Kirjoittaja Aihe: Maahanmuuttoteema Tampereen kunnallispolitiikassa  (Luettu 1741 kertaa)

Heikki Luoto

  • Kannatusjäsen
  • Jäsen^^^
  • ****
  • Viestejä: 1 338
  • Liked: 2982

Avasin tämän ketjun HOMMAN POLIITTINEN SIIPI/Puolueet/Perussuomalaiset -osion alle, koska PS on tällä hetkellä ainoa valtuustoryhmä, joka Tampereen kunnallispolitiikassa tuo maahanmuuttoon liittyvään politiikkaan myös kriittisen näkökuman.

Olin torstaina 27.1.2011 Osaamis- ja elinkeinolautakunnan (OSELA) kokouksessa, jossa käsiteltiin muun muassa “Osaamisen ja elinkeinojen kehittämisen vuosisuunnitelma 2011”. OSELA:n  vuosisuunnitelma on johdettu kaupunginvaltuuston aiemmin hyväksymistä strategioista. Kyseessä ei kuitenkaan ollut ilmoitusasia, vaan lautakunnalle päätettäväksi tullut asia. Vuosisuunnitelma sisälsi monikulttuuria ajavia tavoitteita, joita en voinut hyväksyä. Tein kokouksessa muutosesityksen joka näkyy seuraavassa OSELA:n pöytäkirjaotteessa:

Lainaus
...                                        …

Asian käsittelyn kuluessa Heikki Luoto esitti poistettaviksi Osaamisen ja elinkeinojen kehittämisen vuoden 2011 toiminnallisista tavoitteista seuraavat kohdat:
 
- Monikulttuurisuuden huomioon ottavia uusia käytäntöjä on toteutettu
- Ulkomaisten opiskelijoiden ja henkilöstövaihdon määrä on lisääntynyt
  
Lisäksi Luoto esitti lisättäväksi seurattavien ja raportoitavien kaupunkistrategian mittareihin kohdan:
 
- Ulkomaisten opiskelijoiden ja henkilöstövaihdon määrä
 
Perustelut muutoksille:

Monikulttuurisuus on muualla maailmassa todettu käytännössä toimimattomaksi ideologiaksi. Se aiheuttaa valtavia taloudellisia kustannuksia sekä pirstoo yhteiskuntaa etnisiin ryhmiin. Esimerkiksi Saksan liittokansleri Angela Merkel totesi lokakuussa 2010, että yritykset rakentaa monikulttuurinen yhteiskunta ovat epäonnistuneet täysin. Tampereella oltava viisaampia ja luovuttava tavoitteesta, jossa kaikki muut ovat epäonnistuneet.
 
Ulkomaisten opiskelijoiden ja henkilöstövaihdon määrä on jo varsin korkealla tasolla. Hyödyt tästä ovat toteen näyttämättä.
 
Poistettavat kohdat palvelevat ideologista tavoitetta pirstoa Suomi kansallisvaltiona. Tälle tavoitteelle ei ole suomalaisten hyväksyntää.

Esitystä ei kannatettu joten se raukesi.

...

OSELA:n 27.1.2011 kokouksen pöytäkirja löytyy osoitteesta: http://193.111.93.11/ktweb/

Jäin lautakunnassa vielä yksin muutosehdotuksineni, sillä valtuuston hyväksymät strategiat jossain määrin velvoittavat lautakuntien jäseniä. Mutta yksityisissä keskusteluissa olen saanut ymmärrystä näkemyksilleni. Perussuomalaisten tuleva vaalivoitto auttaa tämän ymmärryksen konkretisoitumista päätöksissä.
Sananvapauden vastaiselle Facebookille korvaava vaihtoehto: MeWe
mewe.com/i/heikkiluoto

Tagit: