Kirjoittaja Aihe: 2009-04-01 Italia: Välimeren vaarat ja Lampedusan liikenne (yhdistetty)  (Luettu 808878 kertaa)

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 130
 • Liked: 4426
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Miksei Italia sano että antakaa sitten potkut EU:sta jos läpsyjen pysäyttäminen ja palauttaminen ei kelpaa? Liira takaisin joten Italian talouden saa paremmaksi eikä tarvitse pummata rahaa.
Kissafani

Aallokko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 526
 • Liked: 6066
Ylen haastattelemien tutkijoiden mukaan Melonin hallitus ei voi kieltäytyä kokonaan mereltä pelastettujen vastaanottamisesta, koska sillä ei ole varaa vaarantaa EU-suhdettaan.

Kumman kauan valtiot tosiaan sietävät tällaista Neuvostoliitto 2.0 -syöjätärtä, joka haluaa väkipakolla toteuttaa vastaanottajamaan tuhoavia väestönsiirtoja.

Toivoisi ja soisi, että tolkun maat unionissa muodostaisivat koalition, joka julistaisi nollatoleranssia ei-toivotulle maahanmuutolle, sanoo EU siihen mitä tahansa. Yksittäiset hallitukset ovat vähemmän voimakkaita syöjättären edessä.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 012
 • Liked: 114340
Hallitus toivottaa hyvää joulua.

Lainaus
Suomi ottaa vastaan Välimeren maista siirrettäviä turvapaikanhakijoita

Hallitus päätti 15.12., että Suomi helpottaa Välimeren alueen EU-maiden vastaanottojärjestelmien tilannetta ja ottaa vastaan enintään 175 näistä maista siirrettävää turvapaikanhakijaa. Siirrettävien hakijoiden tulee olla todennäköisesti kansainvälisen suojelun tarpeessa. Etusijalla ovat haavoittuvassa asemassa olevat hakijat, kuten ilman huoltajaa olevat alaikäiset, yksinhuoltajaperheet, sairaat ja vammaiset.

Eteneminen EU:n turvapaikkajärjestelmän uudistuksessa on Suomelle tärkeä tavoite. EU pyrkii nyt etenemään uudistuksessa vaiheittain edistäen tasapainoisesti uudistuksen velvoite- ja yhteisvastuuelementtejä. Keskeinen osa ensimmäistä vaihetta on jäsenvaltioiden kesäkuussa laatima poliittinen julistus yhteisvastuutoimista, joilla tuetaan EU:n ulkorajavaltioita Välimeren alueella. Siirrot ovat osa näitä toimia.

– Välimeren alueella sijaitsevilla EU:n ulkorajavaltioilla on keskeinen rooli muuttoliikkeen hallinnassa. Turvapaikanhakijoiden siirtäminen muihin EU-maihin vaikuttaa paitsi näiden valtioiden kykyyn vastaanottaa hakijoita, käsitellä hakemuksia ja ehkäistä luvatonta edelleen liikkumista, myös niiden halukkuuteen edetä yhteisen turvapaikkajärjestelmän uudistamisessa, sanoo sisäministeri Krista Mikkonen.

Siirrot ovat Välimeren alueen EU-maiden toivoma ensisijainen tapa osoittaa yhteisvastuuta. Siirroilla voidaan auttaa näitä maita kohtaamaan niihin suuntautuvaa muuttoliikepainetta ja edistää siten muuttoliikkeen hallintaa koko unionin alueella.

– On tärkeää, että Suomi tekee osansa turvapaikanhakijoiden auttamiseksi. Maantieteellisen sijaintinsa vuoksi Suomi voi itsekin joutua tilanteeseen, jossa se tarvitsee muiden jäsenvaltioiden tukitoimia siirtojen muodossa tai muulla tavoin. Siksi pidän tärkeänä, että myös Suomi tarjoaa tarvittaessa tukea muille jäsenvaltioille, ministeri Mikkonen sanoo.

Kesäkuiseen julistukseen perustuva yhteisvastuumekanismi on väliaikainen ja vapaaehtoinen. Sen toimivuutta tarkastellaan EU:ssa ensin 6 kuukauden ja uudelleen vuoden kohdalla, minkä jälkeen päätetään jatkosta.

Tällä hetkellä yhteensä 13 jäsenmaata ja Schengenin säännöstöön osallistuvaa maata on ilmaissut osallistuvansa siirtoihin. Kaikkiaan sitoumuksia on annettu noin 8 000 hakijan siirroista. 

Turvapaikanhakijoiden taustat tarkistetaan ennen siirtoja

Siirtojen tarkemmasta ajoituksesta ja kohdennuksesta päättää myöhemmin sisäministeriö yhteistyössä Maahanmuuttoviraston kanssa. Maahanmuuttovirasto ja Suojelupoliisi tarkistavat henkilöiden taustat ennen heidän siirtämistään Suomeen.

Siirrot toteutetaan porrastetusti. Ne jaksotetaan mekanismin soveltamisajalle siten, että Maahanmuuttovirasto pystyy varmistamaan henkilöiden asianmukaisen vastaanoton ja heidän erityistarpeidensa huomioinnin. Varsinainen turvapaikkaprosessi käynnistyy heidän saavuttuaan Suomeen.

Euroopan komissio tukee siirtoihin osallistuvia jäsenvaltioita turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) kautta. Jäsenvaltiot saavat 10 000 euron korvauksen jokaisesta turvapaikanhakijasta, joka siirretään toisesta jäsenvaltiosta. Tämän lisäksi siirtokustannukset maksavalle jäsenvaltiolle korvataan 500 euroa jokaisesta siirretystä hakijasta.

Suomella on jo ennestään kokemusta EU:n sisäisten siirtojen vastaanottamisesta, sillä myös talvella 2020 Suomeen päätettiin siirtää Välimeren alueen EU-maista 175 turvapaikanhakijaa. Marraskuussa 2022 hallitus päätti, että Suomi ottaa vastaan kymmenen turvapaikanhakijaa, jotka oli pelastettu Ranskaan rantautuneelle Ocean Viking -alukselle.
Sisäministeriö 15.12.2022

Lainaus käyttäjältä: Sisäministeriö
Etusijalla ovat haavoittuvassa asemassa olevat hakijat, kuten ilman huoltajaa olevat alaikäiset, yksinhuoltajaperheet, sairaat ja vammaiset.
...
Jäsenvaltiot saavat 10 000 euron korvauksen jokaisesta turvapaikanhakijasta, joka siirretään toisesta jäsenvaltiosta. Tämän lisäksi siirtokustannukset maksavalle jäsenvaltiolle korvataan 500 euroa jokaisesta siirretystä hakijasta.

Ei taida miljoonakaan euroa riittää yhden tulijan elinkaarikustannuksiin näillä spekseillä.

Lainaus käyttäjältä: Sisäministeriö
– On tärkeää, että Suomi tekee osansa turvapaikanhakijoiden auttamiseksi. Maantieteellisen sijaintinsa vuoksi Suomi voi itsekin joutua tilanteeseen, jossa se tarvitsee muiden jäsenvaltioiden tukitoimia siirtojen muodossa tai muulla tavoin.

Suomi ei joutuisi sellaiseen tilanteeseen maantieteellisen asemansa vuoksi vaan pähkähullun hallituksen, joka ei suostu mahdollistamaan pushbackejä ja rajojen sulkemista Venäjän lähettämiltä turvapaikanhakijoilta.

Yhtä hullua on odottaa, että turvapaikanhakijoitaan muihin EU-maihin ohjaavat ja Dublin-palautuksia jarruttelevat Välimeren maat ottaisivat vastaan ainuttakaan turvapaikanhakijaa Suomesta.

Lainaus käyttäjältä: Sisäministeriö
Maahanmuuttovirasto ja Suojelupoliisi tarkistavat henkilöiden taustat ennen heidän siirtämistään Suomeen.

Olen kuullut vastaavaa joskus ennenkin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 500
 • Liked: 4818
Terve itsekkyys on Suomessa kiellettyä. Maailman pahin ongelma mielestäni on Afrikan väestön hillitön kasvu ja muuallakin väki lisääntyy. 8 miljardia on aivan liikaa maailmamme kestokyvylle. Silti asiasta vaietaan eikä tehdä mitään. Paavi siunailee ja Raamatussakin sanotaan: lisääntykää ja täyttäkää maa. Täynnä alkaa olla.
Kehityskyvyttömien maiden ylijäämäväestöllä on luonnollisesti tarve löytää elinmahdollisuus, kun sitä ei synnyinseudulla ole. Läpsyttävät Hölmölään.
Suomeen näitä afrikkalaisia ja lähi-itäläisiä on haalittu kultamunina ja osaajina.
Näistä tulijoista ei saa pahaa sanoa, se on sitä rasismia.
Sanon vanhana rasistina kuitenkin: PASKAJENGIÄ pukkaa, en tiedä yhtäkään ok-tyyppiä!

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 685
 • Liked: 7953
Milloin toi poppoo myöntää prosessin yhden osa-alueen toimimattomuuden: palautukset, ja ryhtyy fiksaamaan sitä EU-tasolla. Epäkohtahan ei ole uusi esim Ukrainasta johtuva.
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 012
 • Liked: 114340
Milloin toi poppoo myöntää prosessin yhden osa-alueen toimimattomuuden: palautukset, ja ryhtyy fiksaamaan sitä EU-tasolla. Epäkohtahan ei ole uusi esim Ukrainasta johtuva.

Se on kyllä EU:n asialistalla, muun muassa yhtenä kohtana komission maahanmuuttoesityksessä. Sille ei vain aiota tehdä mitään.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 500
 • Liked: 4818
Palauttaminen onnistuu harvoin ja on kallista. Palautettavat piileskelevät maassamme tuhansittain käytyään 5-vuotisen valituskierroksen läpi. Ei suinkaan itse, vaan punavihreiden lakimieslurjusten avustamina. Paperittomille hylkiöille annetaan jo terveyspalvelut ja nyt halutaan saada nämä harvat perustellusti hylätyt rikolliset tervetulleiksi osaajiksi.
Onko tässä enää järjen hiventäkään?

edb

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 394
 • Liked: 1428
Väkeä on lapannut Italiaan päättyvänä vuonna luokkaa satatuhatta. Melonin konservatiivihallitus näyttää meritakseille kaapin paikan vuoden vaihduttua. Ehkä.

Kaavaillaan näet että kun läpsy on noukittu kumiveneestä meritaksin kyytiin, hän saa heti kättelyssä tutustua EU-byrokratiaan: häneltä tivataan että aiokko hakea sitä ayylia maihin päästyäs? Ja jos aikoo, niin asia käsitellään sitten aluksen lippuvaltiossa.

Täältä Pohjan tähden alta katsoen on aika lailla yhdentekevä minne se hakemus jätetään, kun veijarit voivat kerran Unionin alueelle päästyään lompsia käytännössä minne huvittaa. No aktiivisimpien alusten lippuvaltioita ovat Geo Barents Norja, Humanity 1 Saksa, Ocean Viking Norja, Open Arms Uno Espanja, Rise Above Saksa, Sea-Eye 4 Saksa, Sea Watch 3&5 Saksa.

Sitten on tiedossa pikkujäynää: kun väkeä on otettu sisään laivalle, on saman tien tehtävä ilmoitus meripelastuskeskukseen ja lähdettävä osoitettuun turvalliseen satamaan ilman että jäisi pelimestoille haalimaan porukkaa niin paljon kuin laidat kestää. Sivumennen sanoen tällä hetkellä satamaa kärttää Ocean Viking, ja sellainen on osoitettu kaukaa pohjoisrannikolta Ravennasta.

Ja sitten asialistalla on vielä se turvapaikkaprosessin nopeuttaminen ja hylsyn saaneiden palauttaminen lähtöruutuun. Näkis vaan.

Muistutetaan vielä että meritaksikyydillä Italiaan tulee vain 10–15 prosenttia laittomista maahantunkeutujista, joten lillukanvarsiahan tuo on. Jotenkin täällä Euroopassa on mahdotonta ottaa oppia Australiasta jossa homma toimii ja ihmisiä ei turhan päiten huku rannikkovesille. Ei ole Briteistäkään näkynyt sitä luvattua ilmasiltaa Ruandan suuntaan.

Lainaus käyttäjältä: Remix News
...
Starting next year, however, Giorgia Meloni’s government will introduce stricter rules for NGO boats operating in the Mediterranean Sea to prevent them from coordinating their activities with people smugglers and from searching for would-be immigrants near the Libyan shore.

Italy’s council of ministers was to approve on Dec. 28 a draft security decree that will include a new Code of Conduct for those NGOs and accelerate the processing of asylum requests.

One of the big changes the new right-wing government in Rome plans to introduce is that migrants taken on board an NGO boat in an alleged search-and-rescue operation will be required to declare if they intend to file an asylum request once in Europe. If this is the case, the country under whose flag a given ship is sailing which will be required to take in the asylum seekers and process their requests.

The new policy change may give governments in Germany, France and other nations second thoughts about funding migrant boats operating on the Mediterranean if they are the ones forced to take these migrants in.

A second major change is that after a search-and-rescue operation, an NGO ship will have to immediately ask for a safe port to disembark the rescued migrants and will have to sail towards their designated port, without waiting for days for further opportunities to “rescue” migrants.
...

The second part of the new “security decree,” which will have to be later approved by Italy’s parliament to become law and remain in effect, will provide for fast processing of asylum requests and more efficient repatriation procedures for those whose requests are rejected.
...
https://rmx.news/italy/after-100000-migrants-arrive-in-2022-italy-set-to-take-action-against-ngo-migrant-ferry-boats/
Uutisvirta.net – uutisia, blogeja, puheenvuoroja valtavirran ulkopuolelta

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 012
 • Liked: 114340
EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä hoputtaakseen EU:n komission meritaksit käyttöön ottavan maahanmuuttosopimuksen hyväksymistä, kun laittomien siirtolaisten vene upposi Italian rannikolla.

Lainaus
Von der Leyen järkyttyi Calabrian rannikolla sattuneesta haaksirikosta

EU:n turvapaikkamääräysten uudistamisessa täytyy edetä, vaatii EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen.

Hän puhui asiasta sen jälkeen, kun yli 40 siirtolaista kuoli heitä kuljettaneen veneen upottua Italian rannikolla tänään.

Von den Leyen sanoo Twitterissä olevansa syvästi järkyttynyt kauhistuttavasta haaksirikosta Calabrian rannikolla.
MTV 26.2.2023

Lainaus
Ursula von der Leyen
I am deeply saddened by the terrible shipwreck off the coast of Calabria.

The resulting loss of life of innocent migrants is a tragedy.

All together, we must redouble our efforts on the Pact on Migration & Asylum and on the Action Plan on the Central Mediterranean.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 685
 • Liked: 7953
The coast guard said in a statement that overcrowding on two vessels and adverse sea and weather conditions had complicated rescue operations that began Friday in the Ionian Sea off Calabria.


A 94-meter (310-foot) -long coast guard vessel took 584 migrants aboard, while two smaller coast guard motorboats took on 379 and then transferred them to an Italian naval vessel, which was headed to Augusta, a port in eastern Sicily, as migrant shelters in Calabria quickly filled up.

Separately, a boat carrying 487 people, intercepted by Italian vessels some 60 nautical miles (112 kilometers) off Crotone in Calabria on Friday, was aided by two coast guard motorboats and a border police boat. The migrants disembarked in Crotone’s port before dawn on Saturday.


https://www.washingtonpost.com/world/2023/03/11/migration-italy-shipwreck-migrants-meloni/ddea117e-c016-11ed-9350-7c5fccd598ad_story.html

Äkkiä laskien perjantain ja lauantain aikana Italiaan saapui laivoilla 1450 työvoimapulan paikkaajaa.”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 699
 • Liked: 41497
^ Sitten kun vielä olis työhaluja noilla ja jotain työtä antaa heille työttömyyden riivaamassa Euroopassa, niin hyvä homma. Työvoimapula olisi paikattu, mutta syömään ja (väkisin)makaamaan matut Eurooppaan tulevat, hulluko sitä nyt töihin olis tulossa.

Tagit: