Argumentti:
Kohtaamme monikulttuurisuutta joka päivä. Ajamme japanilaisella autolla töihin työpaikalle, jonka omistaa kiinalainen konserni. Työpaikalla työskentelemme intialaisten työkaverien kanssa eteläafrikkalaisen tilauksen parissa yhdysvaltalaista ohjelmaa käyttäen. Lounaaksi tilaamme ruokaa turkkilaisen omistamasta ravintolasta, jonka meille tuo pakistanilainen opiskelija. Toimistomme tiloja siivoaa nigerialainen ja putkityöt hoitaa puolalainen, jotka molemmat tulivat paikalle somalialaisen ajamalla bussilla.
Ensinnäkin voit puhua omista kokemuksistasi aivan hyvin, mutta lopetatko sen
me-asenteen. Mistä voit tietää kuka kohtaa monikulttuurisuutta joka päivä? Itse en aja japanilaisela autolla töihin, tuskin suurin osa suomalaisista ajaakaan. Tietysti osa ajaa japanilaisella autolla, mutta se ei ole niin suuri osa, että siitä tulisi puhua me-muodossa. Sama pätee muihinkin mokumerkkeihisi. Ainoastaan, jos elämme X-asian keskellä, ei tarkoita, että X-asiaa tulee suosia tai kasvattaa lisää. Elämme tautien ja rikollisuuden keskellä, tuskin niitäkään kannattaa suosia.
Suomi voi osallistua vapaakauppaan ilman ulkomaalaisia vaikutteita ja vivahteita, ellei meitä julisteta kansainväliseen kauppasaartoon nuivuuden takia. En pidä tuota scenaariota todennäköisenä.
Suomessa on neljännesmiljoona työtöntä, jotka voivat aivan hyvin ylläpitää suosimaasi turkkilaista ravintolaa (voithan pitää pizzeeriaa, vaikka et ole italialainen). Suomalaiset osaavat lisäksi tehdä putkitöitä, siivota ja ajaa bussia, siihen ei tarvita ulkomaisia 'huippuosaajia', vaan meiltä löytyy osaamista täältä kotipuolestakin.
Jos maahanmuuttokriittiset pääsevät valtaan ja heitämme kaikki ulkomaalaiset vaikutteet ulos, mitä sitten teemme? Syömme pettuleipää maakuopassa tuohivirsut jalassa?
Sen sijaan, että ennustat maailmanloppua, voisit itseasiassa tutustua maahanmuuttokriittisten tavotteisiin. Nämä tavoitteet eivät sisällä
pettuleivän syömistä maakuopassa tuohivirsut jalassa, kaikkien ulkomaalaisten vaikutteiden hylkäämisestä puhumattakaan.
Tietysti kaiken kriittisiä tulee olla vallassa. Mikäli vallassa olisi ainoastaan ei-kriittistä porukkaa, yhteiskunnassamme tulisi olemaan valtava määrä epäkohtia, kuten maahanmuuttopolitiikassa on nyt. Ihmiset tekevät virheitä, joita tulee etsiä ja korjata.
Maahanmuuttopolitiikkaan tulee kohdistaa kritiikkiä, sillä kritiikki on välttämätöntä demokraattisessa yhteiskunnassa. Huonosta, hallitsemattomasta ja ei-kritisoidusta maahanmuuttopolitiikasta kärsivät sekä kantaväestö, että maahanmuuttajat. Hyvä, yhdessä päätetty ja suunniteltu maahanmuuttopolitiikka on kaikkien etu.