Kirjoittaja Aihe: Yleinen Israel-keskustelu  (Luettu 2034363 kertaa)

Urban Moving Systems

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 405
 • Liked: 986
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8190 : 01.08.2021, 18:40:23 »
Ei Hamas Israelin luoma ole, vaan Ahmad Jassinin ja muutaman muun tyypin. Israel tottakai näki asian positiivisesti jos kaksi vihollista taistelee keskenään. Myötämielinen suhtautuinen kesti ehkä muutamasta kk:sta vajaa vuoteen. Toukokuussa 1987 kun eka intifada alkoi, Hamas aloitti iskut ja Israel vastaavasti järkkäs satoja pidätyksiä. Jassinia ei pidätetty koska oli rampa. Tosin myöhemmin pidätettiin hänet ja terveystilanteensa takia joutuivat antamaan hänelle sairaalahoitoa ettei kuolisi vankilassa käsiin.
Terroristin loppu oli kuitenkin se että rikoslista kasvoi liian pitkäksi ja hänet pysäitettiin ohjuksella.

Kyllä se vaan käytännösä on, kuten tästäkin lainauksesta voit todeta. Israelin tarkoituksena oli sama kuin tänä päivänä, eli jakaa palestiinalaiset kahteen leiriin. Jos olet eri mieltä, niin jatkossa lainauksia lähteiden kera. Muuten on turha jatkaa aiheesta.
Lainaus
How Israel Helped to Spawn Hamas

Surveying the wreckage of a neighbor's bungalow hit by a Palestinian rocket, retired Israeli official Avner Cohen traces the missile's trajectory back to an "enormous, stupid mistake" made 30 years ago.

"Hamas, to my great regret, is Israel's creation," says Mr. Cohen, a Tunisian-born Jew who worked in Gaza for more than two decades. Responsible for religious affairs in the region until 1994, Mr. Cohen watched the Islamist movement take shape, muscle aside secular Palestinian rivals and then morph into what is today Hamas, a militant group that is sworn to Israel's destruction.
...

https://www.wsj.com/articles/SB123275572295011847

Rahoituksesta pitäis saada numeroita. Onko satoja vai tuhansia. Tosin tuskinpa enää kun Hamas on vallannut kaistaleen kokonaan. Mielummin ostavat aseita terroristeja vastaa kuin ostavat aseita terroristeille.

Lainaus
Netanyahu: Money to Hamas part of strategy to keep Palestinians divided

Prime Minister Benjamin Netanyahu defended Israel’s regular allowing of Qatari funds to be transferred into Gaza, saying it is part of a broader strategy to keep Hamas and the Palestinian Authority separate, a source in Monday’s Likud faction meeting said.

Netanyahu explained that, in the past, the PA transferred the millions of dollars to Hamas in Gaza. He argued that it was better for Israel to serve as the pipeline to ensure the funds don’t go to terrorism.
“Now that we are supervising, we know it’s going to humanitarian causes,” the source said, paraphrasing Netanyahu.

The prime minister also said that, “whoever is against a Palestinian state should be for” transferring the funds to Gaza, because maintaining a separation between the PA in the West Bank and Hamas in Gaza helps prevent the establishment of a Palestinian state.
...

The Blue and White Party’s platform calls to stop allowing the transfer of funds to Hamas, calling it mafia-style “protection” payments.

Yisrael Beytenu leader Avigdor Liberman, who resigned as head of the Defense Ministry over Gaza policies, said on Saturday that the payments are a “miserable decision,” marking “the first time Israel is funding terrorism against itself.
...

https://www.jpost.com/arab-israeli-conflict/netanyahu-money-to-hamas-part-of-strategy-to-keep-palestinians-divided-583082

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 350
 • Liked: 13984
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8191 : 01.08.2021, 20:48:50 »
Oletteko kuulleet väitteestä, että nykypäivän "juutalaisilla" ei ole mitään todellista yhteyttä muinaiseen Juudan heimoon tai muinaisen Juudean asukkaisiin?

Heidän sanotaan olevan todellisuudessa sekarotuinen myöhäsyntyinen kansa, pitkälti mustan meren khazaarien päälle rakentuva joukko. Heidän avioliittonsa ja sukurakenteensa poikkeavat täysin Israelin kansan tavoista. Israelin kansa märitti itsensä patrilineaarisesti (isä ratkaisee mihin heimoon ja sukuun kuulut) kun taas nykypäivän "juutalaiset" määrittelevät itsensä matrilineaarisesti (äiti ratkaisee. Lisäksi seka-avioliitot ovat sallittuja, mistä kertoo myös heidän sekarotuisuutensa. Israelin kansan puitteissa ei-israelilaisen kanssa ei saanut mennä naimisiin).

Kuulemma he esittävät olevansa ja kuvittelevat olevansa Juudan heimoa, vaikka todellisuudessa eivät sitä ole. Joskus jotkut heistä itsekin tunnustavat sen. Tietysti myöskään heidän uskontonsa ei ole sitä israelin kansan uskontoa, josta Vanhasta testamentista voi lukea. Mikäli tämä on totta, moderni Israelin valtio menettää merkittävän osan legitimiterttiään, koska silloin "juutalaisilla" ei ole mitään historiallista oikeutta alueeseen.

Strictly speaking, it is incorrect to call an ancient Israelite a Jew or to call a contemporary Jew an Israelite or a Hebrew.

- 1980 Jewish Almanac p. 3

This is not an uncommon impression and one finds it sometimes among Jews as well as Christians – that Judaism is the religion of the Hebrew Bible.  It is, of course, a fallacious impression.  Judaism is not the religion of the Bible.”

–Rabbi Ben Zion Bokser, Judaism and the Christian Predicament, New York : Alfred A. Knopf, 1967, p. 59.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

alussaolisana

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 268
 • Liked: 3686
 • 17 v.
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8192 : 02.08.2021, 00:45:56 »
^

Olen kuullut. Siinä on vain pari muttaa:

a) Kasaarit teorian mukaan kääntyivät juutalaisuuteen 700-luvulla, mutta juutalaisia tiedetään olleen esim. Euroopassa jo antiikin ajoista, tyyliin ennen Rooman valtakunnan syntyä. En minä ainakaan ole kuullut vuosisadasta Euroopan historiassa, jolloin juutalaisia ei olisi ollut, eli että he olisivat hävinneet jossain vaiheessa.

b) Tutkijat eivät ole varmoja, onko tällaista kasaarien kääntymistä juutalaisuuteen edes tapahtunut. Jos onkin, niin sitten pitäisi vielä jotenkin korvata ja syrjäyttää olemassa olleet juutalaisyhteisöt. Ja tämä kaikkialla tunnetussa maailmassa.

Juutalaiset vaihtoivat sukulinjan kulkemaan äidin suvussa keski-ajalla Euroopassa, koska ”ainakin äidistä voidaan olla varma”. Ei siksi, että olisivat eläneet kuin pellossa, vaan siksi, että juutalaisia naisia raiskattiin melko herkästi, eli isälinja saattoi katketa. On totta, että Mooseksen lakiin kuuluu vaatimus juutalaisuuden sisäisistä avioliitoista, mutta eipä tuota oikein jengi noudattanut edes Vanhassa Testamentissa. Jeesuksellakin on sukulinjassaan juutalaisuuden ulkopuolelta tulleita ihmisiä. Lisäksi juutalaisuuteen kääntyminen ja kansaan liittyminen on aina ollut sallittua ihan VT:n käskyllä. Eli siinä mielessä ei oikeastaan edes haittaa yhtään mitään, vaikka kasaarit olisivatkin liittyneet juutalaisiin, onhan juutalaisilla eri puolilla maailmaa muutenkin selvästi havaittavaa yhdennäköisyyttä paikallisiin kansoihin, eli seka-avioliittoja on varmasti harrastettu. Syrjäyttäminen sitä vastoin on minusta hyvinkin epäuskottava teoria, eli itse olen hyvinkin vakuuttunut, että geneettiset linjat joka tapauksessa löytyvät, eivätkä ne välttämättä ole edes kovin häviäviä. Lisäksi tiedetään, että osa juutalaisista jäi Israeliin, kun diaspora alkoi, eli juutalaiset ovat muuten ylivoimaisesti kauimmin alueella yhtäjaksoisesti ja tähän päivään asti asunut kansa. Lisäksi kun juutalaiset valloittivat Kanaanin maan, niin kanaanilaisia ei hävitetty, vaan he sulautuivat juutalaisiin. Tätä kautta heidän suonissaan virtaa myös kanaanilaista verta. Eli oikeus tuohon maahan nähdäkseni periytyy juutalaisille todella kaukaa.
"Harmageddonin tapahtumapaikka sijaitsee nykyisessä Israelissa Afulan kunnassa (38 900 asukasta) ja sinne voi ajaa valtatie 66:a pitkin. Kunta mainostaa itseään sloganilla "Afula, hauska paikka asua"."

Mangustin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 446
 • Liked: 3949
 • Mankuva rasitin.
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8193 : 02.08.2021, 01:49:59 »
Lainaus
Lisäksi tiedetään, että osa juutalaisista jäi Israeliin, kun diaspora alkoi, eli juutalaiset ovat muuten ylivoimaisesti kauimmin alueella yhtäjaksoisesti ja tähän päivään asti asunut kansa.

Eipä ollut. Beduiinit ovat henganneet alueella niin kauan kuin homo sapiens on siellä asunut.

Kakkossija menee samaritaaneille, jotka tosin ovat kuolemassa sukupuuttoon, mikä on ihan hyvä asia.

Alkuperäinen yishuv on pääluvun puolesta samaritaaneihin verrattavissa oleva mikroyhteisö. Se ei ole aivan yhtäjaksoisesti pysytellyt Jerusalemissa & lähiseuduilla, koska onnistui erinäisillä jekuilla suututtamaan monet valloittajat.

Vuonna 70 oli kaksi itseään Israeliksi kutsuvaa yhteisöä, kirkko ja synagoga, mutta sen nimistä maa-aluetta ei ollut.

Lainaus
Lisäksi kun juutalaiset valloittivat Kanaanin maan, niin kanaanilaisia ei hävitetty, vaan he sulautuivat juutalaisiin. Tätä kautta heidän suonissaan virtaa myös kanaanilaista verta. Eli oikeus tuohon maahan nähdäkseni periytyy juutalaisille todella kaukaa.

*Heprealaiset valloittivat. Vaikka ottaisit Raamatun kertomukset 1:1 todesta, niin juutalaisia ei myöhäispronssikaudella vielä ollut. Kanaanin valloituskertomukset on myöhemmin muinaisuuteen projisoitua anakronistista sepitystä siitä, miten asioiden olisi haluttu olevan. Kanaanin vapautuminen Egyptin vallasta ~1200 e.Kr. tosiaan tapahtui, siihen varmaan liittyi paimentolaisten, ylängön viljelijöiden ja rannikon possunsyöjien kiistelyitä (possunluiden raja liikkui) mutta väestönvaihtoa ei tapahtunut ylängöllä, ei edes laajaa maahanmuuttoa mikä olisi vaihtanut kulttuurin. Rannikolla sensijaan väestö vaihtui kun merikansat purjehtivat mestoille jostain Kreetalta tjsp ja perustivat Filistean.

Muinaiskanaanilaisille eniten sukua ovat nykykanaanilaiset eli palestiinalaiset. Luonnonoikeuden kannalta perintömaa kuuluu heille. Kristittyinä tunnustamme sen hengellisesti kuuluvan Israelille eli kirkolle ja kuninkaallemme :)

alussaolisana

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 268
 • Liked: 3686
 • 17 v.
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8194 : 02.08.2021, 02:29:04 »
^

Vastaan nyt vain yhteen väitteeseesi, kun ei jaksa tähän aikaan enempää:

Palestiinalaisten yhteys kanaanilaisiin on väite, jota he itse levittävät. Todellisuudessa he ovat jo määritelmällisesti arabeja ja ainoa yhteys kanaanilaisiin on mahdollinen sekoittuminen alueen juutalaisiin ja libanonilaisiin. Kanaanilaiset, tahi sitten filistealaiset, joista Palestiina-sana tulee, eivät todellakaan ole näiden arabien esi-isiä. Ennen konfliktin syntyä kukaan ei koskaan puhunut mitään tällaisesta ”palestiinalaisten” taustasta eivätkä he edes olleet ”palestiinalaisia”, vaan tämä nimitys kuului juutalaisille.
"Harmageddonin tapahtumapaikka sijaitsee nykyisessä Israelissa Afulan kunnassa (38 900 asukasta) ja sinne voi ajaa valtatie 66:a pitkin. Kunta mainostaa itseään sloganilla "Afula, hauska paikka asua"."

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 735
 • Liked: 7432
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8195 : 04.08.2021, 23:50:50 »
https://www.verkkouutiset.fi/israel-varoittaa-libanonia-raja-hallintaan-tai-iskemme-kovempaa/
Kun Libanon hajoaa, eri ryhmät ottavat valtaa. Jotkut lähtevät sohimaan Israelin suuntaan.
Turpiinsa saavat, mutta periaatteesta.
Israel ei katso kauaa sitä, jos pohjoisrajoja pommitetaan...
« Viimeksi muokattu: 05.08.2021, 00:02:51 kirjoittanut DuPont »

AmorEnTiemposDeCorona

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 347
 • Liked: 308
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8196 : 05.08.2021, 10:35:57 »

Lainaus
Kyseinen rabbi joko sumuttaa tahallisesti tai sitten on vähemmän viisas. Siinä ei ole mitään järkeä jos juutalaiset/Israel auttaisi tuhoamaan Euroopan, seuraavaksi olisi vain kahta kovempi paine Israelia kohtaa vaikka ei Eurooppa yleisesti mitenkään Israeliin myötäisesti suhtaudu. Parempi naapuri joka ei tykkää sinusta kuin naapuri joka haluaa tappaa sinut. Jokaisen juutalaisen kannattaa tajuta tämä.


Kun Talmud ja Toora käskee torpedoida tietyt kansat "syystä että" niin siinä taida paljon järki päätä pakottaa.

"Tehkää sen sijaan heille näin: repikää maahan heidän alttarinsa, murskatkaa heidän kivipatsaansa, hakatkaa poikki heidän asera- paalunsa ja polttakaa heidän jumalankuvansa.
Muistakaa, että olette Herralle, Jumalallenne, pyhitetty kansa. Herra, teidän Jumalanne, valitsi teidät maailman kaikkien kansojen joukosta omaksi kansakseen."

5. MOOS 7:5,6
« Viimeksi muokattu: 05.08.2021, 10:38:25 kirjoittanut AmorEnTiemposDeCorona »
Monikulttuurisuus on aikamme itsemurhakultti jossa uskotaan että kunhan valkoiset tuhotaan, pyhät Muslimit tulevat pelastamaan riittävän uskolliset hurmokselliset "monikulttuuriseen paratiisiin" missä ei enää ole oleva rasismia ja pyhät Muslimit pyyhkivät heidän silmistään kaikki kyyneleet.

Mangustin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 446
 • Liked: 3949
 • Mankuva rasitin.
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8197 : 05.08.2021, 11:20:16 »
Palestiinalaisten yhteys kanaanilaisiin on väite, jota he itse levittävät. Todellisuudessa he ovat jo määritelmällisesti arabeja ja ainoa yhteys kanaanilaisiin on mahdollinen sekoittuminen alueen juutalaisiin ja libanonilaisiin. Kanaanilaiset, tahi sitten filistealaiset, joista Palestiina-sana tulee, eivät todellakaan ole näiden arabien esi-isiä.

 ;D Joo, latinot ovat varmaan espanjalaisia?

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 074
 • Liked: 2673
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8198 : 10.11.2021, 04:31:40 »
Helsinki aikoo hyökätä Israelia vastaan hankintalakimiesten voimin
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008391867.html

Lainaus
Kaikki lähti vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Suldaan Said Ahmedin aloitteesta, joka kantaa nimeä ”Loppu Israelin miehityksen tukemiselle”. Aloitteen on allekirjoittanut 19 muuta valtuutettua.

Aloitteessa toivotaan, että kaupunki sitoutuisi jatkossa olemaan solmimatta sopimuksia minkään yrityksen kanssa, joka hyötyy palestiinalaisalueiden laittomasta miehityksestä.

Valtuutetut esittävät lisäksi, että kaupunki selvittää, tekeekö se tällä hetkellä yhteistyötä miehityksestä hyötyvien osapuolten kanssa ja tarvittaessa irtisanoo kyseiset sopimukset.
...
YK:n palestiinalais­alueen ihmisoikeus­tilanteesta raportoiva erityis­asiantuntija Michael Lynk totesi heinäkuussa, että Israelin siirtokunnat Länsirannalla voidaan katsoa sotarikokseksi.

Ei v*ttu tota noiden touhua. :facepalm:

Lisätty sääntöjen vaatima lainaus uutisesta
« Viimeksi muokattu: 10.11.2021, 07:47:12 kirjoittanut Skeptikko »

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 240
 • Liked: 25729
 • Blues for Allah
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8199 : 25.01.2022, 13:34:39 »
Veronika Honkasalo(vas) kerää eduskunnassa nimiä antisemitistiseksi miellettyyn lakialoitteeseen.

https://www.verkkouutiset.fi/kansanedustaja-syyttaa-kollegaansa-antisemitistisesta-aloitteesta/

"Kansanedustaja syyttää kollegaansa antisemitistisestä aloitteesta

Suomi ei Antero Laukkasen mukaan ole poikkeus juutalaisvastaisuuden kasvussa.
Kristillisdemokraattien kansanedustajan Antero Laukkasen mielestä kansanedustaja Veronika Honkasalon (vas.) tekemä lakialoite on ”mitä suurimmassa määrin antisemitistinen ja loukkaa juutalaisia ja Israelia”.

Veronika Honkasalo kerää Laukkasen mukaan eduskunnassa parhaillaan nimiä lakialoitteeseen, jonka myötä Suomi ei saisi ostaa israelilaisia Länsirannalla valmistettuja tuotteita. Laukkasen mielestä lakialoite ”loukkaa juutalaisia ja Israelia”, sillä se on sisällöllisesti kohdistettu vain yhteen valtioon eli Israeliin.

– Juutalaisvastaisuus – antisemitismi – kasvaa Euroopassa. Suomi ei ole poikkeus, Antero Laukkanen toteaa.

– Kansanedustaja Honkasalon lakialoite vetää mietteliääksi. Miten sivistynyt Suomi, kaiken hyvin tuntemamme historian valossa suvaitsee näin avointa antisemitististä toimintaa? Onko demokratian tosiaan taivuttava avoimeen vihamielisyyteen juutalaista kansaa kohtaan? Saa nähdä, kuinka moni kansanedustaja allekirjoittaa Honkasalon lakialoitteen. Eräs sivistyksen mittari tämäkin varmasti on, hän pohtii."
-----

Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 235
 • Liked: 26743
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8200 : 01.02.2022, 13:13:39 »
Nyt myös ihmisoikeusjärjestö Amnesty syyttää Israelia apartheidrikoksista – Israel syyttää järjestöä antisemitismistä ja vaati yli 200-sivuisen raportin julkaisun perumista
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008579786.html

Lainaus
Aikaisemmin vastaavan kannan ovat ottaneet esimerkiksi Human Rights Watch -ihmisoikeusjärjestö sekä useat israelilaisjärjestöt.
...
280-sivuinen raportti julkaistiin tiistaina 1. helmikuuta klo 11 ja se on ladattavissa tässä linkissä olevan tekstin lopusta pdf-tiedostona.

Amnestyn tiedote asiasta löytyy suomeksi tämän linkin takaa.

ISRAELIN ulkoministeriö kutsui raporttia jo ennen sen julkaisua ”virheelliseksi, asenteelliseksi ja antisemitistiseksi” ja vaati julkaisun perumista.
...
Apartheid on määritelty rikokseksi ihmisyyttä vastaan ja se on kielletty esimerkiksi apartheidin vastaisessa yleissopimuksessa ja kansainvälisen rikostuomioistuimen Rooman perussäännössä.

Apartheid-järjestelmässä yksi rodullinen ryhmä järjestelmällisesti syrjii ja alistaa toista, tavoitteenaan sortohallinnon ylläpito. Apartheidiin kuuluviksi epäinhimillisiksi teoksi on määritelty apartheidin vastaisessa yleissopimuksessa ja kansainvälisen rikostuomioistuimen Rooman perussäännössä laittomat teloitukset, kidutus, pakkosiirrot ja perusoikeuksien sekä -vapauksien riistäminen.

Amnesty katsoo raporttinsa osoittavan, että apartheid-rikoksia on tehty kaikilla alueilla, joita Israel hallitsee. Palestiinalaiset kärsivät raportin mukaan ”äärimmäisistä liikkumisvapauden rajoituksista sekä Israelin palestiinalaisyhteisöjen pitkäaikaisesta ja syrjivästä aliresursoinnista”.

Raportti esittää Amnestyn mukaan myös todisteita palestiinalaisten pakkosiirroista, hallinnollisista pidätyksistä ja laittomista teloituksista niin Israelissa kuin miehitetyillä palestiinalaisalueilla. Samalla ulkomailla asuvia palestiinalaispakolaisia kielletään palaamasta koteihinsa.

AMNESTY sanoo tunnustavansa niin juutalaisten kuin palestiinalaisten itsemääräämisoikeuden, eikä kyseenalaista Israelin halua olla koti juutalaisille. Se, että Israel kutsuu maata juutalaiseksi valtioksi, ei itsessään osoita tarkoitusta sortaa ja alistaa.

Amnesty katsoo kuitenkin, että Israelin hallitukset ovat jatkuvasti kohdelleet palestiinalaisia väestöllisenä uhkana. Viralliset suunnitelmat Israelin ja Länsirannan alueiden ”juutalaistamiseksi” asettavat tuhannet palestiinalaiset pakkosiirtojen vaaraan, järjestö kirjoittaa.
...
Hän oli varustautunut syytöksiin antisemitismistä ja lähettää pitkän linkkilistan myös Israelin valtaväestön johtamista järjestöistä, jotka Israelin sisällä kutsuvat hallinnon tekoja apartheidiksi.

Näihin kuuluvat esimerkiksi ihmisoikeusjärjestöt Yesh Din ja B'Tselem, Israelin kansalaisoikeusjärjestö ACRI sekä Israelin sotilaiden itsensä dokumentoimia loukkauksia esittelevä Breaking The Silence -järjestö. Mukana on myös molemmilla puolilla sotineiden taistelijoiden Combatants For Peace -yhteisjärjestö.

Israelin entisistä pääministereistä Ehud Barak on toistuvasti sanonut, että Israel on vajoamassa apartheidvaltioksi.
« Viimeksi muokattu: 01.02.2022, 13:19:30 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 664
 • Liked: 11049
 • Oulu- Uleåborg
  • Esa Paloniemi- nude but not naked
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8201 : 01.02.2022, 15:14:22 »
Gazan kaistaa hallitseva Hamas on tuottanut telkkarisarjan.

Lainaus
Media usein kertoo Hamasin Israeliin ampumista raketeista ja väkivaltaisista iskuista mutta järjestö käyttää myös pehmeämpiä keinoja. Uusin keino vastustaa Gazaa saartavia israelilaisia on Hamasin oma televisiosarja Vapaiden nyrkki (Fist of the Free).

Israelilaisissa elokuvissa arabit esitetään usein roistoina mutta kuvattava Vapaiden nyrkki kääntää roolit päälaelleen. Pienellä budjetilla ja alkeellisilla lavasteilla sekä rekvisiitalla kuvattu sarja on rakkaustarina, jossa nuori palestiinalainen nainen joutuu valitsemaan Israelia vastaan kamppailevan taistelijan ja rikkaan miehen välillä.

Loput linkin takaa: https://www.kansalainen.fi/vapaiden-nyrkki-hamasin-televisiosarja/
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

https://esapaloniemi.webnode.fi/
Nude but not naked

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Urban Moving Systems

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 405
 • Liked: 986
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8202 : 07.02.2022, 21:50:29 »
Nyt myös ihmisoikeusjärjestö Amnesty syyttää Israelia apartheidrikoksista – Israel syyttää järjestöä antisemitismistä ja vaati yli 200-sivuisen raportin julkaisun perumista

Iso-Britannia liittyy Yhdysvaltojen ja Saksan joukkoon tuomitsemaan brittiläisen ihmisoikeusjärjestö Amnestyn havainnot, jotka syyttävät Israelia palestiinalaisten systemaattisesta sorrosta.
Lainaus
‘We do not agree’: UK rejects Amnesty report accusing Israel of apartheid

The United Kingdom on Thursday rejected an Amnesty International report accusing Israel of apartheid.

“We do not agree with the use of this terminology,” a spokesperson for the UK’s Foreign and Commonwealth Development Office told The Times of Israel.

“Any judgment on whether serious crimes under international law have occurred is a matter for judicial decision, rather than for governments or non-judicial bodies,” they said.

The spokesperson added: “As a friend of Israel, we have a regular dialogue on human rights. This includes encouraging the government of Israel to abide by its obligations under international law and do all it can to uphold the values of equality for all.”

Amnesty International is headquartered in London.

Amnesty alleged in a major report released Tuesday that Israel has maintained “a system of oppression and domination” over the Palestinians going all the way back to the establishment of the state in 1948, a system the group said meets the international definition of apartheid.

The UK joins Israel, the US and Germany, in addition to a range of Jewish organizations around the world, in rejecting the 278-page report.

The Biden administration, as well as US lawmakers from both sides of the aisle, were quick to condemn the document.

US Ambassador to Israel Tom Nides rejected the report, calling its central accusation “absurd.”

“That is not language that we have used and will not use,” he said.

Senator Robert Menendez, who heads the Senate Committee on Foreign Relations, said, “By identifying Israel’s very establishment as the foundation for this accusation, Amnesty International has joined a growing chorus of vicious voices intent on denying Israel’s right to exist through slander, misinformation, and ignoring that both Israelis and Palestinians are responsible for their own fates.”
...

Germany said on Wednesday it rejects the use of the term “apartheid” to describe Israel.

“We reject expressions like apartheid or a one-sided focusing of criticism on Israel. That is not helpful to solving the conflict in the Middle East,” Germany’s Foreign Ministry spokesperson Christopher Burger said, according to Reuters.
...

https://www.timesofisrael.com/we-do-not-agree-uk-rejects-amnesty-report-accusing-israel-of-apartheid/

Lainaus
Investigation finds 33% of UK cabinet members funded by pro-Israel groups

A third of the members of the British cabinet, including Prime Minister Boris Johnson, have been funded by Israel or pro-Israel lobby groups, Declassified UK has revealed. The investigative journalism website uncovered the various ways through which the occupation state has courted members of the government over the years, a trend that was denounced as "disgusting" last month by a senior Conservative former minister.

British MPs have been courted in a number of ways including trips to Israel funded by pro-Israel groups. Johnson reportedly went on a five-day trip to the occupation state in November 2004, three years after he first entered parliament. It was jointly funded by the Israeli government and Conservative Friends of Israel (CFI), a powerful Westminster lobby group which does not disclose its funders but has claimed 80 per cent of Conservative MPs are members.

According to Declassified Johnson did not declare the trip in his parliamentary register of interests until four years later, in 2008, and did not disclose the cost of the trip, which may be a breach of parliamentary standards. Former chancellor George Osborne, who was also on the trip, registered it two weeks after returning.

In 2012, CFI organised a "battle bus" to take Johnson on a tour of north London as part of his London mayoral election campaign.

Five other ministers in the cabinet – Alok Sharma, Kwasi Kwarteng, Robert Jenrick, Oliver Dowden, and Amanda Milling – took paid-for trips to Israel from 2011 to 2016. Kwarteng and Milling are said to have visited the year after they first entered parliament, while Dowden went before he became an MP

A further two cabinet ministers, Michael Gove, and Priti Patel were funded to visit Washington DC to attend conferences put on by the American Israel Public Affairs Committee (AIPAC), the premier Israel lobby group in the US. Patel was sacked in 2017 by former Conservative leader Theresa May for holding secret meetings with Israel.

Patel, appointed as the home secretary by Johnson, was given £2,500 ($3,530) by right-wing pro-Israel think tank the Henry Jackson Society (HJS) in 2013 to be a delegate at a "forum" organised by AIPAC. Details of trips to Israel by current members of the Cabinet were outlined at length by Declassified.

During a trip by James Cleverly, the minister of state for the Middle East and North Africa, said: "Israel is an amazing country, there's no doubt about that." Over the past few months, a number of groups including Human Rights Watch have branded Israel an apartheid state, guilty of crimes against humanity.

Cleverly backed Israel during the occupation state's latest aggression on Gaza. "The UK unequivocally condemns the firing of rockets at Jerusalem and other locations within Israel," adding: "We strongly condemn these acts of terrorism by Hamas and other terrorist groups who must permanently end their incitement and rocket fire against Israel. There is no justification for the targeting of civilians." Cleverly also told parliament that the UK opposes an International Criminal Court enquiry into Israeli war crimes.
...

https://www.middleeastmonitor.com/20210524-investigation-finds-33-of-uk-cabinet-members-funded-by-pro-israel-groups/

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 235
 • Liked: 26743
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8203 : 07.05.2022, 11:55:59 »
Study finds ancient Canaanites genetically linked to modern populations | Tel Aviv University | Tel Aviv University
https://english.tau.ac.il/news/canaanites

Lainaus
Today’s Jews and Arabs in Israel, Jordan and Lebanon get half their ancestry from Bronze Age Levantines

Most of today’s Jewish and Arabic-speaking populations share a strong genetic link to the ancient Canaanites, according to a new study conducted by an international team of archaeologists and geneticists, including TAU’s Prof. Israel Finkelstein from the Department of Archaeology and Ancient Near Eastern Cultures.

The study concludes that modern-day groups in Lebanon, Israel and Jordan share a large part of their ancestry, in most cases more than half, with the people who lived in the Levant during the Bronze Age, more than 3,000 years ago.

The researchers also determined that the Canaanites – who frequently appear in ancient sources, including the Bible – descended from a mixture of an earlier Levantine population and migrants coming from the Caucasus region or modern-day Iran.
...
“This study suggests there is a deep genetic connection of many Jewish groups today across the Diaspora and many Arab groups to this part of the world thousands of years ago,” said Prof. Reich, a Harvard University geneticist and one of the world’s top experts in the study of ancient DNA, speaking to Haaretz.
...
For the ancestry of the Canaanites to be split halfway between locals and newcomers there would have had to be an influx of a significant number of people; and a question that begs to be asked is whether this inflow was an invasion or a peaceful migration.

“I don’t think we are dealing with an invasion,” Prof. Finkelstein said. “We have no archaeological evidence of destruction or a major disruption in the Early Bronze Age.”
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 701
 • Liked: 42765
 • Ego sum Spartacus
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8204 : 11.05.2022, 19:26:34 »
Tuolla videolla kuuluvat laukaukset eivät kyllä ole tarkka-ampujan kuten jossain on väitetty, enemmän ne kuulostavat AK-47 rynnäkkökivääriltä joita palestiinalaiset käyttävät mutta ei se tietenkään sulje pois sitä mahdollisuutta etteivätkö israelilaiset olisi ampuneet tuota journalistia.

Lainaus
X

A veteran Palestinian-American correspondent for Al Jazeera has been killed while covering a raid by Israeli forces in the occupied West Bank.

The Qatar-based network said Shireen Abu Aqla was shot "deliberately" and "in cold blood" by Israeli troops in Jenin. Her producer was also wounded.

Israel's prime minister said it was "likely" they were shot by Palestinian gunmen during an exchange of fire.

But his military chief said it was not yet able to determine what happened.

The Palestinian president said he held the Israeli government fully responsible for what he described as a "crime of execution".

X

A statement from Al Jazeera said: "In a blatant murder, violating international laws and norms, the Israeli Occupation Forces assassinated in cold blood Al Jazeera's correspondent in Palestine, Shireen Abu Aqla, targeting her with live fire early this morning... while conducting her journalistic duty."

The network called on the international community to hold the Israeli government and military accountable for the "intentional targeting and killing" of a journalist.

Qatar - which funds Al Jazeera - said it considered the killing a "heinous crime and a flagrant violation of international humanitarian law and a blatant infringement on freedom of media and expression".

Palestinian Authority President Mahmoud Abbas condemned the shooting of Abu Aqla and Samoudi and alleged that it was "part of the occupation's policy of targeting journalists to obscure the truth and commit crimes silently".

X

https://www.bbc.com/news/world-middle-east-61403320

Video voi järkyttää herkkiä katsojia.Muokkaus:

Juuri kuulin että kuollut journalisti haudataan tänään, tuskin on tehty asiallista kuolinsyyntutkimusta ja muutenkin juttu jää eipäs juupas tasolle. Koska tapausta on reposteltu julkisuudessa olisi mielestäni pitänyt olla puolueeton kansainvälinen tukimus.

Konnetaabeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 261
 • Liked: 3692
 • Alkuperäislajien säilymisen puolesta
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8205 : 30.05.2022, 15:08:17 »
Lainaus
Lisäksi tiedetään, että osa juutalaisista jäi Israeliin, kun diaspora alkoi, eli juutalaiset ovat muuten ylivoimaisesti kauimmin alueella yhtäjaksoisesti ja tähän päivään asti asunut kansa.

Eipä ollut. Beduiinit ovat henganneet alueella niin kauan kuin homo sapiens on siellä asunut.

Kakkossija menee samaritaaneille, jotka tosin ovat kuolemassa sukupuuttoon, mikä on ihan hyvä asia.

Alkuperäinen yishuv on pääluvun puolesta samaritaaneihin verrattavissa oleva mikroyhteisö. Se ei ole aivan yhtäjaksoisesti pysytellyt Jerusalemissa & lähiseuduilla, koska onnistui erinäisillä jekuilla suututtamaan monet valloittajat.

Vuonna 70 oli kaksi itseään Israeliksi kutsuvaa yhteisöä, kirkko ja synagoga, mutta sen nimistä maa-aluetta ei ollut.

Lainaus
Lisäksi kun juutalaiset valloittivat Kanaanin maan, niin kanaanilaisia ei hävitetty, vaan he sulautuivat juutalaisiin. Tätä kautta heidän suonissaan virtaa myös kanaanilaista verta. Eli oikeus tuohon maahan nähdäkseni periytyy juutalaisille todella kaukaa.

*Heprealaiset valloittivat. Vaikka ottaisit Raamatun kertomukset 1:1 todesta, niin juutalaisia ei myöhäispronssikaudella vielä ollut. Kanaanin valloituskertomukset on myöhemmin muinaisuuteen projisoitua anakronistista sepitystä siitä, miten asioiden olisi haluttu olevan. Kanaanin vapautuminen Egyptin vallasta ~1200 e.Kr. tosiaan tapahtui, siihen varmaan liittyi paimentolaisten, ylängön viljelijöiden ja rannikon possunsyöjien kiistelyitä (possunluiden raja liikkui) mutta väestönvaihtoa ei tapahtunut ylängöllä, ei edes laajaa maahanmuuttoa mikä olisi vaihtanut kulttuurin. Rannikolla sensijaan väestö vaihtui kun merikansat purjehtivat mestoille jostain Kreetalta tjsp ja perustivat Filistean.

Muinaiskanaanilaisille eniten sukua ovat nykykanaanilaiset eli palestiinalaiset. Luonnonoikeuden kannalta perintömaa kuuluu heille. Kristittyinä tunnustamme sen hengellisesti kuuluvan Israelille eli kirkolle ja kuninkaallemme :)

Vai että beduiinit olisivat asuneet kauan nyky-Israelin alueella?
Wikipediakin kertoo että tuo paimentolaiskansa saapui vasta islamin leviämisen myötä  (600-luvulla) arabian niemimaalta nyky-Israelin alueelle (sille, jolle muinainen Rooma antoi pilkkanimen "Palestiina"). Vähitellen paimenotolaiskansa vasta lopetti vaelluksensa ja asettui kyliin.

En muista edes kuinka monta tuhatta vuotta juutalaiset ovat nyky-Israelin aluetta asuttaneet 3000-3500 vuotta ainakin. Moni suurvalta on toki maailmanhistoriassa yrittänyt kansanmurhata, pakkosiirtää tai karkoittaa juutalaiset luvatulta maaltaan (Babylonia, Egypti, jne), ihan kunnon Hitler-Putin-menetelmillä, mutta eivät koskaan siinä täysin onnistuneet. Aina on jäänyt jäännös asuttamaan isien maita. Karkoitetut ovat myös palanneet jatkamaan isien töitä.

Meinaatko, että jos Romanian vaeltava kulttuuririkastaja-kansa pystyttää telttansa sun tontille ja hengaa siellä silloin tällöin, niin se voi ilmoittaa oikeasti omistavansa sun maat?Lainaus
Beduiinit (arabian sanasta بدوي, badawī, ’aavikon asukas’) ovat Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan arabiankielisiä paimentolaisia, jotka tosin ovat nykyaikana asettuneet enimmäkseen aloilleen.[1]

Ennen islamin aikaa beduiineja eli vain Arabian niemimaalla ja sen reuna-alueilla. Islamin leviämisen myötä he levittäytyivät laajalle alueelle Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa Iranista aina Atlantin rannikolle.
« Viimeksi muokattu: 30.05.2022, 15:13:24 kirjoittanut Konnetaabeli »
Viisas mediamme saa nalkutuksellaan minut muistamaan joka päivä miksi nuivuus on tarpeellista!

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 083
 • Liked: 2242
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8206 : 31.05.2022, 14:48:24 »
Vai "palestiinalaiset". Näiltä palepropagandisteilta pitää kysyä, että luettelevat esimerkiksi 3 sellaista ainutlaatuista kielellistä, kulttuurillista tai etnistä eroa jordanialaisen ja "palestiinalaisen" välillä. Ei taida löytyä eroa edes DNA:ssa. Siksi "palestiinalaisen" oikeutus omaan valtioon on yhtä loogista kuin nokialaisten oikeus omaan valtioon erillisenä Suomesta.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 640
 • Liked: 1725
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8207 : 31.05.2022, 15:13:56 »
Politiikkaa seuraraan ilmeisten kautta: Israelin heikentymistä ei ole näköpiirissä. Itseasiassa Israelin asema vahvistuu suhteessa islamilaisiin arabivaltioihin. Persianlahden ja Pohjois-Afrikan öljykenttien tyhjentyminen tarkoittaa, että islamilaisten arabivaltioiden vaikutusvalta heikkenee. Öljykenttien tyhjentyessä Palestiinaa tukevilta islamilaisilta arabivaltioilta katoaa kyky rahoittaa Palestiinan valtiota.
« Viimeksi muokattu: 22.06.2022, 09:54:23 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 208
 • Liked: 6892
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8208 : 31.05.2022, 20:06:48 »
Israelilla olisi kaasua jota voitaisiin käyttää korvaamaan Venäjän kaasua. Putki Kyproksen ja Kreikan kautta on se EastMed-linja. Toinen putkivaihtoehto olisi Turkin kautta. Se olisi lyhyempi mutta siinä on se riski että Turkki sulkisi hanat tarkoituksena kiristää Eurooppaa. Siksi voisi laittaa molemmat.

Libanonin edustalla on kans kaasuesiintymiä. Sieltä voisi laittaa linjan Turkkiin, niin Libanon saisi rahaa ja Turkki kaasua, sekä kaasunvälitysmaksuja.

Ongelma on Hizbollahin haluttomuus neuvotella Israelin kanssa kaasukenttien rajoista. Libanonissa ei taida tapahtua mitään ilman Hizbollahin suostumusta. Muuten kai Libanon ja Israel olisivat ehkä jo sopineet siitä.
« Viimeksi muokattu: 01.06.2022, 18:03:04 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

Konnetaabeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 261
 • Liked: 3692
 • Alkuperäislajien säilymisen puolesta
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8209 : 02.06.2022, 21:50:58 »
Lainaus
Ongelma on Hizbollahin haluttomuus neuvotella Israelin kanssa kaasukenttien rajoista. Libanonissa ei taida tapahtua mitään ilman Hizbollahin suostumusta. Muuten kai Libanon ja Israel olisivat ehkä jo sopineet siitä.

Libanon oli joskus melko rauhallinen kristittyjen (maroniitti-) hallitsema maa. Mutta siitä asti kun erilaiset taistelevat ja terrori-iskuja tehtailevat jihadistiporukat tulivat sinne kuin kotiinsa asumaan, ottivat käytännössä vallan ainakin eteläosassa Iranin ja Syyrian tuella (tero-paskasakilla on enemmän aseita kuin maan armeijalla), ja harrastivat terrori-iskuja ja rakettipommituksia etelärajan taa Israeliin, on alasmeno ollut jyrkkenevää.

Voisi todeta, että missä hizzut, siellä ongelma. Kun Hizbollah saapui Libanoniin ja otti sen käytännössä valtaansa, on talous romahtanut

Tuorein tilanne:

Lainaus
Yle Beirutissa: Talouskriisi vei Libanonin keskiluokalta lihan lautaselta – nyt köyhimmät penkovat ruokaa roskiksista

https://yle.fi/uutiset/3-12460215
Viisas mediamme saa nalkutuksellaan minut muistamaan joka päivä miksi nuivuus on tarpeellista!

Urban Moving Systems

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 405
 • Liked: 986
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8210 : 08.10.2022, 11:13:57 »
@DuPont

Jatketaan asiaan kuluvassa ketjussa, niin ei mene off-topicin puolelle.

"Israel toivoo sotaa Iranin kanssa"...?
Kyllä se toivoo Iranin mullah-hallinnon kaatumista, mutta niinhän mekin toivomme Suomessa. Kaikki sitä toivovat.
Ei se tarkoita, että sotaa haluttaisiin.

Lainaus
Ahead of peace meeting in Warsaw, Netanyahu threatens war with Iran

Bibi tweets that countries are ‘sitting down together with Israel in order to advance the common interest of war with Iran.’

WARSAW — A barrage of Twitter-fire quickly torched any notion of a Middle East peace conference — along with any illusions the meeting in Warsaw was not designed to focus on Iran.

As officials from dozens of nations gathered for the U.S.-sponsored event in the Polish capital Wednesday, Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu posted a tweet threatening war with Iran.

Proclaiming the historic importance of the event, the Israeli prime minister’s official account tweeted: “This is an open meeting with representatives of leading Arab countries, that are sitting down together with Israel in order to advance the common interest of war with Iran.”

Oops.

The tweet was quickly deleted and replaced with a new one that used slightly softer language about “the common interest of combating Iran.”
...


Still, the prospect the event was intended to further criticize and isolate Iran and to potentially further undermine the nuclear deal, which other guarantors have continued to support, led several nations to say they would not attend the Warsaw meeting. Critics of the Trump administration proclaimed the event a debacle before it even started.

For sure, it wasn’t going well on Wednesday.

Even before the controversial tweet about “war,” Netanyahu made clear in a separate post on Facebook that the conference U.S. officials said was not about Iran, was, in fact, entirely about Iran.

“This is a very important international conference in Warsaw,” Netanyahu wrote in the post. “The focus is Iran. This brings together Israel, the U.S., and countries in and beyond the region. There will be interesting meetings there.”
...

Adding to the sour tone around the event, Trump’s lawyer, the former New York City Mayor Rudy Giuliani, participated in a rally in Warsaw with an Iranian opposition group, the People’s Mujahedin of Iran, or Mujahedin-e-Khalq (MEK), which advocates for the violent ouster of Iran’s government.
...

https://www.politico.eu/article/ahead-of-peace-meeting-in-warsaw-netanyahu-threatens-war-with-iran/

Lainaus
Top U.S. General Warned Netanyahu: 'You're Gonna Have a Fucking War' With Iran

According to an excerpt from a new book, Chairman of the Joint Chief of Staff Mark Milley told Netanyahu in a 2020 Jerusalem meeting to 'back off with Trump' and stop calling for the former U.S. president to attack Iran

WASHINGTON – Former Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu was pushing Donald Trump to start "a fucking war" with Iran, the United States' top general had warned Netanyahu at the time, according to an excerpt released Monday from an upcoming book.

Journalists Susan B. Glasser and Peter Baker's, "The Divider: Trump in the White House, 2017-2021,” details the White House's mulling of military options for attacking Iran in the final weeks of the Trump administration following Joe Biden's 2020 electoral victory — largely at the behest of Netanyahu.

Glasser has previously reported on chairman of the Joint Chief of Staff Mark Milley's efforts to prevent Netanyahu and more hawkish officials in the administration to attack Iran, quoting Milley's similar rhetorical warning to Trump. This, however, is the first report of Milley issuing this same warning to Netanyahu directly.
...

“If you do this, you’re gonna have a fucking war,” Milley told him, according to the excerpt. The Israeli prime minister's official Twitter account noted "the two discussed regional threats, especially the Iranian aggression" in its readout of the meeting.
...

The efforts became particularly more pronounced after Trump fired U.S. Defense Secretary Mark Esper, who described in his own book, Netanyahu's supposed efforts to pressure Trump into taking military action against Iran's nuclear program.

The relevant sections concerning Netanyahu's efforts were redacted on the grounds of national security, though Esper did note that Netanyahu would push him personally on matters related to war with Iran, and he had confidence Netanyahu was pushing Trump in a similar fashion.
...

https://www.haaretz.com/us-news/2022-08-08/ty-article/.premium/top-u-s-general-warned-netanyahu-youre-gonna-have-a-fucking-war-with-iran/00000182-7de6-dd4c-a9cb-7fefc42c0000?lts=1665214408317

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 083
 • Liked: 2242
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8211 : 09.10.2022, 18:52:59 »
Vinkki: Haaretz on vasemmistolainen lehti.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 068
 • Liked: 5821
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8212 : 09.10.2022, 19:27:31 »
Israelissa on oma kova oikeistonsa jonka on "ajateltava optiikkaansa." Kahanistit (joilla on näillä näkymin tiedossa suuri voitto marraskuun alun vaaleissa) joutuvat, hieman samaan tapaan kuin kovan linjan kämy-nationalistit Euroopassa, jonkin verran naamioimaan ideologiansa jyrkkyyttä:

https://www.timesofisrael.com/ben-gvir-party-members-caught-admitting-moderated-extremism-a-pre-election-feint/

Lainaus
In a Channel 13 report, Almog Cohen, number seven on the joint slate, was seen assuring supporters that Otzma Yehudit chair Itamar Ben Gvir’s somewhat toned-down positions on Arabs were a “trojan horse” meant to get him into parliament while preventing the High Court of Justice from disqualifying party members.

Ben Gvir has in recent months sought to frame his party as having no quarrel with Arabs in general, only those he deems disloyal to the state. In one video that made headlines over the summer, Ben Gvir was seen reprimanding a supporter who chanted the well-worn extremist right refrain “Death to Arabs,” telling him he must only say “Death to terrorists.”

Last month, ultranationalist activist Baruch Marzel complained that the party no longer met its “ideological need.”

Under Article 7A of the Basic Law: The Knesset, “incitement to racism” is one of three actions that can disqualify a candidate from running for the Knesset.

Cohen complained that Marzel’s past public comments were a possible liability to Ben Gvir, after the High Court disqualified Marzel from running in the September 2019 Knesset elections.

“When [Marzel] stands next to Itamar and says ‘We should transfer all the Arabs,’ then he disqualifies Itamar,” Cohen explained to an activist, adding: “Whoever doesn’t use tricks, loses,” implying Ben Gvir had not truly reformed.


“Itamar is smart, he has already changed, look at the peak today. Before today, who would think we would bring 100-150 people here?” Cohen said, referencing a nearby gathering of supporters.

In response to the Channel 13 report, Cohen said: “I understand that the extreme left and media is under pressure, but this will not help them. In the next government, we will implement real right-wing policies, and care for the residents of the south.”

Ben Gvir has experienced a surge of popularity since entering the Knesset in 2021, after years of sitting on the fringe of the political scene. His joint slate with Religious Zionism is polling at 12 seats, and opinion polls had consistently predicted significantly greater success for Ben Gvir than for Religions Zionism head Bezalel Smotrich if they were to have run separately.

An ardent admirer of extremist rabbi Meir Kahane, who advocated transferring Israel’s Arabs out of the country, he has recently tried to downplay his views, declaring in a recent Channel 13 interview: “I am not Rabbi Kahana, I swear. I wouldn’t put forward bills for separate beaches, and I am not for generalizing all Arabs.”

Kahane’s Kach party was declared a terrorist organization by both the Israeli government and the US State Department a few years after the rabbi’s assassination in 1990, after which it disbanded.

Ben Gvir has claimed he isn’t in favor of expelling all Arabs — only terrorists. However, analysts have pointed out that he regularly refers to many Arab public figures with no history of terror-related activities, including elected lawmakers and party leaders, as “terrorists.”

The far-right lawmaker also used to hang on the wall of his Hebron home a picture of Baruch Goldstein, who in 1994 massacred 29 Palestinians at prayer in Hebron’s Tomb of the Patriarchs. He removed the picture once it became clear it harmed him politically. During a visit this month to a high school in the central city of Ramat Gan, Ben Gvir said he no longer considers Goldstein a “hero.”

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 208
 • Liked: 6892
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8213 : 11.10.2022, 22:42:40 »
Israelin ja Libanonin välinen riita merirajasta on nähtävästi ratkaistu. Meriraja-alueen kiista koski sitä mikä osa alueen kaasuesiintymästä kuuluu kummallekin.
Pääministeri Yair Lapid:
Pääministerin toimisto:
« Viimeksi muokattu: 11.10.2022, 22:44:34 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 068
 • Liked: 5821
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8214 : 18.10.2022, 01:01:08 »
Vaikka Israel onkin niin nationalistinen maa, niin sielläkin laitaoikeisto saa vastaansa rumpuja pärisytteleviä Antifoita:

https://www.972mag.com/ben-gvir-tel-aviv-asylum-seekers/

Lainaus
With the election only weeks away, the gathering at De Modena Park was, in many ways, the perfect campaign event. When he finally arrived, two hours later than originally advertised, Ben Gvir was immediately swarmed by dozens of adoring supporters who could no longer contain their excitement. Nor could he.

Smiling and waving, a flood of momentum swept him into the park through an entrance that police had tried to cordon off to prevent friction with the left-wing camp, who greeted him with horns, drums, screams of “fascist!” and the contents of a water bottle. Even the dozens of heavily-armed Border Police officers, who had spent most of the afternoon posing for the unit’s official photographer, seemed totally unprepared for the intensity of emotion that Ben Gvir’s presence suddenly unleashed.

Konnetaabeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 261
 • Liked: 3692
 • Alkuperäislajien säilymisen puolesta
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8215 : 27.10.2022, 16:55:07 »
Vaikka Israel onkin niin nationalistinen maa, niin sielläkin laitaoikeisto saa vastaansa rumpuja pärisytteleviä Antifoita:

https://www.972mag.com/ben-gvir-tel-aviv-asylum-seekers/

Lainaus
With the election only weeks away, the gathering at De Modena Park was, in many ways, the perfect campaign event. When he finally arrived, two hours later than originally advertised, Ben Gvir was immediately swarmed by dozens of adoring supporters who could no longer contain their excitement. Nor could he.

Smiling and waving, a flood of momentum swept him into the park through an entrance that police had tried to cordon off to prevent friction with the left-wing camp, who greeted him with horns, drums, screams of “fascist!” and the contents of a water bottle. Even the dozens of heavily-armed Border Police officers, who had spent most of the afternoon posing for the unit’s official photographer, seemed totally unprepared for the intensity of emotion that Ben Gvir’s presence suddenly unleashed.

Tuo vahvistanee epäijöillekin, että Israel on demokratia ja siellä on mielipieenvapaus, sananvapaus ja mielipiteen ilmaisunvapaus.
<Huokaus!>
Siitä seuraa sitten tuollaista "rikkautta" kuten meilläkin on kuten esim se perse-liimattu-Mannerheimintielle-maailmanparantajalauma.
Viisas mediamme saa nalkutuksellaan minut muistamaan joka päivä miksi nuivuus on tarpeellista!

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 735
 • Liked: 7432
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8216 : 28.10.2022, 02:19:21 »
Israelin ja Libanonin välinen riita merirajasta on nähtävästi ratkaistu. Meriraja-alueen kiista koski sitä mikä osa alueen kaasuesiintymästä kuuluu kummallekin...
Tuo meren maakaasuesiintymä lienee aika hurjan suuri. Israel on ollut ensimmäisenä sitä hyödyntämässä, Libanon ymmärrettävästi ei (koska on sekasorrossa Syyrian tavoin). Israel tekee yhteistyötä Egyptin kanssa tuon suhteen.
https://english.alarabiya.net/business/energy/2020/01/15/Israel-now-pumping-gas-to-Egypt
https://www.aljazeera.com/news/2022/6/15/eu-signs-gas-deal-with-israel-egypt-in-bid-to-ditch-russia
Lainaus
Israeli gas will be brought via a pipeline to Egypt’s LNG terminal on the Mediterranean, where some will be liquefied and transported on tankers to European shores.
Israel ja Egypti siis yhteistyössä kykenevät pumppaamaan kaasua Eurooppaan...! Tämäkin päivä nähtiin. ???

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 208
 • Liked: 6892
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8217 : 07.11.2022, 18:39:14 »
Israelissa oli tiistaina parlamenttivaalit. Vaalit olivat viidennet kolmen vuoden sisällä. Nyt ykkössija meni Benjamin Netanjahun johtamalle Likudille. Netanjahu aikoo koota uuden hallituksen joka sitten nimitetään aikanaan. Jos menee mönkään, on taas riski ajautua uusiin vaaleihin.
https://en.wikipedia.org/wiki/2022_Israeli_legislative_electionKissafani

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 083
 • Liked: 2242
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8218 : 07.11.2022, 20:45:55 »
Tuo on oikeaa demokratiaa. Suomessa taas hallituksen kaatumisen estämiseksi ollaan valmiita raiskaamaan demokratia merisuolan kera kakkoseen.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 208
 • Liked: 6892
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #8219 : 30.12.2022, 20:31:40 »
Benjamin Netanjahun VI hallitus aloitti eilen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Thirty-seventh_government_of_Israel

https://www.timesofisrael.com/whos-who-in-the-new-netanyahu-led-government/

@Pallopääkissa

Voisi laitaa jotain muutakin infoa kuin roiskia yhden rivin ja saatteeksi pari linkkiä?
« Viimeksi muokattu: 26.04.2023, 12:09:49 kirjoittanut Asmodeus »
Kissafani

Tagit: israel palestiina