HOMMAN KIRJASTO > Standardiargumentit

Standardiargumentit: 6) Emme selviä ilman monikulttuurisuutta - VASTAUS ON

(1/12) > >>

Ant.:
Argumentti:

Kohtaamme monikulttuurisuutta joka päivä. Ajamme japanilaisella autolla töihin työpaikalle, jonka omistaa kiinalainen konserni. Työpaikalla työskentelemme intialaisten työkaverien kanssa eteläafrikkalaisen tilauksen parissa yhdysvaltalaista ohjelmaa käyttäen. Lounaaksi tilaamme ruokaa turkkilaisen omistamasta ravintolasta, jonka meille tuo pakistanilainen opiskelija. Toimistomme tiloja siivoaa nigerialainen ja putkityöt hoitaa puolalainen, jotka molemmat tulivat paikalle somalialaisen ajamalla bussilla. Jos maahanmuuttokriittiset pääsevät valtaan ja heitämme kaikki ulkomaalaiset vaikutteet ulos, mitä sitten teemme? Syömme pettuleipää maakuopassa tuohivirsut jalassa?

Vastaus:

Sikäli kun ei osoiteta maahanmuuttokriittisten vaativan kaikkien ulkomaalaisten vaikutteiden ulosheittoa, on väite olkiukko, yritys laittaa toisen suuhun sanoja joita sieltä ei ole tullut. Edes kaikkien maahanmuuttajien ulosheitto, jota sitäkään ei ole vaadittu, ei tarkoittaisi kaikista ulkomaalaisista vaikutteista luopumista. Ulkomaankauppa, tuontitavaran käyttö, tai ulkomaalaiset kulttuurivaikutteet eivät millään tavoin edellytä yhdenkään maahanmuuttajan läsnäoloa. Mitä tulee ulkomaalaiseen työvoimaan, on Suomessa osattu tehdä työtä jo kauan ennen nykyisten maahanmuuttajien tuloa. Se, että töitä tekevät matalapalkkaiset maahanmuuttajat työttöminä olevien suomalaisten sijaan, on ensisijaisesti poliitikkojen tekemä valinta.

Kukaan ei ole vaatinut kaikista ulkomaisista kulttuurivaikutteista luopumista, eikä voisikaan, koska maapallolla ei ole olemassa kulttuuria joka ei olisi saanut vaikutteita toisista kulttuureista. Yksien vaikutteiden ottaminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että meidän pitäisi ottaa ne kaikki. Pizzan syöminen ei tarkoita sitä, että meidän tulisi hyväksyä eläimille turhaa kärsimystä tuottavat teurastustavat. Eikä ranskalaisen muodin hyväksyminen tarkoita sitä, että meidän tulisi hyväksyä islamilainen naista alistava pukeutuminen.

Aniharva, jos kukaan, maahanmuuttokriitikko ajaa edes rajojen sulkemista. Useimmat ajavat nykyistä valikoivampaa ja Suomen ja suomalaisten eduista lähtevämpää maahanmuuttopolitiikkaa. Intialaisen insinöörin maassaolo ei voi tarkoittaa sitä, että meidän pitäisi hyväksyä myös ulkomaalaiset rikolliset.

Kysymykset sekoittavat monikulttuurisuuden kulttuurivaikutteisiin. Monikulttuurisuus merkitsee useamman kulttuurin samanaikaista olemassaoloa samalla alueella, siis että esimerkiksi samassa kylässä asuu serbejä, kroaatteja ja albaaneja. Kulttuurivaikutteiden vastaanotto, hyödyntäminen ja edelleenkehittäminen ei edellytä korkeaa monikulttuurisuuden astetta, kuten nähdään vaikkapa Kiinasta, Japanista tai Koreasta. Myöskin Britannian, Saksan ja Ranskan suuruudenajat ovat osuneet aikakausille jolloin maat ovat olleet maailmanmitassa suhteellisen yksikulttuurisia.

Missä argumentti on esiintynyt?


--- Lainaus ---Lähes kaikki maailman ihmiset saattavat saman päivän aikana nauttia kenialaista kahvia, popsia Brasiliassa kasvatettua vihannesta, syödä japanilaista sushia, hyräillä etnopoppia, soittaa suomalaisella kännykällä matkailupalveluun (joka sijaitsee Intiassa), olla saksalaisvalmisteisen auton kyydissä, kävellä italialaisissa kengissä, pukeutua kiinalaisvalmisteiseen pukuun, katsoa taiwanilaisesta televisiosta USA:ssa tehtyä filmiä, kommentoida you-tuben eteläafrikkalaista kannanottoa, napostella meksikolaisia tortilloja ja paljon muuta. Kansainvälinen interaktio on arkeamme.
--- Lainaus päättyy ---
Kansan Uutiset/Helena Oikarinen-Jabai: Monikulttuurisuus koskettaa kaikkia


--- Lainaus ---Your car is Japanese. Your pizza is Italian. Your potato is German. Your wine is Chilean. Your democracy is Greek. Your coffee is Brazilian. Your tea is Tamil. Your watch is Swiss. Your fashion is French. Your shirt is Indian. Your shoes are Thai. Your radio is Korean. Your vodka is Russian. And then you complain because your neighbor is an immigrant? Pull yourself together! Copy this if you are against racism!

Netissä kiertävä vastaava kansainvälinen muotoilu
--- Lainaus päättyy ---

xor_rox:

--- Lainaus käyttäjältä: Ant. - 12.01.2011, 00:25:34 ---Argumentti:

Kohtaamme monikulttuurisuutta joka päivä. Ajamme japanilaisella autolla töihin työpaikalle, jonka omistaa kiinalainen konserni. Työpaikalla työskentelemme intialaisten työkaverien kanssa eteläafrikkalaisen tilauksen parissa yhdysvaltalaista ohjelmaa käyttäen. Lounaaksi tilaamme ruokaa turkkilaisen omistamasta ravintolasta, jonka meille tuo pakistanilainen opiskelija. Toimistomme tiloja siivoaa nigerialainen ja putkityöt hoitaa puolalainen, jotka molemmat tulivat paikalle somalialaisen ajamalla bussilla. Jos maahanmuuttokriittiset pääsevät valtaan ja heitämme kaikki ulkomaalaiset vaikutteet ulos, mitä sitten teemme? Syömme pettuleipää maakuopassa tuohivirsut jalassa?

--- Lainaus päättyy ---

Liiketoimintaympäristö, jossa itse toimin, ei ehkä selviäisikään ilman monikulttuurisuutta. Tiimissäni on siis varsin koulutettuja ulkomaalaisia asiantuntijoita. Eikö tässä ole kysymys samasta, kuin koko maahanmuuttokysymyksessäkin: kulttuureja on erilaisia, kuten maahanmuuttajiakin?

KphS:
Siis menisikö Suomi konkurssiin jos bussia ajaisikin joku muu kuin somali???  :facepalm:

ämpee:
Yhdelläkään täysin suomalaisella työpaikalla ei syödä pettuleipää maakuopassa, eikä käytetä tuohivirsuja.
Itseasiassa pettuleipää ja tuohivirsuja on nykyään erittäin hankala löytää museon ulkopuolelta, maakuoppia sentään on suvaitsevaisille ruokaloiksi jos heitä tuollainen einehtiminen kiinnostaa.

Topias:

--- Lainaus käyttäjältä: Ant. - 12.01.2011, 00:25:34 ---Argumentti:

Kohtaamme monikulttuurisuutta joka päivä. Ajamme japanilaisella autolla töihin työpaikalle, jonka omistaa kiinalainen konserni. Työpaikalla työskentelemme intialaisten työkaverien kanssa eteläafrikkalaisen tilauksen parissa yhdysvaltalaista ohjelmaa käyttäen. Lounaaksi tilaamme ruokaa turkkilaisen omistamasta ravintolasta, jonka meille tuo pakistanilainen opiskelija. Toimistomme tiloja siivoaa nigerialainen ja putkityöt hoitaa puolalainen, jotka molemmat tulivat paikalle somalialaisen ajamalla bussilla.

--- Lainaus päättyy ---

Argumentissa niputetaan nähdäkseni kaksi asiaa monikulttuurisuuden yläkäsitteen alle: ulkomaiset tuotteet ja ulkomainen työvoima. Ulkomaisten tuotteiden ostamista harva maahanmuuttokriittinen tuskin erityisesti vastustaakaan, vaikka monet varmasti suosivatkin kotimaisia tuotteita ja osaamista erinäisistä syistä. Tähänkin liittyy epäilemättä ongelmia, mutta niissä ei ole juurikaan kyse harjoitetun maahanmuuttopolitiikan kritiikistä.

Monikulttuurisuudella maahanmuuttokriittiset tarkoittavat useamman kuin yhden kulttuurin rinnakkaiseloa saman yhteiskunnan sisällä. Erilaisten kulttuurien arvot saattavat olla ylitsepääsemättömän suuressa ristiriidassa keskenään. Tällaisten kulttuurien kohtaaminen johtaa pahimmillaan konflikteihin ja väkivaltaisuuksiin. Lievimmilläänkin jaettujen normien ja tapojen puuttuminen hankaloittaa arkista kanssakäymistä ja yhteistä eloa. Yhteiskunta toimii parhaiten, kun ihmisillä on yhteinen kulttuuri ja jonkinlainen kokemus yhteisestä edusta. Tämän ja nähtyjen vaikutusten vuoksi maahanmuuttokriittiset ovat huolissaan länsimaissa suoritettavista monikulttuurisuuskokeiluista.

Mitä tekemistä ulkomaisten tuotteiden kuluttamisella on yllä olevan kanssa, on minulle epäselvää. Kyse on globaaleista markkinoista, tavaran liikkumisesta ja vaikkapa kansainvälisyydestä, mutta monikulttuurisuutta se on korkeintaan globaalilla tasolla. Maahanmuuttokriittiset paheksuvat tällaista puurojen ja vellien tarkoituksellista sekaisin menemistä, vaikka se kuuluukin olevan usein iloista, hellyyttävää tai jotain sellaista.

Kysymykseen ulkomaisesta työvoimasta vastattiinkin jo melko osuvasti.


--- Lainaus käyttäjältä: KphS - 12.01.2011, 01:03:02 ---Siis menisikö Suomi konkurssiin jos bussia ajaisikin joku muu kuin somali???  :facepalm:

--- Lainaus päättyy ---

Näin yksinkertaista se on. Uskoakseni etnisistäkin suomalaisista löytyy niin it-osaajia, siivoojia kuin niitä bussikuskejakin. Jos näitä ei löydy, heitä pitäisi alkaa kouluttaa, kun heille selkeästi on paljon kysyntää. Tässä vaiheessa huomio on syytä kiinnittää Suomea vaivaavaan työttömyyteen. Miksi työvoimaa pitää tuoda ulkomailta, kun kotoperäisiäkin työttömiä riittää? Kotimaisia työttömiä ei tarvitsisi kotouttaa, eikä heille tarvitse opettaa kieltä ja kulttuuria. Heitä taas voidaan ajaa työn pariin tekemällä työnteosta kannattavampaa kuin tuilla elämistä, sikäli kun niitä työpaikkoja edes löytyy. Rakenteellistakin työttömyyttä toki on olemassa.

Maahanmuuttajia tunnutaan (jopa aivan avoimesti) haluavan matalasti palkattuihin töihin, jotka eivät kuulemma kelpaa suomalaisille. Tällä luodaan valitettavasti kaksia työmarkkinoita ja maahanmuuttajista uutta alaluokkaa, mikä on omiaan lisäämään eripuraa ja segregaatiota. Tätäkin maahanmuuttokriittiset katsovat pahalla. Koulutettujen maahanmuuttajien, joilla on jo työ tiedossa, ja jotka toimivat suomalaisilla pelisäännöillä, maahantuloon maahanmuuttokriittiset suhtautuvat huomattavasti suopeammin.

Lisäksi maahanmuuttajien tiedetään toisinaan lähettävän Suomessa tienaamiaan rahojaan takaisin kotimaahansa. Tällöin raha ei mene suomalaisiin tuotteisiin ja palveluihin, vaan pahimmillaan jopa rikollisten ja terroristien haltuun.


--- Lainaus käyttäjältä: Ant. - 12.01.2011, 00:25:34 ---Jos maahanmuuttokriittiset pääsevät valtaan ja heitämme kaikki ulkomaalaiset vaikutteet ulos, mitä sitten teemme? Syömme pettuleipää maakuopassa tuohivirsut jalassa?

--- Lainaus päättyy ---

Tämä on puhdas olkiukko. Maahanmuuttokriittiset eivät ole ehdottaneet tai aikoneet heittää kaikkia ulkomaalaisia vaikutteita eivätkä edes kaikkia ulkomaalaisia ihmisiä pois maasta. Maahanmuuttokriittiset haluavat politiikkaa, joka keskittyy ensisijaisesti suomalaisten etuun ja hyvinvointiin ja vasta toissijaisesti muiden kansojen tukemiseen.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta