HOMMAN KESKUSTELU > Salonki

Mielipide rikoksena

<< < (2/22) > >>

Patteri-Petteri:
Pitää muistaa että saahan täällä Suomessa olla ihan mitä tahansa mielipiteitä, kunhan niitä ei sano ääneen. Tuo kansanmurhalaki on kyllä naurettavinta paskaa ikinä. Nimenomaan siis "tietyt kansanmurhat". Joidenkin kärsimys on selvästi pidettävä paremmin mielessä kuin toisten.

Moderaattorin huomautus: Koitetaan pitää salongissa kielenkäyttö puhtaana.

weekendsoldier:
Tuomiohan sieltä varmasti tulee. Jussi on establishmentin kannalta liian vaarallinen, että voitaisiin jättää tuomitsematta.

ElinaElina:
Olisiko Leopold sulla suomeksi, mikä nyt on rikollista. En ymmärtänyt mitään noista engl.kiel. linkeistä.

Daemonic:

--- Lainaus käyttäjältä: ElinaElina - 14.12.2008, 22:23:57 ---Olisiko Leopold sulla suomeksi, mikä nyt on rikollista. En ymmärtänyt mitään noista engl.kiel. linkeistä.

--- Lainaus päättyy ---
Ainakin minulle näkyvä linkki oli suomeksi ja sisältö tällainen:
"Euroopan unionin neuvosto hyväksyi perjantaina 28.11.2008 puitepäätöksen, joka pyrkii kriminalisoimaan kaikissa jäsenmaissa “rasismin ja muukalaisvihan” rikokset ja tiettyjen joukkotuhontojen, ihmiskunnan vastaisten rikosten ja sotarikosten vähättelyn tai kieltämisen. Enimmäisrangaistukseksi on säädettävä vähintään 1-3 vuotta vankeutta."

EDIT: Laitetaan nyt vielä se linkkikin: http://www.uutiskynnys.fi/uutiset/ulkomaat/2008/euroopan-unioni-asetti-uusia-ajatusrikoksia

altteri:
On kyllä todettava, etten tiedä mitä teen, jos Halla-aholle nyt langetettaisiin jokin tuomio kiihottamisesta kansanryhmäävastaa vastaan (tai jostain vastaavasta) hänen kirjoituksiensa perusteella. Ellilän tapauksessa pystyin vielä jotenkuten henkilökohtaisella tasolla lakaisemaan tuon tuomion maton alle, kun en kaikkia seikkoja aiheesta tiedä ja omaanikin silmään osui joitain melko napakoita ilmaisuja Ellilän kirjoituksissa. On se nyt kumma, jos ei mielipidettään saa ilmaista ja vieläpä ihan asiallisesti.

Tuli tätä kirjoitellessa mieleen, että mihin vedetään raja kirjoituksien julkisuuden ja yksityisyyden välille. Eikö kansanryhmää vastaan kiihottaminen liity lähinnä tapauksiin, jossa näitä "kiihotuksia" ilmaistaan julkisesti ja suurelle yleisölle. Eihän kahden henkilön välinen keskustelu voi mitenkään täyttää ks. rikoksen kriteerejä, vaikka keskustelun aihe olisi mikä? Rajan vedosta vielä, riippuuko julkisuuden määritelmä kirjoituksien saavuttaman yleisön suuruudesta ja mitataanko yleisön suuruus kirjoitusten kirjoittamishetkellä vai myöhemmin? Miten sitten foorumit? Ovatko ne julkisia? Entä jos foorumille vaaditaan salasana (rekisteröitymispakko)? Chatit ja sähköposti? Yritän tässä kai sanoa, että eihän koko laissa voi olla mitään järkeä, jollei sitä pystytä edes määrittelemään, jolloin jäljellä jää enään väärien mielipiteiden ilmaisemisesta rangaitseminen.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta