Kirjoittaja Aihe: 2009-04-01 Italia: Välimeren vaarat ja Lampedusan liikenne (yhdistetty)  (Luettu 907159 kertaa)

Saippuakupla

 • Vieras
Välimeren joukkohautaan vajosi jälleen satoja afrikkalaissiirtolaisia

Italian mukaan venesiirtolaisten virta katkaistaan toukokuussa
Jouni Kantola


FIRENZE. Satojen Libyasta Italiaan pyrkineiden afrikkalaisten venesiirtolaisten pelätään hukkuneen Libyan edustalla. Uhrien tarkkaa määrää ei vielä myöhään tiistaina tiedetty ja tapahtumien kulusta liikkui hyvin vaihtelevaa tietoa.

Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan Libyan rannikolta lähti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Italiaa kohti neljä afrikkalaisia siirtolaisia kuljettavaa alusta, joista kolme on uponnut. Hukkuneiden joukossa on ihmisiä ainakin Somaliasta, Nigeriasta, Eritreasta, Egyptistä ja Tunisiasta.

Täyteen ahdetuissa veneissä matkusti runsaat 600 siirtolaista. Kansainvälisen siirtolaisjärjestö IOM:n mukaan ainakin 300 ihmistä on hukkunut ja satoja on edelleen kateissa. Libyan viranomaiset olivat toistaiseksi löytäneet vain 23 ruumista.

Libyan rannikkovartiosto kertoi pelastaneensa yli 350 ihmistä yhdestä merihätään joutuneesta aluksesta. Alus oli suunniteltu kantamaan enintään 75 ihmistä.

Merireitti Libyan ja Italiaan kuuluvan Lampedusan saaren välillä on yksi Afrikasta Eurooppaan suuntautuvan luvattoman siirtolaisuuden tärkeimmistä väylistä.

Reitti on myös vaarallinen. Viime vuonna Italiaan rantautui 36 900 siirtolaista, joista suurin osa saapui Lampedusaan. Kaikki meriteitse tulleet luvattomat siirtolaiset olivat lähteneet liikkeelle Libyasta.

Kukaan ei kuitenkaan tiedä, kuinka moni vajoaa Välimeren päivä päivältä kasvavaan joukkohautaan. Sadat tai jopa tuhannet katoavat, eikä heistä jää jälkeen merkkiäkään.

Libyassa arvioidaan oleskelevan runsaat miljoona luvatonta siirtolaista eri puolilta Afrikkaa. Monet heistä tekevät kuukausien ajan pimeitä töitä Libyassa ja käyttävät rahansa salakuljettajien järjestämään venepaikkaan.

Italian sisäministeri Roberto Maroni sanoi tiistaina, että luvaton venesiirtolaisuus loppuu toukokuussa, jolloin Italian ja Libyan yhteistyösopimus Libyan rannikkovalvonnan tehostamisesta astuu voimaan.

Italian hallitus neuvotteli vastaavanlaisen yhteistyösopimuksen Tunisian kanssa vuonna 1998. Sen seurauksena siirtolaisten lähtösatamat siirtyivät Tunisiasta Libyaan.

Italiassa hallituksen siirtolaispolitiikan arvostelijat ja siirtolaisjärjestöt muistuttavatkin, että toistaiseksi EU-maiden valvontapolitiikka on onnistunut ainoastaan siirtelemään siirtolaisreittejä paikasta toiseen. Itse siirtolaisten määrä kasvaa samaa tahtia, kuin Euroopan ja Afrikan välinen elintasokuilu syvenee.

Uutiset Libyan edustalle uponneista siirtolaisveneistä eivät estä muita yrittämästä.

Tiistaina Sisilian rannikolle rantautui yli 400 luvatonta siirtolaista ja maanantaina Lampedusaan tuli 222 pääosin somalialaista ja eritrealaista siirtolaista. Molemmissa veneissä oli kyydissä raskaana olevia naisia ja alaikäisiä.

Takaisin ei halua kääntyä kukaan

Siirtolaiset pakkautuvat veneisiin yön pimeydessä

Jouni Kantola/HS 2009-04-01

LAMPEDUSA. Keitä Libyan rannikolle hukkuneet sadat siirtolaiset oikein olivat? Miksi lähdettiin matkaan yöllä ja myrskyssä? Kuka ohjasi veneitä?

Näihin kysymyksiin osaavat vastata parhaiten he, jotka ovat selvinneet Libyan ja Italiaan kuuluvan Lampedusan saaren välisestä merimatkasta hengissä.

Vuonna 2008 Lampedusaan tuli noin 32 000 venesiirtolaista. Sadat tai tuhannet painuivat meren pohjaan jälkiä jättämättä.

Helsingin Sanomat vieraili Lampedusassa helmikuussa. Sudanilaiset, somalialaiset, etiopialaiset ja eritrealaiset venesiirtolaiset kertoivat matkastaan muun muassa näin.

Venesiirtolaiset tapaavat samaan veneeseen ahtautuvat matkakumppaninsa usein ensimmäistä kertaa yöllä jossain Libyan rannikolla. Paikalle saavutaan ihmissalakuljettajien pakettiautoilla.

Salakuljettajille on jo maksettu noin tuhannen dollarin (noin 750 euron) arvoinen venepaikka, jonka eteen monet ovat tehneet kuukausia pimeitä töitä Libyassa.

Kaikki välttelevät Libyan poliisia kuin ruttoa. Poliisi ottaa kuulemma mustalta mieheltä rahat pois tai laittaa putkaan.

Lähtörannalla parveilee ihmisiä kaikkialta Afrikasta, eivätkä monet ole koskaan nähneet merta.

Sotaa tai diktatuuria Afrikan maista pakenevia on vuosi vuodelta enemmän. Myös paremman elintason toivossa matkaavia egyptiläisiä, tunisialaisia ja marokkolaisia siirtolaisia mahtuu joka veneeseen.

Suurin osa on nuoria ja keski-ikäisiä miehiä. Seassa on aina naisia ja joskus lapsia.

Yhteen veneeseen mahtuu niin monta eri tarinaa, että veneeseen pakkautuvia siirtolaisia näyttäisi äkkiseltään yhdistävän vain yksi asia – halu liikkua. Mennä eteenpäin.

Salakuljettajat antavat siirtolaisille kompassin, gps-paikantimen, pari kännykkää, juomavettä ja vähän purtavaa.

Sitten salakuljettajat komentavat siirtolaisia tuuppaamaan hiekkarannalle ankkuroidun veneen merille ja jättävät noin 100 000 euron arvoisen kauppatavaran oman onnensa nojaan.

Toisin kuin huumekaupassa, voitot ovat jo salakuljettajien taskussa, vaikka veneen lasti painuisi meren pohjaan. Ihmissalakuljetus onkin ase- ja huumekaupan jälkeen maailman kolmanneksi tuottoisinta laitonta liiketoimintaa.

Kun salakuljettajat ovat lähteneet, siirtolaiset alkavat kysellä keskuudestaan, kenestä olisi kippariksi. Pohjois-Afrikan rannikolta tulleita tunisialaisia ja muita merenkävijöitä taputellaan selkään. Hyvä, että edes joku tietää, mistä vaihde laitetaan päälle.

Lähes kaikilla Libyasta lähtevillä siirtolaisveneillä on päämääränään Lampedusa. Sinne on matkaa runsaat sata kilometriä. Jos suunnistaa huonosti, matkaa Sisiliaan kertyy jo 300 kilometriä.

Meri on Libyan ja Lampedusan välillä usein myrskyisä. Kalastajat kertovat Lampedusassa, että siinä missä Italian mantereen kalastajakollegat lähtevät satamistaan noin 180 kertaa vuodessa kalareissuille, Lampedusassa jäädään myrskyjen takia alle sataan pyyntikertaan.

Siirtolaiset lähtevät matkaan yöllä Libyan viranomaisia vältelläkseen, mutta toinenkin syy on tärkeä. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, veneillä ajetaan runsaat 30 tuntia Lampedusaa kohti ja Italian vesillä ollaan aamupäivästä parhaimpaan työaikaan.

Silloin otetaan salakuljettajien antamat kännykät esiin ja soitetaan niihin tallennettuihin Italian Punaisen Ristin ja rannikkovartioston numeroihin.

Italialaiset poimivatkin siirtolaiset yleensä talteen jo avomereltä. Paitsi silloin, kun jokin menee niin pieleen, ettei hätäpuhelua edes ennätetä soittaa. Tai ollaan niin matkan alkuvaiheessa, että kännykät ovat vielä Libyan verkossa.

Puhelimiin kun on tallennettu vain italialaisia numeroita. Takaisin ei kukaan halua palata.

Maailmanmies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 705
 • Liked: 1348
Eikös se Eva Biaudet lähtenyt Wieniin nimenomaan joksikin ihmiskauppa-asiantuntijaksi ? Tämä nyt on kuitenkin sellaista ihmiskauppaa, johon Eva ei halua puuttua. Eva laittaa Suomen oven säppiin ryhmältä 15-vuotiaita koululaisia.

Nikopol

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 847
 • Liked: 917
 • Tavattavissa seuraavan kerran toukokuussa.
  • Jälki-istunto
Miksei Libya pidä kynsin hampain kiinni kohdalleen osuneesta rikkaudesta, vaan antaa salakuljettajien hukuttaa maahanmuuttajat mereen? Noilla rikastusluvuilla Libyan pitäisi olla elintasoltaan Italiaa edellä.
"[romanianromani]kopla valitsi uhreiksi iäkkäitä naisia välttyäkseen yhteenotoilta miesten kanssa." Keski-Uusimaa
"Kenet Jeesus hakkaisi?" kmruuska 2012

tusujusuu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 749
 • Liked: 2
 • Homma^^^
Meikäläinen ei yhtään kummastelisi, jos saisin tietää, että Libyan hallitus olisi jollakin tavalla osallisena tässä toiminnassa. Tuntuu olevan sen verran tuottoisaa duunia. Ja varsinkin kun ottaa huomioon, että Libya ei ole saanut tuota siirtolaisuutta kuriin lainkaan.
No tolerance for intolerance, no apology for being free.

"En yhdy siihen mitä sanotte, mutta taistelen viimeiseen asti sen puolesta, että voitte sen sanoa."

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 246
 • Liked: 9368
Meikäläinen ei yhtään kummastelisi, jos saisin tietää, että Libyan hallitus olisi jollakin tavalla osallisena tässä toiminnassa. Tuntuu olevan sen verran tuottoisaa duunia. Ja varsinkin kun ottaa huomioon, että Libya ei ole saanut tuota siirtolaisuutta kuriin lainkaan.

Enpä kummastelisi vaikka Muammar laittaisi aseella uhaten ne "siirtolaiset" veneeseen ja matkaan kiusaamaan eurooppalaisia. Vähän samaan tapaan kuin Fidel aikoinaan tyhjensi vankilat, nyt hus siitä häiriköimään amerikkalaisille.

mikkoR

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 674
 • Liked: 1220
 • uskonto pyhittää nai.. tytön iän
Ainoa asia mikä tuossa uutisessa kaivelee on että sinne laitetaan siis jos laitetaan.
Mietin vain niitä kalastajia sillä seudulla.. mahtaa olla mielenkiintoista saalista verkossa.

Toinenkin asia jäi vaivaamaan, mihin ne kaikki tulijoiden veneet sieltä lambedusan rannoilta päätyy? Käykä afrikan pojat ostaa ne takaisin edullisesti tukuttain?  ;D
Paras tapa päästä eroon laittomista aseista on toki luoda riittävä määrä väyliä laillisille aseille.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 965
 • Liked: 25674
"
Kaikki välttelevät Libyan poliisia kuin ruttoa. Poliisi ottaa kuulemma mustalta mieheltä rahat pois tai laittaa putkaan."


No tuossa on sitä rakenteellista libyalaispoliisin rasismia, jos asia pitää paikkansa? Meillä lännessä rasisimi ilmenee autolla kaasutteluna, siirtolaisuutta negatiivisesti käsittelevissä nettikeskusteluissa.. yms.
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

JPU

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 180
 • Liked: 70
 • Impiwaaralainen viha-ajattelija
Lainaus
Sotaa tai diktatuuria Afrikan maista pakenevia on vuosi vuodelta enemmän. Myös paremman elintason toivossa matkaavia egyptiläisiä, tunisialaisia ja marokkolaisia siirtolaisia mahtuu joka veneeseen.

Ah,onko siis niin että ihonväriltään muista afrikan asukeista eroavat egyptiläiset,tunisialaiset ja marokkolaiset ovat niitä jotka ovat elintasopakolaisia kaikkien muiden ollessa todellisia pakolaisia.Todelliset,siis tummemmat pakolaiset ovat niin suuressa hädässä että Sahara ja Välimerikin täytyy ylittää että pääsee sotaa ja diktatuuria pakoon.

Selvisihän tämäkin vihdoin.Ihonväri siis paljastaa todellisen motiivin.Muuten,jokseenkin helpommalla luulisi pääsevän kun suuntaisi vaikkapa etelään Tansaniaan,Keniaan,Etelä-Afrikkaan,Botswanaan tai Namibiaan vai onko niissäkin sota ja diktaattorit kiusana?


Lainaus
Suurin osa on nuoria ja keski-ikäisiä miehiä. Seassa on aina naisia ja joskus lapsia.

Miten ne joskus harvoin veneilevät "lapset" tuntuvat päätyvän kaikki Suomeen?
"– Kun tänne tulee ihmisiä, joilla on erilaisia tapoja toimia, pukeutua ja puhua, he muuttavat meidän arkeamme. Muutoksen voi nähdä hyvänä tai huonona, mutta on järkevämpää nähdä se hyvänä, koska sille ei mitään mahda. Suomi ei voi umpioitua enää."

- Tiede-lehti, 9/2014

LW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 808
 • Liked: 908
 • Syyllistävä piilorakenne
No tuossa on sitä rakenteellista libyalaispoliisin rasismia, jos asia pitää paikkansa? Meillä lännessä rasisimi ilmenee autolla kaasutteluna, siirtolaisuutta negatiivisesti käsittelevissä nettikeskusteluissa.. yms.

Ei, se on horisontaalista aggressiota. Länsimaiset imperialisti-fasisti-kolonialistit sortavat libyalaisia niin armottomasti, ettei heillä ole muuta mahdollisuutta kuin purkaa turhautuneisuuttaan muihin uhreihin. Heidän tulisi yhdistyä taisteluun sortajaa vastaan, mutta he eivät pysty siihen ilman yliopistokoulutettuja länsimaisen älymystön edustajia, jotka osoittavat heille diskriminoivat piilorakenteet.
"Yksi seikka jota ei vielä ole taidettu mainita, ovat rasistineitokaiset, jotka asettuvat houkutuslinnuiksi ja rasistiäijät sitten kyttää taustalla pusikossa puukkoineen ja puntareineen." -Pirjo Pönni Jokinen

Totuus löytyy kaurapuurosta.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 710
 • Liked: 12419
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Maatamme  tai maanosaamme johtavaa suvaitsevaa Älymystöä ei koskaan vaivaa tosiasia että ne oikeasti suvaitsevaiset ja rauhanuskoiset p-afrikkalaiset kansanryhmät kohtelevat neekereitä eikun afroamerikkalaisia noin yleensä kuin paskaa. Pitävät jopa orjina..

Tottapuhuen minun mielestäni mm. EU:n johto syyllistyy jatkuvaan kansanmurhaan salliessaan käytännössä laittoman maahanmuuton, sillä se hengenvaarallinen muutto loppuisi käytännössä kokonaan hyvin lyhyessä ajassa jos kaikki tänne päässeet palautettaisiin ilman poikkeuksia. Näin ei kuitenkaan tehdä ja toivonkin sen päivän vielä koittavan että asianmukaiset prosessit näitä murhaajia kohtaan käynnistyvät.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

VMJ

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 922
 • Liked: 99
 • In Homma we trust!
Mieleni minun tekevi lainata Arja Alhoa. Se vaan ei taitaisi olla poliittisesti kovin korrektia. Jätetään tällä kertaa väliin. Kaikki kuitenkin tietävät mistä on kyse.
Homma ^^!!

Pöllämystynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 058
 • Liked: 7694
 • vihervasemmistolainen
  • Yövartija
Jos eurooppa ei ottaisi vastaan näitä ihmissalakuljetuksia, vaan palauttaisi ne välittömästi, kukaan ei enää pyrkisi Eurooppaan salakuljettajien veneissä, ja säästettäisiin satoja ihmishenkiä vuosittain.

Eurooppalaisten asenne on tässäkin asiassa lyhyellä, välittömällä tähtäimellä näennäisen hyväsydäminen, mutta pitkällä tähtäimellä, jo esim. vuositasolla tai jokaisen uponneen veneen tasolla katastrofaalinen.
Maailma ja kaikki sen kulttuurit on kuin maalauspaletti useine kauniine väreineen, joilla kaikilla on oma ainutlaatuinen sävynsä. Jos sekoitetaan ne kaikki, ei yhtään väriä jää jäljelle, eikä yhtäkään väriä voida enää erottaa aikaansaadusta sotkusta. -Mohammed Rasoel

Axl

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 748
 • Liked: 0
Jos eurooppa ei ottaisi vastaan näitä ihmissalakuljetuksia, vaan palauttaisi ne välittömästi, kukaan ei enää pyrkisi Eurooppaan salakuljettajien veneissä, ja säästettäisiin satoja ihmishenkiä vuosittain.

Eurooppalaisten asenne on tässäkin asiassa lyhyellä, välittömällä tähtäimellä näennäisen hyväsydäminen, mutta pitkällä tähtäimellä, jo esim. vuositasolla tai jokaisen uponneen veneen tasolla katastrofaalinen.

Halvemmaksi tulisi. Isolla koneella takas Libyaan.

Mika.H

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 528
 • Liked: 512
Nuokin olisivat edelleen elossa jos rajat olisivat kiinni.

kiitos tuostakin tämän "nykyhumanismin"

« Viimeksi muokattu: 01.04.2009, 20:38:26 kirjoittanut Mika.H »
Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

5Kolonna

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 67
 • Liked: 1
Jos eurooppa ei ottaisi vastaan näitä ihmissalakuljetuksia, vaan palauttaisi ne välittömästi, kukaan ei enää pyrkisi Eurooppaan salakuljettajien veneissä, ja säästettäisiin satoja ihmishenkiä vuosittain.

Juuri näin. Nykyistä humanitaarista maahanmuuttoa kannattavien kädet ovat veressä.

"Sana'a, Yemen_(dpa) _ At least nine African migrants drowned after they were forced at gunpoint by the traffickers transporting them to to jump from a boat off Yemen's southern coast on Tuesday, rescuers said. "
http://www.reliefweb.int/rw/rwb.nsf/db900SID/CJAL-7QFR79?OpenDocument

Tuossa tekstissä kuvataan pakolaisteollisenkompleksin tuotannon alkupäätä. Humanitaarisen maahanmuuton ystävät (ja etenkin ne jotka rahallisesti tästä hyötyvät) ovat moraalittomia lurkkeja.


Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 707
 • Liked: 15500
 • 100% kaafir, 100% goy
Olen siivonnut tätä ketjua.

Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

"Tyyli haukkua vastapuolta on myös ominaista venäläiselle propagandalle, jossa yritetään korostaa omaa ontuvaa argumenttia leimaamalla vastapuoli aliarvoiseksi."

M.

 • Vieras
Hmmm, sellainen termi on jo käytössä kuin kulttuuriteollisuus. Siitä voitaisiin johtaa monikulttuuriteollisuus, josta edelleen monikulttuurisuusteollinen kompleksi (vaiko monikulttuurisuus-teollisuuskompleksi?). Tämä olisi kattavampi termi kuin pakolaisuusteollinen kompleksi. Kannattaisi ehdottomasti ottaa käyttöön.

happosai

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 125
 • Liked: 3
http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/7975607.stm

Lainaus
UN aid agencies are suggesting wealthy industrialised nations should perhaps rethink their policies on immigration and asylum in the wake of the latest tragedy in the Mediterranean, writes the BBC's Imogen Foulkes in Geneva.
...
UN aid agencies believe the strict asylum and immigration policies of many western industrialised countries are forcing migrants to turn to smugglers.

The UN refugee agency points out that of those who crossed illegally from Africa to Europe last year, a majority applied for asylum, and more than half of those were found to be in need of protection.

This proves, the agency says, that a significant number had legitimate reasons to come to Europe and should not have been forced to take the illegal smuggling route.

Meidän, valkoisten heteromiesten, syytä tämäkin siis!


Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 707
 • Liked: 15500
 • 100% kaafir, 100% goy
Huomatkaa YK:laisten tyylikkään päinvastaiset johtopäätökset samoista tosiasioista verrattuna hommalaisiin Pöllämystynyt ja 5Kolonna :)
Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

"Tyyli haukkua vastapuolta on myös ominaista venäläiselle propagandalle, jossa yritetään korostaa omaa ontuvaa argumenttia leimaamalla vastapuoli aliarvoiseksi."

Kala

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 599
 • Liked: 4
Ihmisoikeusloukkamusten ja traagisten hukkumisien vähentämiseksi ehdotan ilmaista lauttayhteyttä. Samalla saadaan myös ihmissalakuljettajilta elanto pois. Maksajana toimisi EU.

Lauttayhteyksiä tulisi tottakai olla niin paljon, ettei yksikään joudu turvautumaan salakuljettajiin. Lähempänä rannikkoa kaikille halukkaille luovutettaisiin moottoroitu kumivene, jotta he voisivat välttää viranomaiset näin halutessaan. Muutoin salakuljettajille edelleen jäisi kysyntää.

Rutja

 • Vieras
Luin Pravdasta Hesarista saman uutisen, jonka otsikkona oli jotain siihen suuntaan, että "unelma upposi Välimereen".

Tuli teet nenästä ulos, kun aloin miettimään, kenen unelmasta oli kyse.

Simo Hankaniemi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 791
 • Liked: 120
Luin Pravdasta Hesarista saman uutisen, jonka otsikkona oli jotain siihen suuntaan, että "unelma upposi Välimereen".

Tuli teet nenästä ulos, kun aloin miettimään, kenen unelmasta oli kyse.


Arja Alhon unelma ainakin. Siinä meni monta poikaa, joiden kanssa olisi voinut käydä kävelyllä, pelata pelejä ja kokkailla ruokaa.

Jepulister

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 464
 • Liked: 27
 • Candida pro causa ense candido
Hmmm, sellainen termi on jo käytössä kuin kulttuuriteollisuus. Siitä voitaisiin johtaa monikulttuuriteollisuus, josta edelleen monikulttuurisuusteollinen kompleksi (vaiko monikulttuurisuus-teollisuuskompleksi?). Tämä olisi kattavampi termi kuin pakolaisuusteollinen kompleksi. Kannattaisi ehdottomasti ottaa käyttöön.

Pakolaisteollinen kompleksi on huono termi siitä(kin) syystä, että ylivoimainen enemmistö Eurooppaan eri tavoin yrittävistä afrikkalaisista on muita kuin pakolaisia. Esimerkiksi Suomeen tulevista somalialaisista turvapaikanhakijoista tuskin kukaan on pakolainen (joka terminä on kohtalaisen tarkasti sisällöltään määritelty). Somaliassa somaleihin ei kohdistu minkäänlaista vainoa sen vuoksi, että ovat a) somaleja b) muslimeja c) jonkin tietyn värisiä d) muu henkilöön itseensä liittyvä syy. Tämä johtuu siitä, että Somalian asukkaista lähes kaikki ovat somaleja, muslimeja ja ihonväriltään sellaisia kuin ovat.

Turvapaikkateollinen kompleksi voisi käsitteenä olla kuvaavampi ja sisällöltäänkin oikeampi.

JulianAlexander

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 371
 • Liked: 6

Nyt kun ei ruotsin laivoille ole laman aikana tunkua, niin eikun muutama silja tai vl väliä pörräämään. Näin saatais työllisyyttä laiva yhtiöihin ja satoja jollei satoja tuhansia ihmisiä säästettyä meri hädältä ja kuolemalta!

5Kolonna

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 67
 • Liked: 1
Turvapaikkateollinen kompleksi voisi käsitteenä olla kuvaavampi ja sisällöltäänkin oikeampi.

Näin se varmasti on. Sinänsä termi turvapaikkakin on tässä kontekstissa korkeintaan ironinen, mitään turvapaikkaa nämä ihmiset eivät tarvitse vaikka sitä tietysti hakevatkin. Tarkka termi lienisi ihmissalakuljetusteollisuus tai Kansainvälisen rikollisuuden tuki Ry.

Kannattaa lukea Interpolin näkemys asiasta:
http://www.interpol.int/public/THB/PeopleSmuggling/Default.asp

Interpol on ilmeisesti netsien soluttama ja mahdollisesti myös kiihoittava organisaatio.

Siellä todetaa varsin ytimekkäästi:

"People smuggling syndicates still benefit from weak legislation, huge profits and the relatively low risk of detection, prosecution and arrest compared to other activities of transnational organized crime"

Suomessa on heikko lainsäädäntö (Lex Thors), Suomessa on organisaatioita (Pakolaispaijaus Ry) jotka mahdollistavat tämän rikollisen liiketoiminnan jatkamisen. Interpol myös toteaa:

"It is acknowledged that the smuggling of people is a growing global phenomenon. It is not only a transnational crime, but also an enormous violation of human rights and a contemporary form of slavery"

Minä en ainakaan halua että Suomella on mitään tekemistä tälläisen puuhastelun kanssa. Pelkkä ajatus on vastenmielinen. Vielä kun otetaan huomioon lieveilmiöt jotka tämä toiminta saa aikaan täällä paikanpäällä, yhteiskunnallisella tasolla, on yhtälö vieläkin vastenmielisempi.

Lait pitää säätää sellaisiksi että tänne on turha tulla hakemaan turvapaikkaa Ruotsin laivalta. Turvapaikkaa ei yksinkertaisesti ole luvassa. Eikä edes 6 kuukauden tai 12 kuukauden täysihoitoa. Suomeen jo saapuneita pitäisi alkaa lähettää takaisin. Se on selvä signaali näille rikollisille että täältä ei löydy helppoja euroja.

Kun kaikki euroopan maat alkavat käyttäytyä samoin on rikollisten löydettävä muita tulonlähteitä, tuskin he työttömiksi jäävät joten ei Astridinkaan tarvitse yöuniaan menettää.

Pakolaisia otetaan vastaan kiintiöjärjestelmän kautta ja pakolaiset käydään Suomen Tasavallan toimesta valitsemassa paikanpäältä, jotta suurimman avun tarpeessa olevia (esim. sairaita lapsia tai naisia) voidaan auttaa. Mitään muuta humanitaarista pakolaisten auttamisohjelmaa ei mielestäni tarvita. Sopiva kiintiö olisi esimerkiksi 100 tai vaikka 200 vuodessa.

hammerzeit

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 980
 • Liked: 71
Meidän, valkoisten heteromiesten, syytä tämäkin siis!

Tottahan se YK puhuu. Jos rasistiset heteromiehet tajuaisivat vain päästää sortokoneistoihinsa kaikki iloisesti hymyilevät afrikkalaiset, tätäkään tragediaa ei olisi tapahtunut. Menisin sytyttämään muistolle kynttilän mutta talossa on vain valkoisia kynttilöitä enkä halua näin syyllistyä syrjiviin tekoihin.
A war is easily won if your enemy does not know he is fighting.

hxv

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 654
 • Liked: 2
Olen siivonnut tätä ketjua.Minun viestini näemmä poistettu. En pitänyt sitä mitenkään erityisen arveluttavana, mutta tähän kai se on tyydyttävä.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 365
 • Liked: 134401
http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/7975607.stm
Lainaus
UN aid agencies believe the strict asylum and immigration policies of many western industrialised countries are forcing migrants to turn to smugglers.

Aivan kuten muutoin rehdit köyhät ihmiset pakotetaan ryöstämään rikkaampia kansalaisia.

Lainaus
The UN refugee agency points out that of those who crossed illegally from Africa to Europe last year, a majority applied for asylum, and more than half of those were found to be in need of protection.

This proves, the agency says, that a significant number had legitimate reasons to come to Europe and should not have been forced to take the illegal smuggling route.

Gotta be kidding. Esimerkiksi Suomesta saa nykyään suurin osa tulijoista oleskeluluvan. Suurin osa heistä ei kuitenkaan ole oikeasti sen ikäisiä, nimisiä tai sieltä tulossa mistä väittävät. Silti he saavat oleskeluluvan ja myös sukunsa Suomeen. Se ei kerro tulemisen oikeutuksesta, vaan leväperäisestä turvapaikkakäytännöstä.

Eipä tuo mitään. Omaa uskottavuuttaan UN-kaveri tuhoaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Kokoliha

 • Vieras
Nyt kun ei ruotsin laivoille ole laman aikana tunkua, niin eikun muutama silja tai vl väliä pörräämään. Näin saatais työllisyyttä laiva yhtiöihin ja satoja jollei satoja tuhansia ihmisiä säästettyä meri hädältä ja kuolemalta!

Onkohan se Finnjet jo oikeasti romutettu Intiassa?
Sehän oli todellisuudessa niin hyvässä kunnossa, että purkajatkin sen nähdessään hämmästyivät haavi auki. Tehokkaiden moottoreiden huono polttoainetaloushan oli todellisuudessa hylkäyksen syy, mutta niillä turbiineilla nopeus taisi olla yli 30 solmua. Kyytiin mahtuisi kerralla turvallisesti tuhansia karva-ankkureita, ja suoraan Libyasta Eteläsatamaan tullessa ei tarvitsisi välittää Dublinin sopimuksestakaan. Nonstoppina vaan sahaamaan väliä, niin päästään Suuren Unelman tavoitteeseen. Perheenyhdistämiset hoituisi sitten hitaamillakin paateilla ja Italian kautta.

Edit: Jättipää voisi ryhtyä laivan kapteeniksi tai ainakin perähenkilöksi, ja mikäpä sopisikaan aluksen nimeksi paremmin kuin juuri Finnjet? Synergian Silta?
« Viimeksi muokattu: 02.04.2009, 00:54:33 kirjoittanut Kokoliha »

PetethePerkele

 • Vieras
Joo rajat kiinni. Voi kuulosta kylmältä ja tunteettomalta mutta niinkuin täällä on jo todettu että jos ei oteta yhtään vastaan niin loppuu salakuljetukselta bisnes. Ihminenhän menee aina siitä missä aita on matalin, tällä hetkellä Afrikan ihqupalleroille Euroopan hyvinvointi on se aidan matala kohta. Siksipä ei porukka siellä tee mitään kun pääsee tänne... Ilmaiseksi! Kaikki on ilmaista! Taulu tv:t ja shoppailu sossun piikkiin! Ill-maista!

Tagit: