HOMMAN KIRJASTO > Tilastot, tutkimukset, gallupit ja talousluvut

Raiskaustilastot kansalaisuuden mukaan

<< < (73/73)

Histon:
Tutkija: "Karhut paskovat metsään tuhansia kertoja vuodessa, eikä ilmiö ole ole ollut vähenemään päin siitä lähtien kun Halla-aho meille tästä ensimmäisen kerran kertoi 20 vuotta sitten. Oikeastaan päinvastoin.
Sisäministeri Ohisalo: "Huolestuttavia lukuja. Resursseja kotouttamiseen on lisättävä."

https://yle.fi/uutiset/3-12121846

--- Lainaus ---Tutkimus: Ulkomailla syntyneiden osuus raiskauksista ja lapsen hyväksikäytöstä epäillyistä on kasvanut selvästi

Valtioneuvoston tutkimuksen mukaan huono-osaisuus liittyy myös riskiin syyllistyä seksuaalirikoksiin. Ulkomaalaistaustaisten korkea osuus epäillyistä ei kuitenkaan selity tutkijoiden mukaan huono-osaisuudella.

Kriminologiassa rikostilastojen pohjaksi otetaan yleisimmin poliisille ilmoitetut rikokset, sillä niiden katsotaan edustavan kokonaisrikollisuutta paremmin kuin esimerkiksi rikosasioissa annettujen tuomioiden.

Ulkomailla syntyneiden osuus raiskauksista epäillyistä oli vuonna 2020 Suomessa lähes 38 prosenttia.

Maahanmuuttajien yliedustus tilastoissa on ollut tiedossa pitkään. Keskiviikkona julkaistu valtioneuvoston tutkimus Seksuaalirikosten tekijät, tekotilanteet ja ennaltaehkäisemisen mahdollisuudet osoittaa kuitenkin, että viime vuosina ulkomailla syntyneiden osuus seksuaalirikostilastoissa on kasvanut entisestään.

Tutkimuksessa nostetaan esiin yhteys seksuaalirikollisuuden ja nuoren iän, sosiaalisen huono-osaisuuden sekä ulkomaalaistaustaisuuden välillä.

Tutkimuksen tekijät Teemu Vauhkonen, Markus Kaakinen ja Tommi Hoikkala luovat 148-sivuisessa julkaisussaan kattavan katsauksen seksuaalirikollisuuteen. Tutkimuksen lähteinä on käytetty aiempaa tutkimusta, rekistereitä, nuorisorikollisuuskyselyä sekä hanketta varten kerättyä haastatteluaineistoa. Iltalehti uutisoi tutkimuksesta jo keskiviikkona.
[...]
Lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä epäiltyjen joukossa ulkomailla syntyneiden osuus on kasvanut viime vuosina jopa jyrkemmin kuin raiskausten kohdalla.
[...]
Tutkimusaineistossa huomattavassa osassa tapauksia epäillyn lähtömaa jäi pimentoon. Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin tutkija Martti Lehti on kuitenkin aiemmin havainnut, että erityisesti Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan maat korostuvat huomattavasti seksuaalirikoksista epäiltyjen lähtömaiden joukossa.
[...]
Tutkimus listaa useita toimenpidesuosituksia seksuaalirikollisuuden vähentämiseksi. Maahanmuuttajien osalta tutkimus suosittaa käytännössä sitä, että kotouttamisvaiheessa korostettaisiin entisestään, että Suomessa seksuaaliseen kanssakäymiseen tarvitaan molemminpuolinen suostumus.
[...]

--- Lainaus päättyy ---

https://yle.fi/uutiset/3-12123272


--- Lainaus ---Sisäministeri Ohisalo ulkomailla syntyneiden osuuden kasvusta seksuaalirikostilastoissa: "Huolestuttava luku"

Sisäministerin mukaan kotouttamispolitiikassa on ongelmia, joihin on puututtava. Ohisalon mukaan ulkomailta Suomeen muuttavat on saatava nykyistä nopeammin sisäistämään suomalaisen yhteiskunnan pelisäännöt.
[...]
--- Lainaus päättyy ---

No on se hyvä, että nyt on sitten tutkittua tietoa siitä miten tämä ongelma ratkaistaan. Jonkun pitäisi käydä kertomassa Mehmudille että Suomessa lapsia ei saisi oikeastaan ollenkaan panna ja naisiakin vain luvan kanssa.  :flowerhat:

n.n.:
Perinteiset esitykset 'aineisto on vääristynyt koska maahanmuuttajissa paljon nuoria miehiä' (eikös ne aina olleet naisia ja lapsia?) ja 'suomalaisten rikokset jäävät ilmoittamatta' jäivät näkemättä. Ohisalo vain valitettavasti pääsi 'Kotouttamiseen' asti, ja muut klassikkobiisit ovat encoren varassa. Nytkin esitetyn biisin sanoitus on jäänyt sikäli kesken, ettei niistä aukene kuinka raiskaukset johtuvat puutteellisesta kotouttamisesta ilman, että kotoutettavalla olisi aiempaa yksilö- tai kulttuuritason taipumusta raiskaamiseen, jota nyt sitten yritetään kotouttamisella kouluttaa pois. Maria tarvii sanoittajille lisää rahaa, lisäbudjetin paikka?

hamppari:
Jos katsoo Ruotsin tilastoja, niin voimme ylpeänä todeta olleemme oikeassa kymmenen vuotta sitten sanoessamme: "Onnistumme kotouttamisessa, koska voimme välttää muiden tekemät virheet".

Histon:
Toimittaja: "Vuosikymmenien valitustyöstä huolimatta karhut yhä paskovat metsään. Toimiiko valistus?"
Tutkija: "Kyllä toimii kunhan kohderyhmä opitaan tuntemaan ja valistus suunnitellaan hyvin."

https://yle.fi/uutiset/3-12124244


--- Lainaus ---Turvapaikanhakijoille on vuosia luennoitu, että raiskaus on rikos ja luvatta ei saa koskea – osoittaako tilasto, että valistus epäonnistui?

Keskiviikkona julkaistu tutkimus osoittaa, että viime vuonna 37,5 prosenttia raiskauksesta epäillyistä oli maahanmuuttajia. Asiantuntijan mukaan seksuaalivalistus voi silti toimia, mutta tärkeintä siinä on hyvä suunnittelu ja kohderyhmän tuntemus.

Tutkijatohtori Markus Kaakinen peräänkuuluttaa hyvää kohderyhmätuntemusta ja koulutuksen suunnittelua, kun maahanmuuttajille suunnitellaan ja seksuaalirikollisuuden ennaltaehkäisyyn suuntaavaa kotouttamista.
[...]
Vaikka rikoksiin syyllistyy maahanmuuttajista vain pieni osa, tilanne herättää kysymyksen, onko kotouttamisyrityksissä epäonnistuttu. Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) myönsi Ylelle torstaina, että parannettavaa on.

– On varmasti niin, että ei olla onnistuttu siinä, että ihmiset ymmärtävät, kuinka tässä yhteiskunnassa ihmisoikeuksia kunnioitetaan ja ihmisten koskemattomuutta kunnioitetaan, Ohisalo sanoi.
[...]
Tutkimusten mukaan seksuaalirikollisuuden vakavimmat muodot ovat kaikkialla maailmassa moraalisesti varsin tuomittuja. Tämän takia herää kysymys, mikä voi olla teho valistuksella, jossa tähdennetään, että raiskaaminen on väärin ja vakava rikos.

Tilastojen mukaan maahanmuuttajat ovat erityisen yliedustettuja nimenomaan vakavimpien seksuaalirikosten eli raiskausrikosten epäiltyjen joukossa.

Kun suomalainen lapsi kasvaa nuoreksi ja aikuiseksi, hänen kehitykseensä ja käsityksiinsä seksuaalisuudesta voidaan vaikuttaa jo neuvolaiästä. Suomen pakolaisavun vertaistoiminnan suunnittelija Ala Saeed huomauttaa, että tällaista taustaa ei voi olettaa olevan pakolaisilla.

Vaikka raiskaus on rikos kaikkialla, Saeed sanoo, että hänen kotimaassaan Irakissa naiset eivät voi luottaa siihen, että heillä olisi oikeus seksuaaliseen itsemääräämiseen.
[...]
--- Lainaus päättyy ---

zupi:

--- Lainaus käyttäjältä: Histon - 01.10.2021, 22:15:19 ---(...)

--- Lainaus ---[...]
Vaikka rikoksiin syyllistyy maahanmuuttajista vain pieni osa, tilanne herättää kysymyksen, onko kotouttamisyrityksissä epäonnistuttu. Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) myönsi Ylelle torstaina, että parannettavaa on.
[...]
--- Lainaus päättyy ---

--- Lainaus päättyy ---

2012:


--- Lainaus ---Luvut pistävät silmään. Kotouttamisen puolelta on selvitettävä, olisiko siellä tekemistä, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson lupasi äskettäin.
--- Lainaus päättyy ---

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/raiskaukset-suomessa-tama-on-ongelma/37287bf4-603c-38a6-ad62-f1b2e3d0cf2e

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta