Kirjoittaja Aihe: 2009-04-01 Italia: Välimeren vaarat ja Lampedusan liikenne (yhdistetty)  (Luettu 694705 kertaa)

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 678
 • Liked: 18448
Pitkä juttu siitä kuinka tämä Libyan kautta tuleva siirtolaisliikenne ruokkii prostituutiota lieveilmiöinen ja oman elintason parantamiseksi ollaan liikkeellä:

Sofia, 17, tiesi, että prostituutio olisi hinta paremmasta elämästä, mutta ajatteli, ettei se niin pahaa voi olla
https://www.is.fi/menaiset/ilmiot/art-2000007711799.html

Lainaus
Halusin kokeilla vähän parempaa elämää, hän kertoo turvatalossa Sisilian Taorminassa.

”Vähän paremmalla elämällä” hän tarkoittaa omaa rahaa, kivaa työtä, opiskelumahdollisuuksia. Pakotietä raskaista kotitöistä, sisarusten vahtimisesta, siivoamisesta ja lannistavasta köyhyydestä.

Nigeria on Afrikan väkirikkain maa, josta lähdetään keinoja kaihtamatta. Maassa asuu yli 200 miljoonaa ihmistä. Väestön keski-ikä on 18 vuotta, ja joka neljäs on työtön. Tuloerot maassa ovat valtavat.

Sofia joutui lopettamaan koulunkäynnin 14-vuotiaana. Vanhemmilla ei ollut enää varaa – tai halua – maksaa koulusta. Sofia halusi kuitenkin itsenäistyä. Äitinsä kautta hän sai yhteyden naiseen, joka tunsi miehen, joka järjesti ihmisiä Libyasta Eurooppaan.
...
Sofia kyllä tiesi, että hänen työnsä Euroopassa olisi prostituutiota.

– Ajattelin kuitenkin, että se olisi sitä vain aluksi. Ajattelin, että säästäisin rahaa ja pääsisin opiskelemaan vaikka sairaanhoitajaksi.
...
Turvataloa ylläpitää Penelope-niminen kansalaisjärjestö, joka perustettiin jo parikymmentä vuotta sitten torjumaan ihmiskauppaa ja auttamaan prostituoituja.

Sofian lisäksi turvatalossa asuu tällä hetkellä parikymmentä muuta nuorta naista ja neljä vauvaa. Naiset ovat kaikki nigerialaisia, suurin osa köyhästä Edon maakunnasta. Vaikka Nigeriassa on ihmiskaupan vastaista valistustyötä, ei tieto tavoita kaikkia.

Kaikki turvatalon naiset ovat tulleet Italiaan alaikäisinä. Monet kuvittelivat, että pääsisivät opiskelemaan tai saisivat töitä kauneushoitolasta, ravintolasta tai vaatekaupasta. Toiset tiesivät tulevansa prostituoiduiksi, mutta ajattelivat kuten Sofia, ettei se voi niin pahaa olla, etteikö sitä voisi aluksi tehdä.
...
Joyce on yhdeksänlapsisesta perheestä, ja oma perhe painosti häntä lähtemään. Hän kuitenkin kuvitteli lähtevänsä Ranskaan opiskelemaan.

Kuten yllä olevasta näkyy, liikkeelle on lähdetty elintason parantamiseksi köyhästä maasta, ei suinkaan minkään pakolaisasemaan oikeuttavan syyn perusteella.

Lainaus
Ennen lähtöä Joyce asui muiden Eurooppaan haluavien tyttöjen kanssa kuukausia salakuljettajien taloissa libyalaisessa getossa. Ruokaa oli niukasti, ja heidät pakotettiin seksiin.
...
Myös Sofian piti odottaa meren ylitystä Libyassa. Sofia kertoo, että salakuljettajat vaihtoivat Eurooppaan haluavien tyttöjen asuinpaikkaa muutaman päivän välein, etteivät poliisit pääsisi heidän jäljilleen. Lopulta eräänä yönä lähdettiin matkaan, mutta poliisi pysäytti veneen ja vei tytöt vankilaan. Toinenkin lähtö oli epäonnistua, mutta salakuljettajat ilmeisesti lahjoivat poliisit.

Kahden päivän jälkeen merellä alkoi näkyä maata: se oli Augustan satama eteläisessä Sisiliassa.
...
Satamassa Sofian olisi pitänyt soittaa heti numeroon, jonka hän oli opetellut ulkoa. Sofia ei kuitenkaan soittanut. Sen sijaan kun avustusjärjestön työntekijä pyysi hänet mukaansa, Sofia teki salamapäätöksen ja lähti.
...
Turvatalossa naisille opetetaan lastenhoitoa ja italiaa. Kaikki eivät osaa lukea. Kaikille etsitään kuitenkin koulutusmahdollisuuksia ja tarjotaan psykososiaalista tukea.
...
19-vuotiaalla Bellalla on viiden kuukauden ikäinen tytär. Bellakin tiesi jo lähtiessään joutuvansa myymään seksiä, mutta hän ajatteli, ettei vaihtoehtoja ollut.

– Kotona oli vain niin köyhää ja kurjaa. Perheen vanhimpana minun täytyi lähteä, hän sanoo.

Bellan laiva joutui myrskyyn, ja Italian merivartiosto pelasti matkustajat. Bellan poikaystävä pidätettiin, ja Bella tuotiin turvataloon. Kun poikaystävä pääsi ulos, Bella karkasi turvatalosta ollakseen miehen kanssa. Yhdeksän kuukautta myöhemmin, pari päivää ennen synnytystään, Bella ilmestyi takaisin.

Bella ei halua kertoa, missä hän vietti yhdeksän kuukautta. Nyt hän ei jaksaisi hoitaa lastaan.

– Olen surullinen ja masentunut. En pysty nukkumaan. Ajattelen perhettäni, joka ei saa minulta nyt rahaa. Haluaisin päästä töihin, jotta voisin auttaa äitiä ja sisaruksiaan Nigeriassa. Voisin pestä astioita ravintolassa tai siivota, Bella sanoo.

Ja taas paljastui motiiviksi raha, eikä suinkaan mikään hädänalaisuus.

Lainaus
Lisäksi Bella on vihainen. Hän kaipaa poikaystäväänsä, mutta ei voi soittaa hänelle, koska turvatalossa naisilta otetaan puhelimet pois.

Se tehdään siksi, etteivät naisten salakuljettajat tai hyväksikäyttäjät voi soittaa heille. Naiset ovat vaarassa niin kauan kuin heidän velkansa on maksamatta.
...
Tyypillisesti naiset ovat velkaa kauppiailleen noin 30 000–40 000 euroa. Se pitäisi maksaa pakkoprostituutiolla. Töitä saa tehdä pitkään, sillä Sisiliassa katuprostituoitu saa tällä hetkellä noin 25–30 euroa asiakkaalta.
...
Jos salakuljettajilla on edelleen tytön puhelinnumero, he soittelevat ja houkuttelevat häntä takaisin kadulle.

Joskus naiset myös karkaavat, kuten Bella. He saattavat löytää poikaystävän, joka osoittautuukin rikolliseksi. Monet myös jatkavat matkaansa muualle Eurooppaan, Pohjoismaihin ja Suomeen asti. Suomeenkin on viime vuosina tullut muutamia kymmeniä nigerialaisia prostituoituja Italiasta ja Espanjasta. He työskentelevät kadulla eivätkä yleensä viivy maassa kauan.

Tämä Välimeren ylittävä prostituutio tuo mukanaan myös rikollisuutta, joka leviää myös Italian ulkopuolelle Euroopassa. Esimerkiksi nigerialaisia prostituoituja on tämänkin jutun mukaan tullut Suomeenkin. Onko samalla alkanut tähän prostituutioon liittyvä järjestäytynyt rikollisuus levittäytyä Suomeen?:

Lainaus
Rikolliset taas seuraavat tyttöjä nykyään myös Italian ulkopuolelle, Concetta Restuccia sanoo. Näin rikollisuus leviää muualle Eurooppaan.

– Tytöt ovat hyvin hämmennyksissään, kun he tulevat meille. He eivät välttämättä luota auttajiin, ja he ovat toisinaan tehneet juju-valan. Toisinaan heitä vaaditaan uusimaan se täällä.

Juju on vanha nigerialainen mustan magian rituaali, jossa nuori nainen vihitään rikollisjoukkoon. Valan rikkojalle uskotellaan käyvän huonosti. Etenkin kouluja käymättömiä tyttöjä pelotellaan jujulla.

On myös merkillepantavaa se, että järjestelmän kaikkia heikkouksia käytetään hyväksi, mikä vain pahentaa tilannetta. Kun raskaana oleville on alettu myöntää oleskelulupia, vaikka todellista tarvetta turvapaikkaan ei olisikaan, niin nyt alaikäisiäkin on yhä useammin oleskeluluvan toivossa alettu tehdä raskaiksi:

Lainaus
Uusi ilmiö ovat raskaana olevat alaikäiset. Raskaana oleva turvapaikanhakija ja tämän puoliso saavat Italiassa oleskeluluvan. Niinpä monet salakuljettajat yrittävät nyt päästä itsekin Italiaan saattamalla kuljettamansa tytön raskaaksi. He esittävät tytölle rakastunutta poikaystävää ja vannovat haluavansa perustaa perheen.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan ja mies saa oleskeluluvan, hän yleensä jättää tytön tai pakottaa hänet kadulle. Velka on maksettava.

– Kun oleskeluluvan saanut nainen synnyttää, sairaalan ulkopuolelle saattaa ilmestyä joukko miehiä, jotka kaikki väittävät olevansa syntyvän lapsen isä.
...
Erityisen vilkkaita vuosia olivat 2016 ja 2017; esimerkiksi vuonna 2016 nigerialaisia naisia tuli Italian satamiin arviolta 11 000.

Tulijat ovat myös yhä nuorempia. Useimmat ovat 16–17-vuotiaita, mutta Ajello on tavannut jopa 14–15-vuotiaita ihmiskaupan uhreja. Järjestöt ovat raportoineet Sisilian kaduilla jopa kymmenvuotiaista.
...
Hänellä on mukanaan kondomeja, järjestön käyntikortteja ja päiväkirja. Siihen hän kirjaa tapaamiensa naisten lukumäärän, nimet ja kansallisuuden. Onko uusia? Kuka tarvitsee apua? Suurin osa naisista on nigerialaisia, mutta joukossa on myös kolumbialaisia, bulgarialaisia ja romanialaisia.
...
– Tänään on ollut huonosti asiakkaita, Daisyksi esittäytyvä nainen valittaa.
...
Sofia vaikuttaa silti iloiselta. Hän on saanut jatkaa koulunkäyntiä, vaikka peruskoulun käyminen aikuisena vähän tympiikin. Hän opiskelisi mieluummin jo johonkin ammattiin.

Penelope yrittää löytää kullekin sopivia koulutuspolkuja. Se ei ole helppoa, koska Italia ei halua enää lisää siirtolaisia tai turvapaikanhakijoita. Lakeja on kiristetty, vastaanottokeskuksia suljettu ja palveluita karsittu.
...
– Nigeriaan en palaa koskaan.
« Viimeksi muokattu: 06.01.2021, 01:39:08 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 708
 • Liked: 85630
Apu/Image-lehdessä pitkä nyyhkyjuttu huhtikuun 2015 laivaonnettomuudesta Libyan edustalla. Tarkoitus on vaikuttaa lukijan tunteisiin ja syyllistää eurooppalaiset, mutta juttu päätyy osoittamaan, että hukkumisten taustalla on silkka elintasopakolaisuus ja järjenvastainen heittäytyminen Allahin huomaan vaikka kuoleman uhalla. Traagisten ja täysin turhien hukkumisten syynä voivat olla haaveet tiilitalosta, ilmaisesta hammashoidosta tai paremmasta menestyksestä naismarkkinoilla.

Apu: Huhtikuussa 2015 sininen kalastusalus upposi Libyan edustalla yli 800 ihmistä kyydissään. Toimittaja Taina Tervonen tapasi laivassa olleiden omaisia ja miehen, joka ei mahtunut alukseen. 21.9.2019

Lainaus
Taina Tervosen artikkeli Välimerta ylittävistä siirtolaisista sai uuden Kehitysjournalismin palkinnon

ENSI KERTAA jaetun Kehitysjournalismin palkinnon on voittanut vapaa toimittaja Taina Tervonen artikkelillaan Kadonneiden laiva, joka on ilmestynyt Image-lehdessä syyskuussa 2019.

Tiedotteen mukaan palkintoraati kiitti Tervosta tavasta, jolla tämä avasi Eurooppaan suuntautuvan siirtolaisuuden teemaa, sen ytimeen yltäen. Kadonneiden laiva on osa lähes neljä vuotta kestänyttä projektia, joka kertoo Välimereen kadonneista.

”Olen kirjoittanut siirtolaisuudesta koko sen ajan, jonka olen toimittajana tehnyt töitä, eli 20 vuotta”, Tervonen (s. 1973) kertoo samassa tiedotteessa. ”Tuossa ajassa Euroopan rajat ovat sulkeutuneet aina vain tiukemmin ulkopuolelta tulevilta, mutta eurooppalaisten liikkuminen maailmalla on kasvanut.”
Helsingin Sanomat 21.1.2021

Edit:
Lainaus
”Olen kirjoittanut siirtolaisuudesta koko sen ajan, jonka olen toimittajana tehnyt töitä, eli 20 vuotta. Tuossa ajassa Euroopan rajat ovat sulkeutuneet aina vain tiukemmin ulkopuolelta tulevilta, mutta eurooppalaisten liikkuminen maailmalla on kasvanut”, Tervonen sanoo.

”Lähteminen on aina painava päätös. Taakse on jätettävä monta asiaa: koti, kieli, omaiset, ystävät. Tiedän sen nahoissani, koska olen itsekin sen päätöksen elämässäni tehnyt, niin kuin vanhempani aikoinaan minua ennen. Ihmiset ovat liikkuvaa sorttia. Miksi minulla on oikeus ylittää rajat laillisesti ja turvallisesti, mutta jutun senegalilaiselle Mamadou Seydoulla ei ole muuta mahdollisuutta kuin laittaa henkensä pantiksi? Ehkä tämä on se kysymys, joka saa minut palaamaan näihin aiheisiin kerta toisensa jälkeen.”

”Freelancerina palkinto tarkoittaa minulle myös hyvin konkreettista asiaa: mahdollisuutta rahoittaa seuraavaa työn alla olevaa projektiani, joka kertoo afrikkalaisten esineiden matkasta eurooppalaisiin museoihin ja siirtomaa-ajan väkivallan yhteyksistä Black Lives Matter -liikkeeseen.”

“Kadonneiden laivassa” Tervonen tarttuu tärkeään aiheeseen, josta uutisoidaan aivan liian vähän. Erityisesti raati arvosti sitä, että vapaa toimittaja on tehnyt näin vaativan työn.

”Eurooppalaisten silmien alla tapahtuu järkyttäviä asioita, kuten ihan kaikki tietävät”, sanoo toinen raadin jäsen, journalistiikan työelämäprofessori Reetta Räty.

”Tässä jutussa laiminlyöntejä, välinpitämättömyyttä, häikäilemättömyyttä, kurjuutta, toivoa, menetyksiä ja lähtijöiden arkea katsotaan silmiin. Kadonneiden laiva on perusteellinen, monella tasolla liikkuva juttu. Ollaan maailmalla, otetaan selvää, etsitään ihmiset, istutaan juttelemaan, kuunnellaan – tämä on ymmärrystä lisäävää journalismia.”
Viestintä- ja kehityssäätiö Vikes: Kehitysjournalismin palkinto Taina Tervoselle 21.1.2021

Keharijournalismia:
Lainaus
Toimittaja Esa Salminen, Vikes
Onko sulle selvinnyt, kun olet näitä vaikeita isoja kysymyksiä pohtinut, että miksi meillä toisilla on oikeus matkustaa aika vapaasti ja toisilla ei?
Taina Tervonen
Ei siihen ole mitään muuta syytä kuin se passi!

Tuo Esa Salminen taas on esittänyt tosissaan, että rajat pitäisi avata miljardien kehitysmaalaisten maahanmuutolle.
« Viimeksi muokattu: 21.01.2021, 17:45:23 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

edb

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 345
 • Liked: 1159
Ocean Viking on ollut ainoana tarjoamassa ilmaisia kyytejä Eurooppaan ikuisen elatuksen piiriin laittomasti pyrkiville kehitysmaalaisille. Nyt kun EU lapioi Italialaisille roppakaupalla muun muassa suomalaisilta nyhdettyjä euroja, ei siellä päin näytä olevan ihmeemmin halua panna hanttiin, vaan Ocean Vikingille osoitettiin kiltisti Sisilian Augusta minne jättää mereltä kyytiin poimitut 373 asiakasta.

Lainaus käyttäjältä: Sos Mediterranee
Italian MRCC assigns Augusta, Sicily, as a PoS for the 373 survivors.

Tiedote
Uutisvirta.net – uutisia, blogeja, puheenvuoroja valtavirran ulkopuolelta

edb

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 345
 • Liked: 1159
Libyasta puskee porukkaa pohjoiseen jopa tuhannen sandaaliparia vuorokaudessa, muun muassa sellaisista maista kuin Norsunluurannikko, Mali ja Sudan. Yrittäneistä muutama sata avitetaan Eurooppaan meritaksien toimesta loppujen joutuessa palaamaan Libyaan kyttäämään uutta tilaisuutta.

Italia näyttää täysin antautuneen ihmissalakuljettajille. Se otti Ocean Vikingin edellisen lastin kiltisti vastaan, eikä määrännyt alusta edes karanteeniin. Niinpä se on heti perään kyöräämässä uutta 350 hengen porukkaa. Samaan aikaan espanjalaisten Open Arms on palannut avittamaan salakuljettajia.

Lainaus
'One of the busiest days in a long time' as hundreds flee Libya


"Today was one of the busiest days in a long time, maybe even in years," said Sea Watch International Head of Mission Neeske Beckmann on Thursday.

Moonbird, the migrant rescue organization's rescue plane, spotted eight boats in distress with several hundred people, while the crew on Friday was flying another mission to find five boats.

Overnight, the Mediterranean hotline for boats in distress, Alarm Phone, tweeted that 74 people who were fleeing Libya had reported that water was entering their boat.

Libyan coast guard intercepts at least 800 migrants

Meanwhile hundreds of people were intercepted in the Mediterranean sea off Libya's coasts and taken into detention over the last 24 hours, the UN migration agency IOM said on Friday.

The agency tweeted that more than 1,000 migrants have recently departed from Libya's shores, escaping "dire humanitarian conditions." Over 800 of them were stopped by the Libyan coast guard and sent to detention centers, the IOM said.
...
https://www.infomigrants.net/en/post/30091/one-of-the-busiest-days-in-a-long-time-as-hundreds-flee-libya

Meritaksien liikkeet kartalla.
Uutisvirta.net – uutisia, blogeja, puheenvuoroja valtavirran ulkopuolelta

edb

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 345
 • Liked: 1159
Meritaksi Open Arms tarjosi ilmaisen kyydin 146 eri puolilta Afrikkaa tulevalle laittomalle maahantunkeutujalle. Se on nyt tuomassa lastia Sisiliaan, sillä Italia on menettänyt kaiken kiinnostuksen puolustaa Euroopan rajoja.

Lainaus käyttäjältä: Euronews
The orgnanisation Open Arms says it rescued 106 migrants on Saturday evening around 120 kilometres off the coast of Libya.
...
The NGO's vessel already had 40 other migrants on board who had been rescued earlier after they got into trouble while trying to reach Europe.
...
After seeking permission from the Italian authorities all 146 passengers were disembarked in Sicily.

https://www.euronews.com/2021/02/14/mediterranean-rescue-open-arms-saves-over-100-more-migrants-off-libya

Todellisuudessa siis Open Arms on vasta matkalla Sisiliaan, kuten voi nähdä kartalta. Vahtivuoron ottaa seuraavaksi Aita Mari, joka tosin näyttää sammuttaneen paikannuslähettimensä lähestyessään Libyan rannikkoa.
Uutisvirta.net – uutisia, blogeja, puheenvuoroja valtavirran ulkopuolelta

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 870
 • Liked: 1532
Italia näyttää täysin antautuneen ihmissalakuljettajille. Se otti Ocean Vikingin edellisen lastin kiltisti vastaan, eikä määrännyt alusta edes karanteeniin. Niinpä se on heti perään kyöräämässä uutta 350 hengen porukkaa. Samaan aikaan espanjalaisten Open Arms on palannut avittamaan salakuljettajia.

Ei tässä auta muu kuin odottaa seuraavia vaaleja ja sitä että Salvini pääsee taas vallan kahvaan.

edb

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 345
 • Liked: 1159
Italiaan tunkee taas porukkaa sitä tahtia että vastaanottokoneisto yskii pahanpäiväisesti. Eräät onnistuvat rantautumaan Lampedusaan omin nokkineen. Ja sitten on niitä jotka saavat ilmaisen kyydin, viimeksi siis Open Armsin tuomat 146 kehitysmaalaista.

Loistoristeilijä GNV Allegra toimii Italiaan tunkeutuneiden kehitysmaalaisten tilapäisenä karanteenina ennen kuin heidät lasketaan vapaalle jalalle. Nyt on käynyt niin ikävästi että Open Armsin on odotettava Porto Empedoclen edustalla lasteineen päivineen että Allegrasta vapautuisi paikkoja.

Toki tämä on vain tilapäinen viivytys. Sen jälkeen kun EU lupasi Italialle miljardikaupalla muun muassa suomalaisten euroja, ei kehitysmaalaisten invaasio Italian kautta Eurooppaan ole ollut mikään ongelma.

Lainaus
...
(ANSAmed) - AGRIGENTO, FEBRUARY 16 - The migrant rescue ship Open Arms arrived in Sicily's Porto Empedocle on Tuesday carrying 146 people it had saved in several operations conducted in the Mediterranean Sea.

It will have to wait until about 100 other people who have finished their quarantine period onboard the Allegra vessel disembark before those it is carrying will be allowed to.
...
On Tuesday evening, another roughly one hundred migrants are expected to arrive on a ferry in Porto Empedocle from the island of Lampedusa. These people will be transferred onto the Allegra as well.
...
https://www.ansa.it/english/news/general_news/2021/02/16/open-arms-migrant-rescue-ship-brings-146-to-porto-empedocle_3ea20df2-a363-46f8-b5bc-6ed861ccea29.html

Lainaus
...
99 migrants arrive on Lampedusa

Two more boats arrived on the Sicilian island of Lampedusa without intervention or help, added epd. They reported a total of 99 migrants on board, including 20 women and eight minors. According to the Italian online agency Mediterraneo Cronaca, most on board these boats came from Syria, Tunisia and sub-Saharan African countries.

The online news portal News Sicilia also reported the arrival of the 99, saying both boats had set off from Tunisia and arrived in the night between Friday, February 12 and Saturday, February 13.

Last week, a recorded 1,500 migrants were taken back to Libya after they were intercepted by Libyan coast guards. According to La Stampa, "about 500 were rescued by humanitarian rescue organizations or arrived on the Italian island of Lampedusa under their own steam."

https://www.infomigrants.net/en/post/30264/mediterranean-146-migrants-rescued-one-shipwreck-at-weekend
Uutisvirta.net – uutisia, blogeja, puheenvuoroja valtavirran ulkopuolelta

edb

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 345
 • Liked: 1159
Oukkidoukki, löytyyhän sitä tilaa karanteenilaivasta kun on halu edistää kehitysmaalaisten invaasiota Eurooppaan. Open Armsin kyydissä tulleet maahantunkeutujat on lapsia lukuunottamatta siirretty karanteeniin Allegraan. Open Arms miehistöineen on viimeaikaisesta käytännöstä poiketen määrätty karanteeniin Porto Empedoclen edustalle.

Lainaus käyttäjältä: konekäännös
The Coast Guard of Porto Empedocle has issued an order with which it imposes fiduciary isolation and quarantine for all the crew of the Open Arms which on Tuesday landed in the town of Agrigento indicated by the Italian authorities as a safe harbor for the landing of 146 rescued migrants.
...
About fifty rescued minors were transferred to the reception facility in Casteltermini. The others were transferred to the "Allegra" quarantine ship to observe the period of anti-Covid health surveillance.

https://agrigento.gds.it/articoli/cronaca/2021/02/19/migranti-per-la-open-arms-divieto-di-navigazione-e-quarantena-per-lequipaggio-a-porto-empedocle-431d5f5f-e4bd-48fc-8b14-f0835a065442/

Baskien operoima Aita Mari tarjosi vuorostaan ilmaisen kyydin 102 pääasiassa Somaliasta lähtöisin olevalle tunkeilijalle, jotka Italia ottaa kiltisti vastaan niin kuin sen nykykäytäntö on.

Lainaus käyttäjältä: konekäännös
...
The Italian authorities accepted on Saturday (20.02.2021) the 102 migrants rescued on Friday by the Spanish ship "Aita Mari", from the Spanish NGO Salvamento Marítimo Humanitario (SMH), who disembark in the port of Augusta, on the island of Sicilia (south), the organization reported on social media.
...
The boat has 57 minors, an eight-month-old baby and 8 women on board, and most of those rescued are of Somali origin.

https://www.dw.com/es/italia-autoriza-desembarco-de-102-migrantes-del-aita-mari-en-sicilia/a-56638678
Uutisvirta.net – uutisia, blogeja, puheenvuoroja valtavirran ulkopuolelta

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 708
 • Liked: 85630
Lainaus
Helena Petäistön kolumni: Korona teki Italialle saman kuin jos Suomesta palaisivat kaikki metsät poroksi – nyt velkainen maa hakee pelastajaa Super-Mariosta

[...]

Sekin olisi tärkeää pitää mielessä, miten suuressa paineessa ja mukisematta Italia hoiti Välimeren yli tullutta maahan muuttovirtaa vuosikaudet, kunnes populistit nousivat maassa valtaan. En oikein usko, että meiltä Suomesta olisi sellaista kestokykyä koskaan löytynyt.
MTV 21.2.2021

Luultavasti Petäistö uskoo itsekin, mitä kirjoittaa.

Italiahan ei ole "hoitanut muuttovirtaa", siten kuin se Suomessa ymmärretään, vaan maa on jo kymmeniä vuosia ohjannut tulijat eteenpäin muualle Eurooppaan tai työllistänyt heidät rikollisesti harmaaseen talouteen. Muun muassa arabikevään aikaan Italia myönsi 20 000 laittomalle tunisialaiselle siirtolaiselle oleskeluluvat, jotta he pääsivät jatkamaan matkaansa laillisesti Ranskaan. Nekään, jotka jostain syystä hakevat turvapaikkaa jo Italiasta ja saavat oleskeluluvan, eivät ole oikeutettuja italialaiseen sosiaaliturvaan, vaan elanto ja asunto on ansaittava omalla työllä. Useimmat jatkavatkin matkaa lihapatojen ääreen pohjoiseen.

Kun kestokyvystä puhutaan, turvapaikkamaahanmuuton ja -järjestelmän sekä maahan jäävien kulut yhteiskunnalle ovat aivan toista luokkaa anteliaassa Suomessa kuin Italiassa. EU on myöntänyt Italialle ja Kreikalle miljardeja euroja maahanmuuton ongelmien selvittämiseen, mutta maat vaativat aina vain lisää, vaikka rahat ovat selkeästi menneet jonnekin muualle kuin leirien olosuhteiden parantamiseen tai laittoman siirtolaisuuden torjuntaan.

Lainaus
FINLAND

- Cash grant of 316 euros/month for a single adult and 267 euros for partners and adult children; meals must be paid for. If meals are provided, cash grant is 93 or 76 euros per month.

- Must do unpaid community service as step towards integrating or risk losing part of the grant; cannot work elsewhere for first 3-6 months.

- Can apply to receive up to 1,000 euros to return home.

- On approval: three years’ state-financed housing; full welfare benefits, schooling, day care and child benefit; language lessons and help with finding a job.

ITALY

- No right to work until asylum granted, or during first six months, whichever comes first.

- State pays 35 euros/day for each person housed, but most of this goes to the centers providing the meals and shelter. Asylum seekers are entitled to 2.50 euros per day pocket money. Classes in Italian provided in some centers.

- On approval: right to work; stay permit of one, three or five years; no cash or housing.
Reuters: Factbox: Benefits offered to asylum seekers in European countries 16.9.2015

Kun populistit nousivat valtaan Italiassa, he lähes lopettivat laittomien siirtolaisten muuttovirran, mitä liikenteestä hyötyvä mafia ja EU-johtajat eivät voineet hyväksyä. Nyt liikenne saa taas jatkua EU:n ja Italian uuden hallituksen siunauksella.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 086
 • Liked: 5921

Libyasta lähtenyt kippo, jossa oli toistasataa matkustajaa, sai 15 tunnin merimatkan jälkeen vuodon. Alkuvaiheessa menehtyi kahdeksan. Sitten ohiseilannut kauppa-alus ryhtyi pelastustoimiin. Kaikkiaan 41 pelätään menehtyneen ja 77 selviytyneen ja eloonjääneet majailevat nyt Lampedusassa.
Båten hade färdats över Medelhavet i 15 timmar, från Libyens kust med mål Europa, när den började att läcka in vatten.

Ombord fanns 120 personer. Åtta av dem omkom innan ett handelsfartyg lyckades komma till undsättning. Men försöken att undsätta de övriga var svår.

Sammanlagt befaras det att 41 personer omkom, utifrån de noggranna vittnesmål som de 77 överlevande har avgivit. Endast en kropp kunde bärgas.

Minst tre barn finns bland dem som tros ha drunknat. Ett spädbarn räddades, vars mor också ska ha drunknat. De överlevande togs till Lampedusa i Italien. (TT)

https://live.aftonbladet.se/supernytt/news/maanga-doeda-efter-15-timmarsfaerd-paa-medelhavet.UmoCZDNNQ
”Oikeusvaltiossa peruspalveluministeri ei voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä jonkun lain pykäliä pitämällä tiedotustilaisuuksia.”

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 24 313
 • Liked: 61911
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Siellä on Sea-Watch 3 -meritaksissa tällä hetkellä jo 361 laitonta matua (317 + 44) ja lisääkin ilmeisesti olisi tarjolla.

Nämä Euroopan tuhoa edistävät ihmissalakuljettajat pitäisi tuomita pitkiin vankeusrangaistuksiin.

https://twitter.com/seawatch_intl/status/1365998916374843393


https://twitter.com/seawatch_intl/status/1366057190184869896

Sinimusta liike - uusi kansallismielinen puolueprojekti!

Puolueohjelma on julkaistu ja kannattajakorttikeräys on kohta alkamassa.

https://sinimustaliike.fi/

vihapuhegeneraattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 376
 • Liked: 4656
 • Generating Hatespeech since 2011
Libyan rannikkovartiosto pelastanut satoja afrikkalaisia merihädästä oman rannikkonsa edustalla. Rasismisyytöksiä odotellessa.

https://www.kansalainen.fi/libyan-vasymaton-rannikkovartiosto-yha-harvemmat-laittomat-siirtolaiset-paasevat-eurooppaan-keskisella-valimerella/

Lainaus
Libyan väsymätön rannikkovartiosto: Yhä harvemmat laittomat siirtolaiset pääsevät Eurooppaan keskisellä Välimerellä

Yhä harvemmat Libyasta kohti Eurooppaa lähteneet laittomat siirtolaiset pääsevät määränpäähänsä. Sen sijaan heidät palautetaan Libyaan.

Suurin osa keskisellä Välimerellä kohti Eurooppaa yrittävistä siirtolaisista lähtee Libyan rannikolta pienillä aluksilla vaarantaen henkensä ja rahansa.

Jotkut veneistä joutuvat vaikeuksiin aaltojen ja tuulen keskellä, kun taas toiset kärsivät moottorivioista tai bensiini loppuu. Tällöin siirtolaiset joutuvat luottamaan ystävällismielisiin kansalaisjärjestöihin, jotka taukoamatta partioivat Libyan edustalla poimiakseen kyytiin siirtolaisia ja viedäkseen heidät Eurooppaan.

Kaikkien muiden vaarojen lisäksi on myös suuri riski, että Libyan viranomaiset murskaavat siirtolaisten unelmat pääsystä vauraaseen Eurooppaan. Sen lisäksi, että Libyan rannikkovartiosto estää veneitä lähtemästä  merelle, se myös pysäyttää jo merelle ehtineitä aluksia, olivatpa nämä vaarassa tai eivät.

Siirtolaisten yritykset päästä laittomasti Eurooppaan ovat muuttumassa kilpailuksi Libyan rannikkovartioston kanssa. Jos rannikkovartiosto onnistuu pysäyttämään siirtolaiset merellä, tuhansien eurojen maksut ihmissalakuljettajille haihtuvat hetkessä tuhkana tuuleen, sillä tällöin siirtolaiset palautetaan Pohjois-Afrikkaan...<SNIP, loput artikkelista>


akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 163
 • Liked: 32059
Die Welt kertoo tänään kuinka Välimeren matkailusesonki on taas alkamassa. Jutussa myös lyhyt video kulttuurin rikastajien, työvoimapulan paikkaajien ja uusien kaarnalaivainsinöörien venematkueesta, jonka "pelastusalus" korjaa näppärästi talteen hoitaakseen ihmissalakuljettajien logistiikkaketjusta sen tärkeimmän osuuden, eli loppuetapin Italiaan. Samaan aikaan "tiukaksi rajavalvojaksi halajava" EU seisoo tumput suorina. Tuossa näkee taas kerran mikä on todellisuus kaikista valheellisista puheista ja sumutuksista riisuttuna. Lähes kaikki näistäkin tulijoista jää lopulta Eurooppaan, eikä ainakaan EU aio tehdä sille asialle yhtään mitään.

Lainaus
Sea Watch pelasti yli 300 ihmistä parissa päivässä

Seitsemän kuukautta kestäneen pakkotauon jälkeen on yksityinen pelastusalus "Sea-Warch-3" taas matkalla kohti toiminta-aluettaan Libyan rannikkovesillä. Alus on ottanut kyytiinsä jo satoja merihätään joutuneita ihmisiä. He pyytävät nyt Italian rannikkovartiostolta apua.

Salvini sai Italiassa sisäministerinä ollessaan muutettua käytäntöjä ja Välimeren ylitysliikenne tyrehtyi lähes kokonaan. Saas nähdä mitä tapahtuu nyt, kun Italian pääministeriksi nousi EU-mies EKP:n entinen pääjohtaja Draghi.

Jos kyse olisi merihädästä pelastamisesta, niin silloin veisivät koko köörin takaisin lähimmälle rannikolle, eli Libyaa. Näin onnistuisivat pelastamaan vielä enemmän merihätäläisiä, kun lyhyellä kuskauksella selviää kustakin lastista. Jokaiselle kuitenkin lienee selvää jo, että kyse ei ole pyyteettömistä pelastustoimista, vaan poliittisista aktioista, joita etenkin vasemmisto tukee kynsin hampain. Samalla tämä väki toimii ihmissalakuljettajien logistiikka-apureina, sekä maahanmuuttoteollisuudelle elintärkeinä uuden lastin ja materiaalin välittäjätahona. Ilman näitä koneisto alkaa yskimään ja profitit haihtuvat taivaan tuuliin.
« Viimeksi muokattu: 01.03.2021, 14:01:49 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

edb

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 345
 • Liked: 1159
Meritaksi Sea-Watch 4 on seissyt Italian viranomaisten määräyksestä Palermon satamassa viime syyskuusta lähtien. Syynä on ollut kiista siitä millaiset vaatimukset pelastustoimintaa harjoittavan aluksen tulisi täyttää. Juttu on edennyt EU-tuomioistuimeen ja päätöstä odotellessa Palermon hallinto-oikeus päätti tilapäisesti kumota alukselle asetetun toimintakiellon.

Saman firman operoima Sea-Watch 3 kärttää edelleen Sisilian edustalla lupaa laskea maihin kyydissään olevat 363 Eurooppaan laittomasti pyrkivää kehitysmaalaista.

Lainaus
Italian authorities had detained the rescue ship Sea-Watch 4 after a port state control on Sept. 19, 2020, on flimsy grounds. Today, Tuesday, the Administrative Court in Palermo preliminarily suspended the detention of the Sea-Watch 4. Meanwhile, the rescue ship Sea-Watch 3, with 363 rescued people on board, continues to wait off Sicily for the allocation of a port of safety.

https://sea-watch.org/en/rescue-ship-sea-watch-4-is-free/

Ihmissalakuljettajien jatkoyhteydet paranevat entisestään, kun Saksan kirkollisten piirien rahoittama Sea-Eye 4 saadaan lähikuukausina toimintakuntoon Rostockin telakalla. Sen ja muiden meritaksien liikkeitä voit seurata täällä.Uutisvirta.net – uutisia, blogeja, puheenvuoroja valtavirran ulkopuolelta

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 708
 • Liked: 85630
Lainaus
Maailmaa pelastamassa

Kausi 1. 8/12. Jakson aiheena tekniikka ja tavara. Eero Paloheimon vieraina Mika Anttonen, Maija-Riitta Ollila sekä Ilkka Herlin. Keskustelun moderaattorina Sanna Stellan.
https://www.permanto.fi/fi/web/alfatv/player/vod?assetId=73849146

Olipa taas absurdia "älykästä" keskustelua.

Lainaus
48:00-
Ilkka Herlin
Jokainen eurooppalainenhan tosissaan pelkää, että maahanmuutto kasvaa. Ja sehän tulee ihan väistämättä kasvamaan, ei mikään voi sitä estää! Niin meidän pitäisi tehdä kaikkemme sen eteen, että ihmiset voisi elää siellä, missä ne on syntyny niinkun ihmisarvoista elämää.

Kukaan ei kyseenalaistanut, vaan kaikki nyökkäilivät Herlinin puheille ja toistivat vastaavia ajatuksia omissa puheenvuoroissaan. Totta kai Euroopan on kipattava velaksi hankkimansa rahat Afrikkaan, koska se on kuulemma meidän etumme.

Oikeasti maahanmuutto kasvaa juuri niissä rajoissa, joissa me eurooppalaiset annamme sen raja- ja maahanmuuttopolitiikalla kasvaa. Välimeren yli ei tule veneitä, eikä Kreikan rajan yli laittomia siirtolaisia, jos päätämme niin. Ketään ei tarvitse ampua, vaan riittää, että kaikki väkisin tulevat palautetaan automaattisesti kauas, vaikka Ruandan leireille.

Mutta jos rajat pidetään jatkossakin auki, koska miljoonien väärinkäyttämä eurooppalainen turvapaikkajärjestelmä mahdollistaa sen, niin totta kai parempaa elintasoa hakevia riittää vaikka satoja miljoonia. Se ei kuitenkaan ole väistämätöntä vaan poliittinen valinta.

Pelättyä muuttoliikettä on mahdollista rajoittaa vain puuttumalla siihen suoraan, ei epäsuorasti projektien ja kehitysapumiljardien avulla. Sekin vielä, että vaikka Afrikan yhteiskuntien muuttaminen länsimaisiksi ulkoapäin Euroopasta käsin on muutenkin haihattelua, elintason nousu vain kiihdyttää muuttollikettä. Myös nykymuotoinen kehitysapu ei vähennä vaan lisää Eurooppaan hakeutumista.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

edb

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 345
 • Liked: 1159
Raportti nimeltä The big wall ruotii sitä kuinka paljon jokseenkin ponnettomat yritykset suitsia laitonta siirtolaisuutta maksavat Italian valtion hallinnon eri haaroille. Kokonaislasku kuusivuotiskautena 2015-20 oli yhteensä 1,33 miljardia euroa, josta EU kuittasi 41%. Puolet rahasta, 666 miljoonaa, upposi rajavartiolaitoksen toimintaan. Ulkoasioiden ja kehitysyhteistyön hallinnonala kuittasi 376 miljoonaa, joista 253 miljoonaa upposi yhteistyöhön Afrikan valtioiden kanssa.

Puolustusministeriökään ei jäänyt nuolemaan näppejään. Se sai törsätäkseen 254 miljoonaa lähinnä surullisen kuuluisaan operaatio Sofiaan, joka piti vähin äänin lopettaa kun eivät onnistuneet saamaan kuriin ihmissalakuljetusta vaan päinvastoin roudasivat laivalasteittain elintasoturisteja Eurooppaan.

Sisäministeriö on roiskinut muutaman kymmenen miljoonan summia sinne tänne, muun muassa 32 miljoonaa siirtolaisuuden syiden juurimiseen. Niinköhän kääntävät syntyvyyden laskuun Afrikassa ja Lähi-Idässä? Kotiuttamisiin laitettiin 23 ministeriön jakamasta kaikkiaan 118 miljoonasta.

Libyan ja Tunisian rajavalvontaa on tuettu kaikkiaan 255 miljoonalla eurolla, ja tämä lienee se momentti jolla on ollut todellista siirtolaisuutta vähentävää vaikutusta.

Yllä mainitut luvut on poimittu kaikkea muuta kuin puolueettomasta lähteestä, minkä jo julkaisun nimi Internazionale tehnee selväksi. Lehti pahoittelee että vain 15 miljoonaa on panostettu laillisten reittien luomiseen siirtolaisille. Tämä kun kuulema on ainut tepsivä ratkaisu ihmissalakuljetusta vastaan. Tottahan tuo sikäli on, että vastaavasti laiton asekauppa loppuisi jos pyssyt voi kuka tahansa ostaa R-kioskilta.

Tunnetusti Australia on ainoana länsimaana onnistunut lopettamaan laittoman siirtolaisuuden lähestulkoon kokonaan. Olisi mielenkiintoista saada tietää paljonko aussidollareita tähän on kulunut ja kuinka ne on kohdistettu.

Lainaus
“Per la prima volta dalla decolonizzazione, la mobilità umana in Africa è diventata chiave di volta delle politiche italiane nel continente, tanto che gli analisti parlano di una diplomazia migratoria. Le quote di migranti in transito da un paese, il numero di posti di frontiera o di rimpatri, entrano nel gioco politico sullo stesso piano dei proventi dell’estrazione del petrolio, di promesse di investimenti, vendite di armi o accordi commerciali”, denuncia il rapporto. Questa diplomazia migratoria ha un costo: nel periodo tra il gennaio del 2015 e il novembre del 2020, l’Italia ha gestito almeno 317 linee di finanziamento per un totale di 1,33 miliardi di euro: il 59 per cento è composto da risorse stanziate direttamente da Roma, mentre il 41 per cento sono risorse europee gestite dall’Italia.
...
https://www.internazionale.it/notizie/annalisa-camilli/2021/03/02/italia-soldi-fermare-migranti
« Viimeksi muokattu: 04.03.2021, 10:32:17 kirjoittanut edb »
Uutisvirta.net – uutisia, blogeja, puheenvuoroja valtavirran ulkopuolelta

Tagit: