Kirjoittaja Aihe: 2009-04-01 Italia: Välimeren vaarat ja Lampedusan liikenne (yhdistetty)  (Luettu 878510 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 775
 • Liked: 129691
Ylen toimittajan on taas aika lähteä kuvaajan kanssa meritaksifirman perinteiselle Välimeren propagandaristeilylle.

Lainaus
Ylen toimittaja lähtee Välimerelle seuraamaan Eurooppaan pyrkivien siirtolaisten pelastamista – kerro, mitä sinä haluaisit tietää

Ylen toimittaja Jenna Vehviläinen ja kuvaaja Giorgio Casa lähtevät tänään keskiviikkona avustusjärjestön alukselle seuraamaan, kuinka Eurooppaan yrittäviä siirtolaisia pelastetaan Välimerellä.

Vehviläinen ja Casa lähtevät Lääkärit ilman rajoja -järjestön Geo Barents -pelastusaluksen mukaan Italiasta, Salernon satamasta.

Alus kulkee Italiasta kohti keskisen Välimeren eli Italian, Maltan ja Libyan etsintä- ja pelastusalueita. Siellä aluksen miehistö pelastaa hälytysten perusteella siirtolaisia veneistä.

Sen jälkeen alus pyytää viranomaisilta lupaa tuoda pelastetut siirtolaiset Italiaan.


[...]

Italian laitaoikeistohallitus on pyrkinyt vaikeuttamaan meripelastusta sitä koskevilla uusilla säännöillä. Ihmisoikeusjärjestöt ovat syyttäneet hallintoa kansainvälisten meripelastussopimusten vastaisesta politiikasta ja siitä, että sen säädökset tekevät siirtolaisten olosuhteista yhä vaarallisemmat.

Suuri osa Italiaan tänä vuonna meren yli tulleista siirtolaisista on guinealaisia, norsunluurannikkolaisia ja tunisialaisia. Mukana on myös esimerkiksi syyrialaisia ja kamerunilaisia.

Siirtolaisia ajavat liikkeelle yhteiskuntien rauhattomuus, köyhyys ja työttömyys, ilmastonmuutoksen vaikutukset sekä konfliktit. He maksavat matkoista Eurooppaan salakuljettajille jopa tuhansia euroja.
Yle 11.10.2023

Malliesimerkki juttutyypistä, jota voisi tuottaa tekoälyn avustuksella loputtomiin, eikä kukaan huomaisi mitään.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 232
 • Liked: 88745
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Lainaus käyttäjältä: YLE
Siirtolaisia ajavat liikkeelle yhteiskuntien rauhattomuus, köyhyys ja työttömyys, ilmastonmuutoksen vaikutukset sekä konfliktit.

Pieleen meni taas kerran, niinkuin on mennyt jo 30 vuotta. Valehtelevien valeuutisten modus operaindi on valehtelu.

Eivät ole siirtolaisia, siis toiseen maahan pysyvästi muuttavia henkilöitä. (https://fi.wiktionary.org/wiki/siirtolainen)

Eivät ole pakolaisia, siis henkilöitä, jotka ovat paenneet vieraaseen maahan peläten vainoa esimerkiksi syntyperän, uskonnon, mielipiteiden vuoksi, ja jolle on myönnetty turvapaikka. Sota, nälänhätä tai ympäristökatastrofi eivät ole pakolaiseksi oikeuttavia syitä. (https://fi.wikipedia.org/wiki/Pakolainen)

Ovat laittomia maahantunkeutujia, jos pääsevät Eurooppaan asti.
« Viimeksi muokattu: 11.10.2023, 11:28:50 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 775
 • Liked: 129691
Suomalaiset tiedotusvälineet uutisoivat kesällä EU:n Tunisian kanssa tekemästä miljardisopimuksesta, jolla oli tarkoitus hillitä laittomien siirtolaisten liikkumista Afrikasta Tunisian kautta Eurooppaan. Sopimukseen viitattiin myös syksymmällä EU-maiden yhteisestä maahanmuuttosopimuksesta (jonka varsinainen pihvi oli turvapaikanhakijasiirrot ulkorajamaista muihin EU-maihin) uutisoitaessa esimerkkinä siitä, kuinka EU aikoo puuttua jatkossa tiukasti (hah) laittomaan siirtolaisuuteen.

Yle: EU tarjoaa Tunisialle yli miljardi euroa siirtolaisten tulon estämisestä – Kauppasuhdetta Välimeren yli tiivistetään myös 16.7.2023

Helsingin Sanomat: EU ja Tunisia sopuun, tarkoitus rajoittaa Eurooppaan pyrkivien määrää 16.7.2023

Demokraatti: Heinäkuussa tehtiin sopimus, joka haiskahtaa yritykseltä kertoa, että teidän pitää estää muuttovirta ja me maksamme teille siitä 7.8.2023

MTV: Ennätysmäärä siirtolaisia pyrkii Eurooppaan nyt Tunisian kautta – EU lupaa rahaa, jos siirtolaisvirrat saadaan kuriin: "Hinnan maksavat pakolaiset hengellään" 18.8.2023

En ole huomannut, että missään olisi kerrottu, että Tunisia ei heinäkuun sopimuksesta huolimatta näytä puuttuneen laittomien siirtolaisten virtaan. Tehdäkseen asiat vielä selvemmiksi, Tunisia on mielenosoituksellisesti palauttanut ensimmäisen maksuerän kymmenet miljoonat takaisin, koska se haluaa enemmän rahaa ja nopeammin.

Lainaus
A deal with Tunisia, announced in July, was meant to reduce the number of migrants arriving via that country. But it is unravelling. The autocratic president, Kais Saied, suddenly said on October 2nd that he did not want Europe’s money, and on October 9th Tunisia sent €60m ($64m) back. He appears to have been expecting more cash than was sent to Tunisia recently, possibly owing to an internal wrangle within the EU. (The deal offers longer-term co-operation on issues like energy, but Tunisia is now particularly cash-strapped.) Nor has the deal had the desired effect. Since July, thousands have continued to come from Tunisia, especially to the Italian island of Lampedusa.
The Economist: The EU’s endless search for a migration fix 12.10.2023

Se siitä laittoman siirtolaisuuden hillinnästä porkkanoilla. Ainoa toimiva keino on, että EU-maat palauttavat kaikki tulijat mihin tahansa pois Euroopasta.

Samoin kaikki yhteistyö ja kehitysapu on tehtävä yksiselitteisen ehdolliseksi. Jos ei tule tuloksia, ei tule myöskään rahaa eikä viisumeita kumppanimaille.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 532
 • Liked: 51514
 • 1001 yön tarinoita: Ahmed ja Kela Gold
Lainaus
Lainaus käyttäjältä: YLE

Siirtolaisia ajavat liikkeelle yhteiskuntien rauhattomuus, köyhyys ja työttömyys, ilmastonmuutoksen vaikutukset sekä konfliktit.

Ja he tuovat nämä mainiot asiat mukanaan kohdemaahan.

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 344
 • Liked: 3963
Uutiskuvien perusteella tulijat ovat edelleen miltei yksinomaan nuoria miehiä!

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 344
 • Liked: 3963
Uutiskuvien perusteella tulijat ovat edelleen miltei yksinomaan nuoria miehiä!

Eikö utaretutkija vaikukaseoli aikoinaan kehunut, että perheet tulevat sitten perässä. Sehän se on mainiota.  :-\
Ruotsissa sukupuolijakauma on vinoutunut juuri maahanmuuton vuoksi. Miehiä on kuulemma paljon enemmän kuin naisia. Osaltaan lisää väkivaltaa ja rikollisuutta, kun paria ei mitenkään löydy kaikille.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 703
 • Liked: 42770
 • Ego sum Spartacus
Loput ylenannon "sankaritarinasta" linkistä.

Lainaus

Yle Välimerellä pelastusaluksen mukana – 63 ihmistä vietiin turvaan tyhjenevästä kumiveneestä pilkkopimeässä
Merihätään joutuneita siirtolaisia auttavat järjestöt ovat pelastaneet tuhansittain ihmisiä hukkumiskuolemalta. Viime vuosina Italian hallitukset ovat kuitenkin vaikeuttaneet työtä, sanoo yksi järjestöistä, Lääkärit ilman rajoja.

JENNA VEHVILÄINEN
7:30

Jaa
VÄLIMERI Vuorokauden kestänyt levottomuus huipentuu lauantai-iltana kello 21.36 pelastusaluksen käytävillä kaikuvaan hälytykseen.

– Miehistö, valmistautukaa pelastusoperaatioon, toistaa ääni radiopuhelimessa.

Aluksen miehistö liikkuu kohti laivan alakantta nopeasti.

Välimerellä partioivalta pienlentokoneelta on tullut viesti, jonka mukaan kumivene täynnä ihmisiä on merihädässä jossain lähellä, Libyan ja Tunisian rajalla sijaitsevan rannikon vesillä.

Eurooppaan yrittävät ihmiset ovat vaarassa hukkua mereen, aivan niin kuin tänä vuonna jo ainakin 2 500:lle Välimerta yrittämään lähteneelle on käynyt.

Viisi minuuttia myöhemmin pelastustiimin jäsenet vetävät suojakypäröitä päähän ja sytyttävät pieniä otsalamppujaan. Kaksi kumivenettä lasketaan laivan sivukansilta pilkkopimeään mereen. Veneiden kuljettajat painavat kaasua.

Kukaan ei tiedä tarkkaan, missä kumivene on, mutta se on löydettävä.

Tämä tilanne tapahtui Välimerellä viime viikon lauantain iltana.

Ylen Italian-toimittaja Jenna Vehviläinen ja Ylelle työskentelevä italialaisvalokuvaaja Giorgio Casa ovat olleet viikon Lääkärit ilman rajoja -avustusjärjestön hallinnoiman pelastusalus Geo Barentsin mukana seuraamassa, kuinka Eurooppaan yrittäviä siirtolaisia ja pakolaisia pelastetaan Välimereltä.

Alus lähti matkaan viime viikon keskiviikkona Italian Salernosta ja tuli maihin keskiviikkona.

Välimeren ylittäviä eniten vuosikausiin
Tänä vuonna siirtolaisia on tullut meren yli Eurooppaan jo yli 200 000.
Heistä Italiaan on tullut yli kolmannes.
Edellisen kerran näin paljon ihmisiä tuli meren yli ennätysvuonna 2016
Mereen on hukkunut arviolta yli 2 500 Eurooppaan yrittäjää tänä vuonna.
Meren ylittäjien joukossa on kymmenistä eri maista tulevia ihmisiä. Suuri osa Italiaan tänä vuonna tulleista on guinealaisia, norsunluurannikkolaisia ja tunisialaisia.
Lähde: YK:n pakolaisjärjestö

Lääkärit ilman rajoja on pelastanut ihmisiä merellä vuodesta 2015 alkaen. Sinä aikana järjestö on vienyt turvaan yli 90 000 Tunisiasta ja Libyasta lähtenyttä.

X

Kumiveneestä selvinneet nousevat yksi toisensa jälkeen sivukannelta sisään. 63 ihmistä – muun muassa sudanilaisia, malilaisia, gambialaisia, nigerialaisia ja bangladeshilaisia. Neljä naista ja 59 miestä. Kolmetoista heistä alaikäisiä.

X

Seuraavassa jutussa kerromme kumiveneestä selviytyneiden tarinoita.


https://yle.fi/a/74-20055804

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 996
 • Liked: 9064
“Joskus meidän pitää lähteä kohti pohjoiseen määrättyä satamaa heti, vaikka tiedämme, että merellä on yhä hädässä olevia veneitä,“ sanoo Urbain.


Miksi ei lähdetä Välimeren etelärannikon satamiin, niin jäisi enemmän aikaa pelastustoimiin, jos matka sinne on lyhyempi?
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 640
 • Liked: 61689
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Kattelin tuota farssia telkkarista. Libyan rannikolta pelastetaan ja viedään Italiaan.

Merilaki ja säännökset velvoittavat pelastamaan jos löytää hädänalaisen. Nämä pimeässä yössä pienveneellä lähtivät katsomaan jotain tutkahavaintoa, joka oli ensin kait lintu ja sitten puolityhjä kummivenhe. "Sata ihmistä ei pelastusliivejä".

Sillälailla.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 775
 • Liked: 129691
Kattelin tuota farssia telkkarista. Libyan rannikolta pelastetaan ja viedään Italiaan.

Eilisistä tv-uutisista: https://areena.yle.fi/1-62874747?seek=690

Jutussa hoettiin "siirtolaisia". Heidät tosiaan käytiin hakemassa "Libyan edustalta" asti, mitä ei mainittu itse tv-jutussa vaan vain ohimennen studiotoimittajan alkujuonnossa.

Viikon laivalla seilannut propagandatoimittaja Jenna Vehviläinen ei mitenkään selittänyt ihmisiä Libyan ja Tunisian rannikolta Eurooppaan siirtävän meritaksitoiminnan ongelmallisuutta vaan esitti ongelmana Italian viranomaisten "säännökset".
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 803
 • Liked: 7799
Kanarian saarille on tulossa tänä vuonna ennätysmäärä laittomia maahantulijoita. 27 000 tulijaa tähän mennessä. Ennätys vuodelta 2006 on 31 678.

Lainaus
Actualizado Martes, 24 octubre 2023 - 00:19

(...)

Si se mantiene esta tendencia, es probable que 2023 sea el año en el que más inmigrantes entren de manera irregular en Canarias, por encima incluso del 2006, cuando se produjo la conocida como crisis de los cayucos, que trajo a España 31.678 personas. En 2023 lo han hecho, a fecha de hoy y a la espera de una nueva actualización por parte del ministerio del Interior, unas 27.000.
https://www.elmundo.es/espana/2023/10/24/6536dac8e9cf4a44638b4593.html
Alexander Stubb: " Mitä matalammat rajat Suomen ja Venäjän välillä, sen parempi." 25.10.2011

Stubb: "Itäkeskukseen kun menee, se on kuin Somalia. Se on hieno paikka.” 28.8.2015

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 232
 • Liked: 88745
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
“The Cultural Enrichment is strong in this one” - ancient Jedi proverb

“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 775
 • Liked: 129691
Ylen toimittajan propagandaristeilyn antia.

Lainaus
Nigerialainen Eric pelastui Välimerestä, mutta peitti peloissaan kasvonsa Italiassa – näin nykyajan orjuuttajat seuraavat uhrejaan

Seurasimme Välimerellä, kun avustusjärjestö pelasti merestä kelvottamalla kuviveneellä matkaan lähteneitä siirtolaisia.

Koitti hetki, jota nigerialainen mies oli odottanut pitkään. Hänen pomonsa nykäisi hihasta.

– Sinä lähdet tänä iltana, pomo sanoi.

Zuwaran rannikkokaupungin satamassa Libyassa ihmissalakuljettajat valmistelivat valkoista kumivenettä. He istuttivat siihen tiukasti vierekkäin 59 miestä ja neljä naista. Päälle he latoivat kasa autonrenkaita, jotka toimivat pelastusrenkaina.

34-vuotias nigerialaismies kertaa Ylen haastattelussa tapahtumia, joiden keskellä hän oli vain vähän aiemmin.

[...]

Kutsumme miestä tässä jutussa nimellä Eric. Hän ei paljasta oikeaa nimeään, sillä hän pelkää turvallisuutensa puolesta. Hänen kertomuksensa perusteella on syytä epäillä, että hän on joutunut ihmiskaupan uhriksi.

Yle ei ole voinut tarkistaa hänen kertomaansa mistään.

[...]

Yle oli mukana todistamassa, kuinka kumiveneen matkustajat pelastettiin keskiseltä Välimereltä.

[...]

Eric ja muut matkustajat olivat lähteneet sekasortoisesta Libyasta, jota Euroopan unioni ja Italia ovat vuosien ajan tukeneet sadoilla miljoonilla euroilla. Yksikään kumiveneen matkustajista ei halunnut sinne takaisin.

[...]

Kun Eric kertoo tarinaansa Geo Barentsin kannella, hänellä on selvästi vaikeuksia muistaa vuosilukuja. On kuin muistista olisi pyyhkiytynyt kokonaisia kuukausia.

Eric ei esimerkiksi muista tarkkaan, milloin hän lähti kotimaastaan Nigeriasta, mutta se oli joko vuonna 2016 tai 2017. Ennen sitä hän kertoo työskennelleensä Nigerian armeijan leivissä.

Maan turvallisuutta uhkasi terrorijärjestö Boko Haram. Ericin äiti, isä ja kuopustytär kuolivat iskussa, Eric kertoo.

Eric päätti lähteä pakoon ja päätyi Libyaan.

– Jos olisit kysynyt ennen Libyaa, mitä minun elämässäni on milloinkin tapahtunut, olisin muistanut. Nyt kun ajattelen viime vuosia, nenästä alkaa vuotaa verta. Tarvitsisin psykologia.

[...]

Eric tietää myös, että EU tukee sekä Libyaa että Tunisiaa, jotta nämä pitäisivät Eurooppaan pyrkivät siirtolaiset poissa. Hän on lukenut X:stä (entinen Twitter), että Italian pääministeri Giorgia Meloni on antanut Libyan rannikkovartijoille käyttöön nopeita veneitä, jotta ne voisivat napata siirtolaisia mereltä.

– Se tarkoittaa, että meidät jätetään Libyan ja Tunisian kaltaisten maiden armoille. Libyassa ei ole järjestystä, eikä kukaan arvosta ihmiselämää.

Ericin mielestä EU:lla pitäisi olla jokin suunnitelma niille ihmisille, jotka jäävät järjestelyn seurauksena jumiin väkivaltaisiin maihin Euroopan ulkopuolelle.
Yle 31.10.2023

Se on kumma, että Libyaan tungetaan edelleen turvallisista Afrikan maista tuhansien kilometrien päästä, mutta kun päästään Eurooppaan, kukaan ei halua takaisin Libyaan, koska se on niin kamala ja hengenvaarallinen paikka.

Toimittaja Jenna Vehviläisen edellisessä raportissa kaksi viikkoa sitten tuon saman veneen matkustajien pelastaminen tapahtui "Libyan ja Tunisian rajalla sijaitsevan rannikon vesillä" (tv-uutisten versiossa "Libyan edustalta"), mutta nyt heidät kuulemma pelastettiin ihan vain "keskiseltä Välimereltä".
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 344
 • Liked: 3963
^Miten ei muka muista minä vuonna lähtenyt Nigeriasta??? Miksi ei muka muista mitään ajastaan Libyassa? Täysin epäuskottavaa. Herääkin kysymys, että mikä tämän jutun julkaisun tarkoitus oikein on?

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 775
 • Liked: 129691
Lainaus
Italia perustaa kaksi 3 000 ihmisen vastaan­otto­keskusta Albaniaan

ITALIA aikoo siirtää tuhansia Välimereltä pelastettuja siirtolaisia Albaniaan odottamaan turvapaikkahakemustensa käsittelyä, Italian hallitus kertoi maanantaina. Asiasta sopivat pääministerit Giorgia Meloni ja Edi Rama.

Siirtolaisia varten Albaniaan rakennetaan Italian rahoilla kaksi vastaanottokeskusta, joihin mahtuu kerrallaan jopa 3 000 ihmistä, Melonin esikunta kertoo lausunnossaan. Vuosittain niihin on tarkoitus majoittaa lähes 40 000 ihmistä.

Keskukset tulevat Shëngjinin satamakaupunkiin ja sen läheiselle Gjadërin alueelle. Shëngjinin keskuksessa maahanpyrkijät odottavat tapaustensa tutkimista, kun taas Gjadëriin sijoitetaan palautettavat. Keskusten on määrä aloittaa toimintansa jo ensi keväänä.

Albaniaan ei lähetetä alaikäisiä, raskaana olevia naisia tai haavoittuviksi määriteltyjä turvapaikanhakijoita.

ALBANIA ei kuulu Euroopan unioniin eikä siten ole mukana EU:n siirtolaisia koskevissa sopimuksissa. Esimerkiksi Italian vihreän puolueen johtaja Angelo Bonelli on sanonut sopimuksen olevan kansainvälisen oikeuden vastainen.

Melonin hallitus on luvannut lopettaa siirtolaisten tulon Välimeren yli, mutta maahanpyrkijöiden määrä on lähes kaksinkertaistunut viimevuotisesta.
Helsingin Sanomat 6.11.2023

Kylläpä kuulostaa hienolta, mutta keskusten aiottu koko palauttaa maan pinnalle. Ei noin nopea kierto, vain yksi kuukausi, ole mitenkään mahdollinen nykyisillä säännöillä, jos tarkoitus on antaa lähinnä kielteisiä päätöksiä, kuten Italiaan tuleville kansallisuuksille muualla Euroopassa annetaan. Pahoin pelkään, että juju on juuri myönteisten päätösten tehtailussa liukuhihnalta, kun ensi vuonna otetaan käyttöön myös EU-taakanjako.

Voi tuolla silti olla epävarmuutta aiheuttava ja siten tulemista hillitsevä vaikutus, kun meritaksilastit kipattaisiin vastaisuudessa Italian sijasta Albaniaan.

Lainaus käyttäjältä: HS
Esimerkiksi Italian vihreän puolueen johtaja Angelo Bonelli on sanonut sopimuksen olevan kansainvälisen oikeuden vastainen.

Millä perusteella Italian ja Albanian välinen sopimus olisi yhtään sen enemmän kansainvälisen oikeuden vastainen kuin esimerkiksi EU-maiden taakanjakosopimus?

Kunhan huutelee:

Lainaus
Opposition lawmaker and Green party leader Angelo Bonelli said the deal was a "blatant violation of conventions and international law".

The government was "outsourcing its responsibilities, with the risk of creating detention camps that may not ensure adequate standards of reception and respect for human dignity", he said in a note.
Barron's 6.11.2023

Miksi Albanian vastaanottokeskukset olisivat yhtään sen huonompia kuin vaikkapa Kreikan tai Romanian, etenkin kun ne toimisivat Italian vastuulla?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 232
 • Liked: 88745
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Nämä kaikki pitäisi telttamajoittaa Brysseliin ja Luxemburgiin EU:n hallintorakennusten ympäristöön.
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 593
 • Liked: 49095
Italia perustaa kaksi 3 000 ihmisen vastaan­otto­keskusta Albaniaan


Lainaus käyttäjältä: HS
Esimerkiksi Italian vihreän puolueen johtaja Angelo Bonelli on sanonut sopimuksen olevan kansainvälisen oikeuden vastainen.

Millä perusteella Italian ja Albanian välinen sopimus olisi yhtään sen enemmän kansainvälisen oikeuden vastainen kuin esimerkiksi EU-maiden taakanjakosopimus?


Miksi Albanian vastaanottokeskukset olisivat yhtään sen huonompia kuin vaikkapa Kreikan tai Romanian, etenkin kun ne toimisivat Italian vastuulla?

Parempiahan Albanian vastaanottokeskukset ovat!

Albania on muslimimaa ja tulijat ovat muslimeja, joten parempi heidän on olla perjantai-ihmisten joukossa kuin Kreikan, Romanian tai vaikka Suomen sunnuntai-ihmisten joukossa.

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 673
 • Liked: 4861
Lainaus käyttäjältä: HS
Esimerkiksi Italian vihreän puolueen johtaja Angelo Bonelli on sanonut sopimuksen olevan kansainvälisen oikeuden vastainen.

Eiköhän tuo kortti katsottu jo 10 v sitten case Australian yhteydessä.
Kuinka monta syytettä Ausseja vastaan nostettiinkaan? 0.
Kuinka paljon noita ihmissalakuljetuspaatteja Australiaan nykyään saapuukaan? 0.
Mikä on virheiden valituksen arvo?
*** Lisää rahaa kotiuttamiseen! ***

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 640
 • Liked: 61689
 • Kekkosen re-inkarnaatio
^Miten ei muka muista minä vuonna lähtenyt Nigeriasta??? Miksi ei muka muista mitään ajastaan Libyassa? Täysin epäuskottavaa. Herääkin kysymys, että mikä tämän jutun julkaisun tarkoitus oikein on?

Tuolla se sanotaan lainauksessa, mikä tämän tarkoitus on:
Lainaus
Yle ei ole voinut tarkistaa hänen kertomaansa mistään.

Eli kurpitsavankkuritarinoita iltasaduksi.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 232
 • Liked: 88745
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Australian linja on se, että tänne et muuten tule! Eikä kukaan enää edes yritäkään, kun yrittäjät viedään jollekin syrjäiselle saarelle.  Siinä toimintamalli Euroopalle. Oma rotu ensin!

Kari Hirvi @karihirvi
Euroopan on valittava haluaako se upota siirtolaisvyöryn alle vai ei. Välimeren yli lappaa porukkaa Italiaan minkä ehtii "meritaksiliikenteen" avustamana. Espanjan Kanariansaaret ovat myös toinen laittoman maahantulon sillanpääasema.

Ovatko siirtolaiset hädänlaisia? Kyllä.
Ovatko siirtolaiset hakemassa parempaa elämää? Kyllä.
Onko siirtolaisilla oikeus pyrkiä Eurooppaan? Kyllä.

Onko meillä velvollisuus auttaa? Ei.
Onko meillä velvollisuus tarjota heille parempaa elämää? Ei.
Onko meillä velvollisuus ottaa heidät vastaan? Ei.

Eurooppalaisten, ja suomalaisten erityisesti,  hoivaan ja oikeudenmukaisuuteen perustuva moraalikäsitys on ajamassa meidät perikatoon. Hoivaa tarjotaan tuntemattomille ihmisille maailman ääristä samaan aikaan, kun hoivaa omille kansalaisille ei riitä. Oikeudenmukaisuudessa korostuu muiden oikeudet, mutta omien oikeuksilla ei ole niin väliä.

Näin se loogisesti ajatellen onkin. Hoivaa ja oikeudenmukaisuutta löytyy maailmalta paljon vähemmän kuin Suomesta. Tämä fakta yhdistettynä hoivaa ja oikeudenmukaisuutta painottavaan moraaliin tarkoittaa sitä, että siirtolaisten kuskaaminen köyhistä ja levottomista maista Suomeen on oikein. Se on moraalisesti oikein ja pelastaminen tuntuu hyvältä.

Kun ihminen siirtyy uuteen maahan, hän tuo mukanaan oman moraalinsa sekä lähtömaan ongelmat. Jos naisten piekseminen on lähtömaassa maan tapa, niin se on sitä Suomessakin. Ja niin edelleen.

Meidän on opeteltava uusi moraali. Tarvitaan vähemmän hoivaa ja vähemmän oikeudenmukaisuutta.  Tarvitaan lisää ryhmäuskollisuutta omalle heimolle, kansalle, ja lisää oman kansan vapauksien vaalimista.

Kun ihmisiä "pelastetaan" islamilaisista maista Suomeen, niin samalla tuodaan naisten sortaminen osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Katukuvassa tämän näkee vaatetuksessa, jota on myös säkiksi kutsuttu.

Emme halua sortoa Suomeen. Haluamme vapautta riistäjistä. Miksi sortomoraalin omaavia ihmisiä sitten tuodaan Suomeen? Vastaus on, että liberaalien hoivaan painottuva moraalikäsitys sokaisee heidät. Ei haluta nähdä negatiivisia vaikutuksia.

Me emme ole velkaa kenellekään. Meillä ei ole velvollisuutta parantaa maailmaa. Meillä on velvollisuus vain ja ainostaan omalle heimollemme, omalle kansalle. Kaikki muu on vapaaehtoisuuteen perustuvaa hyväntekeväisyyttä.

Maailmassa on monia ongelmia, joihin ei ole eikä tule ratkaisua. Yksi näistä on liikakansoitus. Siihen ei löydy mitään ratkaisua, jota voisi käytännössä toteuttaa. Toiveajattelua ja julistuksia kyllä riittää, mutta niiden tavoitteena ei olekaan ratkaista ongelmaa vaan siirtää keskustelua taas muutaman vuoden eteenpäin.

Euroopan on käytävä rakentamaan muureja ympärilleen, jotta selviämme. Muurit voivat olla fyysisiä muureja tai "toiminnallisia" muureja, jossa ihmisiä palautetaan lähtömaihin nopeasti.

Moraalin on muututtava ensin. Vähemmän hoivaa ja oikeudenmukaisuutta, enemmän oma kansa ensin ajattelua ja oman vapauden vaalimista.
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 775
 • Liked: 129691
Ylen toimittaja Jenna Vehviläinen lypsää yhä vaan lisää propagandaa meritaksiristeilystään. "Hyppää mukaan pelastusoperaatioon videolla."

Lainaus
Video: ”En voi takertua heihin, muuten tulen surulliseksi” – 27-vuotias Juan Cruz pelastaa ihmisiä Välimerellä

Argentiinalainen Juan Cruz Vazquez, 27, on työskennellyt Välimerellä hengenpelastajana kuuden vuoden ajan. Tänä aikana hän on ollut mukana viemässä turvaan tuhansittain merihätään joutuneita siirtolaisia ja pakolaisia.

Samaan aikaan hän on seurannut, kuinka Etelä-Euroopan valtiot ovat tiukentaneet maahanmuuttopolitiikkaansa ja hankaloittaneet meripelastusta.

– Moni asia on tänä aikana muuttunut: politiikka, siirtolaisveneiden ominaisuudet, lähtöpaikat ja lähtömaat. Mikä ei ole muuttunut on se, että ihmiset pakenevat ja muuttavat yhä.

Vazquez työskentelee Lääkärit ilman rajoja -järjestön Geo Barents -aluksella. Pääsimme lokakuussa aluksen kyytiin seuraamaan pelastustoimintaa Välimerellä, jonka yli Eurooppaan pyrkii yhä enemmän siirtolaisia ja pakolaisia.

Tänä vuonna meren yli on tullut jo lähes 240 000 ihmistä, joista Italia on ottanut vastaan noin kaksi kolmesta.

[...]

Italian pääministeri Giorgia Melonin hallituksen aikana järjestöt ovat saaneet pelastaa enää yhden siirtolaisveneen kerrallaan, vaikka merellä olisi samaan aikaan hädässä muitakin. Jos ne eivät noudata säädöksiä, niitä uhkaavat sakot ja toimintakielto.

Viranomaiset päättävät, mihin pelastetut ihmiset tulee kuljettaa. Melonin hallituksen aikana avustusjärjestöille on määrätty yhä kauempana sijaitsevia maihintulosatamia Italiassa.

Meidän merimatkamme päättyi Genovaan, joka sijaitsi 1160 kilometrin päässä pelastuspaikalta, Libyan edustalta.

[...]

YK:n pakolaisjärjestö arvioi, että vuodesta 2017 lähtien noin 17 000 ihmistä on hukkunut pyrkiessään meren yli Eurooppaan.

Vazquez muutti Eurooppaan Argentiinasta alun perin itsekin siirtolaisena, työn perässä. Hänestä on epäreilua, että eri ihmisillä on erilaiset oikeudet muuttaa ja liikkua.

– Sain tulla Eurooppaan näyttämällä passia ja turvallisissa olosuhteissa. Välimeren yli tulevilla ihmisillä ei ole samaa oikeutta, ja he käyvät läpi todella vaarallisen matkan, Vazquez sanoo.

Kaksi kuukautta kestävän työkomennuksen jälkeen Vazquez kertoo olevansa väsynyt ja kaipaavansa takaisin kotiinsa Kanariansaarille lepäämään. Seuraava komennus odottaa kuitenkin jo nurkan takana: joulukuun alussa hän nousee jälleen Geo Barentsille.

Vazquez on yhteydessä usean mereltä pelastamansa ihmisen kanssa, mutta pyrkii rajoittamaan yhteydenpitoa omaa hyvinvointiaan suojellakseen.

– Jos kiinnyn heihin liikaa, voin tulla hyvin surulliseksi. Keskityn meripelastukseen, koska se on tapa, jolla voin auttaa.
Yle 18.11.2023

Kun Lääkärit ilman rajoja -kerjäläinen tulee ovellesi kinuamaan rahaa vaikka sitten Ukrainan sodan uhreille, sano hänelle, että et anna meritakseja ylläpitävän järjestön kautta senttiäkään mihinkään tarkoitukseen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 440
 • Liked: 3334
Lainaus käyttäjältä: Juan Cruz Vazquez
...– Jos kiinnyn heihin liikaa, voin tulla hyvin surulliseksi. Keskityn meripelastukseen, koska se on tapa, jolla voin auttaa.
Yle 18.11.2023
Eikö nuo pelastajat todellakaan ymmärrä, vai eikö heitä voisi vähempää kiinnostaa, että he auttavat ja pitävät yllä, ainoastaan ihmissalakuljettajien toimintaa?

Tämä on ainoastaan oletus, mutta minusta tuntuu, että Välimeren ylitys on täysin vapaaehtoista ja jokainen ylittäjä tekee sen omalla vastuulla.

Tuo pelastaja totesi saman itsekin, että "...Eurooppaan voi tulla näyttämällä passia ja turvallisissa olosuhteissa.." eikö tuota itsestään selvää asiaa voi kertoa, lähtijöille, sen sijaan että yllyttää heitä hengenvaaralliseen Välimeren ylittämiseen?

Vai onko kyseessä palkinto niille, jotka ovat selvinneet hengissä Välimeren ylityksessä ja päässeet pelastuslaivaan asti, joka sitten palkinnoksi kuljettaa Selviytyjät haluamaansa maahan?

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 232
 • Liked: 88745
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Meet the new boss, same as the old boss.

Lainaus
Pääministeri Meloni valittiin lupauksena lopettaa KAIKKI laiton maahanmuutto Italiaan. Hän jopa lupasi merisaarron. Viimeisten 12 kuukauden aikana 200 000 hyökkääjää Afrikasta hyökkäsi pienelle italialaiselle Lampedusan saarelle (6 000 asukasta). Pääministeri Meloni päästi hyökkääjät sisään sen sijaan, että tekisi sitä, mihin hänet valittiin. Yksi poliittisen historian suurimmista petoksista.
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 232
 • Liked: 88745
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Vauhti kiihtyy.
Lainaus käyttäjältä: konekäännös
Allahin armeija on valmis lähtemään Libyasta kohti Italiaa. Italian salaisen palvelun raportista luemme, että 700 000 laitonta siirtolaista on valmiina hyökkäämään Eurooppaan.
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 232
 • Liked: 88745
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Lainaus
Anthony Hughes @CallMeAntwan

I get that these women think they're doing something positive, but I'm not sure they realize the repercussions of their actions.
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 640
 • Liked: 61689
 • Kekkosen re-inkarnaatio
YLe Ulkolinja: EU:n siirtolaisongelma.

Haastateltiin Nigerin Agadezissa sisäministeriä.

EU maksoi sinne lain, että Niger ei saa lähettää väkeä Välimerelle. Muutama ammattikuski jäi työttömäksi. Ennen kun siirtoliasten kuljetus oli järjestelmällinen valtion sallima bisnes, ihmiset kerääntyivät torille, luovuttivat tietonsa poliisille ja saivat turvallisen kyydin Libyaan.

Nykyään ei saa viedä, niin salakuljettajat vie ja hylkää Saharan aavikolle (kuvassa kannettiin ruumispusseja).

Eli EU ihan kauhea, kun enää Nigerin poliisilla ei ole listaa Lampedusalle tai Maltalle saapuneista ihmisistä (siitä osasta jotka tulivat Nigerin kautta), joku Hiacemies jäänyt työttömäksi ja raatoja tulee.Sitten haastateltiin mustaa miestä, joka oli päässyt veneellä Maltalle. Joku satamapäällikkö tms. sanoi, että tänne ei oteta mustia ja kundi veneili takaisin Afrikkaan. Libyan rannikkovartiosto otti kiinni ja tyyppi oli kuusi vuotta Libyassa josta kaksi vankilassa. Palattuaan Nigeriin tämä mietti, mitä hyötyä on syntyä ihmiseksi, jos ei kelpaa ihonvärinsä vuoksi.  :facepalm:

Kolminkertainen YLEKöön huuto:

YLE

YLE

YLE...


-i-

MUOKS: Asiantuntija sanoo: Jos sattuu olemaan EU:n naapurimaa ja haluaa kiristää EU:lta rahaa (Turkki saanut kuusi miljardia ja Ceutan ja Melillan selkkauksen johdosta Marokko lahjottu hiljaiseksi ja Espanja tunnustanut Marokon hallitsevan Länsi-Afrikkaa...)  niin hakee vain jostain mustia ja ruskeita ihmisiä ja lähettää ne rajalle...

HUOM: Ei taaskaan lähetetä lukutaidottomia köyhiä ihmisiä, jotka eivät työllisty, vaan mustia ja ruskeita. Värikysymys. Colour question. Farbe frage.


MUOKS2: Ohjelma päättyi: EU pistää joka vuosi 5 mrd kehitysapuun julkisia verovaroja. Se ei riitä alkuunkaan jos aikoo estää siirtolaisvyöryn Eurooppaan.
« Viimeksi muokattu: 07.12.2023, 22:56:13 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 232
 • Liked: 88745
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Saas nädä mitä Puolassa tapahtuu. Nämä nuivat Euroopan johtajat tuntuvat alkavan mokuttajiksi heti valtaan päästyään. Tässä tapauksessa ollaan kai vielä odottavalla kannalla.

Invalid Tweet ID
Lainaus
Donald Tusk is officially the new Prime Minister of Poland.

He promises to open the country up to third-world migrants and forge closer ties with the European Union.

He promises to undo much of what the former conservative government did and go full-tilt liberal.

Very sad day for Poland.

Readers added context they thought people might want to know
Donald Tusk in his campaign has stated he will not take in Muslim refugees and wishes to challenge the EU's stance:

On the other hand, the outgoing government has let in Arab migrants despite their promises as part of the "Cash for Visa" scandal:
« Viimeksi muokattu: 12.12.2023, 09:20:57 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 232
 • Liked: 88745
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Jokohan tämä oli täällä? Näitä on niin vaikea erottaa toisistaan ...
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 232
 • Liked: 88745
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Paskaa riisiä taas.

"We want pocket money, we want money! We are making many sacrifices because there is no Wi-Fi in hotel, breakfast is not good, lunch is not good, dinner is not good and rooms are small! We also want clothes new”, say illegal immigrants in Italy. What do you think?

https://twitter.com/i/status/1735969270436085959
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

AN

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 15
 • Liked: 9
https://yle.fi/a/74-20065109

Lainaus
Mitä jos lähtisi kotiin

Mohamed Condésta piti tulla diplomaatti, mutta hän päätyikin kodittomaksi Ranskaan. Paluuta kotiin Guineaan estää mahdoton reitti takaisin ja häpeä.

[...]
Kotimaasta ei kuitenkaan löytynyt alkuunkaan koulutusta vastaavaa työtä. Condé lähinnä auttoi vanhempiaan.

Se oli perheelle häpeällistä, kertoo Condé.

– Isäni on arvostettu ihminen yhteisössämme. On noloa, jos hänen vanhimmalla pojallaan ei ole työtä.

Lähtö Eurooppaan alkoi kiinnostaa. Isä otti noin kolmen tuhannen euron arvoisen velan, jolla pojan matka rahoitettiin.

CONDÉ SAAPUI ITALIAN Lampedusan saarelle huhtikuussa.

Yle tapasi Condén tuolloin ensi kertaa saaren vastaanottokeskuksessa ja haastatteli häntä aidan takaa.
[...]

On siinä syyt turvapaikan hakemiselle kohdillaan, ei muuta voi sanoa  :facepalm:

Tagit: siirtolaisuus