Kirjoittaja Aihe: 2011-02-21 MTV Väkivaltaiset katujengit tekevät tuloaan Suomeen  (Luettu 39087 kertaa)

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 098
 • Liked: 5448
Ohhoh! Eihän näillä seuduilla ollut jengejä, ja nyt yht´äkkiä napsutellaan Suomalaisen mittakaavan perusteella aika rankkoja tuomioita. Normisti pikku keppostelusta riittäisi pari päivää yhdyskuntapalvelua.

Nyt ovat poijjaat sössineet ihan tosissaan. Ei edes millään murhalla saisi tuollaisia kakkuja kovin helpolla.

Veikkaan, että nyt on kuppi mennyt nurin jossain, ja päätetty, että nostetaan ne sitten tikun nokkaan roikkumaan, niin voidaan todeta, että ollaan tehty jotain. Ja jengejä ei edelleenkään ole. Muut löyhän kaveriporukan pojat ovat ottaneet opikseen ja siirtyneet pelaamaan jalkapalloa.

Slava Ukraini.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 396
 • Liked: 16204

Kerrostaloasunnon ovi vaurioitui räjähdyksessä – poliisi tutkii asiaa epäiltynä tuhotyönä

Lainaus
Poliisi pyytää silminnäkijöitä tai muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havainnoistaan.

RÄJÄHDYS Kotkan Karhuvuoressa sijaitsevan kerrostaloasunnon ovi vaurioitunut rappukäytävässä tapahtuneessa räjähdyksessä. Teko tapahtui sunnuntain ja maanantain välisenä yönä ja sitä epäillään tahalliseksi.

Poliisi tutkii asiaa tällä hetkellä nimikkeellä tuhotyö. Kukaan ei loukkaantunut räjähdyksen seurauksena. Asian esitutkinta on alkuvaiheessa eikä poliisi tiedota asiasta tutkinnallisista syistä toistaiseksi enempää.

https://www.paivanlehti.fi/kerrostaloasunnon-ovi-vaurioitui-rajahdyksessa-poliisi-tutkii-asiaa-epailtyna-tuhotyona/

emmeoleruotsintielläemmeoleruotsintiellälalalllaaalllaaa  :facepalm:
that's a bingo!

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 412
 • Liked: 109317
Lainaus
Jengien jäljillä

Ruotsalainen toimittaja Diamant Salihu on seurannut vuosia Ruotsin jengirikollisuutta. Hänen tuorein kirjansa julkaistaan syksyllä suomeksi. Salihu uskoo Suomen voivan ottaa oppia Ruotsin kehityksestä.

YKSI Ruotsin veristen jengisotien juurisyistä näkyy luokkahuoneissa ympäri Tukholmaa.

Niissä istuu lapsia, jotka ovat perineet vanhemmiltaan ja Ruotsin yhteiskunnan rakenteista ulkopuolisuuden, josta on vaikea pyristellä irti.

Juurisyy on se, että näissä koululuokissa ei osata tarpeeksi hyvin ruotsia. Jengirikollisuuden taustalla on toki paljon syitä, mutta kielen osaaminen on keskeinen osa yhteiskuntaan integroitumista.

Luokkahuoneet sijaitsevat esimerkiksi Tukholman kaupunginosissa kuten Tensta, Kista ja Rinkeby. Kaupunginosat kuuluvat Järvan alueeseen, jossa koulunsa aloittavista lapsista noin puolet osaa puhua kunnolla ruotsia.

Ruotsissa on alueita, joilla kasvavat ihmiset eivät opi kyllin hyvää ruotsia, vaikka ovat asuneet maassa koko elämänsä.

Se herätti aikoinaan myös toimittaja ja kirjailija Diamant Salihun, joka on kirjoittanut Tukholman jengisodasta moneen kertaan palkitun kirjan Kunnes kaikki kuolevat (Johnny Kniga), joka ilmestyy suomeksi syksyllä. Salihu on Ruotsin yleisradion SVT:n toimittaja, joka on seurannut maan jengirikollisuutta vuosien ajan.

[...]

”Ruotsissa on aina ollut ongelmia köyhillä alueilla”, Salihu sanoo ja viittaa niin kutsutun miljoonaohjelman myötä luotuihin asuinalueisiin, joihin muutti paljon myös suomalaisia 1960- ja 1970-luvuilla. Vuosien 1950–1970 aikana Ruotsiin muutti 400 000 suomalaista.

”Mutta vaikka ihmiset eivät olisi osanneet ruotsia, he saattoivat mennä heti töihin tehtaaseen ja koko osasto saattoi olla suomalaisia maanmiehiä, jotka saivat heti toimeentulon. Sillä he saattoivat ostaa talon ja kesäpaikan ja selvitä hyvin ilman kieltä, mutta nyt tilanne on ihan erilainen”, Salihu sanoo.

Nyt Ruotsin köyhimmillä alueilla asuvien on vaikeampaa saada töitä ja päästä sisälle yhteiskuntaan. Asunnot ovat kalliita, asuntoihin on jopa 20 vuoden jono, ja maahanmuuttajat ovat keskittyneet tietyille alueille.

[...]

SALIHU itse pääsi ruotsalaiseen yhteiskuntaan sisään nopeasti ja oppi kielen, koska suurin osa luokkakavereista oli äidinkielenään ruotsia puhuvia. Maahanmuuttajat olivat luokassa vähemmistönä.

”Minulla oli ruotsalaisia luokkakavereita, jotka asuivat omakotitaloissa. Minä kävin heidän luonaan, he kävivät minun luonani, ja pääsin esimerkiksi urheilun kautta integroitumaan. Oli luonnollisia tapaamisia ihmisten kesken. Niitä tapaamisia ei tule, jos ei asu ja käy koulua yhdessä.”

Nyt maahanmuuttajavaltaisilla alueilla asuvat eivät välttämättä pääse juuri lainkaan kosketuksiin ruotsia äidinkielenään puhuvien kanssa. Se on kasvualusta, jossa Ruotsin jengirikollisuus on päässyt kehittymään.

TÄTÄ kaikkea Salihu pyrkii kuvaamaan kirjassaan, joka kertoo Tukholman verisimmän jengisodan synnystä ja vaiheista. Tänäkin päivänä jatkuvassa jengisodassa ovat vastakkain ryhmittymät, joita kutsutaan nimillä Shottaz ja Dödspatrullen. Näiden jengien alle parikymppiset jäsenet ovat tappaneet toisiaan ampumalla vuosien ajan.

[...]

SALIHU toivoo, että kirja kiinnostaa poliitikkoja myös Suomessa ja on innoissaan kirjan käännöksestä.

”Uskon, että Suomessa on suuri kiinnostus näitä kysymyksiä kohtaan, koska olen huomannut, että Suomessa on alkio näille samoille ongelmille, jotka ovat menneet Ruotsissa pidemmälle.”

[...]

Suomessa on puhuttu pitkään ”Ruotsin tiestä” ja siitä, miten Suomi voisi välttää Ruotsin virheet. Salihu toteaa, että Suomessa segregaatio eli alueiden eriarvoistuminen ei ole yhtä pitkällä kuin Ruotsissa.

”Suomessa ei käsitykseni mukaan ole vielä sama tilanne. Jos katsoo Ruotsiin eikä halua joutua samaan tilanteeseen, on tärkeää pitää huolta, ettei yhteiskuntaan synny eristettyjä saaria, joissa ihmiset ovat työelämän ulkopuolella eivätkä puhu kieltä.

Salihun mukaan Suomi on Ruotsia edellä esimerkiksi kansalaisuuteen vaadittavan kielitaidon suhteen. Ruotsissa kielivaatimusta ei ole.

KIELEN oppimisen suhteen Suomessa on kuitenkin jo ongelmia.

Valtioneuvosto julkaisi viime vuonna kahden tutkijan, Venla Berneliuksen ja Heidi Huillan, raportin koulutuksen alueellisesta ja sosiaalisesta eriytymisestä.

Raportin mukaan vieraskielisen väestön osuus on kasvanut vauhdilla monissa kaupungeissa. Esimerkiksi Vantaalla päiväkoti-ikäisten vieraskielisten lasten osuudet ovat joillain asuinalueilla lähes 65 prosenttia.

Raportti nostaa esiin myös Turun Varissuon koulun, jonka alakoulun oppilaista lähes 90 prosenttia puhuu äidinkielenään muuta kieltä kuin suomea tai ruotsia.

[...]

DIAMANT Salihun mukaan Ruotsi heräsi jengirikollisuuden ongelmiin myöhässä.

”Ongelmista puhuminen olisi pitänyt aloittaa 10–15 vuotta sitten”, hän sanoo ja kuvaa Ruotsia valtamerilaivaksi, jota on ohjattu pitkään väärään suuntaan. [Roope: Aloitettiinhan se, mutta silloiset hallitukset ja valtamedia vaiensivat puhujat.]

[...]

Ruotsissa on ryhdytty puhumaan nyt aiempaa enemmän myös jengien levittäytymisestä naapurimaihin. Liberaalipuolueen puheenjohtaja Johan Pehrson vaati HS:n haastattelussa tiiviimpää yhteistyötä valtioiden välillä ilmiön kitkemiseksi.

”Jengeissä olevat ihmiset ovat rahan perässä. He eivät välitä mistään muusta. On kyse siitä, voivatko jengit löytää vastaanottavaisia ihmisiä muualta ja siten aika nopeasti siirtää väkivaltapääomaansa rajan yli Suomeen”, Pehrson sanoi.
Helsingin Sanomat 19.8.2022

Ei maahanmuuttajataustaisten jengiytymisen ja jengisotien juurisyy tietenkään ole heikko kielitaito (tai heikko sosioekonominen asema tai heikko kotouttaminen jne.) vaan epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka, joka on tuottanut heikkolaatuista ja siihen nähden määrältään aivan liian suurta maahanmuuttoa.

Kyse on ollut tietoisesta poliittisesta valinnasta, josta kukaan ei ruotsalaisesta keskustelusta päätellen halua vieläkään ottaa poliittista vastuuta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 221
 • Liked: 802
 • MC Narcissus
Lainaus
Juurisyy on se, että näissä koululuokissa ei osata tarpeeksi hyvin ruotsia. Jengirikollisuuden taustalla on toki paljon syitä, mutta kielen osaaminen on keskeinen osa yhteiskuntaan integroitumista.

Eikö monikulttuurisuutta ole, että jokainen puhuu omaa kieltään eikä ruotsia? On kielifasismia pakottaa kaikki ymmärtämään ruotsia. Integroituminen tuhoaa monikulttuurisuuden. Ruotsilla on sitä paitsi orjalaivahistoria. Fasistinen Helsingin Sanomat väittää, että monikulttuurisuus on ongelman nimi.

:flowerhat:

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 045
 • Liked: 5870
Ei maahanmuuttajataustaisten jengiytymisen ja jengisotien juurisyy tietenkään ole heikko kielitaito (tai heikko sosioekonominen asema tai heikko kotouttaminen jne.) vaan epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka, joka on tuottanut heikkolaatuista ja siihen nähden määrältään aivan liian suurta maahanmuuttoa.

Kyse on ollut tietoisesta poliittisesta valinnasta, josta kukaan ei ruotsalaisesta keskustelusta päätellen halua vieläkään ottaa poliittista vastuuta.
Onneksi kielitaito-ongelmien taustalla ei ole maahanmuuton liian suuri määrä... :P

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 098
 • Liked: 5448
Miten olisi hajasijoittaminen? Jos olet tosiaan ainut paikkakunnalla, niin vähän niinkuin pakko oppia.

Aikoinaan niin... Helsinkiin pitää päästä naapurustoon, jossa ei tarvitse opetella yhtään mitään ja kelankin kanssa asiat hoituvat tulkin kanssa.

Briteissä aikoinaan jonkin myytävän tuotteen myynti romahti tietyillä alueilla, kun pakkaus muutettiin läpinäkymättömäksi. Teksti toki oli sama pakkauksen kyljessä, mutta mitä sitä nyt lukemaan tarttis opetella?
Slava Ukraini.

haermae

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 883
 • Liked: 2070
Miten olisi hajasijoittaminen? Jos olet tosiaan ainut paikkakunnalla, niin vähän niinkuin pakko oppia.

Ei. Ei roskasakkia saa päästää pikkupaikkakunnillekin perseilemään. Ruotsi on varoittava esimerkki miten siinä käy. Monikulttuurin uhrilahjaksi pitää riittää että etelän suuret kaupungit on paskottu.
Ainoaa hyväksyttävää hajasijoittamista on sijoittaa roskasakki takaisin sinne mistä ovat tulleetkin.


Lainaus
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008902164.html
TÄTÄ kaikkea Salihu pyrkii kuvaamaan kirjassaan, joka kertoo Tukholman verisimmän jengisodan synnystä ja vaiheista. Tänäkin päivänä jatkuvassa jengisodassa ovat vastakkain ryhmittymät, joita kutsutaan nimillä Shottaz ja Dödspatrullen. Näiden jengien alle parikymppiset jäsenet ovat tappaneet toisiaan ampumalla vuosien ajan.

Joku positiivinen uutinen monikulttuurin sarallakin sentään.
Dialogi-poliisin järjestämä ampumakoulutus olisi paikallaan, niin että myös osuvat toisiinsa eivätkä räiski miten sattuu, sivullisia vaarantaen.

Viimeinen linja

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 424
 • Liked: 1238
Miten olisi hajasijoittaminen? Jos olet tosiaan ainut paikkakunnalla, niin vähän niinkuin pakko oppia.

Aikoinaan niin... Helsinkiin pitää päästä naapurustoon, jossa ei tarvitse opetella yhtään mitään ja kelankin kanssa asiat hoituvat tulkin kanssa.

Briteissä aikoinaan jonkin myytävän tuotteen myynti romahti tietyillä alueilla, kun pakkaus muutettiin läpinäkymättömäksi. Teksti toki oli sama pakkauksen kyljessä, mutta mitä sitä nyt lukemaan tarttis opetella?

Ajatuksena hyvä mutta silti ei, heti kun pitoisuus alkaa nousemaan alkaa ongelmat. Parempi olla nolla linja eli ei sijoiteta yhtään mihinkään. Pienet paikkakunnat on paras pitää luonnontilassa.

Tagit: katujengi