UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Amerikassa on vaarallinen nuorten naisten joukko, demokraattiset sosialistit  (Luettu 11283 kertaa)

Kukko

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 837
 • Liked: 5415
 • Pullon Suomi-viinaa juonut rasisti
Miksi noille nobodyille pitää antaa palstatilaa yhtään missään tai huomioida yhtään mitenkään?

Ajattelin vain, että saattais kiinnostaa jotakuta että tämä aihe on huomioitu "vastaleirissä" ja tuon twiitin kommenteissa tästä keskustellaan, ja siihen voi halutessaan osallistua. Jatkossakaan en aio konsultoida sinua mitä ja ketä saan nostaa esille. Yritä kestää.
Sananvapautta ei nähdä Euroopan unionissa enää kansalaisten suojautumiskeinona hallintoa vastaan, vaan sen käyttäminen nähdään rikoksena, joka antaa viranomaisille aseet kansalaisten syyttämiseksi ”vihapuheesta” tai jostakin tekaistusta ”rasismista”.
 -J. Sakari Hankamäki

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 233
 • Liked: 885
Se ryhmä johon kuuluvat on nimeltään Justice Democrats. Kieltäytyvät ottamasta lahjuksia toisin kuin Republikaanit ja Demokraattien republikaani siipi.

DSA on eri asia kuin Justice Democrats. Justice Democrats on sosialidemokratiaa ajava liike, jonka perustaja-johtaja Cenk Uygur sössi asiansa vuoden 2017 lopussa ja joutui eroamaan. Tämän jälkeen Justice Democrats -liike on ollut vaikeuksissa, ja sen paikan demokraattisen puolueen herätysliikkeenä on ottanut DSA. DSA ajaa puhdasta sosialismia eikä mitään sosialidemokratiaa.
Justce Democrats ei ole mikään liike. Se on lupaus olla ottamatta lahjuksia ja korruptiota. Käytännössä jokainen joka ei sitä lupaa, halveksii äänestäjiään. Mutta se on ollut maan tapa ennen tätä vuotta.

Se on turha nillittää että menee huonosti jos on koko ikänsä äänestänyt poliitikkoja joita ei äänestäjien asia kiinnosta. Ja ei se mahdotonta ole että korruptoitunut poliitikko sivussa tekisi jotain äänestäjiä hyödyttävääkin. Ainakin juuri ennen vaaleja. Mutta marssijärjestys on selvä: Rahoittajat, MinäMinäMinä......äänestäjät.
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 946
 • Liked: 17628
Amerikassa on vaarallinen nuorten naisten joukko, demokraattiset sosialistit

En pidä tätä liikehdintää vasemmalle erityisen vaarallisena muuten kun demokraattisen puolueen (DNC) osalta.

Bernie Sanders on entinen kommunisti, joka vanhentuessaan on siirtynyt oikeammalle kannattamaan pohjoismaista sosiaalidemokratiaa ja hyvinvointivaltiota. Nuorten mielestä hän ei kuitenkaan ole (enää) tarpeeksi radikaali, jonka takia syntyi uusi liikehdintä vasemmalle, jossa lähestytään kommunismia, eli tämä "demokraattiset sosialistit".

Keulakuvaksi napattiin 28 vuotias Alexandria Ocasio-Cortez, joka siis äskettäin voitti New Yorkin 14. piirin esivaalitaistelun demokraattien Joe Croelwya vastaan. Ocasio-Cortez voisi siis päästä Joe Crowleyn tilalle USA:n edustajainhuoneeseen (United States House of Representatives).

Crowley on ollut pitkään mukana politiikassa mutta pidettiin tylsänä ehdokkaana, joka olisi aika helppo voittaa. Ocasio-Cortez oli nuori kaunis kasvo, jolla sen takia oli aika helppo nakki ohittaa Crowleyn, mutta...

Samasta piiristä on kuitenkin ehdolla republikaanien Anthony Pappas, joka on taloustieteen professori. Ocasio-Cortez päätyy siis sosialistisella manifestillaan vaalitaisteluun ylivoimaisen talousosaajan kanssa eikä hän siten voi ainakaan asia-argumenteilla voittaa paikan edustajainhuoneessa.

Ocasio-Cortez on myös osoittautunut olevan erinomaisen epätietoinen lähes kaikesta, suorastaan tyhmä. Mitä enemmän hän on julkisuudessa, sen enemmän sammakoita hän tuottaa.
Likka elää käytännössä kokonaan omassa vihervasemmistolaisessa fantasiakuplassaan, ilman minkäänlaista ymmärrystä reaalimaailmasta. Äänestäjät tulevat siis pian huomaamaan mikä tyhjä mediakupla hän on ja hylkää hänet.

Näyttääkin siltä, että Ocasio-Cortez tulee olemaan varsin lyhyt tähdenlento, ellei New Yorkin kyynelehtivät liberaalit lumihiutaleet äänestä häntä pelkästään pimpan perusteella.

Demokraattiset sosialisteilta (DS) puuttuu siis keulahahmo jos Ocasio-Cortez ei menesty vaaleissa ja sen myötä liike jää ilmaan roikkumaan ja ehkä haihtuu kokonaan.

Mutta, vaikka hän menestyisi, DS:n ohjelma on niin sekava ja utopistinen ettei se tule saamaan mitään kaikua USA:ssa.

Kuten kaikilla sosialistisilla liikkeillä, sisäiset riidat ovat niin suuret ettei organisoitua poliittista voimaa saada kasaan. He eivät edes ole yhtä mieltä siitä millaista sosialismia kannatetaan ja kuinka syvälle kommunismiin pitäisi mennä.

DS:n ohjelmakin on pitkälti fantasiatasolla ja jopa absurdi. Moni "viisaampi" kannattaja onkin yrittänyt julkisuudessa silotella kannanottoja järkiperäisemmäksi. Esimerkiksi vankiloiden lakkauttaminen ja rajojen poistaminen ollaankin yritetty selittä jälkikäteen parhain päin, jottei ohjelma näyttäisi täysin kaistapäiseltä. Tällainen jälkiselittely ei kuitenkaan herätä luottamusta, mutta osoittaa miten sekava ja riitainen liike on kyseessä.

DS lupaa myös runsaasti ilmaisia palveluja imitoiden pohjoismaista hyvinvointimallia. Rahoituksesta ei kuitenkaan puhuta mitään vaan annetaan ymmärtää, että palvelut ihan aidosti olisi ilmaisia kaikille. DS:n ilmaispalvelumalli on sen takia helppo ampua alas epärealistisena.

USA:n heterogeeninen väestö ei kuitenkaan sovellu edes pohjoismaalaisen hyvinvoinnin malliin, saatikka täyteen sosialismiin. Edellytys pohjoismaiselle hyvinvointimaalle kun on homogeeninen kansakunta, jolla on yhteinen intressi korkeaan verotukseen.

USA:ssa, jossa ihannoidaan yksilövapautta, työntekoa ja omaa pärjäämistä, ei löydy juuri mitään tukea tällaiselle ajatukselle. Jo pohjoismainen hyvinvointivaltio on siis täysin epärealistinen USA:ssa. Osviittaa nähtiin jo toimimattoman Obamacaren kanssa.

DS voisi siis vain menestyä väkivaltaisen vallankumouksen kautta koska kansa ei tule äänestämään heitä valtaan. Vallankumous on kuitenkin hankala maassa, jossa joka toisella on henkilökohtainen ase ja omaisuutta varjellaan vaikka henki uhattuna.

Kaikesta päätelleen DS ei siis tule olemaan mikään merkittävä poliittinen voima, mutta se tulee tuhoamaan DNC:n ellei sitä pysäytetä.

Daniel Greenfield kirjoittikin juuri hyvän jutun tästä:

http://sultanknish.blogspot.com/2018/07/did-russians-hack-dnc-to-help-left-take.html

Hänen teoriansa on, että venäläiset ehkä olisivat yrittäneet hajottaa DNC:n luomalla radikaali sosialistinen siipi, joka romuttaa koko puolueen kannatuksen.
KAIKKI mihin vasemmisto koskee muuttuu paskaksi!

Teaparty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 310
 • Liked: 4512
 • I will stand my ground
^ 70% USA:n yliopisto-opiskelijoista uskoo sosialismin olevan parempi yhteiskuntajärjestelmä kuin kapitalismi. Syitä voidaan spekuloida, ja vanhetessaan ihmiset yleensä viisastuvat. On kuitenkin odotettavissa, että tämä demokraattisen sosialismin nimellä kulkeva uudelleen brändätty kommunismi kasvattaa suosiotaan koulutetun, mutta edelleen sivistymättömän kansanosan keskuudessa.

/folio
Yuri Bezmenovin kuvailema KGB:n epävakautustaktiikka voi olla osatekijä. Hyödyllisiä idiootteja riittää, joten Obaman ajan taloudellisen epävarmuuden ympäristössä ei ole ollut vaikeata operoida.
/folio

Sator Arepo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 647
 • Liked: 2602
 • No Lives Matter
^ 70% USA:n yliopisto-opiskelijoista uskoo sosialismin olevan parempi yhteiskuntajärjestelmä kuin kapitalismi. Syitä voidaan spekuloida, ja vanhetessaan ihmiset yleensä viisastuvat. On kuitenkin odotettavissa, että tämä demokraattisen sosialismin nimellä kulkeva uudelleen brändätty kommunismi kasvattaa suosiotaan koulutetun, mutta edelleen sivistymättömän kansanosan keskuudessa.

Käsittääkseni USA:n politiikassa on ollut pitkään kaksi erittäin tehokasta leimakirvestä. Yksi on tietysti vasemmiston suosima rasismi, ja toinen taas oikeiston käyttämä sosialismi. Lätäkön tälläkin puolella on tuttua se, miten rasismileiman tehoa on syönyt sen lätkiminen kaikkiin sisäsiisteimmistä maahanmuuttokriittisistä uusnatseihin. Toki myös se, miten sen herättämällä pelolla on saatu ajettua niin läpeensä avointa ja humaania politiikkaa, että vasemmiston vakioväitteet systeemisestä rasismista sun muusta eivät juuri vakuuta kuplan ulkopuolella. Väittäisin, että jenkeissä on käynyt sosialismin kanssa samalla tavalla. Kaikki vähän sosiaalidemokratialta vivahtavakin on lytätty sosialismina, siinä missä talouspolitiikka on ollut 80-luvulta lähtien sen verran oikeistolaista ja isoa bisnestä suosivaa, että "out of control big government" ei enää kaikkia vakuuta. Lisäksi '08 talouskriisillä oli varmaan samanlainen vaikutus kuin islamistisella terrorismilla - aina löytyy joku tosiuskovainen, joka selittää iskut rasismin seurauksiksi tai pistää kriisin Freddie Macin/Fannie Maen piikkiin, mutta suurin osa taitaa ajatella, että jos vaikka tuossa jotain perää olisikin, niin mitenkäs ne loput 95%?

Itse en usko, että Ocasio-Cortez häviää republikaanivastustajalleen ainakaan asiantuntemuksen puutteen ja yleisen tyhjäpäisyyden takia. Moni taitaa äänestää häntä yleisenä vastalauseena vallitsevalle talouslinjalle ja keskisormena Trumpille. Demokraattien vakioäänestäjät luultavasti myös äänestävät siksi, että Alexandria on demokraatti, ja demokraatit ovat tuolla vahvoilla. Toinen juttu sitten, toisiko tuolle linjalle lähteminen puolueelle kokonaisuutena enemmän ääniä kuin mitä se karkoittaisi keskustasta. Sanders ehkä, mutta että vielä radikaalimpi vaihtoehto...? Minun epäilykseni tuosta eivät asiaan tietenkään vaikuta, mutta Hillaryn kaltaisilla vanhan koulukunnan demokraateilla on varmasti asiaan yhtä sun toista sanottavaa. Trumpin jälkeen he tuskin viittaavat kintaalla populistisille haastajille vain siksi, että asiantuntemus on vähän mitä on ja puheet välillä omituisia. Hyvää viihdettä tästä ainakin tulee, jollei mitään muuta.
Kansa on pettänyt hallituksen luottamuksen ja voisi sen voittaa takaisin vain kahta suuremmalla uurastuksella. Eikö olisi kaikille helpompaa, että hallitus hajoittaisi kansan ja valitsisi uuden?

Teaparty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 310
 • Liked: 4512
 • I will stand my ground
Itse en usko, että Ocasio-Cortez häviää republikaanivastustajalleen ainakaan asiantuntemuksen puutteen ja yleisen tyhjäpäisyyden takia.

Tilanne tämän kyseisen vaalin osalta on hieman kompleksisempi, sillä paikkaa nyt pitävä Joe Crowley esivaalitappiostaan huolimatta on edelleen äänestettävien listalla. Esivaalissa äänestäneitä oli aika vähän, ja epäilemättä älämölösosialistit olivat innolla liikenteessä. Voi hyvin käydä niin, että Crowley kerää niin paljon demokraattien ääniä pois O-C:ltä, että voittoon nouseekin lopulta republikaaniehdokas Anthony Pappas.

Anthony Pappas on muuten taloustieteen professori, joten asiantuntemuksen puute ja yleinen tyhjäpäisyys voidaan hänen osaltaan unohtaa.

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 794
 • Liked: 6905
^ 70% USA:n yliopisto-opiskelijoista uskoo sosialismin olevan parempi yhteiskuntajärjestelmä kuin kapitalismi.

Kommunistinen Kuuba on aika lähellä USA:n rannikkoa, käyvätköhän nämä opiskelijat siellä matkoilla? Meinaan, että tutustuisivat paremmin kommunismin tuottamaan köyhyyteen, tehottomuuteen ja jälkeenjääneisyyteen. Miten nämä opiskelijat suhtautuvat Pohjois-Koreaan ja Kiinaan?

Tommi Korhonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 999
 • Liked: 1409
 • Artist formerly known as 'Joonatan'


^ 70% USA:n yliopisto-opiskelijoista uskoo sosialismin olevan parempi yhteiskuntajärjestelmä kuin kapitalismi. Syitä voidaan spekuloida, ja vanhetessaan ihmiset yleensä viisastuvat. On kuitenkin odotettavissa, että tämä demokraattisen sosialismin nimellä kulkeva uudelleen brändätty kommunismi kasvattaa suosiotaan koulutetun, mutta edelleen sivistymättömän kansanosan keskuudessa.

Olisiko tuolle viitettä? Voin kyllä uskoa luvun, mutta tuollaista väittämää ei voi oikein esittää omissa keskusteluissa eteenpäin.

Siihen nähden miten surkeata mekin suomalaiset tiedämme kommunismin olevan, niin tuollainen uskomus on kyllä aika puistattavaa. Eihän sitä tuollaisessa maassa uskaltaisi päästää jälkikasvua edes opiskelemaan.
Kerrassaan toivoton tilanne. Kaikki muut eduskuntapuolueet kannattavat suomalaisvastaista politiikkaa. Perussuomalaiset ovat ohjelmatasolla hyvä, mutta sillä on lampaan rohkeus.

Teaparty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 310
 • Liked: 4512
 • I will stand my ground
Oma lähteeni oli Fox News, mutta Foxia vieroksuville voi viitata vaikkapa vuoden 2017 Yougov-tutkimukseen, jossa kaikista USA:n milleniaaleista 45 prosenttia eläisi mieluummin sosialistisessa kuin kapitalistisessa valtiossa. Tarkempaa erittelyä yliopisto-opiskelijat vs. muut ei ainakaan maksumuurittomilta saiteilta löydy.

Tuossa pari mielenkiintoista linkkiä, joissa asiaa käsitellään
https://www.washingtontimes.com/news/2017/nov/4/majority-millennials-want-live-socialist-fascist-o/
https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-11-06/get-rid-of-capitalism-millennials-are-ready-to-talk-about-it

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 064
 • Liked: 8960
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Justce democrats [sic] onkin mielenkiintoinen sivujuonne tähän tarinaan. En heistä ole koskaan kuullutkaan. Heidän ykköshahmokseen mainittu Cenk Uygur sitävastoin hyvin tunnettu ja erityisesti presidentinvaalien alla oli esillä. Hän esiintyi omassa Young Turks ohjelmassaan; Young Turks ei tarkoita nuoria turkkilaisia vaan on jonkinlainen trendikäs ilmaus vassareille samaan tapaan kuin Kallion Kovatpojat. Cenkin ja kovienpoikien ura koki kuitenkin ison kolauksen heidän hyökättyään Alex Jonesin kimppuun nyrkein. Siinä ylitettiin jo perusvassarin hyväksymä raja. Sen jälkeen Cenk ei ollut entisensä ja hänen liikkeidensä loppu oli lähellä.

Cenkin retket olisivat voineet muodostua Demokraattisen-puolueen valtavirraksi, jos hän vain olisi osannut käyttäytyä ihmisiksi. Black Lives Matter olisi voinut myös saada suuren vallan puolueessa, jos sen kannattajat osaisivat ihmisten tavat. Demokraattiset sosialistit ovat toistaiseksi vielä pyrkineet olemaan hyvä tapaisia kunnollisia ihmisiä. Bernie Sandersin kannattajat olivat myös pääosin hyvä tapaisia presidentinvaalikampajan aikanakin. Amerikkalaiset sallivat kovat suorat puheet ja loanheiton, mutta väkivallan ottamista poliittiseksi välineeksi he eivät salli ja hyväksy. Tämä estää euroopassa Ensimmäisen Maailmansodan jälkeen sosialistien suosiman bolshevikkisen tavan päästä valtaan; se on erittäin hyvä asia. Käytännössä se kuitenkin estää kaikki tavat sosialisteilta, koska amerikkalaiset eivät myöskään hyväksy sosialismia. Demokraattinen sosialismi on vaihtoehto, jolla voi päästä kaksipuoluejärjestelmässä hyväksi kakkoseksi. Se ei ole tarpeeksi.

Demokraattisen-puolueen tulevaisuus näyttää siis tosi synkältä. Tosin on heillä yksi toivo: He voivat yrittää palata järkilinjalle ja houkutella yhtä erittäin tunnettua ja suosittua newyorkilaista kiinteistöpohattaa, joka on entinen demokraattien kannattaja, omaksi presidenttiehdokkaakseen. Hän voittaisi vaalit varmasti -- ja voittaa ne, vaikka demokraatit eivät häntä ehdokkaakseen ottaisikaan --. Hän edustaa sellaista järjellistä ajattelua, jota Demokraattinen-puolue on perinteisesti edustanut, ja jolla se on menestynyt. Ehdotus ei ole aivan vailla järkeä. Esimerkiksi Dwight D. Eisenhower -- amerikkalainen kenraali ja presidentti -- oli kahden vaiheilla kumman puolueen ehdokkaaksi hän olisi tullut. Istuva presidentti Truman käski häntä valitsemaan Demokraattisen-puolueen, mutta "ike" valitsi Republikaani-puolueen. Noihin aikoihin muuten Demokraatti-puolue yritti -- ja onnistui -- järjestämään maahantulokieltoja kommunististen maiden kansalaisille, joita nyt presidentti Trump -- ja mahdollisesti myös Korkein Oikeus -- ovat käyttäneet perustelunaan islamistimaiden kansalaisten maahantulokielloille. Voiko sitä edes kuvitella, että Demokraattinen-puolue on ollut joskus sosialismin vastainen ja täysrajakki? Ja silloin se oli myös vahva, menestyvä ja voitokas -- ja sellaisen amerikan haluaa presidentti Trump palauttaa --. Demokraattinen-puolue voisi ottaa ohjelmakseen Make Party Great Again ja siirtyä Voittaja-Trumpin taakse.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 876
 • Liked: 13474
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
^ 70% USA:n yliopisto-opiskelijoista uskoo sosialismin olevan parempi yhteiskuntajärjestelmä kuin kapitalismi.

Kommunistinen Kuuba on aika lähellä USA:n rannikkoa, käyvätköhän nämä opiskelijat siellä matkoilla? Meinaan, että tutustuisivat paremmin kommunismin tuottamaan köyhyyteen, tehottomuuteen ja jälkeenjääneisyyteen. Miten nämä opiskelijat suhtautuvat Pohjois-Koreaan ja Kiinaan?

Kuuba ja Kiina eivät taida olla kommunistisia maita kuin paperilla.

Sen sijaan Pohjois-Korea on aito kommunistimaa. Siellä eliittisotilaatkin on täynnä muhevia  parasiitteja.

Amerikkalaiset paskahyvinvointi-sosialisti-lutkakävely-yliopistolaiset voisivat suunnata sinne oppia saamaan.
Tällaiseen maahan pitäisi sosialismia hakevien, lutkakävelyaktivistiyliopistolaisten päästä  :D
Estolista: Ajatolloh .... ... ... Don Nachos, Puuha-Pepe, sr, justustr, RP, Vöyri, sir, vastarannan kiiski, Mikke70, Huolestunut Kansalainen, no future

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 064
 • Liked: 8960
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
^ Kiinassa juhlittiin Karl Marxin syntymäpäivää, Kiinassa on valtiojohtoinen talousjärjestelmä ja Kiina sanoo olevansa kommunistinen maa, jota johtaa Kiinan Kommunistinen Puolue. Pohjois-Korea on poistanut virallisista dokumenteistaan kaikki viittaukset Marxiin, Leniniin ja kommunismiin. Pohjois-Koreaa johtaa yksinvaltainen henkilödiktatuuri. Näistä kahdesta maasta Kiina on kaikin puolin enemmän kommunistinen. Kiina ei myöskään ole superkapitalistinen sosialistien väitteistä huolimatta. Kiina on maolainen ja Mao oli kommunisti ja sosialisti.

Tietenkään Kiina ei ole eurostososialistinen eli sosiaalidemokraattinen eli demokraattisen sosialistin haavemaa; he vihaavat Kiinaa todennäköisesti vielä enemmän kuin Trumpia, ja todennäköisesti Kiinan johto pitää Trumpista enemmän kuin demokraattisista sosialisteista. Kyseessä on sama välirikko, joka syntyi jo aikoinaan Venäjän Sosiaalidemokraattisessa puolueessa bolshevikkien ja menshevikkien välillä. Bolshevikit halusivat huomioida enemmän todellisuuden ja menshevikit olivat enemmän unelmoijia. Kiinalaista sosialismia tai kommunismia ei kukaan ole amerikkaan ajamassa -- vaikka taloudenkasvulukujen perusteella juuri sellainen olisi parasta ja kasvava talous taas miellyttäisi äänestäjiä --. Amerikan Demokraattiset Sosialistit näkevät Kiinan samoin kuin muut Demokraattisen-puolueen suuntaukset "merkanlistina" ja taloudellisena kilpailijana, joka pahentaa ilmastonmuutosta ja polkee työläisten palkkoja. Kiinan kaltaisesta taloudellisesta menestystarinasta ei kannata puhua demokraattisista sosialisteista puhuttaessa.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Jaakko Sivonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 366
 • Liked: 5627
Muistutus että kuukausi sitten jäsen sivullinen piti Ocasio-Cortezia "nuivana" demokraattina, joka tukisi kongressissa Trumpin esityksiä:

Lopputuloksena sanotaan Ylen uutisessa olleen yllättävän paljon totuuttakin. Minä vain tulkitsin sen väärin. Demokraattipuolue on kriisissä -- "ravisteltava" -- aivan kuten Yle sanoi. Se ei kuitenkaan ole sitä, koska demokraattien kannattajat vastustaisivat Trumpia, vaan koska demokraattien kannattajat vastustavat Trumpin vastustajia. Trump suorastaan otti kunnian tästä vaalivoitosta. Yllätysvoittaja voi myös tukea Trumpin esityksiä parlamentissa. “We absolutely do need to make sure that our borders are secure,” Ocasio-Cortez said on CNN. Aika nuivalta kuulostaa.
Malo periculosam libertatem quam quietum servitium

Teaparty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 310
 • Liked: 4512
 • I will stand my ground
Venäjän vallankumouksen ideaaleihin kuului, että omistaminen kollektivisoitiin ja työläiset valitsivat keskuudestaan neuvostoja johtamaan tehtaita ja kolhooseja. Näin toimittiinkin, mutta homma meni ns. vituiksi varastelun, lorvimisen ja neuvostojen osaamattomuuden vuoksi. Koska syyllisten murhaaminen oli muotia, keksittiin syyllisiä työläisten joukosta, jotka - noh - murhattiin.

Vallankumousjohtajat pistivät pystyyn ylemmän tason neuvostoja, jotka alkoivat ohjaamaan ja koordinoimaan tuotantoa. Lopulta oli pystyssä maanlaajuinen organisaatio, jota johtivat neuvostot. Kaaos jatkui, ja Leninin kuoleman jälkeen johtoon nousi Stalin, joka rupesi ’järjestämään’ asioita ylhäältä alas.

Ruoka ei riittänyt, joten väestöä murhattiin miljoonittain. Työläiset olivat totalitäärisen systeemin alla pakkotöissä, jolloin tuotanto kasvoi, mutta kellään ei ollut kivaa.

Touhu on seurannut samaa kaavaa joka kerta, kun on kommunistisia vallankumouksia tehty. Demokraattiset sosialistit ovat ehdottamassa täsmälleen samaa kuin Lenin ja fanipoikansa muissa maissa, eli kaiken kollektivisiointia työntekijöiden johtamiin cooperatiiveihin. Kolhoosi vain sattuu olemaan venäjänkielinen sana, joka tarkoittaa osuustoimintaa. Demokraattinen sosialismi on puhdasoppista kommunismia.

Kapitalismi ei ole ideologia vaan emergentti ilmiö. Kapitalismi toimi jopa Neuvostoliiton sisällä varjotaloutena, joka tosiasiassa piti ihmiset hengissä pienviljelyn ja osin laittoman vaihdannan avulla. Sosialismi taas on teoreettinen ideologia, jonka asettaminen vaihtoehdoksi kapitalismille on samanlainen älyllinen keikaus kuin levitaation asettaminen vaihtoehdoksi gravitaatiolle.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 197
 • Liked: 48951
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Ruoka ei riittänyt, joten väestöä murhattiin miljoonittain.

Tai sitten väestöä tarkoituksellisesti murhattiin varastamalla heidän ruokansa.

Ukrainan presidentti: 30-luvun nälänhätä kansanmurha
Turun Sanomat 25.11.2005

Ukrainan presidentti Viktor Jushtshenko vaatii, että kansainvälinen yhteisö tunnustaa Neuvosto-Ukrainassa 1930-luvulla puhjenneen nälänhädän kansanmurhaksi. Nälänhädän arvioidaan vieneen seitsemän miljoonan ihmisen hengen.

Kommunismiin kuuluu oleellisesti rakenteellisina osina:

1. Megamaaninen oman kansan murhaaminen, 100 miljoona meni niin että heilahti vaan (https://en.wikipedia.org/wiki/The_Black_Book_of_Communism)

2. Nomenklatura, yltäkylläinen hallitseva luokka https://en.wikipedia.org/wiki/Nomenklatura

3. Proletariaatti, jolla on pulaa kaikesta

4. Sukupuolisen holtittomuuden edistäminen kaikilla mahdollisilla tavoilla

5. Valtion monopoli kaikkeen > kaikki on tehotonta

6. Salainen poliisi, joka tulee hakemaan yöllä väärinajattelijat https://en.wikipedia.org/wiki/Stasi

7. Tolkuttoman laajavasikkaverkosto, joka ilmiantaa väärinajattelijat https://en.wikipedia.org/wiki/Informant

Hedwig Richter, a professor at the University of Greifswald, speaks of a "stunning reporting machinery." Wide swaths of society were a part of it, she says. "There were institutionalized structures outside of the Stasi that produced daily and weekly reports." Whether in city hall, at the steel factory or inside the local farming collective: "Everyone who had a position with some measure of responsibility filed reports" for the state, Richter says.

« Viimeksi muokattu: 25.07.2018, 11:51:06 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros

“Äänestä Etelä-Afrikkaa, saa Etelä-Afrikka.”
— Jäsen Waldseemüller

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 660
 • Liked: 13313
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Noilla on näin radikaaleja ajatuksia:
Ilmainen koulutus kaikille - Löytyy suomesta.
Edullinen perusterveydenhoito kaikille - Löytyy suomesta.
Säällinen palkka työnteosta - Löytyy suomesta.
Jotain rotia asumiskuluihin - eivät edes unelmoi suomalaisesta systeemistä.


Free education for all, ilmainen koulutus kaikille, tarkoittaa sitä että koko amerikkalainen koulujärjestemä romutetaan ja jopa julkiset koulut rahoitetaan veroilla eikä lukukausimaksuilla, rahat tähän?
Edullinen perusterveydenhuoto kaikille? Tässä kohtaa vale, sillä he haluavat medicare for all ja valtio hoitaa kaiken eli single payer healthcare, joka sitten sisältää kaiken, väriterapiasta tisseihin.
Säällinen palkka työnteosta, ajatella Suomessa ei ole olemassa sellaista mitä nuo vaativat, eli yleistä minimipalkkaa.
Jotain rotia asumiskuluihin? Tai siis kuten he ilmaisevat sen "Guaranteed housing"
Unohdit myös sellaiset seikat kuin valtion takaama työ.
100% uusiutuva energiajärjestelmä.
Avoimet rajat "kaikki saa tulla/ihmisoikeuksiin kuuluu saada tulla rajan yli laeista viis".
Niin ja tietysti, asekontrolli niin tiukalle että vain poliiseilla ja armeijalla on aseet.

Kyllä tuossa on melkoisesti sosialismia tarjolla. Suomessa tuolla tiellä ollaan jo ja mitä se tarkoittaa käytännössä, valtio on kykenemätön tekemään tarvittavia muutoksia ja pikkuhiljaa ajautuu vararikkoon. Eli kuten sosialismissa yleinen vika on, jonkun toisen rahat loppuvat joskus.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 830
 • Liked: 7687
 • Seksikäs kristallilumisuklaa
En usko että Amerikassa toimisi ilmainen korkeakoulutus, koska huonossa jamassa se on Suomessakin. Amerikassa toki on kaikenmaailman diversitypolitrukit, jotka kyllä hommattaisiin oitis Suomeenkin mikäli niihin olisi varaa. Campukset USA:ssa ovat maan vähiten vapaita paikkoja muutenkin.

Tottakai politiikka on helppoa, kun sitä voi tehdä loppumattomalla budjetilla sekä jatkuvaan ihmisen hyväntahtoisuuteen uskoen.
"Meillä on niin ihana hallitus mutta miehet vihaa.."

Valli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 207
 • Liked: 3507
Bernie Sandersilla on halpoja ideoita.

Lainaus
Study: 'Medicare for all' projected to cost $32.6 trillion

Sen. Bernie Sanders' "Medicare for all" plan would increase government health care spending by $32.6 trillion over 10 years, according to a study by a university-based libertarian policy center.

That's trillion with a "T."

----
https://abcnews.go.com/Health/wireStory/study-medicare-bill-estimated-326-trillion-56906940

JNappula

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 033
 • Liked: 322
Eilisen esivaaleissa kaikki tämän sosialisti Ocazio-Cortezin suosittelemat/kannattamat ehdokkaat hävisivät omat esivaalinsa...  :'(

Lainaus
Alexandria Ocasio-Cortez’s record on Tuesday night for her chosen primary candidates was as bare as a Venezuelan supermarket shelf.

http://www.theamericanmirror.com/socialist-star-cortez-strikes-out-all-endorsed-candidates-lose-tuesday-primaries/
"Gun control is like trying to reduce drunk driving by making it tougher for sober people to own cars"

-

47 sekunnin pätkä totuutta joka kaikkien tulisi muistaa:
http://www.youtube.com/watch?v=5eqYdr2iEhM

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 526
 • Liked: 17890
Ocasio-Cortez on myös osoittautunut olevan erinomaisen epätietoinen lähes kaikesta, suorastaan tyhmä. Mitä enemmän hän on julkisuudessa, sen enemmän sammakoita hän tuottaa.
Likka elää käytännössä kokonaan omassa vihervasemmistolaisessa fantasiakuplassaan, ilman minkäänlaista ymmärrystä reaalimaailmasta. Äänestäjät tulevat siis pian huomaamaan mikä tyhjä mediakupla hän on ja hylkää hänet.

Ocasio-Cortez on päässyt kertomaan taas suuria viisauksiaan - tällä kertaa ilmeisesti vihannesten kasvatuksesta, mutta puheesta on vähän vaikea saada selvää:

Ocasio-Cortez Finally Says Something Sensible [Updated with Dispute Between Steve and John] | Power Line
https://www.powerlineblog.com/archives/2019/05/ocasio-cortez-finally-says-something-sensible.php

Lainaus
She’s against cauliflower. Not for the good reason that it tastes bad, but because it represents a “colonial approach” in the context of urban community gardens. Crops like plantains and yucca are much less colonialist. This is purely for entertainment value:

I would love to hear Ms. Ocasio-Cortez expound on the relationship between a colonial approach to vegetables on the one hand, and the evils of cultural appropriation on the other. It gives me a headache just thinking about it.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 526
 • Liked: 17890
Tästä uudesta virtauksesta on minusta syytä keskustella myös Suomessa, koska demokraattinen sosialismi kuulostaa yllättävän samalta kuin sosiaalidemokratia, joka on Suomen sosialistisen hallinnon aate -- ja joka saattaa joutua amerikan poliittisen taistelun johdosta uuteen valoon myös Suomessa --.

https://twitter.com/henryrodgersdc/status/1324456480779706371
Lainaus
Henry Rodgers Twitterissä: "NEW: House Democrats caucus call today was a DISASTER. There was crying, screaming, and disagreement. Read all about it here: https://t.co/308fSfU0JX" / Twitter

‘F*cking Torn Apart Again In 2022’ — Virginia Democrat Allegedly Lights Up Caucus Call On Election Performance
https://dailycaller.com/2020/11/05/2022-house-democrats-concerns-pelosi-caucus-call-election-abigail-spanberger/
Lainaus
Democrats in the House of Representatives reportedly voiced their concerns about the future of the party with Speaker of the House Nancy Pelosi as they lost a number of seats they were hoping to win Tuesday night.

In a Thursday caucus call, several Democrats reportedly shared their concerns about the election results in the House, as Democrats did not expand their majority, losing many seats polls showed Democrats winning. Virginia Democratic Rep. Abigail Spanberger was reportedly the most vocal, saying Democrats should never say the word socialism again and that she almost lost her race because of the Defund the police movement.

“We lost races we shouldn’t have lost. Defund police almost cost me my race because of an attack ad. Don’t say socialism ever again,” Spanberger reportedly said. Adding that the party needs “to get back to basics.” Spanberger then reportedly said that “if we run this race again we will get fucking torn apart again in 2022.”

Pelosi reportedly then disagreed with Spanberger’s comments, saying she is happy they kept a majority in the House: “We have a mandate!” Pelosi reportedly said before getting off the phone call.

Washington Post: Keskilaidan demokraatit syyttelivät vasemmalla olevia puoluetovereitaan kongressivaalien tappiosta – "Meidän ei tule enää koskaan käyttää sanaa sosialismi"
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/washington-post-keskilaidan-demokraatit-syyttelivat-vasemmalla-olevia-puoluetovereitaan-kongressivaalien-tappiosta-meidan-ei-tule-enaa-koskaan-
kayttaa-sanaa-sosialismi/7976214

Lainaus
Demokraattien kongressiedustajien kokouksessa puolueen keskilaitaa edustavat poliitikot ovat syytelleet vasemmalla olevia puoluetovereitaan siitä, että puolue ei saanut tarpeeksi paikkoja senaattiin.

Asiasta kertoo Washington Post, joka perustaa tietonsa useisiin nimettömiin lähteisiin. Yli kolmea tuntia kestäneessä kitkerässä sananvaihdossa osa demokraattiedustajia syytti tappion olleen heidän puoluetovereidensa "äärivasemmistolaisen" ajattelun syytä. Syyttelijöiden mukaan republikaanit pystyivät liian helposti maalamaan puolueesta kuvaa "sosialismin ja äärivasemmiston" edustajina esimerkiksi siksi, että osa puolueen edustajista oli antanut poliisin rahoituksen katkaisuun liittyviä lausuntoja Black Lives Matter -protestien yhteydessä.

– Meidän ei tule enää koskaan käyttää sanaa sosialisti tai sosialismi. Menetimme hyviä puoluejäseniä tämän vuoksi, lehti raportoi edustajainhuoneen jäsenen Abigail Spanbergerin sanoneen.
...
Puolueen liberaalimpaa siipeä edustava Pramila Jayapal taas sanoi, että puolueen ei tulisi kohdella eri tavoin ihmisiä, jotka ovat voineet energisoida puoluetta ja sen kannattajia. Toinen edustaja Rashida Tlaib taas syytti puolueen olevan kiinnostunut vain "valkoisten lähiössä asuvien ihmisten" miellyttämisestä.

House Dems Brawl on Conference Call
https://slate.com/news-and-politics/2020/11/house-democrats-pelosi-blame-game-2020.html
Lainaus
Recriminations fly after an underperformance on election night.
...
House Democrats’ performance on Tuesday night was a catastrophe.

Rather than adding the five to 15 seats to their majority that their modeling, Republicans’ modeling, and outside analysts’ modeling showed Democrats netting, they are on track to lose an amount in the same neighborhood. They have, as of now, not won a single House race listed as a “toss-up” or unseated a single Republican up for reelection. Republicans, meanwhile, have flipped five Democratic seats listed as “toss-up” and three that were “lean Democratic.” Two of those three were in the Democratic debacle that was Miami-Dade County. Though Democrats will maintain control of the chamber, its majority will be smaller, and Republicans will be in strong position to retake the House in 2022 as Republican statehouses (yup, Democrats didn’t flip those either) draw new gerrymanders to get around Democrats’ improvements in the suburbs.

And so House Democrats are, appropriately, at one another’s throats. That played out on a long, dramatic member call Thursday afternoon.
...
And House Majority Whip Jim Clyburn warned that any peep about defunding the police, “Medicare for all,” or socialism will ruin their chances of winning the two expected Senate runoffs in Georgia in January.

“We will get fucking torn apart” in the next election if this crazy leftism continues, Spanberger warned.
...
“Don’t blame myself and others who are fighting for issues that matter to our communities,” Michigan Rep. Rashida Tlaib, a member of the “Squad” of younger, more leftist members—to whose ranks will be added in the next Congress—said on the call. Both Tlaib and Minnesota Rep. Ilhan Omar, by the way, won their own seats handily and helped deliver Joe Biden victories in the critical states of Minnesota and Michigan.

Here’s the knotty issue with this dispute: It’s irreconcilable.

There is no reason to doubt that certain beliefs confined to the younger, left wing of the party—defunding the police, or a rosier perception of socialism—hurt Democratic candidates in swing districts when Republicans spend millions on ads trying to tie those members to those positions.
...
On the other hand, if Ilhan Omar believes that the Minneapolis Police Department is so beyond repair that it needs to be dismantled, and that belief is shared by many of her constituents, then Abigail Spanberger has no right to tell her that she can’t voice that opinion. If she believes that’s a dangerous opinion, it’s her obligation to explain that to her constituents, and if she can’t convince central Virginia that “defunding the police” is a position that only a handful of Democrats in Congress have even entertained, that’s an issue for her. And Medicare for All is a popular policy position among Democrats.
..
What’s unnerving for House and Senate Democrats—and to a lesser extent the Biden campaign, though they look like they’ll get away with it—is that they’ve essentially been flying blind with bad data. The electorate they had modeled was not the 2020 electorate. They had every statistical reason to believe they were on offense. You’d be shook, too, if you only realized you were on defense as the returns came in, and for the second straight presidential election.

“I also want to say the thing we’re all feeling,” Illinois Rep. Cheri Bustos, the chairwoman of the Democratic Congressional Campaign Committee, told her colleagues, according to Roll Call. “I’m furious. Something went wrong here across the entire political world.” Bustos herself only narrowly prevailed in her reelection.

“Our polls, Senate polls, [governors] polls, presidential polls, Republican polls, public polls, turnout modeling, and prognosticators all pointed to one political environment,” she said. “That environment never materialized.”
« Viimeksi muokattu: 06.11.2020, 11:27:57 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Tagit: