HOMMAN KESKUSTELU > Salonki

Mielipide rikoksena

<< < (22/22)

guest1662:

--- Lainaus käyttäjältä: JR - 24.01.2010, 14:15:22 ---
ESS 24.1.2010 vierailijapalstalla Nastolan helluntaiseurakunnan pastori Tapio Kyyhkynen kirjoitti hyvän ja tasapainoisen kirjoituksen otsikolla: Vihadirektiivi vastaan sananvapaus.
Kirjoitus ei ollut maahanmuuttokriittinen sinänsä, mutta päättyi kuitenkin: "Suomessa lisääntyvä uuspakanuus yhdessä nimikristillisyyden kanssa ovat oiva parivaljakko kaikelle sille, mihin eurooppalainen liberalismi antaa hyväksymisensä. Olisiko kuitenkin aika herätä ennen, kuin heräämme minareettien huutoon."
 

--- Lainaus päättyy ---

Laitetaan se piruuttaan kokonaisuudessaan tänne, oli tosiaan ihan hyvä loppukaneetti huutomerkkeineen siinä:


--- Lainaus ---Vihadirektiivi vastaan sananvapaus

Jaakko Koskela, ESS:n entinen varapäätoimittaja puuttui rohkealla ja varsin asiallisella tavalla 14.1. 2010 Vierailija-palstan kirjoituksellaan ilmiöön, jonka tulevaisuuden mittasuhteita voi vain arvioida. Kyseessä oli maahanmuuttoon liittyvä ”pelon ilmapiiri”. Elämme aikaa, jossa paluuta menneisyyteen ei ole.

Yhteiskunta, joka perustuu länsimaiselle demokratialle ja toimii oikeusvaltioperiaatteiden mukaan - ja jonka henkistä ja hengellistä pääomaa ovat sävyttäneet vahvat kristilliseettiset periaatteet - joutuu arvioimaan olemassaolonsa oikeutusta uudessa valossa. Ongelma ei ensikädessä ole vieraan kulttuurin tai muunlaisen toiminnan sulautuminen omaan perinteeseemme, vaan se miten valveutuneita olemme vastaamaan ajan haasteisiin.

Markku Ruotsila, Tampereen yliopiston dosentti, toi esille huolestuneisuutensa Teologisilla opintopäivillä Kauniaisissa 3. tammikuuta asiasta, joka liittyy EU:n kaavailemaan viharikosdirektiiviin. Kyseessä on EU:n kaavailema laki, joka kriminalisoisi kaiken sellaisen puheen julkisilla paikoilla, jonka tarkoituksena tai seurauksena on uhkaavan tai vihamielisen sekä alentavan ja loukkaavan ympäristön syntyminen. Oleellista kaavaillussa laissa on, että syrjintää ei ole vain tarkoituksellinen häirintä, vaan kuulijan oma subjektiivinen tuntemus loukatuksi tulemisesta riittää syytteen nostamiseen.

Huolestuttavinta on että tällaisen lavean määritelmän sisään mahtuu kaikki uskonnollinen ja poliittinen puhe, joka voidaan aina jonkun mielestä määritellä kuulijan subjektiivista oikeutta loukkaavaksi. On kyse länsimaisesta sananvapaudesta. Sananvapaudesta, johon kuuluvat niin uskonnollisten kuin poliittisten mielipiteiden vapaa ilmaisu. Näyttää kuitenkin ilmeiseltä, että kyseinen kaavailtu lakiehdotus ei mene lävitse. Koska jos yksikin EU-maa ei sitä hyväksy, se jää toteutumatta.

Samoilla päivillä esitelmöinyt Tampereen yliopiston historian professori Seikko Eskola valotti muun muassa globaalin uskontovastaisen trendin juuria, jotka ajoittuvat pääosin 1960-luvun radikalismiin. Tämä trendi lähti aikoinaan Yhdysvalloista, missä se koettiin vastavaikuttajana maan vahvoja kristillisiä liikkeitä vastaan. Nyky-Euroopassa Eskola kuitenkin näkee islamin nousun olevan yksi syy eurooppalaisten haluun häivyttää uskontoa yhteiskunnasta. Ruotsilan mukaan vihadirektiivin taustalla on myös aito halu torjua väkivaltakehitys. Kyse on halusta välttää maahanmuuttajien väkivaltaiset reagoinnit vieraan kulttuurin vastaiseen julkiseen puheeseen.

On tärkeää voittaa pelon ilmapiiri. Muuttuvassa ajassa on nähtävä ne mahdollisuudet, jotka avaavat uusia näkymiä. Historia osoittaa kansakuntamme kohdalla - silloin kun elimme vaaran aikoja, että aina oli tie auki ylöspäin. Vaikka eurooppalaisessa liberalismissa on nähtävissä omat hyvätkin puolensa, se on vain eettisfilosofinen aate muiden hyvien aatteiden joukossa. Herää kysymys, pystyykö se kuitenkaan antamaan vastausta vapausihannoinnillaan joka ongelmaan?

Suomessa lisääntyvä uuspakanuus yhdessä nimikristillisyyden kanssa ovat oiva parivaljakko kaikelle sille, mihin eurooppalainen liberalismi antaa hyväksymisensä. Olisiko kuitenkin aika herätä ennen kuin heräämme minareettien huutoon!

TAPIO KYYHKYNEN Kirjoittaja on Nastolan helluntaiseurakunnan johtava pastori ja sairaalapastori

--- Lainaus päättyy ---

CaptainNuiva:
"Yhteiskunnan valtaa pitävien elinten edustajat vastaavat, että maahanmuuttajavähemmistö X:n työmoraali ei ole huono, vaan heillä on erilainen kulttuurinen näkemys vastuusta (työnantajalle, asiakkaalle, työn tekemiselle), aikatauluista ja luottamuksesta, ja erilaisia taitoja (mm. kielitaitoja) kuin suomalaisilla. Siksi vähemmistö X rikastaa työpaikkaa ja luo uusia mahdollisuuksia jos (tyhmät) suomalaiset esimiehet osaisivat vain hyödyntää näitä ominaisuuksia"

PIRRRRRR....PIRRRRRRR
-Telakalla, puhelimessa Mättönen
-Varustamosta terve,olisin kysellyt siitä risteilijämme valmistumisesta.
-Aha,joo...Hyvin se etenee.
-Lupasitte että ensi kuussa pitäisi valmistua ja kuulin että köliäkään ei ole vielä laskettu?
-Kyllä on ensi kuussa valmis jos vain allah suo mutta pieni ongelma meillä on...
-Jaa ja mikähän?
-Rahaa tarvitaan lisää koska laivan hinta on muuttunut.
-Mutta hintahan on sopimuksessa ja maksettu etukäteen!
-Olosuhteet ovat nyt kuitenkin muuttuneet,olemme joutuneet investoimaan kameleihin joilla on korvattu telakan trukit ynnä nosturit ja kamelit sairastelevat kovasti.
-Eihän tuon pitäsi olla laivan tilaajan vastuulla?
-Nykyisen normistomme mukaan on koska Allah näin haluaa.
-Vedämme teidät oikeuteen!
-Kyllä se käy, katsomme sitten jonkin sopivan tuomion teille.
-Ei helvetti sentään!
-Rauhoittukaas nyt,emme sentään helvettiin teitä tuomitse, vielä, vaan maksamaan ainoastaan korvauksia koska loukkaatte meitä.
-Puramme sopimuksen välittömästi. Lähetimme teille risteilijän huippu-mordernin audiolaitteistot, olkaa hyvä ja lähettäkää ne takaisin välittömästi.
-Olen pahoillani mutta niiden vastaanottamisesta koitui niin paljon kuluja että olimme pakoitettuja myymään ne allahin tahdosta moskovalaiseen yökerhoon.
-Lähettäkää sitten rahat niistä.
-Se on mahdotonta koska olemme palkanneet erillaisen audio-huippuosaajan telakalle vain teitä varten ja siitä on aiheutunut kuluja mutta voimme lähettää teille tuotteemme joka sopii erinomaisesti moneen menoon ja korvaa audiolaitteistot.
-Että miten?
-Niin, lähetämme teille aidot bongo-rummut.
-Luuletteko tosiaan että bongo-rumpuihin vaihdamme 700 miljoonan ristelijän?
-Emme tietenkään ja siksipä saatte kaupanpäälle telakkamme uusimman innovaattion,kamelin lannasta tehdyn talon kätevässä noutopakkauksessa.
Takaamme tyytyväisyytenne tuotteisiimme jos vain allah niin suo.
  

elukka:

--- Lainaus käyttäjältä: M.E - 16.12.2008, 17:26:50 ---Siis laki Kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan on kyllä teknisessä mielessä kohtuullisen selkeä. Ongelmana vain on, että eräs nimeltä mainitsematon valtionsyyttäjä ilman (pun intended) järjenhäivääkään tulkitsee lakia oman päänsä mukaan ja on saanut käräjäoikeuden mukaan samaan hulluuteen.

Ellilän saama tuomio on illman muuta laiton ja siksi olisikin hauskaa kokeilla saada samoilla perusteilla väärä tuomio Koraanin julkisesta lukemisesta.

--- Lainaus päättyy ---

Jos Ellilä voisi todistaa ne afrikkalaiset heimoasiat todeksi, joissa esim. systemaattisesti raiskataan tytöt, joiden on pakko mennä naimisiin, jotta se loppuisi..... Jotain tuollaistahan oli kirjoituksessa "yhteiskunta koostuu ihmisistä". Sitten järkättäisiin Illmannin p*skiaiselle potkut.....

elukka:
Hallis &  kumpp ovat nykyajan Kari Suomalaisia.
http://i46.tinypic.com/35220bd.jpg

Shemeikka:
Tämä olisi hauska kuva, jos ei olisi totta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta