Kirjoittaja Aihe: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie  (Luettu 269374 kertaa)

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 443
 • Liked: 27390
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #480 : 03.11.2019, 12:27:10 »
No jos rotuoppeja levittävät etnonationalistit eivät ole natsimielisiä niin ketkä sitten? Samoissa bileissä ja samoissa järjestöissä (esim. Kansallismielisten liittouma) tuntuvat myös vaikuttavan. Voisi sanoa, että kaikki natsit ovat etnonationalisteja ja kaikki etnonationalistit ovat vähintään natsimielisiä. Halla-aho teki oikein nostaessaan kytkintä Sisusta.

Ottamatta itse kantaa etnonationalismiin tai johonkin "suomalaisuuden määrittelyyn", on syytä huomata, että tosiasiassa etnonationalismi on hyvin yleinen ja verraten perinteinen tapa jäsentää maailmaa, vaikka viime aikoina äärivasemmalle siirtyneet länsimaiden vasemmistolaiset ovat keksineetkin nyt ettei esimerkiksi etnisiä ryhmiä (ainakaan länsimaisia ja kaikki ovat halutessaan vaikkapa suomalaisia, mutta suomalainen ei voi vastavuoroisesti tehdä samaa vaikkapa ollakseen saamelainen, intiaani tai somali) muka olisi olemassa ja kaikki rajat ja kansakunnat ovat joko mielikuvitusta tai ainakin niiden tunnustaminen suuri vääryys (tosin samat henkilöt usein sitten kuitenkin tukevat vaikkapa kurdien etnonationalistista liikehdintää).

Japani, Etelä-Korea ja Kiina - ja monet muut maat ovat varsin etnonationalistisia maita, vaikka maiden sisällä on mahdollista jakaa niitä vielä pienempiinkin etnisiin ryhmiin. Suomessa myös jonkinlaiseen kritiikin ulkopuolelle pyhimysasemaan nostetuilla saamelaisilla ja ahvenanmaalaisilla on myös selviä etnonationalistisia oppeja ja pyrkimyksiä. Määritteletkö sinä esimerkiksi myös saamelaiset, ahvenanmaalaiset ja katalonialaiset vastaavasti natsimielisiksi vai onko kyseessä kaksoisstandardi?

Tietenkin Sisu on natsimielinen. Samoissa tilaisuuksissa (612, 188), sama ulosanti ja poliittiset ohjelmat jne.
Miksi se natsimielisyys kavahduttaa? Olisivat ylpeästi mitä ovat.

Se, että on samassa tilaisuudessa ei tarkoita, että kannattaisi kaikkia tai edes suureltakaan osalta kaikkia ajatuksia (varmasti joitain yhteisiäkin ajatuksia on - vastaavasti onhan kasvissyövällä ja luonnonsuojelua kannattaneella Hitlerilläkin varmasti yhteisiä ajatuksia vihreiden kanssa - ja Saksan vihreitä oli perustamassakin entisiä natseja). Onhan Tarja Halonenkin muistaakseni kuvattu mm. natsin kanssa samaan kuvaan. Ihan rohkeasti voi tulla vaikkapa epäpoliittiseen 612-tapahtumaan, jonne on tupannut osallistumaan myös ei-valkoisiakin.

Ei muuten kannata varmaan verrata poliittisia ohjelmia, jos on näkevinään mörköjä vähän kaikkialla. Esimerkiksi vertaapas vaikkapa Italian fasistien ohjelmaa vaikkapa sosiaalidemokraattien pyrkimyksiin, etenkin silloisiin (nykyäänhän esimerkiksi demarit suhtautuvat paljon myönteisemmin uskontoihin kuin noihin aikoihin). Tämä ei ole edes hirveän yllättävää, koska olihan Mussolini itsekin taustaltaan nimenomaan vallankumouksellinen sosialisti ja ollut merkittävässä roolissa Italian sosialistipuolueessa:

Fascist Manifesto - Wikipedia
https://en.wikipedia.org/wiki/Fascist_Manifesto

Lainaus
 • Universal suffrage with a lowered voting age to 18 years, and voting and electoral office eligibility for all age 25 and up;
 • Proportional representation on a regional basis;
 • Voting for women (which was then opposed by most other European nations);
...
 • The quick enactment of a law of the state that sanctions an eight-hour workday for all workers;
 • A minimum wage;
 • The participation of workers' representatives in the functions of industry commissions;
 • To show the same confidence in the labor unions (that prove to be technically and morally worthy) as is given to industry executives or public servants;
...
 • Reduction of the retirement age from 65 to 55.
...
 • Armaments factories are to be nationalized;
...
 • A strong progressive tax on capital (envisaging a “partial expropriation” of concentrated wealth);
 • The seizure of all the possessions of the religious congregations and the abolition of all the bishoprics, which constitute an enormous liability on the Nation and on the privileges of the poor;

Täällä vaikkapa vähän demarien pyrkimyksiä:

Forssan ohjelma – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Forssan_ohjelma

Lainaus
Ohjelmaan kuului muun muassa kahdeksantuntinen työpäivä, vähimmäispalkka ja yleinen kouluvelvollisuus[1] sekä yleinen alkoholin kieltolaki. Ohjelma sisältää myös tavoitteet yksityisen tuotannon lakkauttamisesta ja valtiollisen vaikutusvallan valloittamisesta kaikilla tarkoituksenmukaisilla keinoilla, jotta työväenluokka vapautuisi. Forssan ohjelma on miltei suoraan peräisin Saksan sosiaalidemokraattisen puolueen vuonna 1891 hyväksymästä Erfurtin ohjelmasta sekä myös Itävallan sosiaalidemokraatisen puolueen ohjelmasta

Forssan ohjelma | Sosialidemokraatit
https://sdp.fi/fi/blog/forssan-ohjelma/

Lainaus
1. Yleinen, yhtäläinen ja välitön vaali- ja äänioikeus kaikille 21 vuoden ikäisille Suomen kansalaisille sukupuoleen katsomatta kaikissa vaaleissa ja äänestyksissä sekä kunnallisella että valtiollisella alalla. Suhteellinen edustus ja yksikamari järjestelmä. Salainen äänestys. Vaalien ja äänestysten toimittaminen lain määräämänä vapaapäivänä. Palkkio valituille edusmiehille kaikilla aloilla.
...
5. Uskonto on julistettava yksityisasiaksi. Kirkko on erotettava valtiosta ja kirkolliset sekä uskonnolliset yhdyskunnat katsottava yksityisiksi yhdistyksiksi, jotka itse järjestävät sisälliset asiansa. Uskonnonopetus on poistettava kouluista.
...
10. Kaikkien rajoitusten poistaminen, jotka asettavat naisen yleis- tai yksityisoikeudellisessa suhteessa ala-arvoisempaan asemaan kuin miehen.
...
1. Työaika on saatava 8-tuntiseksi niissä ammateissa, missä eivät epäterveelliset olosuhteet vaadi sitä lyhemmäksi.
2. Kullakin paikkakunnalla elintarpeisiin riittävä alin paikka on määrättävä ei ainoastaan valtion ja kuntain, vaan yksityistenkin teettämissä töissä.
Moni onkin pannut merkille kommunismin ja fasismin/natsismin samankaltaisuuden:

Communism and Fascism: The Reason They Are So Similar
https://www.thedailybeast.com/communism-and-fascism-the-reason-they-are-so-similar

Lainaus
Vladimir Tismaneanu, a professor of comparative politics at the University of Maryland, noticed how communism and fascism, despite coming from separate ends of the political spectrum—extreme left for the former and extreme right for the latter—surprisingly have much in common.
...
Tismaneanu’s book takes its title from the Polish philosopher Leszek Kolakowski’s observation that Bolshevism and fascism represent two incarnations of the disastrous presence of the devil in history. They were two sides of the same coin of totalitarianism—a political, social, and cultural construct that erased traditional ideas regarding good and evil. Tismaneanu’s lucid narrative walks us through an intellectual landscape that traces the trajectory of totalitarian thinking back to its origins.

Tosin kommunismi mitä ilmeisemmin on tappanut vielä paljon enemmän kuin fasismi ja/tai natsismi. Aika yleinen arvio kommunismin tappamista on karkeasti noin 100 miljoonan hengen luokkaa. Tarkkaa lukua tuskin koskaan saadaan määriteltyä, koska määrä on niin valtava ja kymmeniä miljoonia on tapettu jo pelkästään enemmän tai vähemmän tahallaan aiheutetuissa valtavissa nälänhädissä, kuten holodomor - ja tämän päälle tietenkin kaikki vankileirien saaristot ja tarkoituksella tapetut, kuten vaikkapa Muurmannin suomalaiset joista tapettiin noin 85 prosenttia.

Olin parisen vuotta Suomen Sisun jäsen ja sen olemassaolon pointti jäi huomaamatta. Kaksi kertaa vuodessa seminaari, jossa syödään ja juodaankin hyvin, mutta muuta toimintaa ei ollut. Olihan silloin suuria suunnitelmia isosta nettikaupasta ja himmelintekokursseista, mutta jäivät puheisiin verrattuna tuhnuksi.

Minullekin on ulkopuolisena jäänyt käsitys Suomen Sisusta ilmeisesti aika uinuvana järjestönä. Tämän vuoksi en myöskään ole ollut kiinnostunut hakemaan jäsenyyttä, kun kaikenlaisia kissanristiäisjärjestöjä on maa pullollaan, mutta minusta yhdistyksiin kannattaa yleensä kuulua, jos niissä oikeasti tehdään jotain itseäni kiinnostavia asioita ja etukäteenkin on tarjolla vähän tietoa mahdollisesti kiinnostavasta toiminnasta. Voihan toki olla, että käsitykseni on väärä, mutta kun kyseiseen yhdistykseen kuuluneetkin ovat ihmetelleet yhdistystoiminnan vähäisyyttä/uinuvuutta, niin kyllä se vähän siltä kuulostaa, että kyse ei ole kovinkaan toimeliaasta yhdistyksestä.
« Viimeksi muokattu: 03.11.2019, 12:37:47 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 727
 • Liked: 11244
 • Oulu- Uleåborg
  • Esa Paloniemi- nude but not naked
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #481 : 03.11.2019, 12:59:53 »
Lainaus
No jos rotuoppeja levittävät etnonationalistit eivät ole natsimielisiä.

Rotuopppeja/ etnonationalismia/ rotuantropologiaa on ollut vuosisatoja, ehkä vuosituhansia. Natsismi on alta satavuotias aate.

Eli natsit olivat etnonationalistimielisiä, ei toisin päin. Ok, tietysti on poliittisesti korrektia syyttää natseja kaikesta, mutta tässä tapauksessa etnonationalismi (tai mitä nimeä käytetäänkin) oli ensin ja natsit tulivat jälkeenpäin.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

https://esapaloniemi.webnode.fi/
Nude but not naked

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 762
 • Liked: 3940
 • Se ärsyttävä keskustelusta keskustelija.
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #482 : 03.11.2019, 13:00:03 »

Ottamatta itse kantaa etnonationalismiin tai johonkin "suomalaisuuden määrittelyyn", on syytä huomata, että tosiasiassa etnonationalismi on hyvin yleinen ja verraten perinteinen tapa jäsentää maailmaa, vaikka viime aikoina äärivasemmalle siirtyneet länsimaiden vasemmistolaiset ovat keksineetkin nyt ettei esimerkiksi etnisiä ryhmiä (ainakaan länsimaisia ja kaikki ovat halutessaan vaikkapa suomalaisia, mutta suomalainen ei voi vastavuoroisesti tehdä samaa vaikkapa ollakseen saamelainen, intiaani tai somali) muka olisi olemassa ja kaikki rajat ja kansakunnat ovat joko mielikuvitusta tai ainakin niiden tunnustaminen suuri vääryys (tosin samat henkilöt usein sitten kuitenkin tukevat vaikkapa kurdien etnonationalistista liikehdintää).

[...]

Tähän saamelaisten verilinjavertaukseen sen verran, että esimerkiksi saamelaisvanhemmille ulkopuolelta adoptoitu katsotaan saamelaiseksi ja saa äänestää esimerkiksi saamelaiskäräjävaalissa. Olen käsittänyt, että keskeistä on kulttuuriin kasvaminen ja sen omaksuminen osaksi itseymmärrystä. Sikäli siis saamelaisten väitetyllä etnonationalismilla oman etnoilun perustelu menee vähän ohi.
The road to wisdom? Well, it's plain
And simple to express:
Err
and err
and err again,
but less
and less
and less.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 443
 • Liked: 27390
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #483 : 03.11.2019, 13:12:58 »
Tähän saamelaisten verilinjavertaukseen sen verran, että esimerkiksi saamelaisvanhemmille ulkopuolelta adoptoitu katsotaan saamelaiseksi ja saa äänestää esimerkiksi saamelaiskäräjävaalissa. Olen käsittänyt, että keskeistä on kulttuuriin kasvaminen ja sen omaksuminen osaksi itseymmärrystä.

Näin voi olla, mutta etnisyys ei tarkoita yksinomaan geneettisyyttä, vaan muodostuu osaltaan myös mm. kulttuurista, uskonnosta, kielestä yms. Lisäksi merkillepantavaa on se, että ulkopuolinen ei voi halutessaan ryhtyä saamelaiseksi vaikka kuinka oppisi kieltä, kokisi itsensä saamelaiseksi tai vaikka harrastaisi poronhoitoa.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Gamma

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 455
 • Liked: 381
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #484 : 03.11.2019, 13:36:13 »
Käsitykseni mukaan Suomen Sisu on joutavanpäiväinen pullakahvikerho, jolla ei ole muuta merkitystä kuin lievä imagohaitta PS:lle.

Niin, näinkin voi asiaa tietenkin luonnehtia. En sanoisi kuitenkaan joutavanpäiväinen, sillä silläkin on oma takoituksensa kansallismielisessä funktiossa.

Miltä kuulostaa seuraava: Hommaforum on joutavanpäiväinen pullakahvikerho (ilman pullaa ja kahvia), jolla ei ole muuta merkitystä kuin lievää suurempi imagohaitta PS:lle.

Ettekste jo tajua, me ollaan kaikki nasseja. Myös Histon ja kumppanit, jotka veljeilevät täällä kaiken maailman persukämyjen parissa. Ihminen, joka on vaikuttanut Sisussa/Hommassa, on tuomittu ikuiseen kadotukseen.

Muuten, Sisulaiset saivat viime eduskuntavaaleissa rapiat 150K ääntä. Ei pöllömmin. Eduskunnassa istuu jokusia Sisulaisia kansanedustajia syömässä pullaa ja juomassa kahvia. Myös Persujen puoluesihteeri on Sisulainen.

Niin?

Ei se sitä sisulaisuuden äärimielisyyttä poista vaikka heitä olisi kuinka eduskunnassa. Saa sitä uhota ja olla mitä mieltä tahansa, mutta kokoomus ei lähde persujen kelkkaan hallitukseen. Sitten taas vingutaan kun "meitä syrjitään". Eikä syrjitä. Persut valitsee itse omat yhteistyötahonsa esim sisulaisten kanssa ja se on muille puolueille liikaa.

Miksei Kokoomus lähtisi Perussuomalaisten kelkkaan jos vaalitulos on sellainen, että muut vaihtoehdot olisivat Kokoomuksen kannatuksen kannalta paljon huonompia? Toinen Suomen Sisun puheenjohtajaehdokas oli muuten Kokoomuksesta, enkä ihmettelisi vaikka kokoomuslaisia Sisun jäseniä olisi eduskunnassakin, vaikka eivät jäsenyydestään isompaa ääntä pidäkään.

Mitä kahvitteluihin tulee, ihmiset käyvät silloin tällöin myös kahvilla ja jotkut jopa oluella. Mitä sitten? Kaltaisillesi pullasorsille tämäkin kenties riittää, mutta on hieman eri asia tarkoittaako se ettei Sisulla olisi muutakin elämää. Vitsinäkin tämä alkaa käydä jo hieman vanhaksi, Sisusta puhuttiin pullakerhona jo 2000-luvun alkuvuosina.
« Viimeksi muokattu: 03.11.2019, 13:41:16 kirjoittanut Gamma »

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 622
 • Liked: 66308
 • 'Hvis lyset tar os'
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #485 : 03.11.2019, 14:39:12 »

Ottamatta itse kantaa etnonationalismiin tai johonkin "suomalaisuuden määrittelyyn", on syytä huomata, että tosiasiassa etnonationalismi on hyvin yleinen ja verraten perinteinen tapa jäsentää maailmaa, vaikka viime aikoina äärivasemmalle siirtyneet länsimaiden vasemmistolaiset ovat keksineetkin nyt ettei esimerkiksi etnisiä ryhmiä (ainakaan länsimaisia ja kaikki ovat halutessaan vaikkapa suomalaisia, mutta suomalainen ei voi vastavuoroisesti tehdä samaa vaikkapa ollakseen saamelainen, intiaani tai somali) muka olisi olemassa ja kaikki rajat ja kansakunnat ovat joko mielikuvitusta tai ainakin niiden tunnustaminen suuri vääryys (tosin samat henkilöt usein sitten kuitenkin tukevat vaikkapa kurdien etnonationalistista liikehdintää).

[...]

Tähän saamelaisten verilinjavertaukseen sen verran, että esimerkiksi saamelaisvanhemmille ulkopuolelta adoptoitu katsotaan saamelaiseksi ja saa äänestää esimerkiksi saamelaiskäräjävaalissa. Olen käsittänyt, että keskeistä on kulttuuriin kasvaminen ja sen omaksuminen osaksi itseymmärrystä. Sikäli siis saamelaisten väitetyllä etnonationalismilla oman etnoilun perustelu menee vähän ohi.

Ei nyt ihan noinkaan.

"Suomessa saamelaisuus on määritelty saamelaiskäräjälain kolmannessa pykälässä (3 §) ja sen pääperusteena on saamen kieli. Lain mukaan saamelainen on henkilö, joka pitää itseään saamelaisena edellyttäen hän itse tai ainakin yksi hänen vanhemmistaan tai isovanhemmistaan on oppinut saamen kielen ensimmäisenä kielenään."

https://www.inari.fi/fi/inari-info/tilastotietoa/saamelaisten-maara-suomessa.html
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 762
 • Liked: 3940
 • Se ärsyttävä keskustelusta keskustelija.
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #486 : 03.11.2019, 14:49:01 »

Ottamatta itse kantaa etnonationalismiin tai johonkin "suomalaisuuden määrittelyyn", on syytä huomata, että tosiasiassa etnonationalismi on hyvin yleinen ja verraten perinteinen tapa jäsentää maailmaa, vaikka viime aikoina äärivasemmalle siirtyneet länsimaiden vasemmistolaiset ovat keksineetkin nyt ettei esimerkiksi etnisiä ryhmiä (ainakaan länsimaisia ja kaikki ovat halutessaan vaikkapa suomalaisia, mutta suomalainen ei voi vastavuoroisesti tehdä samaa vaikkapa ollakseen saamelainen, intiaani tai somali) muka olisi olemassa ja kaikki rajat ja kansakunnat ovat joko mielikuvitusta tai ainakin niiden tunnustaminen suuri vääryys (tosin samat henkilöt usein sitten kuitenkin tukevat vaikkapa kurdien etnonationalistista liikehdintää).

