jahve ei sitä touhuta tuominnut eikä rankaissut siitä. En ole vääristellyt tekstiä.

Pärmi

 • Vieras
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7382 : 18.03.2017, 23:50:41 »
Jokke, pidät kristillisen siionismin teologiaa täysin pielessä olevana? Et siis usko profeettojen, Jeesuksen ja Ilmestyskirjan sanomia kirjaimellisesti toteutuviksi? Siihen viittaisi kirjoittamasi. Kristillisen siionismin sanoma on erittäin raamatullinen, toista on nykykirkon suhtautuminen Israeliin ja juutalaiseen kansaan, se on typeryyttä.
« Viimeksi muokattu: 19.03.2017, 02:13:05 kirjoittanut Pärmi »

Pärmi

 • Vieras
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7383 : 18.03.2017, 23:52:55 »
Machine Head:  "Luepas uudestaan kuka puuhasi mitä ja kenen kanssa? Käskikö Jumala harjoittamaan sukurutsausta, vai mitä tarkoitat? Irroitat kontekstistaan asiayhteyksiä ymmärtämättä kokonaisuutta. Raamatulla voi perustella lähes mitä tahansa, kun sopivasti irroittaa asiat kontekstistaan ja sovittaa niitä mielivaltaisesti yhteen.
Tällainen keskustelu on turhaa, eikä johda mihinkään, joten tämä tästä."


Raamatun mukaan Lootin tyttäret juottivat isänsä humalaan ja makasivat tämän kanssa. Molemmat saivat lapsen ja niistä sikisi suuri suku. Jahve ei sitä touhuta tuominnut eikä rankaissut siitä. En ole vääristellyt tekstiä.
Nutunpuistaja, luepa uudestaan: Jumalan tahto ei ollut tytärten ja isänsä sp-yhteys; niiden seurauksena sikisi kaksi Israelille vihamielistä kansaa, Mooab ja Ammon.
« Viimeksi muokattu: 19.03.2017, 00:37:51 kirjoittanut Pärmi »

Pärmi

 • Vieras
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7384 : 19.03.2017, 00:26:01 »
Lainaus
Talmudic Quotes
 
En ihan ymmärrä mistä tuo juutalaisten ja muslimien viha "vääräuskoisia" kohtaan sikiää, mutta kait se on sitä aavikko-mentaliteettiä mitä ei-aavikko kansat ei ymmärrä.
Miksi toistat täällä Magneettimediaa; lue Raamatun ilmoitus Mooseksen laista ja vertaa niitä oheistamaasi kabbalistiseen/rabbiiniseen juutalisuuteen liittyvistä tulinnoista. Kymmenen käskyä olivat tarkoitetut israelilaisille, kuin myös kristityille. Niissä on koko judeo-kristillisen etiikan perusta, joille kristityt kansakunnat rakentuivat. pitäisi eron näkyä verrattuna Talmudin taikoihin, joissa useat juutalaiset ovat kiinni. Mutta se ei ole tyhjäksi tekevä Jumalan lupauksia Israelille ja israelilaisille. Hän toteuttaa sanansa.
 3. Moos.kirja kertoo lait: kristityn on nähtävä niiden vertauskuvallisuus UL:n välimieheen ; Jeesukseen Kristukseen. Ja sanoma oli selvä: mitään lisäämättä, mitään poisottamatta. Laki on pyhä, edelleen, Jeesus tuli lain täydelliseksi-tekijäksi, täyttämään lain. Lakiin kuuluu myös israelilaislle määrätyt juhla-ajat. Mutta aloita UT:sta, sisäistä ensin sen sanoma, niin ymmärrät asiat oikeassa valossa.
Paavali, itsekin juutalainen, kirjoittaa lisää, jos vaivaudut.

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 495
 • Liked: 5078
 • Punavihreäkriittinen
  • Profiili
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7385 : 20.03.2017, 17:49:54 »
Lainaus
Billionaire banker David Rockefeller dies aged 101

Former Chase Manhattan Chief Executive David Rockefeller has died at the age of 101.


Rockefeller died in his sleep at home in Pocantico Hills, New York, on Monday morning as a result of congestive heart failure, according to a family spokesperson Fraser P. Seitel.

The businessman, who had an estimated fortune of $3 billion, retired as head of Chase Manhattan in 1981 after a 35-year career.

In the statement from the The Rockefeller Foundation confirming his death, Rockefeller was described as “one of the most influential figures in the history of American philanthropy and finance, considered by many to be ‘America's last great international business statesman’.” 

Rockefeller, also known as ‘the banker’s banker’, according to the statement, is said to have donated almost $2 billion over his lifetime to various institutions including Rockefeller University, Harvard University and art museum.
https://www.rt.com/usa/381433-banker-david-rockefeller-dies/
"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals."

Jochanan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 986
 • Liked: 514
  • Profiili
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7386 : 21.03.2017, 20:47:01 »
Kyllä ne sivistyneet kansat olivat antiikin aikoihin kreikkalaiset ja roomalaiset, joiden perua on länsimainen kulttuuri. Eivät juutalaiset.

Sopii hyvin sanoa: sivistys on juutalaisista! Euroopassa on kyse juutalais-kristillisestä kulttuurista ja arvoista. Kreikkalais-roomalainen kulttuuri on antanut lähinnä puitteet, mutta henkinen sisältö on juutalaisilta. Kreikkalais-roomalainen kulttuuri oli kaukana länsimaisesta  sivistyksestä, täysin pakanallista, raakaa, sotaisaa ja julmaa. Kreikkalaiset harrastivat mm. pederastiaa ja roomalaiset mässäilivät verellä. Naisella ei ollut mitään arvoa, orjista puhumattakaan. Juutalaisista peräisin oleva kristillinen usko tuli, voitti ja muutti kaiken.   

Antiikin Kreikassa ei muuten syntynyt moderni demokratia, vaan se syntyi vasta valistuksen aikakautena 1700-luvulla. Kreikkalainen "demokratia" oli harvainvaltaa eli oligargiaa. "Valta kansalle!"-aate syntyi protestina itsevaltiuden eli absolutimsin aikakautta vastaan. Oli siinä kristillisillä aatteilla osuutta tai ei, sillä ei ole mitään tekemistä antiikin Kreikan kanssa. Kreikkalaisilta ja roomalaisilta olemme perineet lähinnä klassisen arkkitehtuurin. Jopa Platonin ja Aristoteleen ajatukset tuntuvat täysin pöljiltä nykyään.

Eurooppa peri Rooman valtakunnalta lainsäädännön keisari Justinianus I:n lakikoodeksin Corpus iuris civilis pohjalta (julkaistiin 500-luvulla), mutta se oli täysin kristillisten arvojen kyllästämä. Katolinen usko loi pohjan kaikelle, mitä Euroopassa tulevina vuosisatoina tehtiin ja ajateltiin. Antiikin maailma oli väistämättä takana ja joidenkin tutkijoiden mukaan se jopa hajosi kristillisen uskon voittokulun myötä. 

Joten kyllä se sivistys ja länsimainen kulttuuri on juutalaisista. Juutalaiset ovat luoneet myös modernin amerikkalaisperäisen nuorisokulttuurin.

Sinne on tunkenut asumaan porukkaa, joilla ei ole alueelle sukujuuria ja noudattavat verenhimoista Talmudia, joka ei kyllä häviä islamin opeille lainkaan.

Askenatseilla on kyllä huikean korkea äo, korkeampi kuin valkoisilla. Ehkä se on niin, että fiksummat vie ja muut vikisee? Muslimien taqiyya nostetaan aina esiin mutta unohtuu tuo talmudistien goyimien koijaus

Ns. kasaariteoria on kyllä aika lailla puppua ja väännetty tarkoituksellisesti juutalaisia vastaan. Siitä ei ole mitään todisteita. Kyllä juutalaiset ovat säilyttäneet geeninsä ja etnisyytensä harvinaisen hyvin. On jo sinällään ihme, että juutalaiset ovat säilyneet kansana läpi vuosisataisten, vaikka heitä on mielipuolisesti aina vainottu ja vaikka he ovat olleet täysin hajallaan muiden kansojen seassa. He ovat kuitenkin aina eristäytyneet. Ainoa tekijä, mikä juutalaista geeniperimää on jossain määrin hajottanut, ovat avioliitot eurooppalaisten "pakanoiden" kanssa, mutta ottaen huomioon, miten esim. juuri Talmud suhtautuu avioliittoihin pakanoiden kanssa ja miten vastaavasti Euroopassa jo 300-luvulla kiellettiin kristittyjen avioliitot juutalaisten kanssa, sekoittuminen muihin kansoihin on verrattain vähäistä. Jo pelkän ajatuksen tasolla on täysin mahdotonta, että yksi kansa (kasaarit) olisi korvannut juutalaiset. Ashkenasien osuus juutalaisista on kuitenkin 80 %.       

Ja fiksujahan juutalaiset ovat alusta saakka olleet, suorastaan liian fiksuja. Juuri sen vuoksi heitä on kai aina vainottukin. Ja kyllä täytyy fiksu kansa ollakin kun on niin paljon vaikuttanut koko maailman tapahtumiin ja kulttuuriin. Muut jäävät auttamattomasti rannalle itkemään. Juutalaiset ovat lähes kaiken takana ja heillä on langat tiukasti käsissään.

Kasaarit olivat lähinnä säälittäviä orjasieluja, joita juutalaiset kyykyttivät mennen tullen ja saivat kokonaisen valtakunnan omaksumaan talmudistisen juutalaisuuden. Tosin juutalaiset ovat oikeastaan tavalla taikka toisella kyykyttäneet kaikkia muitakin kansoja ja tulevat kyykyttämään tulevaisuudessakin. Näin se vaan menee. Juutalainen vie ja muut vikisee.

Raamatun mukaan Lootin tyttäret juottivat isänsä humalaan ja makasivat tämän kanssa. Molemmat saivat lapsen ja niistä sikisi suuri suku. Jahve ei sitä touhuta tuominnut eikä rankaissut siitä. En ole vääristellyt tekstiä.

Tämä asia on jo nostettu esiin monta kertaa tällä foorumilla. "Jahve" ei tuomitse ihmisten touhuja ja syntejä, koska ihmisille on annettu vapaa tahto. Jos joku haluaa nussia isäänsä, niin senkus nussii.

Lootin tyttärien insestisestä suhteesta sukeutuivat hyvin moraalittomat kansat, mooabilaiset ja ammonilaiset, joille oli leimallista nimenomaan seksuaalinen turmeltuneisuus. Jumala kielsi israelilaisia olemasta missään tekemisissä näiden kansojen kanssa. Joten oikeastaan Jumala tuomitsi Lootin tyttärien touhun. Myöhemmin Jumala antoi lakinsa Mooseksen kautta ja se kieltää sukurutsan.

Jokke, pidät kristillisen siionismin teologiaa täysin pielessä olevana? Et siis usko profeettojen, Jeesuksen ja Ilmestyskirjan sanomia kirjaimellisesti toteutuviksi? Siihen viittaisi kirjoittamasi. Kristillisen siionismin sanoma on erittäin raamatullinen, toista on nykykirkon suhtautuminen Israeliin ja juutalaiseen kansaan, se on typeryyttä.

Totta kai uskon profeettoja, Jeesusta ja Ilmestyskirjaa, mutta on oltava tarkkana siinä, millä Raamatun jakeilla mitäkin asiaa perustellaan. Aika monet siionistit esimerkiksi nostavat nykyisen Israelin tueksi VT:n profeettojen jakeita, joissa on kyse Babyloniasta eli Baabelin vankeudesta paluusta. Niillä jakeilla ei ole mitään tekemistä vuoden 1948 kanssa eikä niillä voi perustella juutalaisten nykyistä muuttoa Israeliin. Meno Israelissahan on vallan jumalatonta. Tel Avivissa on paikoin asukkaista jopa 80 % homoja (olen kuullut tämän usealta luotettavalta taholta) ja Jerusalemin "juutalainen hurskaus" on lähinnä rabbinistista, talmudistista hasidismia Yeshiva-kouluineen. Näissä kouluissa opetetaan mm. vihaamaan kristittyjä ja aika ajoin jokunen kivikin lentää päin kristittyjä Jerusalemissa. Israelin kansalaisuuttahan ei edes saa, ellei luovu kristinuskosta.   

Suurinta osaa juutalaisista ei itse asiassa voisi vähempää kiinnostaa koko Israel. Lähinnä liberaalit reformijuutalaiset ovat Israel-myönteisiä, suurin osa ortodoksijuutalaisista pikemminkin antisionisteja. Israelin perustamista on siis hyvin vaikea perustella juutalaisella hurskaudella. Voi olla, että jotkut ovat keskitysleirien kaasukammioissa tehneet parannusta ja huutaneet Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalaa avukseen, mutta tutkimusten mukaan suurin osa holokaustista selvinneistä juutalaisista kadotti uskonsa Jumalaan. 

Varsinainen juutalaisten exodus nykyiseen Israeliin tapahtuu vasta sitten, kun Jeesus tulee takaisin ja juutalaiset saapuvat omaan maahansa itkien, katumusta ja parannusta tehden, ja siis Jeesukseen uskoen. Israel on toki perustettu tätä loppuhuipennusta varten ja on sitä varten maailman kartalla olemassa ja odottamassa, että kirjoitukset täyttyvät. Raamattuhan on selkeä siinä, että Jerusalemin on oltava juutalaisten pääkaupunki, kun Messias palaa, mutta Israel ja Jerusalem eivät ole perustettu v. 1948 siksi, että juutalaiset olisivat katuneet ja kääntyneet, vaan ainoastaan siksi, että Jumala on uskollinen ja valvoo sanaansa. Israelissa on kyse siitä, että maailman näyttämöä valmistellaan loppunäytöstä varten.

Siksi en ymmärrä sellaista "kristillistä" siionismia, jolla tuetaan täysin jumalattomien ja paatuneiden juutalaisten muuttoa Israeliin, jotta "sana voisi täyttyä", puhumattakaan, että haaveillaan kolmannesta temppelistä ja jopa tuetaan rahallisesti Jerusalemin Temppeli-instituuttia. Kolmas temppeli uusine eläinuhreineen on rienausta ja jumalanpilkkaa ja kristityillä ei pitäisi olla mitään tekemistä hankkeen kanssa. Todellista ja oikeaa siionismia on se, että me kristittyinä pyrimme kaikin tavoin evankelioimaan juutalaisia, että he kääntyisivät pahoilta teiltään ja epäuskostaan ja ottaisivat Kristuksen vastaan. Israel maa-alueena ei ole meidän huolemme, vaan Jumala hoitaa sen. Meidän tehtävämme on julistaa evankeliumia kaikille kansoille.

Pärmi

 • Vieras
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7387 : 21.03.2017, 21:39:51 »

Jokke, pidät kristillisen siionismin teologiaa täysin pielessä olevana? Et siis usko profeettojen, Jeesuksen ja Ilmestyskirjan sanomia kirjaimellisesti toteutuviksi? Siihen viittaisi kirjoittamasi. Kristillisen siionismin sanoma on erittäin raamatullinen, toista on nykykirkon suhtautuminen Israeliin ja juutalaiseen kansaan, se on typeryyttä.

Totta kai uskon profeettoja, Jeesusta ja Ilmestyskirjaa, mutta on oltava tarkkana siinä, millä Raamatun jakeilla mitäkin asiaa perustellaan. Aika monet siionistit esimerkiksi nostavat nykyisen Israelin tueksi VT:n profeettojen jakeita, joissa on kyse Babyloniasta eli Baabelin vankeudesta paluusta. Niillä jakeilla ei ole mitään tekemistä vuoden 1948 kanssa eikä niillä voi perustella juutalaisten nykyistä muuttoa Israeliin. Meno Israelissahan on vallan jumalatonta. Tel Avivissa on paikoin asukkaista jopa 80 % homoja (olen kuullut tämän usealta luotettavalta taholta) ja Jerusalemin "juutalainen hurskaus" on lähinnä rabbinistista, talmudistista hasidismia Yeshiva-kouluineen. Näissä kouluissa opetetaan mm. vihaamaan kristittyjä ja aika ajoin jokunen kivikin lentää päin kristittyjä Jerusalemissa. Israelin kansalaisuuttahan ei edes saa, ellei luovu kristinuskosta.   

Suurinta osaa juutalaisista ei itse asiassa voisi vähempää kiinnostaa koko Israel. Lähinnä liberaalit reformijuutalaiset ovat Israel-myönteisiä, suurin osa ortodoksijuutalaisista pikemminkin antisionisteja. Israelin perustamista on siis hyvin vaikea perustella juutalaisella hurskaudella. Voi olla, että jotkut ovat keskitysleirien kaasukammioissa tehneet parannusta ja huutaneet Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalaa avukseen, mutta tutkimusten mukaan suurin osa holokaustista selvinneistä juutalaisista kadotti uskonsa Jumalaan. 

Varsinainen juutalaisten exodus nykyiseen Israeliin tapahtuu vasta sitten, kun Jeesus tulee takaisin ja juutalaiset saapuvat omaan maahansa itkien, katumusta ja parannusta tehden, ja siis Jeesukseen uskoen. Israel on toki perustettu tätä loppuhuipennusta varten ja on sitä varten maailman kartalla olemassa ja odottamassa, että kirjoitukset täyttyvät. Raamattuhan on selkeä siinä, että Jerusalemin on oltava juutalaisten pääkaupunki, kun Messias palaa, mutta Israel ja Jerusalem eivät ole perustettu v. 1948 siksi, että juutalaiset olisivat katuneet ja kääntyneet, vaan ainoastaan siksi, että Jumala on uskollinen ja valvoo sanaansa. Israelissa on kyse siitä, että maailman näyttämöä valmistellaan loppunäytöstä varten.

Siksi en ymmärrä sellaista "kristillistä" siionismia, jolla tuetaan täysin jumalattomien ja paatuneiden juutalaisten muuttoa Israeliin, jotta "sana voisi täyttyä", puhumattakaan, että haaveillaan kolmannesta temppelistä ja jopa tuetaan rahallisesti Jerusalemin Temppeli-instituuttia. Kolmas temppeli uusine eläinuhreineen on rienausta ja jumalanpilkkaa ja kristityillä ei pitäisi olla mitään tekemistä hankkeen kanssa. Todellista ja oikeaa siionismia on se, että me kristittyinä pyrimme kaikin tavoin evankelioimaan juutalaisia, että he kääntyisivät pahoilta teiltään ja epäuskostaan ja ottaisivat Kristuksen vastaan. Israel maa-alueena ei ole meidän huolemme, vaan Jumala hoitaa sen. Meidän tehtävämme on julistaa evankeliumia kaikille kansoille.
Paljon on jakeita VT:N profeetoissa koskien juutalaisten lopunajan (nykyisen) alijaa: esim. Hes 36.luku: ensin paluu Israelin vuorille, asuttaminen viinipuiden istuttaminen; sen jälkeen puhdistaminen synnistä, Jer. uusi lihasydän kivisydämen tilalle, Danielin neljä olentoa: kaksi erillistä ajanjakso-kautta, jälkimmäinen lopunaikoja koskien, 1.:ssä Antiokos EpifanesIV, toisessa Antikristus, Sakarja: sota lopunajan Israelia vastaan , pelastuminen, Jesajan uuden liiton aikakausi tarkoin kuvauksin jne. , jotka tunnet. Jumala toteuttaa sanansa mukaan juutalaisten paluun nimensä tähden, tämä on olennaista, Herra kuuli Salomon rukouksen ja sanoi nimensä olevan ikuisesti Jerusalemissa, vaikka Israel oli hajaantuneena ja Jumalan kirkkaus poissa Temppelistä ennen kuin Hän sinne uudelleen palaa ja asettaa valtaistuimensa Temppelivuorelle. Sitä enne antikristus on asettanut jalkansa "Jumalan temppeliin" enne tuhoutumistaan.
Tel Avivin surkean tilanteen tiedän, Israel on sekulaari valtio vielä hetken, kaikkinen saastaisuuksinensa, koskien myös ortodoksijuutalaisia. En minä kamelia niele. Israelilaisten paluu ei perustu heidän hurskaudelleen vaan Jumalan sanan ilmoitukselle. Hän tekee sen ,minkä on luvannut. Samalla on osalle juutalaisia tullut HaMasiach,  "Voideltu (Kuningas)" entistä läheisemmäksi. Israeliin perustetaan jatkuvasti uusia messiaanisia seurakuntia, näin ei ollut aikaisemmin Israelin valtion syntyessä. VT:n profetiat toteutuvat.
En puhu kaikkien kristittyjen siionistien puolesta; näen myös Israelin evankelioinnin olevan tärkein tehtävä seurakunnan osalta Israelin suhteen: evankeliumi ensin juutalaisillle, sitten kreikkalaisille.
« Viimeksi muokattu: 21.03.2017, 21:43:03 kirjoittanut Pärmi »

Jochanan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 986
 • Liked: 514
  • Profiili
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7388 : 22.03.2017, 20:57:34 »
Paljon on jakeita VT:N profeetoissa koskien juutalaisten lopunajan (nykyisen) alijaa: esim. Hes 36.luku: ensin paluu Israelin vuorille, asuttaminen viinipuiden istuttaminen; sen jälkeen puhdistaminen synnistä,

Hesekiel toimi profeettana aikana, jolloin juutalaiset vietiin Baabelin vankeuteen v. 597 eKr., mutta koska Hesekiel viittaa samassa luvussa myös aiemmin Pohjoisvaltakunnassa tapahtuneeseen katastrofiin v. 721 eKr. jolloin kymmenen Israelin heimoa ("israelilaiset") vietiin pakkosiirtolaisuuteen Assyriaan, lukua ei voi tulkita kirjaimellisesti, koska kukaan ei tänä päivänä tiedä, missä kaikki Israelin alkuperäiset 12 heimoa tarkalleen ovat, jos ovat ylipäätänsä enää misään. Luku antaa vihiä pikemminkin, että heimot ovat sekoittuneet pakanakansoihin. Historioitsijat kallistuvat tälle kannalle. Legendoja heimojen olemassaolosta ja säilymisestä milloin missäkin toki riittää, mutta ainoastaan Juudan heimo (juutalaiset) on säilyttänyt identiteettinsä.

Uuden testamentin aikana ymmärrettiin, että Israelin heimot ovat sulautuneet kaikkiin kansoihin ja vastaavasti Jeesukseen uskovat pakanakansat ovat yhdistyneet kaikkiin Israelin heimoihin. Israelin sukukunnista puhuminen viittaa seurakuntaan kokonaisuutena (lue esim. Jaak.1:1 ja Ilm.7:4-9). Tämä on myös Hesekielin lukujen 36-37 tulkinnallinen viitekehys.       

Seuraavassa luvussahan kaikki heimot, sekä Israelin että Juudan heimot, yhdistyvät yhdeksi heimoksi Kristuksessa. Hengellistä uudestisyntymistä kuvataan kuolleilla luilla, jotka tulevat eläviksi ja Daavid, joka on oleva ikuisesti Israelin kuningas, tarkoittaa tietenkin Jeesusta, "Daavidin Poikaa". Pyhäkkö puolestaan tarkoittaa Kristuksen ruumista, eikä mitään Jerusalemin kolmatta temppeliä.

Nämä Hesekielin luvut on siis tulkittava ensisijaisesti hengellisesti ja ne katsovat uuteen liittoon Kristuksessa ja viime kädessä ikuisuuteen eli uuteen maahan ja uuteen Jerusalemiin, joka on kaikkien Jeesukseen uskovien yhteinen, iankaikkinen perintöosa. Hesekiel ei siis viittaa ainoastaan etnisiin juutalaisiin tai Israelin heimoihin, vaan kaikkiin kansoihin, jotka uskon kautta ovat Aabrahamin lapsia ja jotka kutsutaan "pakanakansojen seasta" luvattuun maahan, mikä ei tarkoita maallista Israelin valtiota, vaan Kristuksen seurakuntaruumista ja ikuisuutta uudessa Jerusalemissa.

Vanhaa testamenttia on aina tulkittava Uuden testamentin valossa. Hesekiel ei vielä nähnyt "seurakunnan salaisuutta" (sen näki vasta Paavali) eikä ymmärtänyt, että Israelin heimoihin lisätään myös kaikki pakanakansat, jotka uskovat Jeesukseen.       

Jer. uusi lihasydän kivisydämen tilalle,

Tuo löytyy samaisesta Hesekielin luvusta, johon edellä viittasit (Hes.36:26), ei Jeremiaalta. Sama vertaus löytyy myös Hesekielin luvusta 11 (11:19) ja sillä viitataan ennen kaikkea uuteen liittoon Jeesuksessa Kristuksessa. Jeesukseen uskoville annetaan lihasydän kivisydämen tilalle. Tämä kuvaa uudestisyntymistä.   

Danielin neljä olentoa: kaksi erillistä ajanjakso-kautta, jälkimmäinen lopunaikoja koskien, 1.:ssä Antiokos EpifanesIV, toisessa Antikristus,


Ei kyse ole erillisistä tai päällekkäisistä ajanjaksoista, vaan koko historian kulusta. Daniel näkee kaikki valtakunnat ("pedot"), jotka tulevat hänen jälkeensä, aivan kuten kuvapatsaankin kohdalla. Mutta miten tämä Danielin näky liittyy tähän aiheeseen, josta me keskustelemme?

Sakarja: sota lopunajan Israelia vastaan , pelastuminen,


Mitä Sakrjan kohtaa tarkalleen ottaen tarkoitat? Sakarja on kaikista mainitsemistasi kirjoista varteenotettavin, mitä tulee nykyisen Israelin valtion rooliin osana eskatologista täyttymystä ja loppuratkaisua, mutta on otettava huomioon kirjan protoapokalyptinen luonne eli ihan kaikkea ei voi tulkita kirjaimellisesti, mutta jos annat jonkun tarkan paikan, niin voin kertoa siitä näkemykseni. Siellä on kosolti kohtia, jotka voidaan liittää Kristuksen paluuseen ja tapahtumiin sen ympärillä, mutta ei varsinaisesti vuoteen 1948.   

Jesajan uuden liiton aikakausi tarkoin kuvauksin jne. , jotka tunnet.
 

Tarkoittanet lukua 65? Ongelma tämän luvun kanssa on pikemminkin juuri sen epätarkkuus ja runollinen, allegorinen kieli. Jesaja ei näe eri aikakausia, vaan näkee kaiken yhtenä könttänä. 

Jumala toteuttaa sanansa mukaan juutalaisten paluun nimensä tähden, tämä on olennaista, Herra kuuli Salomon rukouksen ja sanoi nimensä olevan ikuisesti Jerusalemissa,
 

Tämä tarkoittaa seurakuntaa.

vaikka Israel oli hajaantuneena ja Jumalan kirkkaus poissa Temppelistä ennen kuin Hän sinne uudelleen palaa ja asettaa valtaistuimensa Temppelivuorelle.
 

Samaten tämä tarkoittaa seurakuntaa. Jumalan kirkkaus ei asu enää "käsin tehdyissä temppeleissä". 

Sitä enne antikristus on asettanut jalkansa "Jumalan temppeliin" enne tuhoutumistaan.

Dispensationalistisen tulkinnan mukaan näin tulee tapahtumaan, mutta se edellyttää, että kolmas temppeli rakennetaan ja antikristus asettuu sinne ja julistaa siellä olevansa Jumala. Ongelma tämän tulkintamallin kanssa on kuitenkin juuri se, että kolmas temppeli ei ole "Jumalan temppeli" (hyvä, että sentään ymmärsit pistää sen lainauksiin!). Historiassa tällainen "hävityksen kauhistus" on kuitenkin tapahtunut lukuisia kertoja kirjaimellisesti, kun Jerusalemin temppeli on häpäisty, mutta tämä oli vanhan liiton aikakautta. Uudessa liitossa Jumalan temppeli on seurakunta ja klassisen tulkinnan mukaan antikristus (tai "synnin ihminen") tulee asettumaan kristilliseen seurakuntaan, joka on luopunut Jumalan sanasta. Tämä tulkinta on mielestäni paljon vakuuttavampi, koska voimme nähdä sen toteutuvan silmiemme edessä. Kolmannesta temppelistä Temppelivuorella sen sijaan ei näy merkkiäkään. Voi olla, että sellainen vielä rakennetaan, mutta epäilen, että profetia toteutuisi kirjaimellisesti siellä, koska se olisi kaikkea muuta kuin Jumalan temppeli. Se olisi itsessään "hävityksen kauhistus" koko temppeli.   

VT:n profetiat toteutuvat.

VT:n profetioista suurin osa on toteutunut ja täyttynyt Jeesuksessa Kristuksessa. Vain hyvin pieni osa koskee katsoo Kristuksen toiseen tulemukseen. Maallisen Israelin v. 1948 tapahtuneeseen uudelleen perustamiseen ja juutalaisten sinne paluuseen vielä harvempi, jos mikään.

Pärmi

 • Vieras
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7389 : 23.03.2017, 01:11:08 »
On molemmille selviä ja toisistaan poikkeavia tulkintoja. Ja tulee olemaan ennenkuin täydellisyys alkaa.
Lopputulos juutalaisten pyhien, sekä VT:n että UT:n aikaisten (armotalouskausi) on luettavissa Efe. 2. luvun loppuosassa, joka on todellisuutta jo UL:n pakanuudesta kristityiksi kääntyneille sydämissään: tähän tullaan lopulta. Nuo vuosiluvut lienee puolin ja toisin jo harjoiteltu moneen kertaan, Näkemyseroja on varmasti lopunaikaa koskevien profetioden tulkinnasta. Kirjaimellisesti vai vertauskuvallisesti. Viime vuosisadan tunnetuimpia raamatunopettajia oli Derek Prince, Etonin ja Cambridgen opiskelu- ja opettajavuosinaan filosofi, jonka elämäntarina on konkretiaa yhdessä juutalaisen kansan vaiheiden kanssa, kun Israel saavutti itsenäisyytensä, hänen olllessaan jo raamatunopettajan työssä. Hän piti ehdottoman tärkeänä ymmärtää VT:n profetioiden toteutumista kirjaimellisesti. Lance Lambertin mittava kokemus Israelin merkityksestä kertoo paljon lisää, kuinka kristittyjen tulee suhtautua juutalaisiin raamatullisesti. 
Mielestäni  on päivänselvää jo historian valossa, että Jumalan suunnitelmissa ei vähempi olisi riittänyt juutalaisen kansan turvallisuuden takeeksi kuin oma suvereeni valtio. Ilman omaa valtiotaan he olisivat ympäri maailman jatkuvasti "metsästäjien armoilla". Israelilaisille Jumalan kutsu kuuluu tulla Israeliin, historiallisesti selvästi merkatulle alueelle, jossa Jaakob tullaan viemään ahdistukseen.
Sak. luvut 12 - 14, lukuisia viitteitä lopunajan Israelin kohtalosta, ja Jumalan suunnitelman täyttymisestä. Juuda ja Efraim on jo siinä vaiheessa yhdessä (Hes). Profeetta kutsuu Efraimia asuttamaan Israelin vuoret, eli Juudean ja Samarian. Israel yhtenäisenä kansakuntana.
(Hes) Kuolleiden luiden virkoaminen koskee kirjaimelliseti lopuajan Israelin hengellistä uudistumista. Lopulta Goog liittolaisineen hyökkää näitä vastaan Ihanaan maahan (Israel). Kivisydämen tilalle juutalaisille (jäännnös) annetaan lihasydän, joka voi vastaanottaa Hengen ilmoituksen sydämen lihatauluihin.
Dan. 8:25-26 keroo antikristuksesta, joka nousee "ruhtinasten ruhtinastakin" eli Herraa Jeesusta vastaan; tarkoitaa kaukaista aikaa, ja Dan kertoo vielä sen, että nämä avautuvat vasta viimeisinä aikoina, ymmärrys lisääntyy. Dan 9. tuo Antikristuksen petoksen, joka jakautuu kahteen osaan (1/2 vuosiviikkoa). Ja kyllä Jes. 65 on tulkittava kirjaimellisesti.
Muuten, olemmeko samaa mieltä kuinka paljon kirjaimellisesti tulkittavien profetioiden vertauskuvallinen tulkinta on aiheuttanut hämmennystä? Lopultakin  on kysymys uskon kautta ymmärrettävistä asioista, sitä ei uskosta osaton tieteilijä (en nyt tarkoita sinua, vaan kanssatieteilijöitä, jotka elävät ilman yhteytta Herraansa Hengessä, surullista) ymmärrä. 2.Piet. 1.20-21 on selittämätön paikka uskosta osattomalle "uskontotieteilijälle/teologille". Danielin neljä olentoa toteutuivat jo yhden kerran ja loppuhuipennus toteutuu antikristuksen aikana.
Israelin kutsumista takaisin omaan maahansa (nyt itsenäinen valtio, joka joutuu muiden kansakuntien hyökkäyksen kohteeksi viimeisinä päivinä) ja sen pelastumisesta Messiaan tullessa näkivät profeetat. Jesajakinnäki  myös Messiaan pakanain Valkeutena.

UL:ssa Jumalan temppeli on uskova ja uskovista rakentuva (hengen yhteys) seurakunta, johon lopulta liittyy Israelin pelastuneet (Efe.2.luku). Kreikk. "Hävittäjä, joka tulee kauhistuksen siivillä" on kirjaimellisesti Antikristus, joka asettaa jalkansa temppeliin Jerusalemissa. Profetiat siltäkin osin toteutuvat kirjaimellisesti. Sitä ei sulje pois tosiasia, että Jerusalem on hävitetty monia kertoja historian saatossa. Antikristus on miespuolinen persoona, joka Raamatun sanan mukaisesti ilmestyy, toimii ja vaikuttaa; antikristuksen henki jo nyt laittomuuden lapsissa. UT:ssa esim. Tess. kirjeet.
On "vakuuttavia" tietysti ne, jotka voidaan nähdä, kuitenkin näkyväiset ovat syntyneet ei-näkyväisestä, Heb.11:3. Uskon kautta, ja vain uskon, avautuu Pyhässä Hengessä ymmärrys profetioiden kirjaimelliseen tulkintaan. Ei ole ainakaan minulle epäselvää.
Se, että Israel on valtiona olemassa, ei sulje pois profetioita Israelin paluusta omaan maahansa ja juutalaisten kohdalle tulevasta armosta, Room.11:26. Israel sai kaksinkertaisesti Jumalan kädestä uppiniskaisuutensa vuoksi. Jo Mooses (5.M.30:1-) kertoo israelilaisten paluusta ja pelastuksesta, jolloin he ovat olleet kaikkien kansojen sekaan hajoitettuina (montako maata syntyi siirtomaiden keskuudesta? tarvitaan kansakuntien lukuisat puut viikunapuun lisäksi); miten muutoin Jumala tuomitsisi ne kansat Matt25.31- mukaan, ellei osoittaisi, kuinka ne ovat kohdelleet Israelia? Näemme lopuajassa lopultakin toteutuvan Jumalan sanan profetioiden, kun muut kansat tuomitsevat Israelin, mutta Jumala Israelin kautta tuomitsee muut kansakunnat.

Kristillisen kirkon suurin harha (yhdessä sakramenttiopin kanssa) - jo ensimmäisen vuosisadan "kirkkoisät" antoivat viitteitä, ja sen jälkeen muut, esim. Crhysostomos, (ml. jopa Luther) on juutalaisten hylkääminen ja sen järkyttävät seuraukset; ja korvausteologian nimellä tunnetun harhaopin omaksuminen, kristillinen kirkko Israelin sijalle Jumalan valittuna, huh huh. Sitä tulee, mitä tilaa, eikä mene enää kauan.
Kirjoituksistasi näkyy halusi tulkita VT:n profetiat mielellään hengellisesti: Ei ihme että raamatullinen suhtautuminen ja rakkauden osoitus juutalaisia kohtaan, vaikka ovatkin vielä suurimmaksi osaksi omassa vanhurskaudessaan, on saanut sinutkin mieltämään kristillisen seurakunnan hengellisesti Israelin korvaajaksi. Näin ei kuitenkaan ole. Korvausteologiaan ovat johtaneet väärät tulkinnat profetioista ja Jeesuksen opetuksista. Siinä viitataan kintaalla esim. keskeiseen lopuajan tapahtumaan: juutalaisen kansan uudelleen armoihin ottaminen. Väärä tulkinta lähtee lihanmielen  ihmisestä, jonka mielipiteisiin saatanakin on yhtynyt, itseasiassa ollut niitä ohjailemassa, kuin ei ole ollut rakkautta totuuteen: Natsit lienee tunnetuin väärän Ramatun tulkinnan ansaan mennyt, monet isot kirkkokunnat opetuksissaan, joissa korostetaan muotoa ja perinnäisäääntöjä enemmän kuin Raamatun arvovaltaa.
Rakkaudella juutalaiset voitetaan takaisin Kristukselle ja Herra tulee huolehtimaan siitä, kun Hän asettaa heidät jälleen sille paikalle, johon heidät Hän valitisi ja kutsui: kansoista esikoiseksi, ennen muita. Tiedän tämän yskittävän monia kristittyjä, mutta antaa yskittää.
« Viimeksi muokattu: 23.03.2017, 20:55:58 kirjoittanut Pärmi »

Mangustin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 742
 • Liked: 1358
 • Mankuva rasitin.
  • Profiili
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7390 : 24.03.2017, 19:35:19 »
Ns. kasaariteoria on kyllä aika lailla puppua ja väännetty tarkoituksellisesti juutalaisia vastaan.
Genetiikka ei valehtele. Ihan fenotyypinkin perusteella näkee että askenasit eivät ole Lähi-Idästä.

Lainaus
Kasaarit olivat lähinnä säälittäviä orjasieluja, joita juutalaiset kyykyttivät mennen tullen ja saivat kokonaisen valtakunnan omaksumaan talmudistisen juutalaisuuden. Tosin juutalaiset ovat oikeastaan tavalla taikka toisella kyykyttäneet kaikkia muitakin kansoja ja tulevat kyykyttämään tulevaisuudessakin. Näin se vaan menee. Juutalainen vie ja muut vikisee.

Millä perusteella olivat säälittäviä? Heillä oli Itä-Euroopassa aikanaan suuri ja vauras khanaatti, joka diilasi itsenäisenä Bysantin, ählämien, Persian ja Aasian välillä. Khaani valitsi judaismin, koska häntä miellytti ajatus ikuisesta dynastiasta tilapäisen Taivaan mandaatin sijaan. Kasaarit eivät kaikki omaksuneet judaismia, vaan seassa oli kristittyjä, arianisteja, pakanoita ja myöhemmin muslimeja. Euraasialaiseen kulttuuriin ei kuulu väestön pakottaminen samaan uskontoon, vaan mielummin tuetaan hyviä suhteita kaikkiin jumaliin ja henkiin, kuten myöhemmin mongolivaltakunnan aikanakin.

Kasaarijuutalaisuuden voi olettaa olleen yhdistelmä turkkilaiskansojen tengrismiä ja juutalaista monoteismia, ei mitään talmudin pilkunviilausta. Talmudien pänttääminen tuli vallitsevaksi vasta kaupungistumisen myötä, kasaarivaltion aikana se luultavasti oli lakiasioihin erikoistuneiden hommia joilta pyydettiin apua kauppa- ja avioliittosopimusten laadintaan, eli hyvin samanlaista kuin keski-aasialainen islam edelleen on. Isä Tengri ja esi-isien henget elävät nykyäänkin yksityisessä uskonharjoituksessa.

Porcius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 646
 • Liked: 1795
 • Asiantuntija ilman papereita
  • Profiili
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7391 : 24.03.2017, 20:45:34 »
Sopii hyvin sanoa: sivistys on juutalaisista!
– –

Kreikkalaisten saavutuksia: Länsimainen filosofia, demokratia, arkkitehtuuri, matematiikka(mm. maapallon ympärysmitan laskeminen), länsimainen kirjallisuus(Aristoteleen runousoppi, Odysseus ja Ilias), näytelmät, retoriikka...

Roomalaisten saavutuksia: Politiikka ja instituutiot(senaatti, kansankokous, kansantribuunit, konsulit), roomalainen laki, arkkitehtuuri(mm. tiet), hallinto...

Juutalaisten ja kristittyjen saavutuksia samalta ajalta: Filosofien tappaminen, kirjastojen tuhoaminen ja keisarien pronssipatsaiden sulattaminen
"On helvetin tyhmää mennä helvettiin, kun taivaaseenkin pääsisi"

-Jouko Piho

Jochanan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 986
 • Liked: 514
  • Profiili
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7392 : 25.03.2017, 02:03:39 »
Kirjaimellisesti vai vertauskuvallisesti.

Kas, siinä pulma! Tämä juuri on se ongelma, mikä on aiheuttanut ja aiheuttaa edelleen kaikkein mehevimmät riidat kristittyjen välille: raamatuntulkinta.  :roll:

kuinka kristittyjen tulee suhtautua juutalaisiin raamatullisesti.

Eikö tämä nyt ole itsestään selvä asia? Ei kai tämän ymmärtämiseksi tarvita Lance Lambertin sen enempää kuin Derek Princenkään elämäntyötä, vaan jokainen voi ymmärtää, kuinka suhtautua juutalaisiin (siinä missä kaikkiin muihinkin ihmisryhmiin ja lähimmäisiin) raamatullisesti. Toivottavasti Lance Lambert ja Derek Prince eivät ole uhranneet koko elämäänsä tämän kysymyksen äärellä...

Vai onko pointtisi, että juutalaisiin tulee suhtautua jotenkin eri tavalla kuin muihin ihmisiin?  :facepalm:

Mielestäni  on päivänselvää jo historian valossa, että Jumalan suunnitelmissa ei vähempi olisi riittänyt juutalaisen kansan turvallisuuden takeeksi kuin oma suvereeni valtio.

Turvallisuuden tae tai ei, mutta tässäpä sinulle hauska video, joka kuvaa osuvasti, kuinka "turvallinen" maa Israel on kautta historiansa ollut, toivottavasti huumorintajusi kestää:

https://www.youtube.com/watch?v=4pKMV6e5kEo

Israel on siitä hyvin mielenkiintoinen maa, että se on kirjaimellisesti maailman napa. Pienen pieni kaistale, mutta uutisissa lähes päivittäin. Pienen pieni kaistale, mutta jo muinaisista ajoista suurvaltapolitiikan pelinappula. Pienen pieni kaistale, mutta kansa toisensa jälkeen on vaatinut juuri sitä itselleen, ikään kuin ympärillä ei olisi tilaa. Pienen pieni kaistale, mutta - kuten tuo videokin hyvin havainnollistaa - sillä on varsin verinen historia.

Juutalaiset elävät suhteellisen turvallisesti Israelissa, mutta se johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että muualla vallitsee niin kova antisemitismi. Useimmat muut ihmiset eivät välttämättä muuttaisi Israeliin, koska eivät koe sitä turvalliseksi. Ympäristöönsä verrattuna Israel toki on turvallinen, mutta kyllä sielläkin saa jatkuvasti olla valppaana. Puukot heiluu, autot räjähtelee ja raketit lentelee...

Israel kuuluu juutalaisille. Tästä varmaan kaikki ovat samaa mieltä. Jokainen normaalijärkinen ihminen ymmärtää, että juutalaiset tarvitsevat oman valtion ja useimmat tervejärkiset myös ymmärtävät, että jos joku valtio juutalaisille kuuluu, niin se on Israel, koska siihen löytyvät myös historialliset perustelut. Sitten on ihmisiä, jotka eivät välitä historiallisista perusteluista, vaan ovat ideologiansa (tai uskontonsa) sokaisemia. 

Israelilaisille Jumalan kutsu kuuluu tulla Israeliin, historiallisesti selvästi merkatulle alueelle, jossa Jaakob tullaan viemään ahdistukseen.

Juuri tätä tarkoitan!  :facepalm:

Mielestäni on ristiriitaista, epärehellistä, epä-älyllistä ja ennen kaikkea epäkristillistä, että ensin tuetaan kaikin tavoin juutalaisten muuttoa Israeliin, hurrataan sille ja levitetään suorastaan punainen matto heidän jalkojensa alle, ja perään todetaan, että siellähän he sitten tietenkin joutuvat ahdistukseen. Mikä logiikka siinä on?  :roll:

Siis se, että tasoitetaan juutalaisille tie "luvattuun maahan" kokemaan historiansa suurin holokausti (Sakarjan mukaanhan 2/3 juutalaisista kuolee). Eikö se ole sadismia? Kansallissosialismia??

Mm. tämän vuoksi en ymmärrä "kristillistä" siionismia...  :facepalm:

Juuda ja Efraim on jo siinä vaiheessa yhdessä (Hes). Profeetta kutsuu Efraimia asuttamaan Israelin vuoret, eli Juudean ja Samarian.

Mulla ei ole mitään sitä vastaan, että Juuda ja Efraim olisivat taas eräänä päivänä yhdessä. Sehän olisi vallan kaunista, suorastaan liikuttavaa. Ongelma vaan on siinä, että Efraimia ei näy eikä kuulu. Efraim hävisi maailman kartalta jo vuonna 721 eKr., 2738 vuotta sitten.

Jos sinä tiedät, missä Efraimin lapset ovat, niin kerro toki minullekin! Kunhan saadaan isä- ja äitilinjoista mustaa valkoiselle, villit hevosetkaan eivät estä minua uskomasta, että Hesekiel tarkoittaa kuin tarkoittaakin kauan kadoksissa ollutta kymmentä sukukuntaa, joiden suonissa virtaa Jaakobin poikien veri.

Muussa tapauksessa tyydyn siihen tulkintaan, mikä kristityillä on vanhastaankin - nimittäin ennen vuotta 1948 ja kristillistä siionismia - ollut ja jota myös Uusi testamentti yksiselitteisen selkeällä tavalla tukee: kyse ei ole geeniperimästä vaan uskosta Jeesukseen, jonka kautta kaikki heimot, kielet ja kansat saavat Israelin täyden kansalaisoikeuden.

Eikä vain UT vaan myös VT tukee tätä näkemystä: kansalaisoikeus myönnettiin jo Jaakobin päivinä kaikille niille, jotka uskoivat Israelin Jumalaan, mutta on jännä, miten kiihkosiionisteilta pääsee yksi jos toinenkin vanhatestamentillinen fakta unohtumaan, kun on puhe siitä, miten joitakin harvoja ja valittuja, kontekstistaan täysin irrotettuja jakeita tulkitaan. 

(Hes) Kuolleiden luiden virkoaminen koskee kirjaimelliseti lopuajan Israelin hengellistä uudistumista.

Totta kai! Siinä missä kaikkia muitakin kansoja, jotka ovat kokeneet tai kokevat hengellisen uudestisyntymisen. Heistä tulee osa Israelia ja he - tai siis me - kaikki yhdessä olemme "koko Israelin heimo" (jae 11).   

Toistan: minulla ei edelleenkään ole mitään sitä vastaan, että kaikki 10 kadonnutta Israelin sukukuntaa eräänä kauniina päivänä löytyvät ja "koko Israelin heimo" on kirjaimellisesti jälleen yhdessä, mutta nyt alkaa olla jo vähän kiire, sillä elämmehän lopun aikojen loppumetrejä. Raamatun mukaanhan lopunajat alkoivat jo Jeesuksesta.

Mutta sen sinä varmaan jo tiesitkin ja kyse oli lapsuksesta, vai?  :roll:

Lopulta Goog liittolaisineen hyökkää näitä vastaan Ihanaan maahan (Israel).

Kun näin tarkkaan tiedät, niin osaat varmaan kertoa, että kukahan se Goog oikein mahtaa olla?  ???

Dan. 8:25-26 keroo antikristuksesta, joka nousee "ruhtinasten ruhtinastakin" eli Herraa Jeesusta vastaan; tarkoitaa kaukaista aikaa, ja Dan kertoo vielä sen, että nämä avautuvat vasta viimeisinä aikoina, ymmärrys lisääntyy.

Viimeiset ajat alkoivat Jeesuksesta ja ymmärrys todellakin lisääntyi, Jeesuksen täyttäessä suurimman osan kirjoituksista. Danielin kirjakin täyttyi lähes kokonaan vuoteen 70 jKr. mennessä. Ainoastaan muutama jae Danielin kirjasta katsoo Kristuksen toiseen tulemukseen.

Antikristuksiakin oli tullut jo Johanneksen päivinä monia (ks.1. Joh.2:18). Jakeissa 25-26 puhutaan yhdestä aikansa "antikristuksesta", Antiokhos IV Epifanesista (175-164 eKr.), luonnollisesti, koska sitä ennen on puhuttu diadokeista, Aleksanteri Suuren seuraajista. Antiokhos kaappasi vallan Seleukos IV:ltä, "tuotti turmion pyhien kansalle" ja kuoli "ilman ihmiskättä", joten Antiokhos täytti lähestulkoon kirjaimellisesti kyseisen kohdan eikä sitä tarvitse väkipakoin yrittää sovittaa siihen "vihon viimeiseen antikristukseen", joka ei ole vielä edes tullut.       

Dan 9. tuo Antikristuksen petoksen, joka jakautuu kahteen osaan (1/2 vuosiviikkoa).

Luvussa 9 Danielin rukouksen jälkeen, enkeli Gabrielin selittäessä Danielin näyn ja vuosiviikot, puhutaan Jeesuksesta, Hänen ristinkuolemastaan (syntien sovituksesta) ja Jerusalemin hävityksestä v. 70 jKr. Sen pidemmälle eivät vuosiviikot tässä luvussa ylety. Niihin palataan luvussa 12, jossa kurkistetaan "päivien loppuun", Kristuksen toiseen tulemukseen.   

Ja kyllä Jes. 65 on tulkittava kirjaimellisesti.

Selitä sitten, miten on mahdollista, että uudessa taivaassa ja uudessa maassa ja uudessa Jerusalemissa on edelleen kuolemaa ja syntiä? Huomaa, että luvussa ei puhuta halkaistua sanaakaan mistään tuhatvuotisesta valtakunnasta, vaan uudesta maasta ja taivaasta.

Ai, et osaa selittää? :facepalm:

No minäpä osaan: luku on tulkittava hengellisesti ja vertauskuvallisesti. Kyse on Jumalan valtakunnasta ja siitä hengellisestä todellisuudesta, mikä vallitsee jo nyt uskovien keskellä, niin kuin UT selkeästi opettaa.

Lopultakin  on kysymys uskon kautta ymmärrettävistä asioista, sitä ei uskosta osaton tieteilijä (en nyt tarkoita sinua, vaan kanssatieteilijöitä, jotka elävät ilman yhteytta Herraansa Hengessä, surullista) ymmärrä. 2.Piet. 1.20-21 on selittämätön paikka uskosta osattomalle "uskontotieteilijälle/teologille".

Vaikket nyt ehkä minua tarkoittaisikaan, salli minun kuitenkin painottaa, että minä en ole mikään uskontotieteilijä, vaan eksegeetti. Uskontotiede on oma tutkimusalansa ja yksikkönsä ja sillä ei ole juuri mitään tekemistä eksegetiikan kanssa. Eksegetiikka on Raamatun tekstien tieteellistä tutkimusta. Se on itsessään neutraalia ja sen tarjoamilla välineillä on tavoitteena löytää Raamatun teksteille oikea merkitys ja tulkinta.

Sitä käytetään paljon väärin, mutta minä käytän sitä oikein.   

Danielin neljä olentoa toteutuivat jo yhden kerran ja loppuhuipennus toteutuu antikristuksen aikana.

Danielin "eläintarhan" asukkeihin voi sijoittaa melkein mitä vaan, mutta lähtien siitä, että ne kantavat symboleita, jotka jo kirjoitusajankohtana on liitetty tiettyihin valtakuntiin, on viisainta lähteä liikkeelle Danielin ajoista ja tulkita ne seuraavasti:

1. Babylonia (siivekäs leijona)
2. Meedo-Persia (karhu)
3. Makedonia (pantteri, jolla on neljä päätä ja siipeä)
4. Rooman valtakunta ja sen perilliset ("ylen hirmuinen", kymmensarvinen, rautahampainen ja vaskikyntinen peto, joka "tallaa koko maan jalkoihinsa" ja on "erilainen, kuin kaikki muut" ja jonka sarvet kuvaavat kuninkaita, jotka nousevat siitä valtakunnasta...)

Luku 7 tekee selväksi, että tämä viimeinen peto on muodossa jos toisessa olemassa loppuun saakka, joten siinä olen kanssasi samaa mieltä, että neljäs peto on samalla "loppuhuipennus". Rooman valtakuntaa on yritetty rakentaa yhä uudelleen lukemattomia kertoja romahduksensa jälkeen. Viimeisin yritys lienee EU. Sitä ennen Hitler yritti rakentaa "Kolmannen valtakuntansa" jne. Yritysten ja erehdysten sarja jatkuu Roomaan saakka. Antikristus toisensa perään on yrittänyt rakentaa oman "Rooman valtakuntansa". Tämän selitysmallin jakavat lähes kaikki raamatunselittäjät.       

UL:ssa Jumalan temppeli on uskova ja uskovista rakentuva (hengen yhteys) seurakunta, johon lopulta liittyy Israelin pelastuneet (Efe.2.luku).

Marssijärjestys on päinvastainen: ensin juutalaiset, sitten muut! Näin opettaa Paavali (ks. Room.11): pakanakansat on "oksastettu jaloon öljypuuhun" (Israeliin), jonka juuri on alusta saakka kannattanut kaikkia. Kristityiksi kääntyvät juutalaiset oksastetaan omaan öljypuuhunsa.

Kreikk. "Hävittäjä, joka tulee kauhistuksen siivillä" on kirjaimellisesti Antikristus, joka asettaa jalkansa temppeliin Jerusalemissa.


Ei, vaan Rooman keisari, joka hävitti Jerusalemin temppelin v. 70 jKr.   

Uskon kautta, ja vain uskon, avautuu Pyhässä Hengessä ymmärrys profetioiden kirjaimelliseen tulkintaan.

Loppuivatko argumentit kesken?

Se, että Israel on valtiona olemassa, ei sulje pois profetioita Israelin paluusta omaan maahansa ja juutalaisten kohdalle tulevasta armosta

Kuka sellaista on väittänyt?

Jo Mooses (5.M.30:1-) kertoo israelilaisten paluusta ja pelastuksesta,

Mooses puhuu kylläkin sydämen ympärileikkauksesta (jae 6). Kuulostaako tutulta? Samasta asiasta puhui Paavali opettaessaan kuka on todellinen juutalainen (Room.2:29).

miten muutoin Jumala tuomitsisi ne kansat Matt25.31- mukaan, ellei osoittaisi, kuinka ne ovat kohdelleet Israelia? Näemme lopuajassa lopultakin toteutuvan Jumalan sanan profetioiden, kun muut kansat tuomitsevat Israelin, mutta Jumala Israelin kautta tuomitsee muut kansakunnat.

Matteuksen evankeliumin luku 25 ei puhu nykyisestä Israelin valtiosta halkaistua sanaakaan, vaan "kansat tuomitaan" sen mukaan, kuinka he suhtautuvat uuden liiton pyhiin, siis meihin kristittyihin, joissa Kristus itse elää - siis viime kädessä Kristukseen itseensä. Jeesushan opetti, että Hänen "vähimpiä veljiään" ovat kaikki ne, jotka uskovat Häneen.   

Sellainen väite, että ihmiset tuomitaan sen mukaan, kuinka he suhtautuvat etnisiin juutalaisiin tai nykyiseen Israelin valtioon, on räikeällä tavalla vastoin UT:n opetuksia. Tietenkään ei juutalaisia saa vihata, kuten ei muitakaan, mutta Matt. 25:n opetus on nimenomaan se, että ihmiset tuomitaan sen mukaan, kuinka he suhtautuvat Jeesukseen itseensä: torjuvatko he Hänet vai ottavatko he Hänet vastaan.

Kristillisen kirkon suurin harha (yhdessä sakramenttiopin kanssa) - jo ensimmäisen vuosisadan "kirkkoisät" antoivat viitteitä, ja sen jälkeen muut, esim. Crhysostomos, (ml. jopa Luther) on juutalaisten hylkääminen ja sen järkyttävät seuraukset; ja korvausteologian nimellä tunnetun harhaopin omaksuminen, kristillinen kirkko Israelin sijalle Jumalan valittuna, huh huh. Sitä tulee, mitä tilaa, eikä mene enää kauan.

Näiden kanssasi käytyjen keskustelujen perusteella vaikuttaisi siltä, että sinä olet harhassa. Olet eksynyt äärimmäiseen "kristilliseen" siionismiin, Israel-kiihkoiluun ja juutalaisten palvontaan. Se jos mikä on korvausteloogia. Kristityt on korvattu juutalaisilla ja Kristus-keskeisyys on vaihdettu Israel-keskeisyydeksi. Mitä tulee sakramentteihin, niin kaikilta kristillisiltä kirkkokunnilta löytyy omat sakramenttinsa (niiltäkin, jotka väittävät, ettei niitä ei ole), jos ei kirjaan kirjoitettuina, niin sitten kirjoittamattomina sääntöinä ja käytänteinä. Mikä muuten on oma kirkkokuntasi, jos saan kysyä?

Kirjoituksistasi näkyy halusi tulkita VT:n profetiat mielellään hengellisesti:

Ei ole kyse minun "halustani", vaan Raamatun kokonaisilmoituksesta ja lähestymistavasta, joka ottaa huomioon kristittyjen valtavirran ja vuosisataisen tulkintahistorian sekä monien teologien pohdinnat aiheen ympärillä, myös vuoden 1948 jälkeen. Mitä tulee kristilliseen seurakuntaan ja raamatuntulkintaan, ne tulkinnat ovat yleensä kestäneet, joilla on takanaan selkeä enemmistö. Marginaalisilla tulkinnoilla on yleensä ollut taipumus osoittautua vääriksi.

Ei ihme että raamatullinen suhtautuminen ja rakkauden osoitus juutalaisia kohtaan, vaikka ovatkin vielä suurimmaksi osaksi omassa vanhurskaudessaan, on saanut sinutkin mieltämään kristillisen seurakunnan hengellisesti Israelin korvaajaksi.

En ole korvannut ketään yhtään millään. En edes Israel-rakkauttani tai rakkauttani juutalaisia kohtaan. Minä jos joku olen aina rakastanut juutalaisia ja rakastan edelleen. Rakkaus juutalaisia kohtaan ilmenee siinä, että heille julistetaan evankeliumia, ei siinä, että fanitetaan Israelin valtiota ja asetetaan juutalaiset väärällä tavalla jalustalle ja palvonnan kohteiksi, suorastaan epäjumaliksi. Kyllä Israelia saa siunata ja pitääkin siunata - siinä, missä kaikkia muitakin maita ja ihmisiä - mutta palvonnan kohteita he eivät ole.

Minun teologiassani ei korvata ketään yhtään millään, vaan siinä Israel laajenee käsittämään kaikki, jotka uskovat Jeesukseen. Tätä "laajenemisteologiaa" myös apostolit opettivat. Korvausteologia on leimasinkirves, jota käyttävät ovat itse pahimman luokan korvausteologeja.

Korvausteologiaan ovat johtaneet väärät tulkinnat profetioista ja Jeesuksen opetuksista.

Osoita nämä sanat vain itsellesi! Sinä se todellista korvausteologiaa kannatat: Israel on korvannut seurakunnan ja "etniset juutalaiset" todelliset, sydämeltään ympärileikatut juutalaiset, vastoin Mooseksen, Jeesuksen ja apostolien opetusta.

Siinä viitataan kintaalla esim. keskeiseen lopuajan tapahtumaan: juutalaisen kansan uudelleen armoihin ottaminen.

Joku saattaa niin tehdä (on sellaisiakin tulkintoja, joiden mukaan juutalaisia ei enää koskaan "oteta armoihin"), mutta minä en ole niin tehnyt, minähän kirjoitin jo, etten näe ollenkaan mahdottomana tuota skenaariota Raamatun valossa. En vain nosta kyseistä tapahtumaa ja juutalaisia kaiken keskiöön, Kristuksen ja evankeliumin paikalle.

Väärä tulkinta lähtee lihanmielen ihmisestä, jonka mielipiteisiin saatanakin on yhtynyt, itseasiassa ollut niitä ohjailemassa, kuin ei ole ollut rakkautta totuuteen: Natsit lienee tunnetuin väärän Ramatun tulkinnan ansaan mennyt, monet isot kirkkokunnat opetuksissaan, joissa korostetaan muotoa ja perinnäisäääntöjä enemmän kuin Raamatun arvovaltaa.

No niin, tulihan se sieltä, natsikortti!  :facepalm:

Rakkaudella juutalaiset voitetaan takaisin Kristukselle ja Herra tulee huolehtimaan siitä, kun Hän asettaa heidät jälleen sille paikalle, johon heidät Hän valitisi ja kutsui: kansoista esikoiseksi, ennen muita. Tiedän tämän yskittävän monia kristittyjä, mutta antaa yskittää.

Ei se ainakaan minua yskitä eikä varmaan muitakaan, joka ymmärtävät, että sama "esikoisoikeus" myönnetään henkilöön katsomatta kaikille, jotka uskovat Jeesukseen. Etnisillä juutalaisilla ei ole "taivaassa" mitään privilegioita. Ainoastaan 12 apostolille lienee annettu kunniapaikka (Ilm.21:14), jos asia niin halutaan tulkita.

Ja kuten olen jo monta kertaa todennut, juutalaiset voitetaan Kristukselle niin kuin kaikki muutkin: evankeliumia julistamalla, ei fanittamalla Israelia. Israelia saa toki fanittaa, mutta sillä ei juutalaisia käännetä. Minä, jos joku, tiedän sen...

Ohhoijjaa!  :facepalm:

kgb

 • Globaali kulttuurimarksisti
 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 834
 • Liked: 3501
 • A spherical bastard
  • Profiili
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7393 : 25.03.2017, 09:16:27 »
Raamatuntulkinnat loppuu sitten tähän, menkää hillumaan jonnekin muualle jos siltä alkaa tuntua että pitää päästä pastaa keittämään.
Iku-Routa: Tä? Mitä väliä jollain tykkäyksillä on?

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 495
 • Liked: 5078
 • Punavihreäkriittinen
  • Profiili
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7394 : 25.03.2017, 11:08:31 »
Ns. kasaariteoria on kyllä aika lailla puppua ja väännetty tarkoituksellisesti juutalaisia vastaan.
Genetiikka ei valehtele. Ihan fenotyypinkin perusteella näkee että askenasit eivät ole Lähi-Idästä.

Lainaus
Kasaarit olivat lähinnä säälittäviä orjasieluja, joita juutalaiset kyykyttivät mennen tullen ja saivat kokonaisen valtakunnan omaksumaan talmudistisen juutalaisuuden. Tosin juutalaiset ovat oikeastaan tavalla taikka toisella kyykyttäneet kaikkia muitakin kansoja ja tulevat kyykyttämään tulevaisuudessakin. Näin se vaan menee. Juutalainen vie ja muut vikisee.

Millä perusteella olivat säälittäviä? Heillä oli Itä-Euroopassa aikanaan suuri ja vauras khanaatti, joka diilasi itsenäisenä Bysantin, ählämien, Persian ja Aasian välillä. Khaani valitsi judaismin, koska häntä miellytti ajatus ikuisesta dynastiasta tilapäisen Taivaan mandaatin sijaan. Kasaarit eivät kaikki omaksuneet judaismia, vaan seassa oli kristittyjä, arianisteja, pakanoita ja myöhemmin muslimeja. Euraasialaiseen kulttuuriin ei kuulu väestön pakottaminen samaan uskontoon, vaan mielummin tuetaan hyviä suhteita kaikkiin jumaliin ja henkiin, kuten myöhemmin mongolivaltakunnan aikanakin.

Kasaarijuutalaisuuden voi olettaa olleen yhdistelmä turkkilaiskansojen tengrismiä ja juutalaista monoteismia, ei mitään talmudin pilkunviilausta. Talmudien pänttääminen tuli vallitsevaksi vasta kaupungistumisen myötä, kasaarivaltion aikana se luultavasti oli lakiasioihin erikoistuneiden hommia joilta pyydettiin apua kauppa- ja avioliittosopimusten laadintaan, eli hyvin samanlaista kuin keski-aasialainen islam edelleen on. Isä Tengri ja esi-isien henget elävät nykyäänkin yksityisessä uskonharjoituksessa.
Voisi olla historia varsin erilainen jos slaavit olisi kääntynyt ortodoksilaisuuden sijaan juutalaisuuteen. Ihan näin sivuhuomiona.

Lainaus
The Primary Chronicle reports that in the year 987, after consultation with his boyars, Vladimir the Great sent envoys to study the religions of the various neighboring nations whose representatives had been urging him to embrace their respective faiths. The result is described by the chronicler Nestor. Of the Muslim Bulgarians of the Volga the envoys reported there is no gladness among them, only sorrow and a great stench. He also reported that Islam was undesirable due to its taboo against alcoholic beverages and pork.[21] Vladimir remarked on the occasion: "Drinking is the joy of all Rus'. We cannot exist without that pleasure."[22] Ukrainian and Russian sources also describe Vladimir consulting with Jewish envoys and questioning them about their religion, but ultimately rejecting it as well, saying that their loss of Jerusalem was evidence that they had been abandoned by God.

His emissaries also visited Roman Catholic and Orthodox missionaries.[citation needed] Ultimately Vladimir settled on Eastern Orthodox Christianity. In the churches of the Germans his emissaries saw no beauty; but at Constantinople, where the full festival ritual of the Byzantine Church was set in motion to impress them, they found their ideal: "We no longer knew whether we were in heaven or on earth," they reported, describing a majestic Divine Liturgy in Hagia Sophia, "nor such beauty, and we know not how to tell of it." If Vladimir was impressed by this account of his envoys, he was even more attracted by the political gains of the Byzantine alliance.
https://en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_the_Great
"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals."

Jochanan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 986
 • Liked: 514
  • Profiili
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7395 : 25.03.2017, 11:12:13 »
Genetiikka ei valehtele. Ihan fenotyypinkin perusteella näkee että askenasit eivät ole Lähi-Idästä.

Genetiikka nimenomaan ei valehtele! Fenotyyppi sen sijaan voi hyvinkin "valehdella". Fenotyyppiin vaikuttavat mm. sellaiset tekijät kuin ihonväri ja rotu ja se kertoo, kuka on nainut kenenkin kanssa, mutta geenit kertovat, kuka on kenenkin jälkeläinen. Käsitteiden eroa havainnollistetaan hyvin tässä videossa, jota suosittelen lämpimästi:

https://www.youtube.com/watch?v=MXFUkvqnk9c

Ei kai kukaan väitä, että askenasit sen enempää kuin mitkään muutkaan juutalaiset ryhmittymät olisivat säilyneet puhtaina. Kyse on siitä, kenen jälkeläisiä juutalaiset ovat eli kuka on heidän esi-isänsä. Jälkeläisyys ei muutu mihinkään, vaikka geenit olisivat matkan varrella kuinka sekoittuneet. Esimerkiksi minun pojanpojanpojanpojanpojanpojanpoijanpojanpojanpojanpojanpojanpojanpoika on edelleen minun jälkeläinen, vaikka siinä välissä olisi naitu puoli maapalloa ja "lopputuote" näyttäisi joltain ihan muulta kuin minulta. Ymmärrätkö?     

Lisäksi, kun puhutaan askenaseista, kannattaa muistaa, että eivät kaikki askenasit ole mitään Benjamin Netanjahuja tai Albert Einsteineja, vaan suurin osa askenaseista(kin) on hyvin tummia ja heillä on voimakkaat, juutalaiset piirteet; "se jokin", mikä perinteisesti on aina liitettykin juutalaisiin. Askenasit siis eroavat keskimäärin tavallisista valkoisista eurooppalaisista, mutta on päivänselvää, että rodullista sekoittumista eurooppalaisiin on tapahtunut. Oleellista on edelleen kysymys: mistä askenasit ovat alunperin? Tieteellisten faktojen valossa näyttää siltä, että Lähi-idästä.

Geneettiset tutkimukset, historialliset lähteet, kielitiede, juutalaisuuden luonne ja jo ihan puhdas todennäköisyyslaskenta huomioiden on sula mahdottomuus, että askenasit olisivat alunperin kasaareja. Historiallisten dokumenttien (mm. katolisen kirkon asiakirjojen) avulla voidaan helposti jäljittää juutalaisten muuttoliike, joka on suuntautunut läntisestä Etelä-Euroopasta kohti pohjoista ja itäistä Eurooppaa, eikä suinkaan Itä-Euroopasta kohti länttä (poislukien viimeisin muuttoaalto Venäjältä Yhdysvaltoihin), puhumattakaan jostakin Mustameren takaa, Aasian aroilta tai Kaukasukselta. Faktat eivät yksinkertaisesti tue kasaariteoriaa. Se on foliohattuilijoiden, salaliittoteoreetikkojen ja antisemiittien surkeaakin surkeampi yritys päästä ryppyilemään isommilleen. Ei kannattaisi.   

Sitä paitsi, etkös sinä itse juuri vedonnut fenotyyppiin tuolla edellä? Ns. "kasaarien jälkeläiset" (ihmiset tuolla alueella) näyttävät kyllä aika erilaisilta kuin askenasit. 

Millä perusteella olivat säälittäviä? Heillä oli Itä-Euroopassa aikanaan suuri ja vauras khanaatti, joka diilasi itsenäisenä Bysantin, ählämien, Persian ja Aasian välillä. Khaani valitsi judaismin, koska häntä miellytti ajatus ikuisesta dynastiasta tilapäisen Taivaan mandaatin sijaan. Kasaarit eivät kaikki omaksuneet judaismia, vaan seassa oli kristittyjä, arianisteja, pakanoita ja myöhemmin muslimeja. Euraasialaiseen kulttuuriin ei kuulu väestön pakottaminen samaan uskontoon, vaan mielummin tuetaan hyviä suhteita kaikkiin jumaliin ja henkiin, kuten myöhemmin mongolivaltakunnan aikanakin.

Kasaarijuutalaisuuden voi olettaa olleen yhdistelmä turkkilaiskansojen tengrismiä ja juutalaista monoteismia, ei mitään talmudin pilkunviilausta. Talmudien pänttääminen tuli vallitsevaksi vasta kaupungistumisen myötä, kasaarivaltion aikana se luultavasti oli lakiasioihin erikoistuneiden hommia joilta pyydettiin apua kauppa- ja avioliittosopimusten laadintaan, eli hyvin samanlaista kuin keski-aasialainen islam edelleen on. Isä Tengri ja esi-isien henget elävät nykyäänkin yksityisessä uskonharjoituksessa.

Olkoon miten vaan, mutta pointti on se, että juutalaiset kyykyttivät kasaareja, sen jälkeen mongolit jne. Aina joku ollut kyykyttämässä. Ei mitään omaa substanssia tai identiteettiä koko kansalla, jota ei enää ole. Noiden "hienojen asioiden" luetteleminen ei muuta tätä faktaa mihinkään suuntaan.

Juutalaisten ja kristittyjen saavutuksia samalta ajalta: Filosofien tappaminen, kirjastojen tuhoaminen ja keisarien pronssipatsaiden sulattaminen

Kuin suoraan espanjalaisen elokuvaohjaajan, ateistiksi ja homoksi tunnustautuvan Alejandro Amenábarin kristinuskonvastaisesta ja historiaa vääristelevästä elokuvasta Agora (2009). On tainnut tulla katsottua?  :-*

Ota selvää faktoista äläkä usko propagandaa! Suosittelen seuraavaa sivustoa, joka kumoaa useimmat myytit ja urbaanit legendat, joita kristityistä levitellään:

https://www.areiopagi.fi/
« Viimeksi muokattu: 25.03.2017, 13:53:00 kirjoittanut Jochanan »

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 16 056
 • Liked: 30413
 • Ilon ja toivon admin
  • Profiili
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7396 : 27.03.2017, 16:07:51 »
22 haredijuutalaismiestä otettiin kiinni lapsiin, naisiin ja nuoriin kohdistuneista seksuaalirikoksista, jotka ovat tapahtuneet kahden viime vuoden aikana uskonyhteisön sisällä. Yhteisö on pyrkinyt salaamaan tapahtumat eivätkä uhrit ole saaneet tarvitsemaansa hoitoa.

Terveen oloista porukkaa.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201703272200092308_ul.shtml (27.3.2017)

Lainaus
22 äärijuutalaista pidätetty seksirikoksista epäiltyinä Israelissa - yhteisö tiesi mutta suojeli

Poliisin mukaan lahko tiesi rikoksista, mutta ei ilmoittanut niistä viranomaisille.

Israelin poliisi otti maanantaina kiinni 22 epäiltyä seksuaalirikollista, jotka kuuluvat ääriortodoksiseen lahkoon. Poliisin tiedotteen mukaan miehet ovat iältään 20-60-vuotiaita. Pidätyksiä tehtiin Jerusalemissa, Bnei Brakissa, Beit Shemeshissa ja Länsirannan siirtokunnassa Beitar Ilitissä.

Haredijuutalaismiehiä epäillään eriasteisista naisiin, lapsiin ja nuoriin kohdistuneista seksuaalirikoksista, jotka ovat tapahtuneet kahden viime vuoden aikana.

Lahkon jäsenet olivat tutkineet väitetyt rikokset ja yrittäneet pitää asian salassa poliisilta. Tapaukset on dokumentoitu pieniin muistivihkoihin, joita poliisi esitteli asiasta tekemällään tiedotusvideolla.

- Useimmissa tapauksissa epäillyt määrättiin hakeutumaan jonkinlaiseen hoitoon yhteisön sisällä, poliisi sanoi AFP:n mukaan.

- Kymmenet uhrit eivät saaneet tarvitsemaansa hoitoa.

Poliisi kuulustelee epäiltyjä ja päättää jatkotoimista sen jälkeen.

Pidätykset eivät sujuneet ongelmitta. Yhteisön jäsenet muun muassa heittelivät poliiseja kivillä ja rikkoivat ikkunoita poliisiautoista.

Kaikkein äärimmäisimmät haredit eivät tunnusta valtion instanssien toimivaltaa, pyrkivät pysymään kokonaan erossa viranomaisista ja luottavat vain omaan uskonnontulkintaansa ja rabbeihinsa.

Vastaavanlaisia lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten peittelytapauksia on tullut äärijuutalaisissa yhteisöissä ilmi aiemminkin. Viime vuosina järjestelmällistä hyväksikäyttöä on Israelin ohella paljastunut ainakin Australiassa ja Yhdysvalloissa.
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Kuntalaisaloite Helsingin suurmoskeijahankkeeseen liittyvästä kansanäänestyksestä: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/4643

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 495
 • Liked: 5078
 • Punavihreäkriittinen
  • Profiili
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7397 : 31.03.2017, 10:50:35 »
Lainaus
Israel: Orthodox Jew Chops-Off Wife’s Head, Goes for a Stroll with It

An Israeli man who reportedly suffers from mental disorders and who once claimed to be the Messiah has been arrested in the streets of Tiberias carrying the severed head of his ex-wife whose decapitated body he earlier set on fire.

Police were notified on Wednesday around noon by bystanders who saw a man drenched in blood wandering the streets of Tiberias with what appeared to be a human head in his hands.

“A young ultra-Orthodox man was walking around the street with his wife’s head in his hands, covered in blood. No one understood what was going on and why he had so much blood on him. Only later did they realize he was holding the woman’s head,” an eyewitness told The Jerusalem Post’s sister publication Maariv.

Authorities quickly apprehended the 34-year-old suspect, whose wife’s charred and headless body was pulled out of the flames in a nearby apartment, the Times of Israel reports.

The man, who has not been named, is reported to have had psychiatric problems and was known to seek care at the hospital for the mentally ill, according to local media. Maariv news also reported that the man previously claimed to be the Messiah.

Wissam Darawasa, a plumbing contractor who worked on Nahmani Street where the murder took place recalled the events of the day. She said a man wearing religious clothes asked her if she had a phone to call firefighters, because, as the man explained, there was a fire in his apartment on the fourth floor and he could not control it.

“While I was looking at him he was shaking. He had blood on his face, blood on his hands. I told him I wanted to call the police because there’s something abnormal here,” Darawasa told Nana 10 Israeli news.

It took Darawasa some time to realize that the man was holding a woman’s head in his hand.

“So he walked 10 meters from me and while I was talking to the fire department I saw that he was trying to light his hand with matches. I thought it was the head of a doll from the distance… suddenly I saw that it was a head, that there was meat, and then the police came,” the witness recalled.

“They saw him walking around with the woman’s head in his hand,”

another witness, Naftali Trabelsi, told Israel Hayom, the national Hebrew language daily newspaper (NRG). “He tried to light his hair, they asked him what happened and he said he had murdered his wife.”

Police are still investigating the incident while a gag order was placed on all details of the investigation.

The suspect will be brought to the Nazareth Magistrate’s Court on Thursday.

Meanwhile, NRG reported that the 33-year-old victim worked as a caregiver at the Tiferet Tiberias children’s home. Just two weeks before the incident she allegedly complained to her friends that she feared her husband might murder her.
https://www.rt.com/news/382767-israel-man-arrested-wife-head/
"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals."

Mangustin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 742
 • Liked: 1358
 • Mankuva rasitin.
  • Profiili
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7398 : 12.04.2017, 23:26:58 »
^ Tunteella wäbälöinti on yleensäkin Välimeren ja Lähi-idän kulttuurien tapa toimia. Riehukoot siellä, muun maailman olisi jo syytä jättää diasporan loukatut tunteet ja itkuraivarit huomiotta, heidän omaksi parhaakseen. Taaperokaan ei sosiaalistu jos huonoa käytöstä palkitaan.

Samaan aikaan aurinkoisessa Israelissa parlamentti fundeeraa saako Pääsiäisenä myydä sämpylöitä:
Lainaus
MK Zandberg: Hametz law should be canceled

 The law prohibiting the sale of bread products in Israel during the days of Passover should be annulled, says Meretz MK Tamar Zandberg.

The lawmaker intends to submit a bill when the holiday is out that will cancel the Hag Hamatzot Law from 1986, which prohibits shop owners from selling or presenting “hametz products” which contain bread or flour.
...
In response, MK Yoav Ben- Tzur (Shas) called Zandberg’s initiative dangerous and “yet another attempt to harm the Jewish character of the State of Israel, the status quo and the unifying common denominator of the entire people of Israel.
http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/MK-Zandberg-Hametz-law-should-be-canceled-486816

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 782
 • Liked: 3096
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
  • Profiili
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7399 : 16.04.2017, 19:52:11 »
https://youtu.be/tPaq_TNEYwY

On ne moniosaajia. Ruumiinakin ollessa nenä kutina ja sitä jopa raavitaan.
http://www.israelvideonetwork.com/before-trying-to-fake-civilian-casualties-you-may-want-to-make-sure-the-cameras-arent-rolling/

Lähetetty mobiilista. Siksi hiomaton postaus.
Koska elämme epävakauden aikoja jokainen ostaa itselleen vatupassin.

-Repomies

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 495
 • Liked: 5078
 • Punavihreäkriittinen
  • Profiili
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7400 : 20.04.2017, 14:36:43 »
Lainaus
Forget Iran. Is the Fertility Rate the Real Threat to Israel's Existence?

Israel could be home to 36 million people by 2050, according to some forecasts. Prof. Alon Tal explains why irresponsible government policies have created a ticking time bomb, and why the state has to get out of its citizens' bedrooms

During its 68 years of existence, Israel has changed from a sparsely populated country to one of the most densely populated in the Western world. That is how Prof. Alon Tal, chairman of Tel Aviv University’s public policy department, opens his latest book, “The Land is Full: Addressing Overpopulation in Israel” (Yale University Press).

Israel’s population density, he writes, is 1,000 percent higher than the OECD average. Conservative forecasts say that Israel will have 23 million inhabitants by 2050. Less conservative forecasts predict 36 million inhabitants by then. And well before then, in 2030, Israel will have doubled the population it has today.

Reading this book is like reading a dystopian novel. I thought about my children growing up in such a cruel, crowded place and I was afraid.
Anyone dealing with demographics in Israel must inevitably address Bedouin and Palestinian demographics, and one chapter of the book is indeed devoted to that issue. It says the average Palestinian family in the West Bank today has 2.8 children, while the average Palestinian family in the Gaza Strip has 4.2, while the average Bedouin family in Israel has six, similar to the ultra-Orthodox. With regard to the Bedouin, Tal says the main culprit is the lack of employment opportunities for women.

“The ultra-Orthodox have 6.5 children on average, and that’s solely thanks to public policy. Once, the average was 2.5. David Ben-Gurion said that anyone who doesn’t have more than four children is a traitor – that’s coming into our bedrooms.

“Israel’s middle class is collapsing. This isn’t a privileged segment of society, quite the contrary; it’s the segment that serves in the army, does reserve duty, pays taxes and can’t make it through the month. The book’s argument is that good public policy must think about the future of these people, too.”

http://www.haaretz.com/israel-news/1.783515

Oli muuten eilen aika kiintoisa dokkari nat-geo:lla "vankilassa ulkomailla" ultra-ortodoksi juutalaisten huume-mafiasta Brasiliassa. Aika hassun näköistä kun ultra-ortodoksit siellä perinteiset juutalaiset uskonnolliset vaatteet ja pyhät kirjat kädessä riehuu aseiden kanssa ja salakuljettaa kokaiinia ympäri maailmaa, vaikka hädin tuskin edes tietävät mitä kyseinen aine on. Tuonkin dokkarin ultra-ortodoksi juutalainen salakuljetti ja möi kokaiinia pitkään Belgiassa, tietämättä edes että se on laitonta.  :D
« Viimeksi muokattu: 20.04.2017, 14:40:43 kirjoittanut kriittinen_ajattelija »
"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals."

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 155
 • Liked: 2510
 • Pan-turanisti hamsteri-bei
  • Profiili
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7401 : 23.04.2017, 08:10:45 »
Joidenkin mielestä massamamutus on ollut arkki-juutalaisjuoni, mutta se että keenereistä ei pääse edes Israelissa eroon kertoo muuta. Deadpoolin postaaman artikkelin "Left-Wing" organisaatiot, jotka torppaavat pakkopalautukset koostuvat todennäköisesti samoista aineksista kuin Suomessakin; Lapsettomista, alempitasoista naisista.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

Mangustin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 742
 • Liked: 1358
 • Mankuva rasitin.
  • Profiili
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7402 : 27.04.2017, 22:35:39 »
Lainaus käyttäjältä: Iltis
Israel sanoo Damaskoksen räjähdyksen olevan linjassa politiikkansa kanssa - ei suoraan myönnä olevansa iskun takana

Syyrian pääkaupungin Damaskoksen lähellä tapahtunut valtava räjähdys johtui Israelin ohjusiskusta, raportoi Syyrian valtiollinen uutistoimisto Sana.

Ministerin mukaan Israel toimii, kun saa tietoonsa, että Hizbollah-järjestölle on menossa kehittyneitä aseita.

- Toimimme estääksemme kehittyneiden aseiden siirtämisen Syyrialta Hizbollahille, kommentoi ministeri Yisrael Katz Israelin armeijan radiolle.

Libanonilainen Hizbollah on Israelin verivihollinen. Syyrian sisällissodassa järjestö taistelee hallituksen liittolaisena.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201704272200112897_ul.shtml

Pieni Maailma

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 201
 • Liked: 345
  • Profiili
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7403 : 01.05.2017, 08:14:47 »
Helsingin sanomat kirjoittaa neutraalin tai jopa myönteisen uutisen Israelista.
Vasemmiston perinteinen juutalaisviha unohtuu kun pääsee buffaamaan muslimeja ja sharia-lainsäädäntöä.

Israelin sharia-tuomioistuin sai ensimmäisen naistuomarin
Lainaus
Kun Mansour-Khatib viime tiistaina nimitettiin Israelin sharia-tuomioistuimen eli muslimien uskonnollisen oikeusistuimen tuomariksi,
puhelin alkoi hänen yllätyksekseen soida ja haastattelupyyntöjä sataa kotimaasta ja ulkomailta.

Mansour-Khatib on ensimmäinen nainen, joka Israelissa nousee sharia-tuomariksi.
Koko maailmassa naispuolisia sharia-tuomareita on vain kourallinen.
----
Israel on hieman jälkijunassa verrattuna naapureihinsa, mitä tulee naispuolisiin sharia-tuomareihin.

Länsirannan palestiinalaisalueella on jo kaksi naista sharia-tuomareina. Myös Jordaniassa, Egyptissä ja Tunisiassa on kussakin ainakin yksi naispuolinen sharia-tuomari.

Kaikissa muissa "junissa" Israel sitten onkin naapureitaan edellä.
Ensimmäisen kerran näen kuinka toimittaja onnistuu maalailemaan shariasta jotenkin "edistyksellisen kuvan".
Pieni on kaunista

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 464
 • Liked: 9833
  • Profiili
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7404 : 01.05.2017, 08:54:19 »
Mikä tahansa väline käy vihavasemmistolle kunhan vastustettava asia on heidän kannaltaan oikea.
Persiassa tehtiin sama virhe kaikkein näkyvimmin, mutta siitäkään ei opittu niin yhtään mitään.
Jäseneltä ISO: "Kotouttaminen on hölmöläisten puuhaa, kotiutuminen ja yhteiskuntaan integroituminen on maahantulijoiden omalla vastuulla."

Noottikriisi

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 756
 • Liked: 4890
 • Kulttuuriterapeutti
  • Profiili
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7405 : 01.05.2017, 19:21:23 »
Arabilähteet: Hamas aikoo luopua päämäärästään tuhota Israelin valtio

Lainaus
Reutersin mukaan Hamas pyrkii mahdollisella suunnanmuutoksella ilmeisesti parantamaan suhteitaan Persianlahden arabimaihin sekä Egyptiin, joka on luokitellut Muslimiveljeskunnan terroristiseksi organisaatioksi. Lisäksi tähtäimessä on suhteiden parantaminen länsimaihin, joista monet pitävät Hamasia terroristijärjestönä johtuen sen vihamielisestä suhtautumisesta Israelin valtioon.

Lähteiden mukaan Hamas aikoo julkistaa asiaa koskevan poliittisen asiakirjan myöhemmin maanantaina. Asiakirjassa Hamasin odotetaan ilmoittavan, että se hyväksyy Palestiinan valtion, joka perustettaisiin siirtymäkauden ajaksi vuoden 1967 rajojen mukaisesti.

En tosin ymmärrä että mistä Hamas aikoo luopua koska...

Lainaus
Reutersin lähteiden mukaan Hamas ei kuitenkaan aio luopua kannastaan, jonka mukaan Israelin valtiolla ei ole oikeutusta olemassaololleen. Lisäksi järjestö tukee edelleen ”aseellista kamppailua” Israelia vastaan.

Onneksi toivoa on näkyvissä! ;)

Lainaus
Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin hallinto valmistautuu parhaillaan uuteen yritykseen saavuttaa rauha Israelin ja palestiinalaisten välille.
Onko sinusta jo kauan tuntunut siltä että monikulttuurisuus on rikkaus?

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 683
 • Liked: 6846
 • "Ich bin Jude"
  • Profiili
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7406 : 01.05.2017, 19:34:43 »
Arabilähteet: Hamas aikoo luopua päämäärästään tuhota Israelin valtio

Lainaus
Reutersin mukaan Hamas pyrkii mahdollisella suunnanmuutoksella ilmeisesti parantamaan suhteitaan Persianlahden arabimaihin sekä Egyptiin, joka on luokitellut Muslimiveljeskunnan terroristiseksi organisaatioksi. Lisäksi tähtäimessä on suhteiden parantaminen länsimaihin, joista monet pitävät Hamasia terroristijärjestönä johtuen sen vihamielisestä suhtautumisesta Israelin valtioon.

--

Lainaus
Reutersin lähteiden mukaan Hamas ei kuitenkaan aio luopua kannastaan, jonka mukaan Israelin valtiolla ei ole oikeutusta olemassaololleen. Lisäksi järjestö tukee edelleen ”aseellista kamppailua” Israelia vastaan.

--

Tuskin mikään arabijärjestö, arabimaa tai muslimiyhteisö on luopunut arabien yhteisestä kannasta, jonka Nasser - jota on taas alettu suitsuttaa täälläkin - lausui ääneen: "Our basic objective will be the destruction of Israel".

"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

MrFinland

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 894
 • Liked: 1163
  • Profiili
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7407 : 02.05.2017, 17:48:33 »
Lainaus käyttäjältä: Times of Israel
"Former defense minister Moshe Ya’alon on Saturday said the Islamic State terrorist group in the Syrian Golan Heights “apologized” for attacking an Israeli unit.

“There was one case recently where Daesh opened fire and apologized,” Ya’alon said, using the terror group’s Arabic nickname."

http://www.timesofisrael.com/ex-defense-minister-says-is-apologized-to-israel-for-november-clash/
"Liberalism always needs an enemy to liberate from. Otherwise it loses its purpose, and its implicit nihilism becomes too salient. The absolute triumph of liberalism is its death." -Aleksandr Dugin

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 200
 • Liked: 6195
  • Profiili
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7408 : 02.05.2017, 18:07:48 »
Vain yksi EU maa äänesti puolesta.

Lainaus
PARIS, May 2, 2017 – UN Watch, a Geneva-based human rights NGO, condemned the “hijacking” of UNESCO’s agenda by the Palestinians and Arab states, after the agency’s 58-member board  singled out Israel today for condemnation—the only nation to be criticized—as the Jewish state celebrated it 69th Independence Day.
Lainaus
“The Palestinians at UNESCO are hemorrhaging support for their ritual anti-Israel resolution: last April they had 33 yes votes, then in October it was down to 24, and today it’s down to 22. The no votes increased substantially from 6 to 10.”

“And once again, India—an increasingly important friend and ally of Israel—has voted to abstain, showing that its recent break from decades of lockstep voting with the Arab states is now a fixed policy.”
Kasvihuoneiden sato ja mansikat jäisivät maihin, ellei EU/ETA-alueen ulkopuolelta tule työvoimaa

Juha Sipilä pääministerin haastattelutunnilla 3.12.2017

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 16 056
 • Liked: 30413
 • Ilon ja toivon admin
  • Profiili
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #7409 : 02.05.2017, 18:11:38 »
^ Heh, humanitäärinen suurvalta Ruotsi siellä hienosti kaiken maailman paskastanien joukossa.
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Kuntalaisaloite Helsingin suurmoskeijahankkeeseen liittyvästä kansanäänestyksestä: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/4643