UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Pauli Vahteran blogi  (Luettu 191275 kertaa)

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 883
 • Liked: 6031
  • Profiili
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #660 : 11.12.2016, 17:44:08 »
No ei se kun somaleille annetaan ilmaiset rahat ja klaaninyhdistämistuet ja vauvakonelisät.

Mutta se on liikaa, kun niille kanavoidaan rahoja erilaisten somalienylistämisyhdistysten kautta, jossa nämä sitten saavat rahaa jauhamalla rakenteellisesta rasismista, jotta akateemisilla vasemmistolaisilla olisi gradu-materiaalia. Jälkiteollisen yhteiskunnan rakentamista.

Kaikki vain siksi, että ovat toiseustoteemi nro 1, koska surkeimmin menestyvänä vähemistönä rakenteellisen rasismin kovin uhri, ja hyvin menestyvillä mamuilla ei ole mahdollisuutta samaan. Nurinkurista. Ja sitten vielä kiintiöpaikat hyvien ihmisten puolueissa.

Tässä nimittäin kasvatetaan kokonainen ihmisryhmä aivan vääristyneeseen suuntaan, etteivät näe mitään vikaa tässä Vahteran touhussa. MV-lehden Saido Muhammed - jutut taas ovat hyvää vastaläääkettä.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 957
 • Liked: 14532
 • Blues for Allah
  • Profiili
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #661 : 11.12.2016, 20:23:29 »
« Viimeksi muokattu: 11.12.2016, 20:25:12 kirjoittanut Faidros. »
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Huomautan, että meidän aseistaminen tähtää hyökkäyksen valmisteluun. Hornet varustelut muun muassa. Venäjä on valmistellut vain puolustautumista. -Terijoen Jukka-

hulaq

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 2 397
 • Liked: 2910
 • The sloganist
  • Profiili
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #662 : 21.03.2017, 14:35:36 »
Tänne voisi noita Paulin hyviä facebook pläjäyksiäkin laittaa, tässä yksi:

Lainaus
Pauli Vahtera Vantaalla
1 min ·
Maahanmuuttajat kokevat työn rangaistuksena

Suomalaiselle peruskoulun päättävälle 16-vuotiaalle sanotaan, että elämäsi on edessä, voit valita koulutuksen ja työuran, joka eniten kiinnostaa. Edessä on opiskelua, säästämistä, ahkerointia, jonka jälkeen voit saada paremman palkan ja kivemman työn, tai voit mennä heti pienipalkkaiseen työhön ja saada ammatin. Edessä voi olla työttömyyttä pitkiäkin kausia. Asuntovelkaa ja niukkuutta.
Entä jos suomalaiselle nuorelle olisi vielä yksi uravalintamahdollisuus: alkaa somaliksi. Somalina ei joutuisi koskaan tekemään työtä, yhteiskunta antaisi ilmaisen asunnon ja elannon. Jos haluaisi hankkia jotain, vaikka tauluteeveen, sosiaalitoimisto antaisi ostolapun, jolla voi käydä valitsemassa parhaan päältä.

Jopa suvaitsevaiset hyvät ihmiset kauhistelisivat, ettei noin voi elää. Elämäsi menisi pilalle, syrjäytyisit yhteiskunnasta, etkä voisi mennä ulkomaille Tallinnan risteilyä pitemmälle. Eläkkeesi jäisi pieneksi, joten elämäsi olisi niukkuutta hautaan asti.

Mutta kun Afganistanista, Irakista, Somaliasta tai Syyriasta tulee 16-vuotiaaksi itsensä esittävä nuori mies, koko koneisto palvelee häntä kuin maailman kahdeksatta ihmettä. Paremmin kuin Jeesusta palvottaisiin tämän päivän Suomessa. Kaikkiin hänen vaatimuksiinsa suostutaan, jos ei muuten niin sen jälkeen kun on otettu yhteiskuva presidentti Halosen kanssa. Samat palvelut saa, on sitten 26- tai 36-vuotias.

Suomessa keskustelu on jämähtänyt turvapaikan hakijoiden oikeuksien puolustamiseksi ja kritisoimiseksi. Mutta mitä sen jälkeen? Sen jälkeen tämä teatteri vasta maksaa – miljardeja euroja joka vuosi.

Teatterin vastenmielisimpiä osioita ovat kaikenlaiset verorahoilla järjestettävät leirit, risteilyt, sauvakävelyviikonloput ja pulkkamäet. Rahaa jaetaan mitä ihmeellisimpiin tarkoituksiin, suoraan ja mutkan (yhdistysten) kautta. Valtiolta, kunnista, pelirahoista, EU-rahoista. Suomalaisista on tullut maahanmuuttajien viihdyttäjiä.

Ihminen oppii parissa vuodessa elämään loisen elämää. Hän alkaa luulla olevansa jotain ihmeellistä ja parempaa. He eivät tulleet Suomeen töihin, vaan pakolaisiksi. He osaavat sanoa: ”just give me my money, in cash” (anna vain minulle kuuluvat rahani, käteisenä).
Muslimivaltioissa hän ei saisi mitään ilmaiseksi, täällä kaiken tarpeellisen. Hän voi jopa mennä lomalle kotimaahansa ja tulla takaisin. (Niinpä, lomalle mistä? Kenen rahoilla?)
Kun elää pari vuotta loisena, huomaa, että eihän minun tarvitse mitään tehdäkään. Olen vain somali ja voin elää ilman huolta huomisesta siihen asti kun Allah minut ottaa paratiisiin. Se on kuitenkin enemmän, mitä luku- ja kirjoitustaidoton, ammatti- ja kielitaidoton saisi hankittua itselleen Irakissa tai Somaliassa.

Suomessakin pitäisi tehdä samanlainen tutkimus kuin Tanskassa, jossa 8 vuoden rahan tuhlaamisen jälkeen huomattiin, että kaikki uhraukset on tehty turhaan. Ihmiset eivät työllisty, eivätkä työllistyisi, vaikka heihin uhrattaisiin kuinka paljon tukea ja rahaa tahansa.
Kävi ihan päinvastoin. Maahanmuuttajat kokivat työn rangaistuksena ja keksivät erilaisia temppuja, joilla välttää työnteon. He oppivat näyttelemään uhreja, ja viranomaiset kohtelivat heitä Tanskassa uhreina. Silloin peli on jo hävitty. Samanlaista peli on meillä Suomessa.
Asiaa ei pidä tutkia yksittäisten ihmisten kautta. Yksittäinen somali voi olla toisen tulkkina ja somalilasten päiväkotiavustajana, jotkut apuhoitajina sairaalassa. Jotkut voivat ajaa taksia tai olla siivoojana.

Mutta suurin osa ei tilastojen mukaan ole. Tätä ilmiötä pitää tarkastella kokonaisuuden kannalta. Ja kokonaisuus kertoo raadollisen todellisuuden. On vain yksi ratkaisu: rajat kiinni humanitääriseltä maahanmuutolta. Sen lisäksi tulee palauttaa suuri osa tänne tulleista kotiinsa (kesken turvapaikkaprosessin olevat sekä ainakin rikolliset ja pitkään työttömänä olleet).

https://www.facebook.com/pauli.vahteraristiinassa/posts/1400236493384386
Iudex illius ero

Alligaattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 784
 • Liked: 768
  • Profiili
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #663 : 21.03.2017, 14:54:45 »
Tänne voisi noita Paulin hyviä facebook pläjäyksiäkin laittaa, tässä yksi:

Lainaus
Pauli Vahtera Vantaalla
Suomalaiselle peruskoulun päättävälle 16-vuotiaalle sanotaan, että elämäsi on edessä, voit valita koulutuksen ja työuran, joka eniten kiinnostaa. Edessä on opiskelua, säästämistä, ahkerointia, jonka jälkeen voit saada paremman palkan ja kivemman työn, tai voit mennä heti pienipalkkaiseen työhön ja saada ammatin. Edessä voi olla työttömyyttä pitkiäkin kausia. Asuntovelkaa ja niukkuutta.
Entä jos suomalaiselle nuorelle olisi vielä yksi uravalintamahdollisuus: alkaa somaliksi. Somalina ei joutuisi koskaan tekemään työtä
Harmi kyllä, tämä on aivan väärä kohderyhmä. Näitä pitäisi kertoa niille joita aivopesty eikä tänne. Ei sillä etteikö sopisi tännekin.
Olen tarpeeksi vanha että ehdin ihan mekaanista kirjoituskonetta käyttäen töitä tekemään. Johan silloin sähköisiäkin oli, vaan eipä meidän firmassa sopineet sellaiset. Mistä kritisoin. Ehkä silti asiat toimisi paremmin jos niitä sähköisiä ei olisi vieläkään.
Silloin sellainen kuusitoistavuotias joka olisi valinnut heti työt, olisi töissä pysynyt pitkään ja ehtinyt talon maksaa ennen lamaa ja työttömyyttä. Oli palkat nuorillakin aikuisten tasoa kunhan töitä tekivät. Ja tekivät. Ei ollut mitään nykyisentapaisia palkattomia harjoitteluja joihin tarvii monta yhden hengen töihin.
Nykyisellään on lisäkoulutusta joka ei mitään lisäarvoa osaamiseen tuo, mutta paperit pitää olla töitä saadakseen.
En tätä sillä sano etteikö kunnollinen koulutus, jos sitä olisi tarjolla, olisi hyväksi. Nimenomaan pitäisi olla sellaista.

Vahtera ei ihan ajantasalla kuitenkaan ole kun kuvittelee että kuusitoistavuotias voisi valita työuran. Ehkä joku hyvin harva jonka vanhemmat ovat yrittäjiä alalla joka vielä kannattaa. Muuta osaa tekstistä en siis kritisoi, ainoastaan tuota.

Jack Frost-Medow

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 134
 • Liked: 219
  • Profiili
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #664 : 24.03.2017, 19:56:00 »
[size=78%]Turvapaikanhakijat eivät työllisty – etenkin... - Pauli Vahtera Vantaalla[/size]


Turvapaikanhakijat eivät työllisty – etenkin Irakista ja Somaliasta tulevien työllisyys on hyvin heikko


Helsingin Sanomien talousymmärrys on hyvin heikko. Kävin HS:n toimittajakoulussa opettamassa taloutta 1990-luvulla. Turhaan. HS kuitenkin hippunen kerrallaan tunnustaa, ettei humanitäärinen maahanmuutto toimi. Mutta toimituksen oma agenda peittää sen vähän. Luetaanpa päivän uutinen. SELKOKIELELLÄ jo otsikon ensimmäinen sana on valheellinen. Turvapaikanhakijoiden ei pidäkään työllistyä, vaan heidät pitää palauttaa kotimaahansa mahdollisimman pikaisesti.


---


HS: Molempien (somali ja irakilainen) kanssa puhutaan työstä. Tarkkaan ottaen siitä, miksi tietyt maahanmuuttajat ovat työllistyneet niin heikosti. Buraale ja Al-Bazoon ovat olleet töissä vuosia, ja heillä on ajatuksia siitä, miten saada turvapaikanhakijat työn syrjään. Jos siinä ei onnistuta, voi pakolaiskriisistä tulla Suomelle kallis.


SELKOKIELELLÄ: Kyse ei ole pakolaiskriisistä, vaan turvapaikkaturismista. Se on tullut Suomelle kalliiksi jo nyt. Ja jatkossa menot vain lisääntyvät vuosi vuodelta.#


HS: Vattin äskettäin julkaistut tutkimukset tehnyt taloustieteilijä Matti Sarvimäki sanoo, että turvapaikanhakijat tuskin uhkaavat kantaväestön töitä tai palkkoja. ”Varmasti löytyy niitä, joihin tämä iskee, mutta heitä on todennäköisesti hyvin vähän. Isonkin maahanmuuton vaikutus kantaväestöön on tutkimusten mukaan ollut yllättävän pieni.”


SELKOKIELELLÄ: Tyhjän tutkijoita Suomi on tulvillaan. He eivät ymmärrä kokonaisuutta. Kyse on myös asumiskustannuksista ja sosiaaliturvasta. Ei ole pitkää aikaa siitä, kun kaikki bussi- ja taksinkuljettajat sekä puhtaanapitoalan työntekijät olivat suomalaisia. Kun heidän palkalla ei pääkaupunkiseudulla enää elä, on syntynyt valtava tukiviidakko, joka mahdollistaa juuri maahanmuuttajien työllistymistä. Helsingin kaupunki suosii heitä positiivisella syrjinnällä. Vaikutus kantaväestön työllisyyteen on kokonaisuus huomioiden valtava, vaikka suurin osa afgaaneista, irakilaisista ja somaleista jääkin ikuisiksi ajoiksi työttömiksi.#


HS: ”Todennäköisesti moni ei tule löytämään töitä, eli he saavat tulonsiirtoja eivätkä maksa veroja”, Sarvimäki sanoo. Vattin tutkimusten mukaan Suomeen vuosina 1990–2009 saapuneiden somalien, afgaanien ja irakilaisten on ollut vaikea työllistyä. Työllisyys on vielä 10 vuoden jälkeen kaukana kantaväestöstä.
SELKOKIELELLÄ: Miksi tätä tutkitaan uudestaan ja uudestaan. Tämän olemme kaikki tienneet jo viime vuosisadalla. Pitäisikö tehdä jotain todellista ja lopettaa tutkiminen.#


HS: Sarvimäen mukaan on todennäköistä, että pakolaiskriisin vaikutus julkiseen talouteen on negatiivinen. Pakolaiskriisille ei pystytä laskemaan täsmällistä hintalappua, Sarvimäki kertoo. Tarkin arvio tähän mennessä toteutuneista kustannuksista tulee perussuomalaisten Suomen Perusta -ajatushautomon Samuli Salmiselta. Sen perusteella työikäinen Somaliassa tai Irakissa syntynyt henkilö aiheutti vuonna 2011 julkiselle sektorille keskimäärin noin 10 000 euroa enemmän menoja kuin maksoi veroja. Nykyiseen pakolaiskriisiin sovellettuna se tarkoittaisi 100 miljoonan euron kuluja vuodessa.


SELKOKIELELLÄ: ”Todennäköistä”. Hurraa hura huhhah hei Herra Tutkijalle ja Herra Toimittajalle. On tehty tutkimuksia niin Suomessa kuin ulkomailla ja ne kaikki osoittavat, että pakolaiskriisin vaikutus on negatiivinen, vaikkei välillisiä kustannusvaikutuksia edes huomioitaisi. Olin Suomen Perustan työryhmässä mukana, mutta meidät ryhmän asiantuntijajäsenet pidettiin pimennossa tutkimuksen valmistumiseen asti. Tilastokeskus panttasi tietoja ja antoi niitä tipotellen, jottei tutkimuksesta olisi tullut liian paljastava. Tuo 10.000 euroa on omalla tavalla oikein laskettu, mutta siitä puuttuvat välilliset kustannukset käytännössä kokonaan. Ja kyse on keskiarvosta, joka kattaa myös Suomen kansalaisuuden jo saaneet (tilastointi syntymämaan mukaan). Vuonna 2015 Suomessa oli pelkästään arabian, kurdin, pastun (afgaani) ja somalin kielisiä 47.000, eikä tässä ole mukana 2015 tulleet irakilaiset. Nyt somaleja on Suomessa 18.000. Yle uutisoi viime syksynä ”Valtiolle kertyy turvapaikanhakijoista ja myönteisen päätöksen saaneista ihmisistä kuluja yhteensä yli 800 miljoonan euron arvosta ensi vuonna (2017). Kun lasketaan asumis-, koulutus-, kotoutus-, terveydenhoito-, rikos-, puuhastelu- jne kustannukset, humanitäärisen maahanmuuton kustannukset ylittävät yhdessä vuodessa 3 miljardia euroa (uusi laskelmani on kesken). #


HS: Pitkän aikavälin kustannusten arviointi on kuitenkin hyvin epävarmaa ja täynnä oletuksia, Sarvimäki sanoo. Turvapaikanhakijan työllistymisen lisäksi kustannukset riippuvat siitä, minkä ikäisenä hän saapuu Suomeen, jääkö hän tänne pysyvästi, miltä verotus ja sosiaaliturva näyttävät tulevaisuudessa, miten turvapaikanhakijan lapset työllistyvät ja niin edelleen.


SELKOKIELELLÄ: Kaikki julkiset päätökset perutuvat epävarmoihin laskelmiin, myös KIKY- ja SOTE-kustannukset ja säästöt. Yleisellä elämänkokemuksella pystytään laskemaan turvapaikanhakijoiden kustannukset sellaisella tarkkuudella, että vain täydellisesti asioita ymmärtämättömät ihmiset haluavat haitallista maahanmuuttoa Suomeen. Eri asia sitten on, ettei tällaista laskelmaa haluta tehdä.#


HS: Miksi turvapaikanhakijat Irakista ja Somaliasta työllistyvät niin huonosti? Siihen on monta syytä, arvioi irakilainen Al-Bazoon. ”Ensinnäkin se riippuu siitä, onko ihminen täysin terve myös henkisesti. Jotkut ovat tulleet tänne sodasta. Mutta luulen, ettei moni myöskään tiedä, mitä haluaisi tehdä.”


SELKOKIELELLÄ: Kun Suomen sota Neuvostoliittoa vastaan loppui, Suomen miehet joutuivat heti jälleenrakentamaan Suomea ja pitämään huolta perheistään. Viiden vuoden rintamalla olon jälkeen ei ollut mitään kuntoutusta eikä muutakaan tukea. On aivan eri asia olla rintamalla kuin Irakissa, jossa jotkut hullut räjäyttelevät satunnaisesti omassa maassaan. Suomalaisilta ei kysytty, mitä haluatte tehdä. Sitä tehtiin töitä, joita saatiin. Joskus nälkäpalkalla. Ei ollut suvaitsevaisia hyysäämässä.#


HS: Kielitaidon puute oli yksi keskeinen este työllistymiselle, Al-Bazoon sanoo. Hän saapui Suomeen vuonna 1993, kielitaito tuli seitsemän vuotta myöhemmin. Koneistajaksi kouluttautunut Al-Bazoon on tehnyt töitä muun muassa hitsaajana, ravintolayrittäjänä ja Nokian tehtaalla. Väliin mahtuu myös työttömyysjaksoja sekä pieni rooli Aki Kaurismäen elokuvassa Toivon tuolla puolen.


SELKOKIELELLÄ: Kielitaidon puute. Luku- ja kirjoitustaidon puute. Suomeen soveltuvan koulutuksen puute. Ammattitaidon puute. Uskonnon aiheuttamat rajoitteet työnteolle. Työhalun puute. Miksi kouluttaa, kun ei kuitenkaan halua tehdä työtä alalla, jonne koulutettu. #


HS: Somalialainen Buraale siirtyi työelämään usean vuoden viipeellä, koska hoiti lapsia kotona. Sittemmin hän on työskennellyt kaupassa ja lastentarhassa ja nyt useamman vuoden kiinteistöpalveluyhtiö ISS:llä. Buraale kertoo pitävänsä työstään, mutta suunnitelmissa siintää lastentarhan­opettajan koulutus.


SELKOKIELELLÄ: Hänellä on paras koulutus somalien lastentarhan opettajaksi: oman kotilastentarhan kautta saatu. Somalinaisten työntekovuodet menevät lapsikatraaseen ja koulutukseen. Monet äidit eivät osaa suomea 20 vuoden jälkeenkään. Voihan sitä unelmoida vaikka lääkäriksi, mutta mitään realismia ei noissa unelmissa ole.#


HS: Sekä Al-Bazoon että Buraale pitävät Suomen kotouttamisjärjestelmää puutteellisena. Kun kaikki sen vaiheet on käyty läpi ja lähdetään etsimään työtä, oleskeluluvan saanut on ollut maassa pisimmillään 7 vuotta. Keskimääräinen luku on 3 vuotta.


SELKOKIELELLÄ: Valittaa osataan, kaikesta. Suomen kotouttamisjärjestelmä on puutteellinen, koskaan syy ei ole irakilaisissa eikä somaleissa itsessään. Kotouttaminen on aivan turhaa, joten se ei voi olla puutteellinen tarpeeseen nähden. Päinvastoin se juuri mahdollistaa 7 vuoden puuhastelun. Ja opin siitä, ettei Suomessa tarvitse tehdä mitään elantonsa eteen.#


HS: Al-Bazoon ja Buraale uskovat, että työelämään täytyy päästä nopeammin kiinni. Niin myös osaaminen karttuu. ”Ei pitäisi mennä vain perinteisten askeleiden kautta: suomen kielen kurssi, työkokeilu, ja niin edelleen. Suoraan vaan työelämään kiinni”, pohtii Al-Bazoon.


SELKOKIELELLÄ: Maahanmuuttajilla pitää olla ohituskaista kaikkeen. Asuntoon, koulutukseen, työpaikkaan. Suomalaisista ei kukaan välitä.#


HS: Tähän ovat myös viranomaiset heränneet. Työministeri Jari Lindström (ps) matkustaa toukokuussa Yhdysvaltoihin hakemaan oppia maan käytännöistä.


SELKOKIELELLÄ: Ei tarvitse ministerin mennä oppia hakemaan Yhdysvalloista. Me tiedämme jo kaikki, että vaatimaton sosiaaliturva pakottaa ihmiset töihin. Liian hyvä sosiaaliturva passivoi. Ministerin avustajan pitäisi peruuttaa matka ja antaa tilalle Vahteran kirjoittamat kaksi lausetta.#


HS: Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) taas julkistaa pian Suomen kotouttamisjärjestelmästä selvityksen, jonka mukaan ammatillisen tutkinnon suorittaminen edistää voimakkaasti työllistymistä. ”Siihen pitäisi satsata, se olisi tehokkain keino, mutta maahanmuuttajille suunnattua ammatillista koulutusta on ollut tosi vähän tarjolla”, sanoo TEM:n erityisasiantuntija Villiina Kazi.


SELKOKIELELLÄ: Tutkija, erityisasiantuntija. Näitä riittää. Tarkoittaako Villiina sitä, että pitää aloittaa ammatillinen koulutus afgaaneille, irakilaisille ja somaleille näin ensi alkuun. Siis heidän kielellään, vai heidän osaamiseensa (esim. kamelinkuljettajaksi) sopeutettuna vai mihin.#


HS: Neljäs selittävä tekijä irakilaisten ja somalien heikolle työllisyydelle on syrjintä --- vaikka kotouttaminen olisi kuinka hyvää, ennakko­asenteet voivat vaikeuttaa työllistymistä. Buraalen mielestä syrjintä on iso asia. ”Monessa työhaastattelussa on kysytty, voitko laittaa housut tai voitko olla ilman huivia. Olen sanonut, etten halua.”


SELKOKIELELLÄ: Suomalaiselle rakennusmiehelle sanotaan, että laita kypärä päähän. Jos sanoo, ettei halua, saa potkut. Maahanmuuttajien kohdalla työturvallisuus-, hygienia yms vaateista ei välitetä, koska uskonto. Onko syrjintään vetoaminen tapa kieltäytyä työstä? --- Somalinaiselle oli annettu työtehtäväksi makkaran leikkaaminen ateriaa varten. Hän kieltäytyi, koska veitsellä on ehkä leikattu sianlihasta tehtyä makkaraa. Työpaikan vastaava oli sanonut tiukasti: menet leikkaamaan makkaran, koska siitä sinulle palkka maksetaan. Tällaisen soisi lisääntyvän. --


HS: Myös rukoilu työn aikana ja ramadan voivat ovat hankalia, Buraale sanoo. Hän lisää, etteivät kaikki työtä vaille jäävät ole suinkaan syrjinnän uhreja. ”Ihmiset voivat olla myös laiskoja!


SELKOKIELELLÄ: Koko tämä rähmä johtuu taikauskosta. Jos haluttaisiin tehdä todellista, on kaksi hyvää vaihtoehtoa. 1. Estää ramadanin viettäjien pääsy Suomeen. 2. Tehdä kuten Albaniassa, jossa uskonto kiellettiin, ja 40 vuoden jälkeen koko kansa syö sianlihaa, juo viinaa, eivätkä naiset pukeudu huiviin, eikä burkhaan. Eikä Ramadan keskeytä työntekoa.


Palataan vielä pakolaiskriisin merkitykseen Suomelle. Huonoimmassa tilanteessa hinta voisi olla noin 100 miljoonaa euroa vuodessa. Ei mitätön raha, mutta silti alle prosentin kymmenys julkisista menoista.


SELKOKIELELLÄ: Voisiko joku hyväntekeväisyysjärjestö lahjoittaa Elon laskuopin kaikille suomalaisille toimittajille. Lisäksi voitaisiin toimittajien koulutukseen pääsemiseksi pitää laskuopin ymmärryskoe. Jos ei sitä läpäise, ei toimittajien koulutukseen ole asiaa.


HS: Vattin Sarvimäen mukaan tärkein numero pakolaiskriisissä on arvioitu oleskeluluvan saavien määrä: 10.000 henkeä. Sen voi suhteuttaa siihen, että Suomessa syntyy joka vuosi 60.000 lasta. ”Tämä ei ole mitätön asia, mutta ei missään mielessä Suomen kohtalonkysymys.”


SELKOKIELELLÄ: Suomalaiset kasvattavat omat lapsensa itse ja maksavat siitä. On eri asia kasvattaa 60.000 suomalaista lasta Suomeen, kun tuoda ulkomailta 10.000 aikuista miestä elätettäväksi. Monet heistä joudutaan elättämään ja opettamaan elämään luku- ja kirjoitustaidon alkeista alkaen.


Enemmän Sarvimäkeä huolestuttaa se, että pakolaiskriisin takia tehtäisiin politiikkaa, josta olisi todellista haittaa Suomelle. Esimerkkinä hän mainitsee Britannian päätöksen lähteä EU:sta, mitä lietsoi maahanmuuttajilla pelottelu. Brexitillä on potentiaalisesti valtavat vaikutukset Britanniaan.


SELKOKIELELLÄ: Suomen talous olisi paljon paremmassa tilassa, jos emme olisi koskaan menneet euroon. Myös EU-jäsenyydestä on ollut paljon haittaa Suomelle, hyötyjä on koko ajan liioiteltu. Maahanmuutto johtaa Euroopan luovuttamisen kantaväestöltä muslimeille vielä tämän vuosisadan kuluessa. Maahanmuutto on lisännyt valtavasti turvallisuuteen liittyviä kustannuksia ja harmeja, mm. lentokenttätarkistukset ovat moninkertaistuneet. Jos nuo eivät ole todellista haittaa, niin mikä sitten on.


Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 870
 • Liked: 4083
  • Profiili
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #665 : 24.03.2017, 20:03:06 »
Vahtera on saatava ehdolle ensi edarivaaleihin! Ellei saa potkuja puolueesta ennen sitä.
"hyvää oppi tekee terroristillekin! Saattaa näköala laajentua ja suvaitsevaisuus lisääntyä!"  - Ylikomisarion twiitti 2017

"nuo tappajat ovat pikemminkin tuuliajolla olevia lapsia ja nuoria ja orpoja" - Juhana Vartiainen

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 278
 • Liked: 23065
 • Rikkaus, voimavara, mahdollisuus...
  • Profiili
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #666 : 24.03.2017, 20:41:59 »
Vahtera on saatava ehdolle ensi edarivaaleihin! Ellei saa potkuja puolueesta ennen sitä.

Olihan tuo viimeksi, ja äänestin, mutta kun ei mene läpi niin ei. Vaikka silloin vielä jytkyteltiinkin.   :(

koodari-inssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 602
 • Liked: 1024
 • Kaupan ulkopuolinen osapuoli maksaa laskun.
  • Profiili
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #667 : 24.03.2017, 20:57:55 »
Vahtera on saatava ehdolle ensi edarivaaleihin! Ellei saa potkuja puolueesta ennen sitä.

Olihan tuo viimeksi, ja äänestin, mutta kun ei mene läpi niin ei. Vaikka silloin vielä jytkyteltiinkin.   :(
Täsmälleen samat sanat. Vahtera on erittäin analyyttinen, faktoihin nojaava persu. Liian vähän häntä äänestettiin, koska läpi pääsi kaiken maailman jussiniinistöt, jabbat ja lernerit.
The hardest thing to explain is the glaringly evident which everybody has decided not to see. - Ayn Rand

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 870
 • Liked: 4083
  • Profiili
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #668 : 25.03.2017, 12:50:31 »
Vahtera on saatava ehdolle ensi edarivaaleihin! Ellei saa potkuja puolueesta ennen sitä.
Olihan tuo viimeksi, ja äänestin, mutta kun ei mene läpi niin ei. Vaikka silloin vielä jytkyteltiinkin.   :(

Ajattelin, että IL-blogaukset ovat ehkä nostaneet Vahteran tunnettuutta. Mutta hänellä oli se blogi jo 2015 vaalien aikaan. Jostain syystä kansa ei siis näytä ymmärtävän hyvän päälle.   :(
"hyvää oppi tekee terroristillekin! Saattaa näköala laajentua ja suvaitsevaisuus lisääntyä!"  - Ylikomisarion twiitti 2017

"nuo tappajat ovat pikemminkin tuuliajolla olevia lapsia ja nuoria ja orpoja" - Juhana Vartiainen

maltti on valttia

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 909
 • Liked: 633
  • Profiili
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #669 : 25.03.2017, 12:53:09 »
Vahtera on saatava ehdolle ensi edarivaaleihin! Ellei saa potkuja puolueesta ennen sitä.
Olihan tuo viimeksi, ja äänestin, mutta kun ei mene läpi niin ei. Vaikka silloin vielä jytkyteltiinkin.   :(

Ajattelin, että IL-blogaukset ovat ehkä nostaneet Vahteran tunnettuutta. Mutta hänellä oli se blogi jo 2015 vaalien aikaan. Jostain syystä kansa ei siis näytä ymmärtävän hyvän päälle.   :(
Vahtera on hyvä kirjoittamaan mutta suullinen esitystapa ei pure tavalliseen ihmiseen.

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 193
 • Liked: 1597
  • Profiili
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #670 : 25.03.2017, 13:02:51 »
Vahtera on saatava ehdolle ensi edarivaaleihin! Ellei saa potkuja puolueesta ennen sitä.
Olihan tuo viimeksi, ja äänestin, mutta kun ei mene läpi niin ei. Vaikka silloin vielä jytkyteltiinkin.   :(

Ajattelin, että IL-blogaukset ovat ehkä nostaneet Vahteran tunnettuutta. Mutta hänellä oli se blogi jo 2015 vaalien aikaan. Jostain syystä kansa ei siis näytä ymmärtävän hyvän päälle.   :(
Vahtera on hyvä kirjoittamaan mutta suullinen esitystapa ei pure tavalliseen ihmiseen.

Vahteraahan käytettiin ainakin vuosikymmeniä sitten televisiossa asiantuntijana. En tuolloin havainnut yhtään mitään vikaa hänen esiintymiskyvyssään - pikemminkin päinvastoin. Hän pystyi yksinkertaistamaan monimutkaisten tapahtumaketjujen kuvausta varsin kansantajuiseksi hävittämättä taustalta todellisia tapahtumia.

Yksi todennäköinen syy hänen alhaiseen äänimääräänsä voi olla näkyvyyden puute. Hän ei ole riittävän tunnettu oman skenensä ulkopuolella. Jokainen laskentatoimen ammattilainen tuntenee Suomessa Vahteran ajatusmaailmaa, sillä hän kirjoittaa säännöllisesti pakinoitaan ainakin ulkomuistista Tilisanomiin. Pakinat eivät käsittele pelkästään kirjanpitomaailman muutoksia, vaan koko ympäröivän maailman tilannetta.

Valtamedia ei ole tainnut antaa Vahteralle enää tilaa julkisuudessa sen jälkeen kun hän muuttui mokutuksen vastustajaksi?

antero

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 019
 • Liked: 465
 • Suomi Nousuun^^^!
  • Profiili
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #671 : 25.03.2017, 13:07:52 »
Vahtera on saatava ehdolle ensi edarivaaleihin! Ellei saa potkuja puolueesta ennen sitä.
Olihan tuo viimeksi, ja äänestin, mutta kun ei mene läpi niin ei. Vaikka silloin vielä jytkyteltiinkin.   :(

Ajattelin, että IL-blogaukset ovat ehkä nostaneet Vahteran tunnettuutta. Mutta hänellä oli se blogi jo 2015 vaalien aikaan. Jostain syystä kansa ei siis näytä ymmärtävän hyvän päälle.   :(
Vahtera on hyvä kirjoittamaan mutta suullinen esitystapa ei pure tavalliseen ihmiseen.

Vahteraahan käytettiin ainakin vuosikymmeniä sitten televisiossa asiantuntijana. En tuolloin havainnut yhtään mitään vikaa hänen esiintymiskyvyssään - pikemminkin päinvastoin. Hän pystyi yksinkertaistamaan monimutkaisten tapahtumaketjujen kuvausta varsin kansantajuiseksi hävittämättä taustalta todellisia tapahtumia.

Yksi todennäköinen syy hänen alhaiseen äänimääräänsä voi olla näkyvyyden puute. Hän ei ole riittävän tunnettu oman skenensä ulkopuolella. Jokainen laskentatoimen ammattilainen tuntenee Suomessa Vahteran ajatusmaailmaa, sillä hän kirjoittaa säännöllisesti pakinoitaan ainakin ulkomuistista Tilisanomiin. Pakinat eivät käsittele pelkästään kirjanpitomaailman muutoksia, vaan koko ympäröivän maailman tilannetta.

Valtamedia ei ole tainnut antaa Vahteralle enää tilaa julkisuudessa sen jälkeen kun hän muuttui mokutuksen vastustajaksi?

Syy on niinkin yksinkertainen kuin ihmisten poliittinen typeryys. Vaikka Vahteraa tehtäisiin näkyväksi joka päivä kaikille äänioikeutetuille, niin silti suurin osa kohauttaisi olkiaan ja äänestäisi jotain punavihervassarikokoomuspaskamädättäjävalehtelijaa koksa se "tuntuu oikealta".
Hetero voittaa aina!

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 957
 • Liked: 14532
 • Blues for Allah
  • Profiili
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #672 : 25.03.2017, 13:19:33 »
^Faidros äänesti Paulia myös ja äänestän seuraavissakin vaaleissa, jos vain on ehdokkaana. Yhtä analyyttistä ja faktaa tuottavaa kaveria ei Uudellamaalla ole.
On täysin käsittämätöntä ettei noin pätevä kaveri tule valituksi. Ehkä ihmiset mielummin äänestää joitain mielipidenillittäjiä ja uhriutuvia luusereita, kuin faktan pohjalta toimivia ehdokkaita?
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Huomautan, että meidän aseistaminen tähtää hyökkäyksen valmisteluun. Hornet varustelut muun muassa. Venäjä on valmistellut vain puolustautumista. -Terijoen Jukka-

Echidna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 113
 • Liked: 2093
  • Profiili
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #673 : 16.04.2017, 12:59:38 »
Pauli Vahteran blogi: Minua ette nujerra, 16.4.2017

Jälleen erinomainen kirjoitus!

duc

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 676
 • Liked: 3389
 • Tecumseh
  • Profiili
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #674 : 16.04.2017, 15:46:06 »
Avasin tästä tupaan oman ketjun, jotta tulisi laajempaa huomiota.
Kulttuuritulkki

"Ensin on rajat turvattava, sitten vasta leipää levitettävä" (P. E. Svinhufvud, vuonna 1937, jättäessään presidentin viran)

ὁ βίος βραχύς, ἡ δὲ τέχνη μακρή / vita brevis ars longa / learning one's craft takes so long that a lifetime may not be adequate (käännös Merriam-Webster)

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 957
 • Liked: 14532
 • Blues for Allah
  • Profiili
« Viimeksi muokattu: 17.05.2017, 12:43:10 kirjoittanut Faidros. »
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Huomautan, että meidän aseistaminen tähtää hyökkäyksen valmisteluun. Hornet varustelut muun muassa. Venäjä on valmistellut vain puolustautumista. -Terijoen Jukka-

Nuivake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 397
 • Liked: 9046
 • Nimeni on Pohja. Arvo Pohja.
  • Profiili
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #676 : 17.05.2017, 13:44:13 »
Vahteran tekstiä on huikeaa lukea. Vaikka olen rutinuiva ja äärirealisti, Paulin faktat lyövät minutkin totaalisesti maihin. Joka. Hiton. Kerta.

Kumma kyllä, Paulin kirjoituksen lyttääjät ja "korjaajat" puuttuvat aina kokonaan, on se hassua miten unelmahöttö ja ideologiat ei pysty absoluuttisiin faktoihin sitten himpunkaan vertaa.

Paulin kirjoitukset kuuluisivat olla pakollista luettavaa jokaiselle poliitikolle kuntatasolta ylöspäin. Myös keskiasteen koulutuksesta ylöspäin pitäisi olla omana aineenaan, 2010-luvun Yhteiskuntaoppina. Mutta näinhän ei ole, koska elämme vihervasemmistolaisessa unelmatortussa, jonka tärkein rakennusaine on puhtaat valheet ja hevonpaska.
Lähetetty minun ATK laitteestani Taputapu.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 957
 • Liked: 14532
 • Blues for Allah
  • Profiili
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #677 : 17.05.2017, 13:55:41 »
^Miksi tämä mies ei ole eduskunnassa? Faidros on aina äänestänyt häntä, kun vain on ollut mahdollisuus!
Vahtera on toinen PS-puolueessa joka pystyy perustelemaan lausuntonsa aukottomasti realiteeteillä. JH-a on toinen.
Ja mikä on mahtavaa, Vahtera on kiertänyt maailmaa helvetin paljon, joten suvakit ei uskalla hyppiä nenille vajavaisine todellisuuskokemuksineen.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Huomautan, että meidän aseistaminen tähtää hyökkäyksen valmisteluun. Hornet varustelut muun muassa. Venäjä on valmistellut vain puolustautumista. -Terijoen Jukka-


Möhömaha

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 643
 • Liked: 1118
 • Koneinsinööri (todistusta ei jätetty Somaliaan)
  • Profiili
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #679 : 06.07.2017, 14:40:38 »
Verenpainelääkkeet valmiiksi:  Täällä on hyvä olla – mukava paikka, kiva tunnelma

Lainaus
Ulkomaalaisperheelle sosiaalitukea 3215 euroa + asunto puhtaana käteen

Yksi ryhmän naisista kertoo saapuneensa Suomeen runsas vuosi sitten pakolaisleiriltä Iranista. Hän korostaa, ettei tullut kävellen rajan yli, vaan lentokoneella kolmen täysi-ikäisen tyttärensä ja yhden alaikäisen poikansa kanssa.

– "Kiitos, että saimme turvapaikan Suomesta. Täällä on hyvä olla, nainen hymyilee.”

Pakolaisstatuksen saanut ulkomaalainen saa ilmaisen terveydenhuollon, koulutuksen ja paljon muuta. Hänet kotoutetaan Suomeen, mitä ihmettä se nyt sitten tarkoittaneekaan. Turvapaikanhakijana hän on kiilannut suomalaisten ohi niin terveyden- kuin hammashuollossakin. Kun hän saa ilmaisen kotinsa, saa hän sinne uudet huonekalut, astiat, television ja tietokoneen nettiyhteyksineen.

Tulkkien avulla hoidetaan asiat Suomessa vuosikaudet, jopa vuosikymmenet. Pakolaisneuvonta ja erilaiset vessankäytön neuvojat opettavat kädestä pitäen, miten täällä eletään ja miten on saatavissa suurimmat tuet. Kun koti-ikävä iskee, lähdetään perheen voimin kotimaahan, jossa voidaan olla kuukausia.

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 289
 • Liked: 812
  • Profiili
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #680 : 07.07.2017, 19:50:46 »
Tämähän on jotain, jonka jokainen laskutaitoinen on kyennyt räknäämään jo vuosia sitten. Mitä uutta?
Blogi talouden ja politiikan liitosta: http://tyhmyri.wordpress.com/

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 278
 • Liked: 23065
 • Rikkaus, voimavara, mahdollisuus...
  • Profiili
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #681 : 07.07.2017, 19:53:04 »
Tämähän on jotain, jonka jokainen laskutaitoinen on kyennyt räknäämään jo vuosia sitten. Mitä uutta?

Vaan harvempi on räknännyt. Sinä luonnollisesti ensimmäisenä (julkistit).

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 289
 • Liked: 812
  • Profiili
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #682 : 07.07.2017, 19:57:03 »
Tämähän on jotain, jonka jokainen laskutaitoinen on kyennyt räknäämään jo vuosia sitten. Mitä uutta?

Vaan harvempi on räknännyt. Sinä luonnollisesti ensimmäisenä (julkistit).
Asian räknääminen ja julkistaminen ovat eri asioita. Itse olen räknäillyt lähinnä EU:n ja eurojäsenyyden kustannuksia. Niihin verrattuna mamutuksen kustannukset ovat yhä ihan pelkkiä lillukanvarsia. Lähes pyöristysvirheitä.

EU-jäsenyyden ja eurojäsenyyden kustannuksia olen kyllä julkistanut sekä täällä että blogissani.
Blogi talouden ja politiikan liitosta: http://tyhmyri.wordpress.com/

K.L.O

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 247
 • Liked: 486
 • Laura tulee, olen valmis!
  • Profiili
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #683 : 07.07.2017, 20:13:19 »
^Miksi tämä mies ei ole eduskunnassa? Faidros on aina äänestänyt häntä, kun vain on ollut mahdollisuus!
Vahtera on toinen PS-puolueessa joka pystyy perustelemaan lausuntonsa aukottomasti realiteeteillä. JH-a on toinen.
Ja mikä on mahtavaa, Vahtera on kiertänyt maailmaa helvetin paljon, joten suvakit ei uskalla hyppiä nenille vajavaisine todellisuuskokemuksineen.


Vahtera ei ole eduskunnassa siksi, ettei erikoisena tyyppinä halua vaalikampanjoida.
Minunkin ääneni meni aikoinaan hukkaan.
Hänet olisi saatava ehdottomasti mukaan täysillä. Ja teräväsaksinen avustaja äijälle.  ;)

Vahteran kertoman mukaan hän ei edes viimeisiin kuntavaaleihin viitsinyt osallistua, koska lautakunnissa ei oikeasti pystynyt vaikuttamaan asioihin.
Vantaa jos mikä, olisi kyllä tarvinnut miehen osaamista.
Ei armoa pettureille!

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 278
 • Liked: 23065
 • Rikkaus, voimavara, mahdollisuus...
  • Profiili
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #684 : 07.07.2017, 20:15:21 »
Tämähän on jotain, jonka jokainen laskutaitoinen on kyennyt räknäämään jo vuosia sitten. Mitä uutta?

Vaan harvempi on räknännyt. Sinä luonnollisesti ensimmäisenä (julkistit).
Asian räknääminen ja julkistaminen ovat eri asioita. Itse olen räknäillyt lähinnä EU:n ja eurojäsenyyden kustannuksia. Niihin verrattuna mamutuksen kustannukset ovat yhä ihan pelkkiä lillukanvarsia. Lähes pyöristysvirheitä.

EU-jäsenyyden ja eurojäsenyyden kustannuksia olen kyllä julkistanut sekä täällä että blogissani.

Oletko jotenkin kateellinen Vahteralle? Tietenkin Iltalehden blogilla on 100x suurempi näkyvyys kuin sinun.

En minä sinua mollaa muusta kuin tuosta ylimielisyydestä.

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 289
 • Liked: 812
  • Profiili
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #685 : 07.07.2017, 20:37:51 »
Oletko jotenkin kateellinen Vahteralle? Tietenkin Iltalehden blogilla on 100x suurempi näkyvyys kuin sinun. En minä sinua mollaa muusta kuin tuosta ylimielisyydestä.
Siis olenko kateellinen Vahteralle? Tuota noin. Mistä? Blogistako? En. Muuten? Ehkä. Joskin ne asiat mistä ovat sitten ihan toinen juttu.

Mutta ylimielisyydeksi siis riittää se, että minun mielestäni jokaisen laskutaitoisen pitäisi kyetä laskemaan noita lukuja. Ok, mutta niinhän Vahtera itsekkin on kirjoittanut. Samalla tavoin olen sitä mieltä, että eurojäsenyyden kustannusten laskemiskyky pitäisi olla jokaisen imeväisen saavutettavissa.

Tuon eurojäsenyyden kustannusten osalta tunnustan olevani suorastaan vittuileva. Kun niitä aikoinaan laskin, niin reaktio oli, että euro on hyväksi, valehtelet. Nyt myös kyseiset tahot tunnustavat, että talousmielessä euro oli Suomelle virhe.
Blogi talouden ja politiikan liitosta: http://tyhmyri.wordpress.com/

f-35fan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 008
 • Liked: 711
 • CIA:n rogue-haamukirjoittaja
  • Profiili
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #686 : 07.07.2017, 20:45:13 »
Verenpainelääkkeet valmiiksi:  Täällä on hyvä olla – mukava paikka, kiva tunnelma

Lainaus
Ulkomaalaisperheelle sosiaalitukea 3215 euroa + asunto puhtaana käteen

Yksi ryhmän naisista kertoo saapuneensa Suomeen runsas vuosi sitten pakolaisleiriltä Iranista. Hän korostaa, ettei tullut kävellen rajan yli, vaan lentokoneella kolmen täysi-ikäisen tyttärensä ja yhden alaikäisen poikansa kanssa.

– "Kiitos, että saimme turvapaikan Suomesta. Täällä on hyvä olla, nainen hymyilee.”

Pakolaisstatuksen saanut ulkomaalainen saa ilmaisen terveydenhuollon, koulutuksen ja paljon muuta. Hänet kotoutetaan Suomeen, mitä ihmettä se nyt sitten tarkoittaneekaan. Turvapaikanhakijana hän on kiilannut suomalaisten ohi niin terveyden- kuin hammashuollossakin. Kun hän saa ilmaisen kotinsa, saa hän sinne uudet huonekalut, astiat, television ja tietokoneen nettiyhteyksineen.

Tulkkien avulla hoidetaan asiat Suomessa vuosikaudet, jopa vuosikymmenet. Pakolaisneuvonta ja erilaiset vessankäytön neuvojat opettavat kädestä pitäen, miten täällä eletään ja miten on saatavissa suurimmat tuet. Kun koti-ikävä iskee, lähdetään perheen voimin kotimaahan, jossa voidaan olla kuukausia.

Millä Suomen valtio rahoittaa tämän? Jopa viidenkymmennen vuoden lainoilla.
Tämä työnteosta riippumaton asunnontarve on johtanut asuntokuplaan josta Vaahteran sanoin kerätään huumekauppaakin suurempi tuotto pääomalle.
Tämä kaikki yhteiskunnan määrätietoisella avustuksella.

Kukkahattutädit ovat aikuiseksi kasvamattomia naisia. Tämä on vain heidän jättimäistä "nukkekotileikkiään" josta kasinoveljet keräävät satumaisia voittoja.

Kuka sitten häviää? Se on tavallinen ihminen, tyypillisesti Kokoomuksen äänestäjä, joka on ottanut ultrapitkän lainan maksaaksen ökyhinnan asunnostaan. Naapurissa on täysin velaton "kunniaperhe", työssäkäymätön ja ruhtinaallisilla avustuksilla elävä.

Ennemmin taikka myöhemmin lainalla pumpattu kupla puhkeaa.
Siitä toipuminen kestää kauan koska lainat ovat ennätyspitkiä.
Ihmiset joutuvat olemaan vuosikymmeniä pankkien torppareina.

Kuplan puhkeaminen alkaa Ruotsista jossa se horjuttaa ankarasti pankkijärjestelmää. Saa nähdä miten Nordean käy. Sieltä se siirtyy Suomeen.
Pankkien lainananto tyssää ja rakentaminen loppuu kuin seinään. BKT painuu moneksi vuodeksi miinukselle. Yksityinen kulutus laskee koska lyhennesvapaat ovat loppuneet ja korot ovat nousseet.
Mitähän asunnonomistaja ajatelee kun hän juuri ja juuri pystyy selviämään koroista ja lyhynnyksistä joita hänen pitäisi maksaa vuosikymmeniä kun samalla asunnon hinta on laskenut?
Pahimmassa tapauksessa hän maksaa lainaa koko ikänsä vaikka itse asunto olisi siirtynyt pankille.

Tässä vaiheessa kasinoveljet ovat jo siirtäneen ökyvoittonsa veroparatiiseihin ja jättäneet taaksensa konkurssifirmansa ja kukkahattutädit elävät keveästi ja tukevasti eläkeviroissaan yhteiskunnan varoilla.

Kokenut kiinteisvälittäjä uskotteli että kyllä kaikki on hyvin koska pankeissa on asiantuntemusta arvioida ihmisten maksukyky. Kuitenkin kaikki kuplat ovat perustuneet juuri pankkien virhearviointeihin.


Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 278
 • Liked: 23065
 • Rikkaus, voimavara, mahdollisuus...
  • Profiili
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #687 : 07.07.2017, 20:46:33 »
Oletko jotenkin kateellinen Vahteralle? Tietenkin Iltalehden blogilla on 100x suurempi näkyvyys kuin sinun. En minä sinua mollaa muusta kuin tuosta ylimielisyydestä.
Siis olenko kateellinen Vahteralle? Tuota noin. Mistä? Blogistako? En. Muuten? Ehkä. Joskin ne asiat mistä ovat sitten ihan toinen juttu.

Mutta ylimielisyydeksi siis riittää se, että minun mielestäni jokaisen laskutaitoisen pitäisi kyetä laskemaan noita lukuja. Ok, mutta niinhän Vahtera itsekkin on kirjoittanut. Samalla tavoin olen sitä mieltä, että eurojäsenyyden kustannusten laskemiskyky pitäisi olla jokaisen imeväisen saavutettavissa.

Tuon eurojäsenyyden kustannusten osalta tunnustan olevani suorastaan vittuileva. Kun niitä aikoinaan laskin, niin reaktio oli, että euro on hyväksi, valehtelet. Nyt myös kyseiset tahot tunnustavat, että talousmielessä euro oli Suomelle virhe.

Mamutuskustannukset eivät suinkaan ole pähkinöitä silti. Eikä niistä voi eeuuta yksin syyttää, Norja pilasi hienon maansa ihan silkkaa liikaa kukkahattuisuuttaan. Nyt ovat hieman kai järkiintyneet, sillä aikaa kun Ruotsi ja Suomi ajavat kaasu pohjassa päin seinää.

nutsy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 644
 • Liked: 1316
 • ihminen
  • Profiili
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #688 : 07.07.2017, 20:55:45 »
Oletko jotenkin kateellinen Vahteralle? Tietenkin Iltalehden blogilla on 100x suurempi näkyvyys kuin sinun. En minä sinua mollaa muusta kuin tuosta ylimielisyydestä.
Siis olenko kateellinen Vahteralle? Tuota noin. Mistä? Blogistako? En. Muuten? Ehkä. Joskin ne asiat mistä ovat sitten ihan toinen juttu.

Mutta ylimielisyydeksi siis riittää se, että minun mielestäni jokaisen laskutaitoisen pitäisi kyetä laskemaan noita lukuja. Ok, mutta niinhän Vahtera itsekkin on kirjoittanut. ...

No mutta, siitä sitten tarjoamaan yhteistyötä Vahteralle seuraaviin vaaleihin ja avustamaan häntä. Laskutaitoisia ihmisiä tarvitaan ja niitä tietysti jotka saavat laskelmat suuren yleisön, yleisön jota laskeminen ei juurikaan kiinnosta, tietoon.

Yhteistyötä, tiedottamista ja asioiden todellisten kustannusten tuomista julki myös niille jotka eivät luvuista ole kiinnostuneet. Blogeja nämä ihmiset eivät lue, asiat pitää saada esille alustoille joita ihmiset seuraavat, kiinnostavalla tavalla. Siinäpä tekemistä.
"Jokainen yhteiskunta ja kulttuuri on tietynlaisten ihmisten tuottama ja ylläpitämä."
      \
        :)

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 289
 • Liked: 812
  • Profiili
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #689 : 07.07.2017, 21:11:28 »
No mutta, siitä sitten tarjoamaan yhteistyötä Vahteralle seuraaviin vaaleihin ja avustamaan häntä. Laskutaitoisia ihmisiä tarvitaan ja niitä tietysti jotka saavat laskelmat suuren yleisön, yleisön jota laskeminen ei juurikaan kiinnosta, tietoon.

Yhteistyötä, tiedottamista ja asioiden todellisten kustannusten tuomista julki myös niille jotka eivät luvuista ole kiinnostuneet. Blogeja nämä ihmiset eivät lue, asiat pitää saada esille alustoille joita ihmiset seuraavat, kiinnostavalla tavalla. Siinäpä tekemistä.
Juu, totta kai.

Tuo tietenkin riippuu siitä millä agendalla Vahtera on liikkeellä jos millään. Ja vaihtoehtoisesti sekä samanaikaisesti siitä, että jos päätän liputtautua persujen leiriin (virallisesti vielä kokkari), niin ketä ja kuinka on järkevintä tukea.

Mikäli muuttaisin kirjat kesäasunnon suuntaan (Satakunta), niin voisi lähteä tukemaan Laura Huhtasaari -nimisen persun kampanjaa. Olisi jotenkin houkutteleva vaihtoehto.

Mutta muuten Vahtera sopivalla agendalla ja viiteryhmällä olisi ihan ok.
Blogi talouden ja politiikan liitosta: http://tyhmyri.wordpress.com/