[...]

Tähän saamelaisten verilinjavertaukseen sen verran, että esimerkiksi saamelaisvanhemmille ulkopuolelta adoptoitu katsotaan saamelaiseksi ja saa äänestää esimerkiksi saamelaiskäräjävaalissa. Olen käsittänyt, että keskeistä on kulttuuriin kasvaminen ja sen omaksuminen osaksi itseymmärrystä. Sikäli siis saamelaisten väitetyllä etnonationalismilla oman etnoilun perustelu menee vähän ohi.

Ei nyt ihan noinkaan.

"Suomessa saamelaisuus on määritelty saamelaiskäräjälain kolmannessa pykälässä (3 §) ja sen pääperusteena on saamen kieli. Lain mukaan saamelainen on henkilö, joka pitää itseään saamelaisena edellyttäen hän itse tai ainakin yksi hänen vanhemmistaan tai isovanhemmistaan on oppinut saamen kielen ensimmäisenä kielenään."

https://www.inari.fi/fi/inari-info/tilastotietoa/saamelaisten-maara-suomessa.html

Kokonaisuudessaan tuo pykälä kuuluu seuraavasti

Lainaus
3 §
Saamelainen
Saamelaisella tarkoitetaan tässä laissa henkilöä, joka pitää itseään saamelaisena, edellyttäen:

1) että hän itse tai ainakin yksi hänen vanhemmistaan tai isovanhemmistaan on oppinut saamen kielen ensimmäisenä kielenään; tai

2) että hän on sellaisen henkilön jälkeläinen, joka on merkitty tunturi-, metsä- tai kalastajalappalaiseksi maa-, veronkanto- tai henkikirjassa; taikka

3) että ainakin yksi hänen vanhemmistaan on merkitty tai olisi voitu merkitä äänioikeutetuksi saamelaisvaltuuskunnan tai saamelaiskäräjien vaaleissa.
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1995/19950974#a974-1995

Tuo siteeraamasi on tosiaan se pääkriteeri jonka perusteella suurin osa hoituu, mutta kolmoskohta mahdollistaa tuon oman pointtini. Itse asiassa näköjään vain toisen vanhemman saamelaisuus riittää.

Skeptikolta oikeutettu pointti ylempänä, saatoin tulkita etnisyydestä keskustelua yllä vähän turhan kapeakatseisesti geenien vinkkelistä.
The road to wisdom? Well, it's plain
And simple to express:
Err
and err
and err again,
but less
and less
and less.

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 311
 • Liked: 23838
 • Death to the Russian invaders!
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #487 : 03.11.2019, 14:55:18 »
Aika osuvalta.   :D

Niinpä. Sitä on sisuiltu ja hommailtu vuositolkulla ja mamuttaminen senkun kiihtyy. Oikeasti nämä kerhot ovat vähän tällaisia vertaisryhmäterapioita. Saadaan me kämyt kitistä ja luulla olevamme kovastikin vaikuttamassa. :D

Todellisuudessa länsimaat, suomi mukana, muuttuu hissukseen monikulttuuriseksi kokoomusunelmaksi. Eliitteineen ja orjineen.

Iselleni - ja, luulen, monelle muullekin - tämä on antiterapiaa, sillä - kuten vanha totuus tietää kertoa - tieto lisää tuskaa.

Eikä ainakaan minulla ole mitään harhakuvitelmia vaikutusmahdollisuuksistamme. Ne ovat niin vähäiset, että muistuttavat lähes olematonta, kuten olen Vieraskirjan lätinäpalstalle hiljattain kirjoittanut:

Itsellä tuli 10v täyteen hommalla jo maaliskuun 29. Niin sitä parikymppinen jantteri on kolmenkympin kriisiin päässyt ja monikulttuuri on yhtä paskaa kuin 10v sitten. Mitä hittoa tällä välillä on saatu aikaan? Vieläkin aika hiljaista tuo muutoksen puoli.

Koska Euroopan- ja USA:n -laajuisen taloudellisen ja äänekkäimmän poliittisen eliitin ilmapiiri on se mikä se on (globalismi, demokratian alasajo jne.), niin ottaen huomioon noiden tahojen ylivoimaisen vaikutusvallan rahan ja rahalla haltuuntotetun median voimalla, niin en ole odottanut oikeastaan mitään muutosta vallinneessa suunnassa.

Optimistisinkin odotukseni demokratian ja kansalaisoikeuksien vastaiskun suhteen on meneillään olevan Soros-luokan toimijoiden globaalin vallankaappauksen vähäinen jarruttaminen ja häiritseminen. Kansalaisten vähäisiä - ja päivä päivältä yhä vähäisempiä - poliittisen vallan, ja lähes täysin olemattomia taloudellisen vallan käyttömahdollisuuksia vastassa on ylikansallisen pääoman lähes rajattomat valta- ja talousresurssit.

Kuitenkin peräänantamattomuutensa vuoksi - ja monen muunkin ominaisuuden takia - suuresti kunniottamani Churchillin tapaan elätän optimistia, koska tässä tilanteessa "[t]oisenlaisella asenteella ei juuri taida olla käyttöä". Ei ainakaan, jos ei vain halua antaa periksi.

Parasta, mitä Homman suhteen odotan, on se että Homma käy tarpeettomaksi. Että demokratia ja Suomen kansalaisten tulevaisuus Suomen toimivasti vartioitujen ja puolustettujen rajojen sisäpuolella on turvattu. Ja missään muissa olosuhteissa vapaan maan vapaiden kansalaisten elämä ja tulevaisuus ei ole - eikä voi olla - turvattu.

Tällä hetkellä se saattaa tuntua mielettömältä optimismilta, mutta missään taistelussa - jos siis ylipäätään haluaa taistella - ei ole mielekästä tavoitella muuta kuin täydellistä voittoa.

Kun demokratia on saavuttanut voiton globalismista ainakin Suomen osalta, niin Homma voisi muuttua vaikka puhtaaksi harrastefoorumiksi neule- ja kalastuskerhoineen, jonne voisi omaa mieltään tai toisten mieltä pahoittamatta kirjoittaa mieliharrastuksitaan.

"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 819
 • Liked: 5235
 • Puolinuiva
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #488 : 03.11.2019, 15:16:46 »
[...]
Ettekste jo tajua, me ollaan kaikki nasseja. Myös Histon ja kumppanit, jotka veljeilevät täällä kaiken maailman persukämyjen parissa. Ihminen, joka on vaikuttanut Sisussa/Hommassa, on tuomittu ikuiseen kadotukseen.
[...]

Tuo on klassinen @writer lanseeraama Mörökölli-argumentti:

Lainaus
Mörökölli-pelin säännöt:

1. Media ja poliittiset kilpailijat yrittävät saada maahanmuuttokriittisen työnnettyä, maaniteltua, huijattua, puijattua, ohjattua, keploteltua, nimiteltyä ja yli-puhutua Mörökölli-laatikkoon.

2. Mörökölli laatikossa on jo muutama mörökölli jotka huutelevat että tuu tänne vaan, ole vaan reilusti mörökölli kun mekin ollaan mörököllejä, rakennetaan yhdessä tosi hieno suunnitelma ja ollaan yhtenäisiä.

3. Pieni vähemmistö pelaajista hermostuu, luovuttaa jne. ja on menossa mörökölli-laatikkoon ja kutsuu muitakin "tule mennään mörökölli-laatikkoon"

4. peli-alueelle levitetään epätoivoa että kaikki on mennyt ja ei tällä hitaalla parlamentaarisella tyylillä ja maahanmuuttokriittisyyden levittämisellä saada mitään aikaan että kyllä nyt kantsis luovuttaa ja mennä mörökölli-laatikkoon ja tehdään sitten mörököllien vallankumous jos joskus kaikki on mörököllejä.

5. Peli-alueella olevia maahanmuuttokriittisiä haukutaan "oot ihan hannari kun ei kantti kestä tulla/mennä mörökölli-laatikkoon" ja lupaillaan mörökölli-konferenssia johon tuodaan muualta maailmasta kuuluisia mörököllejä kertomaan miten mörökölleily sujuu heidän maissaan.

6. Voittaja ratkeaa siten että ovatko maahanmuttokriittiset pelaajat saaneet peli-alueella hortoilevista taviksista suurimman osan muutettua maahanmuuttokrittisiksi kuitenkin niin että mitä enemmän on porukkaa mörökölli-laatikossa mörököleilemässä niin sitä vaikeammaksi tavisten muuttaminen maahanmuuttokriittisiksi käy.

7. Peli-alueella on myös suviksia jotka kävelevät ympäriinsä kyynel-silmässä ja yrittävät muuttaa taviksia suviksiksi tai peräti suvakeiksi jolloin maahanmuuttokriittisten tehtävä vaikeutuu.

8. Pelissä on rajattu aika ja jos pelin loppuessa on eniten maahanmuuttokriittisiä ja sekä suvakit, tavikset ja mörököllit ovat kaikki vähemmistöissä ja maahanmuuttokriittiset muodostavat yhdessä tavisten kanssa yli 50% pelin pelaajista niin maahanmuuttokriittiset voittavat ja loputkin tavikset muuttuvat maahanmuuttokriittisiksi ja osa mörökölleistäkin voidaan auttaa pois mörökölleydestään maahanmuuttokriittisiksi.
Dear @realDonaldTrump, Sweden is immigration friendly, international & liberal. One of the most prosperous, richest, safest places on earth.

— Alexander Stubb (@alexstubb) 19. helmikuuta 2017

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #489 : 04.11.2019, 01:52:31 »
No rotumieliset ovat natsimielisiä ja nyt puheenjohtaja on mitä ilmeisimmin etnonationalisti. Ainakin hän kuuluu Rotutenavien hallitukseen ja Facebook kirjoitusten perusteella etnisyys ja sukulinjat tuntuvat olevan tärkeitä. Tuukka Kuruhan mainosti taannoin myös olevansa pääasiallinen arkkitehti Sisun suomalaisuuden määritelmän takana.

Kuten arvelinkin, et osaa mokuttajamielisenä muuta kuin höpöttää täysin jonninjoutavia.

Minä kysyin mikä tekee Sisusta järjestönä "natsimielisen". Sinä alat puhua pari päivää sitten valitusta puheenjohtajasta (huom, yksi henkilö, joka ei ole ehtinyt tehdä vielä mitään) etkä vaivaudu edes kertomaan tarkemmin vaikkapa tuosta esiin tuomastasi suomalaisuuden määritelmästä tai muusta mitä sieltä Sisun periaateohjelmista löytyy. Nyt on kyllä todella köykäiset eväät matkassa :D

Yritä nyt edes vastata kysymykseen ja perustele väitteesi, niin katsotaan mikä siellä on sitä natsimielistä.
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #490 : 04.11.2019, 02:12:32 »
Natsimeininkiin tarvitaan usko siihen, että oma rotu on kaikkein paras. Jos pelkästään ajattelee, että rotujen pitää elää erillään, ettei synny keskenään tappelevia rotujengejä, niin se on eri asia.

Natsihenkisin maa taitaa tällä hetkellä olla Ruotsi, koska siellä menee kaikki vituiksi ja kantaväestö vain riitelee siitä, että onko se maahanmuuttajien syytä vai ei. Kukaan ei ota asiakseen kasata kaikki epäonnistumiset yhteen ja todeta, että jäljet johtavat aina valtiopäiville, koska asiaa ei haluta ajatella siltä kantilta, joten lopulta ei jää muita vaihtoehtoja kuin syyttää maahanmuuttajia kaikesta. Suvakki on tuleva suvaitsematon, jonka elämä ei vielä ole niin keljua, että pitää etsiä syntipukkeja.

Suomalainen nuivuus on eri asia, koska siinä on ollut se kantava teema, ettei ruotsalaisien tekemiä virheitä pitäisi toistaa Suomessa. Sisukin vaikutti olevan aluksi näillä linjoilla, mutta nykyisestä tilanteesta on vaikea sanoa mitään, koska siitä ei ole kuulunut paljon mitään.

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 727
 • Liked: 11244
 • Oulu- Uleåborg
  • Esa Paloniemi- nude but not naked
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #491 : 04.11.2019, 02:27:31 »
Lainaus
Natsimeininkiin tarvitaan usko siihen, että oma rotu on kaikkein paras.

Jos puhutaan natsismista aatteena, eikä haukkumanimenä, "natsimeininkiin" tarvitaan juutalaisvastaisuus. Ei voi olla natsi/kansallissosialisti olematta antisemitisti.

Usko omaan tai oman kansan paremmuuteen on selviämisen ehto. Ihmisyksilö tai kansa, joka ei usko olevansa "parempi kuin muut" menehtyy. Mielisairaalat ja itsemurhatilastot ovat täynnä ihmisiä, jotka uskovat olevansa huonompia kuin muut.
Isommassa mittakaavassa kansa/rotu, joka ei usko olevansa parempi kuin muut, jää sellaisten kansojen vyöryn alle, jotka uskovat olevansa parempia kuin muut.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

https://esapaloniemi.webnode.fi/
Nude but not naked

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 170
 • Liked: 7672
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #492 : 04.11.2019, 08:47:56 »

Minä kysyin mikä tekee Sisusta järjestönä "natsimielisen". Sinä alat puhua pari päivää sitten valitusta puheenjohtajasta (huom, yksi henkilö, joka ei ole ehtinyt tehdä vielä mitään) etkä vaivaudu edes kertomaan tarkemmin vaikkapa tuosta esiin tuomastasi suomalaisuuden määritelmästä tai muusta mitä sieltä Sisun periaateohjelmista löytyy. Nyt on kyllä todella köykäiset eväät matkassa :D

Nää jutut kiertää kehää. Rotutenavointi ei ole muuta kuin tuunattua natsismia. Uusi pj valittiin rotutenavien äänillä. Nämä tyypit tulevat vielä paskomaan Sisun, mikä on sääli, koska Sisu oli olemassa jo silloin, kun rotutenavat paskoivat lähinnä vaippoihinsa.

Toivottavasti tämä kaikki tulee johtamaan kersapersujen lakkauttamiseen. Broilerijärjestöt ovat suatanasta.
Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 819
 • Liked: 5235
 • Puolinuiva
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #493 : 04.11.2019, 09:09:32 »
No rotumieliset ovat natsimielisiä ja nyt puheenjohtaja on mitä ilmeisimmin etnonationalisti. Ainakin hän kuuluu Rotutenavien hallitukseen ja Facebook kirjoitusten perusteella etnisyys ja sukulinjat tuntuvat olevan tärkeitä. Tuukka Kuruhan mainosti taannoin myös olevansa pääasiallinen arkkitehti Sisun suomalaisuuden määritelmän takana.

Kuten arvelinkin, et osaa mokuttajamielisenä muuta kuin höpöttää täysin jonninjoutavia.

Minä kysyin mikä tekee Sisusta järjestönä "natsimielisen". Sinä alat puhua pari päivää sitten valitusta puheenjohtajasta (huom, yksi henkilö, joka ei ole ehtinyt tehdä vielä mitään) etkä vaivaudu edes kertomaan tarkemmin vaikkapa tuosta esiin tuomastasi suomalaisuuden määritelmästä tai muusta mitä sieltä Sisun periaateohjelmista löytyy. Nyt on kyllä todella köykäiset eväät matkassa :D

Yritä nyt edes vastata kysymykseen ja perustele väitteesi, niin katsotaan mikä siellä on sitä natsimielistä.

Olen kutsunut etnonationalisteja natsimielisiksi ja Sisuhan on nyt siirtymässä yhä enemmän tähän suuntaan uuden puheenjohtajan myötä. Jo aiemmin Sisun suomalaisuuden määritelmässä korostettiin tarpeettoman paljon verilinjaa mutta järkevät maahanmuuttokriittiset ilmeisesti saivat Tuukka Kurun öyhötystä lievennettyä tuolla "pääosin" sanalla:

https://www.suomensisu.fi/suomalaisuuden-maaritelma/
Lainaus
[...]Suomalainen kansa koostuu pääosin niiden ihmisryhmien jälkeläisistä, jotka muuttivat alueelle esihistoriallisena aikana.[...]

Etnonatsimielisyyttä on tosin ollut Sisussa jo aiemmin, kuten kansallissosialistien tapahtuman mainostaminen osoitti:

https://seura.fi/isanpikajuna/2017/10/04/immosen-ja-halla-ahon-jarjesto-mainosti-uusnatsiliiketta/

Lainaus
Immosen ja Halla-ahon järjestö mainosti uusnatsiliikettä

Suomen Sisu kehotti verkkosivuillaan osallistumaan Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen mielenosoitukseen ja mainostamaan sitä.

Perussuomalaisten kansanedustajan Olli Immosen johtama Suomen Sisu -järjestö mainosti internetsivuillaan uusnatsijärjestö Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen mielenosoitustapahtumaa.

– Jos et pääse itse paikalle, osallistu edes tiedon eteenpäin viemiseen, tänään julkaistussa tekstissä kehotettiin.
[...]
Dear @realDonaldTrump, Sweden is immigration friendly, international & liberal. One of the most prosperous, richest, safest places on earth.

— Alexander Stubb (@alexstubb) 19. helmikuuta 2017

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #494 : 04.11.2019, 09:26:09 »
No rotumieliset ovat natsimielisiä ja nyt puheenjohtaja on mitä ilmeisimmin etnonationalisti. Ainakin hän kuuluu Rotutenavien hallitukseen ja Facebook kirjoitusten perusteella etnisyys ja sukulinjat tuntuvat olevan tärkeitä. Tuukka Kuruhan mainosti taannoin myös olevansa pääasiallinen arkkitehti Sisun suomalaisuuden määritelmän takana.

Kuten arvelinkin, et osaa mokuttajamielisenä muuta kuin höpöttää täysin jonninjoutavia.

Minä kysyin mikä tekee Sisusta järjestönä "natsimielisen". Sinä alat puhua pari päivää sitten valitusta puheenjohtajasta (huom, yksi henkilö, joka ei ole ehtinyt tehdä vielä mitään) etkä vaivaudu edes kertomaan tarkemmin vaikkapa tuosta esiin tuomastasi suomalaisuuden määritelmästä tai muusta mitä sieltä Sisun periaateohjelmista löytyy. Nyt on kyllä todella köykäiset eväät matkassa :D

Yritä nyt edes vastata kysymykseen ja perustele väitteesi, niin katsotaan mikä siellä on sitä natsimielistä.

Olen kutsunut etnonationalisteja natsimielisiksi ja Sisuhan on nyt siirtymässä yhä enemmän tähän suuntaan uuden puheenjohtajan myötä. Jo aiemmin Sisun suomalaisuuden määritelmässä korostettiin tarpeettoman paljon verilinjaa mutta järkevät maahanmuuttokriittiset ilmeisesti saivat Tuukka Kurun öyhötystä lievennettyä tuolla "pääosin" sanalla:

https://www.suomensisu.fi/suomalaisuuden-maaritelma/
Lainaus
[...]Suomalainen kansa koostuu pääosin niiden ihmisryhmien jälkeläisistä, jotka muuttivat alueelle esihistoriallisena aikana.[...]

Etnonatsimielisyyttä on tosin ollut Sisussa jo aiemmin, kuten kansallissosialistien tapahtuman mainostaminen osoitti:

https://seura.fi/isanpikajuna/2017/10/04/immosen-ja-halla-ahon-jarjesto-mainosti-uusnatsiliiketta/

Lainaus
Immosen ja Halla-ahon järjestö mainosti uusnatsiliikettä

Suomen Sisu kehotti verkkosivuillaan osallistumaan Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen mielenosoitukseen ja mainostamaan sitä.

Perussuomalaisten kansanedustajan Olli Immosen johtama Suomen Sisu -järjestö mainosti internetsivuillaan uusnatsijärjestö Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen mielenosoitustapahtumaa.

– Jos et pääse itse paikalle, osallistu edes tiedon eteenpäin viemiseen, tänään julkaistussa tekstissä kehotettiin.
[...]

Juuri niin köykäistä kuin ajattelinkin.

Haluaisin kyllä vilkaista kristallipalloosi, kun noin tarkkaan tiedät mitä järjestössä tulee tapahtumaan. Itsehän toki toivon, että Sisu liikkuisi selvästi etnonationalismin suuntaan, mutta eihän siellä pj toki järjestön linjaa yksin päätä. Lisäksi annoit yhden virkkeen järjestön periaateohjelmasta, jonka pohjalta sitten öyhötät natseista. Tottahan tuo on eikä samaa mieltä oleminen kenestäkään natsia tee.

Sisuhan veti muuten tuon mainitun mainoksen pois muutaman tunnin päästä, mistä PVL:n nassesedät eivät pitäneet. Tietenkään et syystä tai toisesta maininnut asiaa...

Enpä tiedä kannattaako tätä kehän kiertämistä tosiaan jatkaa. Pidät natsimielisinä ihmisiä, jotka puolustavat ja haluavat ylläpitää oikeaa suomalaisuutta, minä en. Sama se minulle sinänsä on, mutta et sinä kyllä mitään tuolla todistanut.
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 227
 • Liked: 6733
 • Harvinainen valkoinen leijona
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #495 : 04.11.2019, 10:30:00 »
... Itsehän toki toivon, että Sisu liikkuisi selvästi etnonationalismin suuntaan...
... sitten öyhötät natseista... eikä samaa mieltä oleminen kenestäkään natsia tee.

Enpä tiedä kannattaako tätä kehän kiertämistä tosiaan jatkaa. Pidät natsimielisinä...minä en...

Ainakin se paljastuu että ajatuserot ja käsitteet on hyvin epäselvät. Asiaanne edistäisi eniten se jos joku tekisi perusteellisen määrittelyn eri aate-erojen välillä - olisi kerrottava ulospäin selkeät erot aatteissa ja erotuttava siinä missä eroja on + kerrottava missä on aatteen rajat ja toisaalta joustokyvyn rajat. Mikä on täysin, mikä pääosin ja millä ei ole väliä.

Ehkä se olisi vaikka Sisun työ siksi, että persujen ei tarvi eikä kai natsienkaan.

Nykyinen epäselvyys käsitteissä varmasti hyödyttää jotakin tahoa, mutta ei vaikkapa Sisulaisia joiden aate ja asemoituminen on sivustaseuraajille epäselvä. Loppuisi se näitä keskusteluja turhauttava kehänkiertäminen ja Sisu/etnot ym voisi määritellä itse miten ja kuinka jyrkästi erottautua kenestä haluavat.

Jossain vaiheessa se aatteellinen erottautuminen on kuitenkin edessä, muuten eroja ei 'näy'. Työn voi jakaa pienempiin otsikoihin, ja vaikka yksi (Sisujäsen tms) kirjoittaa yhdestä sivun/pari jota muut täydentää ja kommentoi (vrt wikipediatyyliin). Silloin vaiva ei ole iso, mutta hyöty voi olla suuri. Julkaisee sen sitten vaikka lehdistötiedotteella, että saa kirjoittaa jotka haluaa.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #496 : 04.11.2019, 10:37:47 »
Sisu tekee omien määrittelyjensä puolesta varmasti mitä parhaaksi näkee. Kyllähän tuollainen saattaisi ihan hyödyksi olla kaikkien kannalta.

Sanottakoon selvyyden vuoksi, kun kirjoitustani tuossa lainasit, että minähän en ole edes koko puljun jäsen, vaan puutuin ainoastaan tuohon suvakkimaiseen perusteettomaan natsimölinään.

Saatan kyllä liittyä jäseneksi, mikäli Sisu alkaa toimia nykyistä näkyvämmin ja aktiivisemmin suomalaisuuden puolesta.
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 227
 • Liked: 6733
 • Harvinainen valkoinen leijona
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #497 : 04.11.2019, 10:52:56 »
...Sanottakoon selvyyden vuoksi, kun kirjoitustani tuossa lainasit, että minähän en ole edes koko puljun jäsen...

Ok. Ja omaa kommenttiani korjaan siinä, että en tarkoittanut määrittelyn koskevan vain (tai ehkä ollenkaan) Sisua.

Tässäkin näkyvä tarve vaan olisi jonkun ottaa asiakseen tehdä määrittelyä. Aihepiiriin medioissakin sotkettuna Sisu voisi olla se uhrautuja, joka työhön tarttuu. Ei tarvitsisi ajelehtia muiden mukaan kun ottaisi itse ohjat ja siirtyisi kapteenin paikalle.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 654
 • Liked: 12547
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #498 : 04.11.2019, 10:55:09 »
Lainaus
Natsimeininkiin tarvitaan usko siihen, että oma rotu on kaikkein paras.

Usko omaan tai oman kansan paremmuuteen on selviämisen ehto. Ihmisyksilö tai kansa, joka ei usko olevansa "parempi kuin muut" menehtyy. Mielisairaalat ja itsemurhatilastot ovat täynnä ihmisiä, jotka uskovat olevansa huonompia kuin muut.
Isommassa mittakaavassa kansa/rotu, joka ei usko olevansa parempi kuin muut, jää sellaisten kansojen vyöryn alle, jotka uskovat olevansa parempia kuin muut.

Noinhan se on. Jokainen, lukuunottamatta joitakin mielisairaita, on etnonationalisti siinä mielessä, että ajaa enemmän omien lastensa etua kuin muiden lasten etua.

Monet ajavat myös mieluummin oman sukunsa etua kuin vieraiden sukujen etua.

Evoluutio aiheuttaa sen, että näin asia on myös jatkossa.

Mistä etnonationalismin vastustuksessa on pohjimmiltaan kyse? Jos palaamme metsästäjä-keräilijä-heimon aikoihin, niin heimon ei kannattanut liian aggressiivisesti sotia naapuriheimoja vastaan, koska naapurit saattoivat liittoutua ja tuhota liian aggressiivisen heimon.

Heimon kannatti myös ottaa jäsenikseen päteviä muiden heimojen jäseniä.

Etnonationalismin vastustajat ovat hekin etnonationalisteja. Vastustajat kuitenkin katsovat, että heidän "oma etunsa" toteutuu paremmin, kun Suomeen houkutellaan laittomia siirtolaisia halpatyövoimaksi.

"Oma etu" tässä sisältää myös ajatuksen omasta moraalisesta paremmuudesta. Ihmiset usein uskovat, että jos heitä pidetään korkeamoraalisina, niin heimo lopulta palkitsee heidät ja heidän jälkeläisensä.

Richard Dawkinsin mukaan itsekäs geeni pyrkii lisäämään itseään. Keinot tuohon lisäämiseen ovat monet. Jotkut geenit katsovat, että laittoman halpatyövoiman tuonti auttaa niitä lisääntymään.

Itse vastustan laittoman halpatyövoiman tuontia. Uskon, että äärioikeiston ja äärivasemmiston yhdessä ajama laiton maahanmuutto pitkällä tähtäyksellä on Suomessa asuvien edun vastaista.

Java

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 390
 • Liked: 5810
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #499 : 04.11.2019, 22:07:35 »
Kiitoksia tästä. Sait Histon  :-* ärsytyskynnykseni ylittymään joten laitoin Suomen Sisuun kupongin vetämään ja pulitin heti maksun.
Mä tein saman kun Soini rupesi Immosta harjaamaan ;D
Älä usko mitään mitä kirjoitan!

Kai Sorto

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 133
 • Liked: 577
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #500 : 06.11.2019, 09:53:10 »
Niin?

Ei se sitä sisulaisuuden äärimielisyyttä poista vaikka heitä olisi kuinka eduskunnassa. Saa sitä uhota ja olla mitä mieltä tahansa, mutta kokoomus ei lähde persujen kelkkaan hallitukseen. Sitten taas vingutaan kun "meitä syrjitään". Eikä syrjitä. Persut valitsee itse omat yhteistyötahonsa esim sisulaisten kanssa ja se on muille puolueille liikaa.

Unohtuuko tässä nyt kokonaan se, että Sisun puheenjohtajakilpailussa hopealle jäänyt henkilö on tunnettu kokoomusvaikuttaja?

Ehkä sinun tulisi jutella asiasta puoluetovereidesi(?) kanssa, kyllä se on nimenomaan kokoomuksen päänsärky, jos itselleen sopivaa hallituskumppania ei teille löydy.

Etnoiluun en ota sen enempää kantaa, mutta itse en ainakaan pidä tätä toisen ääripään ajamaa "homonationalismia ilman nationalismia" -linjaa voittavana reseptinä.
« Viimeksi muokattu: 06.11.2019, 16:19:52 kirjoittanut Kai Sorto »

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 170
 • Liked: 7672
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #501 : 06.11.2019, 09:59:24 »
Usko omaan tai oman kansan paremmuuteen on selviämisen ehto. Ihmisyksilö tai kansa, joka ei usko olevansa "parempi kuin muut" menehtyy.

Itse en usko suomalaisten olevan parempia kuin muut. Uskon suomalaisten olevan yhtä hyviä kuin muut. Eka lause viittaa tahattomasti ylimielisyyteen, toka omanarvontuntoon. Jos suomalaiset saataisiin luopumaan orjamentaliteetistaan ja omanarvontuntoisiksi, paljon hyvää seuraisi.
Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 348
 • Liked: 134233
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #502 : 02.02.2020, 15:53:07 »
Lainaus
Ruotsinsuomalaisten Sisuradio muuttamassa nimeään – sisu koetaan menneen maailman sanaksi, joka lisäksi yhdistyy nykyään äärioikeistoon

[...]

Kanavapäällikkö Sseruwagin mukaan ohjelmauudistus on tarkoitus viedä läpi vuoden 2020 aikana, joten myös nimi voi vaihtua vielä kuluvana vuonna. Nimenvaihdon tarpeellisuus on noussut esiin tuoreissa kuulijatutkimuksissa.

”Se on yksi asia, mikä sieltä on noussut esiin. Muutamat vastaajat ovat huomauttaneet, että eikö sisulla ole sanana arvolatausta ja että se ei ole sanana neutraali yleisradioyhtiölle. Meidän pitää miettiä, mitä sisu tarkoittaa”, Sseruwagi sanoo.

[...]

Sittemmin sisu-sana on saanut ääri­oikeistolaista leimaa Suomen Sisu -järjestön kautta. Siihen kuuluu ja on kuulunut tunnettuja perussuomalaispoliitikkoja Olli Immosesta ja Juha Mäenpäästä alkaen. Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho ilmoitti viime vuonna eronneensa järjestöstä.

Ruotsin mediaa seuraavan Dagens Media -lehden mukaan myös Sisuradion toimituksessa on mietitty nimen yhdistymistä äärioikeistoon. Sseruwagi vahvistaa tiedon.

”Meidän täytyy miettiä, miten me tavoitamme uuden sukupolven ja mitä sisu merkitsee esimerkiksi kolmannen polven ruotsinsuomalaisille. Täällä syntyneille sisu ei merkitse samaa kuin suomensuomalaisille. Ensimmäinen ruotsinsuomalainen sukupolvi yhdisti sisun kovaan työhön, mutta jos ei tunne sanan vanhaa yhteyttä, sisu ei ole silloin sanana itsestään selvä. Joillekin sisu ei sanana merkitse mitään. ”

[...]

Sana tunnettiin jo Agricolan kielessä 1500-luvulla, jolloin sanalla tarkoitettiin ominaislaatua tai ihmisestä puhuttaessa luonnetta. Kotimaisten kielten keskuksen artikkeli huomauttaa, että ”myytti suomalaisten sisukkuudesta luotiin 1800-luvun lopulla kansallishengen siivittämänä”.

Nimenvaihtoon Ruotsin sisuradiolaisia kannustaakin myös sisu-sanaan liittyvä menneen maailman tuulahdus. ”On myös noussut esiin ajatus siitä, että sisu on sanana vanhanaikainen”, Sseruwagi sanoo.
Helsingin Sanomat 2.2.2020

Dagens Median jutun mukaan Sisuradion toimittajat haluavat vaihtaa nimen, koska heidän mielestään "sisu voidaan yhdistää äärioikeistolaisiin ryhmiin".

Lainaus
Sisuradio kan byta namn

Sveriges Radios sverigefinska radiokanal Sisuradio för samtal om ett eventuellt namnbyte. ”Diskussionen är en del i ett större utvecklingsarbete”, säger områdeschefen Anne Sseruwagi. Enligt Dagens Medias uppgifter är bakgrunden ett internt missnöje med att ”Sisu” kan kopplas till högerextrema grupper.
...
Dagens Media 13.1.2020
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #503 : 14.11.2020, 21:33:33 »
Sisun johtoporukkaan valittiin suurkäräjillä vähän uutta verta.

Saramohan on tuttu myös Hommalta ja erinäisistä kansallismielisistä tapahtumista. Käsittääkseni vankasti etnonationalismin kannalla. Kuului ainakin ennen persuihin, nykyisestä statuksesta en osaa sanoa.

https://twitter.com/SuomenSisu/status/1327621018060529666


Lainaus
Suomen Sisun suurkäräjillä tuli valittua 1. varapuheenjohtajaksi Jarkko Pesonen, kirjuriksi Elias Nummelin ja käräjien jäseneksi Nico Saramo. Onnittelut valituille!

Tutun näköisiä nuorukaisia siellä notkui näköjään :)

https://twitter.com/tuukka_kuru/status/1327689402424889344


Keskellä Sisun nykyinen pj Henri Hautamäki:

https://twitter.com/asseri_kinnunen/status/1327691542522458113

Invalid Tweet ID
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #504 : 14.05.2021, 07:32:34 »
Suomalaisuuden päivän kieppeillä Sisu julkaisi kolme suomalaisuuteen liittyvää mainiota kirjoitusta puheenjohtaja Henri Hautamäeltä, 1. vpj Jarkko Pesoselta ja käräjien jäsen Nico Saramolta.

https://twitter.com/SuomenSisu/status/1393040882979459073


https://www.suomensisu.fi/minkalainen_suomi_meidan_on_luotava/ (13.5.2021)

Lainaus
HENRI HAUTAMÄKI: MINKÄLAINEN SUOMI MEIDÄN ON LUOTAVA?

“Menneisyys ei koskaan palaa” on viisaus minkä osa meistä välillä pääsee unohtamaan. Yhteiskunnallisessa keskustelussa näkee silloin tällöin viittauksia siihen suuntaan että voisimme palata takaisin aikaisempaan aikakauteen, tai että kun poistettaisiin pari nykyään vallitsevaa ilmiötä, oli kyseessä sitten maahanmuutto tai intersektionaalinen feminismi, voisimme elää rauhassa kestävässä yhteiskunnassa. Totuus on kuitenkin toinen. Ilmiöillä on aina syynsä, niillä on juurensa ja maaperä missä ne kukoistavat. Suomalaisten on katsottava yhteiskuntansa suhteen tulevaisuuteen, ja meidän on luotava yhteiskuntajärjestys joka on nykyistä kestävämpi sekä vahvistettava identiteettiämme.

Yksi menneisyyteen haikailua ruokkivista ilmiöistä on yksinkertaisesti se, että viime vuosikymmenten kehitys on ollut kansallismielisten ja konservatiivien näkökulmasta usealla osa-alueella negatiivista. Vaikka taloudellinen hyvinvointi on kasvanut, on sen rinnalle tullut muita haasteita. Tulevaisuus ei kuitenkaan ole ankkuroitu vain yhteen kehityssuuntaan, eivätkä esimerkiksi vasemmistolaiset omista mitään universaalia edistystä. Kehityssuunnan kääntäminen toiselle reitille on täysin mahdollista, mutta se vaatii työtä ja luovaa ajattelua. Se myös vaatii luopumista negatiivisesta fatalismista ja uskosta väistämättömään tuhoon, se vaatii optimismia ja kykyä rakastaa omaa kansaansa.

Kun alamme laatia suunnitelmia suomalaisuuden suojelemiseksi tulevaisuudessa ja uuden yhteiskunnan hengen peruspilareita, nousee yksi asia ylitse muiden: kestävyys. Meidän on ensisijaisesti luotava yhteisö joka ei heilahtele yksittäisten maailmalta tulevien trendien seurauksena puolelta toiselle, ja jonka tulevaisuus on tasapainossa sekä hengen, veren että luonnon osalta. Tämä tarkoittaa sitä että kansalaisille on iskostettava kehdosta lähtien tiettyjä itseisarvoja. Oma kansa ja heimo, yhteinen isänmaa, yhteinen suomalainen historia, sukupolvelta toiselle kulkevat perinteet sekä luonnon kunnioittaminen. Kansankokonaisuus on miellettävä niin tärkeäksi että se asetetaan oman hyvinvoinnin sekä materiaalisen hyvän edelle. Edellä mainitut seikat ja asenteet ovat monelle Suomen historiassa ja nykyäänkin olleet itsestäänselvyyksiä, mutta niiden asema ei ikinä ole ollut tarpeeksi vahva. Ne on otettava osaksi meidän jokaisen elämää, ja uusi ideologia rakennettava palvelemaan niiden säilymistä ja kehittymistä uuteen muotoon.

Uusi henki tarjoaa ensisijaisesti korvikkeen sille näköalattomalle yksilökeskeisyydelle, materialismille ja globalisaation ilmiöiden ihailulle mikä nyt vallitsee. Se myös ohjaa kansalaisia kestävämpään toimintaan sekä kestävämpiin sosiaalisiin rakenteisiin, kuten perheiden perustamiseen. Kun tämä lopulta siirretään opetukseen, lainsäädäntöön sekä yhteisiin sukupolvikokemuksiin ja rituaaleihin, luomme samalla edellytykset yhteisölle joka todella kestää yli vuosisatojen, eikä sattuman vaan oman yhteisen tahdonvoiman kautta. Se myös tarjoaa kansalaisillemme sellaista turvaa mitä ei välttämättä enää tulevaisuudessa löydy rajojemme ulkopuolelta, sekä tavaramerkin jonka kautta suomalaiset tunnistetaan ja erotetaan globalisaation tuottamasta massakulttuurista ja kreolikansoista.

(...)

Kaiken edellä käsitellyn aikana meidän on kuitenkin myös pidettävä kiinni siitä että sanat ja teot ovat aitoja, eivät osa tekaistua kulissia. Idässä on esimerkki maasta missä traditionalististen rituaalien takana sykkii korruptoitunut mätä, yhteiskunta missä kaikki voidaan myydä tai varastaa, missä totuus on tapettu ehkä lopullisesti. Se ei ikinä saa olla meidän tiemme. Sääntöjen on koskettava kaikkia, yksikään ei saa luistaa velvollisuuksistaan rahan tai aseman kautta, ja järjestelmän on oltava yhtä armoton kaikkia rikollisia kohtaan. Samalla meidän pitää olla sivistyneitä mutta kansallisesti valveutuneita, järkähtämättömiä mutta ei sokeita.

Kun henki on vakiintunut ja jokainen tuntee olevansa osa jotain suurempaa, on meillä lopulta yhteisö jossa yksilöt eivät viru epätoivossaan oman onnensa ja psyykelääkkeiden nojassa, ainakaan nykyisellä tasolla. Yhteisö jossa rakennetaan muutakin kuin kustannusoptimoituja lasifalloksia kansainvälisille yrityksille ja joka jättää monumentteja, hyvinvointia ja perinteitä tulevillekin sukupolville. Sellaisen tulevaisuuden vuoksi kannattaa taistella ja sellaista yhteisöä kannattaa puolustaa.https://twitter.com/SuomenSisu/status/1392436904289882112


https://www.suomensisu.fi/suomalaisuuden_omistamisesta_ja_omimisesta/ (12.5.2021)

Lainaus
N. A. SARAMO: SUOMALAISUUDEN OMISTAMISESTA JA OMIMISESTA

Kansallisuuden, etnisyyden, isänmaallisuuden ja nationalismin teemat ovat nousseet viime aikoina jälleen julkiseen keskusteluun, ja sitä myötä on herännyt keskustelua siitä, miten ja kuka ne määrittelevät. Suomen Sisu on osallistunut keskusteluun muun muassa vuonna 2016 julkaistulla suomalaisuuden määritelmällään.

Siihen, mitä suomalaisuus on ja kuka määrittelee sen, liittyy myös läheisesti se, ketkä käyttävät suomalaisuuden tunnuksia ja miten tunnuksiin yleisesti suhtaudutaan. Kansallismielisten, nationalistien, äärinationalistien, kansalliskiihkoisten, rasistien, fasistien, äärioikeistolaisten, laitaoikeistolaisten ja muiden taantumusten voimien syytetään aina välillä kaapanneen suomalaisuuden, isänmaallisuuden ja niiden tunnukset. Suomen vaakunaleijonaa ja etenkin leijonakorua pidetään yhä useammin äärioikeiston kaappaamana. Toisinaan samaa syytöstä kuulee Suomen lipusta. Myös sitä, että kansallismieliset järjestöt käyttävät muita kansanperinnetunnuksia, pidetään toisinaan “kaappaamisena”. Suomen Sisun tunnuksena on maassamme esihistoriallisesta ajasta lähtien koristekuviona käytetty hannunvaakuna – ja siitä saa yhä toisinaan kuulla, ettei järjestömme saisi kuviota käyttää, vaan se pitäisi jättää kaikkien suomalaisten yhteiseksi omaisuudeksi. Esimerkkinä viimeaikaisesta kirjoituksesta tunnusten omimisesta mainittakoon kirjailijan ja kulttuuriantropologin Jenny Kangasvuon kulttuurilehti Kaltiossa julkaisema essee Fasistisesta omimisesta. Kangasvuo käsittelee, miten kansallissosialismin myötä ennen perinteisestä ja yleisestä hakarististä tuli länsimaissa sopimaton ja paheksuttu, ja vertaa tätä kehitystä siihen, miten Suomen vaakunaan ja lippuun on viime aikoina alettu suhtautua, kun “leijonaa kantavat useimmin miehet, joilla on samansorttinen habitus kuin edesmenneellä Tony Halmeella“.

(...)

Voisi arvella, että kansallismielisille suomalaisuuden ja sen tunnusten “omiminen” on sikäli helppoa, että kansallismieliset voivat käyttää niitä sellaisenaan. Kangasvuo mainitsee esseessään tapauksia, joissa Suomen leijonaa on “yritetty saada nationalistiselta äärioikeistolta takaisin kaikille suomalaisille”. Niissä tapauksissa, joissa Kangasvuo pitää “takaisinottoyritystä” jotenkin onnistuneena, leijonaa on muokattu. Eräässä tapauksessa vihreät ottivat leijonan vaalikampanjatunnuksekseen, mistä aiheutui kohu, joka Kangasvuon tulkinnan mukaan “perustui siihen ajatukseen, että vihreät olisivat jotenkin vähemmän suomalaisia”. Hän ei mainitse, että kyseisessä kampanjassa leijonaa muokattiin hieman, sen yhteydessä käytettiin iskulausetta, josta nousi tekijänoikeuskiista, ja että Suomen vaakunan punainen korvattiin vihreiden puoluetunnuksen värillä. Kumpi oikeastaan on tässä tunnuksen omija – se, joka käyttää tunnusta sellaisenaan, vai se, jonka täytyy muokata sitä oman poliittisen puolueen tunnukseen ja teemoihin sopivaksi, jotta voi käyttää sitä?

(...)

Jonkin positiivisen asian puolustaminen ja hyvän ja arvokkaan puolelle asettuminen on tärkeää. Siksi kannattaa rohkeasti puolustaa suomalaisuutta eikä ainoastaan tyytyä luettelemaan, mitä ilmiöitä ja ihmisryhmiä vastustaa. Positiivisen puolelle asettuminen auttaa jaksamaan ja estää vaipumasta epätoivoon. Se on myös aatteellisesti kestävämpi ja kunnianhimoisempi kanta. Vaikka suomalaisuuden puolustamisen pitäisikin minusta olla kansallismielisillä keskiössä, en kuitenkaan jaa kansallismielisyyden usein osakseen saamaan kritiikkiä siitä, ettei sen tulisi lähestyä asiaa negatiivisuuden, poissulkevuuden ja vastustamisen kautta. Kumpaakin näkökantaa tarvitaan. Kansallisfilosofimme J. V. Snellmanin esikuvan Hegelin logiikassa määrittäminen oli negaatiota, kieltämistä. Käsitteen määritelmään sisältyy aina se, mitä se ei ole ja kategoriaan sisältyy sen vastakohta. Kokonaiskuva aiheesta (synteesi) saadaan vain väitteen ja vastaväitteen (teesi ja antiteesi) kautta. Suomalaiset ovat oma kansansa. Suomalaiset ovat suomensukuinen, eurooppalainen kansa. On tilanteita, joissa on tarpeen sanoa, mitä nämä tarkoittavat kääntäen: afrikkalaiset eivät ole suomalaisia. Venäläiset eivät ole suomalaisia. Romanit eivät ole suomalaisia. Suomalaiset ovat oma kansansa, oma etninen ryhmänsä, joka on omanlaisensa ja eri kansa kuin muut kansat. Suomalaiset eivät ole yleisnimitys kaikille tässä maassa asuville, oleskeleville tai edes kaikille tämän valtion kansalaisille. Pelkät etniset vähemmistöt eivät ole etnisiä ryhmiä, vaan myös suomalaisilla on oma etnisyytensä, jota on syytä vaalia, suojella ja jota voi, saa ja pitää tuoda esille.

Kansallismielisiä syytetään suomalaisuuden, isänmaallisuuden ja kansallisten tunnuksiemme omimisesta – en puhuisi kuitenkaan “omimisesta”. Me olemme suomalaisia ja omistamme suomalaisuuden, isänmaallisuuden ja suomalaisuuden tunnukset. Jos muut epäröivätkin, niin käyttäkäämme me niitä! Omaansa ei voi omia eikä kaapata. Ne ovat jo meidän. Pidetään huoli, että niin on vast’edeskin.https://twitter.com/SuomenSisu/status/1392134919208546311


https://www.suomensisu.fi/muistoajelu_juurille/ (10.5.2021)

Lainaus
JARKKO PESONEN: MUISTOAJELU JUURILLE

Eräänä kesäisenä iltapäivänä ajoin moottoripyörällä läpi itäsuomalaisen kylän, jossa sain elää lapsuuteni. Muistin vielä hyvin kylän raitin, jota pitkin lapsena ajoimme fillareilla ja jonka penkoilta nousimme laduille hiihtämään. Käännyin vanhan kyläkoulun pihaan ja muistin kaikki ne lukemattomat pallopelit ja “kymmenen tikkua laudalla” -leikit, joita harrastimme. Luokanopettaja saattoi kesäisin ajaa kirkonkylältä töihin Harley-Davidsonillaan ja parkkeerata sen lähelle koulun etuovea. Tuntui sopivalta ajaa oma Harrikkani tuolle samalle paikalle. Sammutin moottorin, asetin pyörän seisontatuelle ja jäin muistelemaan noita hetkiä neljännesvuosisadan takaa.

Paikka tuntui samaan aikaan tutulta, mutta myös kovin vieraalta. Aivan kuten tavatessa vanha ystävä, joka on yhtä helposti tunnistettavissa samaksi ihmiseksi, mutta jota vuosikymmenet ovat ehtineet muuttaa.

(...)

Koin haikeutta tuota paikkaa kohtaan. Olin lähtenyt matkaan nostalgian nälässä ja saadakseni jonkinlaisen yhteyden elettyyn elämään vuosikymmenien taakse, mutta en kyennyt tavoittamaan sitä. Tuntui, kuin olisin ollut hautausmaalla, jolle kukaan ei tuo kynttilöitä tai kukkia. Paikka, joka muistuttaa jostain joskus olleesta, mutta on iäksi kuollut ja kylmentynyt. Ymmärsin toki, että olin itsekin ollut mukana tuota surmatyötä toteuttamassa pois lähtemällä, mutta oliko se oma valintani?

(...)

Tuon lopullisesti ovensa sulkeneen kaupan pihalla ymmärsin kuinka helppoa on ajautua atomisoituneeksi yksilöksi, jonka juuret ovat vain nostalgisia muistoja ja sukulaisuussuhteetkin ainoastaan häissä tai hautajaisissa jaettuja kahvihetkiä. En voi olla miettimättä mitä tämä tekee ihmisen psyykkeelle, joka kuitenkin vuosituhansien ajan on ollut kiinnittyneenä sukuun, heimoon ja näiden asuttamaan paikkaan. Vainajat on ikiaikoja haudattu sukunsa hautoihin joihin jokainen on tiennyt itse päätyvänsä aikanaan. Nyt ei enää niin ole, vaan tuhkamme päätyy ehkä johonkin maan koloon jossain ja niiden luona saattaa joku joskus käydä jos se sattuu kesälomamatkan suhteen sopivasti osumaan. Näin valitettavasti itsekin teen oman isäni haudan suhteen.

(...)

Toisaalta voin suomalaisena olla lohdullisin mielin siitä, että tiedän lapsuuteni tuttujen ihmisten elävän ja asuvan jossain. Heille on edelleen olemassa kotimaa, joka monista muutoksista huolimatta on edelleen säilyttänyt tietyn tuttuuden tunteen. Tämä ei kaikille suomensukuisille kansoille ole itsestään selvää, vaan itärajan toisella puolen tiedämme useimpien sukulaiskansojemme olevan tuhoutumassa sulautumalla venäläisväestöön, kieleen ja kulttuuriin. Emme kuitenkaan saa nukahtaa valheelliseen turvallisuudentunteeseen ja luuloon, etteikö tuo lapsuuteni kotikylän kohtalo voisi tapahtua myös isänmaalle itselleen suuremmassa mittakaavassa ja pidemmällä aikavälillä.

Jos emme aktiivisesti pidä huolta kotimaasta, kielestä, kulttuurista ja väestöstä, saatamme vuosikymmenien päästä huomata sen peruuttamattomasti näivettyneen vain muistomerkiksi siitä, mitä se joskus oli. Siispä: Tutustukaa kotimaahanne ja tutkikaa sen metsiä, kallioita, luotoja ja peltoja. Käyttäkää suomen kieltä aina kun mahdollista ja muistakaa paheksua sekakielisyyttä, jota puheessa nykyään kuulee yhä enemmän. Kertokaa lapsille tarinoita ukeista ja mummoista sekä viettäkää aikaa heidän kanssaan niissä maisemissa, joissa te vietitte lapsuutenne. Viekää heidät tonkimaan lieroja perunapeltojen mullasta. Antakaa heille juuret, jotta he tietävät mistä he tulevat ja keitä he ovat, etteivät he päätyisi identiteetittömiksi ja ahdistuneiksi harhailijoiksi vailla tervettä omanarvontuntoa.

Sillä jonain päivänä joku heistä haluaa lähteä etsimään Suomea, kuten itse lähdin etsimään lapsuuteni kotikylää. Toivottavasti Suomi ei ole silloin kadonnut kuten kotikyläni on.
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 039
 • Liked: 18274
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #505 : 05.07.2022, 20:26:33 »
vanhaan ketjuun nostoa  ;)

Suomen Sisu nousi esille kansain­välisessä mediassa – Järjestön tunnuksen väitetään muistuttavan Illinoisin ampumisesta epäillyn videoilla näkyvää kuviota
Ampumisesta epäilty mies on julkaissut videoita, joilla näkyvän kuvion väitetään muistuttavan kansallismielisen Suomen Sisu -järjestön logoa.

Lainaus
HS on nähnyt pätkiä videoista, joissa toistuu osittain Suomen Sisun logoa muistuttava kuvio. Yhdessä videossa logo on miehen kypärässä, toisessa se on käsitelty miehen päälle. Animaatiovideossa logo on kivääriä pitävän hahmon rinnassa.

Miehen videoillaan käyttämä kuvio ei kuitenkaan ole täysin sama kuin Suomen Sisun logo.

Suomen Sisu kertoo nettisivuillaan, että järjestön tunnus on ”kahdeksankulmioon sovitettu hannunvaakuna”. Järjestön tunnuksessa on tasatut sivut, kun taas videoilla näkyvässä kuviossa kaikki kulmat ovat teräviä, eikä niissä ole ollenkaan tasaisia sivuja. Kuvioiden samankaltaisuus voi todennäköisesti olla pelkkää sattumaa.

Sosiaalisessa mediassa on myös nostettu esiin, että kuvio voisi viitata niin kutsuttuun ”4444-symboliin”, joka koostuu neljästä toisiinsa yhdistetystä numerosta neljä. Verkossa on esimerkiksi myynnissä kuviolla varustettuja t-paitoja.

Lainaus
Järjestö on saanut paljon mediahuomiota, koska sen jäsenistöön kuuluu perussuomalaisia kansanedustajia, kuten järjestön entinen pitkäaikainen puheenjohtaja Olli Immonen ja perussuomalaisten varapuheenjohtaja Mauri Peltokangas. Myös perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho on entinen Suomen Sisun jäsen.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008927519.html

HSssa oltiin varmaan pettyneitä kun omin simmuin nähtiin, etteihän se ole lähelläkään SS-kuviota...
mutta lohdutuspalkintona pystyttiin yhdistämään Jussi Halla-aho toiseen joukkoampumiseen  8)


ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 693
 • Liked: 65406
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #506 : 05.07.2022, 21:31:17 »
Joku kierosilmä voi nähdä tuossa neljä nelosta. Minun mielestäni siinä on neljä P-kirjainta, jos tuon pilkkoo osiin.
Punaisuus
Pioneerit
Putin
Patriotismi

Pornoa
Possuilua
Paneskelua
Piereksintää

Perunaneniä
Persvakomiehiä
Perussuomalaisia
Peräkammaripoikia

Monesta on moneksi.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Tuomas Tähti

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 737
 • Liked: 1246
 • sivarinationalisti
  • verkkosivusto
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #507 : 19.07.2023, 23:11:25 »
Laitanpa tänne näkyviin tiedon, että Suomen Sisun puheenjohtaja on vaihtunut.

Suomen Sisun nykyinen puheenjohtaja on Kristian Viding, joka on toiminut yhdistyksessä jo pitkään.

Tietääkseni Viding liittyi kokoomukseen vuoden 2007 tienoilla (tämä on joskus kerrottu mediassa). En tiedä, onko Viding enää nykyään kokoomuslainen.

Vidingin edeltäjä Henri Hautamäki toimi Suomen Sisun puheenjohtajana vuosina 2020–2022.

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 666
 • Liked: 15333
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #508 : 20.07.2023, 00:04:31 »
Laitanpa tänne näkyviin tiedon, että Suomen Sisun puheenjohtaja on vaihtunut.

Vaihtui jo viime syksynä. Vaihdossa ei ollut mitään dramatiikkaa.

Lainaus
Tietääkseni Viding liittyi kokoomukseen vuoden 2007 tienoilla (tämä on joskus kerrottu mediassa). En tiedä, onko Viding enää nykyään kokoomuslainen.

Vinding on nykyään perussuomalainen. Vaihtoi puoluetta Wille Rydmanin mukana, kuten muutamat muutkin kokoomuslaiset.
qui non est mecum adversum me est

Gamma

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 455
 • Liked: 381
Vs: SSSSS eli Suuri ja seksikäs Suomen Sisu -säie
« Vastaus #509 : 20.07.2023, 02:07:52 »
Laitanpa tänne näkyviin tiedon, että Suomen Sisun puheenjohtaja on vaihtunut.

Vaihtui jo viime syksynä. Vaihdossa ei ollut mitään dramatiikkaa.

Kristianin tuntien erinomainen valinta Sisun kannalta, sanoisin. Sisun tuoreen Twitter-ulostulon valossa lienee lupa olettaa että Sisun poliittinen olemus olisi jonkin verran jalostunut niistä ajoista, jolloin TT jättäytyi Turun sisulaisten toiminnasta vedoten muistaakseni liialliseen kansallissosialismiin, jos takavuosina ilmestyneen kirjansa sanamuotoja jotakuinkin oikein muistelen. Totta puhuen itsekin jättäydyin samoihin aikoihin pitkälti pois toiminnasta Sisussa systemaattisesti vaikuttaneiden, sanoisinko erittäin radikaalien suuntausten vuoksi. Etääntymiseeni Sisusta vaikutti myös se, että hain poliittista identiteettiäni kulttuurinationalistisen kansallisliberalismin suunnalta kun taas sisulaisia tuntui lisääntyvässä määrin yhdistävän ennemminkin kansalliskonservatiivinen etnonationalismi.

Lainaus
Lainaus
Tietääkseni Viding liittyi kokoomukseen vuoden 2007 tienoilla (tämä on joskus kerrottu mediassa). En tiedä, onko Viding enää nykyään kokoomuslainen.

Vinding on nykyään perussuomalainen. Vaihtoi puoluetta Wille Rydmanin mukana, kuten muutamat muutkin kokoomuslaiset.

Juuri näin, muun muassa Elisa Siekkinen on lisäksi kertonut julkisesti jättäneensä Kokoomuksen.
« Viimeksi muokattu: 20.07.2023, 02:15:13 kirjoittanut Gamma »

Tagit: suomen sisu