HOMMAN KIRJASTO > Standardiargumentit

Standardiargumentit: 6) Emme selviä ilman monikulttuurisuutta - VASTAUS ON

<< < (12/12)

ike60:
Tämä standardiargumentti on varsin sitkeä zombi: se liikkuu vaikka luulisi sen jo kauan sitten kuolleen. Nyt tuli Facebookissa vastaan allaoleva variantti. Google Images antaa kuvan alkuperäislähteeksi FB:n True Activists-ryhmän.

Tässä kuvan muodossa argumentti ei ole olkiukko, koska siinä ei pyritä asettamaaan kriitikon suuhun sellaisia sanoja joita siellä ei ole ollut. Sen sijaan se on non sequitur-päättelyvirheisiin kuuluva false alternatives-argumentti. Vaikka ajaisimme saksalaisilla autoilla, söisimme italialaista pizzaa jne., se ei merkitse että meidän pitäisi hyväksyä millainen tahansa maahanmuutto (tai edes minkäänlaista, joskaan en tunne ihmisiä jotka haluaisivat torpata maahanmuuton kokonaan). Tavaroita voi ostaa ja kulttuurivaikutteita ottaa ilman että siihen pitäisi liittää minkäänlaista maahanmuuttoa. Paitsi että tämä on totta logiikan ja etiikan (kulttuurivaikutteiden saamisessa ilman maahanmuuttoa ei ole mitään moraalisesti väärää) kannalta, käytännössä näin on käynyt myös historiallisesti: varhaisista - ja esimerkiksi Suomen historiassa lähes kaikkein varhaisimmista - ajoista asti tavarat ja kulttuurivaikutteet ovat liikkuneet mm. kauppiaiden mukana ilman että siihen on yleensä liittynyt minkäänlaista havaittavissa olevaa maahanmuuttoa. Myytyään tavaransa kauppiaat ovat palanneet koteihinsa.

Joutilas:
Toimisiko tämä:


* Autoni on varastettu
* Vodkani on ostettu pimeänä virolaisilta
* Pizzassani on tumma häpykarva
* Kebapista sain ruokamyrkytyksen, mutten kuittia
* Demokratian takia joudun elättämään kreikkalaisia
* Kahvini on teetetty Brasiliassa maaorjuudella
* Amerikkalainen elokuvani kertoo terrorismista
* Kylässä jossa teeni kasvatetaan on ruokapula
* Intialaisen teepaitani ompeli tyttö, joka ei ikinä pääse kouluun
* Saudi-Arabialainen öljyni on sodalla vallatulta kentältä
* Elektroniikkani ohjeet on kiinaksi
* Numerot ovat arabialaiset, onneksi arvot ja tiede on länsimaista
* Koska kirjaimet on latinalaiset, kannatan maahanmuuttoa Latinasta

Aimo Räkä:
Paljonko Amerikan intiaanit hyötyivät monikulttuurisuudesta? Voiko reservaatit laskea hyödyksi?

törö:
Tää argumentti on varmaan jäämässä vanhaksi, koska nyt vanhukset eivät tarvitse Mohammedia vaan robotteja.


--- Lainaus ---Today, a fifth of the Finnish population is over 65 years old, and in 2030, a quarter will be. Among the elderly, Alzheimer's disease is particularly rampant, which makes social robotics a particularly attractive emerging field of research, given that personnel are increasingly scarce and healthcare costs are spiking.

"Robots give a sense of presence and can reduce loneliness among the elderly. There is also a security aspect, the family can check if their older relative, for example, fell down or, say, forgot to turn off the stove," senior researcher Antti Tammela told Finnish daily Hufvudstadsbladet.
--- Lainaus päättyy ---

Read more: https://sputniknews.com/science/201701131049551188-finland-medical-robots-elderly-care/

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta