HOMMAN KESKUSTELU > Salonki

Kari Suomalainen ja hänen pilakuvansa

<< < (3/36) > >>

JR:

Tämä aloitus on tuottanut minulle suurta iloa ja nostalogisia tunteita. Sain viime jouluna lahjaksi pahkasika kirjan, jossa on koottu vanhoja lehtiä samojen kansien sisään. Pahkasikahuumori oli suoraviivaista ja tyhmää, mutta niin hauskaa (huumorintajukysymys). Muistaakseni Pahkasian tekijät työlääntyivät lopulta siihen, että suomalaisesta yhteiskunnasta ei voinut enää tehdä parodiaa, koska  systeemistä itsestään oli tullut parodiaa.

Mika:
Kari oli todellinen nero ja pilapiirtäjänä aivan omaa luokkaansa. Etenkin ne piirrokset, jotka johtivat Karin potkuihin olivat kertakaikkisen mainioita. Muistan vieläkin miten naureskelin "Satutäti Mielikki" -piirrokselle, kun näin sen ensimmäistä kertaa aamukahvipöydässä. Siinä oli monta asiaa kiteytetty juuri niin kuin itsekin ajattelin.

Monille lukijoille Karin piirrokset olivat niitä HS:n varsinaisia pääkirjoituksia. Ehkäpä Kari hyllytettiinkin juuri siitä syystä. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa - ja paljon nopeammin...

gloaming:
Kiitos erinomaisesta, muistoja herättävästä postauksesta ja erityisesti kuvamateriaalin linkittämisessä nähdystä vaivasta.

Toki Kari oli nykystandardeilla varmaankin konservatiivinen, sovinisti, rasisti ja mitä lie. Tosin erittäin tarkkanäköinen sellainen, varsinkin politically correct bs:n aistimisessa.

Demla on siis ulkoparlamentaarisin tavoin vaikuttamaan pyrkivä poliittinen painostusjärjestö, jonka metodina on poliittisten vastustajien haastaminen tuomioistuimiin tai tällä uhkaaminen. Miten tällainen vallan kolmijako-opinkin kanssa ristiriidassa oleva toiminta on sallittua, selittynee Suomen erityisolosuhteilla. Tosin politiikan, terveydenhuollon jne. juridisoituminen on länsimaissa yleinen suuntaus muutoinkin. Mistään salaseurasta tai -liitosta ei ole kysymys, vaikka Demla ei toki suoraan järjestönä ketään tuomioistuimeen haastakaan.

Atte Suomalainen:

--- Lainaus käyttäjältä: Mika - 29.12.2008, 06:05:02 ---Kari oli todellinen nero ja pilapiirtäjänä aivan omaa luokkaansa. Etenkin ne piirrokset, jotka johtivat Karin potkuihin olivat kertakaikkisen mainioita. Muistan vieläkin miten naureskelin "Satutäti Mielikki" -piirrokselle, kun näin sen ensimmäistä kertaa aamukahvipöydässä. Siinä oli monta asiaa kiteytetty juuri niin kuin itsekin ajattelin.

Monille lukijoille Karin piirrokset olivat niitä HS:n varsinaisia pääkirjoituksia. Ehkäpä Kari hyllytettiinkin juuri siitä syystä. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa - ja paljon nopeammin...

--- Lainaus päättyy ---
Saisiko tuon Satutäti Mielikin skannattuna tänne? Muistaakseni se oli erittäin kuvaava juttu.

saint:
Jaa jaa, oi niitä aikoja! Ensimmäiseksi piti aamun Hesarin avatessaan tarkistaa, mitä oli Kari mieltä päivän politiikasta. Ja kyllä niille Karin kuvia kumartelemattomalle ja kaikenlaisia auktoriteetteja alta lipan vetäville piirroksille jaksettiinkin nauraa. Täytynee ottaa oikein asiaksi metsästää tuo ”Maxi Kari” luettavaksi.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta