HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

Yleinen Israel-keskustelu

<< < (1642/1642)

Konnetaabeli:

--- Lainaus käyttäjältä: Mangustin - 02.08.2021, 01:49:59 ---
--- Lainaus ---Lisäksi tiedetään, että osa juutalaisista jäi Israeliin, kun diaspora alkoi, eli juutalaiset ovat muuten ylivoimaisesti kauimmin alueella yhtäjaksoisesti ja tähän päivään asti asunut kansa.
--- Lainaus päättyy ---

Eipä ollut. Beduiinit ovat henganneet alueella niin kauan kuin homo sapiens on siellä asunut.

Kakkossija menee samaritaaneille, jotka tosin ovat kuolemassa sukupuuttoon, mikä on ihan hyvä asia.

Alkuperäinen yishuv on pääluvun puolesta samaritaaneihin verrattavissa oleva mikroyhteisö. Se ei ole aivan yhtäjaksoisesti pysytellyt Jerusalemissa & lähiseuduilla, koska onnistui erinäisillä jekuilla suututtamaan monet valloittajat.

Vuonna 70 oli kaksi itseään Israeliksi kutsuvaa yhteisöä, kirkko ja synagoga, mutta sen nimistä maa-aluetta ei ollut.


--- Lainaus ---Lisäksi kun juutalaiset valloittivat Kanaanin maan, niin kanaanilaisia ei hävitetty, vaan he sulautuivat juutalaisiin. Tätä kautta heidän suonissaan virtaa myös kanaanilaista verta. Eli oikeus tuohon maahan nähdäkseni periytyy juutalaisille todella kaukaa.
--- Lainaus päättyy ---

*Heprealaiset valloittivat. Vaikka ottaisit Raamatun kertomukset 1:1 todesta, niin juutalaisia ei myöhäispronssikaudella vielä ollut. Kanaanin valloituskertomukset on myöhemmin muinaisuuteen projisoitua anakronistista sepitystä siitä, miten asioiden olisi haluttu olevan. Kanaanin vapautuminen Egyptin vallasta ~1200 e.Kr. tosiaan tapahtui, siihen varmaan liittyi paimentolaisten, ylängön viljelijöiden ja rannikon possunsyöjien kiistelyitä (possunluiden raja liikkui) mutta väestönvaihtoa ei tapahtunut ylängöllä, ei edes laajaa maahanmuuttoa mikä olisi vaihtanut kulttuurin. Rannikolla sensijaan väestö vaihtui kun merikansat purjehtivat mestoille jostain Kreetalta tjsp ja perustivat Filistean.

Muinaiskanaanilaisille eniten sukua ovat nykykanaanilaiset eli palestiinalaiset. Luonnonoikeuden kannalta perintömaa kuuluu heille. Kristittyinä tunnustamme sen hengellisesti kuuluvan Israelille eli kirkolle ja kuninkaallemme :)

--- Lainaus päättyy ---

Vai että beduiinit olisivat asuneet kauan nyky-Israelin alueella?
Wikipediakin kertoo että tuo paimentolaiskansa saapui vasta islamin leviämisen myötä  (600-luvulla) arabian niemimaalta nyky-Israelin alueelle (sille, jolle muinainen Rooma antoi pilkkanimen "Palestiina"). Vähitellen paimenotolaiskansa vasta lopetti vaelluksensa ja asettui kyliin.

En muista edes kuinka monta tuhatta vuotta juutalaiset ovat nyky-Israelin aluetta asuttaneet 3000-3500 vuotta ainakin. Moni suurvalta on toki maailmanhistoriassa yrittänyt kansanmurhata, pakkosiirtää tai karkoittaa juutalaiset luvatulta maaltaan (Babylonia, Egypti, jne), ihan kunnon Hitler-Putin-menetelmillä, mutta eivät koskaan siinä täysin onnistuneet. Aina on jäänyt jäännös asuttamaan isien maita. Karkoitetut ovat myös palanneet jatkamaan isien töitä.

Meinaatko, että jos Romanian vaeltava kulttuuririkastaja-kansa pystyttää telttansa sun tontille ja hengaa siellä silloin tällöin, niin se voi ilmoittaa oikeasti omistavansa sun maat?
--- Lainaus ---Beduiinit (arabian sanasta بدوي, badawī, ’aavikon asukas’) ovat Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan arabiankielisiä paimentolaisia, jotka tosin ovat nykyaikana asettuneet enimmäkseen aloilleen.[1]

Ennen islamin aikaa beduiineja eli vain Arabian niemimaalla ja sen reuna-alueilla. Islamin leviämisen myötä he levittäytyivät laajalle alueelle Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa Iranista aina Atlantin rannikolle.
--- Lainaus päättyy ---

AcastusKolya:
Vai "palestiinalaiset". Näiltä palepropagandisteilta pitää kysyä, että luettelevat esimerkiksi 3 sellaista ainutlaatuista kielellistä, kulttuurillista tai etnistä eroa jordanialaisen ja "palestiinalaisen" välillä. Ei taida löytyä eroa edes DNA:ssa. Siksi "palestiinalaisen" oikeutus omaan valtioon on yhtä loogista kuin nokialaisten oikeus omaan valtioon erillisenä Suomesta.

artti:
Politiikkaa seuraraan ilmeisten kautta: Israelin heikentymistä ei ole näköpiirissä. Itseasiassa Israelin asema vahvistuu suhteessa islamilaisiin arabivaltioihin. Persianlahden ja Pohjois-Afrikan öljykenttien tyhjentyminen tarkoittaa, että islamilaisten arabivaltioiden vaikutusvalta heikkenee. Öljykenttien tyhjentyessä Palestiinaa tukevilta islamilaisilta arabivaltioilta katoaa kyky rahoittaa Palestiinan valtiota.

Pallopääkissa:
Israelilla olisi kaasua jota voitaisiin käyttää korvaamaan Venäjän kaasua. Putki Kyproksen ja Kreikan kautta on se EastMed-linja. Toinen putkivaihtoehto olisi Turkin kautta. Se olisi lyhyempi mutta siinä on se riski että Turkki sulkisi hanat tarkoituksena kiristää Eurooppaa. Siksi voisi laittaa molemmat.

Libanonin edustalla on kans kaasuesiintymiä. Sieltä voisi laittaa linjan Turkkiin, niin Libanon saisi rahaa ja Turkki kaasua, sekä kaasunvälitysmaksuja.

Ongelma on Hizbollahin haluttomuus neuvotella Israelin kanssa kaasukenttien rajoista. Libanonissa ei taida tapahtua mitään ilman Hizbollahin suostumusta. Muuten kai Libanon ja Israel olisivat ehkä jo sopineet siitä.

Konnetaabeli:

--- Lainaus ---Ongelma on Hizbollahin haluttomuus neuvotella Israelin kanssa kaasukenttien rajoista. Libanonissa ei taida tapahtua mitään ilman Hizbollahin suostumusta. Muuten kai Libanon ja Israel olisivat ehkä jo sopineet siitä.
--- Lainaus päättyy ---

Libanon oli joskus melko rauhallinen kristittyjen (maroniitti-) hallitsema maa. Mutta siitä asti kun erilaiset taistelevat ja terrori-iskuja tehtailevat jihadistiporukat tulivat sinne kuin kotiinsa asumaan, ottivat käytännössä vallan ainakin eteläosassa Iranin ja Syyrian tuella (tero-paskasakilla on enemmän aseita kuin maan armeijalla), ja harrastivat terrori-iskuja ja rakettipommituksia etelärajan taa Israeliin, on alasmeno ollut jyrkkenevää.

Voisi todeta, että missä hizzut, siellä ongelma. Kun Hizbollah saapui Libanoniin ja otti sen käytännössä valtaansa, on talous romahtanut

Tuorein tilanne:


--- Lainaus ---Yle Beirutissa: Talouskriisi vei Libanonin keskiluokalta lihan lautaselta – nyt köyhimmät penkovat ruokaa roskiksista
--- Lainaus päättyy ---

https://yle.fi/uutiset/3-12460215

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta