UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2009-04-01 Italia: Välimeren vaarat ja Lampedusan liikenne (yhdistetty)  (Luettu 551179 kertaa)

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 346
 • Liked: 8624
Kaisa Väkiparta haluaa lisätä köyhien ihmisten hukkumisia Välimereen. Hän on aikaisemmin toiminut ainakin Amnestyssa ja Pakolaisavussa. Ehkä tämä kuvastaa näiden järjestöjen moraalia.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 230
 • Liked: 47165
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Catanialaisen syyttäjän mukaan Sea Watch 3 -meritaksin miehistö ei tehnyt mitään rikoksia tuodessaan nuo kyseiset 47 matua Italiaan. Vaikka Tunisia olisi ollut lähempänä...

https://www.france24.com/en/20190202-rescue-ship-committed-no-offence-italian-prosecutor (2.2.2019)

Lainaus
Rescue ship committed no offence: Italian prosecutor

Migrant rescue ship Sea Watch 3 committed no offences when it saved 47 migrants off the coast of Libya and delivered them to Italy, an Italian prosecutor said Saturday.

A joint investigation with police had not established any criminal responsibility in the conduct of those running the Sea Watch 3, said a statement from Catania prosecutor Carmelo Zuccaro.

Sea Watch was detained at the Sicilian port for breaching navigation safety and environmental laws, the Italian coastguard reported Friday.

The prosecutor's analysis of their conduct -- from when they saved the migrants on January 19 to their arrival at Catania on Thursday -- concluded that all their actions had been justified.

The court had nevertheless opened an investigation into illegal immigration which, while not naming anyone in particular, was directly mainly at human traffickers, as happens with all migrant arrivals.

Zuccaro's ruling represents a setback for Italy's far-right, anti-migrant interior minister, Matteo Salvini. He insisted earlier this week that he had all the evidence required to prove the crew had committed offences.

Salvini said on Wednesday that he was looking at ways to ban migrant rescue ships from Italian waters.

(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 406
 • Liked: 18924
 • antikomintern
Meritaksit ovat olleet poissa Libyan rannikolta kalastamasta laittomia siirtolaisia ihmissalakuljetettavaksi --> niinpä Afrikka ei ahtaudu uimapatjoille kellumaan kyydin toivossa --> eikä kukaan huku.

Jotenkin näitä pisteitä on osan kovin vaikea yhdistää viivoilla. Libya hoitaa oman meripelastusalueensa ja palauttaa lähimpään rantaan. Ihmissalakuljettajien paine kasvaa tietysti niin kovaksi, että joku jallajalla-jolla kaadetaan uhreineen nurin vaikka tahallaan, että eurooppalaiset pölvästit saavat pöyristyä ja vaatia ilmasiltaa oleskelulupineen kaikille.

https://twitter.com/HommaMedia/status/1092699346770903040

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/mappa-che-incastra-i-buonisti-senza-ong-mare-zero-morti-1639460.html

Lainaus käyttäjältä: Il Giornale/konekäännös
The map that fits the goodists: without NGOs at sea, zero deaths (4.2.2019)

The map of rescues: without the NGOs off Libya, no one disembarked in Italy. Salvini: "Coincidences?"

For fifteen days there have been no departures, shipwrecks, deaths or landings. All stopped.

After the 117 migrants dispersed in the Mediterranean and the explosion of the Sea Watch case , in the mare nostrum seems calm again flat.

Why? Difficult to say. There are many variables: the stability of Libya , the ability of the Tripoli Coast Guard to intercept the boats and the weather. But there is also another factor to consider: the presence of NGOs off the Libyan coast.

As revealed by the Giornale in recent days , after the recovery of 47 migrants by Sea Watch (it was 19 January), only one departure (two rubber boats) was recorded in twelve days. In that case the 332 immigrants were taken care of by the coast guard of Libya , who saved them and brought them back. Yet it is not that there have been too many days of bad weather. It will be a coincidence, but in all these days (with today, they are 15) the humanitarian associations were missing at sea: zero solidarity ships, few departures.

"Coincidences?", The Minister of the Interior Salvini asks. "Without ships of the NGOs in front of the shores of Libya - he writes on Facebook - by chance, since 15 days no boat has left, and no one dies". In fact, explained the Giornale, 115 migrants have arrived in Italy since the beginning of the year and most have "been recovered by the NGOs or thanks to a report of the same".
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 043
 • Liked: 62498
Lainaus
Saska Saarikoski: Euroopan arvot hukkuvat Välimereen

AMERIKKALAISET ja eurooppalaiset ovat toistensa kaltaisia enemmän kuin kummatkaan haluaisivat myöntää. Yksi yhteinen piirre on, että molemmat pitävät itseään parempina ihmisinä kuin vastapuoli.

Viime aikoina eurooppalaiset ovat päässeet tuntemaan ylemmyyttä, kun Valkoisessa talossa istuu presidentti, joka myöntää vähät välittävänsä muusta maailmasta ja puhuu kiihkeästi maahanmuuttajia vastaan.

Donald Trumpin politiikka on jakanut amerikkalaiset kahteen leiriin. Me eurooppalaiset olemme kauhistelleet presidentin kovaa linjaa ja kuvailleet järkyttyneinä pakolaisten kovia kohtaloita.

ERITYISEN paljon tyrmistystä herätti uusi systeemi, jossa rajavartijat erottivat lapsia vanhemmistaan. Esimerkiksi brittilehti The Guardian seurasi asiaa viime vuonna tiiviisti. ”’He nauroivat meille’, pakolaiset kertovat Yhdysvaltain pakolaiskeskusten julmuudesta, sairauksista ja likaisuudesta”, lehti otsikoi juttunsa 12. syyskuuta 2018.

[...]

LASTEN kuolema oli valtava uutinen niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin. The Guardian tarjosi lukijoille aikajanan Felipen viimeisestä elinpäivästä. Toukokuussa kuolleen Mariee Juárezin äiti on nostanut kanteen lapsensa kuolemasta. Hän vaatii Yhdysvaltain valtiolta 60 miljoonan dollarin korvauksia.

Kaikkiaan Yhdysvaltain etelärajalla arvioitiin viime vuonna kuolleen 12 ihmistä. Se on yhtä paljon kuin Euroopan etelärajalla kuolee kahdessa päivässä.

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR julkaisi viime viikolla arvion, jonka mukaan Välimerellä kuoli tai katosi viime vuonna 2 275 ihmistä. Se oli Suomen lehdissä pikku uutinen. Hukkuneiden nimiä eikä tarinoita ole kerrottu niin kuin Felipen, Jakelinin ja Marieen. He ovat numeroita tilastossa.

[...]

VÄLIMERELLÄ pakolaisia pelastanut Lääkärit ilman rajoja -järjestön laiva Aquarius joutui joulukuun alussa lopettamaan toimintansa Italian painostuksen vuoksi. Jo kesällä EU oli tuominnut pakolaisten pelastamisen merestä.

En huomannut Suomessa kovin voimakkaita reaktioita pakolaisten pelastamisen tai Aquariuksen puolesta. Ehkä sitä pidettiin muiden ongelmana.

Kaukaa katsoen Välimeri ja Itämeri näyttävät aika samanlaisilta. Entä jos hukkuneiden ruumiit olisivat huuhtoutuneet Hangon hiekkarannoille ja Turun saunakallioille? Olisimmeko me silloin sulkeneet Suomen satamat haaksirikkoisten pelastajilta? Uhkaisimmeko rangaistuksella kalastajia, jotka ovat menneet poimimaan hukkuvia merestä?

MUTTA eihän Eurooppa voi ottaa kaikkia halukkaita. Jos hukkuvia pelastetaan, eikö se houkuta yhä useampia yrittämään?

Voi olla. Euroopan pakolaiskriisi on niin kutsuttu pirullinen ongelma, johon ei ole yksinkertaista ratkaisua ja jonka ratkaisuyritykset luovat helposti uusia ongelmia.

Olen yleensä pyrkinyt näissä kirjoituksissani välttämään moraalisia tuomioita ja yksinkertaisia vastauksia monimutkaisiin kysymyksiin. On asioita, joita ei vain tehdä. Hukkuvan ei voi antaa kuolla. Eikä sitä voi tehdä ainakaan siksi, että sillä tavalla suojellaan kristillistä Eurooppaa.

Välimeren kauhuista puhuminen nostaa aina surua, ahdistusta ja vihaa, niin varmaan tämäkin juttu. Paljon helpompi on puhua jostain muusta – vaikka siitä hirveästä Donald Trumpista.

Kirjoittaja on Kuukausiliitteen toimittaja.
Helsingin Sanomat 7.2.2019

Ensinnäkään Yhdysvaltain raja- ja maahanmuuttopolitiikasta jeesustelevat eurooppalaiset toimittajat eivät edusta kaikkia eurooppalaisia sen enempää kuin Saska Saarikoski kaikkia suomalaisia. The Guardianin ylimieliset Open Borders -toimittajat suunnilleen vähiten.

Toiseksi, myös Saska jeesustelee yksinkertaistamalla Välimeren tilanne siihen, torjutaanko haaksirikkoisten päästäminen eurooppalaisiin satamiin kristillisen Euroopan suojelemiseksi, vaikka hukkuvien pelastaminen on moraalisesti oikein. Lääkärit ilman rajoja -järjestö ja sen Aquarius-laiva eivät ole vain järjestö ja laiva tekemässä pyyteetontä humanitaarista työtä ihmisten henkiä pelastamalla vaan ennen kaikkea propagandaoperaatio, jolla ajetaan merkittäviä poliittisia vaatimuksia.

Saska on sinänsä oikeassa, että Euroopan pakolaiskriisiin ei ole yksinkertaista ratkaisua, mutta se ei tarkoita, etteikö meillä olisi varsin selkeää käsitystä siitä, mitkä keinot parantavat tai pahentavat tilannetta. Lääkärit ilman rajoja -järjestön vaatima meritaksitoiminnan helpottaminen vain lisäisi tulijoiden ja samalla hukkuneiden määrää, ellei Eurooppaan haluavia ryhdyttäisi noutamaan suoraan Pohjois-Afrikan rannikolta tai jo kauempaa. Ei varmaan tarvitse selittää, miksi tämä olisi erittäin huono ratkaisu. Eli pelastetaan toki hukkuvat, mutta hukkumisten vähentäminen onnistuu vain kuskaamalla Välimeren yli pyrkiviä järjestelmällisesti muualle kuin Eurooppaan.

Mahdollisesti Saska on tietämätön, kun kirjoittelee tällaisia. Siihen viittaa jatkuva pakolainen-sanan käyttö, vaikka niin Meksikon kautta Yhdysvaltoihin kuin Libyan kautta Eurooppaan pyrkivistä vain pientä osaa voi kutsua pakolaisiksi. Ylivoimaisesti suurin osa haluaa parempaa elämää, ei turvaa vainoa vastaan. Kyse ei tosiaankaan ole pakolaiskriisistä, kuten meille halutaan (Saskankin kirjoituksessa) uskotella. Perustellummin voi puhua vaikka laittoman siirtolaisuuden, afrikkalaisen väestöräjähdyksen tai turvapaikkajärjestelmän ja ihmisoikeussopimusten väärinkäytön kriisistä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 043
 • Liked: 62498
Kirjeessä vältetään huolellisesti väittämästä, että tulijat olisivat pakolaisia, sillä heitähän on jo Libyan kautta tulevien kansallisuuksienkin perusteella vain pieni osa (syyrialaisia 0,5 prosenttia, afrikkalaisia 93 prosenttia). Sen sijaan korostetaan kenen tahansa oikeutta päästä Eurooppaan hakemaan turvapaikkaa ja kaikkien EU-maiden pakottamista "pelastettujen henkilöiden" (ei siis "pakolaisten") vastaanottamiseen.

Yleensä puolueettomana toimijana esitettävä UNHCR ei juuri poikkea näistä lobbausjärjestöistä. Itse asiassa tuoreessa Välimeren tilannetta käsittelevässä raportissaan sen vaatimukset ja perustelut ovat pitkälti samat. Meritakseina Pohjois-Afrikan rannikolla toimivat NGO-laivat on päästettävä vapaasti Eurooppaan, niiden toimintaan ei saa puuttua ja Eurooppaan toimitetut on jaettava eri maiden kesken "riippumatta siitä, ovatko nämä siirtolaisia vai pakolaisia".

Vain pieni osa on pakolaisia, mutta suurin osa jää kerran sisään päästyään joka tapauksessa Eurooppaan. Tämä taas ei kiinnosta UNHCR:ää, joka päinvastoin vaatii lisää laillisia väyliä niille, jotka eivät täytä turvapaikkakriteerejä.

Myös UNHCR yrittää hämätä maalaamalla Välimeren ylittämistä entistäkin vaarallisemmaksi, koska hukkuneita arvioidaan olevan enemmän suhteessa ylittäjien määrään. Tilannetta dramatisoidakseen UNHCR käyttää samalla tavalla tarkoitushakuisesti väärin tulkittuja lukuja kuin lobbausjärjestöt.

Lainaus
Sex flyktingar dör på Medelhavet varje dag

Antalet flyktingar som försöker nå Europa över Medelhavet minskar. Men resorna är fortsatt livsfarliga. I genomsnitt dör sex personer om dagen, enligt en ny FN-rapport. Tyvärr går samarbetet mellan olika länder väldigt trögt, säger UNHCR:s talesperson.

[...]

Även om det totala antalet döda minskar är läget fortsatt dystert. Flest, 1 100 personer, av förra årets omkomna, hade rest i båtar från Libyen. Vid minst tio tillfällen drunknade över 50 personer.

– Om vi tittar på dem som kommer från Libyen och försöker nå Europa, är det en på 14 som har dött. Det är väldigt högt. 2017 var det en på 38. Så dödsfrekvensen har blivit högre, säger Didzis Melbiksis, talesperson för UNHCR i norra Europa.

[...]

Melbiksis påpekar att det inte bara är antalet båtflyktingar på Medelhavet som minskat kraftigt utan också det totala antalet asylsökande i Europa.

– Situationen är helt hanterbar. Det är en fråga om politisk vilja. Överlevde vi 2015 kan vi hantera det här, säger han.

Enligt rapporten är ett stort problem att människor blir fast på fartyg ute till havs utan möjlighet att gå in till hamn.

[...]

Ett annat bekymmer är att fartyg från icke-statliga organisationer (NGO:s) hindras från att ingripa eller lämna av nödställda.

– Det måste bli mer ordning. När man har räddat människor måste det finnas ett mer koordinerat system för att ta emot dem. Det måste finnas en klarhet i hur människorna ska fördelas mellan olika länder, oavsett om de är migranter eller flyktingar.
Hbl 30.1.2019

36-sivuiseen raporttiin on saatu mahdutettua parin sivun propagandajuttu ranskalaisesta 650 hengen Pessat-Villeneuven kylästä, joka on vastaanottanut 60 afrikkalaista kiintiöpakolaista, mikä on kylän pormestarin mielestä aivan mahtava juttu. Ranskahan on tunnetusti maa, joka ei kelpaa turvapaikaksi suurelle joukolle Välimeren ylittäneistä afrikkalaisista "pakolaisista", jotka odottavat siellä Calais'n kaltaisissa leireissä vain tilaisuutta päästä laittomasti Isoon-Britanniaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 025
 • Liked: 32650
 • Kammottava roiskaisija
Lainaus
Kaukaa katsoen Välimeri ja Itämeri näyttävät aika samanlaisilta.

Avaruusasemalta vai Kuusta katsoen?

OT: Mikähän afrikkalaisia osaajia juuri UK:iin vetää? Onko siellä Ranskaa parempi taikaseinä vai enemmän McJobeja?

Ulosottomiehet-ohjelmassa neekereillä ainakin on vahva yliedustus asiakaskunnassa.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 228
 • Liked: 8546
Lainaus
Kaukaa katsoen Välimeri ja Itämeri näyttävät aika samanlaisilta.

Avaruusasemalta vai Kuusta katsoen?

OT: Mikähän afrikkalaisia osaajia juuri UK:iin vetää? Onko siellä Ranskaa parempi taikaseinä vai enemmän McJobeja?

Ehkäpä groomaaminen on helpompaa - viittaan Rotherhamiin, Rochdaleen etc.?
Sama voi olla Suomenkin "vetovoimatekijöitä"?
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 996
 • Liked: 4540
Euroopan neuvoston ihmisoikeuskomissaari lähetti kirjeen Italian pääministerille, jossa kritisoi satamien sulkemista.

Hän myös vaatii humanitaarisen näkökulman huomioimista.  :roll:

Lainaus
Migrants: Strasbourg criticizes 'closed ports' policy

The commissioner for human rights of the Council of Europe, Dunja Mijatovic, on Thursday expressed "deep concern" at the Italian government's policy to close ports to ships carrying migrants rescued at sea and other measures taken recently in a letter sent to Premier Giuseppe Conte.

The commissioner asked the government "to ensure that the human rights of rescued people are not put at risk due to the current disagreements between countries on their landing, and that the humanitarian aspect is always prioritized".

Ansa.it (7.2.2019)

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 346
 • Liked: 8624
Saska Saarikoski tuossa myönsi haluavansa tappaa köyhiä ihmisiä Välimereen. Hän vetosi ongelman "monimutkaisuuteen", miksi tämä tappaminen on "välttämätöntä".

Saska Saarikoski ymmärtää kyllä, että meritaksien päästäminen EU:n satamiin aiheuttaa hukkumiset. Hän vaatii toimia,  jotka lisäävät hukkuvien määrää.

Jos Helsingin sanomissa olisi alkeellisintakaan moraalia, niin Saska Saarikoski saisi välittömästi potkut. Mutta kun koko valemedian henkilökunta on samanlaisia pyöveleitä, niin tuo kolumni on vain meriitti.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 302
 • Liked: 19133
 • Ego sum Spartacus


36-sivuiseen raporttiin on saatu mahdutettua parin sivun propagandajuttu ranskalaisesta 650 hengen Pessat-Villeneuven kylästä, joka on vastaanottanut 60 afrikkalaista kiintiöpakolaista, mikä on kylän pormestarin mielestä aivan mahtava juttu. Ranskahan on tunnetusti maa, joka ei kelpaa turvapaikaksi suurelle joukolle Välimeren ylittäneistä afrikkalaisista "pakolaisista", jotka odottavat siellä Calais'n kaltaisissa leireissä vain tilaisuutta päästä laittomasti Isoon-Britanniaan.

Tšadilaiset pakenivat monikulttuuria Ranskaan.

Puy-de-Dôme : 57 réfugiés du Tchad accueillis à Pessat-Villeneuve
https://www.youtube.com/watch?v=52FFw-pCmfY

Lainaus
................Tšad on kulttuuriltaan erittäin monimuotoinen valtio. Vaikka Tšadin viralliset kielet ovat arabia ja ranska, maassa puhutaan lisäksi yli sataa eri heimokieltä. Tšadin suurin etninen ryhmä on 20 % maan väestöstä kattava, etelässä asuva animistinen/kristitty sara-kansa. Keski-Tšadin väestö koostuu pääosin paimentolaisista. Vuoristoinen pohjoinen Tšad on muslimien kansoittama. Näitä pienemmät etniset ryhmät ovat lähes jokainen kehittäneet omat uskontonsa, musiikkinsa, kansantarinansa ja muun kulttuurinsa.......................

https://fi.wikipedia.org/wiki/T%C5%A1ad#Kulttuuri

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 230
 • Liked: 47165
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
https://twitter.com/HommaMedia/status/1093882140658405377


http://www.ansa.it/english/news/2019/02/08/france-doesnt-want-sea-watch-migrants-any-more-govt_f26a89d4-7ef0-48be-9baf-5ed6db198f98.html (8.2.2019)

Lainaus
France 'doesn't want Sea-Watch migrants any more'

France has changed its mind about taking a share of the 47 asylum seekers that recently disembarked from the Sea-Watch search-and-rescue ship in Sicily after a lengthy standoff, Italian interior ministry sources said Friday.

The ministry said Paris has said that it "will only take people who need protection, not economic migrants, and it added that it will support Italy in requesting more effective repatriations to some African countries, starting with Senegal", according to the sources.

"Now the expectation is for Paris to show the good will with deeds, cooperating to repatriate dozens of undocumented Senegalese who are on Italian territory as soon as possible".

(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 745
 • Liked: 9784
 • Anyone?
Italialle siis jäi musta pekka käteen? Muistavat varmaan seuraavan kerran. Sanovat, että viekää lasti Korsikalle tai vaikka Marseilleen, mutta Italian maaperälle ei asiaa.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 996
 • Liked: 4540
^^
Macron ei viitsinyt kertoa, miten "suojelun tarpeessa olevat" eroavat taloudellisista siirtolaisista ja miksi Italian pitäisi ottaa molemmat ryhmät vastaan ja vastata heidän erottelemisestaan, jos Ranska ei suostu siihen.

Macron ei myöskään ole ajanut ratkaisua, jossa kaikki veneilijät vietäisiin Tunisiaan, josta heidät lennätettäisiin johonkin satunnaiseen Afrikan maahan (vrt. Australian malli). Kaikki "suojelun tarpeessa olevat" ilahhtuisivat mistä tahansa turvapaikasta, kun taas taloudelliset siirtolaiset palaisivat pettyneinä takaisin kotimaahansa.

Sen sijaan Macron on ajanut ns. maihinnousukeskuksia, joista viedään "hädänalaisia " Eurooppaan Afrikan sijasta.


Tomatoface

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 545
 • Liked: 1607
 • to the maximam!
Ja miten ihmeessä nämä "talouspakolaiset" eroavat siitä ihmismassasta (afrikkalaiset ukot) mitä tänne on tunkenut jo 20 vuotta? Nytkö se raja vasta ylitettiin :facepalm:..
O tempora, o mores!

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 996
 • Liked: 4540
Meritaksijärjestö Sea Eye aikoo palata takaisin Välimerelle (rekrytoivat Twitterissä miehistöä). Ovat uudelleennimenneet tänään Professor Albrecht Penck-aluksen Alan Kurdiksi Välimereen hukkuneen pojan mukaan.  :facepalm:

Hukkuneen pojan isä kutsuttiin paikalle todistamaan seremoniaa Palma de Mallorcan satamaan, jossa alus on tällä hetkellä.

Konekäännös:
Lainaus
The "Professor Albrecht Penck" gets a new name

On February 10, Sea-Eye gives the "Professor Albrecht Penck" a new name. The ship baptism is carried out on a small scale in the port of Palma de Mallorca. The association asked the Kurdi family successfully in December for permission to give the ship the name of her deceased boy after his first assignment. The family agreed and also accepted the invitation of the association to carry out the baptism of the ship itself. Father Abdullah Kurdi and the aunt of the boy Tima Kurdi will travel to Mallorca for this purpose.

"With the name" Alan Kurdi "we want to remind you, what is really going on and should go alone. It's not about ships, captains, NGOs and conflicts with lost politicians. It's about people who drown daily in the Mediterranean and the endless pain of their loved ones, "says Gorden Isler, spokesman for Sea-Eye e.V..


[...]

"We are happy that a German rescue ship will carry the name of our boy. My boy on the beach must never be forgotten. Our grief for the loss of my wife and sons is shared by many, a thousand families who have so tragically lost sons and daughters, "says Abdullah Kurdi

The boat baptism will take place on 10.02.2019 at 10 o'clock in the port of Palma de Mallorca. Also invited are the Mayor of Palma, Antoni Noguera and the Social Affairs Minister of the Balearic Islands, Fina Santiago. The politicians visited the Sea-Eye ship last week to speak with the captain and the club management. They welcomed Sea-Eye in Mallorca and declared their solidarity with the concerns of civilian distress rescuers.


https://sea-eye.org/schiffstaufe-auf-mallorca-vater-tauft-sea-eye-schiff-auf-den-namen-seines-ertrunkenen-sohnes-alan-kurdi/

Toni R Jyväskylästä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 653
 • Liked: 5624
 • Minä olen kaapumies!
^ Toi poika hukkui koska isukki halusi Ruotsiin ilmaisen hammashoidon takia. Ihanan absurdia.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 230
 • Liked: 47165
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Italialainen "avustusjärjestö" kertoo, että ihmissalakuljettajien alus, jonka kyydissä on 150 läpsyttelijää, on merihädässä Libyan edustalla.

Nämä haluavat, että Italian tai Maltan rannikkovartiosto menisi pelastamaan läpsyt, jotta he eivät joudu takaisin Libyaan :'(

https://www.apnews.com/963480f1916240b487c30266860beef4 (11.2.2019)

Lainaus
Aid group: Boat carrying 150 people in distress off Libya

An Italian aid group is reporting that a migrant smuggling ship with an estimated 150 people on board is in distress off Libya.

The Mediterranea Saving Humans group, which monitors migrant rescues, said Monday on Twitter that it heard about a distress call from a boat near Al Khoms, Libya. It appealed for Italian or Maltese coast guard ships to go to the area so the migrants aren’t returned to Libya.

Italy has sought to boost the Libyan coast guard’s abilities to conduct rescues in its search-and-rescue zone in the Mediterranean Sea so the migrants don’t come to Europe. But aid groups say migrants face horrific conditions once they are returned to Libya, including facing beatings, torture and rape.
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 745
 • Liked: 9784
 • Anyone?
Mitenhän maailmanhalaajat valitsisi, jos vaihtoehdot on, että kumiveneilijät pelastuu, mutta viedään Libyaan vai pelastusvene Italiasta, joka ei ehdi ja läpsyt hukkuisi? Veikkaan hukkumisvaihtoehtoa.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 230
 • Liked: 47165
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
^^ Alus oli Libyan pelastusalueella, joten Libyan rannikkovartiosto kävi noukkimassa läpsyttelijät kyytiin. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Ilmeisesti matuja olikin noin 100 kappaletta.

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/libia-barcone-deriva-ci-sono-150-migranti-bordo-1643666.html (11.2.2019)

Konekäännös:

Lainaus
Libya, a drifting boat: Tripoli saves migrants aboard

Tripoli has taken over the coordination of search and rescue operations, sending its own vehicle to the area

(...)

The boat in distress was in the Libyan Sar area of ​​responsibility. This is what is learned from the Italian Coast Guard: Tripoli has taken over the coordination of search and rescue operations, sending in the area its own vehicle. The event ended with the rescue of about 100 people.

"We have lost contact with the boat and we can no longer reach people.The Italian authorities have once again declined all responsibility and informed the Libyan coast guard". Alarm Phone, the direct and self-organized telephone line for refugees in difficulty in the waters of the Mediterranean, spreads via Twitter an update on the story of the 150 migrants drifting on a boat off the coast of Libya. "We fear that those people are going to be brought back to the horrible detention camps in Libya," the organization added.

"Inflatable boat with 100 immigrants identified and recovered by the Libyan Coast Guard. All safe, all returned from where they left. Good, "wrote Interior Minister Matteo Salvini.
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 377
 • Liked: 5274
Hätä on taas valtaisa, kun viranomaiset estivät salakuljetusoperaation. Salakuljettajien mukaan kaikki oli jälleen pielessä:
Libyan rannikkovartiostolta kesti väittämän mukaan liian kauan kerätä matkalaiset kyytiinsä Libyan rannikolta, kun taas Euroopasta käsin Välimeri ylitettäisiin tuosta vain hetkessä. Meritaksitkaan eivät ole niin nopeita, että olisivat hetkessä paikalla.

Matkalaiset päätyivät lisäksi kaupallisen aluksen reitille, joten totta kai kunniallisetkin tahot saavat tästä kuraa niskaansa, kun eivät suostuneet tuomaan laittomia siirtolaisia Eurooppaan. "Onneksi" rassukat sentään saavat soitella asiakaspalautteen muodossa vapaasti.
« Viimeksi muokattu: 12.02.2019, 18:42:53 kirjoittanut newspeak »

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 230
 • Liked: 47165
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Alankomaiden viranomaiset ovat vedonneet Italiaan, että ihmissalakuljetus­alus Sea-Watch 3 pidettäisiin edelleen Catania­ssa. Nämä haluavat tutkia onko alus, joka seilaa Alankomaiden lipuna alla, säädösten mukaisesti sopiva suuren ihmisjoukon kuljettamiseen.

http://www.ansa.it/english/news/2019/02/13/sea-watch-shd-stay-in-catania-netherlands-to-italy_b929a56a-cc14-4784-bc56-42ee2c20da10.html (13.2.2019)

Lainaus
Sea Watch shd stay in Catania - Netherlands to Italy

The Netherlands asked Italy Wednesday to keep the Sea Watch NGO migrant rescue ship in the port of Catania where it has been since offloading 47 migrants after a standoff with the EU on January 31.

The request came after an inspection on board the German NGO-run, Dutch-flagged ship on February 11-12.

The request was made to the Italian Coast Guard "pending the conclusion of Dutch authorities' further investigation into the compliance of the ship with norms in force, with reference to the suitability to transport a high number of people for long periods of time".
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

edb

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 202
 • Liked: 612
Alan Kurdi eli Professor Albrecht Penck eli Sea-Eye 2 on sitten taas merellä keula kohden etelää, kertoo järjestön tiedote:

Lainaus
Last ship of a relief organization on the way to the mission
 
On the night of Saturday, the "Alan Kurdi" receives the permission of the Port Authority in Palma.  The crew comes from 5 nations.

Only remaining ship of a relief organization put down in the night for Saturday in Palma
Close cooperation between Sea-Eye and Spanish aid organization Proem Aid
Mission would not have been possible without a large donation from the Catholic Church
Regensburg, Palma de Mallorca - On the night of Saturday, Alan Kurdi receives permission to leave the port of Palma.
...

Also new is the close cooperation with a Spanish aid organization on board a Sea-Eye ship . For many weeks, the organizations have had close exchanges on various issues of closer cooperation. The Spaniards make a total of 3 sailors and a nurse for joint use.
...

The mission would not have been possible without the generous donation of Cardinal Marx of the Diocese of Munich-Freising. The Maltese blockade tore at Sea-Eye a financial hole in the club budget. After a three-week break and various maintenance work, the Alan Kurdi can now drive in their first observation mission in the international waters off Libya. There the crew will document for the European public what is happening in this sea area.

"We are saddened that we need to carry out this mission without the direct support of other ships from aid agencies or government vessels. We will probably be on our own and trust in this mission, in the support of our flag state. "- Gorden Isler, spokesman for Sea-Eye eV

https://sea-eye.org/sea-eye-schiff-alan-kurdi-legt-in-palma-de-mallorca-ab/
Vastamedian ampparit: http://uutisvirta.net

edb

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 202
 • Liked: 612
Eräs Alan Kurdilla seilaava julkaisee näköjään englanninkielistä päiväkirjaa. Tunnelma on korkealla kuin 30-luvun Neuvostoliitossa konsanaan. Pieni tyylinäyte:

Each day that passes, the bonds between the crew become closer and the bond between the ones and the others becomes stronger and stronger. This began as a group of strangers, but day by day we feel that it is becoming a united team, which will give the maximum in the mission that we have committed to carry out. Everyone puts their part so that a certain harmony reigns. This is more than necessary for things to work during the entire time we are at sea. So we can say that being part of this crew, solve day after day all the problems that arise, no matter how complicated they seem, makes us feel every day more proud than the previous one.


Julkaisija on siis Sea-Eyen uusi espanjalainen yhteistyöjärjestö Proem Aid (näitä avustusjärjestöjä näköjään piisaa aina vain...)
https://www.proemaid.org/en/category/noticias/

Mutta yhtä kaikki, kiinnostava seurata millaiset on tunnelmat kun taas lilluvat matulastissa viikkotolkulla odotellen että joku maa suostuisi avaamaan satamansa.
Vastamedian ampparit: http://uutisvirta.net

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 230
 • Liked: 47165
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Tässäpä tämmöinen nyyhkyjuttu Italiasta Ranskaan yrittävistä matuista. Väittävät Salvinin läpi ajamien tiukempien maahanmuuttolinjausten lisänneen yrittäjien määriä.

Ranskan poliisit palauttelevat näitä sitten takaisin Italiaan.

https://www.theguardian.com/world/2019/feb/16/migrants-trying-to-cross-alps-danger-they-are-unprepared (16.2.2019)

Lainaus
‘We have to try’: the migrants who brave frostbite in a desperate trek over the Alps

As Italy’s laws tighten, more and more arrivals are trying to find a way into France - even via an alpine pass in winter

On Friday morning, as skiers glided under a flawless blue sky down the resplendent slopes of Claviere, a tiny Italian ski resort on the French border, four migrants were contemplating their next move.

They had been brought back to the town in the early hours after being intercepted by police while trying to walk into France, knee-deep in snow along a mountain track.

“We were only a few kilometres away from France when we got caught. Someone told the police we were there,” Sami, from Tunisia, told the Observer.

Attempts by migrants to cross the border are not only dangerous and, for the most part fruitless, but they are at the heart of the current fraught relations between France and Italy.

The day before, the same group, among them two Iraqis and a man from Ivory Coast, were sitting outside the station cafe in the neighbouring town of Oulx as they waited for the last bus to take them to Claviere – from where the eight-mile mountain passage is considered to be less dangerous than elsewhere on the border. Wearing trainers and light jackets, they were ill-prepared for the challenge. They were also unfazed by the fate of Derman Tamimou, a 29-year-old from Togo who died of hypothermia after embarking on the same journey the week before.

Each of them recounted traumatic past experiences. Talip Fala, from Iraq, lost his front teeth after allegedly being beaten by police in Croatia. They also spoke about the struggle to obtain documents to stay in Italy. The man from Ivory Coast, who asked not to be named, was carrying expulsion papers signed by the Italian authorities on 13 February, after two failed asylum requests.

In Claviere, they were exhausted, but determined to attempt the hike again. Sami had heard that there might be another trail. “We have to try to make a life for ourselves – there is nothing for us in Italy. There is no work, and if you try to get documents, they block you.”

Staying in Italy has become increasingly difficult since the country’s rightwing populist government enacted hardline immigration measures. Many now making their way to Claviere are among those made homeless after being evicted from refugee centres across Italy in recent months as a result of the new law.

Named after Matteo Salvini, the deputy prime minister and interior minister, the law abolishes Italy’s humanitarian protection permit. The two-year permit, which was given to those who were not eligible for refugee status but who for various reasons could not be sent home, enabled people to find work and was renewable. The document also allowed people to cross into other EU states, on condition of prior notification to Italian authorities, and stay for up to 90 days. It had been granted to an estimated 100,000 people who had arrived in Italy in recent years.

Paolo De Marchis, the mayor of Oulx, said there had been an increase in arrivals in the town since a draft version of the law was published in September. “Some had been applying for protection but were afraid of not getting it and so escaped from the centres,” he said. “Others have come since losing their protection. They arrive with the sole objective of reaching the French border. They are convinced things there will be better. The reality is, they get rejected at the border.”

Italy’s loudest complaint against France is the turning back of thousands of migrants at the French border. The strictest controls are in place at the frontier that divides the French Riviera from Italy’s Liguria region, near the city of Ventimiglia. During the first half of 2018, French authorities said they sent back more than 10,500 people who tried to cross by train, or by walking along the motorway or through the mountains.

(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 745
 • Liked: 9784
 • Anyone?
On se kumma, kun ei kultaplatinamunat kelpaa!  >:( Italian pitää lopettaa tuo pillittäminen ja alkaa lähetellä noita Norsunluurannikkolaisia sekä Tunisialaisia ja muita jalokiviä takaisin afrikkaan. Niiden paikka ei ole pyöriä tekemässä rajarikoksia(sekä muitakaan rikoksia) pitkin eurooppaa.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

repsikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 913
 • Liked: 988
Ja on sekin aika kumma juttu, että vaikka Ranska on vahtinut Italian vastaista rajaansa jo kolme vuotta, ei se ole luiskahtanut  hylkiövaltioiden joukkoon.
Eikö sellaisen vaaran pitänyt olla konkreettinen, ainakin jos on uskomista nykyisen hallituksemme kannanottoihin.

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 406
 • Liked: 18924
 • antikomintern
https://www.huffingtonpost.it/2019/01/26/m5s-verso-il-si-allautorizzazione-a-procedere-per-salvini_a_23653130/?ncid=yhpf

Lainaus
Il Movimento 5 Stelle va verso il sì all'autorizzazione a procedere nei confronti di Matteo Salvini per il caso Diciotti. Se da Luigi Di Maio non arriva anche una posizione ufficiale, ad annunciarlo è il senatore Gianluigi Paragone alla trasmissione "Accordi & Disaccordi".

Vähän meni ohi Italian kieli, enkä viitti Google-kääntäjää opetella; mutta vaikuttaa siltä että Legan hallituskumppani M5S olisi valmis äänestämään Salvinin syytteeseenpanon puolesta parlamentissa. Tämä saattaisi hyödytttää Legaa, joka saisi samalla käytyä vaalikampanjaa, ja vahingoittaa M5Sea. Salvini vakuuttaa rauhallisuuttaan.

lisätty konekäännös osasta uutista:

Lainaus käyttäjältä: Huffington Post Italia/konekäännös
M5S towards the yes to the authorization to proceed for Salvini (26.1.2019)

(...)

The 5 Star Movement goes towards yes to the authorization to proceed against Matteo Salvini for the Diciotti case. If Luigi Di Maio does not even get an official position, announces the senator Gianluigi Paragone to the transmission "Accordi & Disaccordi".

(...)

Eli M5S järjesti tuon nettiäänestyksen jäsenilleen Rousseau-alustallaan ja tulos: 59,05 % äänesti Salvinin immuniteetin säilyttämisen puolesta ja siis syytteeseen asettamista vastaan meritaksi Diciottin tapauksessa. Äänestäjien enemmistö vastasi siis KYLLÄ kysymykseen, pidättelikö Salvini Diciottin pääsyä satamaan kansallisen edun suojelemisen vuoksi. Niinpä parlamentin enemmistö (M5S ja Lega) ei tule poistamaan Salvinin parlamentaarista koskemattomuutta, joka olisi edellytys syytteeseen asettamiselle.

http://www.ansa.it/sito/notizie/politica/2019/02/18/diciotti-m5s-al-voto-sulla-piattaforma-rousseau-su-salvini.-grillo-fiducia-in-di-maio_6e875e1e-c53d-41cd-bc46-9fa36fa0bc2c.html

Lainaus käyttäjältä: Ansa/konekäännös
M5s to vote on the Diciotti, on Rousseau wins the 'Yes' to immunity to Salvini (19.2.2019)

In the evening Di Maio and Ministers M5S in Montecitorio for joint Cinquestelle parliamentarians

M5s to vote online on the Rousseau platform on the Diciotti case and the authorization to proceed requested by the court of ministers against Minister Matteo Salvini . He won the "Yes" to immunity to Salvini. They voted in 52.417, 59.05% against the authorization to proceed.

"With regard to the answer:" Yes, it happened for the protection of a state interest, therefore the authorization to proceed must be denied "voted 30.948 (59.05%)." Regarding the answer: "No, it was not for the protection of an interest of the state, therefore the authorization to proceed must be approved "voted 21.469 (40.95%) The majority therefore decided that the fact occurred for the protection of a state interest, so it must be denied the authorization to proceed ", reads the blog of the Stars at the end of the vote on the Rousseau platform.

(...)
« Viimeksi muokattu: 19.02.2019, 03:12:03 kirjoittanut Pullervo »
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 230
 • Liked: 47165
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
^ Senaatissa joku pienempi komitea äänesti eilen asiasta. Tuo naurettava Diciotti-kidnappaustutkinta blokattiin äänin 16-6.

https://uk.reuters.com/article/uk-italy-politics/italy-senate-blocks-investigation-into-salvini-for-holding-migrants-on-ship-idUKKCN1Q81ZU?rpc=401& (19.2.2019)

Lainaus
Italy Senate blocks investigation into Salvini for holding migrants on ship

An Italian Senate committee voted on Tuesday to block an investigation into accusations of kidnapping against Deputy Prime Minister Matteo Salvini over his decision to hold 150 migrants on board a ship for five days last August.

The committee voted 16 to 6 to stop the investigation into Salvini, who is also interior minister and the leader of the hard-right League party which rules in a coalition with the anti-establishment 5-Star Movement.

The case has sown division within the government and in particular within 5-Star, which has built its support on pledges to bring transparency to Italian politics and has harshly criticised past parliamentary manoeuvring to halt judicial proceedings against lawmakers.

(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 996
 • Liked: 4540
Libyan rannikkovartiosto pelasti eilen 114 "hädänalaista" yhdestä veneestä n. 100 kilometriä Khomista pohjoiseen. Heidät vietiin takaisin Libyaan.


Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 230
 • Liked: 47165
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
^ Tähän liittyen: Ranska aikoo lahjoittaa Libyan rannikkovartiostolle kesäkuussa kuusi partiovenettä sekä lisäksi kouluttaa rannikkovartioston henkilöstöä.

http://www.addresslibya.com/en/archives/41690 (17.2.2019)

Lainaus
France to deliver 6 boats to the Libyan Coast Guard in June

France’s Defense Minister, Florence Parly, announced on Saturday that her country will provide the Libyan Coast Guard with six equipped boats, which will arrive in June.

The announcement came during Parly’s meeting with Prime Minister of the Tripoli-based Government of National Accord (GNA), Fayez Al-Sarraj, in the margins of the Munich Security Conference.

The French minister also approved a program for training and equipping the Libyan Coast Guard, which Parly praised its successes in the face of the problems of illegal immigration.

At the end of the meeting, Al-Sarraj invited the French minister to Libya in the context of consolidating relations between the two countries.
« Viimeksi muokattu: 21.02.2019, 21:23:37 kirjoittanut Alaric »
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Tagit: italia välimeri