HOMMAN KESKUSTELU > Tupa

Jos Suomi ostaisi vapautensa?

(1/5) > >>

Pöllämystynyt:
Viikinkien hyökkäillessä Britanniaan kerättiin usein "tanskanvero" eli "danegeld". Tämä tarkoitti sitä, että veron maksamalla valtakunta, kaupunki tai yhteisö välttyi sillä kerralla hyökkäykseltä. Lupausta ei yleensä menty pettämään, koska haluttiin varmistaa danegeldien saanti seuraavillakin kerroilla, ja ennen kaikkea, koska taistelu olisi vallan ikävää.

Muutos: Tämä alkoi puolileikillisenä tiedusteluna monikultturismin hinnasta, mutta muuttui seuraavanlaiseksi mietteeksi: Mitä, jos Suomi alkaisikin maksaa muille länsimaille siitä, että ne pitäisivät pakolaiset itsellään, ja ottaisivat Suomeen pyrkivät pakolaiset vastaan? Suomi sitoutuisi johonkin summaan tai osuuteen BKT:stä vuosittain, ja hoitaisi näin "osuutensa" pakolaisista rahana. Oletetaan myös, että Suomi saisi pysyvän suojan kaikelta ei-toivotulta maahanmuutolta ainakin niin pitkään, kuin maksaa danegeldinsä vuosittain. Olisiko tässä ideaa? Jos olisi, paljonko Suomi voisi olla valmis maksamaan Tanskalle siitä, että se majoittaa pakolaiset, jotka muuten tulisivat meille? Oletetaan vielä, että vaihtoehto olisi nykyisenlaisen maahanmuuttopolitiikan jatkuminen tai tai lepsuuntuminen entisestään, ei ainakaan tiukentuminen.

Jos et haluaisi maksaa muille länsimaille, voit ajatella vaihtoehtoisesti tilanteen, jossa Suomi maksaisi paljon enemmän kehitysapua, ja osallistuisi siten pakolaisia aiheuttavien tilanteiden ehkäisyyn ja hoitoon kehitysmaissa.

Miten suuri rahavaatimus olisi jo liikaa? Mihin vielä suostuisit? Eli tässä haetaan jälleen vapauden, identiteetin, turvallisuuden ja alkuperäiskulttuurien monimuotoisuuden hintaa rahassa.

Minä saattaisin antaa vaikka kolmanneksen bruttokansantuotteesta vuosittain, jos muut maat tinkisivät säälimättä.

H.omma:
En.

Peltirumpu:
Olen aika tyly asian suhteen, en antaisi killinkiäkään.

 Kehitysapu passivoi ja tekee laiskaksi ja on suureksi osaksi vain tulojen siirtoa rikkaiden maiden köyhiltä köyhien maiden rikkaille, jos välistä vetävää avustustyöntekijä- ja virkamieskaaderia ei lasketa lukuun.

Pöllämystynyt:

--- Lainaus käyttäjältä: Peltirumpu - 19.12.2008, 15:09:04 ---Olen aika tyly asian suhteen, en antaisi killinkiäkään.

 Kehitysapu passivoi ja tekee laiskaksi ja on suureksi osaksi vain tulojen siirtoa rikkaiden maiden köyhiltä köyhien maiden rikkaille, jos välistä vetävää avustustyöntekijä- ja virkamieskaaderia ei lasketa lukuun.

--- Lainaus päättyy ---

Huomatkaa, että toinen vaihtoehto olisi maahanmuuttopolitiikan jatkuminen nykyisellään.

JR:
Minusta kehitysapu on hyvä idea, mutta en oikein luota sen jakokanaviin ja kohdentumiseen. Minusta Kirkon ulkomaanavun ´toisenlainen lahja´ on hyvä kamppanja. On hyvä idea lahjoittaa neekerille kana, tai vuohi, tai lehmä, yms. joka auttaa omatoimiseen itsensä elättämiseen. Parasta kehitysapua olisi lahjoa Putin olemaan myymättä aseita Afrikkaan.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta