HOMMAN KIRJASTO > Standardiargumentit

Standardiargumentit: 8) "Rasisti!!"

(1/19) > >>

Miniluv:
Tämähän ei siis ole mikään argumentti, mutta jonkun pitäisi kertoa se kukkiksillekin :)

Miten suora rasismisyytös käsitellään?

-------

Argumentti

Suora rasismisyytös.

Vastaus

-

Missä argumentti on esiintynyt

Argumentti on niin yleinen, ettei se kaipaa esimerkkejä.

törö:
Suosittelen samaa strategiaa kuin mitä suvikset ensisijaisesti käyttävät maahanmuuttajien aiheuttamiin ongelmiin: ollaan niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan ja toivotaan että se menee itsestään ohi.

MikkoAP:
yleisreaktio: :roll: :roll: :D :D  :roll: :roll:

M.:
Rasisti-kortilla halutaan nähdäkseni kahta asiaa:

* Viedä uhrilta oikeus puhua sellaisesta asemasta, josta voi tulla kuulluksi. Kyse on siis ad hominem -tyyppisestä hyökkäyksestä, jolla halutaan saada aikaan se, että väitettyä rasistia ei kuunneltaisi olipa hänellä esitettävänään kuinka hyvä argumentti tahansa.
* Halutaan pelotella uhria sosiaalisen poissulkemisen tai jopa työpaikan menetyksen mahdollisuudella.
Nämä kaksi asiaa on otettava huomioon vastamyrkkyä kehiteltäessä. Yksi mahdollisuus on tietysti vain tuoda esille mainitsemani pointit ja tällä tavalla vähentää rasismisyytöksen mystiikkaa, joka korttiin olennaisesti kuuluu. Toisin sanottuna kortti saattaa menettää tehoaan, kun sen sosiaalinen toimintamekanismi paljastetaan. Rasisti-kortti kertoo siis enemmänkin pelaajansa tavoitteista kuin leimattavasta henkilöstä.

elukka:
Wikipediassa alkaa jo länsimaisen miehen syyllistäminen olla sen verran pitkällä, että kysynpä vaan kauanko moista tuubaa Suomen kansa jaksaa uskoa. Mikä lie aatteellinen taustavärinä Suomen rauhanpuolustajilla, Ihmisoikeusliitolla ja Tampereen yliopistolla.

Käytän paljon wikiä, mutta hakusanalla "rasismi" menettää wiki aika rajusti luotettavuutensa. Sinne on vihervasemmistolainen, kaksinaamainen sumu levinnyt pahemman kerran.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Rasismi#Rasismi_Suomessa


--- Lainaus ---Lähteet

    * Isaksson, Pekka & Jokisalo, Jouko: Historian lisälehtiä: Suvaitsevaisuuden ongelma ja vähemmistöt kansallisessa historiassa. Pystykorvakirja. Helsinki: Like: Suomen rauhanpuolustajat, 2005. ISBN 952-471-543-0.
    * Isaksson, Pekka & Jokisalo, Jouko: Kallonmittaajia ja skinejä: Rasismin aatehistoriaa. Pystykorvakirja. Helsinki: Like: Suomen rauhanpuolustajat, 1998. ISBN 952-471-543-0.
    * Lepola, Outi & Villa, Susan (toim.): Syrjintä Suomessa 2006. Helsinki: Ihmisoikeusliitto, 2007. ISBN 978-952-99667-2-1. Teoksen verkkoversio (PDF).
    * Rastas, Anna: Rasismi lasten ja nuorten arjessa: Transnationaalit juuret ja monikulttuuristuva Suomi. Väitöskirja, Tampereen yliopisto. Tampere: Tampere University Press, 2007. ISBN 978-951-44-6946-6. Teoksen verkkoversio (PDF) (viitattu 14.4.2008).

--- Lainaus päättyy ---


Minä en seuraavissa satiireissa onnistu näkemään rasismia, vaan satiiria:

--- Lainaus ---Yhdysvaltalainen postikortti 1900-luvun alusta. Yhdysvaltain musta väestö oli rasistisen pilkan kohteena etenkin vesimelonimainoksissa, joissa kuvattiin mustien olevan kiintyneitä vesimeloneihin.
--- Lainaus päättyy ---

Ko. kuvalla halutaan myydä vesimeloneja ja siinä yhteydessä ei vesimelonin myyjä VOI olla rasisti. Terve itsetunto tuossa olisi semmoista, että kuvalle nauraisi sekä melonikauppiaat, ostajat kuin "fat mama from south":kin.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/46/1900sc_Postcard-Watermelon_04.jpg

Samalla lailla valkoinen on poika lienee "boy" kuin kiinalainenkin?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a1/AS_1900s_postcard_01.jpg

Anteeksi vain, mutta joudun kysymään, mikä on rasismia ja mikä. Wikin esimerkit ja väittämät eivät uppoa. Minusta vitsin murjaisu joissakin rajoissa ei voi olla kovin pahaa rasismia.
 

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta